例文 (27件) |
喫食者の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 27件
ゲル状食品を、大量生産に適し、かつ、喫食者が手作りしたような食感と見栄えのよさを味わえるようにする。例文帳に追加
To make a gel-shaped food suitable for mass-production, and capable of providing a hand-made texture and a good appearance to an eater. - 特許庁
「はんぺん」とは相違するふわふわとした食感を喫食者に与える新規な発泡魚肉加工食品を得ること、特に、スフレ様の食感を喫食者に与え、焼き加熱しても冷却後縮まない新規な発泡魚肉加工食品を得ることを目的とする。例文帳に追加
To provide a new foamed fish meat processed food which gives an eater a puffy taste different from Hanpen, and which especially gives the eater a taste of souffle like and is not shrunk after cooling subsequently roasting and heating. - 特許庁
また、セットに付属の調味料を用い喫食者の嗜好に応じて食味を添加できるので、消費者の創作欲求への呼応も可能となる。例文帳に追加
Since taste is added according to the preference of an eater, using seasoning attached to the set, it is possible to respond to the creation desire of consumers. - 特許庁
生物学的利用能が、患者が喫食状態か絶食状態かに依存して異なる有効成分であるオクスカルバゼピンを含有する薬剤であって、患者の喫食状態あるいは絶食状態に関わらず、患者に投与することができる薬剤を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide an agent having oxcarbazepine as an active constituent whose bioavailability varies depending on a patient's feeding condition (fasting or not), which can be administered regardless of the patient's feeding condition. - 特許庁
栄養管理装置3は、指定された利用者および期間における喫食データを集計サーバ1から読み出し、読み出した喫食データから栄養管理情報を作成して出力する。例文帳に追加
A nutrition management apparatus 3 reads out the drinking/eating data of a specified user in a specified period from the collection server 1, prepares nutrition management information from the read drinking/eating data and outputs the information. - 特許庁
選別工程において品質不良の二枚貝を取り除くことによって、品質良好な二枚貝のみを喫食者に提供できる。例文帳に追加
Inferior quality bivalves are removed in the separation process and only the high-quality bivalves are provided to eaters. - 特許庁
咀嚼困難者が容易に喫食可能な硬さであり、身崩れが少なく、しかも従来のペースト食や刻み食などと違い、本来の食材の姿を留めていて、視覚的にも食事の楽しみが持てる咀嚼困難者向けの固形状魚肉・畜肉食品の製造方法を提案する。例文帳に追加
To provide a preparation method of solid fish/meat food for a person with difficulty in mastication, which is of such hardness that the person with difficulty in mastication can easily eat, rarely gets loose and can offer a pleasure of visually enjoying meal as it keeps an original appearance of a material unlike conventional pasted or minced food. - 特許庁
患者が喫食状態か絶食状態かに依存して生物学的利用能が異なることが知られているオクスカルバゼピンを有効成分として含有する薬剤であって、患者の喫食状態あるいは絶食状態に関わらず、同様に患者に投与することができる発作の制御、予防もしくは処置用薬剤の提供。例文帳に追加
To provide a pharmacological composition comprising oxcarbazepine as an active component which is known to have a bioavailability different depending upon whether a patient is in a fed or fasted state, for suppression, prevention or treatment of stroke administered to the patient independent whether he is in a fed or fasted state. - 特許庁
口腔内衛生を必要とする例えば、高齢者、特に介護を要する高齢者等も安心して喫食することができる、口腔内衛生の維持・改善に優れたゲル状食品の提供。例文帳に追加
To provide a gel-like food which can safely be eaten by a person needing intraoral hygiene, such as an aged person, especially an aged person needing cares, and has an excellent intraoral hygiene-maintaining and improving property. - 特許庁
嚥下・咀嚼機能の低い者の喫食用の食肉加工食品として、1)嚥下・咀嚼が容易であり、2)成形性が良好であり、3)加熱調理し、その後、放置しても形状変化の少ない固形状の食肉加工食品及びその製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a solid state processed meat food which is (1) easy to swallow/manducate, (2) excellent in forming property, and (3) has reduced deformation in leaving after heat cooking, as the processed meat food for those with low swallowing/manducating function, and a method for producing the same. - 特許庁
食品の一連の製造工程及び消費者が喫食する過程で行われる加熱工程を境にどの段階でプラスチック片が混入したかを示差走査熱測定計を使って推定する。例文帳に追加
To estimate a mixing stage of a plastic piece across a series of food manufacturing processes and a heating process for a consumer's eating using a differential scanning calorimeter. - 特許庁
