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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 蒸し蒸しするの意味・解説 > 蒸し蒸しするに関連した英語例文

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蒸し蒸しするの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 359



例文

蒸した玄米と麹の混合よりなる漬物作成用材の製法および漬物作成用材とその漬物に関するものである。例文帳に追加

To provide a method of preparing a pickle-making material comprising mixing steamed whole rice with koji (fermented rice, comparable to malt), to provide the pickle- making material, and to provide the pickle made by using the material. - 特許庁

粒子径が1μm以上の脂肪球粒子が実質的に存在しないホイップ済みクリームをトッピングしたことを特徴とする蒸しケーキ用生地。例文帳に追加

The dough for the steamed cake is characterized by being topped with whipped cream substantially free of fat globules ≥1 μm in particle size. - 特許庁

ランニングコスト、装置コストを抑制しながら効率良く麺線の蒸し工程を行うことができる麺の糊化装置を提供する例文帳に追加

To provide an apparatus for gelatinizing noodles, capable of efficiently carrying out steaming step of noodle strips while controlling running cost and apparatus cost. - 特許庁

蒸し焼き調理した場合に、少量の注し油の使用でも、焼き面に色むらの少ない餃子を提供する例文帳に追加

To provide jiaozi having less irregular color in a baked surface even if using a little amount of pouring oil in casseroling. - 特許庁

例文

水蒸気の充満した室内にて適切な蒸し調理ができるスチームコンベクションオーブンを提供する例文帳に追加

To provide a steam convection oven capable of carrying out appropriate steam cooking in a chamber filled with steam. - 特許庁


例文

80℃の熱水を加えて10分間経過させるか、水を加えて電子レンジで3分間加熱する事によって茶碗蒸しを得る。例文帳に追加

The instant Chawan-mushi can be reconstituted to Chawan-mushi by adding hot water of 80°C and leaving at rest for 10 min or by adding water and heating with a microwave oven for 3 min. - 特許庁

電子レンジの加熱室に設置して蒸し調理時の省電力化を図ることのできる蒸気調理ユニットを提供する例文帳に追加

To provide a steam cooking unit which is installed in a heating chamber of a microwave oven, and can save the power during steam cooking. - 特許庁

通気性を有する柔軟な合成樹脂フィルムからなる非通水性の袋に蒸し豆と培養された納豆菌及びたれ類を封入した場合でも、納豆菌により蒸し豆を円滑に発酵させることができる袋包装納豆の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing natto (fermented soybeans) packed in a pouch capable of smoothly fermenting steamed beans by Bacillus natto even when steamed beans, cultured Bacillus natto and a dripping are enclosed in a non-water permeable pouch comprising a flexible synthetic resin film having air permeability. - 特許庁

本発明は、社会に普及している一般蒸籠が、本発明品に用いられても蒸し器として機能できるようにする事と、また、炊飯中の吹き出し蒸気を利用して蒸し料理をする事により、省エネルギー対策の一助となれる事を目的とした「蒸籠用の電気炊飯器」を得る。例文帳に追加

To obtain 'an electric rice cooker for a steaming basket' in which a general steaming basket in common use can function as a steamer and which contributes to energy saving by using blown out steam during boiling rice. - 特許庁

例文

また、複数の温度センサ30〜33の検知温度に基づいて専用調理容器27の蓋の開閉を検出し、検出した蓋の開閉に基づいて蒸し物調理を実行するようにしたので、蒸し物調理を適切に実行することができる。例文帳に追加

It can also detect opening and closing of the lid of the vessel 27 on the basis of the temperatures detected by the sensors 30 to 33, so that it can perform steaming according to the detection of opening and closing of the lid, and then it can perform steaming appropriately. - 特許庁

例文

卵液を充填したカップ容器の電子レンジ庫内への載置における使い勝手に優れ、短時間調理が可能で、電子レンジの機種を選択することなく複数個のゲル化食品を「す」を立てずに同時に蒸し上げることができる電子レンジ用蒸し器を提供する例文帳に追加

To provide a steamer for a microwave oven, which is excellent in handleability when mounting a cup container filled with an egg mixture into the inside of a microwave oven, is capable of cooking in a short time, and is capable of simultaneously steaming two or more pieces of gelled food without forming pores without selecting a model of a microwave oven. - 特許庁

茹で・蒸し麺類を再調理せずに食する際に、または茹で直しや炒め等の調理時において、麺の食味・食感を損なうことなく、麺線のほぐれ性を改善し、かつ、スープに油が浮かない茹で・蒸し麺類の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing boiled or steamed noodle without deteriorating the taste and palatability of the noodle in the case of serving the boiled or steamed noodle without recooking or cooking the noodle by reboiling, frizzling, or the like, effective for improving the loosening easiness of the noodle strings and giving a soup free from floating oil. - 特許庁

