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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品安全法に関連した英語例文

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食品安全法の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 235



例文

安全な微生物及び安全食品素材を利用した発酵による抗酸化剤の製造及び発酵により得られる抗酸化剤を提供することにある。例文帳に追加

To provide a process for producing an antioxidant by a fermentation process utilizing safe microbes and safe food materials; and to provide an antioxidant obtained by a fermentation process. - 特許庁

包材に印刷が施されていても食品の保存を衛生的かつ安全に実施でき、カビの増殖抑制効果にも優れた食品保存用エタノール包装袋、ならびに該食品保存用エタノール包装袋に適した保存方および使用方を提供する。例文帳に追加

To provide an ethanol packaging bag for food preservation which is effective in controlling the propagation of mold and which preserves food hygienically and safely even though its packaging material is printed and also to provide the preservation method and use suitable for the ethanol packaging bag. - 特許庁

油揚げ食品の品質(食感や風味など)を簡便に改善するための安全性の高い成分(又は当該成分を含有する組成物)、及び、当該成分(又は組成物)を用いた油揚げ食品の簡便な品質改善方、油揚げ食品の製造方等を提供する。例文帳に追加

To provide: a highly safe ingredient (or a composition containing the ingredient) for simply improving qualities (textures, flavors, and the like) of fried foods; a method for simply improving the quality of a fried food using the ingredient (or composition); a method for producing a fried food, and the like. - 特許庁

天然色素故に安全性が高く、しかも、鮮明な赤色に食品を着色できる実用性に秀れたサクラの赤色色素を用いた食品の着色方及びモモの赤色色素を用いた食品の着色方を提供するものである。例文帳に追加

To provide a method for coloring a food using the red pigment of cherry which is highly safe because of being a natural pigment and excellent in such practicability so as to enable foods to be colored clearly red, and to provide a method for coloring a food using the red pigment of peach which has the same advantages as those described above. - 特許庁

例文

根菜類野菜を熱加工から保管まで、酸素による酸化劣化を防止し、かつ、所望する好ましい食品として維持させることによって、安全かつ食品としての風味を保持する方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing and preserving root vegetables for preventing root vegetables from oxidation deterioration by oxygen from heat processing to preservation, and retaining safety and flavor as food through maintaining as desired favorable food. - 特許庁


例文

キノコを熱加工から保管まで、酸素による酸化劣化を防止し、かつ、所望する好ましい食品として維持させることによって、安全かつ食品としての風味を保持する方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preserving safety and flavor as a food by preventing oxidation deterioration of mushroom by oxygen from thermal processing to storage and by maintaining mushrooms as a desired favorable food. - 特許庁

安全性が高く、食品の色、味、風味への影響が少なく、強い効果を有する天然物由来の食品用変色防止、酸化防止剤および変色防止、酸化防止方を提供する。例文帳に追加

To provide a food discoloration and oxidation inhibitor derived from a natural product, highly safe, giving less influence to color, taste and flavor of food and having strong effect, and to provide a discoloration and oxidation preventing method. - 特許庁

脱酸素剤包装と抗菌剤を食品に添加する方を併用することにより、長期にわたって安全食品を保存することを提供する。例文帳に追加

To provide a method for safely preserving food for a long period by using together a method of packing an oxygen scavenger and adding an antibacterial agent to food. - 特許庁

健康食品として用いられている安全性に問題のない物質を用いて胃の中に硫化水素を発生させる方、胃の中に硫化水素を発生させることができる健康食品、医薬品を提供。例文帳に追加

To provide a method for safely generating hydrogen sulfide gas in the stomach including using a substance used as health food product and having no problem in safety; and to provide health food product and drug medicine each enabling generation of hydrogen sulfide gas in the stomach. - 特許庁

例文

穀物の籾殻から抽出・精製した植物由来の天然のシリカと天然のアルカリ性水とを利用することができ、加工が容易で、安全で安価なシリカ含有食品、及びシリカ含有食品の製造方の提供。例文帳に追加

To provide silica-containing food product allowing the use of natural silica derived from plants and extracted/purified from grain chaff, and natural alkaline water, easy to process, safe and inexpensive, and to provide a method for producing the silica-containing food. - 特許庁

