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Brewingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 997



例文

This coffee machine has a brewing chamber and a drink outlet.例文帳に追加

本発明は、抽出チャンバーおよび飲料出口を有するコーヒーマシンに関するものである。 - 特許庁

To provide a new linen cloth which is comparable with a conventional linen cloth and stands brewing.例文帳に追加

従来の麻布に匹敵し醸造用に耐える新規の麻布を提供せんとする。 - 特許庁

To provide a method and a system for charging raw materials usable mainly for brewing a liquor with alcoholic fermentation.例文帳に追加

主としてアルコール発酵を伴う酒類醸造に使用する仕込方法及び装置に関する。 - 特許庁

To provide a spreader for the spores of microorganisms used mainly in the koji-making process in the brewing industry.例文帳に追加

主として醸造工業の製麹工程に使用する微生物の胞子を散布する装置に関する。 - 特許庁

例文

Ice cream is produced by using yeast mash obtained in the brewing stage of Japanese sake and a milk raw material.例文帳に追加

日本酒の製造工程で得られる酒母と乳原料とでアイスクリームを調製する。 - 特許庁


例文

whenever Puck chose to play his freaks in the brewing copper, the ale was sure to be spoiled. 例文帳に追加

パックが醸造用の銅がまの中でいたずらをしようとしたなら、確実にビールは台無しだった。 - Charles and Mary Lamb『真夏の夜の夢』

However, as the risk of putrefaction or acidification is large, the National Research Institute of Brewing (presently the National Research Institute of Brewing - NRIB) developed Yamahaimoto in 1909. 例文帳に追加

しかし、腐造や酸敗のリスクが大きかったことから明治42年(1909年)に国立醸造試験所(現在の独立行政法人酒類総合研究所)によって山廃酛が開発された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hyogo Prefecture, that became the center of sake brewing centering around Nada gogo (five districts in Nada) after Miyamizu (water welling up in Nishinomiya City, which is said to be suitable for sake brewing) was discovered in the later stage of the Edo period, has since the Meiji period aggressively carried out the development of sakamai. 例文帳に追加

江戸時代後期に宮水が発見されてから、灘五郷を中心として酒作りの中心地となった同県は、明治時代から酒米の開発を盛んに行なっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although concrete measures were different as the occasion demanded, the sake brewing restriction decrees were enforced 61 times and the sake brewing promotion decrees 6 times throughout the Edo period, which indicates basic direction was, as a whole, to impose restrictions. 例文帳に追加

その具体的政策はときどきに応じて異なるが、江戸時代を通じて酒造制限令が61回、酒造奨励令が6回発せられ、全体的には規制をかけることが基調であった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

On the merchant's part, many of stores foresaw the next possible measures by the bakufu to try not to be hindered in their business, for instance, they made a padded filing for the Sakekabu/Kokudaka (yield) of sake brewing preparing for a possibility that they were required to reduce their sake brewing Kokudaka. 例文帳に追加

そこで商人の側としては、幕府の次なる政策を先読みして、たとえば酒株酒造石高を水増し申告しておき、減醸石高を言いつけられても商売にさしつかえないように図ったりした店も多かった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

At first, it introduced the system of sakekabu (an official certificate of sake brewing) for the first time in 1657, which was a licensing system for the sake brewing industry as anyone who did not have sakekabu could not brew sake. 例文帳に追加

まず明暦3年(1657年)、初めて酒株(酒造株)制度を導入し、酒株を持っていなければ酒が造れないように醸造業を免許制にした。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the regions where rice came to be used for sake brewing more and more in this way, the study of rice which was good for sake brewing rather than meals came to be made actively. 例文帳に追加

このように米の使途の比重として、酒造りが大きくなってきた地方では、食用でなく酒造りに向いている米の探究が盛んに行なわれるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After the Meiji Restoration, many beer brewing manufacturers joined the liquor brewing industry, but the sake breweries and wholesale merchants of sake did not favor the appearance of beer which competed with their products. 例文帳に追加

明治維新とともに数多くのビール醸造メーカーも酒造業界に参入したが、酒造業者(酒蔵)と酒問屋は自分たちの商品と競合するビールの進出を好まなかった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After that, until the end of the Pacific War, while various taxes such as a brewing tax, a commodity tax, and a tax on the total shipment were imposed on sake, wine had no imposed liquor tax except the license fee for brewing. 例文帳に追加

それ以後太平洋戦争末期にかけて、日本酒には造石税・物品税・庫出税などさまざまな課税がなされていくが、ワインは醸造免許にかかわる税のみで、商品に対する酒税は免除されていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For this reason, the government considered the stability of liquor tax was the most important for restoring fiscal health and tried to spread safe brewing as part of the investment of the government and as a result, a modernization of the brewing industry. 例文帳に追加

このため、税制の健全化を図るにはまず酒税の安定が先決であると考え、国家レベルの投資の一環として、安全醸造に普及に、ひいては醸造業の近代化に取り組んだわけである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Later, the first National Seishu (sake) Competition was held by the Brewing Society of Japan in 1907, and the first Zenkoku Shinshu Kanpyokai was held by the National Research Institute of Brewing in 1911. 例文帳に追加

やがて明治40年(1907年)に日本醸造協会が主催する第1回全国清酒鑑評会が、さらに明治44年(1911年)には国立醸造試験所によって第1回全国新酒鑑評会が開催されることになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As a result, the first yeast of the Brewing Society was taken from "Sakura-Masamune" of Nada gogo, which had been famous since the latter part of the Edo period, and the second yeast of the Brewing Society was taken from "Gekkeikan" in Fushimi, Kyoto, and they were spread all over Japan. 例文帳に追加

これに則って江戸時代後期から名声の高かった灘五郷の『桜正宗』から協会系酵母協会1号が、さらに京都伏見の『月桂冠』から協会系酵母協会2号が、それぞれ採取され全国に普及した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, the third sake yeast of the Brewing Society was selected from "Suishin" (literally drunk heart) of Hiroshima for which Senzaburo MIURA developed the soft water sake brewing method, and furthermore, the fourth and fifth yeasts were taken from the sake breweries in Hiroshima. 例文帳に追加

しかし協会系酵母協会3号が、三浦仙三郎によって軟水醸造法が開発された広島『酔心』から選ばれ、さらに第4号・第5号も広島系の酒蔵から採取された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

On the other hand, some people say that the quality of sake brewed in enamelware brewing tanks is not inferior to the one brewed in wooden barrel and that there is no sense in daringly persisting on wooden barrel brewing with the risks of high cost and unsanitary. 例文帳に追加

一方では琺瑯タンクによる酒造りも、製造される酒質はそれ以前のものと比べて何ら劣るものではなく、あえてコスト高と不衛生のリスクを冒して木樽造りにこだわる意味を見出さないとする意見もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since the disparity of the production amount between big manufacturers and local small sake breweries was still small in the Showa 11 brewing year which was the standard year of calculation, the disparity of assigned amount of rice for sake brewing was also small. 例文帳に追加

算定基準である昭和11酒造年度には、まだ大メーカーと地方の零細蔵の生産量の格差は小さかったため、割り当てられる酒米の量の差も小さかった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

During the period when safe brewing was an absolute must in sake brewing until the 20s of the Showa period (around 1946), a colored sake had points deducted at the Zenkoku Shinshu Kanpyokai as a guide to eliminate the sake of putrefaction. 例文帳に追加

昭和20年代ごろまで安全醸造が日本酒造りにおける至上命題となっていたころ、腐造した酒を審査で落とす目安として、全国新酒鑑評会で色のついた完成酒を減点するという時代があった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The brewing of Japanese sake has such a long history that it dates back to ancient times when women played a key role in sake brewing in each community, as the above section 'Toji (刀自) Theory' describes. 例文帳に追加

日本酒醸造の歴史は日本酒の歴史上代以前にまでさかのぼる長いものであり、そのころは上記「名称の由来」にあるように、各集落の女性が酒を造る役割を負っていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Such brewing specialists who were equivalent to modern-day 'private' brewing experts were called sakashi (which literally means "sake master"), and stores which brewed and sold sake were called tsukuri-zakaya (which means "sake brewer and seller," and they were also simply called 'sakaya' (sake shop). Refer to the section of Sakaya for the difference between them). 例文帳に追加

このような、今日でいう「民間」の醸造技術者のことを酒師(さかし)といい、また酒を造り販売した店を造り酒屋(あるいは単に「酒屋」とも。区別については酒屋の項を参照)という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

They also sent local peasants to actual brewing sites so that they could learn brewing skills which would enable them to produce hanzoshu (local sake brewed by a clan) without experts' help afterward. 例文帳に追加

その醸造の現場へ地元の農民を派遣して技能を習得させ、やがては領民だけの力で藩造酒(はんぞうしゅ)の生産が可能になるよう図った。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He or she is responsible for okezan, which is the management of budget and accounts for sake brewing, and all processes of sake production such as preparation of main fermenting mash, brewing, safety management, and warehouse management. 例文帳に追加

桶算(おけざん)と呼ばれる、酒造りにかかわる様々な予算と収支の管理、日本酒醪の仕込み・醸造・安全の管理、蔵の管理などすべてを請け負う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Fushimi Jikkoku-bune Boat, facilities of Gekkeikan Sake Co., Ltd. including Gekkeikan Okura Sake Museum, and Breweries of Matsumoto Sake Brewing Co., Ltd. are designated officially as ''Heritage of Sake Brewing in Fushimi'', Heritage of Industrial Modernization. 例文帳に追加

月桂冠大倉記念館をはじめとする月桂冠の施設群および松本酒造酒蔵とともに「伏見の日本酒醸造関連遺産」として近代化産業遺産の認定を受けている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The writer has not been specified yet, but it is assumed that a sake brewing expert of Konoike school in Itami might have written the book because it contains descriptions about then-current sake brewing technology of the school. 例文帳に追加

著者は不詳であるが、当時の伊丹における鴻池流の酒造技術について述べてあることから、その流派の杜氏が著したものとの見方がなされている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, the high-level technique and knowledge concerning soboshu were passed on to breweries and schools of toji (sake brewing experts) in various areas, and even documented in a hidensho (book of secrets) such as "Domoshuzoki (a technical book on sake brewing)" in the early Edo period. 例文帳に追加

しかしその水準の高い技法や知識は、各地の造り酒屋や杜氏の流派へ受け継がれていき、江戸時代初期には『童蒙酒造記』のように秘伝書に記述されたりもした。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It shows the high-quality brewing techniques of the time describing a lot of techniques that are used for sake brewing today such as dan-jikomi (the three-stage preparation), morohaku-zukuri (sake made from 100% white rice), pasteurization and lactic acid fermentation. 例文帳に追加

段仕込み、諸白造り、火入れ、乳酸菌発酵など、現代の日本酒造りでも使われている技法が多く記述され、当時の酒造技術の高さがうかがえる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It's no exaggeration to say that it was written all about sake brewing at the time, because the technical book on sake brewing is best of the Edo Period in quality and quantity. 例文帳に追加

酒造りについて執筆当時にわかる「すべて」が書き込まれたと言っても過言ではないほど、江戸時代を通じて質、量ともに最高の内容を誇る酒造技術書である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In China, which belongs to the same liquor culture region of multiple parallel fermentation, fermentation was already called 'Ko' in the age of the Sung dynasty, according to a brewing treatise titled "Hokuzan Shukei" (book on brewing technique), the preface of which is known to be written in 1117. 例文帳に追加

同じ並行複発酵の酒文化圏である中国では、序文が1117年に書かれたことがわかっている醸造技術書『北山酒経』によれば、すでに宋(王朝)の時代に「酵」と呼ばれていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Over time, a system for Brewing Society (present-day Brewing Society of Japan) to isolate, pure-culture, and distribute the high-prize winning yeasts that were objectively evaluated as excellent at the fair to breweries throughout Japan was established. 例文帳に追加

