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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > マヨネーズの意味・解説 > マヨネーズに関連した英語例文

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マヨネーズを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 246



例文

じゃがいもとマヨネーズ若しくはマヨネーズタイプと調味液とを含有するロングライフポテトサラダを製造するにあたり、可食可能に蒸煮したじゃがいもに、調味液を0.05〜20重量%の割合で噴霧した後、得られたじゃがいも30〜90重量%に、マヨネーズ若しくはマヨネーズタイプ70〜10重量%を配合し、殺菌することを特徴とするロングライフポテトサラダの製造方法。例文帳に追加

This method for producing long-life potato salad using potatoes, mayonnaise or mayonnaise type and a seasoning liquid comprises spraying edibly steamed potatoes with the seasoning liquid at 0.05-20 wt.% and then formulating 30-90 wt.% of the resultant steamed potatoes with 70-10 wt.% of the mayonnaise or mayonnaise type followed by conducting a sterilization. - 特許庁

低カロリー水中油型乳化物の外観を、マヨネーズに類似させる。例文帳に追加

To provide a method for producing low-calorie oil-in-water emulsified substance produced to be resemble mayonnaise in its appearance. - 特許庁

現在の大阪では多くの店でマヨネーズがかけられているのに対し、神戸ではより伝統的なお好み焼きにこだわり、マヨネーズを置かない店も少なからず存在し、また置いていても注文しないと出てこないことも多い。例文帳に追加

Currently in Osaka many shops use mayonnaise, while in Kobe, which sticks with the traditional okonomiyaki, many shops do not prepare mayonnaise and do not serve it without being ordered even if it has been prepared.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

現在、ソースの甘辛さとマヨネーズの酸味の合わさった味が一定層の消費者に好まれていることから、関西風お好み焼きを供する多くの店ではマヨネーズが使用される。例文帳に追加

At present, the taste blending the salty-sweet taste of sauce and the acid taste of mayonnaise is preferred by some consumers and in many shops serving kansaifu-okonomiyaki, mayonnaise is popular.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

しかし、現在ではマヨラーと呼ばれる何にでもマヨネーズをかけないと気のすまない若者が増加し、全国区のテレビによる影響、露天営業のたこ焼きにはマヨネーズを付けている事などの事情から、決定的な説ではない。例文帳に追加

However, now the young people who put mayonnaise on every type of food, called mayorar (mayonnaise addict), have increased and there is TV influence across Japan and the takoyaki (octopus dumplings) of rotensho (stallholder) includes mayonnaise on, and there is no conclusive theory.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

乳化状態に優れており、且つ、日本農林規格で定めるマヨネーズの定義に適合する低コレステロール・マヨネーズを提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a low cholesterol mayonnaise which has an excellent emulsion state and is fit for the definition of mayonnaise established by Japanese Agricultural Standards. - 特許庁

卵殻を粉末にしてマヨネーズに配合することにより、無駄な廃棄物をなくし、且つ製造途中で粉末卵殻のようなカルシウムを加えても乳化の良好なるカルシウム入りマヨネーズの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a calcium-containing mayonnaise eliminating wasteful waste mater and generating excellent emulsification even adding calcium such as powdery eggshell in the middle of the production by pulverizing the eggshell and mixing into a mayonnaise. - 特許庁

(1)増粘安定剤又はゲル化剤を添加して流動性を抑制した液状又はペースト状の食品と、マヨネーズ又はマヨネーズ様ドレッシングを混合することを特徴とする新規調味料の製造方法。例文帳に追加

(1) This method for producing the new seasoning includes mixing liquid or pasty food suppressed in fluidity by adding a thickener or a gelling agent, and mayonnaise or mayonnaise-like dressing. - 特許庁

マヨネーズ又は半固体状ドレッシングにおいて、乳化後のマヨネーズ又は半固体状ドレッシングにDE(Dextrose Equivalent)1〜6のでん粉糖を好ましくは5質量%以上添加・配合させるマヨネ−ズ様乳化食品を製造する。例文帳に追加

