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Aromaを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1436



例文

The composition is obtained by thin-film-distilling of distillation residue after a part of a low boiling point aroma component is removed from lemon pericarp oil by distillation.例文帳に追加

レモン果皮油から蒸留により低沸点香気成分の一部を除去した後の蒸留残渣を薄膜蒸留することにより得られる組成物である。 - 特許庁

A tubular porous aromatic liquid carrier 7 sealed together with a liquid aromatic agent within an aroma implement having an outer cylindrical bottomed container includes a convex lens-shaped upper surface 7a.例文帳に追加

有底筒状の外装体を有する芳香具に液体芳香剤とともに封入される筒状体の多孔質性芳香液担持体7は、上面7aが凸レンズ状に形成される。 - 特許庁

Before the step of polishing, barley whole grains are preserved at a constant temperature for a prescribed period of time to effectively suppress unpleasant aroma characteristics specific to edible barley bran.例文帳に追加

搗精工程の前に大麦全粒を所定期間恒温で保存することにより、効果的に食用大麦糠特有の好ましくない香味特性を抑制する。 - 特許庁

To provide processed tomato such as condensed tomato having fruitiness, which processed tomato is required by consumers from the viewpoint of aroma component-approach or process-approach.例文帳に追加

フルーティーさを備えた濃縮トマト等のトマト加工品に関し、香気成分的アプローチもしくは製法的アプローチの観点から消費者の求めるトマト加工品を得られるようにする。 - 特許庁

例文

The gummy candy excellent in aroma and flavor is decreased in collagen smell peculiar to gelatin and unpleasant taste derived from gelatin by adding 200-3,000 ppm cocoa powder to the whole weight of the gummy candy.例文帳に追加

グミキャンディの全重量に対して、ココアパウダーを200ppm〜3000ppm加えることによって、ゼラチンに特有のコラーゲン臭とゼラチン由来の不快な味を低減した、香りと風味に優れたグミキャンディ。 - 特許庁


例文

To provide a method for collecting the intracellular ingredients of laver, sufficiently having a color of the laver, due to a phycobilin-based pigment and enough having the natural flavor, such as aroma and taste, of the laver, when collecting the intracellular active ingredients of the laver.例文帳に追加

海苔の細胞内有効成分を分取する場合に、フィコビリン系色素による海苔としての色合いが充分に有り、また海苔の自然な香りや味などの風味を充分に有する海苔の細胞内成分の採取方法とする。 - 特許庁

To provide a ventilation system capable of securely ventilating air in a building in a short period of time, and also capable of forming a comfortable space by filling the building with aroma.例文帳に追加

館内の空気を短時間で確実に換気することができ、しかも館内を芳香で満たすことにより、心地よい空間を形成することができる換気システムを提供する。 - 特許庁

To provide a molded article made of a copolymerized polyester excellent in transparency, color tone and an aroma-retaining property and capable of being advantageously used as a vessel for foods or beverages and a packaging material, especially for a thick and large-sized vessel.例文帳に追加

透明性、色調および保香性に優れ、食品あるいは飲料用等の容器、包装材料、特に肉厚で大型の容器として有利に使用しうる共重合ポリエステル製成形体を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing dried mushrooms rich in minerals, free from color deterioration, and good in taste and aroma, and to provide an apparatus for drying mushrooms.例文帳に追加

ミネラルを多く含むと共に、色の劣化がなく、食味や芳香のよい乾燥キノコ類を製造する方法および乾燥キノコ類の乾燥装置を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a natural vanilla perfume, capable of hygienically and stably providing the natural vanilla perfume having rich aroma and high quality that are characteristic of a naturally occurring material.例文帳に追加

天然品ならではの芳醇な香気と高い品質とを有する天然バニラ香料を衛生的かつ安定に提供可能な天然バニラ香料の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a coffee aroma-containing composition achieving highly aromatic, excellent taste as if being freshy drawn in industrially manufactured coffee extract and/or coffee beverage.例文帳に追加

