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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > RICE FLOURの意味・解説 > RICE FLOURに関連した英語例文

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RICE FLOURの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 463



例文

The steamed cake is produced by: wrapping potato jam prepared by kneading sweet potato and sugar, and red bean jam with dumpling dough prepared by kneading rice flour or wheat flour; and steaming the dumpling dough-wrapped sweet potato jam and red bean jam.例文帳に追加

本発明の蒸し菓子は、サツマイモと砂糖を混練してなるイモ餡とアズキ餡とを、米粉又は小麦粉を混練した団子生地で包み、これを蒸し器により蒸してなるものである。 - 特許庁

This kneaded sheet dough is characterized by adding and kneading silk protein with at least one selected from grain flours such as wheat flour and rice flour and starches such as starch and processed starch and then forming the kneaded product into a sheet preferably having a thickness of ≥0.1 mm.例文帳に追加

小麦粉や米粉等の穀物粉、澱粉、加工澱粉等の澱粉類の少なくとも1つを用い、シルク蛋白を添加して混練され、厚さ0.1mm以上のシートに成形されたものとする。 - 特許庁

The foodstuff is obtained by bringing lotus root 1 which is ground down to a dumpling-like state followed by steaming and wrapping the product with wrapping coats 2 and 3 such as raw wheat-gluten bread, coat of won ton and refined rice flour each having cereal flour as the material.例文帳に追加

すりおろしたレンコン1を団子状にして蒸し、これを穀物粉を材料とする生麩、ワンタンの皮、白玉粉などの包皮2、3で包んだ食材を提供する。 - 特許庁

The method for producing fried jaozi includes admixing flour where the weight ratio of xylose and joshinko (rice flour) is 1:(2-25), with edible oil and fat followed by applying the mixture to the bottom surface of the jaozi.例文帳に追加

キシロースと上新粉の重量比が1:2〜25である粉末を食用油脂に混合した後、餃子の底面に付けて焼く焼き餃子の製造法。 - 特許庁

例文

The processed food comprises an ingredient containing the cooked rice and/or the prepared food and a wrapping body for wrapping whole surface of the ingredient and the wrapping body is a kneaded and heated product containing soft flour, strong flour and oil and fat.例文帳に追加

米飯及び/又は惣菜を含む具材と、この具材全面を包容する包容体とを具備し、前記包容体は、薄力粉、強力粉、及び油脂を含む混練加熱物であることを特徴とする加工食品。 - 特許庁


例文

Also, grated yamaimo yam, sugar, water, and karukan powder (rough-grained rice flour) are mixed together and once steamed are known as karukan, a type of steamed cake. 例文帳に追加

また、すりおろした山芋に、砂糖、水、軽羹粉(粗目の米粉)を加え、蒸しあげたのがカルカン(軽羹)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is made by adding sugar to the powders such as rice, warabi and flour and steaming it, and the kind of powder varies among regions. 例文帳に追加

米やワラビ、小麦粉などの粉に砂糖を加え蒸して作るが、主原料の粉は各地により異なる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Other new types of yokan such as Kingyoku-kan (transparent jelly containing agar and sugar), Awayuki (confection of meringue jellified with agar), and Mizore-kan (jelly containing agar, sugar and glutinous rice flour) also appeared in this period. 例文帳に追加

また、この時期には金玉かん、淡雪(メレンゲ(菓子)を寒天で固めたもの)、みぞれかんといったあらたな羊羹も登場した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Rakugan is one of representative Japanese confectionery, and made by mixing flour of starch derived from rice or the like with starch syrup and sugar to apply coloring, and drying in a mold. 例文帳に追加

落雁(らくがん)は、米などから作った澱粉質の粉に水飴や砂糖を混ぜて着色し、型に押して乾燥させた代表的な干菓子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Add starch syrup and sugar to rice flour which has been steamed and dried, transfer the mixture into molds and let it dry in a temperature controlled chamber. 例文帳に追加

すでに蒸して乾燥させた米(糒)の粉を用い、これに水飴や砂糖を加えて練り型にはめた後、ホイロで乾燥させたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Add starch syrup, like in the method above, to rice flour which has not been heat-treated, transfer the mixture into molds, steam and let it dry in a temperature controlled chamber. 例文帳に追加

加熱していない米の粉を用いて1.同様に水飴を加え成型した後、セイロで蒸し上げた後、ホイロで乾燥させたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Kintsuba was originally invented in Kyoto in the mid-Edo period and was made by coating bean paste with batter made of rice flour and water and searing the outside. 例文帳に追加

もともとは江戸時代中期に京都で考案された菓子であり、上新粉(米粉)で作った生地で餡を包んで同様に焼いたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This mochi is produced by adding kanbai powder (a processed-glutinous-rice product) to wheat flour, baking it to make a skin, sandwiching sweet bean paste inside the skin, and wrapping them in a salted cherry-tree leaf. 例文帳に追加

小麦粉に寒梅粉(もち米の加工品)を加えて、鉄板で焼いた皮(煎餅の一種)で餡を挟み、塩漬けした桜の葉で包む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The original form was two thin long strips of dough made from glutinous rice and flour twisted together deep-fried in oil, which is believed to have been similar to present Sweetened Fried Bread Twists. 例文帳に追加

原形はもち米と小麦粉を細長く練り2本を索状によりあわせて油で揚げたもので、現在の油条に似たものと考えられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is said to be made by kneading glutinous rice flour mixed with cinnamon with water, boiling it to form into a biretta shape, and then frying it in oil. 例文帳に追加

モチ米の粉にシナモンを混ぜて水で練り、ゆでて法冠のように成形し、油で揚げたものとも。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is a cake with bean paste filling wrapped in the flour dough which is fermented with yeast mash (yeast cultured in rice malt). 例文帳に追加

酒母(酒種、麹に酵母を繁殖させたもの)を使用して小麦粉の生地を発酵させ、中に餡を入れた饅頭。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Habutae Mochi is a traditional sweet of Fukui Prefecture, made from steamed and kneaded rice flour with sugar and starch syrup; it usually takes a long time to make a beautiful translucent paste which becomes a base of the sweet. 例文帳に追加

羽二重餅(はぶたえもち)は餅粉を蒸す、砂糖・水飴を加えて丹精に練り上げた、福井県の和菓子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The amount of the papain enzyme added is 0.1-0.25 mass% based on the wheat flour and rice bran.例文帳に追加

パパイン酵素の添加量は、小麦粉および米ぬかに対して0.1質量%以上0.25質量%以下である。 - 特許庁

The removing agent for the monochloramine consisting of the bran and wheat bran produced in milling of rice, barley and flour or their mixture.例文帳に追加

精米、精麦、製粉時に発生するぬか、ふすまおよびこれらの混合物からなるモノクロラミン(monochloramine)の除去剤。 - 特許庁

The rice flour bread obtained by such production method is a bread having good taste and consideration coping with food allergy caused such as by wheat, eggs and dairy products.例文帳に追加

このような製造方法により得られた米粉パンは、食味もよく、小麦や卵、乳製品などの食物アレルギーに対応したパンである。 - 特許庁

The composition suitable for producing pills is obtained by using rice flour as raw material almost serving as base material suitable for producing pills comprising plant sterol.例文帳に追加

本発明の特徴は、植物ステロールの丸剤調製に好適な基材的役目の素材として、米粉を用いたことにある。 - 特許庁

To provide a water-adding apparatus which can continuously add water to a raw material such as rice flour or starch.例文帳に追加

米粉や澱粉などの原料に対する加水処理を連続して行なうことができる加水装置を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide cake using rice bran, eatable by persons even if they are allergic to wheat flour.例文帳に追加

