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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 蒸し蒸しするの意味・解説 > 蒸し蒸しするに関連した英語例文

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蒸し蒸しするの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 359



例文

焼き加熱調理工程は、加熱初期段階に蒸気発生手段30を制御して被加熱物を蒸し状態にさらす工程と、加熱後期に加熱手段40を制御して被加熱物を焼成・乾燥する工程とを含む。例文帳に追加

A baking and heating cooking process includes a process for exposing the material to be heated in the steamed state by controlling the steam generating means 30 in a heating initial stage, and a process for baking and drying the object to be heated by controlling the heating means 40 in a heating latter stage. - 特許庁

また、前記炊飯器体内部に周面部及び底面部に多数の通孔13,14を設けるとともに指掛部15,15付きの蒸し器体12を収容する例文帳に追加

The rice cooker houses a steamer body 12 with finger hanging parts 15 and 15, while providing with many through-holes 13 and 14 at a peripheral face part and a bottom face part inside of the rice cooker. - 特許庁

表面が表皮ではなく内部組織と同様にスポンジ状組織からなること、好ましくは外観が、略ドーム状もしくは山型状であることを特徴とする蒸しパン。例文帳に追加

This steamed bread features that the surface has not crust but the same sponge-like texture as overall internal texture and preferably the appearance is nearly dome-like or mountain-shaped. - 特許庁

目の乾き等に対し、冷やしタオルのような冷気または蒸しタオルのような温熱水蒸気を、簡便且つ持続的に目及び目の周囲に導き、さらに目及び目の周囲を適度な力で押圧する例文帳に追加

To provide a cooling and warming eye bandage capable of simply and continuously guiding cold air like a cold towel or warm steam like a towel with steam to the eye or the periphery of the eye, and further pressing the eye and the periphery of the eye with a suitable force. - 特許庁

例文

焼肉をしながら、その他の食物を蒸し焼きできる、あるいは、温かい飲料の温度を維持できる、あるいは、使用者が暖を取れる熱源有効利用装置を提供する例文帳に追加

To provide a device for the effective utilization of a heat source which smothers other food while meat is roasted, or can maintain temperature of hot drink, or enables users to warm themselves. - 特許庁


例文

これにより、蒸し調理処理を実行するときには、必ず開閉蓋2を開放した状態にできるようになり、ケース1内空間に蒸気がこもることが避けられる。例文帳に追加

By this constitution, when a steam- cooking is executed, the opening/closing lid 2 is placed under an open state without a fail, and a vapor is prevented from being accumulated in a space in the case 1. - 特許庁

本発明は、乾燥おからを主成分とし、前記乾燥おからに団子粉と水とを適量加えて捏練され、蒸し器で加熱処理されたことを特徴とする例文帳に追加

The food of the bean curd lees comprises the dried bean curd lees as the main component, and is obtained by kneading the dried bean curd lees with rice flour and water in adequate amounts added thereto, and heat-treating the kneaded product by a steamer. - 特許庁

具を成型して具玉を作製し、この具玉をバッタリングしたのち、ブレッダーを用いてブレッダリングし、ついで蒸し工程に付すことを特徴とする点心類の製造方法。例文帳に追加

The method for manufacturing dim sum consists of forming filling balls by shaping the filling, battering the filling balls, then breadering them by using a breader and subjecting them to the steaming process. - 特許庁

捺染された布帛の蒸熱処理時に、布帛に発色むら、紐跡、糊焼けに基因する蒸し故障を防止し、均一な染着固着が発揮出来て、堅ろう度と色相の鮮明な発色加工が得られる。例文帳に追加

To provide a method for steaming a printed fabric intended for preventing the fabric from steaming failure due to color development unevenness, string traces and size scorch so as to realize uniform dye setting and accomplish color development processing for the fabric with high fastness and clear hue. - 特許庁

例文

ケーシング内に架設されたトレイに載置された饅頭等の食品を蒸気で加熱する食品蒸し装置において、上記トレイをケーシングの正面から背面方向に下がり勾配で傾斜させて架設して構成した。例文帳に追加

