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A teaの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 4426



例文

This tea leaves-separating chute is obtained by installing a separation plate providing a plurality of openings in order to separate tea leaves in the chute for leading dropped tea leaves.例文帳に追加

茶葉の落下を導くシュート内に、茶葉を分離するために複数の開孔を備えた分離板を設ける。 - 特許庁

To provide a powder green tea and freeze-dried tea which are suitable for simplified drinking, in a packaging form which withstands very long-term preservation tea.例文帳に追加

簡便飲用に適する抹茶、フリーズドライティーを極めて長期の保存に耐え得る包装形態で提供する。 - 特許庁

In contrast with previous heads of the school, who had had a rather passive Zen-style attitude, Seichu GENGENSAI was a cheerful and active person with expertise in not only the tea ceremony but also flower arrangement, the traditional incense-smelling ceremony and Noh songs, who created such new methods of tea ceremony as chabakodate (a tea serving method using a tea chest) and ryureishiki (a style of tea ceremony using chairs to sit on) and also restored wakindate (a tea serving method using wakin or traditional Japanese cloth.) 例文帳に追加

それまでの歴代が禅的消極的であったのに対し、茶道以外にも華道、香道、謡曲などに通じていて、茶箱点や立礼式の創始、和巾点の復興など、明朗で積極的な人であった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In a tea ceremony party with a number of attendants or during entertainment at a Zen temple, each guest is served with one bowl of weak-flavored tea. 例文帳に追加

大寄せの茶会や禅寺のもてなしには、一人一椀ずつの薄茶を点てる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

In a non-powdered green tea ceremony, a teiran (basket for storing and carrying a set of tea utensils) is available. 例文帳に追加

煎茶道の場合は、道具一式を収納して持ち運ぶための提籃と呼ばれる籠がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Natsume is a kind of tea utensil and a lacquered wooden container with a lid used to hold powdered green tea. 例文帳に追加

棗(なつめ)は茶器の一種で、抹茶を入れるのに用いる木製漆塗りの蓋物容器である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This tea seepage vessel assembly 5 consists of a tea seepage vessel 6, a water stopping sphere 7, and a water stopping frame 9.例文帳に追加

この茶浸出容器組立体5は、茶浸出容器6、止水球7及び止水枠9から成る。 - 特許庁

To provide unfermented tea leaves having a new flavor, and to provide a tea drink having a new flavor.例文帳に追加

これまでにない香味を有する不発酵茶葉および茶飲料の提供。 - 特許庁

To provide a tool which can take out a fixed quantity of tea leaves easily in an inner lid of a tea canister.例文帳に追加

お茶筒の中蓋に定量の茶葉を容易に取り出す事が出来る道具を提供する。 - 特許庁

例文

This method for producing a green tea beverage in a sealed container is to extract tea leaves (green tea) with a low temperature water-based medium such as 45-70°C ion exchange water to obtain a green tea extract and blend an extract essence itself prepared by extracting raw tea leaves with warm water or a concentrated and/or dried raw leaf extract essence with the aforesaid green tea extract.例文帳に追加

茶葉(緑茶)から45〜70℃のイオン交換水等の低温水性媒体により抽出された緑茶抽出液に、茶生葉から湯水で抽出した抽出物をそのまま、又は、濃縮及び/若しくは乾燥した生葉抽出エキスを配合して、密封容器入り緑茶飲料を製造する。 - 特許庁

例文

Uji tea, Uji Bancha, Wazuka-cha and Ryotan-cha (Kyoto Prefecture) - in a broad sense the tea in Yamashiro area is called Uji tea. 例文帳に追加

宇治茶・宇治番茶・和束茶・両丹茶(京都府)-広義で山城地方の茶を宇治茶と呼ぶことがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Hojicha (written as ほうじちゃ or 焙じ茶) is a type of Japanese green tea, generally referring to tea made with roasted tea leaves. 例文帳に追加