本発明は、たとえ小麦粉にアレルギーを有する者であっても食することができる、米糠を使用する米糠のケーキを提供する。 - 特許庁

The mass ratio of glutinous rice flour and pregelatinized starch contained in the powdery foodstuff is 100:1 to 8.例文帳に追加

粉末食品中におけるもち米粉とアルファ化澱粉との含有質量比率は、100:1〜8である。 - 特許庁

To obtain a powder composition for foam-including food products by using rice flour, and to provide a method for producing the foamed food product from the powder composition.例文帳に追加

本発明の目的は米粉を用いた含泡食品用粉体組成物及びそれらから得られる含泡食品の製造を可能にすることである。 - 特許庁

To provide a method for producing rice flour-mixed rectangular bread having high bread productivity and excellent quality.例文帳に追加

本発明の課題は、高い製パン性および優れた品質を有する米粉配合角型食パンの製造方法を提供することである。 - 特許庁

To provide a method for producing bread having glutinous texture peculiar to hot water-kneaded dough, and flavor peculiar to rice flour, and homogeneous as the whole bread.例文帳に追加

湯種特有のもっちりとした食感と、米粉特有の風味を持ち、かつパン全体として均質なパンの製造方法を提供する。 - 特許庁

The carbohydrates including the dietary fibers are preferably at least one selected from the group consisting of corn starch, wheat flour, and rice powder.例文帳に追加

また、食物繊維を含む炭水化物が、コーンスターチ、小麦粉および米粉よりなる群から選ばれる一種以上であることが好ましい。 - 特許庁

To provide a rice flour premix with which dough for noodle, pizza, bread or the like can be domestically made cleanly in a short time.例文帳に追加

家庭で短時間に、且つ清潔に麺・ピザ・パン等の生地ができる米粉プレミックスを提供することにある。 - 特許庁

In order to improve palatability, glutinous rice flour may be added in 5-15 wt.% based on the whole weight.例文帳に追加

食感の向上を目的に、もち米の粉を、全体の重量の中で、5〜15重量%となるように加えてもよい。 - 特許庁

To provide a method for producing bread compounded with brown rice flour and good in palate feeling and flavor and also sustaining the palate feeling and flavor even after the lapse of time.例文帳に追加

玄米粉を配合したパンであって、食感や風味が良くまた時間が経ってもこれらが持続するパンの製造方法を提供する。 - 特許庁

By use of rice flour and dried bean-curd refuse in this granular porous food, the water-absorbing tendency, palate feeling, etc., can be improved further.例文帳に追加

粒状多孔質食品に米粉及び乾燥おからを使用することにより、吸水性、食感等が更に改善される。 - 特許庁

In the Chinese noodles, the weight ratio of rice flour to the Chinese noodle material is 10-30 wt.%, and that of the gluten to the material is 12-18 wt.%.例文帳に追加

また、本発明にはラーメン材料における米粉が重量比で10〜30%、グルテンが12〜18%含有することが開示される。 - 特許庁

The powdery mixture for baking comprises 80-85 wt.% of rice flour and 20-15 wt.% of the wheat gluten fine powder.例文帳に追加

米粉を80〜85重量%、上記小麦グルテン微粉を20〜15重量%含有する製パン用粉末混合物を用いる。 - 特許庁

METHOD FOR FORMING FOAM-CONTAINING FOOD DOUGH CONSISTING MAINLY OF RICE FLOUR AS RAW MATERIAL, FOAM-CONTAINING FOOD DOUGH, BREAD TASTE FOAM-CONTAINING FOOD BY USING THE SAME DOUGH AND METHOD FOR FORMING THE SAME FOOD例文帳に追加

米粉を主原料とした含泡食品生地形成方法と含泡食品生地、及びこれらを用いたパン風味含泡食品とその製造方法。 - 特許庁

By using rice flour and dried bean-curd refuse in this granular porous food, the water-absorbing tendency, palate feeling, etc., thereof can be improved further.例文帳に追加