In this food steamer for heating the foods such as the cake make from wheat and filled with sweet bean paste placed on the trays disposed within the casing with steam, the trays are disposed tilting downward in the direction of a rear surface from the front side of the casing. - 特許庁

例文

非過熱蒸気を用いる「蒸し暖めモード」時には、調理終了後、蒸気発生装置の蒸気発生ヒータ42をオフした後、続いて蒸気昇温装置の蒸気加熱ヒータ52を所定時間(例えば1分間)だけオンする例文帳に追加

In "steaming and warming mode" by use of non-excessively heated steam, a steam generating heater 42 of a steam generator is turned off and then a steam heating heater 52 of a steam temperature raising device is turned on only for predetermined time (for example, one minute) after the end of cooking. - 特許庁

電気炊飯器、ガス炊飯器の炊飯熱、水蒸気、保温熱を利用して、炊飯や保温と同時にゆで卵、温泉卵がつくれる蒸し器つき炊飯器用内鍋を提供する例文帳に追加

To provide an inner pan for rice cookers with a steamer for cooking rice and preserving temperature, and at the same time cooking a boiled egg and a hot spring egg by utilizing the steam rice heat, steam, and preservation heat of an electric rice cooker and a gas rice cooker. - 特許庁

取り出しや投入時の作業が楽で、熱した熱気の発散を防ぎ保温効果と蒸しにより表面を焦がすことない、一軸の回転攪拌焙煎機を提供する例文帳に追加

To provide a rotary stirring roasting machine with a single axis designed so as to facilitate work in taking-out time or charging time, prevent heated air from scattering, and cause no scorch on the surface due to heat-retaining and steaming effect. - 特許庁

蒸しモード後搗きモードに移行する間の休止モードにおける休止時間t_0 及び搗きモードにおける搗き時間t_1 の組み合わせによって設定された複数のコースから、1つのコースを適宜選択できるようにした。例文帳に追加

One course can be properly selected from plural courses set by the combination of a down time t0 in a stop mode shifting to a pounding mode after a steaming mode and a pounding time t1 in a pounding mode. - 特許庁

茶碗蒸し、プリンなどの卵食品は、卵の内容物に、被電解水を電気分解して生成したアルカリ性電解生成水を混ぜ合わせた卵調理液を加熱凝固して調理する例文帳に追加

The egg cooked products, for example, Chawan-musi (custard- like egg and vegetable dish steamed in a cup), pudding and the like, are produced by mixing eggs with an alkaline electrolyzed water and heating the mixture. - 特許庁

天板や食材が剥れやすく、洗浄しての反復使用が行え、しかも通気性を確保して蒸し物の調理にも好適でありながらも経済的に優れる改善されたクッキングシートを提供する例文帳に追加

To provide an improved cooking sheet from which a top plate and foodstuff are easily peeled off and which can be repeatedly used by being washed and is excellent economically even while air permeability is secured to suit for steam cooking. - 特許庁

お風呂や蒸しタオルなどで、顔にタオルをのせて使用する時、使いやすいように、タオルを顔型に整え、目口鼻部分に穴を設けた、顔型タオル。例文帳に追加

To provide a face shape towel with holes for eye, mouth, and nose parts by making the towel into a face shape so as to allow a user to easily use the towel in putting the towel on the face when taking a bath or applying a hot towel or the like. - 特許庁

単純な設備構成で、適切な温度でむらなく穀物の洗浄、吸水、蒸しが出来、廃水もほとんど出ない穀物の処理機及びその組合せ装置並びに穀物の処理方法を提供する例文帳に追加

To provide a grain-treating machine which has a simple equipment construction and with which the washing, water absorption and steaming of grains can be performed homogeneously at an appropriate temperature, and waste water is hardly produced, and to provide combination devices and a method for treating the grains. - 特許庁

あたかも「茶碗蒸し」のような高級感ある商品容器入り豆腐であって、豆腐が商品容器の容器壁に密着し、しかも豆腐固化後の離水を生じないものを製造する例文帳に追加

To obtain the subject bean curd having high-grade feeling just like 'chawan-mushi' (pot-steamed hotchpotch), and to provide a method for producing the bean curd so as to have the bean curd adhered to the commodity pack wall, and also causing no syneresis after being coagulated. - 特許庁

マッサージに先立って、蒸しタオルのような温熱水蒸気を持続的に、かつ簡便に皮膚に供給し、マッサージによる美容効果を容易に高められるようにする例文帳に追加

To easily enhance the cosmetic effects of massagers by continually and easily supplying hot steam to the skin by means of a hot steaming towel prior to the massages. - 特許庁

また、蒸熱工程では、胴回転式蒸機を使用して深蒸しを行い、微生物数を3000cfu /g以下、好ましくは1000cfu /g以下に低減することとした。例文帳に追加

In the steaming process, the steaming is deeply carried out using a cylinder rotation type steamer to reduce the number of microorganisms to ≤3,000 cfu/g, preferably ≤1,000 cfu/g. - 特許庁

牛肉または豚肉または鶏肉またはその他畜肉に食塩と調味料を混ぜ、任意の大きさの蒸し型に入れて加熱成形することによって得られる。例文帳に追加

This steamed paste food is obtained by mixing the beef, pork, chicken, or other livestock meat with common salt and a seasoning, placing the resultant mixture in a steaming mold of an optional size and hot-molding the mixture. - 特許庁

原料生葉の大きさや形状によって、掻き上げ用爪に引っかからず、回転胴内での生葉の移動時間が一定にならず、さらには蒸し度にムラができるという欠点を解消した回転胴型蒸機を提供する例文帳に追加

To provide a rotary drum-type steaming machine having eliminated such defects that raw green tea leaves do not hook on turning-up hooks depending on their sizes and shapes, their moving time in a rotary drum is not constant, and also there are unevennesses in steaming degree. - 特許庁

ダッタン蕎麦粉を浸透性の高い水で浸し、もち米と蒸し器内で混合させ、栄養価の高い切餅にしたこととその粉末及び各種素材との組み合わせで合致させた加工物を特徴とするものである。例文帳に追加

The present invention provides a cut rice cake, having high nutritive value, obtained by immersing Fagopyrum tataricum buckwheat flour in water having high permeability and mixing the immersed floor with glutinous rice in a steamer, its powder and a processed food obtained by combination of the cut rice cake or its powder with various kinds of materials. - 特許庁

このエビ入りまんじゅうは、 小麦粉を主体とするまんじゅう生地を発酵させ、小麦粉に対して前記具材を配合した後、蒸し上げることによって得られる。例文帳に追加

The bun containing the shrimp is obtained by fermenting the dough of the bun consisting essentially of the wheat, blending the ingredients with the wheat, and steaming the resultant dough. - 特許庁

電気炊飯器、ガス炊飯器の炊飯熱、水蒸気、保温熱を利用して、炊飯や保温と同時にゆで卵、温泉卵がつくれる炊飯器用蒸し器を提供する例文帳に追加

To provide a steamer for a rice cooker capable of making boiled eggs or soft-boiled eggs simultaneously with rice cooking or insulation, using rice cooking heat, steam, insulating heat of an electric rice cooker or gas rice cooker. - 特許庁

電子レンジによる炊飯および蒸しものなどの調理に好適な電子レンジ用加熱容器、およびこの電子レンジ用加熱容器に被加熱物を収納した電子レンジ加熱用包装体を提供する例文帳に追加

To provide a heating container for a microwave oven, which is suitable for cooking such as rice cooking and steam cooking, using the microwave oven, and a package for microwave heating, wherein an article to be heated is housed in the heating container for the microwave oven. - 特許庁

