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A teaの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 4426



例文

There is a group of tea drinks designated post-fermentation tea (Kurocha), using the activities of microorganisms after treating tea leaves the same way as green tea. 例文帳に追加

緑茶同様に茶葉を処理した後、微生物の作用を持って発酵させた後発酵茶(黒茶)と呼ばれる一群の茶飲料が存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since it is harvested in a late season, after ichibanca (first picked tea leaves) and nibancha (second picked tea leaves), it was first called '' (bancha; lit. 'late tea'), which was later changed to '番茶' (bancha; lit. coarse tea'). 例文帳に追加

一番茶、二番茶を摘んだあとの遅い時期に収穫される事から晩茶と呼ばれ、後に変化して番茶となった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Shiraore is a type of Japanese tea that consists of tea stems eliminated from Gyokuro (refined green tea) or green tea of middle grade in processing and has an unique flavor derived from stems. 例文帳に追加

白折(しらおれ)は、日本茶の一種で玉露や煎茶の製造過程で取り除かれた茎の部分を集めたもので、茎独特の味がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Four kinds including three kinds of tea called shucha (literally, "tea of a kind") and one kind of tea called kyakucha (literally, "guest tea") are used in this tocha. 例文帳に追加

これは、種茶と呼ばれる3種類と客茶と呼ばれる1種類の計4種類を用いるものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide tea flavor having flavor almost similar to that of tea obtained by a regular tea drinking method and to provide instant tea mixed with the flavor.例文帳に追加

通常の喫茶法で得られる茶湯とほとんど同様の香りを有する、茶類フレーバー、及びそれが添加されたインスタント茶類を得ること。 - 特許庁


例文

In contrast to ordinary tea as well as Gyokuro, for the highest grade tea, the tencha does not undergo a crumpling process. 例文帳に追加

もまないところが煎茶や玉露との大きな相違点である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Depending upon the tea ceremony school, the chasen (a bamboo tea whisk) is shaken until the surface becomes entirely foamy. 例文帳に追加

全体が泡立つまで茶筅を振るかどうかは流派による。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Iruma City Museum: displaying 'tea' mainly as a major place of production for Sayama Tea. 例文帳に追加

入間市博物館:狭山茶の主産地として茶をメインに展示。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Joo TAKENO, master of ceremonial tea in Sakai, devised a tea room in the style of sukiya. 例文帳に追加

堺の茶人武野紹鴎によって、数寄屋風茶室が工夫されていった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

It was treated as valuable building material for tea rooms and sukiya, a tea ceremony house, as polished logs since the Muromachi period. 例文帳に追加

磨き丸太として、室町時代から茶室や数寄屋に重用された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

However, the term sencha also includes kamairicha (kiln-dried tea), which is made through a process similar to that of Chinese tea. 例文帳に追加

ただし、中国茶に近い製法をとる釜炒り茶もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Tea utensils is a generic term for utensils used in the Japanese tea ceremony. 例文帳に追加

茶道具(さどうぐ、ちゃどうぐ)とは、茶道に用いる道具類の総称。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is a utensil for spooning green powdered tea from the container (natsume) and transferring it to the tea bowl. 例文帳に追加

抹茶を容器(棗)からすくって茶碗に入れるための匙。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The Horinouchi family (Horinouchi-ke) were a hereditary tea family who served as tea masters under the Omotesenke for many generations. 例文帳に追加

堀内家(ほりのうちけ)は代々表千家の宗匠を務める茶家。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Charyo is a type of utensil used in Senchado (Japanese tea ceremony using Sencha [brewed green tea]). 例文帳に追加

茶量(ちゃりょう)は煎茶道で使用される道具の一つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The tea is so famous that there is a song written about it that sings, 'Uji is the center of production and tea is the production of Mandokoro.' 例文帳に追加

「宇治は茶所、茶は政所」という歌があるほど有名。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

He was the possessor of o-meibutsu (great famous projects) chaire (tea container) Joo Nasu (speciality of a tea ceremony). 例文帳に追加

大名物茶入紹鴎茄子の所持者であったこともある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The can of tea leaves, the teapot, and the tea cups are in a wooden container. 例文帳に追加

茶筒・急須・湯呑茶碗は櫃に収納されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The tea leaves richly contain tasty components of tea, in particular a lot of theanine.例文帳に追加

この茶葉は茶の呈味成分、特にテアニンを多く含有する。 - 特許庁

To provide a tea leaf plucker suitable for reaping short tea leaves of sprouts.例文帳に追加

