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捏ねを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 46



例文

鴨肉捏ね例文帳に追加

DUCK MEATBALL - 特許庁

(粉を)捏ね上げる例文帳に追加

to mix dough  - EDR日英対訳辞書

(泥を)捏ね合わす例文帳に追加

to knead mud  - EDR日英対訳辞書

土を捏ねる道具例文帳に追加

a machine that mixes dirt  - EDR日英対訳辞書

例文

何度も捏ね例文帳に追加

to knead something repeatedly  - EDR日英対訳辞書


例文

捏ね揚げという食品例文帳に追加

fried meat balls called 'tsukuneage'  - EDR日英対訳辞書

捏ね焼きという食品例文帳に追加

grilled meat balls called 'tsukuneyaki'  - EDR日英対訳辞書

ひねくれてだだを捏ね例文帳に追加

to be fretful  - EDR日英対訳辞書

餅搗きの相方として餅を捏ね例文帳に追加

to knead rice cakes  - EDR日英対訳辞書

例文

電動調理器用捏ね羽根例文帳に追加

KNEADING BLADE FOR ELECTRIC COOKER - 特許庁

例文

挽肉の捏ね物生地、捏ね物製品、それらの製造方法例文帳に追加

GROUND-MEAT BALL DOUGH, GROUND-MEAT BALL PRODUCT, AND METHOD FOR PRODUCING THE GROUND-MEAT BALL DOUGH AND GROUND-MEAT BALL PRODUCT - 特許庁

この捏ねるステップにおいて、捏ねる圧力が10〜50kg/m^2であることが好ましい。例文帳に追加

In the kneading step, the kneading pressure is preferably 10-50 kg/m^2. - 特許庁

餅つきで,餅を捏ね返すこと例文帳に追加

in making Japanese rice cake, the action of kneading steamed rice into the cake while it is being pounded  - EDR日英対訳辞書

餅つきで,餅を捏ね返す人例文帳に追加

in making Japanese rice cake, a person who turns over the steamed rice into the cake while it is pounded  - EDR日英対訳辞書

餅搗きの相方として餅を捏ねる人例文帳に追加

a person who kneads ingredients for making rice cakes  - EDR日英対訳辞書

常滑焼については中世を通じて捏ね鉢しか生産されなかった。例文帳に追加

In the Tokoname-yaki (Tokoname ware) kiln, only kneading bowls were produced during the medieval period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

次に、捏ねあがった生地の空気を抜き、おそなえ形に丸く成形する。例文帳に追加

A soft cotton cloth is wetted and tightly squeezed, and the surface of the roundly formed dough is covered therewith. - 特許庁

このパン材料を捏ねてパン生地とする捏ね工程を行った後、該パン生地を発酵させる成形発酵工程を該捏ね工程に続いて連続して行い、該成形発酵工程を経た後の該パン生地を焼成する焼成工程を行ってパンを製造する。例文帳に追加

Bread is made by carrying out a kneading process for kneading the bread material to give bread dough, a forming and fermenting process for fermenting the bread dough continuously, subsequently to the kneading process, and a baking process for baking the bread dough after the forming and fermenting process. - 特許庁

関西地方では、搗き立てをそのまま手で捏ね丸める「丸餅」が主流である。例文帳に追加

In Kansai Region, maru-mochi (round mochi) is the mainstream which is shaped by kneading and rounding mochi with hands right after pounding it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

小麦粉を水分とともに混捏して55〜98℃程度の温度の中麺に捏ね上げる工程と、捏ね上げられた中麺と小麦粉及びイーストを含む副材料とを混捏してパン生地を捏ね上げる工程と、捏ね上げられたパン生地を発酵させた後に焼成する工程とを包含することを特徴とするパン類の製造方法。例文帳に追加

This method for producing bread is characterized by comprising a step wherein wheat flour is kneaded with water to be formed into medium noodles at about 55-98°C, a 2nd step wherein the medium noodles and a submaterial comprising wheat flour and yeast are kneaded together into bread dough, and a 3rd step wherein the thus kneaded bread dough is fermented and then baked. - 特許庁

