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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Tea Leaf Greenに関連した英語例文

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Tea Leaf Greenの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 64



例文

Green tea leaf Kakiage (deep-fried green tea leaves) 例文帳に追加

緑茶のかき揚げ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sencha (green tea) (in a broad sense) (=>senchado [tea ceremony with leaf tea]) 例文帳に追加

煎茶(広義)(→煎茶道) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

GREEN TEA LEAF STEAMER HAVING FUNCTION TO SOFTEN GREEN TEA LEAF例文帳に追加

茶葉の軟化機能を有する茶葉蒸機 - 特許庁

Green tea, oolong tea, black tea and the like can be cited as the tea leaf.例文帳に追加

茶葉には緑茶、ウーロン茶、紅茶等がある。 - 特許庁

例文

The tea leaf is preferably leaf of green tea, oolong tea or black tea.例文帳に追加

茶葉は、緑茶、ウーロン茶又は紅茶の茶葉であることが好ましい。 - 特許庁


例文

METHOD FOR PRODUCING GREEN EUCOMMIA ULMOIDES TEA LEAF AND GREEN POWDER OF EUCOMMIA ULMOIDES LEAF例文帳に追加

緑色の杜仲茶葉および杜仲葉緑色粉末の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING GREEN TEA LEAF, AND DRIED TEA LEAF AND POWDERED TEA BEVERAGE PRODUCED BY THE SAME METHOD例文帳に追加

緑色の乾燥茶葉の製造方法並びに該方法による乾燥茶葉及び粉末飲料 - 特許庁

GREEN TEA LEAF PICKLE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

緑茶葉の漬物及びその製法 - 特許庁

AIR DISTRIBUTION CONTROL IN GREEN TEA-LEAF PROCESSING例文帳に追加

生茶葉管理工程における送風制御方法 - 特許庁

例文

Green tea leaf 9 is contained in the bag 7.例文帳に追加

袋体7には緑茶の葉9が収容されている。 - 特許庁

例文

METHOD FOR PREPARATION OF GREEN MULBERRY TEA LEAF, AND DRIED TEA LEAF AND POWDERY DRINK PREPARED THEREBY例文帳に追加

緑色の桑茶葉の製造方法並びに該方法による乾燥茶葉及び粉末飲料 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING GREEN TEA LEAF OF EUCOMMIA ULMOIDES AND/OR MULBERRY TEA LEAF AND DRIED TEA LEAF AND POWDERY BEVERAGE PRODUCED BY THE SAME METHOD例文帳に追加

緑色の杜仲茶葉及び/又は桑茶葉の製造方法並びに該方法による乾燥茶葉及び粉末飲料 - 特許庁

The food and drink contains the browning restraining agent (a tea leaf superheated steam extract), and is preferably green tea, oolong tea, black tea, barley tea, adlay tea, jasmin tea, puerh tea, rooibos tea, herb tea or their blend tea.例文帳に追加

飲食品は、前記褐変抑制剤(茶葉の過熱蒸気抽出物)を含有するものであり、緑茶、ウーロン茶、紅茶、麦茶、ハト麦茶、ジャスミン茶、プアール茶、ルイボス茶、ハーブ茶又はそれらのブレンド茶であることが好ましい。 - 特許庁

Chatsubo is an earthenware jar (tea leaf jar), that is used to store the tencha (leaf tea), non-powdered green tea before mortared by stone mill. 例文帳に追加

茶壺(ちゃつぼ)とは、石臼で擂りつぶす前の抹茶、すなわち碾茶(葉茶)を保管するために用いられる陶器製の壺(葉茶壺)である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The sixth Koraku OGAWA (April 22, 1940-) is a master of sencha (green leaf tea) tea ceremony (the sixth grand master of the Ogawa school). 例文帳に追加

6代目小川後楽(おがわこうらく、1940年4月22日-)は、煎茶道家(小川流6代目家元)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The fluidized tea leaf ground product is mixed with water and then dried to obtain the granules in which a plurality of green tea leaf ground product granules such as a green tea powder or powdered green tea are integrated.例文帳に追加

