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米粉の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 804



例文

所要の穀を主原料とするゲル状のつなぎ材B上に飯Aを載置せしめ、原形を留めつつシ−ト状に展圧して焼成せしめた構成よりなる。例文帳に追加

Boiled rice A is placed on a binder B in a gel state comprising fixed grain flour as a raw material, spread and pressed into a sheetlike state while retaining its original form and baked. - 特許庁

別途破砕装置を設けるような弊害がなく、しかも被乾燥物が白等の澱系食品残渣でも乾燥処理することができる高効率の真空乾燥装置を提供する。例文帳に追加

To provide a highly efficient vacuum drying device for giving drying treatment to dried objects which are starch food residues such as white rice with no adverse effects of a crushing device, when provided separately. - 特許庁

植物素材(糠、小麦フスマ、ビートファイバー、こんにゃくトビその他)を原料とし、スフィンゴ糖脂質を高濃度に含有し且つ飲食品にも使用可能なスフィンゴ糖脂質含有物を効率的に工業生産する。例文帳に追加

To produce a material containing sphingoglycolipid in a high concentration and used for a beverage and foods efficiently and industrially by using plant materials (rice bran, wheat bran, beat fiber, konjak powder, etc.) as raw materials. - 特許庁

好ましくは、水分含量6〜10%の乾燥アルファー化を120〜160メッシュに末化してあり、さらに150℃以上の温度で焙煎してある即席粥の素。例文帳に追加

The stock is preferably prepared by powdering the dried pregelatinized rice with 6-10% moisture content into 120-160 mesh and further roasting the resultant powder at150°C temperature. - 特許庁

例文

生ゴミを、コーヒー粕に蛭石の焼成末を混合しあるいは必要によってはさらに糠も混合して収容するゴミ攪拌処理槽内に投入した後、攪拌しながら分解消滅処理する。例文帳に追加

The garbage is decomposed and extinguished by charging the garbage into a garbage stirring vessel housing coffee dregs mixed with the calcined powder of vermiculite and if necessary, with rice bran and stirring them. - 特許庁


例文

で頭髪の染毛剤として古来から使用されているヘンナ植物体の末又は抽出液をムースの剤型に加工するに際し、ヘンナの有効成分は水の存在で経時的に劣化する。例文帳に追加

To provide an aerosol type mousse for dyeing the hair and making it beautiful. - 特許庁

管理者などが糠処理を頻繁に行わなくても済みながら、設置箇所の外部に糠の塵が飛散したりすることのないコイン精設備の糠収容装置としての糠小屋を提供する。例文帳に追加

To provide a rice bran shed as a rice bran storage device for coin-operated rice polishing equipment which prevents dust of rice bran from flying outside an installation place without performing frequent rice bran treatment by a keeper etc. - 特許庁

本発明は、古紙パルプ及びクラフトパルプを含む原料パルプを主原料とするクラフト紙であって、アルファ化したを含有し、灰分が4.0質量%以下であることを特徴とする。例文帳に追加

The kraft paper is mainly composed of raw material pulp including waste paper pulp and kraft pulp, contains gelatinized rice starch, and the ash content is 4.0 mass% or less. - 特許庁

パン材料としてグルテン及び増粘剤を含ませることなく米粉を使用する場合に出来の良いパンを製造できる自動製パン器を提供する。例文帳に追加

To provide an automatic bread machine which can make good bread when a rice powder is used as a bread ingredient without being mixed with gluten and a thickener. - 特許庁

例文

飯を含むフィリングが、小麦と水を主要な原料とする柔軟な外皮で包まれており、前記外皮は、前記フィリングと一体に焼き上げられたことを特徴とする、携帯可能食品とする。例文帳に追加

The portable food product is such that filling including boiled rice is wrapped with soft outer skin whose main raw material is wheat flour and water, and the outer skin is baked so as to be integral with the filling. - 特許庁

例文

ご飯が硬くなったりに含まれる澱のα化が阻害されたりすることなく、ミネラル成分が豊富なおいしいご飯を炊き上げることができる電気炊飯器を提供する。例文帳に追加

To provide an electric rice cooker capable of cooking a tasty and mineral-rich rice food without causing a hard-to-chew rice food and inhibit a gelatinization of rice starch. - 特許庁

パン、うどん、素麺、菓子等に加熱加工しなくとも、そのまま飲食できる、非常食用、幼児食用、病人食用あるいは忙しい時の食に適する米粉を提供する。例文帳に追加

To provide a rice powder enabling the eating and drinking as it is even without being subjected to heat processing for obtaining bread, noodles, thin wheat noodles, confectionery or the like, and suitable for emergency provisions, infant food, patient food or food at busy time. - 特許庁

上記の乾燥アルファー化末を180〜190℃に熱した鉄板上に散布し、瞬間的に焙煎することを特徴とする即席粥の素の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the stock for the instant rice porridge is characterized by sprinkling the powder of the dried pregelatinized rice onto an iron plate heated at 180-190°C and instantaneously roasting the powder. - 特許庁

六価クロムを含有する水、土壌、汚泥または廃材に、小麦フスマ、末糠等の糟糠類を添加混合して嫌気的発酵を行って、水、土壌、汚泥または廃材中の六価クロムの濃度を低減する方法。例文帳に追加

In this method, the hexavalent chromium concentration in the water, soil, sludge, or waste material is reduced by mixing the water, soil, sludge, or waste material containing the hexavalent chromium with bran such as wheat bran, Sueko (crude wheat bran), or rice bran and by carrying out anaerobic fermentation. - 特許庁

を原料とする生地を蒸煮することなく、厚さ0.3mm以上のシート状に圧延し、該シート状生地を成形後、生蒸気を噴霧し、焼成することを特徴とする菓の製造法。例文帳に追加

This method for producing the rice confectionery is characterized by rolling a dough made of a grain flour as a raw material into the form of a sheet having ≥0.3 mm thickness without steaming the dough, molding the resultant sheetlike dough, then spraying live steam thereon and baking the resultant dough. - 特許庁

飯やうどん、パン、酒類の搾りかす等のデンプン質を多く含む食品ごみを薄く延ばしながら急速に加熱して糊化させて乾燥した後、冷却、砕して工業用のデンプンとして利用する。例文帳に追加

The food refuse containing a large amount of the starch such as boiled rice, noodles, bread and strained lees of alcoholic drinks is quickly heated and turned into α-starch while being flattened thin, and dried, then cooled, pulverized, and utilized as the industrial starch. - 特許庁

流水に浸漬して発芽させた発芽籾を、1次焙煎によって加熱殺菌と共に、酵素作用及び代謝作用を失活させて、澱を糊化させる工程と、水分調整後脱穀し発芽玄とする工程とを有する。例文帳に追加

The production method contains a step comprising the primary roasting of unhulled rice germinated by immersing in running water to effect the thermal sterilization, the inactivation of enzymatic action and metabolic action and the gelatinization of starch and a step to thresh the germinated rice after the adjustment of water content to obtain the germinated unhulled rice. - 特許庁

加電気31から加電針33に所定の電圧を印加して、搬送路41内の精白及びこれに付着する塵の帯電状態が均一となるように電荷を注入する。例文帳に追加

A prescribed voltage is impressed from electricity 31 for impression to the needles 33 to inject charges in such a manner that the electrification state of the polished rice in the conveyance path 41 and the dust sticking thereto is made uniform. - 特許庁

飯等の澱質食品を野菜等の高水分含量の具材と接した形態で含む常温保存性食品における、水分移行を抑制し、該食品の食感及び外観を良好なものとすること。例文帳に追加

To provide a method for producing a normal temperature-preservable food containing a starchy food such as cooked rice in such a form as to be in contact with ingredients such as vegetables having high water content, so as to suppress water transfer and improve its texture and appearance. - 特許庁

飯等の対象食品(F)の表面に、第1テンプレート(8)を載せた状態で粒食品(G1)をふりかけることによりベース図柄(B)を形成した後、第1テンプレート(8)の上に第2テンプレート(14)を重ね合わせる。例文帳に追加

The base pattern (B) is formed on the surface of a subject food (F) such as cooked rice by spreading a particulate food (G1) while the first template (8) is placed on the surface of the subject food (F) and then the second template (14) is placed over the first template (8). - 特許庁

保存時間の経過により硬化する現象を解消すると共に、食品添加物表示の必要な糖質、澱等の配合を不要にする濡れ菓及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide wet rice confectionery intended for solving a phenomenon of hardening through a lapse of preservation time, and free from the need of mixing of glucide and starch requiring a food additive indication, and to provide a method for producing the wet rice confectionery. - 特許庁

