1016万例文収録!

「マヨネーズ」に関連した英語例文の一覧と使い方(4ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > マヨネーズの意味・解説 > マヨネーズに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

マヨネーズを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 246



例文

チーズ、溶融塩及び水を含む混合物を撹拌し、乳化物を調製した後、その乳化物と食用油脂と酸味料とを混合、撹拌して、マヨネーズ様乳化物を形成することを特徴とするマヨネーズ様乳化物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing mayonnaise-like emulsified substance using cheese comprises beating a mixture containing cheese, melted salt and water to prepare an emulsified substance followed by mixing and beating the emulsified substance, edible oil and fat and an acidifier to form a mayonnaise-like emulsified substance. - 特許庁

卵黄によるアレルギーのおそれがなく、かつ低カロリーでコレステロールを含まず、本来のマヨネーズと同等の風味、食感を有し、かつ増粘剤による心理的違和感を与えることのない、マヨネーズ様食品の製造方法を提供しようとする。例文帳に追加

To provide a method for producing mayonnaise-like food free from risk of allergy due to yolk, having low calorie, containing no cholesterol, having flavor and palate feeling similar to those of original mayonnaise, and preventing an eater from having psychologically discomfort feeling due to thickener. - 特許庁

10%以上40%以下の食用油脂、固形分換算で0.3%以上3%以下の卵白を含有しpHが3以上4.5未満のマヨネーズ様食品において、0.5%以上1%未満のガム質を含有したマヨネーズ様食品。例文帳に追加

This mayonnaise-like food is such as to contain 10-40 wt.% of edible oil and fat, 0.3-3 wt.% of albumen on a solid basis, and have ≥pH 3 but <pH 4.5, and ≥0.5 wt.% but <1 wt.% of gums. - 特許庁

上記のマヨネーズの欠点、漬物床やスープの素としての不利用性とミソの欠点、強粘性がマヨネーズとミソを合体させる事によって流動的でまったく新しい美味なミソのミネラル分を多く含む健康的ソースに生まれ変わった。例文帳に追加

It is possible to provide completely new taste by coupling mayonnaise and fermented soybean paste with other base material such as capsicum, garlic and ginger in which the defects of the two are counterbalanced and the two are united. - 特許庁

例文

マヨネーズやケチャップ等の粘稠な調味料で潰れている容器内に衛生的に空気を送り込み、膨らましてマヨネーズ等を吐出口に容易に落下移動させると共に、常時逆さまに維持することで直ぐに使用できる。例文帳に追加

To hygienically send air into a container in which sticky seasoning such as mayonnaise or ketchup, etc., is squashed so as to swell it and easily drop and move the mayonnaise, etc. to the spout and to keep it up-side-down at all times so that it can readily be used. - 特許庁


例文

食味・食感に影響しない程度に澱粉を低減、あるいは用いず、且つ卵白を含有した低油分のマヨネーズ様食品において、低温に放置しても亀裂が生じ難い低温安定性に優れ常温流通可能なマヨネーズ様食品を提供する。例文帳に追加

To provide a mayonnaise-like food, using no starch or reduced starch to such an extent as not to affect its flavor and/or palate feeling, containing albumen and having low oil content, and excellent in such low temperature stability as to be hard to cause cracks even if left at low temperatures thereby capable of being distributed at normal temperatures. - 特許庁

この発明は、食用油脂、卵黄、卵白、醸造酢、調味料等を主材とするマヨネーズ原料に、α化されてない小麦粉を添加し、攪拌して均一に混合したことを特徴とするマヨネーズ風味のパン等と共に焼成するトッピング材である。例文帳に追加

This topping material to be baked together with the bread, or the like having the mayonnaise flavor is characterized in that not- pregelatinized flour is added to a mayonnaise raw material consisting essentially of edible oil, yolk, albumen, fermented vinegar, seasoning, and the like, and the resultant mixture is stirred to homogeneously mix the mixture. - 特許庁

マヨネーズは大抵どの店でも付いているが、厨房で作って出す店の場合は関西のようにソースを塗ったあとで生地の上にヘラで塗り広げたりせずにソース→青海苔→鰹節と仕上げてから全体や中央にかけられるか、客が自分のテーブル席で焼く店なら好みでかけられるように小さなパック入りの使いきりタイプのマヨネーズが別に付いてくる場合が多い。例文帳に追加

In every shop mayonnaise is served, but in the shops where the staff cooks and serves okonomiyaki, without spreading mayonnaise on the dough with the spatula after saucing, they put the sauce, aonori-ko, sliced dried bonito on the dough and after that, mayonnaise is put over all the dough or in the center, or in the shops where the customers grills by themselves at the table, in order for them to be able to put mayonnaise on by preference, a little sachet of it is often served additionally.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

油相と水相とが乳化されてなるマヨネーズにおいて、乳化剤として、コレステロール含量が0.2重量%以下であり、且つリン脂質含量が15重量%以上である超臨界炭酸ガス抽出卵黄が、2〜7重量%含有されていることを特徴とする低コレステロール・マヨネーズを提供する。例文帳に追加

This low-cholesterol mayonnaise is obtained by emulsifying oil phase and water phase; wherein 2-7 wt.% of supercritical carbon dioxide extraction yolk in which cholesterol content is ≤0.2 wt.% and also phosphoric acid lipid content is15 wt.%, is contained as an emulsifier. - 特許庁

例文

本発明は、マヨネーズ又はマヨネーズ様ドレッシングに他の液状調味料や野菜・果物等のジュースを混合する調味料の製造方法、及びバター若しくはマーガリンのような常温で固体の油脂に他の液状調味料や野菜・果物等のジュースを混合するスプレッドの製造方法の提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing seasoning by mixing other liquid seasoning and juice of vegetable/fruit with mayonnaise or mayonnaise-like dressing, and to provide a method for producing spread by mixing other liquid seasoning and juice of vegetable/fruit with oil and fat solid at normal temperature, such as butter and margarine. - 特許庁

例文

マヨネーズやケチャップ等の流動性食材を収容する可撓性の容器の口部に取り付けられ、その流動性食材の注出口となる注出キャップに関し、注出されるマヨネーズ等の流動性食材の外観形態、特に径を種々変化させることによって、調味すべき食材に応じて外観体裁を良好にし、斬新さを与えることのできる注出キャップを提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a pour-out cap mounted on a mouth of a flexible container receiving a flowable food material such as mayonnaise or ketchup to serve as a spout for the food material, with which an appearance, a diameter in particular, of the poured material such as mayonnaise is changed in various manners whereby the appearance can be improved according to a food material to be seasoned and novelty can be applied. - 特許庁

マヨネーズを製造する工程において、その基材であるオイルを、あらかじめ加熱し、辛味成分、香成分、その他の有効成分を有する1種以上の植物を混入し、その成分を抽出したエキス入りオイルを常温まで冷やし、このエキス入りオイルを卵に混入攪拌して得ることを特徴とする植物エキス入りマヨネーズの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the plant essence-containing mayonnaise includes: heating cooking oil as a base material in advance; mixing one or more kinds of plants having pungent taste components, flavored components and other active ingredients; cooling the oil containing essence extracted from the components so as to have normal temperature; admixing the essence-containing oil to the egg; and stirring the mixture. - 特許庁

どこでいつから関西風お好み焼きにマヨネーズをつけるようになったかは諸説あり定かではなく、ぼてぢゅうの説、個人店が最初という説、またそれ以前から家庭内で使われていたと言う説もある。例文帳に追加

There are various theories about from where or when Kansaifu-okonomiyaki started to be made using mayonnaise and this isn't known for sure, but there is a theory that Boteju (a long-established okonomi-yaki chain famous throughout Japan) started to use it, and another theory that an individual shop started using it, and also a theory that it has been used in households for a long time.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