This method for producing the mayonnaise-like emulsified food product includes adding and mixing preferably 5 mass% or more of starch sugar with a DE (Dextrose Equivalent) of 1-6 to/with emulsified mayonnaise or semisolid dressing. - 特許庁

例文

マヨネーズ、特に賞味期限切れや配合ミスによって廃棄処分の対象となるマヨネーズを、養魚用飼料の油脂原料として配合することを特徴とする養魚用飼料。例文帳に追加

The feed for fish culture is blended with mayonnaise particularly subject to disposal due to open date expiration or misformulation as the fat-and-oil material. - 特許庁

例文

このマヨネーズ風調味料全体に対して20〜70%(w/w)の豆乳発酵物と水性調味液を配合する場合には、特に均質安定性に優れ食感が良好なマヨネーズ風調味料が得られる。例文帳に追加

By addition of soymilk fermented material at 20-70 wt.% (w/w) and water-soluble seasoning to the whole of the mayonnaise-like seasoning, the mayonnaise-like seasoning excellent in homogeneity and favorable palate feeling can be obtained. - 特許庁

マヨネーズの代替品として使用することができ、マヨネーズとは異なる味や香りを有するペースト状調味料およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide pasty seasoning usable as a substitute for mayonnaise and having taste and flavor different from those of the mayonnaise: and to provide a method for producing the pasty seasoning. - 特許庁

マヨネーズ等容器の容器胴部を二つの支持体で支持し、容器支持時は支持体間の最小幅が容器底部の最小幅より小さいことを特徴するプラスチック製マヨネーズ等容器の倒立式支持具である。例文帳に追加

The upside-down supporting tool of the plastic mayonnaise container or the like supports a container body part of the container of mayonnaise or the like by two supporting bodies, and the minimum width between the supporting bodies is smaller than the minimum width of a container bottom part when supporting the container. - 特許庁

10〜40%の食用油脂、0.5〜10%の増粘材を含有したマヨネーズ様食品において、0.1〜5%の分岐デキストリンと固形分換算で0.3〜3%の卵白を含有したマヨネーズ様食品。例文帳に追加

This mayonnaise-like food is such as to contain 10-40 wt.% of edible oil and fat, 0.5-10 wt.% of a thickening agent, 0.1-5 wt.% of branched dextrin and 0.3-3 wt.% of albumen on a solid basis. - 特許庁

おからにマヨネーズを混ぜたものであって、ピザ等を焼く際にベースとして使用する食品、又乾燥させたおからにマヨネーズを混ぜた食品であって、生野菜等にかけて使用する調味料に適した食品。例文帳に追加

This food is obtained by mixing mayonnaise with bean-curd refuse and used as a base when baking e.g. pizza, or is obtained by mixing mayonnaise with dried bean-curd refuse and suitable for a seasoning to be used for sprinkling over e.g. raw vegetables. - 特許庁

マヨネーズとケチャップを混ぜ合わせて料理にかけたり混ぜたりすることによって料理の味を引き立たせ、又従来のマヨネーズとケチャップを混ぜ合わせる手間を省く。例文帳に追加

To provide a sauce prepared by mixing ketchup with mayonnaise, capable of improving the taste of dishes by pouring the sauce on the dishes or mixing the dishes with the sauce, and capable of saving a user's time and effort to mix ketchup with mayonnaise unlike the conventional sauce. - 特許庁

市販品のマヨネーズ容器本体1と、このマヨネーズ容器本体1の口部に着脱自在に螺着された、キャップ部材2と、マヨネーズ容器本体1の長さよりも短い長さ寸法の合成樹脂製チューブで形成されたものであって、キャップ部材2に一体的に設けられ、かつ、先端の噴出口がほぼ横方向に向けられた噴射ノズル4を備えて構成されたものである。例文帳に追加