確実に個々の麺線一本一本が一定間隔、一定形状で押圧されており、喫食者に対して、充分な手揉み風の食感を与える麺、及びその麺を容易に製造する方法を提供すること。例文帳に追加
To provide noodles where each of individual noodle ribbons is surely pressed at given intervals and in a given shape, and giving eaters adequate hand-knead-fashioned palate feeling, and to provide a method for easily producing the noodles. - 特許庁
タンパク質、炭水化物、脂質等を複合的に含む濃厚流動食であっても顕著に離水が抑制されたゲル状濃厚流動食であって、咀嚼・嚥下困難者の喫食や胃瘻に適した物性を有するゲル状濃厚流動食を提供する。例文帳に追加
To provide a gel-like thick fluid food which remarkably prevents the separation of water, even when the gel-like thick fluid food is a thick fluid food multiply containing proteins, carbohydrates, lipids and the like, and has physical properties suitable for the eating of chewing and swallowing-difficult patients and gastric fistula. - 特許庁
上述の製造方法で製造した小麦粉アレルギーの原因物質である小麦粉が含まれないα化発芽玄米粉Acを用いて、良好な食感、香味、食味を有する小麦粉アレルギーの患者でも喫食することが可能なパン製品F_1を製造する。例文帳に追加
The pregelatinized sprouted brown rice flour Ac not containing wheat flour as the causative substance of wheat allergy which is produced by the method, is used for producing a bread product F_1 having a good texture, flavor, and taste, and eaten even by a wheat allergic patient. - 特許庁
入居者ファミリィーが独立して炊事及び食事が行える各プライベイトルームとは別に共同の厨房部及び喫食部を設置し、幼児期の子供が一定のメニューに基づいて所望の夕食提供サービスが受けられる。例文帳に追加
Common kitchen and eating sections are set separately from a private room in which a tenant family can independently make kitchen work and get meals, and the child in one's childhood can receive the offer of the desired dinner service based on the regular menu. - 特許庁
本発明は、喫茶の習慣性に着目し、茶そのものを消臭力のあるものに加工して、食事や間食の際に提供する茶を消臭茶とすることにより特別な手間もかけずに、従来の習慣通り茶を楽しむだけで、喫茶者の便臭、体臭、口臭が軽減される消臭茶を提供することを目的とする。例文帳に追加
To obtain a deodorizing tea for alleviating a smell of excrement, a body odor and a foul breath of a drinker only by enjoying the tea according to a conventional habit without specifically taking much time or labor by directing attention to a tea drinking habit, processing tea itself into a deodorizing material and making tea to be supplied in a meal or a between-meal snack a deodorizing tea. - 特許庁
口腔内衛生を必要とし、かつ嚥下機能が低下した例えば、高齢者、特に介護を要する高齢者等も安心して喫食することができる、口腔内衛生の維持・改善、及び嚥下性に優れたゲル状食品を提供する。例文帳に追加
To provide a gel-like food which can safely be eaten by a person needing intraoral hygiene and having a lowered swallowing function, such as an aged person, especially an aged person needing cares, and has an excellent intraoral hygiene-maintaining and improving property and an excellent swallowable property. - 特許庁
嚥下困難者によって喫食可能なフライ様食品に求められる「硬度」「粘性」等の物性や見た目、風味を解明することにより、嚥下困難者が見た目にはフライ食品であり、実際に食すると柔らかくなめらかなものとすることにより、咀嚼・嚥下可能なフライ様食品を提供すること。例文帳に追加
To provide a chewable/swallowable fry-like food looking like a fry food when seen by a person who has dysphagia, and soft and smooth when really taken, by clarifying physical properties such as "hardness" or "viscosity", appearance and flavor which are required for the fry-like food fit to be eaten by the person who has dysphagia to eat. - 特許庁
消費者が喫食直前に生菓子と焼菓子を接触させ、且つこれらを接触させる際には、生菓子や焼菓子に触れることなく、衛生的で美麗に盛り付けることができる菓子を提供する。例文帳に追加
To provide confectionery which is prepared so that a consumer makes raw confectionery and baked confectionery get in contact with each other just before taken to be sanitarily and beautifully dished up without touching the raw confectionery and the baked confectionery when getting in contact with each other. - 特許庁
POS端末2は、利用者が購入した商品をマスタ情報に基づいて特定して、喫食データを作成するとともに、集計サーバ1へ送信する。例文帳に追加
The POS terminal 2 specifies a commodity purchased by a user on the basis of the master information, prepares drinking/eating data and transmits the drinking/eating data to the collection server 1. - 特許庁
