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むき豆の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 69



例文

類皮むき装置例文帳に追加

BEAN HUSK REMOVER - 特許庁

の皮剥き装置例文帳に追加

PEELING DEVICE FOR BEAN - 特許庁

家庭用乳及び腐製造機のスチーム供給装置例文帳に追加

STEAM FEEDING DEVICE FOR HOUSEHOLD SOYMILK AND SOYBEAN CURD PREPARING MACHINE - 特許庁

無機塩類系腐用凝固剤および腐製造方法例文帳に追加

INORGANIC SALT-BASED COAGULANT FOR BEAN CURD, AND METHOD FOR PRODUCING BEAN CURD - 特許庁

例文

無菌緑澱粉を添加した食材例文帳に追加

FOOD MATERIAL ADDED WITH ASEPTIC MUNG BEAN STARCH - 特許庁


例文

カルシウム強化乳飲料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING CALCIUM-ENRICHED SOYBEAN MILK BEVERAGE - 特許庁

腐にテンペ菌又は/及びオンジョム菌を添加すると共に、低塩味噌に漬け込んで腐を発酵させた腐の味噌漬である。例文帳に追加

The Miso pickles of the Tofu is obtained by adding tempeh bacteria and/or Onjom bacteria to the Tofu, and pickling the resultant Tofu in the low-salted Miso to ferment the Tofu. - 特許庁

コーヒーの剥き殻1を主成分としていることを特徴とする。例文帳に追加

This culture soil for field crops is characterized by comprising a peeled coffee bean shell 1 as a main component. - 特許庁

タンパク又は大タンパク加水分解物から選ばれる少なくとも1種類とコエンザイムQ10を共に含む組成物。例文帳に追加

The composition includes both of at least one selected from soybean protein and a soybean protein hydrolysate and coenzyme Q10. - 特許庁

例文

リポキシゲナーゼ欠損大由来の大胚芽および加熱処理された大胚芽からなる群から選ばれる少なくとも1種の大胚芽を含む均質化液に乳酸菌を作用させて乳酸発酵させることを特徴とする大胚芽発酵食品の製造方法、およびこの方法により得られる大発酵食品。例文帳に追加

The method for producing soybean embryo fermented foods comprises allowing lactobacillus to act on a homogenized liquid containing at least one soybean embryo selected from a group consisting of lipoxygenase-deficient soybean originated soybean embryo and heat treated soybean embryo so as to perform lactic fermentation, The soybean fermented foods are obtained by the method. - 特許庁

例文

腐分断器具を基台となる包丁、ナイフ類を含む刃物の背部に取り付けた腐分断器具付包丁又は、腐分断器具を使用して、容器上方より下向きに挿入した前記腐分断器具が有する線状切断部材が容器中間位にとどまり、腐側面から水平に通過させる腐分断方法。例文帳に追加

This bean curd cut method uses the kitchen knife with a bean curd cut apparatus of installing the bean curd cut apparatus in a back part of a cutter including the kitchen knife and knives being a base or the bean curd cut apparatus, and horizontally passes from the bean curd side surface by making a linear cutting member possessed by the bean curd cut apparatus inserted downward from above the vessel stay in a vessel intermediate position. - 特許庁

葛,緑澱粉(以下緑澱粉)中に製造段階で含まれている有機酸菌をフラッシュドライヤ方式を用いて除去して無菌の緑澱粉(以下無菌緑澱粉)とし、この無菌緑澱粉の所望量をこんにゃくあるいは麺類粉に添加して保水性と食感とを良好にするものである。例文帳に追加

This food material added with aseptic mung bean starch is obtained by the step of eliminating organic acid bacteria contained in arrowroot starch or mung bean starch in the production process by flash-drying system to obtain aseptic mung bean starch; wherein moisture-retainability and palate feeling are improved by adding a desired amount of this aseptic mung bean starch to konjak or flour for noodles. - 特許庁

塩化マグネシウムなどの無機塩系凝固剤の乳凝固速度をコントロールし、内相が細かく均質で保水性が良く、かつ風味の優れた腐を造ることができる腐用凝固剤組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a bean curd coagulant composition which can control the bean curd-coagulating rate of an inorganic salt-based coagulant such as magnesium chloride and enables the production of bean curd having fine uniform inner phase, good water retainability and excellent flavor. - 特許庁

