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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > RICE FLOURの意味・解説 > RICE FLOURに関連した英語例文

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RICE FLOURの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 463



例文

They sell Yatsuhashi of various tastes according to the season, and also develop new products such as rice tube cake made with rice flour used for Yatsuhashi. 例文帳に追加

季節に応じたさまざま味の八ッ橋を発売しており、八ッ橋に使われる米粉を使った純米シフォンケーキなど新しい商品の開発も行っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Same as Babao Bing in Taiwan, plenty of materials such as red bean jam, canned fruits, and rice cake are included and characteristically soybean flour is often used for seasoning and it is completely paddled before eating same as in Bibimpa (rice with beef and vegetables in a hot stone bowl). 例文帳に追加

湾の八寶氷同様に、小豆餡、缶詰フルーツ、餅などの具が豊富に盛られおり、味付けによくきな粉を使う点と、ピビンパ同様に食べる前に徹底的に混ぜるのが特徴的。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In 1940, 'mixed curry and rice' (special curry) (called 'Indian curry' at a branch restaurant 'SENBA JIYUKEN') of this restaurant became famous when Sakunosuke ODA introduced this curry in his novel "Meoto Zenzai" (A Pair of Zenzai - a sweet porridge of azuki beans boiled and crushed and eaten with rice-flour dumplings). 例文帳に追加

1940年(昭和15年)、織田作之助が小説『夫婦善哉』でこの店の「混ぜカレー(名物カレー)」(支流店の「せんば自由軒」では「インデアンカレー」と呼ぶ)を紹介して有名になった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The recipe for the above-mentioned zenzai is virtually identical to that for the ordinary ogura jiruko but, in some cases, naruto-maki (kamaboko with the pattern of the well-known tidal whirlpools off the shore of Naruto City), kamaboko (boiled fish paste cake) or a whole boiled fish such sea robin substitutes for rice cakes or rice flour dumplings. 例文帳に追加

作り方はほぼ普通の小倉汁粉と同じだが、餅や白玉団子の代わりに、鳴門巻きや蒲鉾、ホウボウなどの茹でた魚が丸ごと入れられる事もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To make the susuridango, stew dumplings made of mochi-gome (glutinous rice with its carbohydrate molecule consisting of 100% amylopectin) and uruchi-mai (glutinous rice with its carbohydrate molecule consisting of 80% amylopectin and 20% amylose) in a red bean flour soup, while the ratio of mochi-gome and uruchi-mai in the dumpling is six to four, add salt, then sprinkle some sugar. 例文帳に追加

これはもち米6に対しうるち米4で作った団子を小豆の粉の汁で煮込み、塩味を付けたものであり、その上から白砂糖をかける。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

An upper part of citron fruit is cut away and the fruit is hollowed to create a yuzu (citron) cup, into which a mixture of citron flesh, glutinous rice flour, rice powder, white bean paste, and sugar, etc. are stuffed, and then the yuzu cup is steamed. 例文帳に追加

ユズの実の上部を切り取り、そこから中身をくり抜いて柚釜を作り、そこにユズの果肉、もち米粉、上新粉、白味噌、砂糖などを混ぜたものを入れて蒸したもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Materials usable as the resin are polypropylene, polyethylene, etc., and those usable as the vegetable material are rice straw, rice hull, chip, wood flour, charcoal, coal, diatomaceous earth, Tobiko (konjac production by-product), etc.例文帳に追加

樹脂には、ポリプロピレン、ポリエチレン等、植物性材料には、稲藁、籾殻、チップ、木粉、木炭、炭、硅素土又は飛び粉等を用いることができる。 - 特許庁

To provide a method for producing breads by substituting a part of flour required for the production of bread dough with puffed rice to provide the breads having texture, flavor and swelling improved compared to those of conventional bread obtained by using a rice powder.例文帳に追加

パン生地の製造に必要な小麦粉の一部に膨化米を代替したパン類の製造法であって、食感、風味、および、ふくらみが従来の米粉を用いたパンに比べて改善されたパン類を提供する。 - 特許庁