先述の如く、マヨネーズを置く店舗も増加傾向にあるが、基本的には卓上(鉄板のみの店では、鉄板脇)にある調味料は、ソースのみ。例文帳に追加

As mentioned before, shops that prepare mayonnaise in are on the increase, but basically the seasonings on the table (in the iron-plate-only shops, beside the iron plate) are the sauces only.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

その他のバリエーションとして塩、蕎麦つゆ、麺つゆ、味噌、マヨネーズ、うま味調味料、ウスターソース、オイスターソース、胡麻油、XO醤、豆板醤、山葵、カレー、七味唐辛子、ラー油、すき焼きのタレなどが挙げられる。例文帳に追加

Other variations may include salt, sobatsuyu (Soba soup broth), mentsuyu, miso, mayonnaise, chemical seasoning, Worcester sauce, oyster sauce, sesame oil, XO sauce, tobanchan, wasabi, curry sauce, shichimi togarashi (a mixture of red cayenne pepper and other aromatic spices), chili oil, and sukiyaki sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

冷やしたうどんにつゆをかけ、キュウリ・レタス・トマトなどの野菜を上に載せ、マヨネーズやゴマ味などのサラダドレッシングをかけることが多い。例文帳に追加

Generally, Salad-Udon is cooked as follows: soup broth is first poured over the chilled noodles, and then several kinds of vegetables such as cucumbers, lettuce, and tomatoes are added, and finally, mayonnaise or salad dressing with a taste of sesame or other seasoning is added.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

マヨネーズに、みじん切りにしたタマネギ、キュウリのピクルス、ケッパー、パセリ、チャイブなどの野菜、同じくみじん切りした固ゆで卵などを混ぜ込んだ白い濃厚なソース。例文帳に追加

It is a thick white sauce, in which finely chopped vegetables such as onions, pickled cucumber, capers, parsley and chive, and also finely chopped hard-boiled eggs are blended into mayonnaise.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

脂分の多いマヨネーズを元としていながら酸味や辛味のきいたさまざまな材料を盛り込んでいるため、フライなどの揚げ物をさっぱりと食べられることで人気がある。例文帳に追加

Although it is made with greasy mayonnaise, it contains various kinds of sour or pungent ingredients and this makes it popular as those deep fried dishes are eaten refreshingly with it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

倉谷工業団地に進出したケンコーマヨネーズ西日本工場への補助金など企業誘致に2億7,750万円、病院事業会計に30億4,606万円、次期埋立処理場整備事業に4億6,243万円などを計上した。例文帳に追加

\\277,500,000 was allocated to aid enterprise invitation activities including those for the West Japan plant of Kenko Mayonnaise Co., Ltd constructed in Kuratani Industrial Park, while \\3,046,060,000 was allocated for the municipal hospital operations account, as well as \\462,430,000 for the new landfill project.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

なお工業に関しては倉谷工業団地にケンコーマヨネーズ西日本工場が進出するなど明るい話題がある一方、大和紡績舞鶴工場が生産を中止するなどある。例文帳に追加

As for manufacturing industry, the bright topic is that Kenko Mayonnaise Co., Ltd. branches out the western Japan factory in Kuratani Industrial Park, while DAIWABO CO.,LTD. discontinues its production at Maizuru factory.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

加工食料品としては、穀物類を加工した各種パン類、めん類、ピッツァパイ、洋菓子類や、食用油、バター、ルーなどのスープ原料、ドレッシング、マヨネーズなどの各種調味料などが含まれる。例文帳に追加

The processed food products include various kinds of bread, noodles, pizza pie and western-type confectionery each prepared by processing grains, soup stocks such as edible oil, butter and roux, and various seasonings such as dressing and mayonnaise. - 特許庁