新芽の短い茶葉等を刈るのに適した茶葉摘採機の提供。 - 特許庁

To provide a tea leaf transporting apparatus which can sanitarily transport tea leaves.例文帳に追加

衛生的に茶葉を搬送することができる茶葉搬送装置を提供する。 - 特許庁

To provide a tea beverage having flavor inherent in fresh brew-up tea.例文帳に追加

茶類本来の香味を持った茶飲料を提供することを目的とする。 - 特許庁

This is placed under a tea bowl when the host of a tea ceremony carries a cup of whisked powdered green tea, and additionally, it is placed on a tatami mat to view a tea bowl at some tea ceremony schools or at some tea ceremony parties. 例文帳に追加

茶席において、点てられた抹茶を運ぶ際に茶碗の下に敷いたり、また流派・点前によっては茶器の拝見の際に畳の上に広げて同様に拝見する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for preserving tea leaves comprises subjecting tea leaves to rapid freezing for preservation without charging the tea leaves in a dryer after a rolling process when the rolling process is carried out once in a tea leaf processing process of harvested green tea, oolong tea or black tea, or after the first rolling process when the rolling process is repeatedly carried out in the tea leaf processing process.例文帳に追加

収穫した緑茶、ウーロン茶或いは紅茶の茶葉加工工程において、揉稔工程が一度である場合にはその揉稔工程以降、複数度である場合には最初の揉稔工程以降に、当該茶葉を乾燥機に投入せず、急速冷凍して保存する。 - 特許庁

The system for tracing tea information comprises the following steps: dividing tea fields for tea leaves to be taken by a tea manufacturing factory into arbitrary blocks in the tea manufacturing factory, making database of tea cultivation management information for respective divided tea fields as a database of tea cultivation management information, and detecting the tea cultivation management information about the divided tea fields corresponding to tea leaves as necessary.例文帳に追加

、製茶工場において、該製茶工場が受け入れる茶葉の茶圃場を任意の区画に分け、区分けされた茶圃場毎の茶栽培管理情報をデータベース化して茶栽培管理情報データベースとし、必要に応じて、茶葉に対応する区画の茶圃場の茶栽培管理情報を検索する。 - 特許庁

To provide a beverage feeder preventing a tea from getting bitter by dividing tea leaves from tea after making the tea, warming the tea and capable of serving the tea at a taste and a temperature fleshly brewed.例文帳に追加

お茶を入れた後、茶葉とお茶を分けてお茶が苦くならないようにするとともに、お茶を保温することができるなど飲み物を入れたての味や温度で供給することができる飲料供給機を提供する。 - 特許庁

To provide a tea dispensing machine which never causes a difference in the volume and the concentration of a tea beverage to be extracted in the tea dispensing machine equipped with a tea leaf exchanging means for extracting the tea beverage from the tea leaves.例文帳に追加

茶葉交換手段を備えて、茶葉から茶飲料を抽出する給茶機において、抽出される茶飲料の量と濃度に差が生じないような給茶機を提供する。 - 特許庁

To inexpensively produce high-quality black tea for a variety for green tea by using a tea manufacturing machine possessed by an existing tea manufacturing production plant for green tea in a use method changed from that in green tea production.例文帳に追加

既存の緑茶用製造プラントにそなえられた製茶機械を、緑茶製造時とは使用法を変えて使用することで、緑茶用品種から高品質な紅茶を安価に製造できるようにする。 - 特許庁

To provide a vibrating conveyor for tea leaves, which can improve qualities of produced tea leaves by supplying tea leaves having a uniform tea leaf layer thickness to various tea manufacturing machines constituting a tea manufacturing line.例文帳に追加

製茶ラインを構成する各種製茶機に茶の葉の層の厚さが均一な茶の葉を供給することにより、製造される茶の葉の品質を向上させることができる茶の葉用振動コンベアを提供する。 - 特許庁

To solve the problem that although there is a garlic tea prepared by charging tea leaves and powdered garlic in a tea pack as a tea for decocting tea leaf ingredients and garlic ingredients with hot water and drinking the tea, most of the garlic are wastefully scraped as extraction residues.例文帳に追加

茶葉成分とニンニク成分をお湯だしして摂取するお茶として、ティーパックに茶葉と粉末ニンニクを充填して使用するニンニク茶があるが、ニンニクの殆どが抽出残渣として無駄に廃棄されてしまう。 - 特許庁

Particularly, the tea extract liquid base is a green tea extract liquid, and by adding finely powdered roasted tea leaves to the green tea extract liquid, a green tea beverage as a version of the objective tea beverage enriched in deliciousness and full-bodied taste is obtained.例文帳に追加