ほうじ茶(ほうじちゃ、あるいは焙じ茶とも)とは、日本の緑茶の一種であり、茶葉を焙(ほう)じて飲用に供するもの一般を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In general, hojicha leaves are obtained by roasting sencha (green tea of middle grade), bancha (coarse tea), or kukicha (twig tea) leaves, and have a unique roasted aroma. 例文帳に追加

一般に、煎茶や番茶、茎茶を炒った(焙ほうじた)もの、すなわち焙煎(ばいせん)したもので、独特の香ばしさを有する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

They are designated to the 'doburo yakimono shi' (brazier maker and potter), which is one of the Senke jusshoku (which means "Senke's ten designated craftsmen families," representing the ten highly skilled craftspeople who are the recipients of traditionally transmitted skills within specific families designated to serve the major tea schools [Senke] in Kyoto), and they have produced doburo (a ceramic portable stove for boiling water to make tea) and tea bowls for generations. 例文帳に追加

千家十職の一つ「土風炉・焼物師」であり、代々土風炉(どぶろ)、茶碗などを製作してきた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the above-mentioned 'Hyakufuku-cha' (also known as 'Hyakushu-cha' (literally, "Hundred Kinds of Tea")) of Doyo SASAKI, the competition was held ten times (ten cups of tea multiplied by ten makes a hundred cups of tea). 例文帳に追加

前述の佐々木道誉の「百服茶」(「百種茶」ともとは10回分の勝負を行った(10服×10回=100服)ものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although the practical management of the tea ceremony was assigned to a tea ceremony instructor in most cases, there were some examples where the lord himself had profound knowledge of the tea ceremony. 例文帳に追加

実務は茶道師範に任せていることが大半であるが、中には大名自ら深く茶道を嗜んでいる事例もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As can be seen in the 'Oribe Hyakkajo' (A Hundred Rules for Oribe Tea Ceremony), the Oribe school of tea ceremony strictly observed the Rikyu way of tea ceremony, but now there are two branches. 例文帳に追加

織部の茶は「織部百ヶ条」にみられるように、利休の茶を遵守したものだったが、現代では大きく二つにわかれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the tea ceremony procedure using Tana (a shelf on which tea utensils are placed), Futaoki is usually displayed at the end of the tea ceremony; however, the bamboo-made Futaoki is not displayed except special ones. 例文帳に追加

棚を用いた点前では最後に飾られることが多いが、竹製のものは特別の物以外は飾らない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Blue Ido tea bowl: This Ido tea bowl with the inscription 'Ryokumo' is a fine example of an Ido tea bowl and SEN no Rikyu is said to have been highly fond of using it. 例文帳に追加

青井戸茶碗-「緑毛」の銘がある井戸茶碗の名品で、利休が愛用したものと言われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

His technical specialties were celadons, unkaku moyo (pattern with clouds and cranes), mishimade (tea bowls with corded designs), and hakeme (ceramics with white brush marks), and he created a great number of masterpieces of those in tea sets for green tea. 例文帳に追加

技法としては青磁、雲鶴模様、三島手、刷毛目を得意とし、煎茶器の名品を多数製作した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Based on his great interest in the roots of the tea drinking culture, he has repeatedly conducted a number of field surveys of noted brands of tea, culture and history of tea, etc, in various parts of China. 例文帳に追加

喫茶文化のルーツへの強い関心から、中国各地の名茶及び、茶の文化・歴史等を現地調査を重ねる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He learned Sado from SEN no Rikyu and Uraku ODA, and his chaire (tea container) was a masterpiece called "Fuji Nasu" (eggplant-shaped tea caddy) which he got from Hideyoshi and which was one of the great three "nasu" tea caddies. 例文帳に追加

茶道は千利休、織田有楽に学び、茶入は秀吉から譲られた名品で天下三茄子の一つに数えられる「富士茄子」であった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide black tea beverage relieved in bitter and astringent taste of black tea beverage containing a large amount of tea polyphenol without addition of circular oligosaccharide.例文帳に追加

茶ポリフェノールを多量に含んだ紅茶飲料の苦渋味を、環状オリゴ糖を添加せずに、緩和する。 - 特許庁

The bathing agent A may further contain tea leaves of black tea, jasmin tea, etc., and petals of rose, orchid, etc.例文帳に追加