A composition for a bread dough contains 10-40 wt.% of raw material fermented by adding yeast to barley in a rice gruel shape, 1-40 wt.% of a rice powder, 1-40 wt.% of flour and water as essential components.例文帳に追加

粥状の大麦にイーストを添加して発酵させた元種10〜40重量%、米粉1〜40重量%、小麦粉1〜40重量%および水を必須成分として含有するパン生地用組成物とする。 - 特許庁

例文

The cake is prepared by the following process: rice bran is sieved, then mixed with starch-containing rice bran flour, eggs, edible oil-and-fat, sugar and an expanding agent followed by agitating the resultant mixture to make dough, which is then baked with a microwave oven.例文帳に追加

米糠を篩にかけて、澱粉を含む米糠粉・卵・食用油脂・砂糖・膨張剤を混合、撹拌した生地を作成し、オーブンで焼き上げる。 - 特許庁

例文

This method for producing the rice cake-like food is characterized by adding a calcium salt to a foam comprising a water-soluble alginate, a foaming agent and water, stirring the mixture, and then adding glutinous rice flour to the mixture to obtain the coagulation product.例文帳に追加

本発明の餅状食品の製造方法は、水溶性アルギン酸塩、起泡剤及び水からなる含泡物に、カルシウム塩を加えて攪拌後、餅粉を加えて凝固物を得ることからなる。 - 特許庁

The method for enhancing milk flavor comprises adding flour obtained by milling unpolished rice or sprout-forced unpolished rice to dairy product-containing food and drink, heating the mixture to enhance the milk flavor of the dairy product.例文帳に追加

玄米あるいは催芽処理させた玄米を粉砕処理して得られる粉末を乳製品を含有する飲食品に添加し、加熱することによって乳製品の乳風味を増強する。 - 特許庁

To provide a method for producing rice flour, aiming at the simplification of facilities and improvement of production efficiency by performing the treatments of crushing, drying and classifying which are performed in separated processes, in one process and also easily performing the treatments of making the α-form and β-form of a rice content.例文帳に追加

従来は別工程としていた粉砕、乾燥及び分級の各処理を一の工程で行い、設備の簡略化と製造効率の向上を図ると共に、米分のα化とβ化の処理を容易に行う。 - 特許庁

To provide a potato rice cake so as to give an eat feeling and a taste of the potato by grinding raw potatoes and mixing with semi-crushed cooked rice and wheat flour so as not to lose the flavor of the potato.例文帳に追加

この発明は、生のじゃが芋をすりおろし、ご飯を半つぶしにした物と片栗粉を合せて、じゃが芋の香りを失わないようにして、食感や味覚を感じることの出来るようにした芋飯もちを提供する。 - 特許庁

This method for producing the rice flour comprises drying immersed rice prepared by a hydrating operation while crushing by using an impact type crush-treating device, with a temperature-controlled hot air at the same time and also performing the classifying process within one process.例文帳に追加

加水操作により調製した浸漬米を、衝撃式粉砕処理装置を用いて粉砕しつつ、温度制御をした熱風にて同時に乾燥し、かつ分級工程をも一の工程でおこなう。 - 特許庁

The method includes a step for using at least one kind selected from the group consisting of the defatted rice bran extract and the roasted rice bran extract, and cereal flour, to produce the dough.例文帳に追加

この方法は、脱脂米糠抽出物および焙煎米糠抽出物からなる群から選択される少なくとも1種ならびに穀粉を用いて、生地を製造する工程を含む。 - 特許庁

To provide a method for producing brown rice food such as noodle, coating dough, or those kinds of things produced by using only brown rice powder richly containing minerals and vitamins as raw material cereal flour.例文帳に追加

原料穀粉としてミネラル、ビタミン類を豊富に含む玄米粉のみを用いて製される麺類もしくは皮類と、その種の玄米食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing rice cracker comprises the following steps: producing confectionery dough using rice flour where water-soluble protein is eliminated, and baking the thus produced confectionery dough.例文帳に追加

米粉を用いて形成した菓子生地から米菓を製造する方法において、水可溶性蛋白質を除去した米粉を用いて菓子生地を形成し、この菓子生地を焼成することで米菓を製造するものである。 - 特許庁