無機塩系凝固剤を含む液状の凝固剤製剤を使用した腐の製造において、連続式分散機内部に凝固剤を含まない乳を残留させることなく、凝固剤ムラのない乳の型箱内への断続充填を可能にした腐の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing bean curd comprising using a liquid coagulating agent containing an inorganic salt-based coagulant, enabling intermittent filling of bean curd evenly containing the coagulant into a bean curd molding box without leaving bean curd containing no coagulant inside a continuous-system disperser. - 特許庁

生の類の皮を短時間で剥き、剥き身と皮を同時に分離し、剥き身が砕けたり削られたりしない、簡単に清掃できる類皮むき装置を提供するものである。例文帳に追加

To provide a bean husk remover easily cleaned, with which husks of raw beans are removed in a short time, and bare beans and the husks are simultaneously classified without breaking or shaving the bare beans. - 特許庁

リポキシゲナーゼ欠損脱皮大と大胚芽とを含む均質化液に乳酸菌を作用させて乳酸発酵させることを特徴とする大発酵食品の製造方法、上記乳酸発酵後に、更に均質化することを特徴とする大発酵食品の製造方法、およびこれら各方法により得られる大発酵食品。例文帳に追加

The method for producing soybean fermented food comprises allowing lactobacillus to act on a homogenization liquid containing lipoxygenase-vacant skinned soybean and soybean embryo so as to make the liquid ferment, or homogenizing the fermented lactobacillus after fermenting the lactobacillus. - 特許庁

ヒドロキシヒドロキノン含有量が30mg/kg以下である精製焙煎コーヒーを提供する。例文帳に追加

To provide refined roasted coffee bean, the hydroxyhydroquinone content of which is 30 mg/kg or lower. - 特許庁

胚芽入りおからの骨成分増加組成物及び該組成物を含む機能性食品例文帳に追加

BONE COMPONENT-INCREASING COMPOSITION COMPOSED OF SOYBEAN GERM-CONTAINING BEAN CURD, AND FUNCTIONAL FOOD CONTAINING THE COMPOSITION - 特許庁

油揚げ、鮮魚・干し魚、貝のむきみ、腐、しょうゆ、とうがらし、すし(図2)、甘酒、松茸、ぜんざい、しるこ、白玉、納、海苔、ゆで卵など、全部は書ききれない。例文帳に追加

It is hard to list all of them, but the furiuri dealing with the following foods were introduced: Deep-fried tofu, fresh fish, stockfish, shellfish, tofu, soy sauce, red peppers, sushi (Fig. 2), amazake (sweet mild sake), matsutake mushrooms, zenzai (rice cake with red bean paste), shiruko (sweet red-bean soup with pieces of rice cake), shiratama (rice-flour dumplings), natto, nori (a sheet of dried laver), and boiled eggs.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

乳及び腐などの大食品を製造する過程において生成するオカラに対して、水と植物組織崩壊酵素を添加し、これに液中で機械的微粉砕処理を加えながら酵素反応を施して、食物繊維を多く含む機能性オカラ乳を製造する。例文帳に追加

This method for producing the functional soybean curd lees milk is characterized by adding water and a plant tissue-decaying enzyme to soybean curd lees containing edible fibers in a large amount, and then adding a mechanical finely crushing treatment to the mixture in a liquid and simultaneously applying an enzymatic reaction to the mixture to produce the functional soybean curd lees milk containing the edible fibers in a large amount. - 特許庁

乳を凝固する凝固工程において、油脂と無機金属塩系又は有機酸系の凝固剤とを汎用の乳化混合機3で乳化させて乳化凝固製剤を調製し、この乳化凝固製剤を乳の凝固の直前に加えて、汎用の凝固成型機4で乳を凝固させる。例文帳に追加

In a process for coagulating a soybean milk, an emulsion- coagulating agent is prepared by emulsifying an oil-and-fat and an inorganic metal salt-based or organic acid-based coagulating agent by the use of a general emulsifying mixer 3, and then added to the soybean milk just before the coagulation of the soybean milk to coagulate the soybean milk in a general coagulating and molding machine 4. - 特許庁

穀類、油脂及び糖類を含む生地を焼成して成るパンであって、大胚軸、カルシウム、マグネシウムが含まれ、好ましくは、ビタミンD、乳糖、またはミネラル類が含まれ、かつ穀類および大胚軸の合計量に対し、大胚軸が0.05〜15重量%含まれる、大胚軸入りパンを提供する。例文帳に追加

Bread containing the soybean hypocotyls is provided by baking dough containing cereals, fats and oils, and saccharides, wherein the bread contains the soybean hypocotyls, calcium, and magnesium, and preferably the bread contains vitamin D, lactose, or minerals, and further the bread contains the soybean hypocotyls in an amount of 0.05-15 wt% based on the total amount of the cereals and the soybean hypocotyls. - 特許庁

