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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 蒸し蒸しするの意味・解説 > 蒸し蒸しするに関連した英語例文

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蒸し蒸しするの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 359



例文

古来から行われてきた蒸した餅米を杵で搗く餅搗き作業に近似した杵の動作を機械的に実現するとともに、簡易で小形の装置によって大量の餅米を短時間で搗くことができるようにした餅搗機を提供すること。例文帳に追加

To provide a device for pounding steamed rice into rice cake which realizes a mechanical action close to the conventional human pounding work for pounding steamed glutinous rice into rice cake and enables production of a great deal of the rice cake by a simple and down-sized device in a short time. - 特許庁

底に水受けを設け、その上にシュウマイの皮と具を入れる蒸気孔を有する底部を備えた円形状のシュウマイ成型容器を結合する受け板をのせ上部に蒸気孔のあるフタをかぶせることを特徴とした電子レンジ専用のシュウマイ成型蒸し器。例文帳に追加

A shaomai shaper steamer dedicated to microwave oven is provided with a water saucer on the bottom, has a plate on the top for joining a disk shape shaomai shaping container provided with a bottom part which has steam holes and on which shaomai dough wrappers and stuffing are put, and puts over a lid having steam holes on its upper part. - 特許庁

本発明の米菓子製造方法に使用する蒸米整形装置は、容器に入れられた米を蒸す蒸米機構1と、容器内の蒸しあがった米に押圧力を与えて外観において米粒の形状が判別できるような平板状の米菓子板体に整形する整形機構2とを備える。例文帳に追加

This device for shaping steamed rice used in the method for producing the rice confectionary is equipped with a rice-steaming mechanism 1 for steaming rice in a container and a shaping mechanism 2 for shaping the steamed rice by giving a compression force to a rice to a rice confectionary plate body having a flat plate state capable of distinguishing the shape of rice grains in its appearance. - 特許庁

魚肉すり身に豆腐を混入し、α化加工澱粉を添加して、それをベースにして豆乳、植物油を添加し、その後再度加工澱粉を投入した後、蒸し加工し冷凍及び/又は衣付けして油ちょうすることにより、「ふわとろ感」を出す魚肉すり身製品を製造する例文帳に追加

The fluffy-melty fish Surimi (minced fish) product is manufactured through the following steps : tofu is mixed in a fish paste and alpha-modified starch is added to prepare a base foodstuff ; soymilk and vegetable oil are added to the base foodstuff ; the modified starch is added again, and then the foodstuff is steamed and freezed and/or deep-fried in batter. - 特許庁

例文

麺類により良いコシ、歯ごたえ、まろやかさを付与し、また、茹でうどんや蒸し中華麺等の加熱処理、包装後、更に加熱殺菌工程をとる加工麺類であっても、麺の劣化が防止され、食感の低下が防止された麺類を提供するを提供する例文帳に追加

To provide a palate improver for noodles that can give the noodles improved resilience, toughness and mellowness and further can inhibit the palate of the noodles from being deteriorated even after the noodles are heat-treated by boiling or steaming and can inhibit the noodles from being deteriorated even when the heat-treated noodles undergoes the sterilization process after packaging. - 特許庁


例文

生きたスッポンを解体し、生姜等の香りを付け、調味料とアルコールを浸潤させた後にせいろ等で蒸し、次に冷却してゼラチン状になった汁液が付いたままの切身を冷凍することを特徴とする例文帳に追加

This method for producing the food material for the snapping turtle dish comprises dismembering the living snapping turtle into pieces, flavoring the pieces with a ginger, etc., permeating the flavored pieces with a seasoning and alcohol, steaming the soaked pieces in a steaming basket, etc., cooling the steamed pieces, and freezing the cooled pieces covered with a gelatinized stock as they are. - 特許庁

径6mm以上の大きな具材をつなぎ材とともに成型し、加熱固化する方法であって、当該加熱を芯温が75℃以上の蒸し加熱と油温が130℃以上の油中加熱をいずれかの順で実施する例文帳に追加

In a method that a large ingredient of ≥6 mm in size is molded together with a binding material and the molded matter is heated and solidified, the heating process comprises a heating with steam in which the core temperature becomes75°C and a heating with oil in which the oil temperature is130°C, wherein the heating processes are carried out in either order. - 特許庁

少なくとも一個以上卵が入る容器(1)に、卵を保護する蓋(2)をつけ、水滴の溜まる場所(3)を設けた炊飯器用蒸し器で炊飯するとゆで卵ができ、保温状態で60分〜70分過ぎると温泉卵ができる。例文帳に追加

When rice is cooked with a steamer for a rice cooker in which a lid 2 to protect eggs is attached to a container 1 that can accommodates at least one or more eggs, and a place 3 to gather waterdrops is provided, boiled eggs are obtained and after a lapse of 60 to 70 minutes in the insulating state, soft-boiled eggs can be obtained. - 特許庁

肉まん等の調理済み冷凍食品の販売にあたり、蒸し容器等を使用せずに、購入されたその都度、電子レンジ等の加熱調理器具で個々に加熱して販売することを可能にした調理済み冷凍食品包装体を提供する例文帳に追加

To provide a cooked frozen food package which can be heated with a heating cooking tool such as a microwave oven and then sold on the sale of the food package without using a steaming vessel or the like, when the cooked frozen food such as steamed meat bun is sold. - 特許庁

例文

脚体のある小物品の脚先には嵌着させ、写真立てや皿立て等のスタンド台用には載置させ、炊飯器利用の蒸し器10には、蒸し器10の受け皿体7の裏面にと、上記したそれぞれの物品の取付先下端に適合する取付先係合部1を設け、その取付先係合部1の中心から放射状に複数の細パイプ挿入棒部2を突出させ、それら細パイプ挿入棒部2には軟質細パイプ3をそれぞれ挿着してなることを特徴とする取付物品の滑動防止部材。例文帳に追加

A plurality of narrow pipe insert bar parts 2 are protruded radially from the center of the attaching destination engagement part 1, and a soft narrow pipe 3 is inserted to each of the narrow pipe insert bar parts 2. - 特許庁

例文

蒸した山芋をうらごしして砂糖と炊いたもの(薯蕷煉り切り)や、白餡を寒天で固めたもの(きんとん餡、天餡)、白餡を求肥でつないだもの(煉り切り)を、色々な色にそめ、うらごし器でそぼろ状にし、餡などの芯にうえつけて季節を表現する例文帳に追加

Followings are colored variously, pureed into mince, and decorated on the core of An (bean jam) and others to express the seasons; Joyo-nerikiri which steamed and strained yamaimo (Japanese yam) is simmered with sugar and cooked, kinton-an or ama-an which is white sweet bean paste jellied by kanten (Japan agar), and nerikiri which white sweet bean paste is mixed with gyuhi (Turkish delight).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

原料となる蒸したもち米にヤーコン、ビーツ、ウコン、紫芋、セロリ、小松菜、大根葉、モロヘイヤのいずれか1つの天然素材を乾燥しパウダー状にしたもの、あるいはビール酵母を混ぜ込み搗くことで、天然素材に含まれるビタミン、ミネラル、カルシウム、カロチン、食物繊維等を摂取することができる。例文帳に追加

Vitamins, minerals, calcium component, carothenes, dietary fibers, etc., in the natural material can be taken by taking the rice cake. - 特許庁

したがって、蒸し物調理が終了した後に、循環ファン36をオフし、排気希釈ファン47をオンし、給気ダンパ50および排気ダンパ42を開放して、加熱室12内を5分間から9分間以上換気することによって、加熱室12を乾燥させることができる。例文帳に追加