蒸しパンを熱不可逆性ゲル化剤が配合されたゲル状食品上で製造することにより、製造工程が簡略で、ロスも少なく、加熱殺菌により所望の保存性が付与された、ゲル状食品と蒸しパンの複合商品の製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing a combined commercial product comprising gel-like food and steamed bread, simple in its production process, causing little loss, so as to impart the product with desirable preservability through heat sterilization by producing the steamed bread on the gel-like food formulated with a thermally irreversible gelatinizer. - 特許庁

従来から周知の製パン器の構成をベースとして蒸気発生手段6を設けた調理器Aにおいて、蒸し調理処理を行うとき、ケース1の開閉蓋2が開放しているのを確認できるようにすることにより、閉塞しているときには蒸し調理処理の実行を禁止するようにしている。例文帳に追加

For a cooker for which a vapor generating means 6 is provided based on the constitution of a conventionally known bread-maker, the open state of an opening/closing lid 2 of a case 1 is made recognizable when a steam- cooking is performed, and thus, the execution of the steam-cooking is prohibited when the opening/closing lid 2 is closed. - 特許庁

熱不可逆性ゲル化剤を含んだ溶液を調製し、これを容器に充填して冷却固化した後、蒸しパン生地を充填し、加熱殺菌を兼ねた加熱調理をすることを特徴とする製造工程が簡便で保存性に優れたゲル状食品と蒸しパンの複合商品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing a combined commercial product comprising gel-like food and steamed bread and excellent in preservability, simple in its production process, is characterized by preparing a thermally irreversible gelatinizer-containing solution, packing the thus prepared solution in a case and solidifying the solution by cooling, and then packing steamed bread dough thereon in the case followed by heat-cooking doubling as heat sterilization. - 特許庁

茶葉を乾燥したり揉んだりする前に、茶葉の細胞がほぐれ成分が出るように通常は10秒から1分程度蒸すが、深蒸し茶は長い蒸し時間によって茶葉からの滲出成分が通常の煎茶より多くなり、濃くまろやかな味わいとなる。例文帳に追加

While tea leaves are normally steamed for between ten seconds and one minute prior to the drying or rubbing process so that the cells of tea leaves will soften and extracts its ingredients, the tea leaves are steamed for longer in the case of Fukamushi-cha so that the tea is further infused with its ingredients, making its taste richer and mellower than that of normal green tea.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

前記米麹は、ナイシン生産性乳酸菌の培養物を添加することにより該乳酸菌が接種された蒸し米を製麹したもの、又は栄養成分を含む水に浸漬させた米を蒸煮した蒸し米にナイシン生産性乳酸菌を接種して製麹したものである。例文帳に追加

The malted rice is obtained by making steamed rice inoculated with a lactic acid bacterium into malted rice by addition of the culture of a nisin-producing lactic acid bacterium or steaming rice immersed in water containing a nutrient component to give steamed rice and inoculating a nisin-producing lactic acid bacterium into the steamed rice to give malted rice. - 特許庁

米を蒸して、その蒸米に調味液を添加して米粒に調味液を吸収させた後再び蒸して粥化させ、粥化した蒸米を水分含量10%以下になるまで乾燥させることを特徴とする即席調味米飯の製造方法。例文帳に追加

This method of producing the instantly cookable seasoned boiled rice comprises steaming a rice, adding a seasoning liquid to the steamed rice to make the rice grain absorb the seasoning liquid, steaming the resultant rice again to form the rice into a rice gruel, and drying the steamed rice formed into the rice gruel so as to have ≤10% water content. - 特許庁

この発明は、小麦粉、糖類、化学膨張剤及び前記小麦粉を含む穀粉と澱粉の合計100質量部に対し、30〜60質量部の卵白粉末を含むことを特徴とした冷凍後、再度蒸し加熱する蒸しパン用ミックス粉により、目的を達成した。例文帳に追加

The invention relates to the method for producing steamed bread which steams bread after frozen state, comprising wheat flour, saccharides, a chemical leavening agent and 30-60 parts by mass of albumen powder per 100 parts by mass of sum of the wheat flour and starch. - 特許庁

茶エキスの製造方法は、摘採後1日以内の生茶葉を、該生茶葉が含有する酸化酵素の失活温度以上の温度で加熱処理する蒸し工程と、蒸し工程後の茶葉を揉み込み、茶葉を軟化させる工程と、茶葉を所定の幅に裁断する工程と、軟化及び裁断された茶葉を冷凍保存する工程と、冷凍状態の茶葉に水を加えて解凍及びエキス抽出を行う工程を含む。例文帳に追加

The method for producing the tea extract includes steps of: steaming by heating raw tea leaves within one day after picked at a temperature higher than the deactivation temperature of an oxidase enzyme contained in the raw tea leaves; softening the tea leaves by kneading the tea leaves after the steaming step; cutting the tea leaves to a predetermined width; freezing and storing the softened and cut tea leaves; and defrosting and extracting by adding water to the frozen tea leaves. - 特許庁

茶の葉の色合いを緑色に維持するとともに繊維の状態を破壊することなく、深蒸し茶と同等な香味を持つ荒茶を短時間に製造することができる茶の葉の殺青方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for parching tea leaves by which crude tea having a flavor equal to that of heavily steamed tea can be manufactured in a short time while maintaining the hue of the tea leaves in green color without destroying conditions of fibers. - 特許庁

長状物の布地であっても装置を大型にすることなく、小物類の布地も含め布地の全面に亘ってスチームを均一に付与することができる取り扱いが極めて容易な布地用蒸し機を提供することを目的とする例文帳に追加

To provide a very easily treatable steaming machine for cloth, capable of uniformly imparting steam over the whole surface of the cloth including the cloth of small articles without enlarging the apparatus even if the cloth is the long one. - 特許庁

予め設定された設定時間中はスチーム噴出弁を開いて蒸し調理を行ない、設定時間が終了すると蒸篭が上昇して調理が終ったことを視覚的に知ることができるとともに、スチーム噴出弁を閉じて蒸気の無駄をなくすことができる蒸し器を提供することを目的とする例文帳に追加

To provide a steamer in which a steam blowout valve is opened during a preset time to perform a steam cooking, a steam basket is raised when the preset time is ended so that the end of a cooking can be visually known, and the steam blowout valve can be closed to eliminate the waste of steam. - 特許庁

冷凍又は冷蔵された食品などの加熱対象を市場に流通させる際の包装容器として使用することができ、これを購入した消費者は、そのまま市販の電磁調理器により蒸し器として手軽に、かつ、安全に利用することができるとともに、機器の操作によることなく、常に適切な条件で調理対象を蒸して加熱調理できる誘導加熱調理容器を提供する例文帳に追加

To provide an induction cooking container used as a package container when an object to be heated such as a frozen or refrigerated food product is distributed in the market, directly, readily, and safely used as a steamer for a commercial electromagnetic cooker by a consumer, and allowing steam-cooking of the object to be cooked at appropriate conditions without operating a device. - 特許庁

蒸し、又はボイルといった蛸全体を加熱する処理の前に、蛸の太い部分を簡便な方法で効率よく予熱する蛸の処理方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for processing an octopus in which thick parts of the octopus are efficiently preheated in a simple method prior to processing to heat the entire octopus, such as steaming or boiling. - 特許庁

ホッパー内の餅米等を蒸す場合、餅米等の上に蒸気誘導部材を載置することにより、餅米等の蒸しムラをなくし、おいしいお餅を作ることができる餅つき機を提供することを目的とする例文帳に追加

To offer a rice-cake making machine which prevents a steaming unevenness of glutinous rice, etc. by mounting a steam guiding member on the glutinous rice, etc. when steaming the glutinous rice, etc. within a hopper and makes a delicious rice cake. - 特許庁

炊飯器本体1内に鍋2を着脱自在に収納し、この鍋2内に、鍋2内に発生する蒸気と熱を利用して調理する蒸し板30を着脱自在に設置する例文帳に追加

The pot 2 is freely detachably housed inside a rice cooker body 1, and the steaming plate 30 for performing cooking utilizing the steam and the heat generated inside the pot 2 is freely detachably installed inside the pot 2. - 特許庁

そして、「蒸し暖めモード」場合に、両側のインナーノズル45A,45Cの吹込口を閉鎖する一方、蒸気噴射管101に連通するインナーノズル45Bの吹込口を開放する例文帳に追加

Injection ports of the both side inner nozzles 45A, 45C are closed and an injection port of the inner nozzle 45B communicated with the steam injection tube 101 is opened in a "steaming heating mode". - 特許庁

蛸などの食品を高温で蒸す連続式蒸し機について、装置全体を長くすることなく、かつ、多数の食品に対して詳細な位置決めをすることなく適用でき、食材全体を十分かつ適度に加熱できるようにする例文帳に追加

To provide a continuous steamer for steaming food such as octopus at a high temperature, which can be applied to many pieces of food without increasing the length of the entire apparatus and without performing detailed positioning, and can sufficiently and properly heat the entire foodstuffs. - 特許庁