特に、茶抽出液ベースが緑茶抽出液であり、微細に粉砕されたほうじ茶の粉末茶葉を添加することにより、緑茶特有の香り、旨味及びコク味が増強された緑茶飲料が得られる。 - 特許庁

A specific embodiment includes one kind or more teas selected in a group containing black tea, oolong tea, green tea, white tea, herb tea, and citrus tea.例文帳に追加

特定の実施の形態では、茶抽出物は、紅茶、ウーロン茶、緑茶、白茶、ハーブティー、および柑橘系の茶からなる群より選択される茶の1種類以上の抽出物を含む。 - 特許庁

The method for producing the tea essence or the tea powder includes separating suspended materials in a tea extract obtained from tea leaves to obtain a clear liquid, subjecting the clear liquid to liquid-liquid division with ethyl acetate, and obtaining the tea essence or the tea powder from the ethyl acetate layer.例文帳に追加

茶葉から得られた茶抽出液中の懸濁物質を分離させて清澄液を得て、酢酸エチルによりこの清澄液を液−液分配し、酢酸エチル層から茶エキス、茶粉末を得る。 - 特許庁

The tea-leaf processed product for being added to a foamed member comprises a tea-leaf processed product consisting of heated tea leaf powder produced from heated tea leaves obtained by heating raw tea leaves with steam heated at100°C and/or heated tea leaf extract.例文帳に追加

100℃以上に加熱した水蒸気で生茶葉を加熱処理して得られる加熱茶葉から製造される加熱茶葉粉末及び/又は加熱茶葉抽出物よりなる茶葉加工物からなることを特徴とする。 - 特許庁

Soen visited Edo with the completed tea and consigned the sale of the tea to a tea dealer, Kahei YAMAMOTO and the tea immediately became popular and, since then, 'Uji no sencha' (green tea from Uji) came to represent Japanese tea. 例文帳に追加

宗円は完成した茶を携えて江戸に赴き、茶商の山本嘉兵衛に販売を託したところ、たちまち評判となり、以後「宇治の煎茶」は日本を代表する茶となった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The charcoal tea is obtained through the following process: cutting tea leaves; eliminating foreign bits from the cut tea leaves; and drying the tea leaves followed by firing the dried tea leaves to form the tea leaves into a charcoal state.例文帳に追加

茶葉を切断し、該茶葉から異物を除去し、該茶葉を乾燥させた後、該茶葉を焙煎することにより該茶葉を炭状にしてなることを特徴とする炭茶。 - 特許庁

This method for producing the tea comprises in a tea manufacturing process of unrefined tea, taking out part of tea leaves followed by squeezing before a process of heating and rolling pressure treatment of tea leaves to lower moisture content is finished, scattering squeezed juice on tea leaves before heating and rolling pressure treatment are finished, and continuing a tea manufacturing process.例文帳に追加

荒茶の製茶工程において、茶葉を加熱および、揉圧処理し含水率を低下させる工程が完了する以前に茶葉の一部を取り出し搾汁し、搾汁液を加熱および、揉圧処理が完了する以前に茶葉に散布し、製茶工程を継続する。 - 特許庁

Powdered green tea is just tea powder made from leaves of tea plants (tea leaves), but its manufacturing process is different from that of green tea for brewing, since powdered green tea is firstly dried after being steamed, then pounded down to eliminate such impurities as the veins of leaves, and further ground by so called "chausu" (a set of millstones for tea leaves.) 例文帳に追加

抹茶は、有態に言えばチャノキの葉(茶の葉)を粉としたものだが、その製造工程が煎茶とは異なり、蒸すから乾燥させ、これを砕いて葉脈などの不純物を取り除き、さらに茶臼という臼でひいたものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing new tea to enhance operation efficiency of a crude tea production factory and to improve quality as a material tea by supplying tea leaves with a constant quality stably and for a long period of time to the crude tea production factory.例文帳に追加

一定品質の茶葉を安定的に長期に渡って荒茶工場に供給することにより、荒茶工場の稼働効率を高めると共に、原料茶としての品質を向上させるため、新たな茶の生産方法を提案する。 - 特許庁

It is also called kaicha (another name of tocha), incha shobu (tea competition), cha-yoriai (a meeting of samurai where they played tocha, igo, and other kinds of game), chato shobu (tea competition), or kocha (a kind of tea competition) in Japan, while it is also known as meicha (a Chinese name of the tea competition), meito (a Chinese name of the tea competition), etc. in China. 例文帳に追加