粒状多孔質食品に米粉及び乾燥おからを使用することにより、吸水性、食感等が更に改善される。 - 特許庁

To provide a method and a device for hygienically, efficiently and automatically producing high-quality rice-flour dumplings on a skewer.例文帳に追加

高品質の串団子を衛生的に効率よく自動生産することができる方法および装置を提供するものである。 - 特許庁

In addition, it is working together with local farmers and using rice flour produced in Hokkaido’s Ishikari region as one of the raw ingredients for the pudding instead of egg yolks.例文帳に追加

また、瓶詰めプリンの原料として、卵黄の代わりに、地元農家と連携して北海道石狩産の米粉を使用している。 - 経済産業省

To provide a method for producing chip-like food capable of producing various products having unprecedented palate feeling and taste, rich in color variation, consisting mainly of rice flour, having no compatible feeling, and seasoned in various tastes because the rice flour hardly has characteristics in its smell or color.例文帳に追加

今までにない食感や味、色のバラエティに富む製品を製造することができ、主原料は米粉であり、全く違和感を感じることがなく、米粉には臭いや色に殆ど個性がないので、各種の味付けにより、味や色の変化に富む多様な製品を製造することができる。 - 特許庁

The powder composition for sponge-like foam-including food products comprises 100 pts.wt. of rice flour prepared from non-glutinous rice grains, 3 to 12 pts.wt. of baking powder and 0.5 to 2.5 pts.wt. of water-soluble dietary fiber powder, but not containing wheat flour gluten and silk fibroin.例文帳に追加

うるち米のみから製粉された米粉100重量部、ベーキングパウダー3〜12重量部及び水溶性食物繊維粉末0.5〜2.5重量部を含んでなり、小麦粉グルテン及び絹フィブロインのいずれも含まない、スポンジ状含泡食品用粉体組成物。 - 特許庁

This additive for bread or confectioneries includes (a) pregelatinized rice flour and (b) a pregelatinized starch of at least one of starch selected from the group consisting of corn starch, tapioca starch, wheat starch, and potato starch in a ratio of ((a) the pregelatinized rice flour)/((b) the pregelatinized starch)=(2/1) to (20/1) (weight ratio).例文帳に追加

(a)アルファ化米粉及び(b)コーンスターチ、タヒ゜オカ澱粉、小麦粉澱粉及び馬鈴薯澱粉からなる群から選択される少なくとも一種の澱粉のアルファ化澱粉を(a)アルファ化米粉/(b)アルファ化澱粉=2/1〜20/1(重量比)にて含有するパン又は菓子用添加剤とする。 - 特許庁

A control part 30 controls the rotating speed of the rotation body 26 of the pulverizer 20 to adjust the particle size of the rice flour obtained from the pulverizer 20, and controls the rotating time of the rotation body to adjust the weight of the rice flour of each particle size.例文帳に追加

制御部30では、粉砕器20の回転体26の回転速度を制御することによって、粉砕器20から得られる米粉の粒度を調整するとともに、回転体の回転時間を制御することにより各粒度の米粉の重量を調整する。 - 特許庁

In producing bread, bread having excellent texture such as rice cake-like texture, soft feeling, moist feeling, and melting-in-mouth feeling is efficiently produced in excellent reproducibility by blending rice cake-wheat flour as a part of a raw material constituting a dough with Yudane (material obtained by mixing wheat flour with hot water and pregelatinizing starch in wheat) and/or pregelatinized modified starch.例文帳に追加

パン類の製造に際して、生地を構成する原料の一部としてモチ性小麦粉と、湯種及び/又はα化加工澱粉とを配合することにより、モチ性食感、ソフト感、しっとり感及び口溶け感等の食感に優れたパン類を再現性良く、しかも効率的に製造する。 - 特許庁

The thickening composition contains: modified xanthan gum obtained by heating xanthan gum; and starch comprising at least one of potato starch, tapioca starch, waxy corn starch, chemically-modified starch thereof, sweet potato starch, arrowroot starch, bracken starch, lotus starch, glutinous rice starch, nonglutinous rice starch, nonglutinous rice flour, and glutinous rice flour.例文帳に追加