工業的に製造されるコーヒーエキスやコーヒー飲料において、抽出直後の香り高い美味な味わいを実現できるコーヒーアロマ含有組成物を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a copolymerized polyester excellent in transparency, color tone and an aroma-retaining property and capable of being advantageously used as a vessel for food and beverage, a packaging material and especially a thick and large size vessel.例文帳に追加

透明性、色調および保香性に優れ、食品あるいは飲料用等の容器、包装材料、特に肉厚で大型の容器として有利に使用しうる共重合ポリエステルを提供する。 - 特許庁

Since thermal sterilization is carried out in the extraction, thermal sterilization is not required anew after the extraction and deterioration of taste and aroma of extract are suppressed.例文帳に追加

抽出の際に加熱殺菌も行うので、抽出後には改めて加熱殺菌を行う必要がなく、抽出液の味及び香りの劣化を抑制できる。 - 特許庁

To develop a cushion, a pillow and a floor cushion using, as a packing for the pillow, a granular foam with functionality such as deodorizing, disinfection, an antibacterial property, organic substance decomposition and aroma.例文帳に追加

脱臭、除菌、抗菌、有機物分解や芳香等の機能性を付加した粒状発泡体を枕の詰め物として使用したクッション、枕、座布団の開発 - 特許庁

To provide a topiary for storing perfume of the kind of arbitrarily selected aroma, and allowing perfume to be arbitrarily exchanged and a kind to be changed.例文帳に追加

任意に選択した香りの種類の香料を収納することができ、香料の取替え、種類の変更を任意に行うことができるトピアリーを提供すること。 - 特許庁

To provide powder soup intended for flavor retention and production cost reduction by solving the problem of loss of aroma component and high processing cost as defects of a conventional granulated product while securing fluidity and dissolubility.例文帳に追加

流動性や溶解性を確保しながら、従来の造粒品の欠点である香り成分の消失や加工コスト高という問題を解消し、風味の保持及び製造コストの低減を図ることができる粉末スープを提供する。 - 特許庁

To provide a liquid composition having original aroma derived from roasted coffee beans and favorable in transportability when freeze-stored and a process of producing the liquid composition.例文帳に追加

コーヒー焙煎豆に由来する本来の香味を備え、尚且つ冷凍保存時の輸送性が良い液体組成物と、その液体組成物の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To produce tea extract having natural, fresh, and rich aroma, strongly clear sweet taste, and delicious taste, and refreshing flavor with less impure taste and free from unpleasantness from a tea raw material.例文帳に追加

茶類原料から、ナチュラルでフレッシュで豊かな香りを有し、すっきりとした甘味やすっきりとした旨味が強く、かつ、雑味が少なく嫌みのない、爽やかな風味を有する茶類エキスを製造すること。 - 特許庁

To provide a chewable calcium-enriched food product that meets the requirements for a dietary supplement that has acceptable mouth feel, appearance, taste, aroma, and texture.例文帳に追加

許容される口あたり、外観、味、風味および食感を有する、補助食品の所要量を満たすチュアブルカルシウム強化食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a powder composition that is excellent in sustention and stability of aroma, color tone, turbidity, and especially flavor and stably imparts flavor and appearance of high taste to beverages and other foods for a long period of time.例文帳に追加

香気、色調、混濁、特にフレーバーの保留性および安定性に優れ、嗜好性の高い香味及び外観を飲料、その他の食品に長期間安定に付与することのできる粉末組成物を提供すること。 - 特許庁

In addition to the dried, processed cuttlefish product, ≥10 wt.% charcoal can be compounded with the incense stick to enhance the spicy aroma associated with roasting of fresh or dried cuttlefish.例文帳に追加

さらに、イカの乾燥加工品とともに炭を10重量%以上含有することによって、焚いたときに、イカやスルメを炙った際の香ばしい匂いが増強された線香が得られる。 - 特許庁

