gluten inの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 109件
Fu are available in various forms including the chewy nama-fu (fresh gluten cakes), the crisp yaki-fu (toasted gluten cakes) and age-fu (deep-fat fried gluten cakes) used in Chinese cooking. 例文帳に追加
モチモチした食感をもつ生麩(なまふ)と、サクサクカリカリした食感の焼き麩(やきふ)、中華料理などで使われる揚げ麩(あげふ)がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
wheat gluten produced in the process of making Japanese 'fu' wheat bread 例文帳に追加
小麦粉から麩をつくるときにできる澱粉 - EDR日英対訳辞書
Nama-fu and kazari-fu (decorative gluten cakes) are produced in Kyoto City and Kanazawa City. 例文帳に追加
生麩や飾り麩は京都市や金沢市 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The gluten separated from a part of the steam let into the gluten container 5 is stored in a collection recessed portion 13 of the gluten container 5 once, and is returned into the inner pot 1 from the gluten returning hole 5d.例文帳に追加
おねば容器5内に導かれた蒸気の一部から分離されたおねばは、おねば容器5の溜まり凹部13に一旦蓄えられ、おねば戻し孔5dから内釜1内に戻される。 - 特許庁
a protein found in the seeds of some plants, called gluten 例文帳に追加
グルテンという,植物の種子中にある植物性の蛋白質 - EDR日英対訳辞書
Gluten is a type of protein contained in the water and wheat flour mixture. 例文帳に追加
グルテンは、水で練った小麦粉に含まれるたんぱく質のひとつである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a gluten-free peptide preparation rich in glutamine.例文帳に追加
グルタミンに富み、グルテン・フリーのペプチド調製物を提供する。 - 特許庁
PROTEASE MIXTURE FOR DECREASING GLUTEN IN FOOD例文帳に追加
食品中のグルテンを低下させるためのプロテアーゼ混合物 - 特許庁
The wheat-gluten bread for removing the stains of the frying oil is obtained by mixing a solid charcoal, a granular charcoal or a pulverized charcoal in the interior of the wheat-gluten bread.例文帳に追加
本発明の揚油の汚れ取り用麩は、麩の内部に固形炭、粒炭または粉炭を混入して成る。 - 特許庁
To provide a method for producing a high quality bread excellent in eat feeling and eat taste even on using semi-high gluten flour or middle gluten flour.例文帳に追加
準強力粉や中力粉を使用しても食感、食味の優れた高品質のパン類を製造し得る方法を提供する。 - 特許庁
The method for producing the breads comprises using gluten in place of the yeast food in the mechanical method for baking.例文帳に追加
機械製パン法において、イーストフードに代えてグルテンを用いる、パン類の製造法。 - 特許庁
wheat with hard dark-colored kernels high in gluten and used for bread and pasta 例文帳に追加
グルテンに富んだ堅く暗い色をした外皮のある麦でパンやパスタに使用される - 日本語WordNet
(You should keep the water or soup as cool as possible in order to suppress the formation of gluten. Some stores use ice water.) 例文帳に追加
(グルテンの生成を抑える為、温度は低い方がよい。店によっては氷水を使う店もある) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
When starch in the dough has flowed out into the water, the remaining gluten is steamed to make nama-fu (or mochi-fu). 例文帳に追加
デンプンが流出した後に残ったグルテンを蒸して生麩(もち麩)が作られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Kazari-fu are gluten cakes formed into various shapes such as flowers and traditional Japanese handballs that are also dyed in attractive colors with food colorings. 例文帳に追加
花の形や、手まりの形などを食紅などを使って彩りよく形どったもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Originally the wheat produced in Japan is not suitable to make the noodle thinner because it does not contain much gluten. 例文帳に追加
本来国内産の麦はグルテン量が少なく、細く作ることには不適である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The baked wheat gluten bread for the pet includes the flavor having palatability to the pet, in particular to a pet dog.例文帳に追加
ペット、特にペット犬にとって嗜好性のある香料が含まれているペット用焼き麩である。 - 特許庁
This gluten is added in an amount of 1-30 pts.wt. based on 100 pts.wt. of the diene rubber.例文帳に追加
グルテンはジエン系ゴム100重量部に対して1〜30重量部配合される。 - 特許庁
To provide a method for producing wheat-gluten-bread confectionery by which delicious and well storable confectionery can be produced in view of such an actual condition that wheat-gluten-bread confectionery using a roasted wheat gluten bread and having good taste and storage properties is not proposed yet.例文帳に追加
焼き麩を使用する麩菓子において、美味しさがあり保存性が良好な麩菓子が未だ提案されていない現状に鑑みて、美味しさがあり保存性が良好な麩菓子を製造することができる麩菓子の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
This method for shortening the production time of wheat-gluten bread and/or improving the yield of wheat-gluten bread comprises the addition of a nontoxic salt of gluconic acid as a substitute for common salt or together with common salt to water to be used in the kneading step of the wheat-gluten bread production process.例文帳に追加
本発明によれば、麩製造時の混練工程で用いられる用水にグルコン酸の非毒性塩を食塩に代替して、又は食塩と併用して添加することによって製造作業時間を短縮させる方法および/または麩の歩留りを向上させる方法が提供される。 - 特許庁
This method for producing the gluten-free peptide preparation rich in the glutamine from a gluten protein comprises a step for enzymatically hydrolyzing the gluten by using one or more kinds of proteases to provide a hydrolyzate, allowing the hydrolyzate to have acidity of pH 4-5, filtering the acidified hydrolyzate to provide the objective gluten-free peptide rich in glutamine as a filtrate.例文帳に追加
1種以上のプロテアーゼを用いてグルテンを酵素的に加水分解して加水分解物を得;該加水分解物をpH4〜5の酸性とし;該加水分解物をろ過し、ろ液としてグルタミンに富んだグルテン・フリー・ペプチドを得る工程からなるグルテン蛋白からのグルタミンに富んだグルテン・フリー・ペプチド調製物の製造法を提供する。 - 特許庁
To provide a hand knead-like pressing action in a dough kneading process in a process for producing noodles and breads, to promote gluten development and not to cut the developed gluten.例文帳に追加
麺類やパン類の製造工程における生地の混練工程において「手揉み風」の押圧作用を与え、グルテンの発生を促進するとともに、その発生したグルテンを切断しないようにする。 - 特許庁
This method for producing breads is characterized by using both high gluten wheat flour and highest gluten wheat flour as wheat flour of raw material in a process for producing the bean curd refuse-containing breads.例文帳に追加
本発明はおから入りパン類を製造する工程において小麦粉原料に強力粉と最強力粉を併用することを特徴とするパン類の製造法である。 - 特許庁
(1) An active wheat gluten-based nitrogen-containing composition containing powdered corn steep in an amount of 20-80 wt.%, preferably 25-75 wt.% based on an active wheat gluten.例文帳に追加
活性なコムギグルテンに対して20〜80重量%、好ましくは25〜75重量%の粉末化コーンスティープを含む、活性なコムギグルテンベースの含窒素組成物。 - 特許庁
The dog diet food 1 is obtained by dispersedly including charcoal powder in grilled wheat gluten-like food obtained by using wheat gluten and wheat flour as the main ingredient followed by baking.例文帳に追加
本発明の犬用のダイエット用食品1は、小麦グルテンおよび小麦粉を主成分として焼成してなる焼き麩様の食品中に、炭の粉末が分散して含まれていることを特徴とする。 - 特許庁
The additive for rice flour bread includes gluten and at least one kind of pregelatinized starch among pregelatinized wheat flour starch and pregelatinized cornstarch in the weight ratio of the gluten to pregelatinized starch being (75/25) to (95/5).例文帳に追加
グルテンとアルファ化小麦粉澱粉、アルファ化コーンスターチの少なくとも1種のアルファ化澱粉とをグルテン/アルファ化澱粉=75/25〜95/5(重量比)にて含有する米粉パン用添加剤とする。 - 特許庁
In old China, fu was referred to as mian jin (gluten) and was mentioned in "Meng Xi Bi Tan" (Dream Stream Essays) which was written during the Sung Dynasty era. 例文帳に追加
中国では古くは麪筋(めんきん)と呼ばれ、宋(王朝)に書かれた『夢渓筆談』にもその名が登場する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Shippoku Udon served in Kyoto is topped with Shitake Mushrooms simmered in soy sauce, slices of steamed fish paste, Yuba (bean curd skin), Ita-fu (gluten cakes baked into sheets), Mitsuba and so on. 例文帳に追加
京都の卓袱うどんは、しいたけの煮付け、かまぼこ、ゆば、板麩、三葉などを載せたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Also, "Fudengaku," which is prepared by frying nama-fu (fresh gluten cake), a famous product of the mid-southern part of Owari region, and coating it with red miso, is included in the local cuisine of Tsushima City in Aichi Prefecture. 例文帳に追加
また同じ愛知県の津島市には、尾張地方中南部の名物でもある生麩を揚げて赤味噌を塗った「麩田楽」がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Since, unlike protein contained in wheat flour, the protein contained in buckwheat flour does not form gluten; it is difficult to make dough with buckwheat flour if it is mixed with water alone. 例文帳に追加