キサンタンガムを加熱処理した改質キサンタンガムと、馬鈴薯澱粉、タピオカ澱粉、ワキシコーンスターチ、及びこれらの化工澱粉、甘藷澱粉、葛粉、蕨粉、蓮粉、餅米澱粉、うるち米澱粉、うるち米粉、及び餅粉のうち1以上からなる澱粉とを含むことを特徴とする増粘用組成物である。 - 特許庁

Neri-mochi mentioned herein refers to that which is produced mainly by grinding glutinous rice into powder, adding hot water to the powder, and kneading the mixture, and this type of neri-mochi includes: gyuhi (Turkish delight) such as habutae-mochi, shiratama (rice-flour dumpling), and chimaki (bamboo-leaf-wrapped rice cake) in Japan; 'shuĭ-mó-nián-gāo' (water-polished new year rice cake) in China; 'tokku' (small round mochi to be put in boiled soup) in Korea; etc. 例文帳に追加

ここでいう餅は、主にもち米を粉にしてから湯を加えて練る方法で作るものを指し、日本の羽二重餅などの求肥や白玉や粽、中国の「水磨年糕」(シュイモーニエンガオshuǐmóniángāo)、韓国の「トック」(떡)などが挙げられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Rice starch powder free from heavy metals is prepared from brown rice or polished rice without deteriorating the molecular structure of amylopectin and amylose and the form of starch granule by using a step to stir rice flour in a specific solution.例文帳に追加

特定の溶液中にて米粉を攪拌する工程を包含することによって、アミロペクチンおよびアミロースの分子構造ならびにデンプン粒の形態を損なうことなく玄米または精米から重金属を含まない米デンプン粉末を調製する。 - 特許庁

The rice bread crumbs for fry are obtained by adding at least one powdery material selected from starch, dietary fibers and soft wheat flour to rice bread grains produced from raw material consisting mainly of rice powder to make them lie between the rice bread grains.例文帳に追加

主に米粉を含む原料から製造された米パン粉粒子に、澱粉、食物繊維および薄力粉の群から選ばれる少なくとも1つの粉末材料を混合して米パン粉粒子間に介在させたことを特徴とするフライ用米パン粉。 - 特許庁

To provide a method for producing rice cracker, excellent in applicability, completed through conclusion after earnest study, and capable of producing a new kind of rice cracker contrived regardless of the conventional method for producing rice cracker by using water-soluble protein-eliminated rice flour.例文帳に追加

水溶性蛋白質を除去した米粉を使用することにより、従来の米菓の製造方法に捕らわれずに新しい種類の米菓を製造が可能となることを発見して鋭意研究の結果完成された実用性に秀れた米菓の製造方法を提供するものである。 - 特許庁

In a pulverizer 20 having a rice supply port 22, a rotation body 26 formed in disk shape and having protrusions 28 on a plate surface is rotated to pulverize rice supplied into the rice supply port 22, by the value portion of the valuable medium detected by the valuable medium detecting part 10, to produce rice flour.例文帳に追加

米穀投入口22を有する粉砕器20において、米穀投入口22に投入された米穀を、円板状に形成され、板面に突起28を有する回転体26を回転させることによって、有価媒体検出部10において検出された有価媒体の価値分粉砕し米粉を生成する。 - 特許庁

例文

The rice starch-containing flour includes rice starch grains 11 internally included in amyloplast 13 constituting starch cells 10 in rice grains 1 in a single-grain state, and contains other constituents included in the amyloplast 13 and the rice grains 1 in a pulverized state.例文帳に追加

米穀粒1におけるデンプン細胞10を構成するアミロプラスト13に内包されていた米デンプン粒子11が単粒状態とされ、更に前記アミロプラスト13及び米穀粒1に含まれる他の成分が微細化された状態で含まれていることを特徴として成る。 - 特許庁

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