The obtained bread making rice filling is used as a bread kneading agent to produce the rice blended bread having excellent texture and aging speed equal to or higher than that of wheat flour bread without influencing bread-making properties during production of rice blended bread.例文帳に追加

そして、得られた製パン用米フィリングをパン練り込み剤として使用することで、米配合パン製造時の製パン性に影響を与えず、食感が良好であり、かつ老化スピードが小麦粉パンと同等以上の米配合パンを製造することができる。 - 特許庁

The lactic acid fermented food of rice is a fluid or semi-fluid lactic acid fermented food, having granular texture and is produced, by making hydrolyzed heat-molten material or hydrolyzed molten material comprising rice and/or rice flour ferment with starch-nondegradable plant lactobacillus under a saccharide-added condition.例文帳に追加

米および/または米粉の加水加熱溶融物または加水溶融物を、糖類の添加条件下においてデンプン非分解性の植物性乳酸菌で発酵させることによって製造される、粒様食感を有する流動もしくは半流動状の乳酸発酵食品。 - 特許庁

The pregelatinized sprouted brown rice flour Ac not containing wheat flour as the causative substance of wheat allergy which is produced by the method, is used for producing a bread product F_1 having a good texture, flavor, and taste, and eaten even by a wheat allergic patient.例文帳に追加

上述の製造方法で製造した小麦粉アレルギーの原因物質である小麦粉が含まれないα化発芽玄米粉Acを用いて、良好な食感、香味、食味を有する小麦粉アレルギーの患者でも喫食することが可能なパン製品F_1を製造する。 - 特許庁

To provide a rice powder composition not including flour and ingredient derivered from flour, producible in a conventional process, imparting cake excellent in an appearance, an inner phase and taste, and keeping quality, and to provide the cake and dough produced by utilizing the composition and the method of production for the cake.例文帳に追加

小麦粉および小麦由来の成分を含まず、従来の製造工程と同様の工程で製造できるとともに外観、内相、食味および日持ちに優れた菓子を製造することのできる米粉組成物、当該組成物を用いて製造された生地および菓子、ならびに当該菓子の製造方法を提供する。 - 特許庁

On the other hand, in the case of using the rice flour replacing the wheat flour as the bread material, the bread maker carries out the knead processing, the dough curing processing, the dough rounding processing, the mold fomentation processing, the baking processing and the heat reservation processing (not illustrated) continuously in the order as shown in Fig. (B).例文帳に追加

一方、パン材料として小麦粉の代わりに米粉が使用される場合、(B)に示すように、捏ね処理、生地休め処理、生地丸め処理、成形発酵処理、焼成処理、および、保温処理(図示略)が順に連続して行なわれる。 - 特許庁

This method for producing the noodle-like food comprises making dough through kneading rice powder instead of wheat flour with hydrated paste (bound water) of glucomannan instead of water (free water), although the essential process of a noodle producing method comprises making dough through adding and kneading water to/with wheat flour as the main raw material.例文帳に追加

めん類の製造法は、主原料である小麦粉に水を添加混練して生地造りするのが必須工程であったが、小麦粉に替えて米粉に、かつ、水(自由水)に替えてグルコマンナンの水和糊(結合水)を混練して生地を作成する。 - 特許庁

This edible container capable of being eaten as a prepared food by itself is obtained by kneading meat cut in granular state with at least one kind of thickener selected from quality rice flour, flour and starch and forming the resultant dough in cup-like shape and heating the cup so as to retain shape of the cup.例文帳に追加

粒状に刻まれた食肉と、上新粉,小麦粉,でんぷんのなかから選ばれる少なくとも1種の繋ぎ粉末とが混練された生地がカップ状に成形され、このカップを加熱して形状保持したことにより、それ自体が惣菜になりうる可食容器となる。 - 特許庁

In the method for producing rice flour bread including fermenting dough obtained by kneading rice flour with a thickener, yeast, oil and fat, sugar, a salt and water and then baking the dough, hydroxypropylmethyl cellulose exhibiting a viscous property at 60°C to 65°C is preferably used as the thickener and olive oil is preferably used as the oil and fat.例文帳に追加