高速回転する羽根部材13により精が互いにぶつかり、摺り合って表面に残存付着している糊層が除去され、除糠部12aを通って排出される。例文帳に追加

Starch powder layers remaining in and adhering to the surfaces of the milled rice grains are removed by hitting the grains against the another by the blade members 13 rotating at high speed and discharged through the rice bran removal part 12a. - 特許庁

本発明は、道路1に沿った一つの区画内に、米粉パンの加工工場2、農産物、林産物、水産物又は畜産物の販売所4、静菌装置3、駐車場7が設けてあることを特徴とする。例文帳に追加

One block along a road 1 is provided with a processing plant 2 of rice powder bread, a selling place 4 of farm products, forest products, marine products, or stock farm products, a sterilizing device 3, and a parking lot 7. - 特許庁

本発明は、ヒハツ抽出物を含有する飲料であって、ヒハツ原体1質量部に対して、0.1〜2質量部のタンニンと0.1〜2質量部の玄米粉粒物を含有する前記飲料を提供する。例文帳に追加

This drink contains a Piper longum extract, and 0.1-2 pts.wt. of tannin and 0.1-2 pts.wt. of brown rice granules based on 1 pt.wt. of a Piper longum raw material. - 特許庁

等、殻の付いた穀類又は豆類の一方又は両方を蒸す工程と、蒸したものを乾燥する工程と、乾燥したものを焙煎する工程と、焙煎したものを末化する工程とを経て製造される。例文帳に追加

This health food is produced through such processes that both or either grain with husk such as unhulled rice and/or beans are(is) steamed, the resultant steamed product is dried, the dried product is roasted, and the resultant roasted product is pulverized. - 特許庁

従来は別工程としていた砕、乾燥及び分級の各処理を一の工程で行い、設備の簡略化と製造効率の向上を図ると共に、分のα化とβ化の処理を容易に行う。例文帳に追加

To provide a method for producing rice flour, aiming at the simplification of facilities and improvement of production efficiency by performing the treatments of crushing, drying and classifying which are performed in separated processes, in one process and also easily performing the treatments of making the α-form and β-form of a rice content. - 特許庁

本発明は、冷蔵下で保存してもシートの透明感及び食感が保たれ、また保存性に優れた米粉加工シート状食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

The rice flour processed sheet-like food has white turbidity of40 after keeping in cold storage at 5°C for 48 h and breaking strength of 500-20,000 g/cm^2. - 特許庁

菓業界及びスナック菓子業界等において、焼成した菓子生地、ポテトチップの生地等の表面に付着させて使用する、苦味がなく、醤油の風味付け用として好適な末濃色醤油を得る。例文帳に追加

To provide powdery dark-color soy sauce which is stuck to the surface of baked confectionery dough, potato chip dough or the like to be used in a rice confectionery business field, a snuck confectionery business field and the like, has no bitter taste and is suitable for soy sauce flavor seasoning. - 特許庁

米粉100重量部と、塩7〜300重量部と、水との混合物を混捏して、中麺を60〜100℃に練り上げることを特徴とする中麺の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the rice-powder soaker dough includes mixing 100 pts.wt. of rice powder, 7-300 pts.wt. of salt and water, and kneading the product at 60-100°C to provide the soaker dough. - 特許庁

100℃で酵素活性を失う澱分解酵素α−アミラーゼ、蛋白分解酵素プロテアーゼ及び植物組織崩壊酵素ペクチナーゼを同時に含有する酵素製剤を、無洗の炊飯時に浸漬水に添加する。例文帳に追加

The invention relates to the quality improving agent for wash-free rice which is an enzyme preparation added to the soaking water in cooking wash-free rice, wherein the enzyme preparation comprises an α-amylase which loses enzymic activity at 100°C, a protease and a pectinase. - 特許庁

米粉を主原料として使用した、粘つかず、酸味が弱く、化学薬品を含まない、食パン,ロールパン,デニッシュパン,フランスパンなどのパン及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain various bread such as an English bread, a roll bread, a Danish bread, a French bread using rice flour as a main raw material, not glutinous, having a weak sour taste, and not containing a chemical, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

管理者などが糠処理を頻繁に行わなくても済み、設置箇所の外部に糠の塵が飛散したりすることのないコイン精設備の糠収容装置を提供する。例文帳に追加

To provide a bran accommodation apparatus for a coin rice milling equipment in which a manager or the like needs not carry out brain treatment frequently and the dust of the bran doesn't scatter to the outside of installed place thereof. - 特許庁

高効率、高収率な酵素反応を実現するに適した、糠由来の酵素活性を有する乾燥末およびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a dried powder suitable for achieving an enzymic reaction with high efficiency and high yield, and having enzymic activity derived from rice bran, and to provide a method for producing the dried powder. - 特許庁

あるいは、予め水分が10重量%以下に、かつ脂質分が7重量%以下に調整されたぬかを微砕する工程を含んでいる。例文帳に追加

The method for producing the rice bran processed product, comprising a process for minute-grinding the rice bran preliminarily adjusted to a water content of10 wt.% and a lipid content of ≤7 wt.%. - 特許庁

の糊化を進行させるのに必要な熱エネルギーを鍋加熱手段3と高温蒸気により飯に供給し、糊化を促進し、炊飯性能が向上する。例文帳に追加

A thermal energy necessary for progressing gelatinization of rice starch is supplied to the rice by the pot heating means 3 and the high-temperature steam, accelerates the gelatinization and improves the cooking performance. - 特許庁

DEが2よりも小さい澱分解物に、その2.5〜3.5倍重量のオリゴ糖及び/または0.2〜2.5倍重量の還元麦芽糖を含有することを特徴とする飯用改質剤。例文帳に追加

The modifying agent for cooked rice is obtained by adding an oligosaccharide in an amount of 2.5-3.5 times by weight and/or reduced malt sugar in an amount of 0.2-3.5 times by weight to a decomposed product of a starch having ≥2 DE. - 特許庁

の糊化度が30%以下であり、かつ一般生菌数が1000個/g以下であることを特徴とする熱水処理又は蒸気処理された発芽玄例文帳に追加

This germinated brown rice subjected to a hydrothermal treatment or steaming is characterized by that the starch gelatinization degree is30%, and its general viable cell number is ≤1,000/g. - 特許庁

ごく当り前のの飯を炊いて作り、これに暖かい内に重量比で千分の1から十分の1まで程度の食塩を混ぜ、擂り鉢や臼と擂り木や杵により搗きまた練り合わせなどして均一な組成のねばねばした物体を得る。例文帳に追加

Ordinary rice is boiled, mixed with salts at a weight ratio of 1000:1 to 10:1 while hot, and pounded or kneaded using a mortar and a pestle to obtain a sticky material with a uniform composition. - 特許庁

原料に用いた米粉のデンプンの97%以上が液化され、且つ、液化工程に用いたα−アミラーゼ活性が製品中に残存しない、香味の良好な酒精含有調味料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an alcohol-containing seasoning having excellent flavor, wherein97 wt.% of rice flour starch used as a raw material is liquefied, and also no α-amylase activity used in the liquefying process is left in the thus obtained product. - 特許庁

詳しくは、水分含量8〜10%の乾燥生地を、粒度60〜80メッシュに砕し細粒化することを特徴とする即席無添加流動性飯の素。例文帳に追加

In more details, the instant additive-free fluid boiled rice material is obtained by crushing the dry dough with 8-10 wt.% of water to a grain size of 60-80 mesh followed by grain refining. - 特許庁

配合としては、米粉100重量部に対して増粘剤を1重量部、イーストを3重量部、油脂を5重量部、砂糖を10重量部、塩を2重量部、水を80〜100重量部配合することが好ましい。例文帳に追加

The production method is preferably carried out by formulating 100 pts.wt. rice flour with 1 pt.wt. thickener, 3 pts.wt. yeast, 5 pts.wt. oil and fat, 10 pts.wt. sugar, 2 pts.wt. salt and 80-100 pts.wt. water. - 特許庁

食材に含まれる澱の老化を防止して、その食味や食感等の品質を維持しつつ、保存性を向上させる加工食品の保存方法および飯の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preserving a processed food, improving its preservation property by preventing the aging of starch contained in a foodstuff while maintaining its quality such as eat taste, eat feeling, etc., and a method for producing cooked rice. - 特許庁

培地原料成分として、トウモロコシの実を除去した茎部、おが屑、及び糠を合計で96〜98重量%;並びに添加剤として、タバコの、卵の殻、及び炭を合計で2〜4重量%含有するキノコ栽培用培地である。例文帳に追加

The medium for mushroom culture contains total 96-98 wt.% of cornstalk after removing the corn, saw dust and rice bran and total 2-4 wt.% of cigarette powder, eggshell and charcoal. - 特許庁