生茶葉蒸熱処理装置の送り込みシュートに蒸し茶葉が詰まることにより、これが変質するばかりでなく、熱処理機以降の処理工程が空転すると云う事故を防止する例文帳に追加

To provide a fresh tea leaf steaming treatment apparatus for preventing such an accident that steamed tea leaves are stuck in a sending chute of the apparatus to deteriorate the steamed tea leaves and also make treatment processes after a heat treating machine idle. - 特許庁

蒸し器本体1は、上部に開口部を有する容器よりなり、底部外周に軟質材からなるスカート2を捲着するとともに底面の外側寄りの位置に蒸気供給口3を穿設する例文帳に追加

A steamer body 1 is composed of a container having an opening part at an upper part, a skirt 2 composed of a soft material is wound around a bottom part outer periphery and a steam supply port 3 is perforated at a position near the outer side of a bottom surface. - 特許庁

蒸し加工を行う前の生茶葉に対して異物除去を行うことにより、製品茶に異物が混入するのを確実に防止することができる異物除去装置を提供する例文帳に追加

To provide a foreign substance remover that can surely inhibit tea-leaf product from being contaminated with foreign substance by removing foreign substance from the raw tea leaves before they are steamed. - 特許庁

籾米等、殻の付いた穀類又は豆類の一方又は両方を蒸す工程と、蒸したものを乾燥する工程と、乾燥したものを焙煎する工程と、焙煎したものを粉末化する工程とを経て製造される。例文帳に追加

This health food is produced through such processes that both or either grain with husk such as unhulled rice and/or beans are(is) steamed, the resultant steamed product is dried, the dried product is roasted, and the resultant roasted product is pulverized. - 特許庁

苦蕎麦の穀粒を、初期温度50〜80℃の熱水に浸漬した後、当該苦蕎麦の穀粒を蒸し、乾燥後実と殻とを分離し、その実を苦蕎麦茶とすることを特徴とする苦蕎麦茶の製造方法を提案する例文帳に追加

The method for producing Tartary buchwheat tea comprises the following process: soaking Tartary buchwheat grains in hot water having initial temperature of 50-80°C followed by steaming the Tartary buchwheat grains; drying the steamed Tartary buchwheat grains followed by separating seeds from husks of the grain to make the seed Tartary buchwheat tea. - 特許庁

ベルト上に蒸気が滞留するのを防止して、この滞留蒸気による原料の膨潤をなくすと共に、原料の底面に生じる巣穴の発生をなくすことができ、又、原料の周囲に生じる温度境界層を強制的に吹き飛ばすことで原料への熱伝達を促進し、短時間でしかも良品質の蒸し製品を製造できる食品蒸し技術の提供。例文帳に追加

To prevent steam from being stagnant on a belt, to eliminate swelling of raw materials caused by this stagnant steam, to prevent nest pores from being generated on the base of raw materials, to promote the transmission of heat to raw materials by forcedly blowing out a temperature boundary layer generated around raw materials and to produce a high-quality steamed product in a short time. - 特許庁

世界的に温泉の利用形態は大きく分けて、入浴して体を休める(日本ではこれが主流)、入浴して療養する、入浴して楽しむ(泳ぐなど)、そして飲む(飲泉)、蒸気を利用する(サウナや蒸し風呂)に大別される。例文帳に追加

The purposes of the use of hot springs around the world are basically divided into several categories; namely, taking a rest through bathing (it is mainstream in Japan), recuperation by bathing, enjoying while bathing (such as swimming), drinking (drinking of hot spring water) and utilizing steam (sauna and steam bath).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

渋いお茶をいかにしてまろやかなお茶にするかを研究した結果、蒸し時間を長くすることによって、茶葉の繊維を柔らかくし、渋味を取り去った緑茶を作る事に成功した。例文帳に追加

After researching how to make bitter tea milder, the tea leaf fibers were softened by steaming for a longer period of time to successfully produce a green tea from which the bitter taste had been eliminated.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

これは、酒米処理の日本酒蒸しの時間を、従来の約1時間よりも、米のデンプンがアルファ化米する(糊状になる)までの20分程度に短縮するというものであった。例文帳に追加

This was a method to shorten the time of steaming rice for brewing sake from about one hour to about 20 minutes until rice became pregelatinized (starch gelatinization).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

壺焼きは、壺状の調理器の中で蒸し焼きにするもののほか、巻貝の貝殻をそのまま調理器として使う料理法をも意味するが、後者の料理法の代表的な事例。例文帳に追加

Tsuboyaki (literally, cook in a vase) means two things: one is to smother food in a vase-shaped cooker, and another is to use a snail shell itself as a cooker and process the snail, but usually, the latter cuisine is a typical example.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

グルタミン酸あるいはグルタミン酸の塩類を蒸した大豆に含有させた培地に、グルタミン酸デカルボキシラーゼを有する乳酸菌を培養し、γ−アミノ酪酸高含有食品素材を製造する例文帳に追加

The method for producing food material highly containing γ-aminobutyric acid comprises culturing lactobacillus having glutamic acid decarboxylase in a culture medium where glutamic acid or a salt of glutamic acid is contained in steamed soybeans. - 特許庁

エステル化率が20%以下で、かつ、HLBが8〜12のポリグリセリン脂肪酸エステルと大豆レシチンを含有することを特徴とする茹で・蒸し麺類用油脂組成物。例文帳に追加

This fatty oil or fat composition for the boiled or steamed noodles is characterized by containing a polyglycerol fatty acid ester having a degree of esterification of20% and an HLB of 8 to 12 and soybean lecithin. - 特許庁

前記粗油は、蒸し焼きされた帆立貝中腸腺を水中で煮取りし、前記煮取り後の液から固形物を除去して分離した前記液体成分を酸性条件下に遠心分離にかけて分離することにより抽出する例文帳に追加

The extraction of the crude oil is carried out by treating roasted scallop midgut glands with boiling water, removing solids from the resultant liquid component, and subjecting the liquid component to centrifuge under acidic conditions. - 特許庁

この発明は、主として焼きそば麺や即席麺などの「蒸し麺」を対象とするが、うどん、そーめん、冷麦、パスタ類、そば、冷麺に応用することができる。例文帳に追加

The noodles are targeted on mainly 'steamed noodles' such as chow mein noodles and instant noodles and can be applied to Japanese wheat noodles, iced noodles, pasta, buckwheat noodles, and cold noodles. - 特許庁

耐熱性を有するチーズ類、特に、電子レンジ加熱、油ちょうによる加熱、蒸し器による加熱またはオーブンによる加熱に対し保形性を有する耐熱性チーズを得る。例文帳に追加

To obtain cheese with heat resistance, especially heat resistant cheese having shape retention when heating with a microwave oven, deep-frying, a steamer or an oven. - 特許庁

本発明によるソーセージの製造方法は、赤色色素、褐色色素またはそれらの混合物により着色した天然腸に、食肉を主原料とする肉具材を充填し、蒸し器を用いて蒸すことを特徴とする例文帳に追加

This method for producing the sausage comprises filling meat ingredient having meat as the main raw material in natural bowels colored with a red pigment, a brown pigment and their mixture, or steaming the product with a steamer. - 特許庁

気泡入り食品原料を加熱することからなる気泡入り食品の製造方法において、前記加熱をジュール加熱により行い、茹で工程および蒸し工程を行わないことを特徴とする気泡入り食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing a cellular food comprises heating a cellular food material, wherein the heating process comprises Joule's heating, but neither boiling process nor steaming process is carried out. - 特許庁

本発明は、ソフトでサクサクした食感を有し、かつ麺の種類によっては蒸し後における麺線のほぐれ性に優れた油揚げ麺の製造法を提供することを目的とする例文帳に追加

To provide a method for producing fried noodles having soft and crunchy palate feeling, and in certain kind of noodles, excellent in untangleness after steaming. - 特許庁

調理用容器で蒸し料理をする際、調理用容器の底面板を取り替えることにより様々な料理と様々な用途に使用出来る多機能な調理用容器の提供を目的とする例文帳に追加

To provide a multifunctional cooking container used for various cooking and various application by interchanging bottom plates of the cooking container when performing steam cooking with the cooking container. - 特許庁

またその製法として、伊勢エビを各部位の殻と腹側の薄皮及び身に分離する工程と、それを蒸し上げる工程とが少なくとも行われるカマボコの製造方法とする例文帳に追加

The method for producing the fish paste comprises a process of separating a spring lobster into shells of each parts, ventral thin skin and flesh, and a process of steaming up the spring lobster. - 特許庁

例文

(B)成分の炭は、通常は木材を蒸し焼きにして作った黒色の燃料であり、備長炭に代表される木炭や竹を原料とする竹炭、椰子殻を原料とする活性炭などが挙げられる。例文帳に追加

The charcoal of the component (B) is a black fuel usually prepared by baking woods, and charcoal represented by Bichotan, bamboo charcoal using a bamboo as a raw material or active charcoal using a palm shell as a raw material is illustrated. - 特許庁

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