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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > mouth feelの意味・解説 > mouth feelに関連した英語例文

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mouth feelの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 38



例文

Select a food material with a pleasant mouth-feel that does not make the stock cloudy. 例文帳に追加

汁を濁さず、口当たりのよいものを選ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It means to feel a stimulus when put into the mouth. 例文帳に追加

口に含んだときに、口中に刺激を受ける状態をさす。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide baked confectioneries having a dissolving feel in the mouth and a moist feel, maintained with time.例文帳に追加

口どけ感やしっとり感を経時的に維持できる焼き菓子類を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing bread dough with which bread, having uniform mouth feel but new taste and mouth feel that conventional bread never has, can be obtained.例文帳に追加

食感が均質であるが、従来にはない新しい風味・食感のパンを得ることができるパン生地の製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

Just looking at a lemon makes one feel the sourness in one's mouth.例文帳に追加

レモンを見ただけで口の中が酸っぱい感じになってくる。 - Tatoeba例文


例文

I feel as if my name and my misfortune must be in every man's mouth.'' 例文帳に追加

誰もがみな、私の名前と不運を口にしているように感じているのです」 - Arthur Conan Doyle『ノーウッドの建築家』

If it is cooked in a pressure cooker, then the mouth feel will be good, and it can be cooked to have a sticky, chewy texture. 例文帳に追加

圧力釜で炊けば、食感も良く、粘りが有るようにモチモチにも炊ける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a grain powder composition for confectionaries, which is desirable for baked confectionery to have an excellent dissolving feel in the mouth without a powdery feel in the mouth, when modified starch is used in the baked confectionery.例文帳に追加

焼き菓子類とした場合に、加工澱粉を用いた場合においても口どけ感や粉っぽさを改良した菓子用穀物粉組成物を提供する。 - 特許庁

If it is cooked in an ordinary rice cooker, rice bran layers do not become digestible as skins on corn kernels do, and the mouth feel will be bad and coarse. 例文帳に追加

普通の炊飯器で炊くと、トウモロコシの穀粒の皮と同様に糠層の消化が悪く、食感も悪くぼそぼそになる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide a cake with a soft and light feel in the mouth like a souffle cake, storable for a long period of time.例文帳に追加

長期保存が可能で、スフレケーキのような柔らかく、軽い食感のケーキを提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing bacons of excellent taste with a rich smoked smell and a good feel in the mouth.例文帳に追加

スモークの豊かな香りを付け、食感が良く、うま味に優れたベーコン類の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a film-form preparation having a rapid dissolution profile in the mouth and sufficient film strength, and also having excellent appearance and feel.例文帳に追加

口腔内における迅速な溶解プロファイル、充分なフィルム強度を持ち、かつ、外観及び触感に優れるフィルム状製剤を提供すること。 - 特許庁

The germinated brown rice thus produced is excellent in the mouth feel, easily cooked, even in an ordinary family, and excellently safe from microorganisms.例文帳に追加

このように製造された発芽玄米は、食感が優れ、一般家庭で炊飯が容易であり、微生物に対する安全性が優れている。 - 特許庁

To obtain a liquid composition for oral cavity high in actual cleaning feel and improved in liking through suppressing greasiness after mouth washing.例文帳に追加

清掃実感が高く、かつ洗口後のベタツキを抑えて嗜好性を向上させた液体口腔用組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a raised food having an excellent mouth feel and flavor, even when bean curd refuse is blended with grain flour, such as wheat flour, in a high content.例文帳に追加

小麦粉などの穀粉類におからを高含有率で配合しても、食感と風味に優れた膨化食品を製造する。 - 特許庁

To obtain a frozen dessert with favorable meltability in the mouth having palate feeling of improved refreshing feel by using a conventional frozen dessert production assembly.例文帳に追加

口溶けが良く、清涼感の向上した食感を有する冷菓を、通常の冷菓の製造装置を用いて製造する。 - 特許庁

To provide a mashed potato product having excellent nutriment, taste, and mouth feel characteristics, enriched with soybean proteins, and containing soybeans.例文帳に追加

すぐれた栄養、味及び食感特性を有する、大豆蛋白質富化、大豆含有のマッシュドポテト製品を提供することである。 - 特許庁

To provide a rice-cake like foodstuff having novel mouth feel different from that of traditional rice cake or of a rice flour dumpling made from glutinous rice flour and having sufficiently pleasant mouth feel even after a long time of exposure to heating/cooking.例文帳に追加

従来からある餅の食感でもなく、また餅米粉を用いて作る白玉団子の食感でもない、新規な食感を有するとともに、長時間の加熱調理を経ても十分な食感を楽しむことができる餅様食品を提供すること。 - 特許庁