Accordingly, the heating chamber 12 can be dried by switching off a circulation fan 36, switching on an exhaust dilution fan 47, opening an air supply damper 50 and an exhaust damper 42, and ventilating the inside of the heating chamber 12 for 5-9 minutes or more after termination of cooking with steaming. - 特許庁

茹で上げた又は蒸し上げた直後の麺の好ましい状態を維持し、長期冷凍保存した場合であっても冷凍焼けの発生が少ない密着包装を施した冷凍麺塊、およびそのような冷凍麺塊をより簡便な方法を提供する例文帳に追加

To provide a frozen noodle block given with adhesion package, retaining a preferable state of noodles just after boiling up or steaming up, and causing less occurrence of freeze burn even when freezing for a long term, and to provide a further easy method for the frozen noodle block. - 特許庁

製麺原料として、小麦グルテン25〜35質量%(乾燥換算)、リン酸架橋澱粉45〜65質量%および小麦粉0〜20質量%を用いて製造した生麺を、蒸し処理した後、つゆと一緒に密封包装し、ついでレトルト処理する例文帳に追加

This method for producing the retort Japanese wheat noodles includes steam treating raw noodles which are produced by using 25-35 mass% (dry conversion) of wheat gluten, 45-65 mass% of phosphoric acid cross-linking starch, and 0-20 mass% of wheat flour as the noodle making raw material, and seal-packaging the product together with broth followed by subjecting to retort treatment. - 特許庁

食用油脂100重量部に対してHLB1〜6のソルビタン脂肪酸エステルを0.1〜5重量部を配合してなる油脂組成物を麺線に対して噴霧することで、麺の食味を損なうことなく、麺線同士のほぐれ性を改善し、保存時の外観も損なわない蒸し麺類の製造ができる。例文帳に追加

The method for producing noodle includes spraying the noodle ribbons with an oil-and-fat composition obtained by adding 0.1-5 pts.wt. of sorbitan fatty acid ester with HLB 1-6 to 100 pts.wt. of an edible oil and fat so as to improve loosening properties of noodle ribbons without damaging noodle taste, and cause no damage to the appearance of the noodle when preserved. - 特許庁

蒸した味噌の原料、麹、塩に、パン酵母、ビール酵母、トルラ酵母から選ばれた1種以上の乾燥酵母を、原材料全体に対して熟成促進剤として0.1〜10重量%、好ましくは0.5〜5重量%添加し、よく混和した後、熟成する例文帳に追加

One or more kinds of dried yeasts selected from baker's yeast, beer yeast and torula yeast are added as an aging promotion agent to a steamed raw material for Miso, malt and common salt in an amount of 0.1-10 wt.%, preferably 0.5-5 wt.% based on the whole raw materials and the mixture is thoroughly kneaded and aged to obtain aged Miso. - 特許庁

この発明に係る汚染物質捕捉マットは、複数の袋状部と、該袋状部内に充填されている汚染物質捕捉材と、該複数の袋状部を一体に纏めている纏め手段とを備え、該汚染物質捕捉材が炭素質の廃棄物を蒸し焼きにして形成した炭を主成分とすることにより上記課題を解決した。例文帳に追加

The contaminant capturing materials are mainly composed of the charcoal formed by baking carbonaceous wastes. - 特許庁

甘草,くこ実,桂皮,丁子,いずい及びえぞうこぎの所定の比率からなる混合物を2〜4時間晩蒸したあと、2〜4時間煮込んで得られた液をろ過後、食塩及び蜂みつと黒酢を混入し、再びろ過して瓶詰めし、加熱殺菌して製品とする例文帳に追加

The product is obtained by steaming a mixture comprising a predetermined ratio of licorice, matrimony vine, cinnamon, clove, Polygonatum officinale and Acanthopanax senticosus Harms for 2-4 h, boiling for 2-4 h to obtain a liquid, filtering the obtained liquid, adding and mixing salt, honey and black vinegar, filtering again, bottling and heat sterilizing to produce products. - 特許庁