日本では回茶・飲茶勝負・茶寄合・茶湯勝負・貢茶、中国では茗茶・銘闘などの異名がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To enable to drink tea to the last without uselessness by squeezing a tea bag of a black tea, a green tea or the like swollen with hot moisture after extracting the tea by a safe and clean method.例文帳に追加

お茶を抽出した後の熱い水分で膨れた紅茶や緑茶等のティーバッグを安全で清潔な方法で絞ることによりお茶を最後まで無駄なく飲用できるようにすることである。 - 特許庁

To obtain a green tea bag capable of making everybody simply immerse high-quality green tea emitting the same pleasant perfume as that of green tea immersed in a teapot used in making green tea, having excellent flavor and sweetness without using a tea jar such as a teapot.例文帳に追加

急須で淹れた時と同様に香り、コク、甘みに優れた高品質の緑茶を、急須などの茶器を用いることなしに誰でも簡便に淹れることができるティーバッグを提供する。 - 特許庁

To provide a stirring-type heating device manufacturing a large amount of green tea having both of advantages of pan-roasted tea and natural leaf tea in view of recent trend toward the pan-roasted tea: and to provide a method for manufacturing tea.例文帳に追加

最近では、釜炒り茶の香味が好まれており、釜炒り茶と煎茶のよいところを合わせ持った緑茶を大量に製造することが出来る装置及び方法を提供することを課題としている。 - 特許庁

To provide a method for steaming tea leaves, by which the tea leaves can sufficiently be steamed to give a peculiar green tea similar to roasted tea and having good aroma and sweetness, while avoiding insufficient steaming and irregular steaming, and to provide a device for steaming the tea leaves.例文帳に追加

蒸しを十分に行って若蒸しやムラ蒸しを回避しつつ、釜炒り風で香気と甘味を持った独特の煎茶を得ることができる茶葉の蒸熱処理方法及び装置を提供する。 - 特許庁

To provide taste-reinforced fermented tea leaves richly containing tasty components, in particular, a lot of theanine; to provide a novel oolong tea beverage utilizing tea extract obtained from half-fermented or fermented tea leaves: and to provide a method for producing the fermented tea leaves.例文帳に追加

呈味成分、特にテアニンを多く含む茶葉、その製法、および該茶葉を半発酵ないし発酵させたものから得られる茶抽出物を利用した新規烏龍茶飲料を提供する。 - 特許庁

To obtain a green tea mixed with roasted popped unpolished rice blended with tea of Totyuu (bark of Euonymus trichocarpus HAYATA) for tea bag, capable of making a tea of Totyuu having a refreshing flavor and fragrance readily drinkable by mixing proper amounts of tea of green Totyuu right the roasted popped unpolished rice.例文帳に追加

緑色杜仲茶と玄米を適量混合することにより、爽やかな味と香りのする杜仲茶を手軽に飲めるティーバッグ用の杜仲玄米茶を提供する。 - 特許庁

While it is a general preparation for tea ceremony that water utensils are arranged in the way the host would bring them into the tearoom; thus a hishaku (a ladle) and a hutaoki (a rest for the lid of a tea kettle) rest in a kensui (a waste-water container [for tea ceremony]). 例文帳に追加

柄杓・蓋置・建水を運び出す時に、全てを建水に仕組むのが一般的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Although there is expensive hojicha made with high quality tea leaves, hojicha is regarded as being a lower class tea than gyokuro (refined green tea) or sencha and also is regarded as being in the same class as bancha and genmaicha (tea with roasted rice), and therefore hojicha is not a high-class Japanese tea. 例文帳に追加

上質な葉を選りすぐった高価なものもあるが、格は玉露や煎茶より下位、一般に番茶や玄米茶などと同位に位置づけられ、日本茶として高級な部類のものではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To enable a traveling-type tea leaf plucker for picking tea leaves while running along a tea ridge, especially, to efficiently blow up the tea leaves by pressurized air flow and sufficiently feed the leaves without scattering the plucked tea leaves.例文帳に追加

本発明は、茶畝に沿って走行しながら茶葉を摘採する走行型茶葉摘採機において、特に、摘採された茶葉を外部に飛散させることなく、圧力風で効率的に吹き上げ、且つ良好な送り込みができること。 - 特許庁

例文

To obtain powdery green tea from which a cup of tea can simply be made and many components contained in green tea can be taken and which has a refreshing taste free from sense of incompatibility, similar to tea extracted from tea leaves.例文帳に追加

簡単に茶を入れることができるようにすると共に、緑茶の含有成分を多く摂取できるようにした上で、茶葉から抽出した茶と同様に、違和感無くすっきりとした飲み口とする。 - 特許庁

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