本発明の米粉パンの製造方法は、米粉と増粘剤、イースト、油脂、砂糖、塩、水を混練した生地を発酵した後に焼成する米粉パンの製造方法において、増粘剤としては、60度〜65度で粘性を示すヒドロキシプロピルメチルセルロースを用いることが好ましく、油脂としてはオリーブオイルを用いることが好ましい。 - 特許庁

To provide rice flour-containing buckwheat noodles which have hardly been provided, enable to establish an optimal material ratio and a production method for buckwheat noodles not broken, even when boiled and having a good throat touch and a good crispy texture, and enable to give rice as a food material except cooked rice to contribute to the expansion in the consumption of domestic surplus rice.例文帳に追加

従来困難とされていた米粉を添加したそば麺を提供することであり、ゆでても切れない、のどごしが良く、歯切れの良い食感を有するそば麺の最適な材料割合・製造方法を確立し、米を米飯以外の食材として提供することにより国内余剰米の消費拡大に貢献する。 - 特許庁

The method for producing the pizza crust comprises the steps of adding 1.5-1.8 wt. times water to rice and boiling the rice, cooling the boiled rice to a temperature lower than a normal temperature, and incorporating the boiled rice after cooled with 0.5-0.8 wt. time wheat flour and other pizza crust materials followed by blending at a low speed.例文帳に追加

米に対して、1.5〜1.8重量倍の水を添加して米を炊飯する炊飯工程と、該炊飯米を常温以下に冷却する冷却工程と、冷却後の炊飯米に対して、0.5〜0.8重量倍の小麦粉及び他のピザクラスト原料を添加して低速で混合する工程と、を含むことを特徴とする。 - 特許庁

The subject method comprises putting into a bag raw starch rice made through mixing starch rice with vegetable oil, and an injection liquid gelatinized through adding water to starch or grain flour followed by heating, and sealing and heating the resultant bag followed by rapidly freezing the bag.例文帳に追加

でんぷん米と植物油とを混合してなる原料でんぷん米と、でんぷん又は穀物粉に水を添加し加熱して糊化せしめた注入液とを袋に入れ、密封したのち加熱し、急速凍結することを特徴とする冷凍低たんぱくごはんの製造方法。 - 特許庁

The Monjayaki food includes a Monjayaki prepared by heat-cooking wheat flour-based dough and ingredients, specifically comprising a cooked butter rice 2 held in a dish-shaped tray 1 and the Monjayaki 1 with the cooked dough incorporated with white sauce put on the butter rice 2.例文帳に追加

小麦粉を溶いた生地と具材を加熱調理したもんじゃ焼きを含むもんじゃ焼き食品であって、皿状の容器1に収容された調理済みのバターライス2と、このバターライス2の上には、生地にホワイトソースを含んだもんじゃ焼き1を載置する。 - 特許庁

The method for producing wheat flour comprises a wheat milling process where at least one kind of extract selected from the group consisting of defatted rice bran extract and roasted rice bran extract is added to wheat.例文帳に追加

本発明は、小麦粉の製造方法を提供し、この方法は、小麦の製粉工程において、脱脂米糠抽出物および焙煎米糠抽出物からなる群から選択される少なくとも1種の抽出物を小麦に添加することを特徴とする。 - 特許庁

To provide a frozen Gyuhi (steamed rice flour mixed with sugar and starch syrup) block having significantly excellent freezing and thawing resistance compared with conventional Gyuhi block to be used as dough for producing a rice cake-like food and a method for producing a desired amount of such Gyuhi block at a low cost.例文帳に追加

本発明は、餅状食品を製造するために生地として用いる従来の求肥ブロックと比べ、有意に冷解凍耐性に優れた冷凍求肥ブロックを提供するとともに、斯かる求肥ブロックを、所望量、廉価に製造する方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

The method for producing the lactic acid fermented food includes preparing the hydrolyzed heat-molten material or the hydrolyzed molten material which is obtained by making the rice and/or rice flour fluid or semi-fluid, inoculating starch-nondegradable plant lactobacillus into the thus obtained molten material, and making it ferment under a saccharide-added condition.例文帳に追加