遊技者が遊技中に、飲食、喫煙等で操作ハンドルにかけた手を持ちかえる程度の時間では操作ハンドルが戻ることがない遊技機を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a game machine for preventing return of an operation handle in response to even the amount of time taken by a game player to shift the operation handle from one hand to the other hand for eating and drinking or smoking. - 特許庁
本発明は、可溶性調味基材から乾燥具材への味移り及び色移りを確実に防止して、喫食時の風味を自然の風味に近い状態にし、消費者の購買意欲をそそる乾燥食品とその製造方法を提供するものである。例文帳に追加
To provide a dried food arousing buying intention of consumers by surely preventing taste transfer and color transfer from a soluble seasoning base material to a dried ingredient, and putting flavor when eating into a condition close to natural flavor, and to provide a method for producing the dried food. - 特許庁
2008年8 月のASEAN+6 経済大臣会合等の際、当時喫緊の政策課題であったエネルギー価格、食料価格の高騰について、域内の有識者、政策担当者等の知見を集結させ、議論を行うため、二階経済産業大臣が「エネルギー及び食料安全保障に関するシンポジウム」を我が国及びERIAが共同で開催することを提案した。例文帳に追加
At the AEM+6 Working Lunch in August 2008, the Minister of Economy, Trade and Industry Nikai proposed to host a symposium on energy and food security in cooperation with ERIA in order to gather the wisdom of experts and policy makers in the region and discuss current and urgent policy issues related to the increasing energy and food prices. - 経済産業省
RFIDタグ付きの弁当箱のID情報と喫食者(ユーザ)が使用する端末の固有識別情報(ユーザのID情報)とを関連付けて、食後におけるRFIDタグ付きの弁当箱の重量からカロリーデータを算出し、そのカロリーデータが対応する固有識別情報(ユーザのID情報)ごとのカロリーデータを記憶する。例文帳に追加
The ID information of a lunch box with an RFID tag and the intrinsic identification information (the ID information of a user) of a terminal used by an eater (user) are associated, calorie data are calculated from the weight of the lunch box with the RFID tag after a meal, and the calorie data for each intrinsic identification information (ID information of the user) corresponding to the calorie data are stored. - 特許庁
本発明は、あらゆるゴキブリ、特に大型ゴキブリのベイト剤への喫食頻度を低下させない、防除効果の高いベイト剤容器であって、且つ、安全性に優れ、使用者、乳幼児、ペット等が容器内のベイト剤に触れてしまう恐れのないベイト剤容器、更には、コストを低減した、生産性に優れたベイト剤容器を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a container for housing a bait agent, not lowering eating frequency of every cockroaches, particularly large-sized cockroaches, to the bait agent, having high controlling effect, excellent in safety, free from such a fear that users, infants, pets, etc., touch the bait agent and further, reduced in cost and excellent in productivity. - 特許庁
その地域に居住する情報提供者によって取得された地域情報、例えば、公官庁等の公的な情報、保育園、幼稚園情報、食堂、商店、レストラン、喫茶店等の広告宣伝情報等の身近な地域情報をその地域の地図と共に提示することができ、さらに広告宣伝情報に特典を付することによってアクセスしたユーザーに有益な情報と共に利益を与えることができる。例文帳に追加
In this system, the area information obtained by an information provider living in the area, such as public information of public corporations and government office, day nursery and kindergarten information, and close area information such as advertisement information of cafeterias, restaurants, shops, tearooms can be presented with a map of the area, and advantages are attached to the advertisement information to give a profit with useful information to the user who gains access. - 特許庁
発明者らは、鋭意研究を行った結果、アルギン酸ナトリウムとカードランを含む混合物を、温水中でCa塩(塩化カルシウムなど)と反応させることにより、様々な特殊な断面形状に成形したのち固まるまでのあいだに形状が変化しにくくなり、しかも麺状食品の硬度が高くなりすぎることを防止して、喫食時に適切な硬度を有する麺状食品を提供することができることを初めて見出し、上記課題を解決することができることを示した。例文帳に追加
The problem is solved by firstly finding that as a result of intensive research, a mixture containing sodium alginate and curdlan is reacted with a Ca salt (calcium chloride, etc.) in warm water, a shape is hardly changed while solidified after formed into various specific cross-sectional shapes, hardness of the noodle-like food product is prevented from becoming too high and noodle-like food products having proper hardness in eating are provided. - 特許庁
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