To provide an effervescent emulsion composition of water-in-oil type, capable of well melting in the mouth, having good shape retention at room temperature, having low specific gravity, and having an excellent mouth feel.例文帳に追加

口溶けが良好であり、室温下における保型性が良好で、更に比重が低く、食感の優れた起泡性油中水型乳化組成物の提供。 - 特許庁

To provide chocolate for frozen confectionery having appropriate chewing feel and excellent meltability in the mouth when eaten with frozen confectionery such as ice cream, and having a texture in harmony with the frozen confectionery when the frozen confectionery is eaten together.例文帳に追加

アイスクリーム等の冷凍菓子と一緒に食した際に、適度な噛み出しと良好な口溶けを有し、冷凍菓子と一緒に食した際の食感が調和した冷凍菓子用チョコレートを開発することである。 - 特許庁

To provide an oil-in-water type emulsion oil and fat composition for kneading in pudding, which produces a pudding having a soft and smooth texture, an excellent melting feel in the mouth and no oily feeling.例文帳に追加

ソフトで且つなめらかな食感を有し、さらに、口溶け良好であるとともに、油性感を感じないプリンを製造することが出来るプリン練込用水中油型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing tartary buckwheat fine flour, by which tartary buckwheat fine flour enabling effective intake of active ingredients, such as rutin contained in tartary buckwheat, without making an eater feel hardness and/or roughness in the mouth, when it is eaten.例文帳に追加

食する際に口中で硬さやざらつきを感じることなく、ダッタンソバに含まれるルチン等の有効成分を効果的に摂取することができるダッタンソバ微粉末を簡易に製造すること。 - 特許庁

To provide a chewable calcium-enriched food product that meets the requirements for a dietary supplement that has acceptable mouth feel, appearance, taste, aroma, and texture.例文帳に追加

許容される口あたり、外観、味、風味および食感を有する、補助食品の所要量を満たすチュアブルカルシウム強化食品を提供すること。 - 特許庁

To provide mature dry beef with flavor of Camembert providing novel feel in the mouth and flavor which is tender and excellent in storage performance, using a tough part of beef, and a method for manufacturing that.例文帳に追加

肉質の硬い牛肉の部位を使用して柔らかく、保存性に優れる新しい食感と風味を有するカマンベール風味の熟成乾燥牛肉とその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an illuminator which makes efficient illumination possible by irradiating only the peripheral part of a patient's mouth with illumination light while preventing affording an uncomfortable feel to the patient in close-up photographing for dental treatment purposes.例文帳に追加

歯科医療用の接写撮影において、患者の口の周辺部のみに照明光を照射し、患者に不快感を与えることを防ぎつつ、効率的な照明を可能にする照明装置を提供する。 - 特許庁

To provide a monofilament dental tape having better cleanability than a conventional monofilament floss, and positive properties such as a better in-mouth feel, interdental sliding, and resistance.例文帳に追加

従来のモノフィラメントフロスよりも良好に清掃し、かつ口中感、歯間スライド、抵抗力などのプラスの特性を保持するモノフィラメントテープを提供する。 - 特許庁

To provide a re-molded cereal granule product having good quality for consumers, having a good mouth-feel, and used as a health food containing various kinds of cereals beans, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

消費者にとって品質が良好で、口当たりが良く、各種穀類、豆類が含まれる健康食品である再形成穀物粒製品およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

The powder-sesame-indica is prepared by a comparatively simple operation and is easily usable, and gives good flavor and smooth feel in mouth when used in food.例文帳に追加

この粉末ゴマは比較的簡単な操作で製造することができ、利用しやすく、更に食品に使用した時香りが良くしかも滑らかな食感を与える - 特許庁

To provide an electric toothbrush with high cleaning ability in the interdental space and with improved feel at the tip of bristles and enhanced gum massaging effect, less harmful for the tissues in the mouth cavity than an electric toothbrush with a normal brush by using a specific-shaped brush.例文帳に追加

高い歯間清掃性能を有すると同時に、毛先の当たり心地、歯茎マッサージ効果に優れた電動歯ブラシを提供すること。 - 特許庁

To provide a quickly cookable food capable of preventing the foods from binding to each other when stored, and having a good taste and a smooth mouth feel when taken as stew, soup, etc., after dissolved in hot water.例文帳に追加

保管時などにおける即席調理食品同士の結着を防止し、かつ、熱水に溶かしシチューやスープなどにして食しているときに良好な口当たり、滑らかな食感を有する即席調理食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a hard gummi candy-like structure and a method for producing the same that can be easily eaten with gusto in the same way as conventional hard gummi candy as food good for health and beauty culture and that can be licked or chewed well and can stay long in the mouth with a pleasant feel in the mouth without sticking to the teeth even if chewed well.例文帳に追加