例文

一定の食品残渣物のみならず、様々な食品材料についても、安全性、栄養成分、風味を損なうことなく、安価かつ効率性の高いリサイクル方を実現する。例文帳に追加

To provide a recycling method which shows high recycling efficiency and low operating cost without sacrificing safety, nutritive ingredients and flavor, with regard to not only specified food residues but also various food materials, as well as a recycling method using this device. - 特許庁

毎年膨大な量が排出される米糠全体を、廃棄物を伴うことなく、食味、食感に優れ、栄養価が高く、食品衛生上安全食品素材として使用するために、簡便で、経済的な処理方を提供する。例文帳に追加

To provide an easy and economical treating method intended for using a huge amount of whole rice bran to be discharged every year without bringing waste, as a food material excellent in taste and palate feeling, having high nutritive value and safe on food sanitation. - 特許庁

粘性食品の充填が容易で、しかも充填後のストロー部の完璧な密封を保証でき、安心、安全性の高いストロー付レトルトパウチ食品の製造を提供する。例文帳に追加

To provide a manufacturing method of food in a highly reliable and safety retort pouch with a straw which is easy to fill viscous food and can secure complete sealing of a straw portion after filling. - 特許庁

また、本発明は、すし食品の製造工程を減らすことによって、安価でかつ衛生管理上安全なすし食品、及び、その製造方を提供することも目的とする。例文帳に追加

The Sushi food for swallowing food is packaged swallowing Sushi food comprising a food material layer existing through contact with an inner surface of a recessed container, and vinegared rice existing through contact with the food material layer. - 特許庁

食品の味、におい、テクスチャーなどに影響を与えることなく、かつ、安全性の高い日持ちの向上された食品、およびその製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a highly safe food product with improved storage duration without affecting the taste, flavor, texture, and the like of the food product, and further to provide a method for producing the food product. - 特許庁

極めて簡便な調理によって安全な半熟状の卵とじ調理品を含む卵含有食品を製造できる卵含有食品の製造方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing an egg-containing food including a safe half-boiled egg-drop soup cooked food through extremely easy cooking. - 特許庁

本発明は、薬物療のような副作用の心配がなく、従来の食品成分よりも優れた抗ピロリ菌活性と安全性を有する医薬品、飲食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a medicine and food and beverage free from fear of adverse effects caused by medicinal treatment and having excellent anti-helicobacter pylori activity and safety, compared with conventional food components. - 特許庁

安全性が高く、食品の色、味、風味への影響が少なく、強い効果を有する天然物由来の食品用変色防止、酸化防止剤および変色防止、酸化防止方を提供する。例文帳に追加

To provide a discoloration and oxidation inhibitor for food which is derived from a natural product, having high safety, giving less influence to the color, taste, and flavor of food, and having strong effect, and to provide a discoloration and oxidation inhibiting method. - 特許庁

検疫所が実施するモニタリング検査は、多種多様な輸入食品等の食品安全の状況について幅広く監視し、違反が発見された場合には輸入時の検査を強化するなどの対策を講ずることを目的とする。例文帳に追加

The purposes of monitoring inspection implemented by the quarantine stations are to extensively monitor the conditions of various imported foods in relation to food safety, as well as to enhance the inspection at the time of importation when a violation has been identified. - 厚生労働省

一般食品素材や健康食品素材或いは医薬品素材として利用できるよう構成し、色、におい、味等の官能面における品質に優れ、且つ安全性にも優れた食品用ステロール脂肪酸エステルの製造方の提供。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing fatty acid ester of sterol for foods composed as usable for materials for common foods, healthy foods or medicaments, excellent in qualities in sensual points such as color, odor, taste or the like and safety. - 特許庁

本発明は、一般食品素材や健康食品素材あるいは医薬品素材として利用でき、色、におい、味などの官能面における品質に優れ、且つ安全性にも優れた安価な食品用ステロール脂肪酸エステルの酵素的製造方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for enzymatically producing an inexpensive and highly safe sterol fatty acid ester for foods usable as a general food material, health food material or pharmaceutical material and having high functional quality including color, smell and taste. - 特許庁

アスコルビン酸を含有する食品を冷凍貯蔵の対象とし、当該食品を長期間安全に冷凍貯蔵し得るとともに、当該食品をその栄養価を損なわずに長期間冷凍貯蔵し得る冷凍貯蔵方を提供する。例文帳に追加