水切りをした腐又は堅腐にテンペ菌又は/及びオンジョム菌を加え、更に低塩味噌に漬け込み、15℃以下の環境で6ケ月以上発酵させたことを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the Miso pickles comprises adding the tempeh bacteria and/or the Onjom bacteria to the drained Tofu or the solid Tofu, pickling the resultant Tofu in the low-salted Miso, and fermenting the pickled Tofu for ≥6 months in the environment of15°C. - 特許庁

少ない工程で無菌に近い揚げ腐製品を製造し、もって消費期限設定を長くして販売のロス率を低下させ、また、揚げ腐の油の酸化を抑えて色つやを良くする。例文帳に追加

To produce a deep-fried tofu product which is nearly sterile by a few processes to lengthen the setting of an expiration date and decrease a loss rate of sales, and is suppressed in the oxidation of oil in a deep-fried tofu to improve its color and luster. - 特許庁

原料焙煎コーヒーに水系溶媒を接触させる等により、ハンターL値が10〜30、かつヒドロキシヒドロキノン含有量が30mg/kg以下とした精製焙煎コーヒーを提供する。例文帳に追加

The refined roasted coffee bean is obtained through making raw material roasted coffee bean come in contact with an aqueous solvent, for example, so as to produce refined roasted coffee bean having a Hunter L value of 10-30 and the content of hydroxyhydroquinone of 30 mg/kg or lower. - 特許庁

Bが径大部10に至ると大Bの長軸が横向きになるように姿勢を変えられて刃体21によって均等に切断できる。例文帳に追加

When the soybean B reaches the large diameter part 10, the attitude of the soybean is changed in such a manner that the major axis of the soybean is turned sideways and the soybean B can be cut equally by the blade body 21. - 特許庁

1)無機塩系腐用凝固剤5〜30重量%、2)ポリグリセリン縮合リシノール酸エステル0.5〜5.0重量%、3)HLBが10以上の乳化剤0.1〜5.0重量%、4)油相20〜60重量%である油中水(W/O)乳化型の腐用凝固製剤。例文帳に追加

The coagulant formulation for tofu is a water-in-oil (W/O) type one and comprises 5-30 wt.% (1) inorganic salt-based tofu coagulant, 0.5-5.0 wt.% (2) polyglycerol-condensed ricinolate, 0.1-5.0 wt.% emulsifier having10 HLB and 20-60 wt.% (4) oil phase. - 特許庁

オルガンティノは右近とともに表向き棄教した小西行長の領地・小島に逃れ、そこから京都の信徒を指導した。例文帳に追加

Organtino, together with Ukon, escaped to Shodo-shima Island, which was a territory under the control of Yukinaga KONISHI who ostensibly renounced Christianity, and gave instructions to Christians in Kyoto from there.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

をまく人にはNHK大河ドラマ「軍(ぐん)師(し)官(かん)兵(べ)衛(え)」の出演俳優である岡田准(じゅん)一(いち)さんや中谷美(み)紀(き)さんも含まれていた。例文帳に追加

The bean throwers also included Okada Junichi and Nakatani Miki, actors in NHK's period drama "Gunshi Kanbee." - 浜島書店 Catch a Wave

本発明は、従来廃棄されていたコーヒーの剥き殻を有効利用し、農作物の育成に適合した栽培土を提供することにある。例文帳に追加

To obtain culture soil suitable for raising field crops by effectively using a peeled coffee bean shell which has been conventionally abandoned. - 特許庁

このとき、ゲーム機で取得される現在日時が解禁日時を越えるまでは、の木オブジェクト26の丈を低いものにしておく。例文帳に追加

At this time, the height of the pea plant object 26 is set low until the present date acquired by a game machine passes an open date. - 特許庁

コエンザイムQ10とピロロキノリンキノンに、大タンパクまたは大タンパク加水分解物から選ばれる少なくとも1種類を含有させることにより、コエンザイムQ10とピロロキノリンとを共に含む生体吸収性に優れた経口摂取用組成物。例文帳に追加

The oral ingestion composition excellent in bioabsorbability which contains both coenzyme Q10 and pyrroloquinoline quinone is obtained by incorporating at least one kind selected from a soybean protein and a soybean protein hydrolyzate into coenzyme Q10 and pyrroloquinoline quinone. - 特許庁

