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Aromaを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1436



例文

To obtain an antimicrobial agent useful for various uses for controlling reproduction of a dandruff causative being an indigenous fungus in the skin, especially an antimicrobial agent suitable for a safe hair cosmetic having prevention effect on dandruff development and a hair cosmetic containing the antimicrobial agent and having a pleasant aroma.例文帳に追加

本発明の目的は、皮膚常在真菌であるふけ原因菌の増殖を抑制するための各種用途に使用できる抗菌剤、特にふけ発生予防に効果のある安全な毛髪用化粧品類に好適な抗菌剤、および、該抗菌剤を含有した快い芳香を有する毛髪用化粧品を提供することにある。 - 特許庁

A three-dimensional structure of a shape of flower formed only by cutting and bending a piece of paper applying paper folding and paper cutting existing in Japan for many years and having a dish-like recess for dropping the perfume or aroma essence in the center part is made, so as to produce an aromatic device which is simple and has beautiful appearance suited to the mood of the user.例文帳に追加

日本に古くからある折り紙と切り紙を応用し、1枚の紙を切って曲げるだけで形成される立体的な花形状で、中心部に香水やアロマエッセンスを垂らす皿状のへこみを持つ構造体とすることで、その時の気分に合わせ、手軽で見た目も美しい芳香器とすることができる。 - 特許庁

The foot-operated aroma air freshner with the safety device is characterized by retaining the sanitary state of the user's hands by defining the use form as a foot-operation type, having a safety device using a spring pressure for securing the safety of the little children, which is the role of a cap conventionally, and being operated in the single movement by the stepping operation by the foot.例文帳に追加

使用形態を足踏み式とすることでトイレ等における手の衛生状態を保ち、さらに、バネ圧を利用した安全装置を設けることで従来のキャップの役割であった幼児に対する安全性を確保しつつ、足踏みによる一挙動で作動させることを特徴とする安全装置付足踏み式芳香消臭スプレー。 - 特許庁

To provide an aroma tool which is formed by sealing a liquid perfume composition with a perfume transmissive film, volatilizes perfume in the liquid perfume composition via the perfume transmissive film, is capable of stably keeping an appearance shape even when the perfume is volatilized by use, and enables easy visual confirmation of an amount of the remaining perfume.例文帳に追加

香料透過性フィルムで液体香料組成物を封止してなり、当該香料透過性フィルムを介して当該液体香料組成物中の香料を揮散する芳香具であって、使用によって香料が揮散しても、外観形状を安定に保持でき、しかも残存する香料の量を目視にて容易に確認できる芳香具を提供する。 - 特許庁

例文

This method for producing the rubber comprises (a) a process of producing an emulsion by emulsifying the oil other than aroma oil, (b) a process of mixing the emulsion with rubber latex and then maturing, and (c) a process of coagulating the mixture obtained by the process (b), and the rubber obtained from the method is also provided.例文帳に追加

(a)アロマオイルを除くオイルを界面活性剤で乳化することによりエマルションを作製する工程、(b)該エマルションおよびゴムラテックスを混合したのち熟成する工程、および(c)工程(b)により得られた混合物を凝固させる工程からなるゴムの製造方法、およびそれにより得られるゴム。 - 特許庁


例文

To obtain a spherically granulated substance excellent in storage stability of flavors, pigments and/or functional substances, capable of improving development and sustainability of aroma, flavor and/or physiologically active action when formulated with various foods, and to provide a method for producing the spherically granulated substance, and food containing the thus produced substance.例文帳に追加

平均粒径が大きくて、強度的に強いため、香料、色素、機能性物質の保存安定性に優れ、各種食品に配合した場合、香気、香味、生理活性作用の発現性及び持続性を向上させることができる球形顆粒物及びその製造方法、並びに該球形顆粒物を含有する食品の提供を目的とする。 - 特許庁

This abnormality determining device for a fuel separator 30 which comprises an aroma separating film 301 for separating supplied raw material fuel into a high-RON fuel and a low-RON fuel obtains differential pressure ΔP between the inlet pressure of the raw material fuel and the outlet pressure of the low-RON fuel (a step 100).例文帳に追加