The portable bidet is formed of a mayonnaise container body 1 on the market, a cap member 2 detachably screwed on-the mouth of the mayonnaise container body 1, and a synthetic resin tube shorter than the length of the mayonnaise container body 1, and provided with a jet nozzle 4 integrally formed in the cap member 2 and the jetting spout at the front end of which is directed to the substantially laterlal direction. - 特許庁

マヨネーズと脂肪分の多いクリームに、刻んだピーマン・青ネギを混ぜ、チリソース・ウスターソース・レモン汁で味をつけたもの例文帳に追加

mayonnaise and heavy cream combined with chopped green pepper and green onion seasoned with chili sauce and Worcestershire sauce and lemon juice  - 日本語WordNet

半分はマヨネーズ、もう半分はみじん切りのニンニク・つぶしたアンチョビー・おろしパルメザンチーズで調味した酢を入れたドレッシング例文帳に追加

half mayonnaise and half vinaigrette seasoned with minced garlic and mashed anchovies and grated Parmesan cheese  - 日本語WordNet

サウザンドアイランドドレッシングという,マヨネーズにケチャップ・刻んだピクルス・薬味を入れたソース例文帳に追加

a sauce that is made out of catchup, pieces of pickles and relish, and mayonnaise, called Thousand Island dressing  - EDR日英対訳辞書

二十七 ソース類製造業(ウスターソース、果実ソース、果実ピユーレー、ケチヤツプ又はマヨネーズを製造する営業をいう。)例文帳に追加

(xxvii) Sauce producing businesses (meaning businesses for producing worcester sauce, fruit sauce, fruit puree, ketchup, or mayonnaise);  - 日本法令外国語訳データベースシステム

トッピングに使われる具材…イカ天、生イカ、ねぎ、生エビ、もち、チーズ、広島カキ(貝)、キムチ、ニンニク、ニラ、納豆、ショウガ、トウモロコシ、マヨネーズetc例文帳に追加

The ingredients as toppings: fried squid, raw squid, green onion, raw shrimp, mochi, cheese, Hiroshima oyster (shellfish), kimuchi, garlic, Chinese chive, natto (fermented soybeans), ginger, corn, mayonnaise and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

トッピングは昔から店では中濃ソースであったが、ケチャップやマヨネーズも古くから家庭では浸透していた。例文帳に追加

As for the topping sauce, the shops have used medium thick sauce from long ago, but ketchup or mayonnaise were also used in the household from long ago.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

サラダ素麺:素麺の上にサラダを盛り付け、マヨネーズと麺汁をベースにしたサラダドレッシングをかけて食べる例文帳に追加

Somen salad: Serve salad on top of somen and pour salad dressing based on mayonnaise and mentsuyu over it to eat.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

なお、タルタルソースとチキンという組み合わせのヒントは、するめとマヨネーズの組み合わせにあったという話も伝わっている。例文帳に追加

It is said that the combination of chicken and tartar sauce was created from dried squid and mayonnaise.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

マヨネーズを加えたソース(調味料)をパスタの上にかけて「たらこスパゲティ」(明太スパゲティとも)とすることもある。例文帳に追加

Pasta with sauce that uses the 'mentai-mayonnaise' is sometimes served with the name 'tarako spaghetti' or 'mentai spaghetti.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この他、2006年には倉谷工業団地の資生堂跡にケンコーマヨネーズが進出することが決定している。例文帳に追加

Further, in 2006 it was decided that Kenko Mayonnaise Co., Ltd would move to the site within Kuraya Industrial Park formerly occupied by Shiseido co., Ltd.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

重曹とマヨネーズを配合して乳化状態を作り出し、バターを使わないチョコレートケーキをつくる。例文帳に追加

The chocolate cake is obtained by making an emulsified condition by formulating sodium bicarbonate with mayonnaise without using butter. - 特許庁

なおかつマヨネーズ中の酢が中和されることによって酸味が和らげられ、おいしく、かつ口溶けのよいバターケーキとなる。例文帳に追加

Furthermore, the butter cake has deliciousness and excellent melting feeling in the mouth because vinegar in mayonnaise is neutralized to mitigate acidity. - 特許庁