胚軸を炭素数1〜3の無水又は含水の低級アルコールにて抽出した抽出液から大サポニンを製造するに際して、1)該抽出液を弱塩基性の陰イオン交換樹脂に接触させ、2)得られた溶出液を無極性の合成吸着剤に吸着させることを特徴とする高純度大サポニンの製造方法。例文帳に追加

This method for producing the high-purity soybean saponin comprises producing the soybean saponin from an extract which is extracted from soybean hypocotyls with a 1-3C anhydrous or water-containing lower alcohol, wherein (1) the extract is made in contact with a weakly-basic anion-exchange resin and (2) the obtained eluate is made to be adsorbed by a non-polar synthetic adsorbent. - 特許庁

培地として大又はその加工品を用い、納菌を培養させることにより得られた培養生成物より固形分を分離した液状物に、無機塩類を添加して析出した固形分を分離回収することを特徴とする、ピロロキノリンキノンを高含量で含有する食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing food highly containing pyrroloquinoline quinone comprises separating and collecting a solid substance precipitated by adding inorganic salt to liquid material produced by separating solid content from a cultured product obtained by culturing Bacillus natto using soybeans or a soybean containing-processed product as a culture medium. - 特許庁

3種の乳酸菌を用いて発酵した乳発酵乳酸菌飲料は風味が非常に優れ、沈殿防止安定剤をさらに添加し、殺菌処理して容器に無菌充填する場合、長期保存しても風味を維持できる乳発酵乳酸菌飲料及びこの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fermented soya milk lactobacillus beverage fermented by using three kinds of lactobacillus species and having extremely excellent taste and flavor, and keeping the taste and flavor for a long period by aseptic packaging of the beverage in a sterilized container by adding an additional antiprecipitation stabilizer; and to provide a method for producing the beverage. - 特許庁

Bの周囲を覆うように、カルシウム粉末及びドロマイト粉末を含むミネラル層1と、小麦粉を含む生地配合を焙煎して形成される生地層2と、乳粉末や抹茶等を含む調味配合を硬化油脂で固めて形成される外層3とを備えている。例文帳に追加

This bone strengthening food supplement includes a mineral layer 1 which contains calcium powder and dolomite powder so as to cover the periphery of black beans B, a dough layer 2 which is formed by roasting a wheat flour-containing dough mixture, and an outer layer 3 which is formed by solidifying a seasoning mixture containing soymilk powder and powdered green tea with hardening oil and fat. - 特許庁

加熱の際、ヒータの代りに高温のスチームを発生させ、このスチームで誘導管を介して蛋白質溶液の上部及び下部を加熱することにより、蛋白質溶液が焦げ付いたり燃焼したりすることを防止することが可能な家庭用乳及び腐製造機のスチーム供給装置を提供する。例文帳に追加

To provide a steam feeding device for household soymilk and soybean curd preparing machine capable of preventing sticking or burning of a protein solution by heating the top and bottom part of the protein solution with high temperature steam through a guide tube instead of a heater in heating. - 特許庁

潰した腐及び/又は分離大蛋白を含む生地を油ちょうして得られるがんもどき食品は、油ちょうにより膨化し、内部に空隙が生じると共に表面が固化するため、油ちょうされたものは多数の空隙部を構成して一種のカプセルのような構造となる。例文帳に追加

This new Ganmodoki like processed food obtained by frying dough containing crushed soybean curd and/or separated soybean proteins has many void parts and has a structure of a kind of capsules, since the food expands on frying and forms gaps at its inside, and also its surface is solidified. - 特許庁

配合割合が質量比で大タンパクまたは大タンパク加水分解物が5から90重量%、コエンザイムQ10が10から95重量%の組成物を用いることにより、上記課題を解決することを可能とした。例文帳に追加

The problem is solved by using a composition comprising: soybean protein or a soybean protein hydrolysate in which the blending ratio is 5 to 90 wt.% by mass ratio; and coenzyme Q10 in which the blending ratio is 10 to 95 wt.% by mass ratio. - 特許庁

栄養成分としてカカオ殻を含むきのこ栽培用培地を用いることにより、より高い収率で安定した品質のきのこをより早く収穫できる。例文帳に追加

Mushrooms having stable quality can early be harvested in higher yield by using a culture medium for culturing mushrooms containing the cacao bean shell as a nutrient ingredient. - 特許庁

穀類及び類の屑、その精選残渣、加工残渣を培地として使用し、特にβーグルコンその他薬効成分を多量に含むきのこの菌糸体を養殖し、これを動物用栄養補助飼料にする。例文帳に追加