廃棄物を処理する燃焼処理装置1では、燃焼部20の周囲を側部空間23で囲み、内部に向けて少量の空気を吹き込む給気部材30……から、磁界を通した空気を少量ずつ供給し、蒸し焼き状態で燃焼させる処理を行う。例文帳に追加

In a combustion device 1 for treating the waste material, the circumference of a combustion part 20 is surrounded by a side space 23, a small quantity of air having passed through a magnetic field is supplied at a time from air supply members 30, ... for blowing a small quantity of air toward the inside, and treatment for burning the waste in a smothered state is executed. - 特許庁

畜肉食品を炭火で焼いた後にタレにつけるという工程を1回以上10回以内行う炭火焼き風味が付与されたタレと、焼成された食品を一緒に包装し、80〜105℃の雰囲気温度で3〜60分間蒸した後、冷凍する例文帳に追加

This method for producing the frozen food comprises packaging burned food together with sauce given with charbroiling flavor, obtained by performing 1-10 time(s) a process of charbroiling meat food followed by soaking the product in sauce, steaming the product for 3-60 min at air temperature of 80-105°C and freezing the product. - 特許庁

延び、型離れが良く、ひび割れが少なく粘土型で型押しして粘土遊びもできて、さらに精巧で立体的に型取った造形物自体をゆでたり、蒸したり、揚げたり、焼いて食べることもできる遊戯性が高く実益性も兼ね備えた玩具性のある粘土様食品を提供する例文帳に追加

To provide a clay-shaped food product having good elongation and mold releasability, hardly causing crack, enabling plays with the food product by stamping by a clay mold, enabling the food product to be eaten by steaming, frying or roasting an elaborately and three-dimensionally molded shaped product itself, and having high playgame character, high profitability and toy characteristics. - 特許庁

こうして、上記蒸気噴射管からの非過熱蒸気による「蒸し暖めモードモード」と、皿形ケース51からの過熱蒸気による「ウオーターオーブンモード」と、加熱室20内の蒸気を排出する「排気モード」に応じて必要な箇所のみに非過熱蒸気や過熱蒸気を供給できる。例文帳に追加

Thus the non-superheated steam and superheated steam can be supplied only to the necessary part in accordance with "steaming and heating mode" by non-superheated steam from the steam injection pipe, "water oven mode" by the superheated steam from the dish-shaped case 51, and "exhaust mode" for discharging the steam in the heating chamber 20. - 特許庁

苦そばの穀粒を、そばの葉を含水エタノールで抽出して得られたそばの葉抽出液に浸漬して該そばの葉抽出液を、前記穀粒の中心部まで浸透させた後、この穀粒を蒸し、更に乾燥して殻を取り除いた苦そばの実を焙煎して得られることを特徴とする例文帳に追加

The method for producing bitter buckwheat tea comprises the following procedure: Bitter buckwheat grains are immersed in a buckwheat leaves extract solution that is obtained by subjecting buckwheat leaves to extraction with a hydrous ethanol to infiltrate the extract solution to the center of the grains, the resultant grains are steamed and then dried, and the resultant hulled bitter buckwheat grains are roasted. - 特許庁

これにより、吸引された空気に接触している汚染土壌34Aをダイオキシンが熱分解する800°C以上の高温で安定的に燃焼でき、残りの土壌部分34Bは低温の300〜500°Cでダイオキシンの熱分解が可能な燻燃(蒸し焼き)を行うことができる。例文帳に追加

Thus, the contaminated soil 34A which is brought into contact with the air sucked can be stably incinerated at a high temperature of 800°C or higher at which dioxins are thermally decomposed and a remaining soil portion 34B can be fumigated (baked) at 300 to 500°C at which dioxins may be thermally decomposed. - 特許庁

ビワ、イチョウ、クワ、カキ、ドクダミ、又はスギナの生葉を切断し、蒸気で蒸し、熱風を送りつつ揉み、乾燥させ、整形した後、再度乾燥させることにより香気と旨味とを増すように仕上げることを特徴とする漢方茶の製造方法。例文帳に追加