ここで高い順位を取るなどして客観的に優秀と評価された酵母を、醸造協会(現在の日本醸造協会)が分離、純粋培養し、全国の酒蔵に頒布するというシステムがやがて整えられていった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is a significant characteristic of this system that, like Yumai method (the brewing method wherein rice is reduced to a gruel-like consistency to enable saccharification to proceed apace) and Baisho method (the brewing method wherein rice is heated in hot air [about 200400 degrees Celsius]), Japanese sake is considered as a modern industrial product rather than a traditional artifact. 例文帳に追加

融米造りや焙炒造りと同じく、伝統的な工芸品というよりも、近代的工業製品として日本酒をとらえているところが大きな特徴である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Moreover, it was located on an important ground transportation route for rice running from eastern Harima Province, where good rice for brewing sake was grown, to Nishinomiya-cho, Muko-gun, Settsu Province, which was the center of brewing. 例文帳に追加

また、酒造好適米の生産地である播磨国東部から酒造の一大中心地である摂津国武庫郡西宮町への陸路による輸送の重要な中継点であった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As the sake brewing industry later developed rapidly in the Nada area (a coastal area in the western part of Settsu Province), rice grown in the territory of Sanda Domain and its surroundings was also used for brewing sake. 例文帳に追加

後に西宮町を含む灘地方(摂津国西部沿岸地域)における酒造業の飛躍的発展に伴って、三田藩領及び周辺の米も酒米として利用されるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

After first publishing sakukabu in 1657, the bakufu prohibited those who did not hold it from brewing sake and set a ceiling on the amount of rice that could be consumed in brewing sake by each brewer. 例文帳に追加

明暦3年(1657年)、幕府は初めて酒株を発行し、これを持っていない者には酒造りを禁じるとともに、それぞれの酒造人が酒造で消費できる米の量の上限を定めた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Leaving the sake brewing to free economy mechanisms might cause situations where small sake breweries would not be able to obtain genryo mai (a rice type used for sake production) and where big sake breweries would keep edible varieties of rice to themselves for brewing sake. 例文帳に追加

酒造りを自由経済原理に任せてしまうと、小さな酒蔵が原料米を確保できなかったり、大きな酒屋が食糧米を酒に加工して囲い込んでしまうといった事態が恐れられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In 1834, the bakufu banned unauthorized sake brewing and, in return, imposed subscription to sakekabu of 10 ryo (unit of gold currency) of gold and myogakin of 3 fun (unit of currency, 4 fun = 1 ryo) of gold or 43 monme (a unit of weight) of silver on 100 koku of rice for brewing sake (subscription to sakekabu was refunded to breweries when they went out of business). 例文帳に追加

天保5年(1834年)、酒の勝手造を禁止する見返りに酒造米高100石につき金10両の株金と金3分或は銀43匁の冥加金を納めさせた(なお、株金は廃業時に返金された)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The brewing lees concentrate is produced by treating a liquid obtained from the brewing lees with an enzyme consisting essentially of cellulase and containing xylanase and then concentrating the resultant treated liquid.例文帳に追加

醸造粕濃縮物は、醸造粕から得られる液を、セルラーゼを主成分とし、キシラナーゼを含有する酵素により処理した後、濃縮することにより製造される。 - 特許庁

The brewing arrangement includes a brewing cylinder 2 which has a vertical cylinder axis and can be sealed by a lower reciprocal piston 5 and an upper reciprocal piston 4.例文帳に追加

垂直なシリンダ軸を有し、下側往復動ピストン5と上側往復動ピストン4とによって密閉される抽出シリンダ2を備えるコーヒーメーカ用抽出ユニット。 - 特許庁

To obtain brewing yeast that highly produces isoamyl acetate and rice wines having a high E/A ratio and to provide a method for producing fragrant liquors by using the brewing yeast.例文帳に追加

酢酸イソアミルを高生産し、E/A比が高い酒類を製造できる醸造用酵母、及び該醸造用を使用した香り豊かな酒類の製造方法の提供を目的とする。 - 特許庁

The image of the brewing vessel of the commodity is displayed in the application of the purchase in the user terminal, so that the user can associate with that the commodity is a brewing commodity which might be altered or deteriorated with the lapse of time.例文帳に追加

ユーザ端末での購入の申込みの際に商品の醸造容器の画像を表示し、画像からユーザに経時的に変質し又は劣化するおそれのある醸造商品であることを連想できるようにする。 - 特許庁

To provide a simple brewing apparatus with which functions of a plurality of devices and apparatuses necessary for a brewing process are collected in one fermentor, a temperature control and a process are simplified so that liquors and beverages are simply produced by anybody.例文帳に追加

醸造工程に必要な複数の器具や装置の機能を1つの発酵器にまとめ、温度管理や工程を簡便にすることで、誰でも簡単にできる酒類飲料づくりを可能にする。 - 特許庁

In a method for producing the refined rice liquor, malted rice is prepared by using ordinary rice for brewing the rice liquor according to conventional methods for brewing the refined rice liquor and the refined rice liquor is prepared by using the low-glutelin rice as covering rice.例文帳に追加

清酒醸造の常法通りに一般の酒造米を用いて麹を作り、低グルテリン米を掛米に用いて清酒を醸造する。 - 特許庁

To prevent a table and a floor surface from getting dirty due to dripping of coffee liquid after removing a brewing unit by visually confirming whether the brewing operation of coffee is finished.例文帳に追加

コーヒーの抽出動作が終了したか否かを目視にて確認し抽出ユニットの取り外し後におけるコーヒー液の垂れ下がりによるテーブルや床面の汚れを防止する。 - 特許庁

This system is designed by paying attention to the point and enables an individual person concluding a reciprocal consignment contract of brewing work with the manufacturer of Sake to directly perform the brewing.例文帳に追加

この点に着目し、酒類製造者と酒造作業相互委託請負契約を締結した個々人が直接酒造りを行うことができるシステムである。 - 特許庁

To provide a black tea brewing/serving apparatus capable of brewing a variety of black tea with diverging flavor according to the liking of a visitor and certainly and easily serving tea without needing skill, and moreover to efficiently supply tea.例文帳に追加

客の好みに応じて風味の異なる多種の紅茶をいれ分けることが、熟練を必要とせず確実かつ容易にでき、しかも効率的に給茶できる紅茶抽出給茶装置を提供する。 - 特許庁

A brewing means for making coffee for the coffee machine is provided with a brewing cylinder (2) which is for receiving coffee powder and can perform reciprocal adjustment between predetermined positions in an axial direction in association with a driving means (4).例文帳に追加

コーヒー・マシン用のコーヒーを作るための抽出手段に、コーヒー粉末を受けるための、駆動手段(4)と協働して軸方向に所定位置の間で往復調節可能なブリューイング・シリンダ(2)を備える。 - 特許庁

To provide an electric kettle capable of automatically and user-friendly brewing coffee suited to the preference of a user and stabilizing the hot water discharge amount for brewing.例文帳に追加

使用者の好みに合ったコーヒなどを自動で手軽に淹れることができ、さらに抽出用の出湯量を安定化させた電気湯沸かし器を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a koji mold which vigorously proliferates even when water content charged to raw materials is lower than a conventional water content and having rapid growing rate in a method for producing koji for brewing and to provide the method for producing the koji for brewing by using the koji mold.例文帳に追加

醸造用麹の製造法において原料の盛込み水分が通常よりも低水分でも旺盛に繁殖し、生育速度が早い麹菌、及び該麹菌を用いる醸造用麹の製造方法を提供すること。 - 特許庁

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原題:”A MIDSUMMER NIGHTS DREAM”

邦題:『真夏の夜の夢』
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