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Brewingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 997



例文

Nevertheless, brewing water is much less expensive than the sake used for the brewing of kijoshu sake. 例文帳に追加

それでもコストという面から考えると、貴醸酒の仕込みで使う酒から考えると、タダに近いほど安価であるといえる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, they improved the brewing method of kanshu at Itami, where sake brewing skill was most advanced at that time in 1667, and this kanzukuri was established. 例文帳に追加

しかし、寛文7年(1667年)、当時もっとも酒造技術が進んでいた伊丹でそれまでの寒酒の仕込み方を改良し、この寒造りが確立された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Japan, a brewing pit which was used for sake brewing in China was discovered from a pit dwelling house in the Jomon period, around 1000 B.C. 例文帳に追加

日本では、紀元前1000年前後の縄文時代竪穴から、中国では酒造りに用いられていた酒坑(しゅこう)が発見されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, Nadame sango (three sake-brewing districts in Nada) around Kobe and Nishinomiya had already begun to gather attention as new brewing districts since around this time. 例文帳に追加

しかしこのころから神戸・西宮あたりの灘目三郷が新興の醸造地域としてすでに注目を集め始める。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Because of the continuous good harvest during the early period of the Horeki era (1751 to 1763), the bakufu promulgated the katte-zukuri decree (the deregulation policy to promote sake brewing) in 1754, and allowed the brewing of new sake. 例文帳に追加

宝暦年間初期は豊作が続いたため、幕府は宝暦4年(1754年)に勝手造り令を出し、新酒を造ることも許可した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

While the bakufu repeated regulation and alleviation in the control of sake brewing in such a way, the technique of sake brewing in all seasons disappeared before the end of the Edo period. 例文帳に追加

こうして幕府の酒造統制が緊緩を揺らいでいくうちに、四季醸造の技術は江戸時代の終わりまでに消滅してしまうことになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In this way, the National Research Institute of Brewing (present National Research Institute of Brewing [NRIB]) was founded in 1904 under the control of Ministry of the Treasury. 例文帳に追加

こうして、明治37年(1904年)には大蔵省の管轄下に国立醸造試験所(現在の独立行政法人酒類総合研究所)が設立された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The rice for sake brewing had been continuously developed actively and established as good rice cultivars for sake brewing through selection and pure-line separation are as follows. 例文帳に追加

酒米の開発も意欲的に続けられ、下記のようにそれぞれ選抜・純系分離し、酒造好適米として品種確立していった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Cask sake, brewing in wooden barrel, brewing by the yeast which was separated for the first time in Japan, the development of kijoshu followed by ancient documents "Engishiki" (codes and procedures on national rites and prayers), and so on. 例文帳に追加

樽酒、木桶造り、日本で最初に分離された酵母による醸造、古文書『延喜式』による貴醸酒の開発など。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The main stage of sake brewing shifted from the Imperial Court to temples, and priests who had expert knowledge about brewing began to brew soboshu (sake brewed at major temples). 例文帳に追加

酒造りの舞台は朝廷から寺院へと移り、醸造についての専門知識を備えた僧たちが僧坊酒を造るようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Letting a toji's pay be 100, the kashira (headman) in his group can receive between 50 and 60, and jo-bito (the first rank of sake brewing workers) and shita-bito (the third rank of sake brewing workers) in the group respectively receive 10 and 6. 例文帳に追加

また、おおよその報酬の割合は、杜氏を100とすると、頭が50-60、上人が10、下人が6程度であった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Skilled toji are not necessarily needed for each brewing phase, so it is not unusual that only part-time workers take care of the brewing process. 例文帳に追加

各工程に必ずしも熟練した杜氏を必要としないため、アルバイトのみで製造に当たっていることも多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Having followed firsthand the tradition and techniques of soboshu (僧坊: sake brewed in large temples) brewing, Nara-ryu became the origin of various sake-brewing schools which developed in the Edo period. 例文帳に追加