健康及び美容によい食品として、従来のハードグミキャンディと同じように、おいしく手軽に食することができ、舐める、又は噛みしめることができ、口中滞在時間が長く、噛み締めても歯付きがない心地よい食感をもちあわせたハードグミキャンディ様構造物及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a fryer apparatus that can comparatively shorten time for finishing foodstuffs into fried products and that can improve feel in the mouth and a flavor by comparatively reducing frying oil contained in fried products.例文帳に追加

本発明は、食品等の原料がフライ製品に出来上がるまでの時間を比較的短くすることができると共に、フライ製品に含まれる揚げ油を比較的少なくして食感及び味を良好にすることができるフライヤー装置を提供すること。 - 特許庁

To provide a method of solving a problem that administration of a film which sticks onto the oral cavity and other surfaces of mouth mucous gives uncomfortable feel to users or patients, that is, "mouthfeel" caused by the film of wafer is uncomfortable, leading to anxiety.例文帳に追加

口蓋および口粘膜の他の表面に付着する、これらのフィルム成形投与形態は、使用する人または患者において不快な感覚を生じ得、即ちウェーハにより生じた「マウスフィール(mouthfeel)」は、不快であり、不安を誘発することになる。 - 特許庁

To develop an ice making device which can be mounted on a vending machine and can produce ice being hard, excellent in a feel on the occasion of holding it in the mouth and also excellent in an outward appearance, and which enables easy release of the produced ice from an ice making chamber and can make the ice in a short cycle.例文帳に追加

自動販売機に搭載することができ、硬くて食感が良く、また見栄えも良い氷を製造することができ、且つ生成された氷が容易に製氷室を離れて短いサイクルで氷を作ることができる製氷装置の開発を課題とする。 - 特許庁

To obtain a liquor which is readily and favorably drinkable since having fluidity under temperature conditions at -15 to -2°C, has non conventionally favorable refreshing feeling and mouth-feel over throat, a moderate alcoholic feeling and an excellent flavor by coexistence of minute ice pieces and foams.例文帳に追加

−15℃〜−2℃の温度条件において流動性を備えているため容易かつ好適に飲用することができ、微細氷片と気泡が共存することにより従来に無い好ましい冷涼感と喉越、適度なアルコール感、良好な風味を備えている酒類を提供する。 - 特許庁

To obtain Agaricus Blazei Murill extract-rich granules with high content of Agaricus Blazei Murill and/or dried powder thereof, having solved such conventional problems that the granules thereof is sparingly soluble to water and apt to stuff the throat to make a user to have a fit of cough, and a user directly feel a bad taste peculiar to Agaricus Blazei Murill in the mouth.例文帳に追加

アガリクスエキスおよび/またはアガリクス乾燥粉末の含量が高く、顆粒が水に溶けにくい、口中で喉に詰まってむせる、口中でアガリクス特有のまずい味が直接的に感じられてしまう等の問題点が解決されたアガリクスエキス高含有顆粒を提供すること。 - 特許庁

This composition is used for producing the mashed potato product having the excellent nutriment, taste, and mouth feel characteristics, enriched with the soybean proteins, and containing the soybeans, wherein the composition comprises a mixture of flakes of threshed soybeans which contain all of fats and have enzyme activity and flakes of potatoes.例文帳に追加

本発明は、すぐれた栄養、味及び食感特性を有する、大豆蛋白質富化、大豆含有のマッシュドポテト製品製造のための、全脂肪、酵素活性の脱穀された大豆フレークとポテトフレークの混合物よりなる組成物に関する。 - 特許庁

例文

To provide a seal which easily affords a distinct display, ensures rapid conduction of arrangement work faithfully to the display and imparts the harmony in the aspect to a patient by sticking the seal noted with the graphics of the anterior tooth dentition to an adequate position of the wax bite rims of the anterior teeth in order to constitute the arrangement of the prosthetic teeth of the anterior teeth having the feel of harmony at the mouth.例文帳に追加

口元に調和感のある前歯部人工歯排列を成す為に、前歯歯列の図形を表記したシールをもって、前歯部蝋提面の適切な位置に貼付する事により、簡便に明確な表示を与え、排列作業もその表示に対し忠実に迅速に行う事が出来、患者に容貌上の調和を与えるシールを提供する。 - 特許庁

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原題:”The Adventure of the Norwood Builder”

邦題:『ノーウッドの建築家』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

原文:「The Return of Sherlock Holmes」所収「The Adventure of the Norwood Builder」
翻訳:枯葉<domasa@db3.so-net.ne.jp>
プロジェクト杉田玄白正式参加テキスト。最新版はhttp://www005.upp.so-net.ne.jp/kareha/にあります。 Copyright &copy; Arthur Conan Doyle 1903, expired. Copyright &copy; Kareha 2000-2001, waived.
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