1153万例文収録!

「甘明」に関連した英語例文の一覧と使い方(2ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 甘明に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

甘明の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 160



例文

本発が解決しようとする問題は、高味度味料の不快な後味や苦味、エグ味を抑え、呈味を改善する方法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for inhibiting the unpleasant aftertaste, bitter taste or harsh taste of a high sweetness sweetener and improving the taste. - 特許庁

本発味受容体発現コンストラクトは、味受容体サブユニットT1R2及びT1R3並びにGタンパク質αサブユニットをコードする各遺伝子を同一のプラスミドに挿入してなる。例文帳に追加

The sweet taste receptor-expressing construct is obtained by inserting each gene encoding sweet taste receptor subunits T1R2 and T1R3, and the G-protein α-subunit into the same plasmid. - 特許庁

本発に係る容器詰ウコン飲料は、ウコン飲料の浸透圧が400mOsm/kg以下であり、高味度味料及びミネラルを含有し、ウコン飲料のpHが3.8以下であることを特徴とする。例文帳に追加

The packaged turmeric beverage is such that the osmotic pressure of a turmeric beverage is400 mOsm/kg, a sweetener with a high degree of sweetness and minerals are added, and the turmeric beverage has pH 3.8 or below. - 特許庁

この出願発は、草、桂皮および/または柑橘類の皮、とくに、草、桂皮および/または柑橘類の皮、貝殻を含むことを特徴とする動物用薬剤に関する。例文帳に追加

The drug for the animals is characterized as comprising the the Glycyrrhizae Radix, Cinnamomi Cortex and/or Citri Leiocarpae Exocarpium, especially the Glycyrrhizae Radix, Cinnamomi Cortex and/or Citri Leiocarpae Exocarpium and the shell. - 特許庁

例文

本発は、寿司店などでは作ることのできないえびを3尾重ね並べした大きくて豪華で新鮮なえびの寿司種の製造方法を新規に提供することにある。例文帳に追加

To provide a new method for producing large, sumptuous and fresh sushi topping material using three pieces of prawns set out to be superimposed on one another which cannot be made at a sushi restaurant, or the like. - 特許庁


例文

更に、本発によれば、生栗を焙煎した後、好ましくは、未だ、熱い間に栗に上記表面加工剤を混合し、攪拌することを特徴とする栗の表面加工方法が提供される。例文帳に追加

The other objective method for the surface processing of sweet roasted chestnuts is characterized by comprising the following process: raw chestnuts are roasted, the resultant sweet roasted chestnuts are then mixed and agitated with the surface processing agent preferably while they are hot. - 特許庁

革のような緑色の外皮とくて汁の多い半透の果肉を持つ小粒の食用果実を実らせる熱帯アメリカの高木例文帳に追加

tropical American tree bearing a small edible fruit with green leathery skin and sweet juicy translucent pulp  - 日本語WordNet

名人桂文楽が納豆(「烏」)・枝豆(「馬のす」)などで見せた至芸が有名。例文帳に追加

As an example, the consummate performances of the master Bunraku KATSURA are well-known, such as his gesture of eating sweetened adzuki beans in the performance of Ake-garasu (A Crow Nesting at Dawn), and the gesture of eating boiled green soybeans in Umanosu (The Hair of a Horse's Tail).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

応の政変に憤慨して一時は譲位を決意するが、老臣である大納言露寺親長の諫奏によって取りやめる。例文帳に追加

He was furious about the Coup of Meio and decided to abdicate the throne; however, he didn't do so after receiving advice from Dainagon (chief councilor of state), Chikanaga KANROJI, who had long been an aide to the Emperor.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

露寺規長(かんろじのりなが、正徳(日本)3年6月23日(旧暦)(1713年8月13日)-天3年12月22日(旧暦)(1784年1月14日))は、江戸時代の公卿。例文帳に追加

Norinaga KANROJI (August 13, 1713 - January 14, 1784) was a Kugyo (high court noble) during the Edo period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

露寺国長(かんろじくになが、和8年9月10日(旧暦)(1771年10月17日)-天保8年6月18日(旧暦)(1837年7月20日))は、江戸時代後期の公卿。例文帳に追加

Kuninaga KANROJI (October 17, 1771 - July 20, 1837) was a Kugyo (court noble) in the late Edo period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

鎌倉には縄文・弥生時代の遺跡もあり、杉本寺、長谷寺、縄神社のように創建を奈良時代と伝える社寺も存在する。例文帳に追加

Kamakura contains remains from the Jomon and Yayoi periods and shrines and temples--Sugimoto-dera Temple, Hase-dera Temple, and Amanawashinmei-sha Shrine--reported to have been established in the Nara period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

特に、味噌の仕込み時に高カロテン含有有色藷を混合することで、淡黄色でるい色調の味噌を得ることができる。例文帳に追加

Especially, a Miso having light pale-yellow color tone can be produced by mixing the colored sweet potato having high carotene content in the fermentation of the Miso. - 特許庁

本発は、藷茎葉加工物と、γ−アミノ酪酸またはその誘導体とからなる、抗肥満剤を提供する。例文帳に追加

The invention provides the anti-obesity agent comprising a processed material of the stems and leaves of sweet potatoes, γ-aminobutyric acid or its derivative. - 特許庁

本発の組成物には、通常タバコに加味される香味剤(flavoring)、例えば塩化ナトリウム(sodium chloride)、グリセロール(glycerol)、味剤(sweetner)、香料(spices)などを付加することができる。例文帳に追加

This composition may also be incorporated with flavorings commonly added to tobacco such as sodium chloride, glycerol, sweetener and/or spices. - 特許庁

本発の口腔内速崩錠には、ココアパウダー及び不快味を有する薬物の他、味成分を更に含有する。例文帳に追加

Further, the tablet contains a sweetening component, as well as the cocoa powder and the medicament having the unpleasant taste. - 特許庁

本発は、深みのある味と、独特のそば臭を有し、かつ粘弾性と経時変化耐性を有するそば類の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing buckwheat noodles having deep sweetness, individual buckwheat odor, viscoelasticity and resistance to deterioration with time. - 特許庁

本発の目的は、特有のい香りを有する加工フェヌグリークの製造方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method for producing processed fenugreek having characteristic sweet flavor. - 特許庁

本発は麻黄、草および石膏からなる生薬および/または抽出エキスの混合物を有効成分とする糖尿病治療剤。例文帳に追加

The agent for the treatment of diabetes contains a mixture of crude drugs composed of Maou (stalk of Ephedra sinica), licorice and gypsum and/or their extracts as active components. - 特許庁

また、本発においては、乾燥した粳米を原料として用いる酒精含有味調味料の製造方法もまた提供される。例文帳に追加

The method for producing alcohol-containing sweet seasoning includes using dried nonglutinous rice as a raw material. - 特許庁

本発は菓子類の見栄えを損なうことなく、小麦粉本来の香ばしい香りと、味を付与した菓子類の製造法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing a cake imparted with the good flavor and sweetness of wheat flour without deteriorating the appearance of the cake. - 特許庁

本発味及び/又は風味改良・増強され、尚且つ健康面においても改良された餡及び餡含有飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide bean jam improved/and enhanced in sweetness and/or flavor and improved in an health aspect, and to provide bean jam-containing food and drink. - 特許庁

本発は、毎日掻き回すことを必要としないぬか漬けの酢ぬか床を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide sweet vinegar-containing salted rice-bran paste for Nukazuke (pickle soaked in salted rice-bran paste) unnecessary to mix it up every day. - 特許庁

本発のインスタント飲料は内部に可溶性の飲料素材が包含され外部が固形化された味料で構成されたことを特徴とする。例文帳に追加

This instant drink is composed of a sweetener having a solidified outer layer and containing a soluble drink material. - 特許庁

この発は、風味、栄養価、及び嗜好性共に優れた塩味又は味の干し納豆を製造することを目的としたものである。例文帳に追加

To provide a method for producing dried fermented soybeans, capable of producing the dried fermented soybeans excellent in flavor, nutritive value, and tastiness at the same time and having a salt taste or a sweet taste. - 特許庁

本発の課題は、酸味と味とのバランスの取れた、後味のさぱっりした新規な果汁入り飲料を提供することである。例文帳に追加

To provide a novel fruit-juice-containing beverage having good balance between sour taste and sweet taste, and refreshing aftertaste. - 特許庁

また、本発の暑熱ストレス軽減組成物は、酒粕及び米こうじを少なくとも含有する酒からなるものとすることができる。例文帳に追加

Further, this summer heat stress alleviating composition can be composed of a sweet drink made from fermented rice which contains at least lees of rice wine and rice bran. - 特許庁

また、本発の細胞体は、ゲノム中にFRT(Flippase Recognition Target)配列を1か所組み込まれた293細胞に、本発味受容体発現コンストラクトを遺伝子導入して味受容体サブユニットT1R2及びT1R3並びにGタンパク質αサブユニットを同時に発現させてなる。例文帳に追加

The cell body is obtained by simultaneously expressing the sweet taste receptor subunits T1R2 and T1R3, and the G-protein α-subunit by introducing the sweet taste receptor-expressing construct into 293 cell in which FRT (Flippase Recognition Target) sequence is incorporated into one position of the genome. - 特許庁

本発にかかる味組成物は、味成分として、少なくとも、エリスリトール、スクラロース、およびアセスルファムカリウムを含んでおり、上記3種の味成分の全重量を100とした場合に、重量比で、エリスリトールの配合比が75〜85の範囲内にあり、スクラロースの配合比が2〜10の範囲内にあり、アセスルファムカリウムの配合比が5〜20の範囲内にある。例文帳に追加

The sweet composition at least contains erythritol, sucralose and potassium acesulfame as the sweetness components, in a weight ratio of 75-85 of erythritol, 2-10 of sucralose and 5-20 of potassium acesulfame setting the sum of the three components as 100. - 特許庁

不快な味を有する成分を含有する粒子、と味物質を含有する粒子を含み、味物質を含有する粒子の溶解速度が不快な味を有する成分の粒子よりらかに大きいことを特徴とする経口固形組成物。例文帳に追加

The oral solid composition comprises particles of the ingredient having the unpleasant taste and particles having ingredient of sweet taste, wherein the dissolving rate of the ingredient with sweet taste is clearly higher than the dissolving rate of the ingredient having the unpleasant taste. - 特許庁

本発に係る紅茶飲料は、単体で混入された場合には苦渋味を感じる程度の茶ポリフェノールと、当該苦渋味を緩和する程度の高味度味料もしくは糖アルコールのいずれかまたは両方と、を含有する。例文帳に追加

The black tea beverage contains tea polyphenol to an extent allowing to feel bitter and astringent taste in the case of mixing as a single body, and either or both sweetening with high sweetness and sugar alcohol to an extent allowing to relieve bitter and astringent taste. - 特許庁

本発の高味度味料の呈味改善剤は、L値25以上40以下の焙煎コーヒー豆を水蒸気蒸留により脱臭し、次いで水、エタノールまたはこれらの混合物で抽出して得られたコーヒー抽出物を有効成分として含むものとした。例文帳に追加

The taste improver of the sweetener with high sweetness degree is provided by containing as active ingredients the coffee extracts obtained by deodorizing roasted coffee beans having25 but ≤40 L value by steam distillation, and extracting the obtained with water, ethanol or a mixture thereof. - 特許庁

従来使用されていた糯米ではなく粳米を原料とする酒精含有味調味料の製造法であって、米の粉砕を必要とせず、かつ、デンプンの老化を避けることにより、高品質な酒精含有味調味料の製造法を提供することを、本発の課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing alcohol-containing sweet seasoning by using nonglutinous rice as a raw material but not a conventionally used glutinous rice, which does not need rice grinding and avoids starch aging so as to produce high-quality alcohol-containing sweet seasoning. - 特許庁

本発によれば、満腹中枢の「い」を感じ取る部分による欲求を満たすために味料を含有しているので、味覚特異性満腹によって「別腹」による過剰な食物(デザート等を含む)の摂取を抑制することができ、ダイエットに貢献することができる。例文帳に追加

The food contains the sweetener to satisfy the desire caused via the part of the satiety center perceiving "sweetness" so that taste-peculiar fullness inhibits the user from eating too much food (including dessert or the like) in spite of being on a full stomach, and thereby the diet-supplemental food can contribute to the diet. - 特許庁

本発は、上記のような従来技術の問題点に鑑み、アルコール飲料の設計品質をほとんど変えることなく、かつ、アルコールの刺激感及び高味度味料の苦味やエグミなどの欠点が改善されたアルコール飲料を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide an alcoholic drink almost without changing the designed quality of the alcoholic drink on considering conventional technical problematic points as described above, and improving faults such as the irritating feeling of the alcohol and the bitter taste, astringent taste, etc., of a highly sweetening sweetener. - 特許庁

木村蒹葭堂が入手した代の篆刻家蘇宣の『蘚氏印略』4巻を範として模刻したり、同じく暘の『印正』に注解して刊行した。例文帳に追加

He did mokoku of "Senshi inryaku" (abbreviation of the Sen clan's seal) volume four by Sosen, a tenkokuka in the Ming period, which was acquired by Kenkado KIMURA, and published his comment on "Insho" (record of seal) by Kanyo, who was also from the Ming period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発の苦渋味の低減化方法は、ポリフェノールを高濃度で含む飲料において、飲料の味を強くすることなく、ポリフェノールの苦渋味を低減することができるため、該飲料は、味を感じることなくポリフェノールの苦渋味だけを低減した、飲料本来の香味を生かした飲みやすい容器詰め飲料として提供することができる。例文帳に追加

Since this bitter taste-decreasing method decreases the bitter taste of polyphenol without strengthening the sweet taste of the drink which contains polyphenol at high concentration, it is possible to offer the drink as the easily drinkable packaged drink which is decreased only in the bitter taste of polyphenol without feeling of sweet taste, and makes use of the original flavor of the drink. - 特許庁

本発による口中清涼化組成物は、(A)中鎖脂肪酸トリグリセライド、(B)ジペプチド味剤、および、(C)メントールおよびその誘導体、ミント精油並びにユーカリ精油からなる群から選択される少なくとも1種の清涼化剤を含み、かつ、組成物中のジペプチド味剤(B)の割合が0.5〜5重量%であり、組成物中の清涼化剤(C)の割合が10〜35重量%であるものである。例文帳に追加

The invention relates to the oral refreshing composition including (A) a medium chain triglyceride, (B) a dipeptide sweetener, and (C) at least a refreshing agent selected from a group comprising menthol or its derivative, mint essential oil and eucalyptus essential oil, wherein the composition comprises 0.5-5 wt.%. of the dipeptide sweetener (B) and 10-35 wt.%. of the refreshing agent (C). - 特許庁

本発は、白薯( Ipomoea Batatas sp.)の塊根全体、或いはその皮部分を乾燥し、粉砕して得られる、抗糖尿病成分含有食品組成物、並びに白薯( Ipomoea Batatas sp.)の塊根全体、或いはその皮部分から抽出して得られる、インスリン分泌促進作用及び耐糖能改善作用を示す抗糖尿病成分含有食品組成物を提供するものである。例文帳に追加

This anti-diabetic ingredient-containing food composition obtained by drying and crushing the whole root tuber or skin portion of Ipomoea Batatas sp., and the anti-diabetic ingredient-containing food composition obtained by extracting the whole root tuber or skin portion of the Ipomoea Batatas sp., and exhibiting an insulin secretion-promoting action and a glucose tolerance- improving action are provided. - 特許庁

河海抄の記述によれば、もち米を乾燥させて臼でひいて作った餅粉(現在の道寺粉)を葛の汁で練って団子のようにし、椿の葉で包んだもの。例文帳に追加

According to the description in Kakai-sho Commentary, Tsubaki-mochi was something like a dumpling made from mochi-ko (rice cake flour, present-day domyojiko [dried and granulated glutinous rice flour]) that was made by grinding dried glutinous rice with a mill-stone, kneaded with amazura (traditional sweetener commonly used in the past), and wrapped with camellia leaves.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

徳4年(1393年)に後円融上皇が死去すると、義満はさらに朝廷への影響を強め、事実上の上皇として、後世「義満の院政」などと呼ばれる権力を振るい、後小松はその下でまったくの傀儡にんじた。例文帳に追加

Following the death of the Retired Emperor Goenyu in 1393, Yoshimitsu had even stronger power to influence the Imperial Palace and took control of the politics as an actual retired emperor; in later years it was called 'Yoshimitsu's cloister government,' while Emperor Gokomatsu acted as the tool of another person.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

露寺親長(かんろじちかなが、応永31年(1425年)-応9年8月17日(旧暦)(1500年8月31日))は、室町時代中期から戦国時代(日本)にかけての公家である。例文帳に追加

Chikanaga KANROJI (1424 - September 20, 1500) was a kuge (court noble) living from the middle of the Muromachi period to the Sengoku Period (Period of Warring States) (Japan).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

17歳まで洟(はな)を垂れて母親にえていたので、兄の敬孝(孝天皇に仕え、西郷隆盛に、敬孝がいなければ維新は成らなかったと言わしめた)と比較されて「あやバカ」とあだ名された。例文帳に追加

Because he was a child with a running nose depending too much on his mother until the age of 17, he was nicknamed "big fool" by being compared with his elder brother Yukitaka (he served Emperor Komei, Takamori SAIGO praised him by saying the Restoration would not have been accomplished without Yukitaka).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

経済の回復を助けるため,安倍首相と麻生氏は茂(もて)木(ぎ)敏(とし)充(みつ)経済産業大臣や(あま)利(り)(あきら)経済再生担当大臣と協力しなければならないだろう。例文帳に追加

To help revive the economy, Abe and Aso will have to cooperate with Motegi Toshimitsu, the minister of economy, trade and industry, and Amari Akira, the minister in charge of economic revitalization.  - 浜島書店 Catch a Wave

本発のステビアを含む製品は、ステビア・レバウディアナ(Stevia rebaudiana)由来の味料であってレバウディオサイドAを含むものを含み、同時に、アスパラサス・リネアリス(Aspalathus linearis)からの固体を含む。例文帳に追加

The products comprising stevia comprise a sweetening agent derived from Stevia rebaudiana that comprises rebaudioside A wherein the product comprises solids from Aspalathus linearis. - 特許庁

本発はエリスリト−ル100重量部に対してL−フェニルアラニン、エチルマルトールなどを0.1〜10重量部添加して製造された粉末顆粒状エリスリトール味料組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a powdery granular erythritol sweetener composition produced by adding 0.1-10 pt(s).wt. of e.g. L-phenylalanine, ethylmaltol to 100 pts.wt. of erythritol. - 特許庁

本発は、み、旨みを増強することにより、麦本来の香ばしさがバランス良く調和された麦茶の製造方法およびこの麦茶抽出液を用いた麦茶飲料を提供することを主目的とするものである。例文帳に追加

To provide a method for producing barley tea in which nice smell of barley itself is well-balanced by enhancing sweetness and flavor and to provide barley tea beverage using the barley tea extract. - 特許庁

例えば約75:25〜95:5の比のネオテームおよびアセスルファム−Kを有する人工味料は、特に、飲料に適用したとき、不快な味を妨げるのに有効であることが判した。例文帳に追加

The artificial sweetener having, for example, about 75:25-95:5 of neotame and acesulfame-K is found effective to avoid off-taste of conventional sweeteners when applied to beverages. - 特許庁

本発は食物繊維や天然ミネラルの摂取ができ、且つ美容食として適したトコロテン菓子を提供すると共にヒジキのさと味噌の風味が醸し出され、爽やかさと香りを有したトコロテン菓子を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a gelidium jelly confectionery capable of ingesting dietary fibers and natural minerals, suitable as a beauty food, creating sweetness of Hizikia fusiforme and taste of miso and having refreshing flavor. - 特許庁

例文

またさらに、草抽出物,クワ抽出物,ワレモコウ抽出物から選択される1種又は2種以上の成分を併用することにより、肌に透感を付与することができる。例文帳に追加

Further, combined use of at least one ingredient selected from licorice extract, mulberry extract and burnet extract can impart the skin with transparent feeling. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2025 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2025 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2025 GRAS Group, Inc.RSS