米および/または米粉を流動もしくは半流動状とした加水加熱溶融物または加水溶融物を調製し、得られる上記溶融物にデンプン非分解性の植物性乳酸菌を接種し、糖類の添加条件下で発酵させることを特徴とする、上記乳酸発酵食品の製造方法。 - 特許庁

The powdery foodstuff may be designed so that rice-cake dough having a gel strength of 100 to 900 mN can be obtained upon adding and uniformly mixing 100 to 130 mass% of 20°C water per mass of glutinous rice flour contained in the powdery foodstuff.例文帳に追加

粉末食品中に含まれるもち米粉の質量当たり100質量%〜130質量%かつ20℃の水を加えて均一に混合したときに、ゲル強度が100mN〜900mNの餅種が得られるように、粉末食品が設計されていてもよい。 - 特許庁

To provide a method for producing a rice cake-like food at a low cost by which the rice cake-like food in which the progress of aging and the reduction of the texture are suppressed, and which has the deliciousness and the body originated from grain flour, is produced without using an additive such as an emulsifier and an enzyme preparation, or while reducing the amount of the same.例文帳に追加

乳化剤や酵素剤等の添加物を用いなくても、あるいはその量を低減させても、老化の進行や食感の低下が抑えられ、且つ穀粉由来の旨味やコクを有する餅様食品が得られ、しかも当該餅様食品を低コストで製造し得る方法を提供すること。 - 特許庁

The artificial rice is produced by the method including: a first step of dispersing a main raw material containing curdlan and cereal flour in water to form a raw material sol; and a second step of heating the raw material sol to gelatinize to form in a rice grain form.例文帳に追加

本発明の人造米は、カードランおよび穀粉を含んでなる主原料を水に分散させて原料ゾルを形成する第一の工程と、該原料ゾルを加熱してゲル化させることにより米粒状に成形する第二の工程とを含んでなる方法により製造されることを特徴とする。 - 特許庁

To provide: a method for producing rice blended bread which has excellent bread-making properties, good texture of produced bread, and aging speed equal to or higher than that of wheat flour bread; a new bread making rice kneading agent used for the method; and a method for producing the kneading agent.例文帳に追加

製パン性に優れ、製造されたパンの食感が良好であり、かつ老化スピードが小麦粉パンと同等以上の米配合パンの製造方法、これに使用する新規な製パン用米練り込み剤、及びこの練り込み剤の製造方法を提供する。 - 特許庁

In Sangegyodo, they go around shumidan strewing Haze (the stuff including glutinous rice scattered on the flour of Nigatsudo hall on Shuni-e) (ricecake) to solemnize the dojo (place of Buddhist practice or meditation) prior to Keka Hoyo and adore the virtue of Kanzeon Bosatsu (the Buddhist Goddess of Mercy). 例文帳に追加

散華行道は悔過に先だって道場を荘厳するため、ハゼ(餅)をまきながら須弥壇の周りを回り、観世音菩薩の徳をたたえる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Even today, Daitokuji natto (natto made in Daitoku-ji Temple), Tenryuji natto (natto made in Tenryu-ji Temple), Ikkyuji natto (natto made in Ikkyu-ji Temple) and Hama-natto (Hamana natto (soybeans fermented with komekoji (mold grown on rice) and flour, pickled in saltwater and dried)) are still produced. 例文帳に追加

今でも京都府の大徳寺納豆・天竜寺納豆・一休寺納豆や静岡県浜松市の浜納豆(浜名納豆)などが作り続けられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is said that a nun in the audience who heard the news quickly made a rice cake coated with soybean flour and sesame for the last meal of Nichiren and served him because she had no time to make sweetened red bean paste. 例文帳に追加

急を聞いた桟敷の尼が、なにか最後のご供養をと考えたが、急であったため餡をつくる時間が無く、きな粉と胡麻をまぶして牡丹餅を作り日蓮に献上したという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is characterized by the slight difference in texture because it uses flour as an ingredient instead of rice powder like in other areas and has a short expiration date because it does not include preservatives. 例文帳に追加