To provide a freezing and storing method for freezing and storing foods containing ascorbic acid, capable of safely freezing and storing the food for a long period of time, and capable of freezing and storing the food for a long period of time without deteriorating the nutrient value thereof. - 特許庁

殺菌装置内の無菌状態およびクリーン環境内の無菌状態を維持しながら、高い信頼性および安全性を有する無菌包装食品を製造するための無菌包装食品の製造および無菌包装食品の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing aseptic packaged food product which produces the aseptic packaged food product having high reliability and safety, while retaining an aseptic condition in a sterilizer and an aseptic condition in a clean environment, and to provide the aseptic packaged food product. - 特許庁

本省は、ホームページにおいて、我が国の食品安全規制、検査命令の対象食品等及びモニタリング検査が強化された食品等の違反事例、本計画及びその監視指導の結果を英語により情報提供を行う。例文帳に追加

The MHLW shall provide, in its website, information on food-safety regulations in Japan, sample cases of violations of the Act concerning foods that are subject to an inspection order or enhanced-monitoring inspection as well as the results of the Plan and monitoring and guidance under the Plan in English. - 厚生労働省

本発明は、アレルゲンの低減化を安全に実現できる方と、経口的に摂取しても安全なアレルギー抑制効果を持つ食品組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for safely decreasing allergens and a food composition having allergy suppressing effect and safe to oral intake. - 特許庁

食品安全性の上から薬剤散布が問題となる採蜜時も含めて、使用時期及び使用期間に限定されずに安全にミツバチに寄生するダニを駆除する方を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for safely exterminating mite parasitic on honeybee at any application timing and application period including the honey-gathering period to cause the problem of residual pesticide from the viewpoint of food safety. - 特許庁

安全性の担保された菌体を用いて、医薬品、食品や飼料として安全に用いることができるアルドン酸を製造する方を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an aldonic acid capable of being safely used as a pharmaceutical, food, and feed, by using a bacterial cell of which the safety is guaranteed. - 特許庁

製造工程の食品安全が確保できるようなカプサイシン類配糖体の製造方、およびカプサイシン類の安全な使用形態を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing capsaicine glycosides ensuring food safety in the production process and to provide a safe use form of the capsaicine. - 特許庁

食品安全基本(平成 15 年律第 48 号)第 4 条(食品安全性確保は、国の内外における食品供給行程の各段階において適切な措置を講じることにより行わなければならない)の観点から、輸出国、輸入時及び国内流通時の3 段階での衛生確保対策を図るべく計画を策定。例文帳に追加

Based on Article 4 of the Food Safety Basic Law (Law No.48 in 2003) (that is, food safety shall be ensured by taking appropriate measures at each stage of the domestic and overseas food supply process), the Plan is formulated in order that the three stages of sanitary measures are taken: namely, at the exporting country, at the time of importation, and at the time of domestic distribution. - 厚生労働省

食品安全基本(平成15年律第48号)第4条(食品安全性確保は、国の内外における食品供給行程の各段階において適切な措置を講じることにより行わなければならない)の観点から、輸出国、輸入時、国内流通時の3段階での衛生対策確保を図るべく計画を策定し、監視指導を実施する。例文帳に追加

In line with Article 4 of the Food Safety Basic Law (Law No. 48, 2003) (Food safety must be ensured through appropriate measures conducted at each stage of the food supply process at both nationally and internationally), a program is established to ensure the implementation of hygienic measures at 3 stages (export countries, import, and domestic distribution). - 厚生労働省

平成23年3月の東京電力(株)福島第一原子力発電所の事故を受けて、厚生労働省は食品安全性を確保する観点から、食品中の放射性物質の暫定規制値を設定し、これを上回る放射性物質が検出された食品については、食品衛生(昭和22年律第233号。以下「」という。)第6条第2号に該当するものとして取り扱ってきた。例文帳に追加

Owing to the accident at the Tokyo Electric Power Company’s Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant, which occurred in March 2011, the Ministry of Health, Labour and Welfare has established provisional regulation values for radioactive substances in foods for ensuring safety of foods. Foods that exceed these regulation values have been deemed to be regulated under Article 6, Item 2 of the Food Sanitation Act (Act No. 233 of 1947;hereinafter referred to as “the Act”). - 厚生労働省

