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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 冷凍いか類に関連した英語例文

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冷凍いか類の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 74



例文

50mm角以下の大きさの冷凍馬鈴薯および/または冷凍を、カルシウム濃度19〜162mM、80℃以下のカルシウム水溶液中に浸漬し、該冷凍馬鈴薯および/または冷凍、あるいは冷凍馬鈴薯および/または冷凍を含む原料を80℃を超える温度で加熱処理することを特徴とする、電子レンジ加熱用加工食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

A method for producing the processed food for heating microwave oven comprises soaking frozen potatoes of50 mm square and/or frozen beans in a80°C calcium aqueous solution of a calcium concentration of 19-162 mM, and heat treating at above 80°C, the frozen potatoes and/or frozen beans, or a raw material which contains the frozen potatoes and/or frozen beans. - 特許庁

エステルA、Bから選ばれる脂環式多価カルボン酸エステルを含有する冷凍機油及び冷凍機用作動流体組成物。例文帳に追加

The refrigerator oil and the working fluid composition for a refrigerator contain alicyclic polyvalent carboxylates selected among esters A, B. - 特許庁

冷凍中に皮のひび割れが生じなく、また、冷凍後に調理しても、食感、外観共に良好な麺皮食品を得る。例文帳に追加

To produce foods of noodle skin good in both palatability and appearance even when cooked after freezing without causing cracking in the skin during the freezing. - 特許庁

本発明の冷凍1は、茹で麺が冷凍固化された主麺塊2と、具材、スープ等の副食材が冷凍固化された副食材塊3とからなる。例文帳に追加

The frozen noodle 1 comprises a main noodle lump 2 obtained by freezing boiled noodle to be solidified, and a sub food material lump 3 obtained by freezing the sub food material such as ingredients or soup to be solidified. - 特許庁

例文

麺と具材とを凍結して一体化させる具材一体化冷凍麺の製造方法において、具材一体化冷凍麺を成型容器から効率よく取り出すとともに、凍結具材の割れを防止する。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen noodles integrated with ingredients, making the frozen noodles integrated with the ingredients efficiently taken out of a molded container, and preventing the frozen ingredients from being broken, when the frozen noodles integrated with the ingredients are produced by freezing the noodles and the ingredients and integrating with each other. - 特許庁


例文

プロテアーゼ活性の高い魚介から冷凍すり身を製造する方法として好適である。例文帳に追加

The method is suitable as a method for producing frozen fish paste from fish and shellfish having high proteaze activity. - 特許庁

化学剤が充填された銃砲弾を銃砲弾冷凍し、冷凍状態で破砕、あるいは銃砲弾の殻体を水中で電気分解することによって、溶解化学剤を取り出す。例文帳に追加

Firearm bullets filled with a chemical agent are frozen and crushed in a frozen state or the sheaths of the firearm bullets are electrolyzed in water to take out the dissolved chemical agent. - 特許庁

植物ステロールと卵黄リポ蛋白質との複合体と、澱粉、デキストリン、還元デキストリン、ゼラチン及び増粘多糖から選ばれる1種又は2種以上とを配合していることを特徴とする冷凍ソース又は冷凍スープ。例文帳に追加

The invention relates to the frozen source or frozen soup formulated with a complex of the plant sterols with yolk lipoprotein and one or more kinds selected from starch, dextrin, reduced dextrin, gelatin and thickening polysaccharides. - 特許庁

冷凍馬鈴薯および/または冷凍を含む原料で製造され、電子レンジ加熱の際に馬鈴薯や豆が破裂しにくい加工食品の提供。例文帳に追加

To provide a processed food produced from a raw material which contains frozen potatoes and/or frozen beans, and hardly bursting potatoes and beans when being heated with a microwave oven. - 特許庁

例文

冷凍クリームソースの製造方法であって、冷凍前の冷却工程において植物油を添加する直前のソースの温度が5℃以上30℃以下となったとき植物油を添加し乳化することを特徴とする冷凍クリームソースの製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the frozen cream sauce includes addition of vegetable oil, followed by emulsifying it in a cooling process before freezing when the temperature of the sauce just before adding vegetable oil becomes ≥5 and ≤30°C. - 特許庁

例文

スターリング冷凍機の生成する冷熱を利用して、マイナス40℃以下の極低温と、マイナス18℃程度の通常の冷凍温度帯との2種冷凍室を形成でき、しかもその形成にあたり特別な仕掛けを必要としない冷却庫を提供する。例文帳に追加

