1016万例文収録!

「蒸し蒸しする」に関連した英語例文の一覧と使い方(3ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 蒸し蒸しするの意味・解説 > 蒸し蒸しするに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

蒸し蒸しするの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 359



例文

生地を掛け下げる掛け下げ部に、蒸気が生地の表裏間を通気し得るようにすることで、蒸し加工後の生地に色むらや折り目が発生することを防止することができるこれまでにない画期的な染色材を生地に定着させるための蒸し加工方法並びに染色材を生地に定着させるための蒸し加工装置を提供すること。例文帳に追加

To provide an epoch making steam processing method for fixing a dyeing material to a ground fabric by preventing generation of irregular colors and creases after steam processing of the ground fabric by bringing steam to pass through a space between the surface and the back in a hanging section for hanging the ground fabric, and a steam processing apparatus for fixing the dyeing material to the ground fabric. - 特許庁

本発明は、内容物を収納して冷凍保存しておき、使用時にそのまま蒸し器に入れて調理することができ、蒸し調理して放置した際に袋の内面に水蒸気が露結しないので内容物がべたついたりふやけたりすることがなく、包装されている内容物を視認することができる、蒸し調理用袋を提供することにある。例文帳に追加

To provide a bag for steam cooking, in which a content is stored and kept under cryopreservation and can be cooked in a steamer directly when needed, after which steam does not condense on the inner surface of the bag when the content is left as it is so that the content does not get sodden or sticky, and the content can be checked from the outside. - 特許庁

食品に焦げ目を付けたり、クリスピーな食感を付与することができると同時に、食品を蒸して調理する機能を有する調理用容器と、食品に焦げ目を付けたり、クリスピーな食感を付与することができると同時に、食品を蒸して調理する調理方法を提供する例文帳に追加

To provide a cooking container having functions capable of browning food product, applying crispy texture thereto and at the same time steam-cooking the food product; and to provide a cooking method capable of browning the food product, applying the crispy texture thereto and at the same time steam-cooking the food product. - 特許庁

麹に、蒸した米や甘酒を添加したり、分解を促進するための、セルラーゼ等の酵素を添加することも許されている。例文帳に追加

Adding steamed rice or sweet sake or enzyme such as cellulose in order to facilitate decomposition to rice malt is allowed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

簡便に且つ、蒸しタオルのような安全な水蒸気を持続的に身体の皮膚や粘膜へ供給することができるようにする例文帳に追加

To provide a steam generator capable of easily and sustainably feeding safe steam to the skin or mucosa of a human body as in the case of steamed towel. - 特許庁


例文

この組成物を麺の表面に噴霧叉は浸漬することを特徴とする茹で・蒸し麺類の製造方法。例文帳に追加

This method for producing boiled and steamed noodles features comprising spraying the composition onto the surface of noodles or immersing the composition into the noodles. - 特許庁

生地を充填して蒸す、枠厚が5mm以上有する樹脂製の蒸し枠であることを特徴とする例文帳に追加

The resin steamer frame is characterized in filled with the dough, steaming it and having the frame thickness of 5 mm or more. - 特許庁

米麹、蒸し米、仕込み水を用いて黒酢を製造する方法であって、該仕込み水として海洋深層水を用いることを特徴とする例文帳に追加

This method is for producing black vinegar by using malted rice, steamed rice, and the preparation water is provided by using deep-sea water as the preparation water. - 特許庁

米は、蒸す前に水漬けするのが好ましく、また、蒸し米の熱いうちに調味液に浸漬することが好ましい。例文帳に追加

Preferably, the rice is soaked in water before steaming, and the steamed rice is soaked in the seasoning liquid when the steamed rice is hot. - 特許庁

例文

蒸気を効率よく供給して食品を効率よく略均等に蒸して加工することができる食品加工用台車を提供すること。例文帳に追加

To provide a carriage for food processing wherein steam is efficiently supplied to efficiently and nearly equally steam food for processing. - 特許庁

例文

夏期冷房時にクールビズを実施した場合の不快感(蒸し暑さ)を改善することが可能な空調システムを提供する例文帳に追加

To provide an air conditioning system improving unpleasantness (heat and humidity) when so-called Cool Biz (energy-saving in Japan) is performed during cooling operation in summertime. - 特許庁

栄養分の損失がなく、蒸し玄米の味と香り、及び栄養を良好に維持することができる、玄米の製造方法を提供することにある。例文帳に追加

To provide a method for producing brown rice by which the nutrient is hardly lost, and the taste, perfume and nutrient of steamed brown rice are maintained well. - 特許庁

茹で、蒸しなどの加熱工程後に麺線の表面に付着させて使用するのに適した麺類用ほぐれ改良剤を提供する例文帳に追加

To provide a loosening improving agent for noodles, suitable for using by sticking to the surface of noodle ribbons after a heating process such as boiling and steaming. - 特許庁

アルギン酸エステルと起泡性粉末油脂を含有することを特徴とする蒸しパン類用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver for steamed breads comprises alginic ester and foaming powdery oil and fat. - 特許庁

餃子などを蒸し焼きに調理する場合でも、皮の部分が乾燥して硬くならない加熱調理器を提供する例文帳に追加

To provide a heating cooker preventing a skin portion from drying out and becoming hard even when jiao-zi and the like are cooked by baking in a casserole. - 特許庁

この油脂組成物を麺線表面に噴霧あるいは滴下して使用することを特徴とする茹で・蒸し麺類の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the boiled or steamed noodles is characterized by using the fatty oil or fat composition by spraying or dropping the fatty oil or fat composition on the surfaces of noodle filaments. - 特許庁

食品蒸し器の蒸気発生用タンクに発生する固形物を、簡易に効率よくその発生を防止できる装置を提供することである。例文帳に追加

To provide a device which can prevent a solid material produced in a tank for generating steam of a food steamer, from being produced easily and efficiently. - 特許庁

前記蒸し枠内に剥離紙を敷いて生地を充填することを特徴とする上記食品の製造方法。例文帳に追加

This manufacturing method for the food is characterized in laying the released paper inside the steamer frame and filling it with the dough. - 特許庁

アルギン酸エステルと起泡性粉末油脂を含有することを特徴とする蒸しパン類用品質改良剤。例文帳に追加

The quality improver for steamed bread contains alginic ester and foaming powdery oil and fat, wherein the alginic ester accounts for 20-80 mass% and the foaming powdery oil and fat accounts for 20-80 mass% in the quality improver. - 特許庁

ランニングコスト、装置コストを抑制しながら短時間で麺線の蒸し工程が完了する麺の糊化装置を提供する例文帳に追加

To provide an apparatus for gelatinizing noodle capable of completing steaming of the long strips for a short time while saving a running cost and an apparatus cost. - 特許庁

豚肉、玉葱などを含む餡材2を、小麦粉を主原料とする外包材3で包んで蒸して肉まん1を形成する例文帳に追加

The method for producing a steamed meat bun comprises wrapping ingredient material 2 containing pork, onion and the like with an external wrapping material 3 containing wheat flour as a main material, and steaming the wrapped material to make a steamed meat bun 1. - 特許庁

食材に対し電磁波の影響を直接与えることなくスチーム機能を発揮させることにより、電子レンジ使用のスチーム炊飯器やスチーム蒸し器を提供し、炊飯のみならず、温野菜,茶碗蒸し蒸しパン,ふかし芋,ゆで卵,焼売,餃子など、その食材の特性を失うことなく確実に調理することを目的とする例文帳に追加

To certainly perform cooking, without losing the characteristics of food materials not only cooking rice, but also steamed vegetable, steamed egg custard hotchpotch, steamed bread, steamed sweet potatoes, boiled egg, steamed meat dumpling, pot-sticker, etc., by providing a steam rice cooker and a steam steamer for microwave oven use and making them demonstrate steam functions without giving an influence of electromagnetic wave directly to food materials. - 特許庁

ミシン目を介して切り離し可能に連結された複数の単位を備える蒸し物用トレーであって、前記単位は、個々の蒸し物を収納するための収納凹部と、前記トレーの表裏間に蒸気を流通させうる孔とを備え、前記孔は前記トレーにおいて前記ミシン目と重複しない位置に設けられることを特徴とする蒸し物用トレー。例文帳に追加

The steamed food tray is provided with a plurality of units connected one another to be separated through perforations, and each of the units is provided with storage recesses for storing respective steamed foods and holes in which steam flows are passed through between the surface and the back of the tray and the holes are formed on positions not overlapped with the perforations. - 特許庁