第三条 食品等事業者(食品若しくは添加物を採取し、製造し、輸入し、加工し、調理し、貯蔵し、運搬し、若しくは販売すること若しくは器具若しくは容器包装を製造し、輸入し、若しくは販売することを営む人若しくは人又は学校、病院その他の施設において継続的に不特定若しくは多数の者に食品を供与する人若しくは人をいう。以下同じ。)は、その採取し、製造し、輸入し、加工し、調理し、貯蔵し、運搬し、販売し、不特定若しくは多数の者に授与し、又は営業上使用する食品、添加物、器具又は容器包装(以下「販売食品等」という。)について、自らの責任においてそれらの安全性を確保するため、販売食品等の安全性の確保に係る知識及び技術の習得、販売食品等の原材料の安全性の確保、販売食品等の自主検査の実施その他の必要な措置を講ずるよう努めなければならない。例文帳に追加

Article 3 (1) A food business operator (meaning a person or juridical person who is engaged in collecting, producing, importing, processing, cooking, storing, transporting, or selling food or additives, or producing, importing, or selling apparatus or containers and packaging, or a person or juridical person who provides food to many and unspecified persons on an ongoing basis at schools, hospitals or other facilities; the same shall apply hereinafter) shall, on his/her own responsibility, endeavor to ensure the safety of the food, additives, apparatus or containers and packaging which he/she collects, produces, imports, processes, cooks, stores, transports, sells, provides to many and unspecified persons, or uses in business (hereinafter referred to as "food for sale, etc."), and for that purpose, he/she shall endeavor to obtain the knowledge and technologies necessary to ensure the safety of food for sale, etc., conduct voluntary inspections of food for sale, etc., and take other necessary measures.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

安全かつ効果的に自律神経を調整することができ、自律神経失調症の予防又は改善、睡眠状態を効果的に改善できる自律神経調整剤、自律神経失調症の予防又は改善用機能性食品又は食品素材、及び前記自律神経調整剤を自律神経失調症の予防又は改善用、及び睡眠改善用として食品又は食品素材に含有する使用方を提供すること。例文帳に追加

To provide an autonomic nerve regulator which controls an autonomic nerve safely and effectively to prevent or ameliorate autonomic ataxia, and to ameliorate sleep state effectively, functional foods or food materials which prevent or ameliorate autonomic ataxia, and a method of using the autonomic nerve regulator incorporated in foods or food materials for preventing or ameliorating autonomic ataxia and ameliorating sleep. - 特許庁

第八条 肥料、農薬、飼料、飼料添加物、動物用の医薬品その他食品安全性に影響を及ぼすおそれがある農林漁業の生産資材、食品(その原料又は材料として使用される農林水産物を含む。)若しくは添加物(食品衛生(昭和二十二年律第二百三十三号)第四条第二項に規定する添加物をいう。)又は器具(同条第四項に規定する器具をいう。)若しくは容器包装(同条第五項に規定する容器包装をいう。)の生産、輸入又は販売その他の事業活動を行う事業者(以下「食品関連事業者」という。)は、基本理念にのっとり、その事業活動を行うに当たって、自らが食品安全性の確保について第一義的責任を有していることを認識して、食品安全性を確保するために必要な措置を食品供給行程の各段階において適切に講ずる責務を有する。例文帳に追加

Article 8 (1) Business operators that produce, import, sell, or conduct other business for fertilizers, agricultural chemicals, feed, feed additives, veterinary medicines and other production materials for agriculture, forestry, or fishery that may have an effect on Food safety, Food (including agricultural, forestry, and fishery products used as raw materials or materials), additives (those provided in Article 4, paragraph (2) of the Food Sanitation Act (Act No. 233 of 1947)), apparatus (that provided in paragraph (4) of the said Article) or containers and packaging (those provided in paragraph (5) of the said Article) (hereinafter referred to as "Food-related Business Operators") shall be responsible for appropriately taking the necessary measures to ensure Food safety at each stage of the Food Supply Processes. This will be done according to the code of the Basic Principles and on the basis of the recognition that they bear the primary responsibility for ensuring Food safety when conducting their business activities.  - 日本法令外国語訳データベースシステム