To provide a cooling storage capable of forming two kinds of freezing chambers of a very low temperature of minus 40°C or less, and an ordinary freezing temperature zone of about minus 18°C by utilizing cold produced by a sterling freezing machine without needing a special mechanism. - 特許庁

魚卵などの蛋白質含有素材を含む冷凍ソースを電子レンジで解凍・加熱(調理)する際の過加熱を防止でき、該ソースに含まれる蛋白質含有素材が過加熱により変性して、特に、ソースの食感及び外観などが損なわれることのない、電子レンジ耐性を有する冷凍ソース及び該冷凍ソースを含有する冷凍食品を提供すること。例文帳に追加

To provide frozen sauce having microwave oven resistance, prevented from overheat when thawing/heating (cooking) with a microwave oven the frozen sauce including a protein-containing material such as roe, and free from being damaged especially in sauce palate feeling and outer appearance by the denaturation of a protein-containing material included in the sauce by overheat, and to provide frozen food including the frozen sauce. - 特許庁

魚卵などの蛋白質含有素材を含む冷凍ソースを電子レンジで解凍・加熱(調理)する際の過加熱を防止でき、該ソースに含まれる蛋白質含有素材が過加熱により変性してソースの食感及び外観などが損なわれることのない、電子レンジ耐性を有する冷凍ソース及び該冷凍ソースを含有する冷凍食品を提供すること。例文帳に追加

To provide frozen sauce having microwave oven resistance, prevented from overheat when thawing/heating (cooking) with a microwave oven the frozen sauce including a protein-containing material such as roe, and free from being damaged especially in sauce palate feeling and outer appearance by the denaturation of a protein-containing material included in the sauce by overheat, and to provide frozen food including the frozen sauce. - 特許庁

餅及び牛蒡や人参などの野菜、肉、魚介等の具材とスープとを一体化させた状態で凍らせた冷凍雑煮であって、未調理の餅及び牛蒡や人参などの野菜、肉、魚介等の具材とスープとを型枠内に入れ冷凍したことを特徴とした冷凍雑煮を採用する。例文帳に追加

The frozen Zoni is obtained by integrally freezing the ingredients such as rice cakes, vegetables such as burdock or carrot, meat, fish and shellfish and the like, and the soup; wherein the ingredients such as uncooked rice cakes, the vegetables such as burdock or carrot, meat, fish and shellfish and the like, and the soup are charged in a molding frame to freeze them. - 特許庁

炊飯後の米飯に対して、糖を含む処理液を混合し、該処理液を米飯に接触させたのちに、該米飯を−25℃以下に急速冷凍する冷凍米飯の製造方法。例文帳に追加

The method for producing frozen boiled rice includes mixing boiled rice after boiling with a treatment liquid containing sugar, bringing the boiled rice in contact with the treatment liquid and quickly cooling the boiled rice to -25°C or below. - 特許庁

魚介から肉を採取する採肉工程と、キレート剤を含む水で該肉を晒す晒し工程と、該肉を冷凍する冷凍工程とからなる。例文帳に追加

The method for producing frozen fish paste comprises a flesh collection process of collecting flesh from fish and shellfish, a bleaching process of bleaching the collected flesh with a chelating agent-containing water, and a freezing process of freezing the bleached flesh. - 特許庁

等の被解凍物を色落ちや肉質の低下を生じさせることなく冷凍に近い状態状態でほぐすことができる冷凍魚体ブロックの解凍方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for thawing frozen fish body blocks which enables the break of a frozen body block into respective fish bodies in an almost frozen state by causing neither color-dulling of fishes nor deterioration of the quality of meat. - 特許庁

電子レンジによる加熱を行っても、白濁、変色、退色等の外観上の劣化、新鮮な風味や食感の劣化が生じ難い、魚卵含有冷凍ソース及びかかるソースを含有する冷凍食品の提供。例文帳に追加

To provide a frozen sauce which contains roe and hardly generates the deterioration of appearance, such as cloudiness, discoloration or fading, and the deterioration of fresh flavor and taste, even when heated using a microwave oven, and to provide a frozen food containing the sauce. - 特許庁