電子レンジを用いて茶碗蒸しを作る場合、電子レンジの発する電磁波を反射するために、茶碗蒸しの容器11の周囲を囲うように本発明電子レンジ用の調理補助具10が配置することにより、電子レンジによる調理時間が短縮される。例文帳に追加

At the time of cooking post-steamed hotchpotch using a microwave oven, an auxiliary cooking utensil 10 is disposed to surround the container 11 of post-steamed hotchpotch in order to reflect electromagnetic wave generated from the microwave oven thus shortening the cooking time. - 特許庁

送り込みシュートの位置にセンサーを取り付けて、シュートに蒸し茶葉が詰まるとそれを感知して分配コンベヤを逆転させることにより茶葉蒸機から送り出される新たな蒸し茶葉を除熱機に送り込むようにすると共に、シュート内の蒸し茶葉の詰まりを無くすことが出来るように構成した。例文帳に追加

This fresh tea leaf steaming treatment apparatus is such one that a sensor is attached to the position of the sending chute to sense when steamed tea leaves are stuffed in the chute and reverse a distribution conveyor, thus it is possible to send new steamed tea leaves which are sent out from a tea leaf steaming machine to a heat removal machine and prevent steamed tea leaves from being stuck in the chute. - 特許庁

神饌の団子は蒸したままのものであったため、祈祷を済ませた後、それを食する際には既に水分が飛んで硬くなっていた。例文帳に追加

Since dumplings for offerings to gods were only steamed, they became dried and hard when served after the prayer.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

雲仙温泉では地獄谷からでる蒸気で蒸し器を使う少し硫黄のにおいがするゆで卵である。例文帳に追加

At Unzen hot springs, eggs are available which have a slightly sulfurous smell and have been cooked in a steamer using steam from Jigokudani valley.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

キャベツに火が通り、蒸されるまで押さえつけないで、8分程度じっくり蒸し焼きにするのが重要ポイント。例文帳に追加

It is an important point to smother it for about eight minutes until the cabbage is cooked and steamed without bearing down on it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

軽く火を通して焦げ目を付けたものは生とは違った味わいがあり、酒の肴にするのも良く、また、茶碗蒸しに彩として入れることもある。例文帳に追加

Kamaboko, slightly toasted and browned, has a slightly different flavor than the raw form; it tastes good together with beverages and is sometimes put into a chawan-musi (steamed-egg hotchpotch) as an embellishment.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

簡単に言うと、収穫した茶葉を蒸して揉み潰し、茶葉の型を整えつつ乾燥する、という工程の並びになる。例文帳に追加

In short, the process for producing Japanese green tea is steaming, crumpling up harvested leaves, and then drying and fixing their shapes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

他にも、鳥類の肉のすり身を鶏卵大に丸めて煮たり蒸したりする料理「つくね」に似せて作った説。例文帳に追加

Other than that, one theory says that it imitated 'tsukune' (meatballs) made by boiling or steaming minced chicken meat rounded in hen's egg-sized  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

原料の性質により、成形後にそのまま食用になるものと、蒸して加熱する必要があるものに分かれる。例文帳に追加

Some can be eaten as they are, and others must be steamed before eating, depending on the nature of the ingredients.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

次に、蒸したもち米を杵と搗き臼で米粒の形がなくなるまで搗き、下記の「おもな餅の種類」に記載される形状に成形する例文帳に追加

Next, the steamed glutinous rice is pounded using a pestle and a mortar until the glutinous rice grains lose their shape, and the pounded glutinous rice is the shape described in the 'main types of mochi' below.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

江戸時代には今のように茹でる蕎麦ではなく、蒸篭に乗せて蒸し、そのまま客に供する形の蕎麦が主流だった。例文帳に追加

During the Edo period, soba was mainly steamed and served in a steamer and was not boiled as it is commonly done today.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

通常の製法では、米を蒸してデンプン質をα化させ、麹に含まれる酵素を働きやすくする例文帳に追加

In ordinary sake-making methods, the starch component of that rice is gelatinized by steaming the rice to make the enzyme contained in rice malt work more effectively.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また無礼な行為とそれに対する切捨御免は連続している必要があり、以前行われた無礼を蒸し返しての切捨御免は処罰の対象となった。例文帳に追加

Kirisutegomen should be done immediately to an offensive act and Kirisutegomen to an offensive act that had been done before was punished.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

簡便に且つ、蒸しタオルのような安全な水蒸気を持続的に、偏りなく、身体の皮膚や粘膜へ供給する例文帳に追加

To provide a steam generator which easily supplies a safe steam like a steamed towel continuously to the skin or the mucosa of human body evenly. - 特許庁

他には、四辺形の蒸し器用布巾の本体6の角部分に、蓋の摘まみ部4と掛け止めるボタン孔等の掛け止め部9を設けたものとする例文帳に追加

In addition, hooking portions 9 such as buttonholes to hook onto the knob 4 of the lid are provided in the corners of the square steamer napkin body 6. - 特許庁

蒸し室2の下部に水槽3が配置されると共に、水槽3の上方をコンベヤ装置1の上搬送部1aが移動可能に位置する例文帳に追加

A water tank 3 is disposed at a lower part of a steaming chamber 2 and an upper carrier part 1a of a conveyor apparatus 1 is movably placed above the water tank 3. - 特許庁

甘藷蒸切干し製造における中白の発生を防止し澱粉の酵素分解を促進する蒸し方法および装置例文帳に追加

STEAMING METHOD AND APPARATUS FOR PREVENTING OCCURRENCE OF INTERNAL WHITENESS IN PRODUCTION OF FINELY CUT AND DRIED STRIP OF STEAMED SWEET POTATO AND PROMOTING ENZYMATIC DECOMPOSITION OF STARCH - 特許庁

この水掛の水は備長炭5、5…の燃焼熱により水蒸気及び湯気となって吹き上げ、上方の串刺しハム材2、2…を蒸し焼きにする例文帳に追加

The sprinkled water is blown up as vapor and steam with the burning heat of the pieces of Bincho charcoal 5, 5, ..., and the skewered ham materials 2, 2, ... above are roasted. - 特許庁

蒸し容器の容積の減少を抑え、蒸気の排出を水滴により抑制されることなく行い、調理性能を向上することができる。例文帳に追加

To provide a steamer capable of suppressing a reduction in capacity and improving the cooking performance by discharging steam without inhibition by water drops. - 特許庁

原料における蒸した里芋と焙煎した里芋の割合を36質量%以下とすることが好ましい。例文帳に追加

Preferably the ratio of the steamed taro and the roasted taro to the raw materials is36 mass%. - 特許庁

蒸気発生部の清掃を簡単に行うことができ、衛生的で、且つ給水も確実に行うことができる蒸し器を提供する例文帳に追加

To provide a sanitary steamer wherein a steam generation portion is easily cleaned and water is surely supplied. - 特許庁

蒸し暑さに対応して、多くの人の需要に適応した送風の制御が可能な扇風機を提供する例文帳に追加

To provide an electric fan capable of controlling the blowing so as to suit needs of many people in compliance with the sultriness. - 特許庁

底面の直径が2.5cm〜3cm以下であり、略釣り鐘形に成形され、底面(2)以外には皮が残されている蒸し小芋(1)を冷凍する例文帳に追加

The steamed taro (1) formed into a nearly temple bell shape having 2.5-3 cm diameter at the bottom face, and having a skin on the surface except the bottom face is frozen to provide the frozen product. - 特許庁

上下ヒータを用いたオーブン調理と水蒸気を用いた蒸し調理の両方の調理性能を向上できる加熱調理器を提供する例文帳に追加

To provide a cooker improving cooking performance of both of oven cooking using upper and lower heaters and steam cooking using steam. - 特許庁

すると、火の粉が蒸し焼きなどして焼成炭化させたティッシュペーパーである火口4に落ちて、火がついて火種となる。例文帳に追加

Thereupon, sparks fall to the source 4 of a fire being calcined and carbonated tissue paper by roasting or the like, and it catches fire, and becomes live charcoal. - 特許庁

ノズルが食材搬入出の際の邪魔にならず、しかもフライ調理や蒸し調理もできる加熱調理釜を提供する例文帳に追加

To provide a cooking pot capable of even fry cooking and steam cooking without making a nozzle become a hindrance when carrying food materials in and out. - 特許庁

例文

効率的に蒸すとともにショーケース内の温度及び湿度を最適に維持できる蒸し器を提供する例文帳に追加

To provide a steamer which efficiently steams, and at the same time, can keep the temperature and the humidity in a showcase optimal. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS