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「煮充」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 40



例文

分にえていないさま例文帳に追加

the condition of something not having been boiled sufficiently発音を聞く  - EDR日英対訳辞書

円筒状の填材21であって長さが外径の2分の1から2倍の範囲にあり、外径が蒸缶10の内径の3分の1よりは大きく2分の1よりは小さい範囲にあるものを、蒸缶10内に填する。例文帳に追加

Cylindrical fillers 21 having lengths within the range of (1/2)-2 times as long as the outer diameter, and the outer diameters within the range of (1/3)-(1/2) time as long as the inner diameter of the steamer 10 are packed in the steamer 10. - 特許庁

中身に、無蒸膨化大豆粉末及び無蒸大豆醗酵食品、又は、そのいずれか一方が添加されており、更に、必要に応じて、天然羊腸に填した後、無蒸大豆醗酵食品溶液に浸漬したことを特徴とするソーセージ及びハム例文帳に追加

The sausage and ham are characterized by being added with uncooked, puffed soybean powder and/or uncooked soybean fermented food to contents and if needed, by being soaked in a solution of uncooked soybean fermented food after stuffed in natural intestines of sheep. - 特許庁

上部が開口しており蓋で密閉可能な容器6と、容器6の底部に填したウニペースト2と、容器6の内部であってウニペースト2の上面に填した海苔佃1とからなり、ウニペースト2および海苔佃1は、容器6に填して密閉した後で殺菌されたものである。例文帳に追加

The sea urchin-laver food product includes a container 6 having an opened upper part, and sealable with a cap; sea urchin paste 2 filled in the bottom of the container 6; and a laver dish 1 flavored with soy sauce and sugar, and filled in the upper surface of the sea urchin paste 2, inside the container 6. - 特許庁

有機ぜんまい水填液に海洋深層水を使用することにより、加熱殺菌後のぜんまいの軟化を抑制する有機ぜんまい水の製造方法を確立する。例文帳に追加

This method for producing the plain boiled organic flowering fern comprises using deep seawater for a filling solution for plain boiled organic flowering fern so as to suppress softening of flowering fern, after heat sterilizing. - 特許庁

容器内に海苔佃を収容し、海苔佃をゲル状から固形状へ安定させた後に、重量比重の軽い常温のラー油を重ねて填する手段をもって解決する。例文帳に追加

The subject is solved by a means to contain the laver food boiled down in soy in the container and after stabilizing the laver food boiled down in soy from the gel state to the solid state, to pile and fill up with red chili pepper oil of light weight ratio and ordinary temperature of pile. - 特許庁

ごぼう水填液に海洋深層水を使用することにより、レトルト加熱殺菌後のごぼうの軟化を抑制するレトルトごぼう水の製造方法を確立する。例文帳に追加

The deep sea water comprises either one of raw water of deep seawater, desalinized mineral water of deep sea water, concentrated deep sea water, mineral-concentrated deep sea water or deep sea water salt, or the combination thereof. - 特許庁

汁による燃焼ガス通路の閉塞を解消して、燃焼ガスの旋回による調理容器との分な熱交換を可能とする。例文帳に追加

To enable sufficient heat exchange with a cooking vessel by revolution of combustion gas, by eliminating blocking-up of a combustion gas passage by soup. - 特許庁

魚介類の蛋白質を構成するペプチド分子間に水分および調味液が分に保持された柔らかい肉質の佃となる。例文帳に追加

Through the above process, the Tsukudani results in such one as to satisfactorily maintain water content and the seasoning liquid among peptide molecules forming protein of the fish and seafood. - 特許庁

食塩としては、麺に天然のミネラルを補するために、蒔で詰める方法を用いて得られた天然荒塩を使用することが好ましい。例文帳に追加

As for common salt, it is preferable to use natural crude salt obtained by using a condensation method by boiling so as to supply the noodles with natural mineral. - 特許庁

すなわち、本発明は、米を酸および塩を含有する改質用水溶液中で熟する工程、熟した米を水で洗浄する工程、洗浄した米を填し、バクテリオシンを含む溶液中で加圧加熱殺菌をすることを特徴とする加工米飯及びその製造方法である。例文帳に追加

A method for producing the processed cooked rice includes: a process of well boiling rice in a modifying aqueous solution containing acid and salt, a process of washing the well boiled rice in water, and a process of filling the washed rice and sterilizing by pressurizing and heating in a bacteriocin-containing solution. - 特許庁

塩蔵のモズクを水洗いして塩抜きとあく抜きを行なった後、分に破砕してモズクの原形が残らない状態にして分にて殺菌し、かつ、生の落花生を浸漬してから破砕した状態で混合すると共にタピオカ澱粉を添加してることによって固めることを特徴とするモズク加工食品の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the Nemacystus decipiens processed food includes washing Nemacystus decipiens preserved with salt in water followed by desalting and removing harshness, sufficiently crushing the product so as not to leave the original shape of Nemacystus decipiens followed by sufficiently boiling to sterilize, and further mixing raw peanuts in a soaked and crushed condition with the product, and adding tapioca starch to the product followed by boiling to coagulate. - 特許庁

動物の骨を沸した後、好ましくは分に乾燥させ、これを加熱溶解して繊維状又はフィラメント状に形成して動物骨製繊維を製造した。例文帳に追加

This animal bone fiber is obtained by boiling animal bones, preferably drying sufficiently, thermally melting the resultant and forming fiber likes or filament likes. - 特許庁

包んだ野菜の上から更にベーコンを巻きつけ串などを刺し、餅が柔らかいうちに冷凍し、糯米の素材とその風味を分に活かし、いつでも手軽に美味しく込み食べられるようにした、杵つき餅ベーコン巻きを提供する。例文帳に追加

As a result of this, the rice cake sufficiently makes use of the material and flavor of glutinous rice, and is made easily deliciously eatable anytime through boiling. - 特許庁

また、本発明の納豆の製造方法は、蒸後の大豆を、発泡樹脂層の内側にラミネートフィルム層を有する納豆用容器に填した後、発酵工程を行うことを特徴としている。例文帳に追加

In the fermented soybeans manufacturing method, a fermentation step is performed after steamed soybeans are filled in the fermented soybeans container having the laminate film layer on the inner side of the foamed resin layer. - 特許庁

この課題を解決する為にできるだけ素早く気密性のある容器に脱酸素剤とともに上記、処理した干魚類を使用量に応じた量を小分して填し蜜封することで解決できる。例文帳に追加

Treated dried small sardines in amounts depending on used amounts are subdivided, packed and sealed in airtight containers with an oxygen scavenger as quickly as possible so as to solve the problem. - 特許庁

シークヮーサーの搾汁かすや果実を分にてからミキシングしてなるシークヮーサーペーストと黒糖と混合してなるシークヮーサー味噌及び/又はさらにミルク類を混合してなるシークヮーサー味噌である。例文帳に追加

The Citrus depressa fermented soybean paste is obtained by mixing Citrus depressa paste made by fully boiling Citrus depressa squeezed lees and fruits followed by mixing, and unrefined brown sugar, and/or further mixing milk. - 特許庁

4時間にわたる蒸処理終了後、満していた水蒸気などを逐次排出させて、乾燥工程に移行させ同程度の温度で約12時間十分乾燥させた。例文帳に追加

After 4-hour steaming, highly charged steam is serially discharged, the materials are transferred to a drying process to fully dry them at the same range of temperature as the preceeding one for about 12 hours. - 特許庁

第一工程として、乾燥海藻に重量比約0.5の量の深層海水を加えて、海藻が分柔らかくなるまで込んで、熱処理海藻となす。例文帳に追加

In a first process dried sea weeds are added with deep sea water in the amount of about 0.5 weight ratio and stewed until the sea weeds are sufficiently soft to bring them to be heat treated sea weeds. - 特許庁

低糖度の栗甘露を容器に填し、酸素を脱気後加圧加熱殺菌することにより、常温で長期保存可能栗加工食品を得ることができた。例文帳に追加

The subject chestnut processed food storable at normal temperature for a long period of time is obtained by charging low-sugar sweet-boiled chestnuts in a container, and degassing oxygen followed by pressurizing/heating the container for sterilization. - 特許庁

容器に海苔佃とウニペーストを填し蓋を密閉した後で殺菌するので、衛生的であり、保存料を用いなくとも長期の食用が可能なウニ海苔食品を提供できる。例文帳に追加

The sea urchin paste 2 and the laver dish 1 flavored with soy sauce and sugar are sterilized after filling in the container 6 and hermetically sealing. - 特許庁

または、キノコを油に浸すかまたはキノコに油を注いだ後にキノコを直接加熱するか、熱水でるかまたは蒸気で蒸すことによりブランチングした後容器に填密封し、加圧加熱殺菌する。例文帳に追加

Alternatively, the method comprises the following process: soaking mushrooms in oil or applying oil to mushrooms, directly subjecting the mushrooms to heating, boiling or steaming to blanch them, charging the blanched mushrooms into a packaging case, sealing the package, and heating the package under pressurization to sterilize the package. - 特許庁

ソフトキャンディの製造方法が、糖質、ゼラチン、及び酸を混合し、Bx75〜88まで詰めて、ソフトキャンディ生地を製造する生地製造工程と、ソフトキャンディ生地をスターチモールドに填する填工程とを備える。例文帳に追加

The method for manufacturing the soft candy includes: a paste manufacturing step of manufacturing soft candy paste by mixing sugar, gelatin, and an acid and boiling up the mixture to Brix of 75-88; and a filling step of filling the soft candy paste into a starch mold. - 特許庁

米、麦、雑穀などの穀類、その加工品などを単体または2種以上混合して容器に填して炊きし、炊きする際に発生する容器中での穀類粒子の結着や潰れを防止して、均一な品質を有するふっくらとした穀類加工品を得ることができる穀類加工品の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a grain processed product comprising admixing grain such as rice, wheat or miscellaneous cereals, the processed product thereof and/or the like alone or in the form of the mixture of at least two of them, charging the resultant mixture into a container, and boiling the mixture while preventing grain particles from binding or crushing in the container caused when boiling, so as to obtain a fluffy grain processed product having uniform quality. - 特許庁

その硬化物が強度、耐クラック性、耐沸水性等の各種物性に優れるうえ、樹脂組成物の初期の色数が低く、着色や変色を分に抑制でき、様々な用途に有用な不飽和ポリエステル樹脂組成物及びそれを用いた成形品を提供する。例文帳に追加

To provide an unsaturated polyester resin composition of which cured products are superior in various properties such as strength, crack resistance, boiling water resistance, and sufficiently prevented from coloration and discoloration because the resin composition has a low initial color number, the resin composition being useful in various applications, and to provide molded products formed using the same. - 特許庁

根菜類2,2・・と食肉類3,3・・から選ばれた食品素材を、食塩を加えることなくブイヨン液4で熟処理し、然る後包材に殺菌填することにより、食塩分0.5%以下で、かつ食品素材にブイヨンの風味が染み込んだ殺菌済み熱処理食品素材を得る。例文帳に追加

A food material composed of ingredients each selected from root vegetables 2, 2... and meat 3, 3... is boiled with a bouillon 4 without adding salt, sterilized and packed in a packaging material to give a sterilized heat- treated food material having ≤0.5% salt content and a flavor of bouillon soaked into the food material. - 特許庁

鶏のささ身を、熟作業を経て包装用缶に填させ、殺菌及び急冷させ、栄養分の損失を減らし、長期間保存することができ、いつどこでも簡便に食べることができる鶏ささ身缶の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing canned white meat of chicken by packing a boiled white meat in a packaging can and sterilizing and quenching the canned meat, effective for reducing the loss of nutrients, preservable for a long time and easily eatable without restriction on the time and place. - 特許庁

野菜、果物、青魚、小魚等をて柔らかくした後、所定の大きさに裁断し、所定の大きさに形成した食品材料1A、1B、1Cを、容器本体2内に複数種類填し、蓋体3によって密封した後、冷凍して、栄養機能食品を製造する。例文帳に追加

The nutrition function food is manufactured by putting into a container body 2 a plurality of kinds of food materials 1A, 1B and 1C formed to a predetermined size by cutting a vegetable, a fruit, a blue fish, a fingerling, etc. to a predetermined size after they are boiled and softened, sealing up the container body with a lid body 3, and freezing the food materials. - 特許庁

低糖度の栗甘露を容器に填して加圧加熱殺菌する際に、高分岐環状デキストリンを含む調味液を添加することにより、栗の澱粉溶出による白濁化を抑制し、外観上好ましい状態に保つことができる。例文帳に追加

The cooked chestnuts are obtained by adding seasoning liquid containing highly-branched cyclic dextrin when charging sweet-boiled chestnuts with low sugar content in a container to subject the chestnuts to pressurizing/heating sterilization so as to prevent cloudiness caused by elution of the starch from the chestnuts to keep the appearance of the chestnuts in a favorable condition. - 特許庁

少なくとも常温固形油脂と粉末ソースの2種を混合して得たペースト状ソース2を、常法により得た蒸麺線又は茹麺線の麺線集合体1上に填し、当該ペースト状ソースの一部が当該麺線間に混入した状態で冷凍することを特徴とする。例文帳に追加

The frozen noodles are obtained by filling pasty sauce 2 which is obtained by mixing at least two kinds of normal temperature solid oil and fat, and powdery sauce, on a noodle ribbon aggregate 1 of steamed noodle ribbon or boiled noodle ribbon, obtained by a usual method, and freezing the product in a condition of mixing a part of the pasty sauce in between the noodle ribbons. - 特許庁

糖類と塩を含有し、醤油を含有しない調味液でた油揚げ2と、この油揚げの皮の内部に填されたご飯類とを備え、前記油揚げの表面に焦げ目3が形成されていることを特徴とする焼き稲荷飯1とする。例文帳に追加

The toasted Inari rice 1 comprises a fried bean curd 2 cooked with seasoning liquid containing sugar and salt, but no soy sauce, and boiled rice charged in the inner part of the fried bean curd coat and having scorches 3 formed at the surface of the fried bean curd. - 特許庁

適当なサイズにカット処理された牛肉と、適当なサイズにカットされ、かつ、ブランチング処理をした又は生の状態の馬鈴薯、人参を含む野菜とをパウチに詰め、その上から込みカレーソースを填した後、脱気してパウチを密封し、次いで食品を填したパウチを90〜100℃の熱湯により60〜150分間加熱殺菌調理を施した後、冷却してケトルカレーを得ることを特徴とする。例文帳に追加

The kettle curry is prepared by filling a pouch with beef cut to a proper size and vegetables including blanched or raw potato and carrot cut to a proper size, pouring a boiled curry sauce to the pouch, deaerating and sealing the pouch, thermally sterilizing the resultant food-filled pouch with hot water at 90-100°C for 60-150 min and cooling the sterilized product. - 特許庁

近年では自転車やリヤカーをもとに形だけではなく設備も実させ、炊きが出来る(ただし江戸時代から屋台では炊きの設備を備えていた)物売りも増え、昭和初期から昭和40年代まで品を替え(鮨や蕎麦は廃れおでん売りや菓子パン売りなどが盛んになった)世間で一般的に見られたが、江戸時代から変わらず続いた豆腐売りや納豆売りや金魚売りなども含め、今ではほとんど見る事はなくなった。例文帳に追加

In recent years, more and more monouri not only advanced in appearance but also got equipped with enhanced cooking facilities on their bicycles or trailers towed by bicycles (though, monouri were already equipped with cooking facilities during the Edo period,) and from around 1926 to 1974, monouri were widely seen here and there in Japan by changing their items (Japanese style hotchpotch and sweets bread replaced sushi and soba); at present, however, monouri including those who sell tofu (bean curd), natto (fermented soybeans), and goldfish, the items which were already sold in the Edo period, are fading out.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

具材を加えて電子レンジで加熱調理することにより、具材のカレーを得られるようにするために、ふきこぼれが生じることがなく、具材やソースの加熱調理が短時間に終了しても、具材にカレー特有の辛味を分に付与することができる電子レンジ用容器詰カレーソースを提供する。例文帳に追加

To provide packaged curry sauce for microwave oven cooking to which ingredients are added and cooked with a microwave oven to obtain curry stew of the ingredients, which is free from boiling over and thoroughly gives spicy taste specific to curry to ingredients even when finishing cooking of the ingredients and the sauce in a short time. - 特許庁

複数の区画1a〜1eを有する弁当容器1に、御飯10と、コロッケ11、天ぷら12、スパゲティ13、佃14、漬物15等の惣菜類とを、各区画に別けて填した弁当20において、上記御飯10として、弁当容器1の所定の区画1aに入るように1つのブロック状に成形され、かつ、少なくとも1面が焼成されたものを用いる。例文帳に追加

The packed lunch 20 is such one that a lunch box 1 with a plurality of compartments 1a to 1e is packed with a boiled rice 10 and daily dishes such as croquette 11, deep-fried food 12, spaghetti 13, Tsukudani(food boiled hard in heavy seasonings) 14 and/or pickles 15 in the respective compartments. - 特許庁

必要な店員として洗い物担当および済みの食器を元の位置にもどす係を1名、生麺、鶏がらスープ、チャーシュー、卵、メンマ、なると等の具材、ねぎ、コショウ、七味等の薬味を補する係を2名、お客様の案内および専用の沸騰湯槽のお湯を代える係を1名、計4名で混雑時のお客様をさばく。例文帳に追加

As needed serving members, one for dish washing and returning them to the original places, and two for feeding the raw noodle, soup, ingredients such as pig meat, boiled egg, and spices such as onion, black pepper, red pepper and one for guiding the customers and changing the hot water in an exclusive boiling water tank, totally four members, are required. - 特許庁

そのため、内部の空隙に加熱凝固性可食液を含浸又は填することができ、これを加熱固化させることにより、食品中に散在する空隙部内に加熱固化体ができるため、硬くなりすぎたり、柔らかくても崩れることがなく、おでん種や物に使用できる新規ながんもどき様加工食品を得ることができる。例文帳に追加

Therefore, it is possible to immerse or fill a heat-coagulable edible liquid into the voids, and solidify by heating, and since the heat-solidified material is produced inside the voids presenting as dotted in the food, it does not become too hard, nor collapse even it is soft and is used as the material for the Oden or shimmered dish. - 特許庁

例文

トマト込み料理用ソースが予め填されレトルト処理された袋状のパウチ内に固形具材を投入して電子レンジで加熱調理するための電子レンジ調理用パウチ詰食品は、そのパウチに固形具材の投入口となるジッパー部と電子レンジによる加熱調理時に蒸気を排出する蒸気抜き機構を有している。例文帳に追加

This pouched food for microwave oven cooking is for cooking with a microwave oven, and is obtained by putting solid ingredients into a bag-like pouch which is previously filled with a tomato stewed food sauce and retort-treated. - 特許庁

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