To provide an aroma composition which improves psychosomatic disorder, upgrades the action efficiency of brain in mental work, reduces the load of brain during mental work, and smoothly performs the regulation of brain oxygen metabolism and brain blood circulation.例文帳に追加

心身不調を改善し、精神作業における脳の活動効率を向上させる作用を有し、精神作業時に脳の負担を軽減して、脳酸素代謝と脳血液循環の調節を円滑に行うことができる香気組成物の提供。 - 特許庁

To provide a packaged caffeine-reduced green-tea beverage which has a sense of concentration due to roasted aroma, sharp taste in spite of having astringent richness and can be enjoyed even in a cooled state.例文帳に追加

火香(こうばしい香り)による濃度感があり、渋味のコクがありながら、すっきりとした味わいを備え、冷えた状態でもおいしく飲用できる、カフェイン量を低減した容器詰緑茶飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing an aqueous extract of a roasted plant raw material, especially a coffee extract, having a slight aroma deterioration and improved storage stability even by heat sterilization, retort sterilization, hot vender preservation, etc.例文帳に追加

加熱殺菌、レトルト殺菌、ホットベンダー保存などによっても、香気劣化が少なく保存安定性の向上した焙煎植物原料水性エキス、特にコーヒーエキスの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for enhancing effects of Thanakha plant effective for moisturizing skin, protecting skin from ultraviolet radiation, carrying out aroma therapy, preventing wrinkles and acne on face and ameliorating freckles, sudamina, keloid scars, spots, leucoderma, atopic dermatitis and acne scars, scald, various skin diseases, etc.例文帳に追加

皮膚の保湿、紫外線防御、顔のしわ、にきび、アロマ効果、そばかす、汗疹、ケロイド傷跡、しみ、なまず、アトピー、にきび痕改善、火傷、各種皮膚病などに有効な植物タナカの効果増強方法の提供。 - 特許庁

To provide a specified terpene-based resin which has blending physical properties equal to or superior to those of a petroleum-based aroma oil when used for a natural rubber blend-type rubber composition for the tire.例文帳に追加

天然ゴム配合系のタイヤ用ゴム組成物に用いられて石油系のアロマオイルと同等以上の配合物性を有する、特定のテルペン系樹脂を提供する。 - 特許庁

To provide a granular composition capable of stably absorbing and holding an aromatizing agent, and quickly volatilizing when it is incorporated in a cigarette filter for allowing a smoker to feel the aroma, and the cigarette filter containing the same.例文帳に追加

香料を安定して吸収保持することができ、たばこフィルタに含有させたときには速やかに蒸散し、喫煙者に芳香を感じさせることができる粒状組成物と、それを含有するたばこフィルタを提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a new glutinous rice-processed product to expand the uses of glutinous rice and juices such as grapes, etc., increase the amount of their consumption and also utilize the characters of the color, taste and aroma of the juice of the grapes, etc.例文帳に追加

もち米とブドウなどの果汁の用途を拡大し消費量を増やすと共に、ブドウ等の果汁の色・味・香りの特徴を活かした新たなもち米加工品の製造方法を提供する。 - 特許庁

As a result, using the diffusion and spread of the air flow by the collision of the air flow, the cleaning effect to the head including the mouth and throat and the spraying effects of ion, aroma, etc. can be improved.例文帳に追加

これにより、気流の衝突により気流が拡散して広がることを利用して、頭部の口や咽喉部などへの清浄効果や、イオンや芳香などの散布効果を向上できる。 - 特許庁

The housing 6 (cover member 8, body of the aroma diffuser 9, rear cover 40, housing part 34) includes an accommodating part (recessed part 12, fragrance accommodating part 54) that accommodates at least an aromatic chip (fragrance chip 14).例文帳に追加

筐体6(カバー部材8、機器本体9、リアカバー40、筐体部34)は少なくとも芳香性チップ(フレグランスチップ14)が収納される収納部(凹部12、フレグランス収納部54)を備える。 - 特許庁