The method for producing Chinese herbal tea comprises the following process: cutting fresh leaves of Loquat, Ginkgo, Mulberry, persimmon, Saururaceae or Equisetum arvense, steaming the leaves, rolling the leaves while sending hot air thereto, drying the crumpled leaves, trimming the shapes thereof followed by drying them again so as to finally increase the aroma and taste thereof. - 特許庁

小麦粉と乳化剤とからなる混合物を密閉容器中で撹拌しながら間接加熱処理して得られる熱処理混合物を、主原料の小麦粉に対して内割りで2〜50質量%含有する蒸し物類用小麦粉組成物。例文帳に追加

The flour composition for the steamed cakes contains 2-50 mass%, in the inner percentage based on the amount of the flour of the main raw material, of a heat-treated mixture obtained by subjecting a mixture comprising flour and an emulsifier to indirect heating treatment in a sealed container while stirring. - 特許庁

イモ、乳化剤および安定剤を一定の添加量でほぼ均一にプリン生地に混合することにより、製造過程での脂肪分の分離、鬆の発生を抑制し、さらに冷凍した蒸し焼きプリンを解凍した際の離水防止を可能とした。例文帳に追加

The method for making a steamed pudding includes almost uniformly admixing a prescribed amount of potato, an emulsifier and a stabilizer to pudding dough so as to suppress separation of fat content and generation of pores caused in the production process, and prevent syneresis caused when thawing a frozen steamed pudding. - 特許庁

電子レンジによる長時間の蒸し調理に対応するべく水等の蒸気源液状物の液深を深く確保でき、しかも、電子レンジによる蒸気源液状物の加熱による蒸気発生を短時間で実現できる技術の開発。例文帳に追加

To develop a technology permitting a liquid depth of a steam source liquid substance such as water to be deep so as to meet long-time steaming by a microwave oven and realizing steam generation by heating the steam source liquid substance by a microwave oven in a short time. - 特許庁

植物性ゲルと、高級澱粉とを1:2の混合比で均一に混合し、適量の水溶液を加えて攪拌して粘性を有する糊状体を得て、該糊状体を所定の形状に成形し、さらに85℃以上の温度条件で該成形物を蒸して変質させ、不可逆性の食材を得る。例文帳に追加

This nonreversible food material is obtained by homogeneously mixing vegetable gel with high-quality starch at a mixing ratio of 1:2, adding the moderate amount of an aqueous solution to the product, stirring the product to obtain a pasty product having viscosity, and forming the pasty product into a given shape, and steaming the formed product at85°C to change the property. - 特許庁

本発明は蒸した(又は煮た)紅芋を裏漉しして練り、砂糖、転化糖を添加して攪拌機にかけて、ペースト状にし、品温30℃±温度の時に食用油脂(動物性・植物性)、クリームを混合して混合エマルジョン(乳化物)させ成形し製品とする例文帳に追加

Steamed (or boiled) red sweet potato is strained, kneaded, formulated with sugar and inverted sugar, processed by a stirrer into a paste state, formulated with edible oils and fats (animal/vegetable oils and fats) and cream at about 30°C into a mixed emulsion and formed to give a product. - 特許庁

原料米の蒸し米の加水工程、又は、炊飯する炊飯工程のいずれかに原料米に対して大豆多糖類を0.5〜20重量%添加、あるいは、トレハロースを0.5〜10重量%併せて添加させて得られたおはぎ生地。例文帳に追加

The dough of rice dumpling covered with bean jam is obtained by adding to raw material rice, 0.5-20 wt.% of soybean polysaccharides, or adding in addition 0.5-10 wt.% of trehalose either in a hydration process of steamed rice of raw material rice or a boiling process of boiling rice. - 特許庁