蕎麦粉に含まれるタンパク質は小麦粉と違ってグルテンを形成しないので、水だけを加えて練ってもまとまりにくい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
a digestive disease that is caused by an immune response to a protein called gluten, which is found in wheat, rye, barley, and oats. 例文帳に追加
コムギ、ライムギ、オオムギ、およびオートムギ中にあるグルテンという蛋白に対する免疫反応によって引き起こる消化器系疾患。 - PDQ®がん用語辞書 英語版
Nowadays in areas such as Kyoto and Kagawa Prefecture, Shippoku soba means 'Shippoku udon' (chilled udon noodles topped with various foodstuffs such as cooked shiitake mushrooms, kamaboko (steamed fish paste), yuba (dried tofu skin), ita-fu (baked gluten sheets) and mitsuba (Japanese herb)) made with soba substituting for udon. 例文帳に追加
現在では京都・香川県などで、「うどん卓袱うどん(しっぽくうどん)」の麺を蕎麦に代えたものを指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide modified wheat gluten or gliadin improved in emulsifiability, dispersibility and solubility.例文帳に追加
乳化性、分散性および溶解性が改善された、修飾小麦グルテンあるいはグリアジンを提供すること。 - 特許庁
To provide a method for forming dough with excellent extensibility by regulating dough temperature at an optimum range in kneading and forming gluten.例文帳に追加
捏ね上げ時のパン生地温度を最適な範囲に収めると共に、グルテンを形成してパン生地の伸展性をよくしたパン生地形成方法を提供する。 - 特許庁
The gelatinization of starch in the raw material powders proceeds with heat of the heated water during the kneading and the network formation of gluten is promoted.例文帳に追加
混練時加熱された水の熱によって原料粉中の澱粉の糊化が進行するとともに、グルテンの網目構造化が促進される。 - 特許庁
Particularly, the ratio of the corn gluten meal to the natural rubber is preferably in the range of 30:70 to 70:30, and the composition may further contain a biodegradable plasticizer.例文帳に追加
特に、コーングルテンミール:天然ゴムで30:70〜70:30の範囲が良く、更に、生分解性可塑剤を含有しても良い。 - 特許庁
Further, by using gluten of flour in the production step, hardbaked biscuits can be produced.例文帳に追加
また、製造工程において、小麦粉のグルテンを活用することにより、堅焼きのビスケットを製造することが可能となった。 - 特許庁
In a specific embodiment, the heating step may be carried out while passing air through the corn gluten meal raw material.例文帳に追加
特定の実施形態では、前記コーングルテンミール原料への通気を行いながら前記加熱工程を行ってもよい。 - 特許庁
In the Chinese noodles, the weight ratio of rice flour to the Chinese noodle material is 10-30 wt.%, and that of the gluten to the material is 12-18 wt.%.例文帳に追加
また、本発明にはラーメン材料における米粉が重量比で10〜30%、グルテンが12〜18%含有することが開示される。 - 特許庁
In the kneading process #30, gluten, a seasoning material, a foaming-inducing material, and the like are preferably charged into the dough raw material or the dough.例文帳に追加
練り工程#30ではグルテン、調味材料、発泡誘起材料等が生地原料や生地に投入される。 - 特許庁
In the kneading process #30, gluten, a seasoning material, a foaming-inducing material, and the like are preferably charged into dough raw materials or dough.例文帳に追加
練り工程#30ではグルテン、調味材料、発泡誘起材料等が生地原料や生地に投入される。 - 特許庁
Porous gluten resulting from freeze-drying of gluten balls is suspended in a protease solution to effect the reaction in a shortened time and collect or fractionate the objective peptide of high glutamine content from the reaction mixture.例文帳に追加
グルテンボールを凍結乾燥するなどして得た多孔質のグルテンを、タンパク質分解酵素溶液に懸濁して短時間反応を行い、反応液から高グルタミンペプチドを採取又は分取する事により構成される、高グルタミンペプチドの実用的生産方法が与えられた。 - 特許庁
The method for purifying the methionine involves gradually adding the solution of the methionine and a solution containing polyvinyl alcohol or gluten dissolved in water to the water or an aqueous solution containing at least one kind of compounds selected from the group consisting of polyvinyl alcohol, gluten and methionine.例文帳に追加
水、又はポリビニルアルコール、グルテンおよびメチオニンからなる群から選ばれる少なくとも1種の化合物を含む水溶液中に、メチオニンの溶解液、およびポリビニルアルコール又はグルテンを水に溶解した溶液を徐々に投入することを特徴とするメチオニンの精製方法。 - 特許庁
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