流動する茶葉粉砕物を含水させた後に乾燥することによって、緑茶粉末や抹茶などの緑茶葉粉砕物の複数の粒子が一体化して顆粒を構成する。 - 特許庁

To produce a product green tea while keeping the liquid color degree of a leaf color so as to be green.例文帳に追加

葉色の水色度合をグリーンに維持させて製品緑茶を製造する。 - 特許庁

To provide a leaf scooping tool for rolling and drying process machine of green tea manufacture capable of getting rid of tea leaves laid between leaf tines.例文帳に追加

葉ざらい爪の間に挟まる茶葉を取り除くことのできる製茶揉乾工程機の葉ざらいの提供。 - 特許庁

This method for producing a green tea beverage in a sealed container is to extract tea leaves (green tea) with a low temperature water-based medium such as 45-70°C ion exchange water to obtain a green tea extract and blend an extract essence itself prepared by extracting raw tea leaves with warm water or a concentrated and/or dried raw leaf extract essence with the aforesaid green tea extract.例文帳に追加

茶葉(緑茶)から45〜70℃のイオン交換水等の低温水性媒体により抽出された緑茶抽出液に、茶生葉から湯水で抽出した抽出物をそのまま、又は、濃縮及び/若しくは乾燥した生葉抽出エキスを配合して、密封容器入り緑茶飲料を製造する。 - 特許庁

This extracted tea liquid excellent in antimicrobial properties comprises an extracted liquid of a mixed tea comprising seeds of adlay, green tea and a persimmon leaf as essential ingredients.例文帳に追加

ハト麦の種子、緑茶および柿の葉を必須成分とする混合茶の抽出液からなることを特徴とする抗菌性に優れた抽出茶液。 - 特許庁

To provide a method for producing unrefined tea by which green tea having good flavor and good color is produced even from a hard leaf of second of later pluck tea.例文帳に追加

二番茶以降のカタ葉でも香味が高く、水色のよい製品緑茶を得ることの出来る荒茶を製造する方法を提供する。 - 特許庁

In a rolling and drying process machine of green tea manufacture composed of a main revolving shaft equipped with a great number of leaf scooping tools 7 composed of leaf scooping arms 71 and leaf scooping tine 72, the leaf removing tools are furnished with tea leaf adhesion preventing bodies for getting rid of tea leaves laid between the leaf scooping tines 72.例文帳に追加

葉ざらい腕71と葉ざらい爪72からなる葉ざらい7を多数設けた回転主軸を備えた製茶揉乾工程機において、葉ざらい爪72の間にはさまった茶葉を取り除くための茶葉付着防止体を設けたことを特徴とする。 - 特許庁

The method for preserving tea leaves comprises subjecting tea leaves to rapid freezing for preservation without charging the tea leaves in a dryer after a rolling process when the rolling process is carried out once in a tea leaf processing process of harvested green tea, oolong tea or black tea, or after the first rolling process when the rolling process is repeatedly carried out in the tea leaf processing process.例文帳に追加

収穫した緑茶、ウーロン茶或いは紅茶の茶葉加工工程において、揉稔工程が一度である場合にはその揉稔工程以降、複数度である場合には最初の揉稔工程以降に、当該茶葉を乾燥機に投入せず、急速冷凍して保存する。 - 特許庁

This air distribution controlling method sets the amount of the air blast; the strength of air blast of the blower 18 as to nearly proportional to the detected height of the piled green tea-leaf (A) by detecting the height of the green tea-leaf piled on every previously set sectional block in the green tea-leaf containing apparatus 1.例文帳に追加

本発明の送風制御方法は、生茶葉コンテナ装置1にあらかじめ区画されているブロック毎に生茶葉Aの積み上げ高さを検出し、検出された生茶葉Aの積み上げ高さにほぼ比例するように送風装置18の送風量すなわち送風強さを設定することを特徴とする。 - 特許庁

This powdered drink includes as the essential ingredients, barley young leaf powder, green tea powder and ash content of plants.例文帳に追加

大麦若葉粉末、緑茶粉末及び植物の灰分を必須成分として含有したものとしている。 - 特許庁

To provide a method for producing sesame leaf tea, capable of obtaining sesame leaf tea which compares favorably with normal green tea, in flavor, taste and color, and capable of effectively using as the raw materials the tea, sesame leaves which conventionally have been disposed of.例文帳に追加