極わずかの空気量で蒸し焼き状態とする自燃乾留式炭化還元法により、平均粒子径が0.01〜1μmの細かい竹炭微粒炭素粒子を含み、酸化還元電位が0mv以下、水素イオン濃度(pH)が6.0以上である竹炭塩とした。例文帳に追加

There is provided a bamboo charcoal salt comprising fine bamboo charcoal microparticle carbon particles of 0.01-1 μm average particle diameter and having oxidation-reduction potential of ≤0 mV and hydrogen-ion concentration (pH) of ≥6.0, by self-combustion carbonization type carbonizing reduction method making roasting state with a very little amount of air. - 特許庁

高温の蒸し焼き状態で乾燥プロセスが進行するため、木材の表面も内部も略均等に乾燥してゆくことになり、木材表面から割れてゆく現象がまったく起こらず、また、反り、曲がりなどの変形も起こらない。例文帳に追加

Since a drying process advances in a high temperature steam baking state, the surface and interior of the wood are almost equally dried and a phenomenon wherein the wood is cracked from the surface thereof is not caused at all and deformation such as warpage, bending or the like is not brought about. - 特許庁

動物の肉や内臓等および果実、野菜あるいは海藻等の飼料やペットフードの原料にノニ(学名:モリンダ・シトリフォニン)を混合し、ボイルあるいは蒸し処理、焼き処理の後、コーティングすることにより酸化防止及び抗菌作用効果を発揮させる。例文帳に追加

Feed or pet food raw materials such as animal meats, animal internal organs, fruits, vegetables and seaweeds are mixed with Morinda citrifolia, boiled or steamed, roasted, and then coated, to exhibit an anti-oxidizing effect and an antibacterial effect. - 特許庁

ドーナツ生地を分割・成型に付する工程と、次いでホイロに付する工程と、次いで焼成または蒸しに付する工程と、次いでインジェクションに付する工程と、次いでバッター付けおよびパン粉付けに付する工程、および、フライに付する工程を含むことを特徴とするイーストドーナツの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the yeast doughnut comprises a step for dividing and molding a doughnut dough, a step for inserting the molded dough into a toaster, a step for baking or steaming the molded dough, a step for subjecting the baked or steamed dough to injection, a step for attaching a batter or bread crumbs to the injected dough and frying the dough with the batter or the bread crumbs. - 特許庁

茹でまたは蒸し、冷却後の麺類に、その場で液状のほぐれ改良剤を所定量の水で希釈混合してほぐれ改良剤希釈液を調製し、連続して前記ほぐれ改良剤希釈液を塗布することを特徴とする麺類に対するほぐれ改良剤の自動処理方法により、上記の課題を解決する例文帳に追加

The method for automatically treating a loosening improver for noodle comprises: admixing a prescribed amount of water to a liquid loosening improver to be diluted on the scene so as to prepare diluted loosening improver liquid; and continuously applying the diluted loosening improver liquid to the noodle cooled after boiled or steamed. - 特許庁

前記のような魚骨微粉末は、魚体から取り出した肉付き骨を高温蒸気で蒸して肉を軟化する第1工程と、前記肉付き骨に熱湯を加圧噴射して肉を骨から分離する第2工程と、分離された骨を乾燥する第3工程と、乾燥した骨を粉末にする第4工程とを経て製造される。例文帳に追加

The method for the production of the fish bone powder comprises the 1st step to extract a bone with flesh from a fish body and soften the meat by steaming with hot steam, the 2nd step to separate the flesh from the bone by spraying pressurized hot water to the bone with flesh, the 3rd step to dry the separated bone and the 4th step to pulverize the dried bone. - 特許庁

可燃性有機物を蒸し焼きする炭化室3と、燃焼機8を有し前記炭化室3を囲うように形成される加熱室2と、前記炭化室3で発生する未燃焼ガスを前記燃焼機8の近傍へ誘導するガス通路5とを備える炭化装置であって、前記ガス通路5にはガス燃焼を促進する触媒7が配置されている炭化装置1。例文帳に追加