また、本発明のサツマイモシートの製造方法は、サツマイモを蒸し、これに液糖及び油脂を加え、加熱混合、均質化し、シート状にする方法である。例文帳に追加

A method for producing the sweet potato sheet comprises steaming sweet potato, adding the liquid sugar and the oil or the fat to the steamed sweet potato, heating and homogeneously kneading the mixture, and subsequently processing the product into the sheet. - 特許庁

よって、この加熱空間S内である調理容器2内に調理物Fを収容することで、焼き物調理のみならず、温め調理、蒸し調理または煮炊き調理等が適切に行える。例文帳に追加

When cooked objects F are stored in the cooking vessel 2 as the heating space S, the foods can be appropriately warmed, steamed or boiled as well as grilled. - 特許庁

紙スノコ5には、孔6が設けられており、孔6は、水蒸気の通過孔と食品を蒸した際に排出される余分な水分と食品中に含まれていた油分が紙スノコ5の下部に滴下する役割を持っている。例文帳に追加

Holes 6 are provided in the drainboard 5 and serve as through holes for vapor and to cause excessive moisture discharged when the food is steamed and an oil content included in the food to be dripped below the drainboard 5. - 特許庁

本発明は、従来問題となっていた人体に悪影響を与えるおそれのある食品を改良し、食品の表面に加工処理することなく、また、蒸したり加熱することなく食することにより健康な体を作るための健康食を提供することを課題とするものである。例文帳に追加

To ameliorate food having a risk of exerting a negative influence on body, which is conventionally considered to be a problem without processing on a surface of the food, and to provide health food for forming a healthy body by eating without steaming and heating the food. - 特許庁

本発明は、菓子やパン等を焼成し又は蒸して製造するため或いは食材を収納するための紙製の襞付き容器の襞部分の壁部分を固化して保形化して壁部分の強度を増した容器を提供することを課題とする例文帳に追加

To provide a container with an increased strength on wall parts by solidifying and shape holding of the wall parts of pleat parts of a paper-made container with pleats for manufacturing a cake, a bread or the like by baking, steaming, or storing a food material. - 特許庁

高温の調理具、食器や食物を把持する調理用把持具で、電子レンジや蒸し器内などの狭い空間にある把持する対象物を安全に、把持する手指の感覚が高温の食物及び調理具や食器に伝わり細かい作業に対応できる調理用把持具を提供すること。例文帳に追加

To provide a cooking gripper helping a user safely accommodate minute work to an object to be gripped in a narrow space inside a microwave oven, a steamer or the like by the cooking gripper with which the user grips a high-temperature cookware, the dishes or food through which a sense of the gripping fingers travels down to the high-temperature food and the cookware or the dishes. - 特許庁

赤飯の製造とそれに使用する幾つかの器具に関するものであり、作業負担を軽減すると共に、経済的且つ効率的に実施し得る新規な赤飯の製造、およびそれを実施し得る上で有用且つ新規な構造の通湯機、湯切り台、ならびに蒸し台車を提供する例文帳に追加

To provide a new method for preparing red rice (rice boiled together with red beans), capable of reducing work loads and capable of profitably and efficiently being performed, and to provide a hot water-spraying machine, a hot water-draining table and a steaming carriage which are useful for performing the method. - 特許庁

水20、蒸し米30及び麹米40を醸造容器10に投入して発酵させて、日本酒を醸造する醸造工程と、該醸造工程にて醸造された日本酒(モロミ50)を加熱殺菌処理することなく冷凍することで酒酵母を殺菌する冷凍殺菌工程とを備える。例文帳に追加

This method for producing the Japanese sake comprises a fermenting process of putting water 20, steamed rice 30 and malted rice 40 in a fermenting container and fermenting the Japanese sake, and a process of freezing and sterilizing process of freezing the Japanese sake (mash 50) fermented in the fermentation process without heat-treating for sterilizing sake yeast. - 特許庁

冷凍又は冷蔵された食品などの加熱対象を市場に流通させる際の包装容器として使用することができ、これを購入した消費者は、そのまま市販の電磁調理器により蒸し器として手軽に利用することができる誘導加熱調理容器を提供する例文帳に追加