Phthalides are added to the food or beverages in an amount small enough that the phthalides are not perceived as an aroma, thereby improving unpleasant saltiness in various salty food and beverages, and increasing or imparting pleasant saltiness.例文帳に追加

フタライド類を、飲食品に、香気としては感じない程度の微量添加することにより、様々な塩味含有飲食品の好ましくない塩味は改善し、好ましい塩味が増強または付与される。 - 特許庁

To provide a roasted green tea drink packed in a container, which has a noticeable roasted aroma and a rich, astringent and yet light flavor and tastes and can deliciously be drunk even in a cold state.例文帳に追加

焙煎香が際立ち、渋味のコクがありながらも、あっさりとした味わいを備え、冷えた状態でもおいしく飲用できる容器詰ほうじ茶飲料を提供する。 - 特許庁

The honey has aroma and flavor peculiar to trees as the material wood without spoiling sweet component and flavor component.例文帳に追加

さらに、こうして得られた該濃縮樹液を、蜜蜂に採取させて蜜蜂の巣に供給し、該蜜蜂の巣内で余剰の水分を蒸発させて、甘味成分がさらに濃縮された樹液を蜂蜜として得る。 - 特許庁

To provide a bitterness- and an astringency-improving agent for alleviating irritating bitterness and astringency of bitter and astringent-tasting food and beverages without adding flavor or aroma to the food and beverages unnecessarily.例文帳に追加

飲食品に不要な呈味や香気を付与することなく、苦味、渋味含有飲食品の苦味、渋味刺激感緩和などの苦味、渋味改善をすること。 - 特許庁

Phthalides are added to the food or beverages in an amount small enough that the phthalides are not perceived as an aroma, whereby unpleasant bitterness or astringency of various bitter- or astringent-tasting food and beverages is improved, and pleasant bitterness or astringency is increased or imparted.例文帳に追加

フタライド類を、飲食品に、香気としては感じない程度の微量添加することにより、様々な苦味、渋味含有飲食品の好ましくない苦味、渋味は改善し、好ましい苦味、渋味が増強または付与される。 - 特許庁

Phthalides are added to the food or beverages in an amount small enough that the phthalides are not perceived as an aroma, thereby improving unpleasant taste in various food and beverages, and increasing or imparting pleasant taste.例文帳に追加

フタライド類を、飲食品に、香気としては感じない程度の微量添加することにより、様々な飲食品の好ましくない呈味は改善し、好ましい呈味が増強または付与される。 - 特許庁

An aroma pot is equipped with a light-emitting part made of three-color LED, and the color and luminance of emitted light are made to change on the basis of a function of time f(t).例文帳に追加

アロマポットに三色LEDから成る発光部を設け、発光部の発光色及び発光輝度を時間の関数f(t)を用いて変化させる。 - 特許庁

Transcription with the use of the thermal transfer recording medium enables not only the obtainment of a printed matter, but also the release of an aroma in a printing space together with the transcription.例文帳に追加

この感熱転写記録媒体を用いて転写を行うことにより、印画物を得られるだけでなく、転写と共に、印画空間に芳香を放つことができる。 - 特許庁

To provide a smoking machine capable of imparting a food with aroma and taste taken into account of liking through removing odor peculiar to smoked food and also keeping moderate moistness, thus enabling a smoked food with sophisticated feeling.例文帳に追加

燻製品独特の臭気を除去し、更に適当な潤いを保ち、嗜好性を考慮した芳香・調味付与することができ、高級感のある燻製品を製造しうる燻製装置を提供する。 - 特許庁

To provide an aroma implement that prevents the variation of its impregnated contents of aromatic liquid, shortens the implement manufacturing time, and maintains stabilized perfume emission.例文帳に追加

液体芳香剤の含浸量のバラつきを防止し、また、製造工程時間の削減を図るとともに、安定した発香状態を維持できる芳香具を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing flavored concentrated coffee liquid where aroma components lost during the process of concentrating extracted coffee liquid are efficiently recovered.例文帳に追加