ケチャップ、マヨネーズ、ドレッシング等を充填したスクイズ容器に対し、そのスクイズ性を損ねることなくシュリンクラベルを取り付け、シュリンクラベルの剥がれ落ちも防止する。例文帳に追加

To attach a shrink label to a squeeze container filled with ketchup, mayonnaise, dressing or the like without degrading its squeezability, and to prevent the label from peeling off. - 特許庁

特殊な水溶性ヘミセルロースを添加したり、また豆乳を予めプロテアーゼで加水分解したりすることなく、長期保存しても均質安定性の優れた、精製油脂及び卵黄を含まないマヨネーズ様調味料を提供する。例文帳に追加

To provide mayonnaise-like seasoning containing no purified oil and fat nor egg yolk, excellent in homogeneity even when long stored without addition of particular water-soluble hemicellulose or subjecting soymilk to hydrolysis by protease in advance. - 特許庁

チーズを乳化剤として用い、酸味料添加の前のチーズタンパク質と油脂の予備乳化を必要とせず、1段階の同時混合撹拌乳化が可能な、マヨネーズ様乳化物の連続的製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for continuously producing mayonnaise-like emulsified substance using cheese comprising using cheese as an emulsifier, requiring no pre-emulsification of cheese protein and oil and fat before addition of an acidifier, enabling a single-stage simultaneous mixing/beating emulsification. - 特許庁

植物油、卵黄又は全卵、酢又は酢酸、及び調味香辛料を混合攪拌して作られるカルシウム含有物質を含まない乳化されたマヨネーズに、粉末卵殻を酢に溶かして加える。例文帳に追加

This calcium food is obtained by adding powdery eggshell dissolved in vinegar to an emulsified mayonnaise not containing calcium- containing substance obtained by mixing and stirring a vegetable oil, egg yolk or whole egg, vinegar or acetic acid, and a seasoning and spice. - 特許庁

製品コストを抑えつつ、残量が少なくなった容器本体内のマヨネーズやケチャップ等の粘性物を容易に注出することができる粘性物用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container for a viscous substance easily spouting the viscous substance such as mayonnaise and ketchup of a reduced amount in a container body while suppressing the product cost. - 特許庁

焼成などの加熱調理を行っても、過度な焦げ色が付かず、良好な焼き色を呈する加熱調理用マヨネーズ調味料、チーズ入り加熱食品を提供する。例文帳に追加

To provide a heated food containing mayonnaise seasoning for cooking and cheese, showing excellent baked color without attaching excessive burnt color even though performing cooking such as baking. - 特許庁

増粘剤・乳化補助剤としてガム質を含有し、ソースの全原料(具材を除く)に対して耐熱性マヨネーズを5〜20%配合し、かつそのpHを4.5〜6.0に調整したことを特徴とするレトルトパスタソース。例文帳に追加

The retort pasta sauce contains gum as a thickener and/or emulsification adjuvant, is mixed with 5-20% thermostable mayonnaise based on the whole raw materials of sauce (except ingredients) and is adjusted to pH 4.5-6.0. - 特許庁

アルデンテ感のあるパスタ等の吸水性のある具材と和えても水分移行が少ないため、乾き難く、吸水耐性に優れたマヨネーズ様乳化物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a mayonnaise-like emulsified food product excellent in water absorption resistance and hardly dried because of reduced water flow even if mixed with an ingredient with water absorption such as pasta which has al dente feeling. - 特許庁

マヨネーズ様食品や乳化液状ドレッシングのような酸性水中油型乳化食品において、長期間保存しても離水することなく、乳化安定性を保持した酸性水中油型乳化食品を提供する。例文帳に追加

To provide acidic oil-in-water emulsified food such as mayonnaise-like food or emulsified liquid dressing, causing no syneresis even when stored for a long period and keeping emulsion stability. - 特許庁

きくらげ、を含有させる事で粘性を持たせた、ドレッシング、タレ、ソース、マヨネーズ、ジャム、果物・野菜のペースト、和洋中華料理の、とろみタレ、の製造方法。例文帳に追加

METHOD OF PREPARATION FOR DRESSING, GRAVY, SAUCE, MAYONNAISE, JAM, PASTE OF FRUIT/VEGETABLE, THICKENING GRAVY FOR JAPANESE, WESTERN AND CHINESE DISHES HAVING VISOCOSITY BY INCLUDING JEW'S EAR - 特許庁

余分な道具を使わず簡単・スピーディに無添加のマヨネーズが作れ、そのままの容器で使用・保存ができ、中身が残りわずかになっても、搾り出して無駄なく最後まで使える容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container enabling additive-free mayonnaise to be made easily and speedily without using any surplus tools, mayonnaise to be used and stored by the container itself and mayonnaise to be squeezed out and completely consumed even if its residual amount becomes less. - 特許庁

皮としての機能を損ねることなくマヨネーズ風味等を容易に付与することができ且つ優れた食感と風味を有する中華点心用皮を提供すること。例文帳に追加

To obtain skin for Chinese dessert, capable of being easily imparted with e.g. mayonnaise flavor without destroying a function as skin and having excellent palate feeling and flavor. - 特許庁

水中油型乳化物を含有させることにより、マヨネーズ風味等の良好な風味や良好な食感が付与され、しかもイーストの醗酵の阻害や生地物性の低下等の問題のないベーカリー生地を提供すること。例文帳に追加

To provide bakery dough having good taste of mayonnaise taste or the like and good palatability, and free from the troubles of disturbing yeast fermentation, deteriorating dough properties and the like by compounding an O/W-type emulsion. - 特許庁

この発明は、プラスチック製入れ物のマヨネーズやケチャップ等使用後、空気を吸い込み中身が早く傷まぬように、空気の逆流を止める装置に関するものである。例文帳に追加

To provide a device to stop the reverse flow of air so that a content may not be spoiled early due to the sucking of air after mayonnaise, ketchup or the like in a plastic container is used. - 特許庁

赤味噌の濃厚な旨味とコク味を付与しながらも、赤味噌特有の苦味を含んだ酸味を抑制したマヨネーズ、ドレッシング等の液状調味料を提供する。例文帳に追加

To provide acidic liquid seasoning such as mayonnaise or dressing which is suppressed in acidic taste containing bitter taste peculiar to dark-brown miso while imparting concentrated delicious taste and rich taste of the dark-brown miso. - 特許庁

本発明は、風味良好な、特に卵のコクを引き出し、風味と食用油脂のもたらすコク・マイルド感とのバランスに優れた、風味良好なマヨネーズ様調味料を提供することに関する。例文帳に追加

To provide a mayonnaise-like seasoning having excellent flavor, wherein its flavor is elicited particularly from a body taste of eggs, and a body taste and mild palate feeling each brought by edible fats and oils are balanced well. - 特許庁

A.マヨネーズは近年増々若い世代に受入れられ派生食品を含め、あらゆる食品に調 味料として使用されているが、それはあくまでドレッシングや調味ソースとして の範疇に留まっていた。例文帳に追加

The dual-purpose sauce for pickling paste and seasoning has strong viscosity obtained by uniting mayonnaise and fermented bean paste. - 特許庁

豆腐や豆乳の製造過程で得られるオカラを原料とした納豆に、桂皮とココア、マヨネーズ、カレー及び砂糖を混合して調製した。例文帳に追加

This fermented soybean processed food is prepared by adding cassia, cocoa, mayonnaise, curry and sugar to fermented bean curd lees which use as a raw material the bean curd less obtained in a process for producing bean curd or bean milk. - 特許庁

豆乳を使用したマヨネーズ様食品において、作業性に富み、大豆特有の青臭さ、えぐみを抑制して、豊かな風味と強いコク味を具備した乳化物を新規に開発する。例文帳に追加

To newly develop an emulsified mayonnaise-like food produced by using soya milk, having excellent workability, free from the characteristic green smell and harsh taste of soybean and having rich taste and full body. - 特許庁

また、魚類の卵の薄皮を取り除き、卵を一粒一粒に分離して、液状(ドレッシング、マヨネーズソース、蕎麦つゆ等)に味付加工し、チュープ゛詰または瓶詰にする。例文帳に追加

The method comprises removing the thin skin of fish roe, separating the fish roe into each particle, seasoning and processing the particles in a liquid state (dressing, mayonnaise sauce or soup of buckwheat noodles, etc.), and tubing or bottling the seasoned and processed particles. - 特許庁

挽肉、タマネギ、つなぎ、調味料を主体とする挽肉捏ね物材1に、細かくカットした固形馬鈴薯からマッシュまでを含む馬鈴薯2とマヨネーズ3とが混っていることにより、上記の目的を達成する。例文帳に追加

The ground-meat ball dough is obtained by mixing potato 2 including finely cut solid potato and mashed potato, and mayonnaise 3 with a ground meat ball material 1 having as the main body, ground meat, onion, thickening and seasoning. - 特許庁

マヨネーズなどのチューブ入り食品、化粧品、接着剤等の粘性物を片手操作でキャップを開閉できるチューブ容器を提供する。例文帳に追加

To provide a tube container for which a cap is opened and closed by a one-hand operation for food contained in a tube such as mayonnaise, cosmetics and viscous objects such as an adhesive. - 特許庁

口溶けに優れ、しかも冷蔵下で長期間保存してもぼそぼそした物性を呈しない耐冷蔵性に優れたマヨネーズ・ドレッシング等の水中油型酸性調味料をはじめとした水中油型乳化組成物を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-in-water type emulsified composition commencing with an oil-in-water type acidic seasoning such as mayonnaise or dressing excellent in meltability in the mouth and cold resistance, and also not presenting drying/crumbling properties even after long cold storage. - 特許庁

豆腐を使用したマヨネーズ様食品において、大豆特有の青臭さ、えぐみを抑制して、豊かな風味、滑らかな食感を備えた乳化物を新規に開発する。例文帳に追加

To newly develop an emulsified product having rich flavor and smooth texture while reducing grassy-smelling and harsh taste original to a soybean in a mayonnaise-like food using a bean curd. - 特許庁

蒸煮し破砕したじゃがいもを30℃〜55℃に冷却し、これに具材とマヨネーズを加えて和えた後、15℃以下に急冷するポテトサラダの製造方法。例文帳に追加

This method for producing the potato salad is to cool steam- cocked and crushed potatoes at 30-55°C, add and mix ingredients and mayonnaise, and then quickly cooling at15°C. - 特許庁

濃縮豆乳を原料とするため、青臭さ、えぐみなどの不快臭がなく、豊かな風味と強いコク味を備えたマヨネーズ様食品が得られる。例文帳に追加

A mayonnaise-like food free from disagreeable smell such as green smell and harsh taste and having rich taste and full body can be produced by the use of concentrated soya milk as a raw material. - 特許庁

卵成分のうち卵白が持つ健康上のメリットを、日常的な食事の際に手軽に摂取することにより享受できるマヨネーズ風のドレッシングを提供する。例文帳に追加

To provide mayonnaise-like dressing allowing to enjoy health merits which albumen among egg components has, by easily ingesting in daily meal. - 特許庁

高粘性液状食品本来の物性や外観を過度に損なうことなくマヨネーズ風味に味付けしてある味付き液状食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing liquid food which is seasoned with mayonnaise flavor without excessively spoiling physicality or appearance inherent in highly viscous liquid food. - 特許庁

例文

固形食品本来の外観及び食感を過度に損なうことなくマヨネーズ風味に味付けしてある味付き固形食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing seasoned solid food which is seasoned with mayonnaise flavor without excessively spoiling appearance and palate feeling inherent in solid food. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS