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Picklesを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 367



例文

Fukujinzuke (or fukusinnzuke depending on regions) (literally, pickles of the gods of good fortune). 例文帳に追加

福神漬(ふくじんづけ、「ふくしんづけ」と呼ぶ地方も多い。) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The food served as accompanying dish was pickles which was invented by Ryoo. 例文帳に追加

おかずとしては、了翁が考案したといわれる漬物が出された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Japan, fukujinzuke is the most standard tsukemono (Japanese pickles), served with curry and rice. 例文帳に追加

日本においてカレーライスに添えられるもっとも定番の漬物である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Shinko-maki: the nori-maki with pieces of pickles, ordinarily, of takuan-zuke (yellow pickled radish), placed at the core. 例文帳に追加

新香巻き:いろいろな漬物が使われるが、普通は沢庵漬け。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Vegetables pickled in sake lees are valued as "Konomono" (Japanese pickles) and called "Narazuke." 例文帳に追加

野菜の粕漬けは香の物として重宝され、「奈良漬け」という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

You can buy locally made vegetables, jams, and pickles at the stalls. 例文帳に追加

売店では,地元産の野菜,ジャム,ピクルスを買うことができます。 - 浜島書店 Catch a Wave

The pickles are obtained by pickling arbitrary vegetables in the pickle sauce for a prescribed period.例文帳に追加

漬物は、当該漬け汁に任意の野菜を所定期間漬け込んで得られる。 - 特許庁

METHOD OF MANUFACTURING JAPANESE PICKLES INCLUDING STONE CELL OF PEAR AND JAPANESE PICKLES INCLUDING STONE CELL OF PEAR, METHOD OF MANUFACTURING BEVERAGE INCLUDING STONE CELL OF PEAR AND BEVERAGE INCLUDING STONE CELL OF PEAR, AND METHOD OF MANUFACTURING FREEZED GRATED PEAR FOR JAPANESE PICKLES OR BEVERAGE AND FREEZED GRATED PEAR FOR JAPANESE PICKLES OR BEVERAGE例文帳に追加

梨の石細胞を含む漬物の製造方法および梨の石細胞を含む漬物、梨の石細胞を含む飲料の製造方法および梨の石細胞を含む飲料、並びに漬物用や飲料用の梨の冷凍卸し実の製造方法および漬物用や飲料用の梨の冷凍卸し実 - 特許庁

To provide a utensil for preparing pickles inexpensively and tastefully as much as possible.例文帳に追加

漬物を出来るだけ安く、おいしく作るための器具を提供する。 - 特許庁

例文

Moreover, the pickles are eaten as a natural fermentation jam of yeast by spreading on bread.例文帳に追加

また、パンに塗って酵母天然発酵ジャムとしても食べられる。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing pickles having enough soft palate feeling to eat easily even by persons having the difficulty of chewing and/or swallowing such as the elderly, and also having flavor and hue inherent in pickles nearly equivalently to those of ordinary pickles, and to provide such pickles obtained by the method.例文帳に追加

高齢者等の、咀嚼・嚥下が困難な人であっても、容易に摂食できるほど軟らかな食感で、かつ漬物本来の風味や色合いを通常の漬物とほぼ同等に有する漬物の製法およびそれにより得られた漬物を提供する。 - 特許庁

To provide pickles for persons having difficulty in mastication so made that persons having difficulty in mastication can enjoy the taste and the palate feeling of pickles: and to provide a method for making the pickles.例文帳に追加

本発明は、咀嚼困難者が漬物の食味・食感を堪能できる咀嚼困難者用漬物及びその製造方法を提供することを課題としてなされたものである。 - 特許庁

Furthermore, of various kimchi pickles of vegetables, sea food, and livestock products, made using red peppers brought from Japan during the medieval period, a significant amount of kimchi pickles of Chinese cabbage are always sold in Japan as well, because they resemble pickles of napa cabbage in Japan. 例文帳に追加

また、中世に日本から伝播した唐辛子を用い、野菜・水産物・一部の畜産物などを漬ける各種キムチのうち、白菜のキムチについては、日本の白菜の漬物と似ていることもあり、日本国内でも恒常的に大量に販売されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing a pickling base, which the pickling base by simply improves flavors of pickles through an enzyme fermentation process and is used for preparing the delicious pickles, by using soybean protein and lees of soybean curd for the purpose of giving the pickles new flavors and feelings to the taste, and to provide facilities for producing the pickling base.例文帳に追加

本発明は、酵素発酵法により簡単に漬物の風味を向上させるばかりか、新しい風味や食感をもたらすために、大豆蛋白やおからなどを用いて漬物に適した食品素材を好適な漬物にするために使用する漬物床の製法と製造装置である。 - 特許庁

In the construction, the covering body is attached to the opening part of the container main body, objects to be pickled are put and pickles are soaked by pressing with the pressing board, and the most soaked pickles near the bottom are taken out through removing the covering body when taking out the pickles.例文帳に追加

このような構成により、容器本体の開口部に蓋体を装着して漬ける対象物を入れて、押さえ板で押さえて漬物を漬け、漬物を取り出す際には蓋体をはずして最も漬かっている底近傍の漬物を取り出す。 - 特許庁

To provide a method for making pickles by which pickles made without using salt, not losing nutrients, hard to cause mold or corruption, having refreshing sour taste while having moderate hardness, and also having high quality of palate feeling, having sufficiently low or no sugar concentration, and comprising fresh raw materials for pickles so as to have good repeatability.例文帳に追加

食塩が使われていず、また栄養素が損なわれていず、黴や腐敗が生じ難く、程よい硬さのままさわやかな酸味があり、それでいて、食感の品質が高く且つ糖濃度が十分低いまたは零を呈する生鮮漬け物素材による漬け物を、再現性良く得る。 - 特許庁

aromatic seeds used as seasoning like cinnamon and cloves especially in pickles and barbecue sauces 例文帳に追加

香りのよい種子をシナモン・クローブに似た香料として、特にピクルスやバーベキューソースに使う - 日本語WordNet

mayonnaise with chopped pickles and sometimes capers and shallots and parsley and hard-cooked egg 例文帳に追加

切られたピクルス、時々、ケイパー、エシャロット、パセリと堅くゆでた卵とマヨネーズ - 日本語WordNet

a sauce of pieces of pickles, onion, parsley and boiled egg mixed with mayonnaise, called tartar sauce例文帳に追加

タルタルソースという,ピクルス・玉ねぎ・パセリ・ゆで卵を刻んでマヨネーズと混ぜ合わせたソース - EDR日英対訳辞書

They are said to be the only unflavored and unseasoned natural pickles in Japan. 例文帳に追加

まったく味付けをしない調味なしの日本唯一の自然漬物といわれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Within about a month after harvesting, the Suguki pickles, turned yellowish brown by lactic fermentation, are ready. 例文帳に追加

収穫してから約一月程度の期間で乳酸発酵したあめ色のすぐきが完成する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Many umeboshi sold in supermarkets and other outlets are suzuke (pickles in vinegar), in which vinegar is virtually the sole pickling ingredient. 例文帳に追加

スーパーマーケットなどで市販されている梅干しは実質酢で漬けただけの酢漬けが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Saikyo pickles made by pickling seasonal fish and meat in saikyo miso extended with mirin are widely enjoyed. 例文帳に追加

西京味噌をみりん等で伸ばして季節の魚介類や肉を漬け込む西京漬は広く親しまれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Used as an ornament as well as seasoning, and eaten as pickles as well. 例文帳に追加

調味料としてだけではなく、飾りに使ったり、漬物として食べられてもいる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Tsuke-mono (pickles): Takuan-zuke (yellow pickled radish), umeboshi (pickled "ume" - Japanese apricot), shibazuke (salted chopped pickled vegetables), miso-zuke (vegetables pickled in miso (fermented soybean paste)), kasu-zuke (vegetables or/and sliced fish meat pickled in sake lees), nuka-zuke (vegetables pickled in fermented rice bran), wasabi-zuke (wasabi pickled in sake lees) 例文帳に追加

漬物-沢庵漬け、梅干し、柴漬、味噌漬け、粕漬け、糠漬け、山葵漬け - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Beni-shoga is a pickles made from pickling groundnuts of ginger in plum vinegar. 例文帳に追加

紅しょうが(べにしょうが)は、ショウガの塊根を梅酢に漬けた漬物の一種。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The rice mixed with all the ingredients is topped with kinshi-tamago egg strips, shredded nori, vinegared ginger pickles or red pickled ginger, salmon roe, etc. 例文帳に追加

具を混ぜ込んだのち、錦糸玉子や刻み海苔、ガリまたは紅しょうが、イクラなどをあしらう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Ryoo made the pickles using dried and cut left over vegetables, such as daikon radishes, eggplants, and cucumbers, then he pickled them. 例文帳に追加

ダイコン、なす、きゅうりなど野菜の切れ端の残り物をよく干して漬物にしたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This alias disappeared after a while, but Saikyo Miso or Saikyozuke (Saikyo Pickles) originated from this alias. 例文帳に追加

この呼称は間もなく廃れたが西京味噌や西京漬はこの俗称が由来である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The pickles of the Yacon are given by using the underground stems and the leaves as the raw materials.例文帳に追加

ヤーコンの漬物はヤーコンの芋及び葉を原料として使用したものである。 - 特許庁

To provide a production method of pickles and a pickle tool without limitation of strength and size of a container.例文帳に追加

容器の強度、大きさに制約のない漬物の製造方法及び漬物具を提供する。 - 特許庁

To provide a Monaka (a kind of wafer) stuffed with pickles that can readily be eaten without staining hands with the pickle solution.例文帳に追加

手を漬物の液汁で汚すことなく手軽に食べられる、漬物の入った最中を提供する。 - 特許庁

To provide Miso (fermented soybean paste) pickles of Tofu (bean curd) by using particular Miso by a devised production process.例文帳に追加

格別の味噌を用い、製造工程にも工夫を凝らした豆腐の味噌漬とする。 - 特許庁

The pickles 1 before mixing with the aqueous solution are dehydrated with a dehydrating means.例文帳に追加

水溶液と混合させる前の漬け物1を、脱水手段で脱水するようにした。 - 特許庁

A green and yellow vegetable, a citrus fruit, a vegetable for pickles, or a fruit therefor is preferably used as the plant.例文帳に追加

植物は緑黄色野菜または柑橘類の果物、あるいは漬け物用の野菜又は果物である。 - 特許庁

To elucidate a lactic acid bacterium participating in each of the initial stage, the middle stage and the latter stage of subculture in pickles such as Sunki (salt-free pickles), to provide a lactic acid bacterium starter stably producing the pickles having good quality from the resultant findings, and to provide a method for producing the pickles using the lactic acid bacterium starter.例文帳に追加

すんきなどの漬物において継代初期・中期・後期の発酵段階毎に関与している乳酸菌を明らかにし、得られた知見から良好な品質を有する漬物を安定して製造することが可能な乳酸菌スターター及び該乳酸菌スターターを用いた漬物の製造方法を提供する。 - 特許庁

Delicious pickles with a flavor similar to one of Narazuke are produced by pickling in the natural fermentation pickling paste of yeast.例文帳に追加

この酵母天然発酵漬け床に漬けると、香気のある奈良漬に似たおいしい漬け物ができる。 - 特許庁

To obtain an antimicrobial agent effective in preventing pickles from contamination or putrefaction due to bacteria such as lactic acid bacteria or bacillus subtilis tending to propagate in pickles, in particular nonsterilized fresh pickles, and retaining the gustatoriness or the like as pickles even after added thereto by using a tea leaf extract highly active, highly soluble to seasoning liquors and slight in coloration.例文帳に追加

従来における、茶葉からの抽出物の抗菌活性向上、色調の改善、溶解度向上という問題点に鑑み、各種漬物、特に浅漬けに添加することで菌による腐敗を防止する抗菌剤として、抗菌活性が高く、かつ色調が改善された漬物用抗菌剤を提供すること。 - 特許庁

The pickles are cut to small pieces of a bite-size before shipping and packaged to one meal unit.例文帳に追加

漬物を出荷の段階から細かくし、一口サイズ、一食分単位で包装する。 - 特許庁

There were originally shogoin-kabu pickles produced by pickling in salt to ferment lactobacillus, and Tozaburo DAIKOKUYA and an imperial palace cook developed senmai-zuke in 1865 using the shogoin-kabu pickles. 例文帳に追加

もともと塩漬けして乳酸菌発酵をさせた聖護院蕪の漬物を、御所の料理人であった大黒屋藤三郎が、慶応元年(1865年)に考案したとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

During the main pickling stage, the pickles are squeezed using a unique method known as 'tenbin oshi,' where a 4- to 5-meter-long pole, with one end fixed and a stone weight hung on the other, pushes down on the lid of the barrel containing the pickles. 例文帳に追加