供給された原料燃料を、高RON燃料と低RON燃料とに分離するアロマ分離膜301を備えた燃料分離器30の異常判定装置であって、燃料分離器30における原料燃料の入口圧力と低RON燃料の出口圧力との差圧ΔPを取得する(ステップ100)。 - 特許庁

In the aroma generator 10, a sensor disposing portion 24 is provided continuously with a vehicle cabin side wall portion 106 in an instrument panel 104, and an aromatic storage portion 26 storing the aromatic 27 is provided integrally with the sensor disposing portion 24 and adjacently to the vehicle cabin side wall portion 106 in an extending direction.例文帳に追加

芳香発生装置10では、センサ配置部24は、インストルメントパネル104の内部に車室側壁部106と連続して設けられており、芳香剤27を収容するための芳香収容部26は、このセンサ配置部24と一体的に且つ車室側壁部106の延在方向に隣接して設けられている。 - 特許庁

To provide a thermoforming laminated sheet excellent in fabricability, that is, thermoforming properties such as vacuum forming properties, hot plate moldability, press moldability or air pressure moldability and heat sealability and having transparency, flexibility, heat resistance, pinhole resistance, heat sealability, ESCR resistance, steam impermeability and aroma retention, and a method of manufacturing the same.例文帳に追加

二次加工性、すなわち真空成形性、熱板成形性、プレス成形性、圧空成形性等の熱成形性およびヒートシール性に優れ、さらに透明性、柔軟性、耐熱性、耐ピンホール性、ヒートシール性、耐ESCR性、耐水蒸気透過性、保香性を有する熱成形用積層シートおよびその製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

In the in-vehicle aroma deodorizer in which an aromatic component of the deodorizer is added to air in a cabin of an automobile, an opening 12a of a housing 12 is closed by a closure member 16 when operation mode of an air conditioner of the automobile 100 is in external air introduction mode or any one of windows of the automobile 100 is opened.例文帳に追加

自動車の客室の空気に芳香剤の芳香成分を添加してする車載芳香消臭装置において、自動車100の空気調和機の動作モードが外気導入モードにあること、または、自動車100の何れかの窓が開いている場合に、閉鎖部材16によりハウジング12の開口部12aを閉鎖するようにした。 - 特許庁

例文

To provide a laminated material having excellent transparency and high barrier properties against oxygen gas, steam or the like, rich in aroma retentivity, impact resistance, thrust resistance, the preservability of content or the like, having post-processing aptitude, excellent in laminate strength and good in filling and packaging aptitude to content, especially, a liquid seasoning and a packaging container using the same.例文帳に追加

優れた透明性と酸素ガス、水蒸気等に対する高いバリア性とを有し、更に、保香性、耐衝撃性、耐突き刺し性、内容物に対する保存性等に富み、かつ、後加工適性を有し、また、ラミネ−ト強度に優れ、内容物、特に、液体調味料に対する充填包装適性の良好な積層材およびそれを使用した包装用容器を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

The aroma-originating material is preferably a coffee and/or tea-based raw material, it is further preferable that the process of adsorbing the aromatic gas occupies approximately 50% of the whole steam distillation process, and it is furthermore preferable to perform the absorption from the starting of steam blowing-in to the distilling-out of the "recovery".例文帳に追加

香料起原物質はコーヒー及び/又は茶系素材であることが好ましく、アロマガスを吸着させる工程が、全水蒸気蒸留工程中の略50%であることがさらに好ましく、さらには、水蒸気蒸留工程中の水蒸気の吹き込み開始からリカバリー留出までであることが最も好ましい。 - 特許庁

The separate type liquid seasoning is such that oil-in-water emulsified substance as a lower layer and an oil phase as an upper layer are layered, the oil phase composing the emulsified substance at the lower layer contains edible oil and fat containing15 mass% of diacylglycerol, and the oil phase at the upper layer contains aroma components and edible oil and fat consisting mainly of triacylglycerol.例文帳に追加

水中油型乳化物を下層とし、上層として油相を積層した分離型液体調味料であって、下層の乳化物を構成する油相がジアシルグリセロールを15質量%以上含む食用油脂を含有し、上層の油相がトリアシルグリセロールを主成分とする食用油脂及び香気成分を含有する分離型液体調味料。 - 特許庁