僧坊酒の伝統や技法を直接に受け継ぎ、江戸時代の諸流派の源となった流派。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Akita yeasts are developed jointly by the brewing laboratory of Akita Research Institute for Food and Brewing and Akita Sake Brewers Association. 例文帳に追加

秋田県秋田県総合食品研究所醸造試験場と秋田県酒造協同組合が共同で開発している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sakekabu is one of the licensing systems in the sake brewing industry, which was implemented by the Edo bakufu (Japanese feudal government headed by a shogun) of Japan as a basic policy for controlling sake brewing. 例文帳に追加

酒株(さけかぶ)とは、日本の江戸幕府が酒造統制の基本政策として行なった、醸造業の免許制の一つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a hose for brewing and a flexible hose for brewing which have excellent operability and alcohol resistance.例文帳に追加

操作性に優れ、さらに耐アルコール性に優れる醸造用ホースおよび可とう性醸造用ホースを提供する。 - 特許庁

To minimize the number of components required before brewing coffee and to reduce labor and time at the time of brewing.例文帳に追加

コーヒーの抽出時に事前に必要とする品数を最小限に抑え、且つ抽出時における手間を少なくしたものである。 - 特許庁

A brewer having the brewing license shows a consumer demanding an original liquor a list from which a brewing method, a preparation raw material, etc., can be selected.例文帳に追加

酒造免許を有する蔵元はオリジナルな酒を求める消費者に醸造方法や仕込み原材料等が選択できるリストを示す。 - 特許庁

The fungus-containing material includes a culture of fungi, a culture of koji fungi, seed koji for brewing or koji for brewing.例文帳に追加

糸状含有物とは、例えば糸状菌培養物、麹菌培養物、醸造用種麹又は醸造用麹である。 - 特許庁

To provide a beverage brewing device for brewing various kinds of beverage such as green tea, black tea, China tea, and coffee with hot water.例文帳に追加

日本茶、紅茶、中国茶、コーヒー等の各種飲料の原料から、熱湯で飲料を抽出する飲料抽出装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing Shochu (Japanese distilled spirit), comprising using deep ocean water as brewing water on the brewing of the Shuchu, by which the Shochu having an excellent flavor and not having miscellaneous tastes is produced.例文帳に追加

焼酎の醸造に際して、海洋深層水を仕込水として用い、香味の優れた、雑味のない焼酎の製造法を提供する。 - 特許庁

the branch of chemistry concerned with fermentation (as in making wine or brewing or distilling) 例文帳に追加

発酵(ワイン製造や蒸留、醸造)に関する化学の分野 - 日本語WordNet

during brewing, yeast that prevents the growth of other, harmful yeast 例文帳に追加

醸造の際,自己以外の有害な酵母菌の系統を殺してしまう酵母 - EDR日英対訳辞書

in brewery, to be able to prepare ingredients for the brewing process; to be able to ferment 例文帳に追加

(みそや醤油の醸造で)原料の仕込みをすることができる - EDR日英対訳辞書

the condition of heating sake or soy sauce during the brewing process in order to prevent rotting 例文帳に追加

酒やしょう油をつくるとき,腐るのを防ぐために加熱すること - EDR日英対訳辞書

After failure in brewing alcohol, it ran out of luck and is said that it could not live even in the Toriten (Trayastrimsa Heaven). 例文帳に追加

醸酒にも失敗し、果報が尽きて忉利天にも住めないといわれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is a mimicry of the words made while brewing new sake. 例文帳に追加

ここでは新酒を醸す際の祝いのはやしをまねたものかという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It also describes the brewing methods of "sake" (Japanese rice wine) such as "dan-jikomi" (the process of mixing the main ingredients), "morohaku-zukuri" (how to make sake from 100% white rice) and "hi-ire" (pasteurization). 例文帳に追加

他、段仕込み、諸白造り、火入れなど - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1992: The company was awarded a 'gold prize' by Osaka Kokuzeikyoku Shinshu Kanpyokai (the Osaka Regional Taxation Bureau's Research Institute of Brewing.) 例文帳に追加