本漬時の重石のかけ方は、独特の「天秤押し」というやり方で、長さ4~5mほどの丸太棒の一方を固定させ、もう一方の先に重石を下げて樽のフタを押さえる、「テコの原理」を利用した方法で行う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As well as the main dish, the set menu usually includes white rice, miso soup or another kind of soup, and pickles, while in Kansai they sometimes serve salted konbu seaweed or boiled konbu dish instead of the pickles. 例文帳に追加

主となる惣菜に加え、一般的には白飯、味噌汁(あるいはその他のスープ)、漬物(関西地方では、漬物の代わりに塩昆布や昆布の佃煮が使われることもある)などが添えられることで定食の体を成す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When the seasoning is required or the pickles are taken out, the upper lid 2 can be removed smoothly by pulling the lever, and the pickles can be picked out with chopsticks.例文帳に追加

なお調味料が必要な場合や、つけものを取り出す時はレバーを引いてスムーズに上ふた2をはずすことができ、つけものは、はし等でつまみ出すことができる。 - 特許庁

Pickles are pressed by strongly pressing an upper lid 2 by hand along a container 1 formed with grooves 4 thereon, a lever 3 is locked under the compressed state to stop the upper lid 2 so that the pickles are provided.例文帳に追加

容器1にギザギザの溝4をつけ上ふた2を容器1にそって手で強く押すことによってつけものが圧縮される、そして圧縮したところでレバー3がかかり、上ふた2が止まり、つけものが出来る。 - 特許庁

To provide a method for producing dried persimmon pickles intended for effectively utilizing through making dried persimmons which cannot be sold as dried persimmons eatable as pickles.例文帳に追加

本発明は干し柿として販売できないものを漬物とした食せるようにして有効利用を図ることができる干し柿漬物の製造方法を得るにある。 - 特許庁

The container 1 for preparing pickles is composed of: a slide table 11 and a slide guide 12 on which a container 100 for pickles is placed; and a weight stone elevating machine 20 which is so arranged that it surrounds the slide table 11 and the slide guide 12.例文帳に追加

漬物製造器1は、漬物容器100を搭載するスライド台11及びスライドガイド12と、前記スライド台11及びスライドガイド12の周囲を囲んで設置された漬物石昇降器20から構成されている。 - 特許庁

To provide a pickles-pickling pot hygienic with no problems including rust, compactly holdable even in a refrigerator in a space-saving manner, afforded with a stable and safe weight, and capable of adjusting the weight depending on a material to be used for pickles.例文帳に追加

サビ等の問題がなく衛生的で、場所を取らず冷蔵庫内にもコンパクトに収納でき、且つ重しが安定して安全で、さらには漬物に使う材料によって重しの調整ができる漬物漬け鉢を提供する。 - 特許庁

The method for producing the pickles comprises using the seaweed past, so that the pickles having aromaticity and excellent in water-holding capacity are produced more easily in handling, when compared with conventional rice-bran pastes for pickling which have problems of odors and require labors for handling them.例文帳に追加

匂いの問題や管理に手間のかかる従来のヌカ床に比べて、芳香性を有し、保水力に優れ、管理の容易な漬け物床を海藻から調製することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing seaweed-containing rice-bran paste for pickles comprising controlling various germs and toxic microorganisms during aging rice-bran paste; and to provide a method for obtaining pickles enriched in useful components derived from the seaweed.例文帳に追加

漬物用糠床熟成時の雑菌や有害微生物の制御方法、海藻由来の有用成分を強化した漬物の製造方法を得る。 - 特許庁

例文

The fermented food and drink is produced by fermenting the date with at least one of Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus fermentum, Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus plantarum, Leuconostoc garlicum, Leuconostoc gelidum, Leuconostoc citreum and Lactobacillus brevis which are vegetable lactobacillus derived from 'Sunki pickles (traditional pickles in the Kiso region in Japan)'.例文帳に追加

デーツが、すんき漬け由来の植物性乳酸菌であるLactobacillus delbrueckii、 Lactobacillus fermentum、 Pediococcus pentosaceus、 Lactobacillus plantarum、 Leuconostoc garlicum、 Leuconostoc gelidum、 Leuconostoc citreum、 及びLactobacillus brevisの少なくとも一つによって発酵処理されたことを特徴とする発酵飲食品である。 - 特許庁

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