世界最大の一般消費財メーカー国P&G社は、水を浄化させる末PUR(ピュリファイアオブウォーター)のBOPビジネスを展開している。例文帳に追加

A U.S-owned company, P&G Co., Ltd, which is the most biggest consumer goods maker in the world has developed BOP business for their product PUR (Purifier of water), function of which is to purify water. - 経済産業省

小麦の有する特徴を生かし、ソフトでありながらモチモチ感のある独特の食感を有すると共に、の旨みをも加味し、さらに老化を抑制したパン類に好適な湯種を提供すること、及びこの湯種を用いて高品質のパン類を製造する方法を提供し、さらにこの方法を用いて作られる品質の優れたパン類を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a hot-water blend suitable for bread that has an unique chewy texture with despite being soft through making the best use of the characteristics inherent in wheat flour and rice, is provided with rice deliciousness as well, and is also suppressed in deterioration, to provide a method for producing high-quality bread using the hot-water blend, and to provide also such high-quality bread made using the method. - 特許庁

具材を含有し調味付けされてなる雑炊用加工であって、製品に対して平均分子量750以上の還元澱糖化物5%以上、塩分1.2%以上及び水分52〜62%を含有し、ヘッドスペースが製品100g当たり10ml以下となるように耐熱性パウチに充填され、レトルト処理されてなるパウチ入り雑炊用レトルト加工例文帳に追加

The retort processed rice contains ingredients and seasoned for porridge, wherein the rice contains5% of saccharified product of a reduced starch having ≥750 of average molecular weight, ≥1.2% of salts and 52-62% of water, and filled and retort processed in heat resistant pouches with 10 ml of head space per 100g product. - 特許庁

フェノール樹脂成形材料またはフェノール樹脂積層板の製造工程ないし使用工程で発生する廃材、又は使用後の廃材を原料とし、これを砕し、さらに略球状ないし粒状に加工した後、炭化及び賦活処理してなる略球状または粒状の活性炭の製造方法。例文帳に追加

The nearly spherical or rice grain like activated carbon is manufactured by using waste generated in the manufacturing process or using process of a phenol resin compound or a phenol resin laminated plate as a raw material, pulverizing and after working into a spherical or rice grain-like shape, carbonizing and activating. - 特許庁

1000gのもちを6時間浸漬したのち、水を切り、もちつき機でもちつきをし、その過程で生重量の1%量の山芋末・おなじく15%量の砂糖・おなじく1%量の食塩・おなじく25%量の水を生地に添加し、もちつきを終えたあと、生地を放冷し、急速凍結または緩慢凍結で冷凍もちを製造。例文帳に追加

A frozen rice cake is produced by immersing 1,000 g of glutinous rice in water for 6 hr, draining the rice, pounding the rice with a pounding machine, adding 1% yam powder, 15% sugar, 1% salt and 25% water based on the weight of the raw rice to the rice during the pounding process, allowing the pounded rice to cool and quickly or slowly freezing the product. - 特許庁

炊飯の際水で研ぐことなく単に水を加えるだけで簡単に通常の半分以下の短い時間で美味しいご飯となり、かつ長期保存もできるというα化加工の長所を有しながら、しかも動植物の栄養末、植物性栄養液、植物油の栄養成分を含んだ高栄養価α化加工を得る。例文帳に追加

To provide a nutritious pregelatinized rice capable of simply cooked in a short time of a half or less of usual cooking time by only adding water without washing with water when cooking rice, having advantage of long preservability inherent to the nutritious pregelatinized rice, and comprising nutritive powder of animals and plants, vegetable nutrition solution or nutrient composition of plant oils. - 特許庁

例文

日配品などの食品類、特に、焼飯,チキンライスその他の飯加工品、スパゲッティ,焼そば,焼うどん,焼米粉等の非汁麺系食品類やソ−セ−ジ,ハム,その他の肉類や魚類の加工食品に適用して、従来のものに比べて顕著に高められた日持ち効果が得られる新規な食品保存剤を提供することにある。例文帳に追加

To provide a new preservative for food having a preservation period- prolonging effect remarkably superior to conventional preservatives when applied to foods such as daily delivered commodities, especially processed cooked rice such as fried rice and chicken rice, soup-free noodle-type foods such as spaghetti, chow mein, baked noodle and baked rice powder, and processed foods of meats and fishes such as sausage and ham. - 特許庁

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