原材料に小麦粉を使用するため、米粉を用いた他地域のものと食感が微妙に異なることや、防腐剤を使用しない生ういろうであるため、消費期限が短いことなどが特徴としてあげられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As a local specialty, shiruko is sometimes made from white haricot beans, chestnuts, winter squash, edible lily bulbs or green soybeans (and in Yamanashi Prefecture, there is also a type of shiruko known as 'azuki boto' in which hoto (wheat flour noodle dough cut into small pieces) is substituted for rice cakes. 例文帳に追加

地方料理の一環として、小豆以外に白餡、栗、かぼちゃ、百合根、枝豆(ずんだ)を用いて作る場合もある(山梨県には「小豆ぼうとう」と呼ばれる餅の代わりにほうとうを入れたものもある) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the beginning of the 20th century, the production techniques of Japanese sweets were brought into Taiwan, which was governed by Japan for fifty years, and therefore kusa mochi (rice-flour dumplings mixed with mugwort), monaka, and yokan are still produced in local confectioneries. 例文帳に追加

20世紀の初頭、日本統治時代(台湾)が50年間続いた台湾には、和菓子の製造技術も伝えられたため、現在も地元の菓子店で草餅、最中、羊羹などの製造が行われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In "Shinsenjikyo" (Chinese-Japanese character dictionary) completed in the Heian period, Sakubei (sweets originating in China), one of 14 sorts of Kabei (sweets made with rice-flour) that was introduced from China to Japan by Japanese envoys to Tang Dynasty China in the Nara period, was called 'Muginawa.' 例文帳に追加

奈良時代に遣唐使によって中国から渡来した菓餅14種の中にある索餅(さくべい)が、平安時代に完成した『新撰字鏡』では「牟義縄(むぎなわ)」と呼ばれて、 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is said, though not proven, that this thickness comes not only from collagen but also from rice flour, which is known to be added from the ingredients label on the soup bag for takeout ramen. 例文帳に追加

「ドロドロ」の正体については、コラーゲンだけでなく、持ち帰り用のスープパックの成分表記から米粉ではないかといわれているが、定かではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The original meaning in the People's Republic of China of the character '' (which, in Japan, is read as 'mochi' or 'hei' or 'bei' depending on use and means a rice cake) is the whole range of foods made by mixing with water the flour of wheat, millet, mung beans and the like, then being kneaded and formed into a flat shape. 例文帳に追加

「餅」という字は、もともと中華人民共和国では主に小麦粉、アワ、リョクトウなどの粉を水で練って、平たく成形した食品全般を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are three main types of senbei in Japan; namely one made from wheat flour and eggs, one made from rice and one made from starch such as that of potatoes. 例文帳に追加

日本における煎餅には、大きく分けて小麦粉、鶏卵などを原料にするもの、米を原料とするもの、ジャガイモなどのデンプンを用いるものの3種類がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Uguisu Mochi is a Japanese traditional sweet made from gyuhi (kneaded rice flour with sugar or starch syrup; by being kneaded for a long time, it becomes a translucent paste) and an (a sweet red paste made from red azuki beans); an is lapped by gyuhi which is shaped like an uguisu (Japanese bush warbler). 例文帳に追加

鶯餅(うぐいすもち)は、餡を求肥で包み、丸く包んだものを楕円形にし、左右に引っ張りウグイスの形にした和菓子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A 'cold water peddler' in particular is introduced like this, "On a summer day, the vendors take water from a pure fountain and sell it with white soft sugar and rice-flour dumplings for four mon (unit of currency) per bowl, or eight mon at customer's request, and more sugar is added if it is sold for twelve mon. 例文帳に追加

中でも「冷水売り」は"夏日、清冷の泉を汲み、白糖と寒さらし粉の玉を加え一椀四文で売る、求めに応じて八文、十二文で売るときは糖を多く加える也。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

There is a theory which says he was granted to use the surname of 'Sen' from Rikyu since he invented a baked confectionery using flour and sugar, which was the origin of 'senbei' (a rice cracker). 例文帳に追加

小麦粉と砂糖を使った焼き菓子を考案したことから、利休から「千」の姓を名乗る事を許され、のちに「せんべい(煎餅)」の名の由来になったという説がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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