なお、この入浴剤Aには、さらに、紅茶、ジャスミン茶等の茶葉を入れたり、また、薔薇や蘭等の花弁を入れるようにしてもよい。 - 特許庁

To provide a tea leaf plucker capable of preventing the tea leaf from being damaged and further capable of preventing efficiency of gathering the tea leaf from decreasing.例文帳に追加

茶葉の傷みを防止でき、また、茶葉の収集効率の低下を防止できる茶葉摘採機を提供すること。 - 特許庁

The tea sieving apparatus performs the sieving treatment of tea leaves by feeding back the treating tea leaves cut by a main parallel sieve to the main parallel sieve.例文帳に追加

茶用篩分装置を、主平行篩で切断された被処理材料茶を主平行篩にフィードバックして篩分処理をするように構成した。 - 特許庁

To provide a tea beverage containing oil soluble components of tea without being mixed with tea fine powder.例文帳に追加

茶の微粉末を混入することなく、飲料中に茶の油溶性成分を含有する茶飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing tea which holds original flavor of tea, and manufacture tea which eliminates musty smell and is easy to drink.例文帳に追加

茶本来の風味を保持し、且つ、カビ臭さをなくして飲みやすい茶を製造することが可能な茶の製造方法を提供することにある。 - 特許庁

The powdered tea excellent in dispersion/suspendibility is obtained by further granulating fine powder obtained by reducing a tea raw material such as tea leaves to fine powder.例文帳に追加

茶葉等の茶原料を微粉末化した微粉末を、更に造粒して得られる分散・懸濁性に優れた粉末茶。 - 特許庁

To provide an apparatus for feeding raw leaves of tea, capable of always continuously carrying out the feed of the raw leaves of the tea to a storing device of the raw leaves of the tea.例文帳に追加

生茶葉の収容装置への生茶葉の供給を常に連続的に行うことができる生茶葉の供給装置を提供する。 - 特許庁

To provide a vibratory sieving machine for tea manufactures, preventing clogging of tea leaves and therefore capable of surely separating the tea leaves.例文帳に追加

本発明は、目詰まりしにくく、しっかり選別できる製茶振動篩機を提供するとことを課題とする。 - 特許庁

It is preferable that the processed tea leaves comprise paste-form tea residues generated in a tea beverage production process or the like.例文帳に追加

加工茶葉としては例えば茶飲料の製造工程で発生する茶滓を用い、ペースト状にして用いることが好ましい。 - 特許庁

To provide a steamed tea leaf-treating apparatus in which steamed tea leaves can be efficiently kneaded without causing no clog of the steamed tea leaves.例文帳に追加

本発明は、蒸茶葉が詰まることなく、効率的に蒸茶葉を練り込むことができる蒸茶葉の処理装置を提供することを課題としている。 - 特許庁

To provide a system for storing tea leaves with which tea production operations can be distributed and the quality of tea leaves can be improved.例文帳に追加

製茶作業の分散化を図ると共に、茶葉の品質向上を図ることができる茶葉保存システムを提供する。 - 特許庁

To provide a beverage brewing device for brewing various kinds of beverage such as green tea, black tea, China tea, and coffee with hot water.例文帳に追加

日本茶、紅茶、中国茶、コーヒー等の各種飲料の原料から、熱湯で飲料を抽出する飲料抽出装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing green tea, capable of extracting an effective tea component with hardly adding heat when the green tea is produced.例文帳に追加

お茶の製造に際してほとんど熱を加えることなく有効な茶成分を抽出することができる茶の製造方法を提供する。 - 特許庁

In the extraction part 12 the hot water permeates through the tea leaves 11 and the tea sufficiently including a flavor of the tea leaves 11 is extracted.例文帳に追加

抽出部12では、湯水が茶葉11に浸透し、茶葉11の風味が十分に含まれたお茶を抽出する。 - 特許庁

To provide a method for treating tea leaves, by which a tea leaf extract containing amino acids and catechins in larger amounts than those required for tea leaf extracts used for tea drinks and having a good flavor can be obtained from the tea leaves in one extraction operation, and to provide a tea drink using the extract.例文帳に追加