香り、味、色において、通常の緑茶と遜色のない、ごまの葉茶を得ること、また、従来廃棄等されてきたごまの葉を茶の原材料として有効活用できる、ごまの葉茶の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an air distribution controlling method capable of setting the strength of the blast according to the height of the piled green tea-leaf by grasping the height of the piled green tea-leaf of each sectional block.例文帳に追加

生茶葉の積み上げ高さを区画ブロック毎に把握して、この高さに応じて送風強さを設定できる新規な送風制御方法を提供する。 - 特許庁

To provide a stirring-type heating device manufacturing a large amount of green tea having both of advantages of pan-roasted tea and natural leaf tea in view of recent trend toward the pan-roasted tea: and to provide a method for manufacturing tea.例文帳に追加

最近では、釜炒り茶の香味が好まれており、釜炒り茶と煎茶のよいところを合わせ持った緑茶を大量に製造することが出来る装置及び方法を提供することを課題としている。 - 特許庁

The tea leaf-containing food has a tablet shape, and contains tea leaf powder obtained by pulverizing green tea leaves, powdery catechin and powdery xylitol.例文帳に追加

本発明の茶葉含有食品は、錠剤状の形状を呈していて、緑茶の茶葉を粉砕処理してなる茶葉粉末と、粉末状のカテキンと、粉末状のキシリトールとを有している。 - 特許庁

To provide a tea leaf for low-caffeine green-tea beverage extract, which is not susceptible to folding or browning during storage, and which enables the extraction of a green tea beverage which can be enjoyed even in cold state.例文帳に追加

保管してもオリや褐変などを生じにくく、冷やしても美味しく飲むことができる緑茶飲料を抽出することができる低カフェイン緑茶飲料抽出用茶葉を提供する。 - 特許庁

Formerly it was called "kotsubo" (small pot) in distinction from chatsubo (tea jar) which was called "otsubo" (large pot) and, as a container for powdered green tea, it was also called "suri-chatsubo" (ground tea pot) in distinction from "ha-chatsubo" (tea leaf pot). 例文帳に追加

古くは茶壺を「大壺」と呼んだことに対して「小壺」と呼ばれ、また「葉茶壺」(はちゃつぼ)に対して抹茶を入れる容器として「擂茶壺」(すりちゃつぼ)とも呼ばれた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The antimicrobial composition is obtained by adding bittern, or minerals remaining when water is evaporated from seawater, and citric acid to 3-5 wt.% of an acetic acid extract of green tea, black tea, leaf tea of Japan cedar, leaf tea of pine, etc., and at least one kind of antimicrobial plants becoming the raw materials thereof.例文帳に追加

緑茶や紅茶や杉の葉茶や松の葉茶などやその原料となるの少なくとも1種類の抗菌性植物の酢酸抽出成分3重量%から5重量%にニガリもしくは海水から水分を蒸発させた時に残るミネラルとクエン酸を添加させた抗菌組成物である。 - 特許庁

The method for producing the green tea paste comprises mixing an extract obtained by extracting tea leaves with hot water at low temperature, with a tea green soup prepared by developing and fixing color of chlorophyll from extracted tea leaf residues by a geen soup producing method, and then concentrating the mixed solution.例文帳に追加

茶葉から温水で低温抽出した抽出液と、抽出後の茶殻から青汁製造方法により葉緑素を発色・固定させて作った茶青汁を混合し、その混合液を濃縮して緑色茶ペーストをつくる。 - 特許庁

To obtain new packaged green tea beverage effectively sustaining the green color of a nonfermented tea leaf extracted liquid with a high green color degree even after manufacturing into a production form put in a package such as PET (polyethylene terephthalate)-bottle and passing through heat-sterilization and preservation, and having an unconventionally high green color degree and accordingly excellent flavor.例文帳に追加

緑色度の高い不発酵茶葉抽出液の緑色を加熱殺菌、保存を経るペットボトル等の容器入り製品の形態で製品化後も効果的に維持し、従来無い緑色度が高くそれに伴い良好な風味を有する新規な容器入り茶飲料を提供することを課題とする。 - 特許庁