マヨネーズ、ドレッシング、カレールウ、フライ、てんぷら、コロッケ、アイスクリームなどの脂肪が腸管から吸収されるのを抑制する方法例文帳に追加

INHIBITION OF ABSORPTION OF FAT OR FATTY OIL OF MAYONNAISE, DRESSING, CURRY ROUX, FRY, TEMPURA, CROQUETTE, ICE CREAM OR THE LIKE FROM INTESTINAL CANAL - 特許庁

手軽に、唐辛子入りマヨネーズの生み出す独特の味わいを味わえること、およびこれを用いた加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide mayonnaise containing cayenne pepper, giving easily tastable special taste produced thereby, and to provide processed foods using the mayonnaise. - 特許庁

例えば、卵やマヨネーズの如きの具材が設けられたサンドイッチを包装体から無難に取り出すことが出来る技術を提供することである。例文帳に追加

To provide a technology of taking out a sandwich having ingredients like an egg and mayonnaise, for instance, safely and smoothly from a package. - 特許庁

卵、マヨネーズからのPCR検査、コロイド金抗体法検査、生存確認検査対応の検体試料調製方法例文帳に追加

METHOD FOR PREPARING SPECIMEN TO BE TESTED FOR PCR EXAMINATION, COLLOIDAL GOLD ANTIBODY METHOD EXAMINATION, AND SURVIVAL CONFIRMATION EXAMINATION FROM EGG AND MAYONNAISE - 特許庁

従来のマヨネーズにはコーン入り、辛子入り等はあったが、刻んだキムチを混合することにより食感が変わり美味になる。例文帳に追加

To obtain a kimchi-containing mayonnaise whose palatability is changed into a good flavor by formulating a mayonnaise with a chopped kimchi although a corn-containing mayonnaise, a mustard-containing mayonnaise, and the like, are conventionally produced. - 特許庁

この発明は、マヨネーズ風味の焼き込み調理パン等と共に焼成するトッピング材を得ることを目的としたものである。例文帳に追加

To obtain a topping material to be baked together with a baking and cooking bread, or the like, having mayonnaise flavor. - 特許庁

豆乳発酵物を利用した、保型性が良好な、精製油脂及び卵黄を含まないマヨネーズ風調味料(ドレッシング)を得る。例文帳に追加

To provide mayonnaise-like seasoning (dressing) containing neither purified oil and fat nor egg yolk obtained by utilizing soymilk fermented substance, and having good shape retainability. - 特許庁

空調負荷の低い場合であっても、マヨネーズスラッジの生成を防止することのできる空気調和装置を提供する。例文帳に追加

To provide an air conditioner, capable of preventing formation of mayonnaise sludge even in a state having a low air conditioning load. - 特許庁

底部3とプランジャ4との間の収容筒2の内部には、マヨネーズ等の流動性物質を充填する。例文帳に追加

A flowable substance such as mayonnaise is filled inside the storage tube 2 between the base 3 and the plunger 4. - 特許庁

焼き色のついたマヨネーズ味のコロモ材で主食材を被覆した新規な冷凍食品を提供する。例文帳に追加

To provide a new frozen food obtained by covering a main food material with a roast color-having mayonnaise taste coating material. - 特許庁

オリザノール含有油脂を加熱して得られる食用油脂を用いた食品(例えば、海老の天ぷら、マヨネーズ)。例文帳に追加

There are provided foods using edible oil obtained by heating oils and fats containing orizanol (for example, tempura of shrimp, mayonnaise). - 特許庁

オリザノール含有油脂を加熱する食用油脂を用いた食品(フライ調理品、炒め物、マヨネーズ、又はドレッシング)の製造方法。例文帳に追加

There are provided methods for producing foods (fried cooked foods, stir-fried dishes, mayonnaise, or dressing), using edible oil obtained by heating oils and fats containing orizanol. - 特許庁