This method for improving the flavor of a Boroho fruit juice comprises blending a fruit-based flavor especially of ≥1 kinds of flavors selected from blueberry, raspberry, cranberry, strawberry, apple, pineapple, apricot, lemon and plum with the Boroho juice for improving and moderating its peculiar woody like aroma and its astringent taste to apply it as beverages and foods.例文帳に追加

ボロホ果汁にフルーツ系フレーバー、特にブルーベリー、ラズベリー、クランベリー、ストロベリー、アップル、パイナップル、アプリコット、レモンおよびプラムより選ばれた1種以上のフレーバーを配合することにより、ウッディー様の独特の香りおよび渋味を和らげるなどの香味を改善し、飲食品へ応用する。 - 特許庁

A fuel separation device includes a fuel separator 30 and a fuel temperature gage 52 detecting temperature of passing fuel having passed an aroma separation membrane 301, detects temperature Th of the passing fuel (step 100), and determines that prescribed high octane number fuel can be produced in the fuel separator 30 when the temperature Th is higher than prescribed reference temperature T1.例文帳に追加

燃料分離器30と、アロマ分離膜301を通過した通過燃料の温度を検出する燃温計52と、を備え、通過燃料の温度Thを検出し(ステップ100)、該温度Thが所定の基準温度T1よりも大きい場合に、燃料分離器30において所定の高オクタン価燃料を生成可能と判定する。 - 特許庁

To provide a laminate material having excellent transparency and high barrier properties against oxygen gas, steam or the like, rich in aroma retentivity, impact resistance, thrust resistance and the preservability of content, having post-formability and excellent laminate strength and enhanced in the filling and packing aptitude of content, especially, a liquid seasoning.例文帳に追加

優れた透明性と酸素ガス、水蒸気等に対する高いバリア性とを有し、更に、保香性、耐衝撃性、耐突き刺し性、内容物に対する保存性等に富み、かつ、後加工適性を有し、また、ラミネ−ト強度に優れ、内容物、特に、液体調味料に対する充填包装適性の良好な積層材およびそれを使用した包装用容器を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

A packing bag material M is composed of a strong thermoplastic film 1 with a deposited silica layer 11 on its inside face, a thermoplastic film 2 which is colored in a desired color, a thermoplastic film 3 having a green printed plane 31 formed on its whole inside face and possesses aroma retentive property and gas barrier property, and a thermoplastic film 4 which is heat sealable.例文帳に追加

包装用袋材Mは、内面にシリカ層11が蒸着されている高強度の熱可塑性プラスチックフィルム1と、所望の色に着色された熱可塑性プラスチックフィルム2と、内面の全面に緑色の印刷面31が形成され保香性及びガスバリヤー性を有する熱可塑性プラスチックフィルム3と、ヒートシール性を有する熱可塑性プラスチックフィルム4とを有する。 - 特許庁

To eliminate occurrence of odor from a part-forming material constituting a container and eliminate transfer of odor from the part-forming material to the housed cosmetic and release of aroma in opening of the container and smoothly carry out feed operation in the non-perfuming or slightly perfuming cosmetic housed in a container having airtightness in which a volatile component is formulated.例文帳に追加

気密性を有する容器に収納した揮発性成分を配合した無賦香若しくは微賦香性の化粧料において、容器を構成する部品形成材料からの臭気の発生をなくし、収納した化粧料に部品形成材料からの臭気の移香や容器開放時における放出をなくすようにすると共に、繰出の作動を円滑に行い得るようにすることを課題とする。 - 特許庁

To provide a laminated film having film functions such as proper moisture permeability and oxygen permeability, and to obtain an aroma discharging object excellent in safety by packaging the contents containing volatile perfume components with the laminated film so as to achieve excellent portability and stability of shape, to prevent liquid volatile perfume components from leaking outside, and to control speed of discharging volatile components of contents.例文帳に追加

適度な透湿度と酸素透過度のフィルム機能を有し、且つ揮発性香料成分を含んだ内容物を当該積層フィルムで包装した際に、携帯性及び形状の安定性に優れ、液体揮発性香料成分が外に漏れることのない、安全性に優れた芳香放出具を得ることができ、更にこの内容物の揮発成分が放出される速度を制御することのできる積層フィルムを提供することにある。 - 特許庁

To provide a laminated material having excellent transparency and high barrier properties against oxygen gas or steam, rich in aroma retentivity, impact resistance, punch-through resistance, the preservability of content, having post-processing aptitude and excellent in laminate strength and good in filling and packaging aptitude to content, especially, a liquid seasoning and a packaging container using the same.例文帳に追加

優れた透明性と酸素ガス、水蒸気等に対する高いバリア性とを有し、更に、保香性、耐衝撃性、耐突き刺し性、内容物に対する保存性等に富み、かつ、後加工適性を有し、また、ラミネ−ト強度に優れ、内容物、特に、液体調味料に対する充填包装適性の良好な積層材およびそれを使用した包装用容器を提供することである。 - 特許庁

The food and drink comprises an oil and fat composition obtained by coating oil and fat or fat-soluble substance with an emulsifier, vitamin B1 and aroma preparation derived from at least one kind of food material selected from the group comprising peach, cherry fruit, ume apricot, apple, strawberry, apricot, plum, mango, acerola, mangosteen, pineapple, coconut, banana, nuts, milk and coffee.例文帳に追加

油脂または脂溶性物質を乳化剤で被覆した油脂組成物、ビタミンB1および桃、桜桃、梅、リンゴ、イチゴ、アプリコット、プラム、マンゴー、アセロラ、マンゴスチン、パイナップル、ココナッツ、バナナ、ナッツ類、乳類およびコーヒーからなる群より選ばれる1種または2種以上の食品素材を由来とする香料製剤を含有することを特徴とする飲食品。 - 特許庁

The hydrocarbon oil has ≥40°C flash point, ≤0.3 mass ppm of sulfur content, ≥2.00 molar ratio (H/C) of hydrogen element to carbon element in the hydrocarbon oil, ≤10 vol.% of Aroma content, ≤40 vol.% of naphthene content, ≤250°C 95 vol% distillation temperature and ≥20 steam reforming index of the formula.例文帳に追加

引火点40℃以上、硫黄分0.3質量ppm以下、炭化水素油中の水素元素と炭素元素のモル比(H/C)2.00以上、芳香族分(Aroma)10容量%以下、ナフテン分40容量%以下、95容量%留出温度が250℃以下であり、下記式のスチームリフォーミング指数が20以上である炭化水素油。 - 特許庁

To provide a method for improving the living space environment of human being by using a chemical compound showing the action of calm to a person in an excessively sympathetic nerve dominance state to excess and on the contrary, showing the action of returning to the physiologically optimum state to a person in an excessively parasympathetic nerve dominance state regardless of individual difference in sensitivity and taste to aroma.例文帳に追加

香りに対する感受性や嗜好性に関する個人差に関わりなく、過度に交感神経優位な状態の人に対し鎮静などの作用を示し、逆に過度に副交感神経優位な状態の人に対しては生理学的に最適な状態に戻す作用を示すことができる化合物を使用して、人間の居住空間内環境を改善する方法を提供する。 - 特許庁

This appetite suppressant composition is provided by containing an extract of Osmanthus fragrans, a mixture having an O. fragrans-like aroma and obtained by mixing γ-decalactone, linalol, and β-ionone by a certain ratio, or a combination of the extract of the O. fragrans and the mixture of the γ-decalactone, linalol and β-ionone by the certain ratio as an active ingredient.例文帳に追加

キンモクセイ類の抽出物、又はγ−デカラクトン、リナロール及びβ−イオノンをある一定の割合で混合したキンモクセイ様の香りを持つ混合物、或いはキンモクセイ類の抽出物と、γ−デカラクトン、リナロール及びβ−イオノンをある一定の割合で混合したキンモクセイ様の香りを持つ混合物との組み合わせを有効成分とする食欲抑制用組成物。 - 特許庁

To provide whitebait paste which can solve problems that consumption patterns are biased, and expiration dates come shortly, which deals with a variety of consumer classes and a variety of demands and uses from customers, is a highly nutritious food containing ample quality protein or calcium, and is excellent in taste, aroma, scent, firmness, smoothness, and deliciousness, and to provide a manufacturing method of the same.例文帳に追加

偏った消費形態と消費期限が短いという問題点を解決し、様々な消費者層や顧客からの多種多様な要望・用途に対応でき、かつ良質なタンパク質やカルシウムを多量に含んだ栄養価の高い食品であり、併せて、味、香り、匂い(香り)、堅さ、滑らかさ及び旨みにも優れたシラスペースト及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a mattress forming neither steps nor dents, even when used in normal state, serving as a foot pillow when the legs get tired, adjusting the height of the foot pillow, preventing slippage in sleep, easily storing valuables or a favorite aroma bag therein, recovering a user from physical fatigue, providing the user with a mentally stable and comfortable sleep and provided with the foot pillow function and the storage.例文帳に追加

通常の状態に使用しても段差もしくは、へこみなどができず、足が疲れた時に足枕の役目になり、尚且つ足枕の高さ調整が利き、就寝中にもずれる事無なく、貴重品やお気に入りの香り袋が手軽に収納できて、肉体疲労回復、精神的にも安定して快い睡眠が得られる事が出来る、足枕機能や収納が付いている敷布団を課題とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a non-polymeric catechin composition purification-treated for removing a fragrant aroma peculiar to a pot-roasted tea produced by excessive heating and also improving the hue and flavor of the non-polymeric catechin composition in performing the purification treatment of the non-polymeric catechins in a water-soluble composition extracted by using water from green tea leaves produced by the pot-roasting production method.例文帳に追加

釜炒り製法により製造された緑茶葉から水を用いて抽出した水溶性組成物中の非重合体カテキン類の精製処理を行う際に、過度の加熱により発生する釜炒り茶独特のこうばしい香りを除去し、かつ、非重合体カテキン類組成物の色相と風味を改善する精製処理された非重合体カテキン類組成物の製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a laminated material having excellent transparency and high barrier properties against oxygen gas or steam, rich in aroma retentivity, impact resistance, thrust resistance, the preservability of content, having post- processing aptitude and excellent in laminate strength and good in filling and packaging aptitude to content, especially, a liquid seasoning and a packaging container using the same.例文帳に追加

優れた透明性と酸素ガス、水蒸気等に対する高いバリア性とを有し、更に、保香性、耐衝撃性、耐突き刺し性、内容物に対する保存性等に富み、かつ、後加工適性を有し、また、ラミネ−ト強度に優れ、内容物、特に、液体調味料に対する充填包装適性の良好な積層材およびそれを使用した包装用容器を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To provide an aroma instrument capable of enclosing a liquid perfume composition with an perfume-permeable film and volatilizing perfume of the liquid perfume composition via the perfume-permeable film and volatilizing the perfume by its use and stably maintaining its appearance shape and easily and visually confirming an amount of remaining perfume.例文帳に追加

本発明の目的は、香料透過性フィルムで液体香料組成物を封止してなり、当該香料透過性フィルムを介して当該液体香料組成物中の香料を揮散する芳香具であって、使用によって香料が揮散しても、外観形状を安定に保持でき、しかも残存する香料の量を目視にて容易に確認できる芳香具を提供することである。 - 特許庁

To provide easy green tea beverage capable of tasting always drewed tea-like flavor without impairing aroma characteristic to green tea and taste rich in flavor, free from deterioration during storage, color change and lowering of commercial value by flocking and capable of efficiently uptaking useful ingredients such as catechins, vitamins, dietary fiber.例文帳に追加

緑茶特有の香りとこくのある風味を損なうことなくいつも煎れたての風味を味わうことができ、保管中の変質、変色並びにフロックの発生による商品価値の低下が無く、しかもカテキン類、ビタミン類、食物繊維などの有用な成分を効率良く摂取することができる手軽な緑茶飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a laminate material having excellent transparency and high barrier properties against oxygen gas or steam, rich in aroma retentivity, impact resistance, thrust resistance, preservability of content or the like, having post-processing aptitude and excellent laminate strength and good in the filling and packing aptitude of content, in particular, a liquid seasoning and a packing container using the same.例文帳に追加

優れた透明性と酸素ガス、水蒸気等に対する高いバリア性とを有し、更に、保香性、耐衝撃性、耐突き刺し性、内容物に対する保存性等に富み、かつ、後加工適性を有し、また、ラミネ−ト強度に優れ、内容物、特に、液体調味料に対する充填包装適性の良好な積層材およびそれを使用した包装用容器を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

The calculation device 101 calculates the concentration of the specific component by using a characteristic of a transmittance to the wavelength light of at least one specific component among the aroma, the paraffin and the olefin, the quantity of the light including a plurality of wavelengths emitted from the light emitting device 4, and the quantity of the light received by the light receiving device 5.例文帳に追加

演算装置101は、アロマ分、パラフィン分、オレフィン分のうちの少なくとも一つの特定成分についての波長光に対する透過率の特性と、発光装置4から発光された複数の波長を含む光の発光量と受光装置5で受光された受光量とから算出する透過率と、を用いて特定成分の濃度を算出する。 - 特許庁

To provide a manufacturing method of a paper packaging container with favorable performance for extrusion-laminating characteristics and converting characteristics by the extrusion-laminating characteristics, easy to manufacture a packaging material, can be heat-sealed quickly when filling a package, obtaining higher sealing strength and also obtaining favorable sealing not influenced by a temperature of a filled content and having aroma retaining performance or quality retaining performance.例文帳に追加

押出積層特性並びにそれによるコンバーティング特性において良好な性能を有し、包材の製造が容易であり、包装充填時に迅速にヒートシールすることができ、より強靱なシール強度を可能にし、かつ、充填内容物の温度に影響を受けず良好なシールが得られ、保香性若しくは品質保持性を有する紙包装容器の製造方法を提供する。 - 特許庁

To produce a rice beverage capable of reducing its production cost in producing the rice beverage obtained by mixing unpolished rice with polished rice and also the damage of its nutritious value, improving the freshness of the product, as its objective, and having a peculiar scorching aroma and color of the rice and a good preserving power of the product and nutritious components.例文帳に追加

本発明は炒った玄米及び白米を酵素分解させて澄んでいる液を得ることによって米飲料を製造する方法に係り、玄米及び白米の栄養成分を最大限活かし味の調和が良好であり、未酸性飲料であって低温殺菌及びPET容器に充填可能な米飲料の製造方法に関する。 - 特許庁

The ginjoshu which appeared in the early 1930s but was interrupted because of the shortage of materials although it could have been more developed, gradually came to be sold in markets in small amounts in the 1970s, since the technique of temperature control in the process of making moromi was rapidly developed and the new yeasts with aroma of ginjo, such as the seventh and the ninth yeasts of the Brewing Society were put into practical use. 例文帳に追加

1930年代前半に誕生し、一時期は発展の可能性がかいまみられながらも、戦中戦後の窮乏のなかでそれが棚上げのかたちとなっていた吟醸酒も、1970年代には、醪(もろみ)造りの工程における温度管理の技術が飛躍的に発達し、また協会系酵母協会7号や協会系酵母協会9号などの吟醸香を出す新しい酵母が実用化され、ようやく少量ずつ市場へ出荷されるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

This sustained release aromatic is characterized by using a hydroxy fatty acid or its derivative which is a precursor of a lactone having an excellent aroma and/or using at least one selected from a group consisting of a mixture of a dibasic acid or dibasic acid diester which is a precursor of a cyclic diester, with ethylene glycol or propylene glycol and a polymer of the dibasic acid with ethylene glycol or propylene glycol and their derivatives.例文帳に追加

優れた香気を有するラクトンの前駆体である、ヒドロキシ脂肪酸またはその誘導体を用いることを特徴とする徐放性香料および/または環状ジエステルの前駆体である、二塩基酸または二塩基酸ジエステルとエチレングリコールまたはプロピレングリコールの混合物、二塩基酸とエチレングリコールまたはプロピレングリコールの重合物およびそれらの誘導体からなる群より選ばれる少なくとも一つを用いることを特徴とする徐放性香料を用いる。 - 特許庁

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