Because the young buds and leaves (leaf buds) are bright green, they're used to lend color to Kaiseki ryori (a simple meal served before a ceremonial tea) and are used as suikuchi (a fragrant garnish) for soup dishes. 例文帳に追加

若芽・若葉(木の芽)は緑が鮮やかであるため、懐石料理などの彩りとして添えられ、また吸い物吸い口として用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This sugar-decomposing enzyme inhibitory composition is provided by incorporating the green tea catechin as an amylase inhibitory component and a mulberry leaf-extract as an α-glucosidase inhibitory component.例文帳に追加

アミラーゼ阻害成分としては緑茶カテキンを、α‐グルコシダーゼ阻害成分としては桑葉抽出物を有効成分として含有させる。 - 特許庁

After researching how to make bitter tea milder, the tea leaf fibers were softened by steaming for a longer period of time to successfully produce a green tea from which the bitter taste had been eliminated. 例文帳に追加

渋いお茶をいかにしてまろやかなお茶にするかを研究した結果、蒸し時間を長くすることによって、茶葉の繊維を柔らかくし、渋味を取り去った緑茶を作る事に成功した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing a raw material for a beverage in which an aromatic ingredient is confined in water in order to provide an aroma to the beverage filled in a can or a PET bottle using a leaf of a plant such as green tea, black tea or a herb tea as the raw material.例文帳に追加

茶、紅茶、ハーブティー等植物の葉を原料とした缶入りもしくはPETボトル入りの飲料に香りを与えるために香りの成分を水中に閉じ込めた飲料用原料の製造方法の提供。 - 特許庁

The green Du-Zhong tea leaf powder containing highly functional components such as iridoid and polyphenol at a high concentration while having a vivid green color is obtained by using as the raw material green Du-Zhong tea leaves cut in a rectangular form in which a length of one of two opposite sides is an average of ≤5 mm.例文帳に追加

相対するいずれか2辺の長さが平均5mm以下の矩形状に裁断された杜仲生葉を原料として用いて乾燥処理することによって、鮮やかな緑色を有しつつ、イリドイド類やポリフェノール等の高機能成分を高濃度で含有する杜仲葉緑色乾燥粉末が得られる。 - 特許庁

The tobacco having low irritation is obtained by mixing at least one kind of green tea, oolong tea and coffee beans in a state suitable for mixing in an amount of 0.5-10 wt.% based on total amount in a dried state into a nicotine-based tobacco leaf.例文帳に追加

ニコチン系タバコ葉中に、混合に適した形状の緑茶、紅茶、ウーロン茶、及びコーヒー豆のうち少なくとも1種を、乾燥状態において全体量に対し0.5〜10W%混合する。 - 特許庁

To provide tea leaf granules which can easily be dispersed without forming the lump of the granules, when added to water or hot water, and can stably hold the green color, flavor and delicious taste of the tea leaves.例文帳に追加

水又は熱水へ加えた時にダマにならずに容易に分散し、茶葉の緑色や風味・旨味を安定して保持する茶葉顆粒を提供する。 - 特許庁

The cosmetic may contain bubbles and comprises at least one kind of fucoidan, stock of black soybean, essence of Artemisia princeps, essence of green tea, essence of peach leaf, milk, essence of Acorus calamus, essence of black tea, cacao butter, ginger, Guinea pepper, essence of persimmon leaf, collagen peptide, herb, perfume, etc., besides the components (1)-(3).例文帳に追加

なお、化粧料は気泡を含んでいてもよく、(1)から(3)の成分に加えて、フコイダン、クロマメの煮汁、ヨモギエキス、緑茶エキス、桃の葉エキス、牛乳、ショウブエキス、紅茶エキス、カカオ脂、生姜、とうがらし、柿の葉エキス、コラーゲンペプチド、ハーブ、香料等を含んでいてもよい。 - 特許庁

To provide green Du-Zhong tea leaf powder containing highly functional components such as iridoid and polyphenol at a high concentration while having a vivid green color.例文帳に追加