To obtain nutritive feed for animals by using waste cereals and beans, its choice residue and process residue as a medium, and culturing especially mushroom mycelium containing a large amount of β-glucon and other medicinal components. - 特許庁

類の皮が短時間で剥ぎ取られ、剥き身と皮を同時に分離することができ、かつ剥き身は全く削られることなく、完全な形で回収される技術を提供する。例文帳に追加

To provide a technology whereby husks of beans can be peeled within a short time so as to simultaneously separate the beans into flesh and husks and to collect the flesh in an intact form not being scraped at all. - 特許庁

類の皮が短時間で剥ぎ取られ、剥き身と皮を同時に分離することができ、かつ剥き身は全く削られることなく、完全な形で回収される技術を提供する。例文帳に追加

To provide a method for peeling the husks of beans by which the husks are removed from beans in a short time to simultaneously classify the beans into flesh and husks, and the flesh is collected while having an entire shape without being scraped at all. - 特許庁

ピロロキノリンキノンと大タンパク又は大タンパク加水分解物とシクロデキストリン包接コエンザイムQ10とを共に含む経口摂取用組成物は、コエンザイムCoQ10の吸収性を改善し、コエンザイムCoQ10とピロロキノリンキノンとを同時に摂取でき、また、経口摂取用組成物の熱安定性は優れていた。例文帳に追加

The composition for oral ingestion containing simultaneously pyrroloquinoline quinone, a soybean protein or a hydrolysis product of a soybean protein, and cyclodextrin-included coenzyme Q10 has the improved absorbability of coenzyme Q10 and excellent thermal stability and gives both of the coenzyme Q10 and pyrroloquinoline quinone. - 特許庁

肉加工食品を製造するに際して、アルカリ土類金属もしくはグルコノデルタラクトンを含み、再加熱しても凝集を起こさないように均質化、加熱滅菌処理した後、無菌的に充填包装した腐様乳を肉原料と混合し、加工することを特徴とする肉加工食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing meat processed food comprises the step of mixing bean curd-like soybean milk containing alkaline-earth metals or glucono-δ-lactone, homogenized so as not to cause condensation thereon even if re-heated, subjected to heat-sterilization followed by being charged/ packaged under an aseptic condition, with raw meat to process it. - 特許庁

カレーライスのルーツであるインド・パキスタン・バングラデシュでは、ヒンドゥー教やイスラム教などの影響で菜食が主流であり、・野菜・乳製品を使ったカレー料理が発達している。例文帳に追加

In India, Pakistan, and Bangladesh, which are the roots of curry and rice, a vegetarian diet is the mainstream due to the influence of Hinduism and Islamism; hence, in these countries, curry dishes that use beans, vegetables, and dairy products have developed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1489年に足利義尚が病死すると、堀越公方足利政知に請われて伊国へと赴き、雲見城を与えられてその城主となる。例文帳に追加

Following the death of Yoshihisa ASHIKAGA in 1489, at the request of Masatomo ASHIKAGA who was the Horikoshi Kubo (also known as Horigoe Kubo, which was the shogunal deputy based in Horigoe, Izu Province) did Takatane move to Izu Province, where he was granted Kumomi-jo Castle and became its Lord.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

炭水化物を含む穀類及び類から選ばれる1つ以上の作物をバチラス・アミノリクエファシエンス菌で発酵処理することにより、α−グルコシダーゼ阻害成分を含む機能性食品を得ることができる。例文帳に追加

The functional food containing the α-glucosidase inhibition component can be obtained by performing fermentation processing of one or more crops selected from the pluses and grain containing a carbohydrate by Bacillus amyloliquefaciens. - 特許庁

煮汁,糖類及び無機塩類を含む培養液中において乳酸菌を培養し、該乳酸菌により培養液中に3.5kDa抗菌性ポリペプチドを生成させる。例文帳に追加

A lactic acid bacterium is cultured in a culture solution containing a soybean stock, a saccharide and an inorganic salt and a 3.5kDa antimicrobial polypeptide is formed in the culture by the lactic acid bacterium. - 特許庁

例文

水溶性有機ゲルマニウムと、乳を発酵して得られる発酵物から抽出された抽出液とを含有する培養基を用いて、きのこを栽培することを特徴とする含ゲルマニウムきのこの栽培方法とする。例文帳に追加

The method for cultivating germanium-containing mushroom comprises using culture medium containing water-soluble organic germanium and extract liquid extracted from fermented substance obtained by fermenting soy milk to cultivate mushroom. - 特許庁

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