1992年 大阪国税局新酒鑑評会 「金賞」受賞 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1993: The company was awarded again a 'gold prize' by Osaka Kokuzeikyoku Shinshu Kanpyokai (the Osaka Regional Taxation Bureau's Research Institute of Brewing.) 例文帳に追加

1993年 大阪国税局新酒鑑評会 「金賞」受賞 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1994: The company was awarded again a 'gold prize' by Osaka Kokuzeikyoku Shinshu Kanpyokai (the Osaka Regional Taxation Bureau's Research Institute of Brewing.) 例文帳に追加

1994年 大阪国税局新酒鑑評会 「金賞」受賞 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1995: The company was awarded again a 'gold prize' by Osaka Kokuzeikyoku Shinshu Kanpyokai (the Osaka Regional Taxation Bureau's Research Institute of Brewing.) 例文帳に追加

1995年 大阪国税局新酒鑑評会 「金賞」受賞 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1997: The company was awarded again a 'gold prize' by Osaka Kokuzeikyoku Shinshu Kanpyokai (the Osaka Regional Taxation Bureau's Research Institute of Brewing.) 例文帳に追加

1997年 大阪国税局新酒鑑評会 「金賞」受賞 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Shuzo yosui used for sake brewing is classified as follows 例文帳に追加

酒造りに用いられる酒造用水は、以下のように分類される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Water which is used for sake during the brewing process as an ingredient 例文帳に追加

-醸造作業の最中に酒のなかに成分として取りこまれる水。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Therefore, sake brewing has been carried out during the cold season in winter. 例文帳に追加

そのために、日本酒造りは冬の寒い時期に行われることになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Tests to determine its aptitude for sake brewing were repeated, and in 1994 it was improved as Tosa nishiki. 例文帳に追加

酒造適性試験を重ね1994年土佐錦として改良。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Omiwa-jinja Shrine (Miwa Myojin), which contains the same sound, is worshiped as a deity of sake brewing. 例文帳に追加

「みわ」と読む大神神社(三輪明神)は酒造の神ともされている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The purpose of brewing miki is explained on the "doburuku" page. 例文帳に追加

神酒の醸造目的などについてはどぶろくの項が詳しい。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The modern akumochizake basically continues the tradition using the same ingredients and method of brewing. 例文帳に追加

この原材料と製法は基本的に今の灰持酒にも受け継がれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Defatted soybeans may be called the processed soybeans for brewing. 例文帳に追加

脱脂加工大豆は、醸造用加工大豆と呼ばれることもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Naturally, the development of moro-haku brewing techniques have been closely related to rice polishing techniques. 例文帳に追加

諸白の技術の発達は、とうぜん精米技術と密接な関わりを持つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As the 'hoji' in the name suggests, bancha leaves are roasted for hojicha brewing. 例文帳に追加

これは名前のとおり、番茶をほうじて飲用に仕上げた茶のことである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is sometimes used in contrast to shikijozo (sake brewing in all seasons). 例文帳に追加

四季醸造の対立概念として用いられることもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is also called Shuzonendo (sake brewing year) or simply seizonendo (production year). 例文帳に追加

酒造年度(しゅぞうねんど)、または単に製造年度(せいぞうねんど)ともいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In 1968, the ration system of rice for brewing sake was finally ended. 例文帳に追加

昭和43年(1968年)、酒米の配給制度がようやく終わりを告げた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He or she is often responsible for the preparation of main fermenting mash and the water for sake brewing preparation. 例文帳に追加

醪の仕込みや、仕込みのための水汲みを管轄することも多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In sake brewing we seldom use the word 'rice shaving', but more often we use 'rice polishing'. 例文帳に追加

酒造ではあまり「米を削る」と言わず、「米を磨く」と言うほうが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is mainly used for sake (rice wine) brewing, and it is called the king of sake rice. 例文帳に追加

主に日本酒醸造に用いられており、酒米の王様といわれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Nara-ryu is one of the styles of Japanese sake-brewing. 例文帳に追加

奈良流(ならりゅう)とは、日本酒の製法に関する流派の一つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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