混練体76は、粉砕ブレード63を囲むドーム形の生地捏ね部77と、生地捏ね部77の上方に設けられた回転体状の生地返し部78を備える。例文帳に追加

The kneading body 76 includes a dome-shaped dough kneading portion 77 surrounding the crushing blade 63, and a rotor-shaped dough turning portion 78 disposed above the dough kneading portion 77. - 特許庁

生地を捏ねてから伸ばすまでの間に、14日程度の熟成期間があり、とてもこしが強いのが特徴。例文帳に追加

Mizusawa Udon is characterized by its elasticity resulting from a maturing period lasting about fourteen days, between the periods of kneading and stretching the dough.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このほか、立体的な型を用いるシュクル・マッセ、捏ねながら成形するシュクル・トゥルネなどがある。例文帳に追加

And additionally, there is sucre masse which makes a three dimensional form, and sucre tournais which is shaped by kneading and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

捏ね上げ時のパン生地温度を最適な範囲に収めると共に、グルテンを形成してパン生地の伸展性をよくしたパン生地形成方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for forming dough with excellent extensibility by regulating dough temperature at an optimum range in kneading and forming gluten. - 特許庁

パン生地の種類に応じて、捏ね上げ温度を自動決定することができるパン生地混捏用仕込み水供給装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a preparing water-supplying apparatus for kneading bread dough, which can automatically determine a kneading temperature in response to the kind of the bread dough. - 特許庁

その結果、捏ね行程後のパン生地温度を約27から29℃の範囲にすることが可能となり良好なパン生地ができた。例文帳に追加

The temperature of the dough after the kneading process can be sustained at about 27-29°C and preferable dough is obtained. - 特許庁

本製パン器は、捏ねドラムの回転位置を手動的に調節するためのドラム位置調節部と、ドラム位置調節部により調節された回転位置に捏ねドラムが回転されるようにドラム駆動部を制御する制御部と、を含むことを特徴とする。例文帳に追加

This breadmaker is also provided with a drum position adjusting part manually adjusting the rotation positions of the kneading drums and a control part controlling the drum drive part so as to rotate the kneading drums in the rotation positions adjusted by the drum position adjustment part. - 特許庁

緑豆の澱粉を水で捏ね、この捏ねた緑豆の澱粉を多数のノズルから押し出して線状に成形し、線状に形成されたものを沸騰した熱湯で茹でて、水洗いをしたのち、凍結させて鬆を形成して、解凍したのち、乾燥させる工程を経る製法である。例文帳に追加

This method for producing harusame passes through processes comprising kneading the starch of mung beans with water, extruding the kneaded starch from many nozzles into linear shapes, boiling the linear shaped products in boiled hot water, washing the boiled products, freezing the products to form small holes therein, thawing the frozen products, and then drying the thawed products. - 特許庁

オーブン室及び部品室が形成されている本体と、オーブン室の内に相互所定離隔距離をおいて平行に設けられて正逆回転しながら製パン材料が受容されたミックスバッグの両端部が巻かれる把持部が形成された一対の捏ねドラムと、部品室の内に設けられて捏ねドラムを正逆回転させるドラム駆動部と、を有する製パン機及びその制御方法に関する。例文帳に追加

This breadmaker is provided with a body formed with an oven chamber and a component chamber, the pair of kneading drums provided in parallel in the oven chamber at a prescribed distance apart from each other, rotating normally/inversely, and formed with grip parts for winding the both ends of the mix bag having breadmaking materials therein. - 特許庁

楽焼(らくやき)は、一般的に電動轆轤や足で蹴って回す蹴轆轤(けろくろ)を使用せず手とへらだけで成形する「手捏ね」(てづくね)と呼ばれる方法で成形した後焼成した軟質施釉陶磁器。例文帳に追加

Rakuyaki is a soft-type glazed ceramic ware baked after formed not by an electric potter's wheel or kerokuro (a kicking potter's wheel), but just by the hands with the clay on a pallet called tezukune (handmade.)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