餡蜜にナタデココ、ひき肉にマヨネーズと味噌、七味唐辛子等はその代表的な解決手段である。例文帳に追加

Boiled peas with honey and bean jam and nata de coco, minced meat and mayonnaise and Miso, Shichimi-togarasi (a mixture of seven kinds of spices including red pepper) etc., are typical means of solution thereof. - 特許庁

マヨネーズのような流動物を内容量が減っても最後まで絞出しやすく立てた状態で置くことのできる容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container that allows its liquid contents such as mayonnaise to be easily squeezed out to the last and that can be placed in a standing-up state even if the contents become reduced in quantity. - 特許庁

長期間に渡って酸素透過を実質ゼロに保つことのできる多層容器、特にマヨネーズ等に用いるスクイーズボトルを開発する。例文帳に追加

To develop a multi-layer container, in particular, a squeezed bottle for use in mayonnaise and the like, which is capable of keeping permeation of oxygen at substantially zero for a long period of time. - 特許庁

直径14センチ、厚み約2センチのお好み焼きを焼き上げ、ソース、マヨネーズを混合して塗り、その上にかつお節をかける。例文帳に追加

This as you like it pancake is obtained by baking the pancake having 14 cm diameter and 2 cm thickness, pasting a mixture of a sauce and mayonnaise and pouring dried bonito flakes. - 特許庁

小麦粉を主原料とするものより成る外皮1の内側に、たこ、野菜、マヨネーズ、青海苔、魚粉等を混合させた具2を入れる。例文帳に追加

This TAKOYAKI is obtained by charging an ingredient 2 comprising a mixture of the bits of octopus, vegetables, mayonnaise, green laver, fish meal, etc., on the inside of an outer skin comprising wheat flour as a main raw component. - 特許庁

大阪では多くの店でマヨネーズがかけられているのに対し、神戸ではより伝統的なお好み焼きにこだわり、マヨネーズを置かない店も少なからず存在し、また置いていても注文しないと出てこないことも多いが広島も同様である。例文帳に追加

In Osaka many shops use mayonnaise while in Kobe which sticks to the traditional okonomiyaki many shops do not have mayonnaise and even if they have it, it is not often served unless someone specifically orders it and it's the same in Hiroshima.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

加熱殺菌してレトルト製品としてもソースの粘度を一定に保つことができ、しかも加えたマヨネーズが分離しないばかりでなく、冷したパスタ(冷製パスタ)と絡めると清涼感があり、かつマヨネーズ風味のコクのあるパスタ料理に仕上げることのできるレトルトパスタソースを提供する。例文帳に追加

To prepare retort pasta sauce which keeps constant viscosity even when made into a retort product by sterilization under heating, not only does not separate mayonnaise added, but also has refreshing feeling when combined with cooled pasta (cold pasta) and finishes a pasta dish having body of mayonnaise flavor. - 特許庁

マヨネーズ様食品や乳化液状ドレッシングのような酸性水中油型乳化食品において、熱風乾燥、及び油ちょうを施してもマヨネーズ特有のマイルドな酸味を有する酸性水中油型乳化食品およびその用途を提供する。例文帳に追加

To provide acidic oil-in-water emulsified food similar to mayonnaise-like food or emulsified liquid-like dressing, having mild acidity specific to mayonnaise even when dried with heat and fried with oil: and to provide use of the same. - 特許庁

例文

マヨネーズ様調味料やドレッシングにγ−アミノ酪酸(GABA)を0.01〜1質量%配合する事により、ストレスによるドーパミン遊離を抑制して精神を安定させる、機能性マヨネーズ様調味料またはドレッシングを提供する。例文帳に追加

This functional mayonnaise-like seasoning or dressing for controlling the release of dopamine due to stress to stabilize the mind is characterized by containing 0.01 to 1 mass% of γ-amino butyric acid (GABA). - 特許庁

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