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Picklesを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 367



例文

To provide Pleurotus eryngii pickles suitably using eryngii as a pickle material so as to appreciate its peculiar palate feeling and flavor, and to provide a method for producing the Pleurotus eryngii pickles.例文帳に追加

エリンギを、漬物の材料として好適に利用して、その独特な食感や風味を楽しむためのエリンギの漬物及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing cucumber pickles by which cucumber pickles are provided with moderate firmness to masticate so as to be easily taken, and provided with crispness so as to have good palate feeling.例文帳に追加

胡瓜の漬物において、適度な歯ごたえを有するようにすると共に食べ易くし、しかも歯切れを持たせて食感の良いものにすることのできる胡瓜の漬物における製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a new processed food that takes advantage of merits of pickles of smoked Japanese radish without impairing a flavor, a texture and a fragrance characteristic of pickles of smoked Japanese radish, has a taste of cheese and nutrients of Japanese radish leaves, is nutritionally excellent besides having a completely new food feeling and taste feeling while making the most of the merits of pickles of smoked Japanese radish, deals with various needs of consumers and are easily eaten by consumers.例文帳に追加

いぶり大根の漬物の独特な風味、歯触り、香りを損ねずその長所を生かし、チーズの旨味と大根葉の栄養素を加え、その長所を生かした全く新たな食感覚・旨味感覚のほか栄養的にも優れかつ消費者の多様なニーズに対応し、消費者が手軽に食することのできる新たな加工食品を提供する。 - 特許庁

The pickle-containing dumplings are obtained by giving pickles biting means such as many notches and incisions, wrapping the pickles with dumpling dough made of rice powder or jelly and forming the shape to a dumpling-like state so as to make the pickles easily eatable even to elderly people and infants with weak teeth and let even people of modern times having diversified eating habits eat with interest.例文帳に追加

漬け物を、歯の弱い高齢者や幼児でも、食べやすく、また、多様化した食習慣を持つ現代人にも、興味を持って食べさせるため、漬け物に多数の切欠や切り込み等の噛み切り手段を施し、その漬け物を米粉等で作った団子生地又はゼリーで被包して、形状を団子状としたことを特徴とする漬け物入り団子を提供することにある - 特許庁

例文

a sauce that is made out of catchup, pieces of pickles and relish, and mayonnaise, called Thousand Island dressing 例文帳に追加

サウザンドアイランドドレッシングという,マヨネーズにケチャップ・刻んだピクルス・薬味を入れたソース - EDR日英対訳辞書


例文

It is said that originally pickles were made using grain and soybean ground by a millstone as a bed, which was called suzuhori in Nara Period. 例文帳に追加

もともとは奈良時代に須須保利(すずほり)という漬床として臼で挽いた穀類と大豆を使った漬物があったという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This phrase might make people wonder at first, because it is difficult to make a connection with the simmered dish of daikon pickles, and it indicates the dish with unique cuisines by each region. 例文帳に追加

この名称はあまりに一般的であり初めて聞くものには違和感を抱かせるが、それぞれの地域では、固有の料理法をもつ料理をさす。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

They are made from Sugukina, a variant of turnip, and they are one of the few remaining fermented pickles in Japan. 例文帳に追加

カブの変種である酸茎菜(すぐきな、すぐきかぶらともいう)を原材料とする、現代の日本では数の少ない発酵漬物である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Jikonare' is a technique where the pickles, after the main pickling stage, are placed under the eaves of a house and fermented at natural temperatures. 例文帳に追加

時候熟れとは、収穫して本漬したすぐきを家の軒下に置き、自然の気温で発酵させる技法である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

At Nozawa-onsen Hot Spring (Nagano Prefecture), hot spring water is used for the preparation of Nozawana pickles as well as boiling frozen Nozawana in winter. 例文帳に追加

野沢温泉(長野県)では、収穫後の野沢菜の下ごしらえに利用したり、冬季に凍っている野沢菜をゆでるために温泉を用いている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

However, tonkatsu in Japan has become part of Japanese cuisine: it is often cut into smaller slices to make it easier to eat with chopsticks and is served with miso soup and tsukemono (Japanese pickles). 例文帳に追加

だが、日本の豚カツは箸で食べやすいように細切りしてあることが多く、味噌汁・漬物とともに出されるなど日本料理化している。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To this are added an otoshi (appetizer), deep-fried and steamed foods, aemono (vegetables and fish in various dressings), vinegared dishes, pickles, and fruit. 例文帳に追加

さらにお通し・揚げ物・蒸し物・和え物・酢の物などの酒肴が加えられ、最後に飯・味噌汁・香の物、水菓子となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Aong with rice, miso soup, pickles, Japanese omelet and nori seaweed sheet, dried fish is one of the essential items on the breakfast table in Japan. 例文帳に追加

日本ではご飯、味噌汁、漬物、卵焼き、海苔と並んで和食の朝食には欠かせない一品である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In general, tamago kake gohan contains little vitamins, and therefore it is a good idea to eat a lot of tsukemono such as Asazuke (lightly soaked pickles) in view of nutrient balance. 例文帳に追加

卵かけご飯は総じてビタミン類が少ないため、栄養バランスを考慮すると浅漬け等の漬物類を多くとると良い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

For example, pork cutlets are served with a cup of miso soup, pickles and chopsticks as a Japanese set meal in many restaurants. 例文帳に追加

例えば、豚カツは味噌汁・漬物とともに箸を添えて和定食として出されることが多くなっている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Later at the beginning of the Meiji period, Seizaemon NODA the 15th of a pickles shop 'Shuetsu' at Ueno, Tokyo began to sell fukujinzuke at his teahouse. 例文帳に追加

そして、明治時代初頭、東京・上野の漬物店「酒悦」第15代野田清右衛門が、自分の経営する茶店で売り出した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Some people fond of chazuke with karashi-mentaiko and Narazuke (pickles seasoned in sake lees) say that these are 'the best combination for green tea chazuke.' 例文帳に追加

なお、お茶漬けの具材としては奈良漬と合わせ、一部のお茶漬け愛好家達の間で「緑茶漬けに合うゴールデンコンビ」とされている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

What is different from pickles made in rice-bran paste is that miso paste itself is for eating and seasoning. 例文帳に追加

ぬかみそを用いる一般的な漬物と異なる点は、味噌そのものが食用、調味料として用いられる点である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, upon departure he packed all the furniture and household goods, including even the stone weight used for making pickles, into the empty nagamochi mentioned before, then departed. 例文帳に追加

しかし、出立時には家財道具一式、それこそ漬物石にいたるまで前述の空の長持に詰め込んで出発したという - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As the foods and drinks, conventionally used ones such as beverages, cookies, sauces, jams, curries, and pickles are listed.例文帳に追加

飲食品としては、従来使用されているものが挙げられ、例えば飲料、菓子、ソース、ジャム、カレー、漬け物などがある。 - 特許庁

The Miso pickles of the Tofu is obtained by adding tempeh bacteria and/or Onjom bacteria to the Tofu, and pickling the resultant Tofu in the low-salted Miso to ferment the Tofu.例文帳に追加

豆腐にテンペ菌又は/及びオンジョム菌を添加すると共に、低塩味噌に漬け込んで豆腐を発酵させた豆腐の味噌漬である。 - 特許庁

To provide a pickle container enabling easily taking out pickles of most soaked parts even if adding objects to be additionally pickled.例文帳に追加

追加で漬ける対象物を継ぎ足しても、最も漬物が漬け上がった部分の漬物を容易に取り出せる漬物容器を提供することを課題とする。 - 特許庁

Thus, dewatering in simply carried out when moving from pre-pickling to main pickling and cases to touch hands to the pickles are reduced.例文帳に追加

これにより、下漬けから本漬けに移行するときに水切りが簡単にでき、漬物に手を触れる機会を減らすことができる。 - 特許庁

A waste liquor of pickled Japanese plum is formulated with a fixed amount of bran to constitute a rice bran mixed with salt for making pickles.例文帳に追加

梅干し廃液を所定量のぬかと混合することによって、漬物用のぬか床を構成するようにした。 - 特許庁

The other objective tasty pickles are obtained by pickling the above miso food with fruit vegetables, root vegetables, leaf vegetables, fish, shellfish, meat, fruits, mushroom, seaweeds, etc.例文帳に追加

このみそ状食品に、果菜類、根菜類、葉菜類、魚類、貝類、肉類、果実類、キノコ類、海藻類などを漬けると、おいしい漬物ができる。 - 特許庁

To provide a method for producing tea leaf component-containing vegetable pickles, suitably applicable when pickling vegetables through putting tea leaves.例文帳に追加

茶葉を入れて野菜を漬ける場合に好都合に適用することができる茶葉成分入り野菜漬物の製造方法を提供すること。 - 特許庁

As a result, active stimulation to the vegetables or the like is increased and improved so that the pickles having flavor inherent in vegetables can be made in a short time.例文帳に追加

従って、野菜Vなどに対する活性刺激が増長され野菜本来の風味を備えた漬物を短時間で製造することができる。 - 特許庁

A sauce, a material for pickles, a material for Ochazuke, a flavor, and a drink which each contains at least Hiroshima greens, vinegar, cherry seed kernels, and ginkgo are provided.例文帳に追加

少なくとも広島菜、食酢、チェリーの種の仁、ギンナンを含むソース、漬物の素、お茶漬けの素、香味調味料、飲料。 - 特許庁

The lactic acid bacterium is a safe strain free from a side effect, because of being a strain separated from kimchi (Korean pickles).例文帳に追加

また、本発明の乳酸菌は、キムチから分離された菌種であるため、副作用の無い安全な菌種である。 - 特許庁

The tomato pickles with unique palate feeling and taste are obtained by pickling unripe green tomatoes in plum vinegar so as to soak salt and vinegar of plum vinegar into green tomatoes after a few days.例文帳に追加

梅酢に、未熟の青いトマトを漬け込み、一風変わった食感と味わいのあるトマトの漬物を得る。 - 特許庁

The method for producing sausage comprises injecting pickles into meat before being ground by using an injection machine (preferably having a lot of injection needles).例文帳に追加

肉挽き前の畜肉類に、ピックルを注入機(好ましくは多数の注入針を有する)で注入することを特徴とする、ソーセージの製造方法。 - 特許庁

The raw materials are soaked in a pickling liquid at 5-10°C for 1-30 days, so that the target pickles of the Yacon are obtained.例文帳に追加

ヤーコンの漬物を製造する場合は、漬物液に5〜10℃の温度で、1〜30日間浸漬し、実施形態のヤーコンの漬物が得られる。 - 特許庁

To provide a method for producing eggplant pickles keeping the skin of eggplant bright indigo blue and having an excellent sensory evaluation.例文帳に追加

茄子の表皮を明るい藍色に保ち、かつ、官能評価も良好な茄子漬物の製造法を提供すること。 - 特許庁

The device for producing pickles 1 may be provided with a far-infrared ray generator 20 or a negative ion generator 21.例文帳に追加

漬物製造装置1には、遠赤外線発生器20やマイナスイオン発生器21を設けることができる。 - 特許庁

The device for producing pickles 1 includes a pickling container 2 housing a pickling material A, and a rotary device 3 making the pickling container 2 rotate.例文帳に追加

漬物製造装置1は、漬物材料Aを収容する漬物容器2と、漬物容器2を回転させる回転装置3とを備えている。 - 特許庁

To provide a pickling bed enabling easy management and maintenance of the pickling bed even in an ordinary home and giving pickles having good taste and flavor.例文帳に追加

一般家庭でも手軽に漬物床の管理、維持ができ、良好な香風味を有す漬物を製造できる漬物床を提供せんとする - 特許庁

To provide a method using effectively off-specified Welsh onions which are disposed or green leaves of the Welsh onions as pickles.例文帳に追加

従来廃棄されていた規格外の根深ネギや、根深ネギの緑色の葉身部分を漬物として利用できるようにし、有効に利用できるようにする。 - 特許庁

This method for producing pickles comprises keeping vegetables in a seasoning liquid at 45-65°C for 5 min to 48 h followed by maturing the resultant vegetables at normal temperatures or lower.例文帳に追加

野菜類を、調味液中で45〜65℃で5分間〜48時間保持し、次いで常温以下で熟成させる、漬物の製造方法である。 - 特許庁

To facilitate discharging of dew in a synthetic resin container in which some vegetables or pickles containing dew therein are stored and packaged.例文帳に追加

汁を併有する惣菜や漬物等を収容包装する合成樹脂製容器において、汁切りを容易にする。 - 特許庁

To provide a seasoning liquid for pickles which has high safety, reduced contents of salt, acetic acid and catechins and also has an antimicrobial action.例文帳に追加

安全性が高く、食塩、酢酸及びカテキン類が低減化され、且つ抗菌作用のある漬物用調味液を提供すること。 - 特許庁

To provide pickles of Yacon, by using underground stems and leaves (including substandard stems and leaves) of the Yacon as raw materials, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

ヤーコンの芋及び葉(規格外品を含む)を原料としたヤーコンの漬物及び製造方法を提供する。 - 特許庁

As the starter for pickles, Lactobacillus sake HS1 (FERM P-1761) is used.例文帳に追加

漬物用スターターとしての乳酸菌は、ラクトバチルス・サケHS1(FERM P−17617)が使用される。 - 特許庁

To provide a production method of red-colored pickles which are suppressed in color migration to the other food.例文帳に追加

赤色に着色された漬物であって、他の食品への色移りが抑制された漬物の製造方法を提供する。 - 特許庁

By making use of the fact that the above yeast has high fermentative power even at high saline concentrations, the yeast is used in manufacturing miso/soy sauce and for flavoring in manufacturing pickles.例文帳に追加

高食塩濃度においても高い発酵力を有することを利用して、味噌・醤油製造及び漬物製造における風味付けに用いる。 - 特許庁

To obtain a combined food with Natto (fermented soybeans) comprising the Natto combined with foods except the Natto, e.g. foods such as pickles and Tsukudani (preserved foods boiled down in a soy sauce and sugar).例文帳に追加

納豆と納豆以外の食品、例えば、漬物、佃煮等の食品とを組み合わせた納豆との組み合せ食品の提供。 - 特許庁

The opening of the container body 11 is closed by the lid member 13 with pickles stored inside the container body 11.例文帳に追加

容器本体11内に漬物を収納した状態で容器本体11の開口12を蓋部材13にて閉塞する。 - 特許庁

To provide a pickle-producing flexible container which is used mainly at home to produce the pickles in rice bran paste by putting vegetables in the rice bran paste in the pickle-producing container.例文帳に追加

主に家庭にて使用され、漬物容器内の糠床に野菜を入れて糠漬けを製造する軟体性の漬物製造容器を提供する。 - 特許庁

To provide a facility (treatment facility) for producing a seasoned Japanese plum pickle capable of actualizing various kinds and small lots of pickles.例文帳に追加

本発明は、多品種少ロッドの漬物の生産を実現できる調味梅漬物製造設備(処理設備)を提供することを目的とする。 - 特許庁

This method comprises sealedly closing fermented pickles together with a carbon dioxide absorbent and an oxygen scavenger in an air- impermeable packaging container.例文帳に追加

発酵漬け物を、炭酸ガス吸収剤及び脱酸素剤とともに、非通気性の包装容器に密封する。 - 特許庁

例文

To provide a seaweed paste for pickling made of a fermented product of the seaweed, scarcely causing looseness of the paste and capable of being easily handled, and to provide a method for producing pickles by using the same.例文帳に追加

床の緩みもなく管理の簡単な海藻発酵産物からなる漬け物床及びこれを用いた海藻漬け物の製造法。 - 特許庁

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