コーヒー抽出液の濃縮工程で損失する香気成分を効率良く回収して、風味の良い濃縮コーヒー液を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain an excellent aromatized desiccant having excellent hygroscopic capacity as a desiccant and capable of keeping aromaticity and capable of continuously emitting aroma over a long time.例文帳に追加

乾燥剤としての優れた吸湿性能を有するとともに、芳香性を維持でき、長時間持続的に香りを放出できる優れた芳香付き乾燥剤を提供する。 - 特許庁

To provide a fish sauce having a reduced unpleasant odor such as a fishy smell or a fermented odor without deteriorating an aroma or a testing component unique to the fish soy and a method for producing the same.例文帳に追加

魚醤油独特の香気や旨味成分は損なわずに、生臭さや発酵臭などの不快な臭みを低減した魚醤油及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a laminated molding for a container or a packing material excellent in aroma retention such that the reduction amt. of an aromatic substance of content is little and also excellent in heat seal strength, impact strength, cold resistance, chemical resistance or the like.例文帳に追加

内容物の香気物質の減量が少ないなどの保香性に優れ、ヒートシール強度、衝撃強度、耐寒性、耐薬品性などにも優れた容器や包装材料用の積層成形体を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a product adapted to an environment by which a smooth slow-release state is obtained in liquid repellent, aromatic, and deodorizing materials, etc., and continuity is obtained without reducing conventional peculiar effects such as repellence or aroma.例文帳に追加

液体の忌避、芳香、消臭材料等を円滑な徐放性の形態とし、従来ある忌避、芳香等特有の効能を減ずることなく持続性を持たせ、環境に適合した製品を提供する。 - 特許庁

To obtain an antifogging coating film which has an aroma, has an excellent antifogging property, excellent water-wiping resistance, and excellent frictional resistance, and can maintain the antifogging performance over a long period.例文帳に追加

芳香臭を有する防曇性、耐水拭き性、耐摩耗性に優れ、長期間にわたり防曇性能を維持することが可能な防曇性被膜を得ること。 - 特許庁

To provide a good-quality, sweet potato Shochu which has an increased content of maltol being one of characteristic aromatic odor components of baked sweet potato, shows no unusual odors such as a burnt smell substantially, and has a sweet and rich aroma, and a method for producing the same.例文帳に追加

焼き芋の特徴香気成分の一つであるマルトール含有量が高められた、実質的に焦げ臭などの異臭が認められない、甘い芳醇な芳香を有する良質の芋焼酎及びその製造方法の提供。 - 特許庁

The preparation is preferably carried out so that the ratio of the number of the yeast cells for highly producing the aroma component to that of the yeast cells having high alcohol fermentation ability is 1:0.3 to 1:3 at the second addition.例文帳に追加

芳香成分を高生産する酵母とアルコール発酵能が高い酵母の酵母数の比率が、2次添加時において、1:0.3〜1:3の範囲となるように仕込むことが好ましい。 - 特許庁

To develop a coffee beverage capable of suppressing the deterioration of an aroma or a flavor of a coffee extract liquid by heating during the extraction of a coffee and a change in the flavor during the preservation of the coffee beverage and retaining a good flavor over a long period.例文帳に追加

コーヒー抽出時の加熱によるコーヒー抽出液の香りや風味の劣化及びコーヒー飲料の保存中の風味の変化を抑制し、良好な風味が長期間維持されるコーヒー飲料を開発することを課題とする。 - 特許庁

例文

To provide an air cleaner with which an uncomfortable smell can be efficiently reduced by mixing an aroma component and/or deodorizing component with cleaned air.例文帳に追加

清浄化された空気に対して芳香成分及び/又は消臭成分を混合せさて、効率的に不快臭を軽減することのできる空気清浄機を提供すること。 - 特許庁

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