鮮やかな緑色を有しつつ、イリドイド類やポリフェノール等の高機能成分を高濃度で含有する杜仲葉緑色乾燥粉末を提供する。 - 特許庁

Further, the plant extract-containing liquid preferably contains at least 1 kind selected from a green tea extract component, striped bamboo extract component, carbonized ginseng leaf extract component, carbonized prickly ash extract component, hinoki underground stem extract component, Japanese iris leaf extract component and loquat leaf extract component.例文帳に追加

さらに、植物エキス含有液は、緑茶エキス成分、熊笹エキス成分、朝鮮人参葉炭化エキス成分、山椒炭化エキス成分、檜地下茎エキス成分、菖蒲葉エキス成分およびびわ葉エキス成分から選択される少なくとも1種を含有するのが好ましい。 - 特許庁

Further, the plant extract-containing liquid contains preferably at least 1 kind selected from a green tea extract component, bamboo grass extract component, charred ginseng leaf extract component, charred Japanese pepper extract component, Japanese cypress underground stem extract component, sweet flag leaf extract component and loquat leaf extract component.例文帳に追加

さらに、植物エキス含有液は、緑茶エキス成分、熊笹エキス成分、朝鮮人参葉炭化エキス成分、山椒炭化エキス成分、檜地下茎エキス成分、菖蒲葉エキス成分およびびわ葉エキス成分から選択される少なくとも1種を含有するのが好ましい。 - 特許庁

The highly flavoring pot-roasted green tea having the enhanced flavor and deliciousness and the reduced bitterness can be produced by combining a pot-roasting (leaf oxidation-inhibiting) step of raw tea leaves for producing the unrefined tea, and a roasting step for roasting the produced unrefined tea at a specified temperature for a specific treating time, adopted in a production process of the pot-roasted tea.例文帳に追加

本発明において、釜炒り茶の製造工程において採用される、荒茶の製造のための生茶葉の「釜炒り(殺青)工程」と、製造した荒茶を特定の温度と特定の処理時間によって焙じる「焙じ工程」を組合わせることによって、香気及び旨味の増大と苦味を抑制した高香味釜炒り緑茶を製造することができる。 - 特許庁

This method for enhancing the antiallergic activity of functional tea drink containing at least one kind of green tea leaf selected from Benifuki, Benifuji, and Benihomare, includes the following steps: the extraction step wherein the green tea leaves are extracted; the isomerization step wherein the isomerization of extracted methylcatechin is promoted by heating and the antiallergic activity is enhanced in comparison with the extracted solution.例文帳に追加

「べにふうき」、「べにふじ」、「べにほまれ」の少なくともいずれか1種の緑茶葉を含む機能性茶飲料の抗アレルギー活性を増強させる方法であって、前記緑茶葉を抽出する抽出工程と、前記抽出工程後にメチル化カテキンの異性化を促進させるために加熱する異性化促進工程と、を有する抗アレルギー活性を前記抽出工程後の抽出液と比べて増強させる方法を用いる。 - 特許庁

The saccharide-decomposing enzyme inhibitory composition is obtained preferably by mixing the green tea catechin and mulberry leaf extract in a weight ratio of 5/1 to 1/1.例文帳に追加

この糖類分解酵素阻害飲食組成物は、緑茶カテキンと桑葉抽出物の重量比を5対1から1対1で混合された形態であることが好ましい。 - 特許庁

To provide a green tea leaf product yielding decoction having a mellow taste and containing a certain amount of a useful amino acid, theanine, while reducing the level of organic acids, such as gallic acid and quinic acid.例文帳に追加

まろやかな味を有し、有機酸、例えば没食子酸及びキナ酸のレベルが低減された一方で、有益なアミノ酸テアニンを相当量含む浸出液を生み出す緑茶葉製品を提供する。 - 特許庁

例文

This unpolished rice cracker is obtained by using unpolished rice flour, soybean flour, mashed muscovado, powdered skim milk, powder of black sesame seed, powder of gingko leaf, powder of green tea, powder of ginger and miso.例文帳に追加

玄米の粉末と、キナ粉と、潰した黒砂糖と、脱脂粉乳と、黒ゴマの粉末と、イチョウ葉の粉末と、緑茶の粉末と、ショウガの粉末と、味噌を用いいて製品とした玄米センベイ。 - 特許庁

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