This carbonization device 1 comprises a carbonizing chamber 3 for smothering combustible organic matter therein, a heating chamber 2 having a burner 8 and formed so as to surround the carbonizing chamber 3, and a gas passage 5 for leading unburnt gas generated in the carbonizing chamber 3 to the vicinity of the burner 8, wherein a catalyst 7 promoting gas combustion is set at the gas passage 5. - 特許庁

イースト菌を含有するドーナツ生地を成形し、イースト菌を発酵させて膨潤させた後、焼成又は蒸し工程に付し、次いで冷却した後、ロータリー式充填機の充填ノズルをドーナツの内部に挿入し、該充填ノズルを介して流動性のあるフィリングを充填することを特徴とするイーストドーナツの製造方法を提供する例文帳に追加

This method for producing the yeast doughnut comprises forming a doughnut dough containing yeast, swelling the dough by fermenting the yeast, subjecting the swelled dough to a baking or steaming treatment, cooling the resultant dough, inserting a filling nozzle of a rotary filling machine to the interior of the doughnut, and filling the flowable filling through the filling nozzle. - 特許庁

茶葉を蒸し、自然発酵させた後、空気を遮断した状態で、樽に漬け込み、乳酸発酵させ、乾燥するという方法において、茶葉を蒸す際に、蒸気がマイナスイオンを発生する鉱石(マイナスイオン放射性鉱石)に触れるようすることにより、茶葉100g当り、乳酸を3.5g以上の割合で含有する発酵茶葉を安定して製造可能とした。例文帳に追加

The fermented tea leaves which contain ≥3.5 g lactic acid per 100 g tea leaves are stably produced by steaming tea leaves followed by natural fermentation, pickling the tea leaves in a barrel in a condition of blocking air, and lactic fermenting the product followed by drying. - 特許庁

防黴成分を含有する防黴液剤等の薬剤を、自噴により噴霧又は燻煙・燻蒸し、作業者がその場にいなくとも浴室内面の天井及び壁面に塗布することにより、黴の発生を予防することができる安全かつ簡便な浴室の防黴方法や浴室用防黴セットを提供すること。例文帳に追加

To provide a safe and simple mildewproofing method for a bathroom by praying or smoking and fumigating by self jetting of a chemical such as a mildewproofing solution containing a mildewproofing ingredient and coating the ceiling and wall surface on the inner surface of the bathroom and preventing growth of mildews even if an operator is not present in the site, and a mildewproofing set for the bathroom. - 特許庁

喫食前の加熱工程において、油を要することなく、フライパン等の鉄板を用いて水を加えて蒸し焼きすることにより、焦げ付きを抑え、均一に良好な焼き色をつけることができ、かつ良好な食感を有する冷凍餃子の製造方法、及び該製造方法により製造した冷凍餃子の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen jiaozi suppressed in scorching, evenly colored with excellent burnt color, and having excellent palate feeling by adding water and baking in a casserole, using an iron plate such as a frying pan without the need of oil in a heating process before eating, and to provide frozen jiaozi produced by the production method. - 特許庁

蒸し物を作るための料理の材料を入れるための容器1と、前記容器に対して固定的に又は着脱可能に取り付けられた燃料電池10と、前記燃料電池が発電するときに生成する水又は水蒸気を前記容器内の下方空間内に導くための流路23を形成するための流路形成部と、を備えている。例文帳に追加

This cooker is provided with a vessel 1 for a material for cooking a steamed meal, the fuel cell 10 attached fixedly or detachably to the vessel 1, and a flow passage forming part for forming a flow passage 23 for guiding water or steam generated when the fuel cell generates power to a lower space in the vessel. - 特許庁

蒸気ボイラ装置1における蒸気ボイラ5からの蒸気は、蒸気ヘッダ6において、復水配管41に接続された熱交換器等の第一蒸気利用装置7と連絡する第一蒸気配管40と、蒸気そのものを食品加工に利用する蒸し器等の第二蒸気利用装置8と連絡する第二蒸気配管43とに分配される。例文帳に追加

In a steam header 6, the steam from the steam boiler 5 in the steam boiler device 1 is distributed to a first steam pipe 40 which communicates with a first steam utilizing device 7 such as a heat exchanger connected to a steam condensate pipe 41 and a second steam pipe 43 which communicates with a second steam utilizing device 8 such as a steamer for utilizing the steam itself for food processing. - 特許庁

蒸機5による蒸し加工が施される前の生茶葉に対し、混入した異物を選別して除去するための異物除去装置であって、生茶葉中に混入した金属類から成る異物を磁力で吸引して選別する磁石4と、生茶葉に風力を付与し、当該生茶葉よりも重量が重い重量異物又は重量が軽い軽量異物を選別する風力選別手段2とを任意選択的に配設したものである。例文帳に追加

In order to remove foreign substance from raw tea leaves before they are steamed in the steamer 5, the remover is optionally and selectively equipped with magnets 4 to screen the foreign substance of metals with the magnetic force from the tea leaves and with an winnowing apparatus 2 to separate the heavier foreign substance and the lighter foreign substance than the raw tea leaves from them with air blow. - 特許庁

蒸し米および麹を原料として日本酒を醸造する日本酒の醸造方法であり、麹として、水を有隔膜電解して生成される電解生成水であるアルカリ性水または酸性水で処理した麹を使用することにより、軽快な酒質の日本酒または濃くのある酒質の日本酒を廉価に醸造する例文帳に追加

In the brewing of Sake wine using steamed rice and rice malt (Koji) as raw materials, the rice malt is treated with the alkaline or acidic water prepared by the diaphragm electrolysis of water and the treated malt is used for brewing to give Sake of light and refreshing quality or of high body quality. - 特許庁

煙草葉1に水酸化アルミニュウム粉末等をを混入し、煙草葉1の燃焼によって発生する遊離水に煙の中の有害物を溶け込ませてフィルター効果を発生すると共に、廃コーヒー豆粕を乾燥燻蒸して活生化した炭化物7を繊維フィルター8との間に介在させてニコチンとタール分を吸収させ味を向上させる。例文帳に追加

Filter effect is expressed by mixing cigarette leaves 1 with powdery aluminum hydroxide or the like, dissolving the harmful materials in smoke into free water generated by combustion of the cigarette leaves, while placing activated carbonized material 7 obtained by drying and smoking waste coffee bean residue between fiber filters 8 to absorb nicotine and tar components to improve taste. - 特許庁

窯の中に植物を搬入・配置して、間接的にいわば蒸し焼きのように植物を加熱することによって炭化させ脱臭性や除湿性といった実用面のみならず、植物自体の形状を保持しながら炭化させることによって審美的な要素を付加して装飾的なインテリアとしても使用可能な植物炭化物の製造方法とそれを利用した脱臭剤を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a plant carbide usable for practical usages such as a deodorant or a dehumidifying agent by introducing/ disposing a plant into a kiln to indirectly heat the plant like the burning in a casserole as well as usable for an interior decoration by carbonizing the plant while retaining the shape of the plant in itself to add an aesthetic element thereto. - 特許庁

例文

大豆抽出液に浸漬した米を蒸煮して製造した蒸し米に、乳酸菌及び麹菌を接種し、乳酸発酵と製麹を同時に行うことで有害微生物による汚染を阻止することで製造した米麹と、乳酸発酵し有害微生物による汚染を阻止した大豆を利用して米味噌を製造する例文帳に追加

This rice miso is obtained by utilizing a malted rice obtained by inoculating lactobacillus and Aspergillus oryzae on steamed rice produced by steaming the rice immersed in a soybean extract liquid, and preventing the contamination by the harmful microorganisms by performing a lactic fermentation and production of a malted rice simultaneously, and soybeans obtained by the lactic fermentation for preventing the contamination with the harmful microorganisms. - 特許庁

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