つくね(捏、捏ね)とは、畜肉や鳥肉(まれに魚肉)などのすり身につなぎを加えて、練り合わせたり擂り合せてだんご状や棒状に成形した食品。例文帳に追加

Tsukune is a food consisting of ground livestock meat or chicken (fish meat in rare cases) and a thickener that are kneaded or ground together and formed into a ball or stick shape.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、冬場の低気温時であっても、加温しながら純野生酵母入りのパン生地を捏ねることができると共に、簡易な温度コントロールにより、所定温度で効率よくパン生地を醗酵処理することを目的とする。例文帳に追加

To knead bread dough containing a genuine wild yeast even in a low-temperature environment in winter season by heating the dough and carry out the fermentation treatment of the bread dough at a prescribed temperature in high efficiency by a simple temperature controlling method. - 特許庁

いずれの場合にも、捏ね処理の最後に攪拌ブレードを間欠的に運転させることにより、生成したパン生地を調理容器の内壁に叩きつけられる。例文帳に追加

In any case, an agitation blade is operated intermittently in the last of the kneading processing to beat the bread dough against the inner wall of a cooking container. - 特許庁

挽肉、タマネギ、つなぎ、調味料を主体とする挽肉捏ね物材1に、細かくカットした固形馬鈴薯からマッシュまでを含む馬鈴薯2とマヨネーズ3とが混っていることにより、上記の目的を達成する。例文帳に追加

The ground-meat ball dough is obtained by mixing potato 2 including finely cut solid potato and mashed potato, and mayonnaise 3 with a ground meat ball material 1 having as the main body, ground meat, onion, thickening and seasoning. - 特許庁

粘度の高い果実エキスを混入して焼成するパンの製造方法において、パンの材料を捏ねる混練工程1の前に当該果実エキスを水に浸漬して寝かせる工程4を設ける。例文帳に追加

This method for producing the bread by mixing the fruit extract having the high viscosity and baking is provided by arranging a process 4 of immersing the fruit extract in water and maturing before a mixing/kneading process 1 for kneading the raw material of the bread. - 特許庁

発芽状態の実をそのまま粉砕、すりつぶしを行い、そのペースト状の生地と、発芽の実と同種のそば粉を実より流出した液で捏ねた生地とを混ぜ合わせる。例文帳に追加

Thus, the seeds in the germinating state are pulverized as they are, and mashed to prepare pasty dough, and further mixed with the other dough which is prepared by kneading flour of buckwheat seeds of the same kind to the germinating seeds with the solution eluted from the seeds, so that the buckwheat noodles are produced. - 特許庁

異常状態の発生時に捏ねドラムをユーザが所望する位置に回転させてミックスバッグを容易に除去することができる製パン機を提供することを目的とする。例文帳に追加

To easily remove a mix bag by rotating kneading drums to positions desired by a user when something abnormal occurs. - 特許庁

前記クランパ41が前記ターンテーブル31に対して傾く方向に回動した場合、クランパ41が前記ターンテーブル31から捏ね抜きされることになるので、クランパ41とターンテーブル31を引き離す場合に掛かる力を軽減することができる。例文帳に追加

Since the clamper 41 is twistedly pulled off from the turntable 31 when the clamper 41 is turned to the direction inclined with respect to the turntable 31, the force required when the clamper 41 and the turntable 31 are pulled apart, can be reduced. - 特許庁

オーブン室を形成する本体と、前記オーブン室の内に相互離隔設置されて製パン材料が受容されたミックスバッグの両端部をそれぞれ把持する把持部が設けられた一対の捏ねドラムを有する製パン機及びその制御方法に関する。例文帳に追加

This breadmaker is provided with a body formed with an oven chamber, and a pair of kneading drums provided in parallel in the oven chamber at some distance apart from each other and formed with grip parts for winding the both ends of the mix bag having breadmaking materials therein respectively. - 特許庁