茶飲料に用いられる茶葉抽出物に要求される、アミノ酸類及びカテキン類含量が多く、風味が良好である抽出物を、茶葉から一度の抽出操作により得ることができる茶葉の処理方法、及びその抽出物を使用する茶飲料の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing a fine-flavor packaged tea beverage with suppressed bitter and astringent tastes, or a tea-containing food by reducing the bitter and astringent tastes derived from polyphenol contained in tea leaves while retaining an original flavor of tea, and using the tea leaves or a liquid extracted from the tea leaves.例文帳に追加

茶本来の香味を保持しつつ、茶葉に含まれるポリフェノール由来の苦渋味を減少させ、該茶葉或いは該茶葉の抽出液を用いて、苦渋味の抑制された、高香味の容器詰め茶飲料或いは茶入り食品を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a vibrating conveyor for tea leaves, preventing the breakage of a tea-making machine constituting a tea-making line, and improving the quality of the produced tea leaves by removing foreign matter such as stones and metal fragments mixed in the tea leaves by a simple structure in the tea-making line.例文帳に追加

製茶ラインにおいて簡単な構成で茶の葉に混入した石や金属片などの異物を除去することにより、製茶ラインを構成する製茶機の破損を防止するとともに、製造される茶の葉の品質を向上させることができる茶の葉用振動コンベアを提供する。 - 特許庁

one of the Japanese tea bowls used in a Japanese tea ceremony, coloured black and shaped like a mortar 例文帳に追加

茶の湯で使う,すり鉢型の黒色釉をかけた茶碗である天目茶碗 - EDR日英対訳辞書

This parlor was called hiroma (a large room occupying the full cross section of a building) or Shoin, and the tea ceremony there was called, the tea ceremony in Shoin. 例文帳に追加

この座敷は広間や書院と呼ばれ、そこでの茶を書院の茶と云われた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

His descendent, Soyu KATAGIRI, was known as a master of the tea ceremony; however, there is no pedigree record of a tea school after him. 例文帳に追加

子孫の片桐宗幽が茶人として名を残すがその後は茶系譜は伝えられていない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Tarako is also used as an ingredient in rice balls and as a topping on "chazuke" (boiled rice with tea poured over it [a bowl of rice and tea]) or dressed with squid meat for an appetizer to go with sake. 例文帳に追加

おにぎりの具材や茶漬けの具、あるいはイカと和えて肴としたりもする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As a Japanese tea it is ranked on a par with bancha and hojicha (roasted green tea) and is not considered one of the high class teas. 例文帳に追加

日本茶としては番茶やほうじ茶と同位に位置づけられ、高級な部類ではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Tea is served with Kyoto kaiseki dishes (a simple meal served before a ceremonial tea), and here hojicha is quite often served. 例文帳に追加

京都の懐石料理では、食事中に供される茶がこのほうじ茶であることが珍しくない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Chabitsu (also called chahitsu, "" in Chinese characters) is a lidded container, in which a set of Sencha (non-powdered green tea) tea utensils are stored. 例文帳に追加

茶櫃(ちゃびつ、あるいはちゃひつ)は煎茶道具一式を入れて置く蓋付きの容器。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Eventually, he set up a new school of the tea ceremony following an advise of a councilor of Omotesenke school that he had better cultivate his own way of the tea ceremony. 例文帳に追加

結局、表千家の顧問から「自分でやったほうがいいだろう」といわれ、流派をひらいた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Details of tea gatherings which were held during a period between 1631 and 1633 are described in "Shokado Chakaiki" (record of tea gatherings in the Shokado, Shojo's hut as a retirement cottage). 例文帳に追加

寛永8年~寛永10年(1631年-1633年)この間の茶会については『松花堂茶会記』。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Doan is said to have created the procedure of wiping a lacquered lid with a tea cloth (chakin) before placing the tea cloth on the lid. 例文帳に追加

塗り蓋を拭いてから茶巾をおく手前は、道安が始めた物と言われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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