To provide an induction cooking vessel usable as a packaging vessel when a heated object such as frozen or refrigerated food is put on the market and easily utilized as a steamer directly by an electromagnetic cooker on the market by a consumer purchasing the cooking vessel. - 特許庁

麺類を調理せずに食する際に、または茹で直しや炒め等の調理等において、麺類のほぐれ性が極めて良好な特性を有し、食味・食感が良好な茹で・蒸し麺類の製造方法及びそれらの麺類に噴霧叉は浸漬する組成物を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing boiled and steamed noodles having excellent characteristic in loosening property of noodles and having good taste and texture in cooking, etc., such as re-boiling or frying when noodles are eaten without cooking and obtain a composition spraying or immersing into these noodles. - 特許庁

家畜の糞尿による畜舎S内の悪臭を消臭するための畜舎の消臭機構であって、植物性の材料を蒸し焼きにする蒸焼炉2と、蒸焼炉2に連通し、畜舎S内に開口する煙突4とを備える。例文帳に追加

This mechanism for deodorizing the livestock shed is used for deodorizing an offensive odor in the livestock shed S caused by excrement of livestock, wherein the mechanism is equipped with a baking furnace 2 which bakes a vegetable material and a chimney stack 4 which communicates with the baking furnace 2 and opens into the inside of the livestock shed S. - 特許庁

茶碗蒸しなどの卵液を材料とした食品を電子レンジ等のマイクロ波加熱器により加熱可能で、かつ、水分の蒸発を防止することができ、しかも、そのまま食器としても使用することができるマイクロ波加熱調理食器を提供すること。例文帳に追加

To provide a microwave cooking/eating utensil for heating a food made of egg liquid, such as Chawan-mushi (Japanese steamed custard in a cup), using a microwave cooker such as a microwave oven, preventing water evaporation, and directly used as an eating utensil. - 特許庁

解凍区域2内の低圧蒸気により被解凍物1の解凍を行う解凍方法において、解凍区域2内へ給蒸しながら、減圧速度を調整して解凍区域2内を減圧することにより、解凍区域2内の温度または圧力を設定値となるように制御することを特徴とする例文帳に追加

The temperature or pressure in a thawing zone 2 is controlled to a preset level in a thawing process to perform the thawing of an object 1 with low-pressure steam in the thawing zone 2 by evacuating the thawing zone 2 under controlled evacuation speed while supplying steam to the thawing zone 2. - 特許庁

蒸し板30は、棚体31とこの棚体31を保持する脚部34を有し、棚体31に調理物36の保持部として調理物を収納する凹部32を1個または複数個設け、凹部32を含む棚体31に複数の孔33を有する例文帳に追加

The steaming plate 30 has a shelf body 31 and a leg part 34 for holding the shelf body 31, the shelf body 31 is provided with one, two or more recessed parts 32 for housing the cooking object as the holding part of the cooking object 36, and the shelf body 31 including the recessed parts 32 is provided with a plurality of holes 33. - 特許庁

前記「蒸籠受け皿」14の上に、「蒸気孔」15を包囲するように一般蒸籠12を別体として置く事により、「蒸気孔」15から吹き出す蒸気を利用して蒸し料理をする事ができ、流下する大量の結露を「蒸籠受け皿」14が受け止めて蓄積し周囲を汚さない。例文帳に追加

By placing the general steaming basket 12 separately on 'the tray' 14 so as to surround 'the hole' 15, steam blown out from 'the hole' 15 is used for cooking and a large amount of flowing-down dew condensation is received and stored by 'the tray' 14 to prevent the surrounding from being soiled. - 特許庁

肉まんや餡まん等の被加温物aを蒸したり保温したりする加温器として、貯水タンク7及びそのタンクからの水を加熱して水蒸気を発生させる蒸気タンク8を収容する基台1と、その基台1の上に載置されるケーシング2をもって構成する例文帳に追加

This warmer for steaming or warming the subject (a) of warming such as steamed meat or bean-jam buns comprises a base 1 accommodating a water storage tank 7 and a steam tank 8 in which water from the tank 7 is heated to generate steam, and a easing 2 placed on the base 1. - 特許庁

三十二 そうざい製造業(通常副食物として供される煮物(つくだ煮を含む。)、焼物(いため物を含む。)、揚物、蒸し物、酢の物又はあえ物を製造する営業をいい、第十三号、第十六号又は第二十九号に該当する営業を除く。)例文帳に追加

(xxxii) Daily dish producing businesses (meaning businesses for producing boiled dishes (including preservable food boiled down in soy sauce), baked dishes (including fried dishes), deep fried dishes, steamed dishes, vinegared dishes, or marinated dishes generally served as side dishes, and excluding businesses falling under item (xiii), item (xvi), or item (xxix));  - 日本法令外国語訳データベースシステム

メイン噴射に先立って行うパイロット噴射として、燃料噴射を複数回に分割して行うスプリット噴射を行う場合に、スプリット噴射の形態を適正化することで、燃料の蒸し焼きによるスモークの増大等を防止する例文帳に追加

To prevent smoke from being increased by the baking of fuel by appropriating the configuration of split injection when the split injection which dividedly performs fuel injection multiple times in a pilot injection performed before a main injection. - 特許庁

分画したそば粉を目的の成分になるように調整及び混合し、造粒することにより、蒸し後及び製麹前後の接着や、型崩れをすることなく、はぜ廻り(麹菌菌糸の繁殖の様相)がよく、酸度及び酵素力価の高いそば麹を製造できる。例文帳に追加

Fractionated buckwheat flour is prepared and blended to become an objective component and granulated to give buckwheat flour causing neither adhesion after steaming and before and after malt production nor loss in shape and having excellent appearance in breeding of mycelia of Aspergillus oryzae and high acidity and enzyme activity. - 特許庁

製造工程中に蒸し工程を含む小麦粉加工品の製造方法であって、風味を変化させる添加物や、原料コストを増す原材料などを使用することなく、冷凍状態のままでも電子レンジ加熱対応可能な、小麦粉加工品の製造方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for producing a flour processed food including a steaming step in production steps, compatible with heating in a microwave oven in a frozen state without using additives which may change flavors or raw materials which may increase the raw-material cost. - 特許庁

蒸し機により複数の食品を運行しながら連続的に蒸気加熱する場合に、熟練者によることなく、自動的に蒸気量を調整して極端な加熱状態の変化を抑制して、一定の熱量をすべての食品に同様に付与し続けることを可能にする例文帳に追加

To continuously and similarly apply a predetermined quantity of heat to all foods by preventing an extreme change of heating conditions by automatically adjusting a steam quantity without depending on skilled operators when continuously heating a plurality of foods by a steaming apparatus while conveying the foods. - 特許庁

蒸し状態にさらす工程は、加熱室内に供給された蒸気が被加熱物の表面で凝縮し、その凝縮水に被加熱物に含まれていた塩分や脂肪を溶出させるために、所定の加熱時間が経過するか、あるいは被加熱物が所定温度に到達したことで終了する例文帳に追加

The process for exposing the object to be heated in the steamed state is ended when the prescribed heating time passes or the object to be heated reaches the prescribed temperature so that the steam supplied into the heating chamber is condensed on the surface of the object to be heated and salt or fat included in the object to be heated is eluted by the condensed water. - 特許庁

例文

ボイルまたは蒸したカニ類の殻から取り出したカニ肉を燻液配合の調味液に冷蔵浸漬し、その後液切りし、温燻製すること特徴とするカニ肉燻製加工食品の製造方法および当該製造方法により得られるカニ肉燻製加工食品。例文帳に追加

The processed food of smoked crab meat is produced by the method for producing the processed food of smoked crab meat including: soaking the crab meat taken out of the shell of a boiled or steamed crab in seasoning in cold storage; draining the seasoning liquid; and subjecting the drained crab meat to hot-smoking. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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