従来の苗分離器は、一方の手で苗分離器を支え、その手首を捏ねて苗分離器全体を回動させ、紙筒苗列PLの上部を剥離し、分離すると云う動作は手首に非常に負担がかかり、この作業を長時間行うこと重労働である。例文帳に追加

To provide a seedling separator with which fatigue caused by long time seedling separation work can be reduced by holding the separator by one hand and separating the upper part of seedling rows in paper cylinders by the other hand to bring the load given to one hand to be light by distributing the work. - 特許庁

自動製パン器では、パン材料として主に小麦粉が使用される場合、(A)に示すように、捏ね処理、一次発酵処理、ガス抜き処理、生地休め処理、生地丸め処理、成形発酵処理、焼成処理、保温処理(図示略)が順に連続して行なわれる。例文帳に追加

In the case of using the wheat flour mainly for the bread material, the automatic bread maker carries out the kneading processing, the primary fomentation processing, the gas bleeding processing, the dough curing processing, the dough rounding processing, the mold fomentation processing, the baking processing and the heat reservation processing (not illustrated) continuously in the order as shown in Fig. (A). - 特許庁

第二施療子2による前記回転動作は、人体に対して当該第二施療子2を円軌道に沿って回転させる捏ね揉み動作であり、第二施療子2が先端部に取り付けられている自転軸の自転運動によって行われる。例文帳に追加

The rotational movements by the second treatment element 2 are kneading and squeezing movements which are made by rotating the second treatment element 2 along a circular path to a human body and are performed by rotational movements of a rotational axis with the end on which the second element 2 is mounted. - 特許庁

また、本発明は、茎葉状態にあるそばを切断しこれを粉砕して青汁を作り、適量の前記青汁を所定量のそば粉に供給して捏ね上げ、これを適当厚さに延ばし、これを断ち切って製造するそば、うどん、中華麺、洋風麺の製造法である。例文帳に追加

The other objective method for producing such buckwheat noodles, noodles, Chinese noodles or Western-style noodles comprises the following practice: buckwheat in a stems/leaves form is cut and ground to prepare green juice, an appropriate amount of the green juice is fed to a specified amount of buckwheat flour followed by kneading into a dough, which is then spread to an appropriate thickness and subsequently cut. - 特許庁

一方、パン材料として小麦粉の代わりに米粉が使用される場合、(B)に示すように、捏ね処理、生地休め処理、生地丸め処理、成形発酵処理、焼成処理、および、保温処理(図示略)が順に連続して行なわれる。例文帳に追加

On the other hand, in the case of using the rice flour replacing the wheat flour as the bread material, the bread maker carries out the knead processing, the dough curing processing, the dough rounding processing, the mold fomentation processing, the baking processing and the heat reservation processing (not illustrated) continuously in the order as shown in Fig. (B). - 特許庁

粗整機などのロール上で生地の塊を圧延する際に、生地の巻き込み現象を発生することがなく、また、前段の混合工程で捏ねられて良好なグルテン形成が行われた生地が、麺帯状に成型される過程でグルテンの網目構造を損傷し難くした麺帯の製造方法とその装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for producing a noodle belt scarcely impairing the network structure of gluten in a process forming a noodle belt from dough which is kneaded in a mixing step in the former step and resulted in good formation of the gluten, without causing a rolling-in phenomenon of the dough on rolls in rolling the dough on a rough preparation machine. - 特許庁

例文

製パンでの材料の分量は、小麦粉(強力粉)400g、イースト菌(商品名:商品名:日清スーパーカメリヤドライイースト:日清フーズ株式会社DON製)4g、焼酎醪300ccを用いて捏ね、この生地を定法の発酵温度にて一次発酵、成形後二次発酵と進め焼成して焼酎醪パンを得る。例文帳に追加

In baking, materials of 400 g flour (strong flour), 4 g specific yeast, and 300 cc Shochu moromi are kneaded to obtain dough, and the dough is primarily fermented, molded and secondarily fermented at temperatures of the usual method, and baked to obtain the Shochu moromi bread. - 特許庁

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