農産物等の品質管理に関する1932年6月17日律No.6又は食料品の生産及び食品安全性等に関する2003年12月19日律No.124による規制の下に保護される農産物及び食品に対する原産地の地理的表示又は原産地呼称例文帳に追加

a geographical indication or designation of origin for agricultural products and foodstuffs protected under regulations pursuant to the Act of 17 June 1932 No. 6 relating to quality control of agricultural products, etc. or under Act of 19 December 2003 No. 124 on Production of foodstuff and Food safety, etc. - 特許庁

食品、化粧品、医薬品、化学品等に極めて有用なタンパク質及び/ 又は糖質を食品としても使用することができる安全な方で、且つ効率良く大量に低コストで、しかも容易に改質することができるタンパク質及び/又は糖質の改質方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for modifying protein and/or a saccharide by which the protein and/or the saccharide highly useful for foods, cosmetics, medicines, chemicals and so on can efficiently and massively be modified at a low cost by a safe method capable of being also used for foods. - 特許庁

品質の保証や安全性の認定をする組織により品質の保証や安全性の認定を受けた食品、飲料、医薬品、化粧品、また食品、飲料、医薬品、化粧品を生産するに当たって必要となる飼料、肥料や原材料の流通経路に関する情報を、それぞれの流通過程の各段階において確認することができるオンライン表示方とオンラインで提供する方例文帳に追加

ON-LINE DISPLAY METHOD CAPABLE OF CONFIRMING INFORMATION ON DISTRIBUTION CHANNEL OF FOOD, DRINK, MEDICINE AND COSMETICS GUARANTEED FOR QUALITY AND AUTHORIZED FOR SAFETY BY ORGANIZATION FOR GUARANTEEING QUALITY AND AUTHORIZING SAFETY OR FEED, FERTILIZER AND RAW MATERIAL REQUIRED FOR PRODUCING FOOD, DRINK, MEDICINE AND COSMETICS IN RESPECTIVE STAGES OF RESPECTIVE DISTRIBUTION CHANNELS AND ON-LINE PROVIDING METHOD - 特許庁

安全性の高いウレアーゼ阻害剤、該ウレアーゼ阻害剤を有効成分とする医薬、該ウレアーゼ阻害剤を含有する食品添加剤や食品組成物を提供すると共に、フェノール構造を有する化合物存在下においてもウレアーゼ活性が測定可能な方を提供する。例文帳に追加

To obtain a urease inhibitor having high safety, a medicine containing the inhibitor as an active ingredient, a food additive and a food composition containing the urease inhibitor and to provide a method capable of measuring urease activity even in the presence of a compound having a phenol structure. - 特許庁

アンジオテンシン変換酵素を有効に阻害することにより、血圧上昇を抑制する安全な物質を、食品素材からみいだし、その阻害物質の構造を明らかにするとともに、簡単な濃縮を開発し、アンジオテンシン変換酵素阻害物質を含む食品素材を提供する。例文帳に追加

To provide a food material containing a material inhibiting angiotensin converting enzyme by discovering a safe material capable of inhibiting the elevation of blood pressure by effectively inhibiting an angiotensin converting enzyme from a food material, making the structure of the inhibiting material clear, and developing a simple method for concentrating the material. - 特許庁

安全性及び経済性を備え、より健康的な素材を用いて飲食品の退色を効果的に防止する退色防止剤、及びそれを用いた飲食品の退色防止、更には、保存性がよく、退色しにくい着色用組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a fading inhibitor which has safety and economical efficiency and effectively inhibits fading of food and drink by using more healthful materials, a fading inhibiting method of food and drink using the same, and furthermore a coloring composition difficult to fade. - 特許庁

穀粉又は乾燥穀類誘導製品中に混入する虫及び/又は虫の卵を、該食品或いは食品材料を変質することなく、簡便な手段で、安全かつ効果的に、殺虫及び/又は殺卵処理することが可能な方を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for safely and effectively performing an insecticidal and/or ovicidal treatment of grain four or a dry grain-derived product by a simple means without deteriorating the food or the food product. - 特許庁

水などの安全な溶媒を高温ガスの形で使用し、凝縮伝熱と凝縮液により、食品などの多成分物質を効率よく加熱するとともに食品から余分な油脂分および塩分を、適量にかつ簡単に取り除く方を提供する。例文帳に追加

To provide a separation method efficiently heating a multicomponent substance such as a food product via condensation heat transfer and a condensed liquid by using a safe solvent such as water in a form of high-temperature gas, and easily eliminating an appropriate amount of excess oil-and-fat content and salt content from the food product. - 特許庁

洗浄剤すべてを食品添加物として認められたものを使用して、洗浄作業を安全に行うことができ、また洗浄効果としても優れていると共に、洗浄後は食品用ボトルとして再利用することができるプラスチック製ボトルの洗浄方を提供する。例文帳に追加

To provide the washing method of plastic bottles with which bottles are safely washed using detergents all admitted as food additives, which is superior in washing effect, and which can be recycled as food bottles after washing. - 特許庁

医療や食品などに応用可能な安全な素材でかつ簡便容易な投与方で用いられる、Th1とTh2バランス調節機能に起因する根本的な新規抗アレルギー体質強化剤及び抗アレルギー体質強化飲食品を提供することである。例文帳に追加

To provide a fundamental new antiallergic physical constitution potentiator comprising safe material(s) applicable to medical activities and foods and the like, usable by easy and convenient administrative means and attributable to Th1/Th2 balance regulatory function, and to provide antiallergic physical constitution potentiating foods/drinks containing the above potentiator. - 特許庁

安全性が高く、取り扱いが便利で、害虫忌避効果の持続性を調整することのできる害虫忌避シートおよびその製造方、さらには、簡易に害虫忌避機能を発揮し得る食品用包装材および食品用包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a highly safe and conveniently usable pest-repelling sheet enabling the persistence of pest-repelling effects to be regulated; to provide a method for producing the pest-repelling sheet; to provide a packaging material for a food, easily exhibiting pest-repelling functions; and to provide a package for the food. - 特許庁

水などの安全な溶媒を高温ガスの形で使用し、凝縮伝熱と凝縮液により、食品などの多成分物質を効率よく加熱するとともに食品から余分な油脂分および塩分を、適量にかつ簡単に取り除く方を提供する。例文帳に追加

To provide a method capable of using a safe medium such as water at a form of high-temperature gas, capable of heating efficiently a multicomponent substance such as food by condensation heat transfer and a condensate, and capable of removing properly and easily oils, fats and a salinity contained excessively, from the food. - 特許庁

食品又は化学品の粉粒体、惣菜等の定量分割、充填、形成、又はポンピングで摩擦等の応力を与えずまったく特性を損傷しなく、無人で安全、安心な食品、化学品等の製造方及び装置又は機器を提供する。例文帳に追加

To provide an unmanned, secure and safe manufacturing method and a device or an apparatus for food or chemicals capable of preventing stress such as friction and capable of preventing damage in quantitatively dividing, filling, forming or pumping of the food, the chemical granule, the daily dish or the like. - 特許庁

加熱殺菌を施す密封容器入り食品に好適に使用することが出来、食品の殺菌条件を過度に厳しくすることなしに耐熱性真菌類による変敗を防止することが出来、しかも、安全に且つ市場に受け入れられる様な、抗真菌剤および真菌類の増殖抑制方を提供する。例文帳に追加

To obtain an antifungal agent suitably used for a food in a hermetically sealed vessel for performing a heat sterilization and capable of preventing the food from degeneration and putrefaction caused by heat resistant fungus without making the fungicidal conditions excessively severe by using a hydrophobic emulsifying agent for a food as an active ingredient. - 特許庁

養殖魚介類の飼育方及び飼料であり、安全な物質で魚介類の免疫活性を向上させることで、養殖魚介類の生産性の向上と環境保全、養殖される魚介類の食品としての安全性の向上を達成すること。例文帳に追加

To provide a method for raising aquacultural fish and shellfish, by which immune activity of fish and shellfish is improved through safe substance so as to improve productivity of aquacultural fish and shellfish, environmental conservation, and food safety of fish and shellfish. - 特許庁

例文

長期にわたりアスベスト吹付面及び内部を湿潤に保ち除去作業中の安全が保全され且使用材料は食品添加剤、化粧品に利用される人体無害物質で吹付も液化炭酸ガスの気化圧を利用した無電源の安全な吹付工を提供する。例文帳に追加

To provide a safe blowing method with on-electric source, keeping asbestos-blown surface and interior of asbestos in a wet state over a long period, maintaining safety during removal operation, using a substance being harmless to human body and being utilized for food additives and cosmetics as the material and utilizing vaporizing pressure of liquefied carbon dioxide pressure in order to carry out blowing. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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