小麦粉を含む穀粉と食塩と水を原料とする冷凍包餡麺帯食品において外観や食感が改良される冷凍包餡麺帯食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a frozen ingredient-wrapped noodle-strip food containing cereal flour such as wheat flour, salt and water as raw materials, and improved in its appearance and palate feeling. - 特許庁

そうすると、凍結具材が割れることもなく、効率的に成型容器から具材一体化冷凍麺を取り出すことができる。例文帳に追加

Thus, the frozen noodles integrated with the ingredients are efficiently taken out of the molded container, without breakage of the frozen ingredients. - 特許庁

これにより、異なる種の冷媒が用いられる冷凍装置であっても生産性を低下させたり、安全性を低下させたりしないようにする。例文帳に追加

Consequently, productivity and safety are not reduced even in the refrigerator using different kinds of refrigerants. - 特許庁

原料となるアサリ、蛤、シジミ、赤貝などの二枚貝から剥き身と液汁とを分離し、剥き身と濃縮エキスとを冷凍し、喫食時に簡単に調理することができる生貝冷凍加工品及び原料貝から濃縮エキスを抽出した冷凍濃縮液とその製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a freezing processed product of raw shellfishes by separating shucked shellfishes and a juice from bivalves such as a short-neck clam, a hard clam, a fresh water clam or an ark shell to be the raw materials, freezing the shucked shellfishes and a concentrated extract and simply cookable during eating, the frozen concentrate prepared by extracting the concentrated extract from raw material shellfishes and a method for producing the frozen concentrate. - 特許庁

厚みが40mm以下で、且つ穿孔処理を施してある具を内臓した多層構造の揚げパイ用成型冷凍生地。例文帳に追加

The molded and frozen dough for a fried pie has a multilayer structure and contains a perforated ingredient having a thickness of40 mm. - 特許庁

冷凍下でも柔らかいアイスクリーム及び冷菓を良好な風味を維持し、かつ効率的に製造する方法を確立することにある。例文帳に追加

To provide a production method by which softness and good flavor of ice creams and frozen dessert are kept even under freezing and ice creams and frozen dessert are efficiently produceable. - 特許庁

冷凍サイクルを搭載した衣乾燥機にて乾燥を促進する循環空気の風量異常減少を精度良く判定し報知する。例文帳に追加

To accurately decide and report the air volume abnormal reduction of circulation air which accelerates drying in a clothes dryer on which a refrigerating cycle is loaded. - 特許庁

また、違反状況をみると、種実218件(15.8%:総違反件数に対する割合)が最も多く、次いで水産動物加工品(魚、貝を除く)の141件(10.2%)、穀137件(10.0%)、菓子冷凍食品を除く)74件(5.4%)、魚加工品68件(4.9%)の順であった。例文帳に追加

processed marine product (excluding fish and shellfish) has the highest number of violations with211 (17.3% of the number of violations),followed by Cereal, 114 (9.3%), grains , 97(7.9%) and product,processed vegetables (excluding processed mushroom,spices, processed herb and tea) , 86 (7.0%). - 厚生労働省

電子レンジによる冷凍の解凍調理に際し、主麺塊の加熱むらを解消するだけでなく、主麺塊に添える具材やスープ等の副食材塊の加熱温度を、主麺塊の加熱温度と均一にし、食感の良い冷凍を提供する。例文帳に追加

To provide frozen noodle having good palate feeling so made that a main noodle lump is prevented from being unevenly heated, and heating temperature for the lump of sub food material such as ingredients or soup appended to the main noodle lump is uniform with that for the main noodle lump when thawing the frozen noodle with a microwave oven. - 特許庁

豆腐、化工澱粉及び低甘味糖を含み、均質に混練し、加熱し、凍結することで、豆腐の風味を失わず、水切り等の手間を必要としない、かつ冷凍による長期保存を可能にした冷凍白和えの素を提供することを可能とする。例文帳に追加

The frozen dressing base material for the Japanese white salad contains tofu, processed starch and low sweet taste sugar and is provided by homogeneously kneading and heating them, subsequently freezing them without loosing the taste of tofu and requiring time consuming job such as dripping and the like and is brought to be preserved for a long time by freezing. - 特許庁

長期間冷凍保存してもイーストの活性が高く維持され、ガス保持能力にも優れ、体積、外観、内相などの品質の良いリーンな配合のパンを得るための冷凍パン生地の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing frozen bread dough, keeping the activity of yeast at a high level even by storing in frozen state for a long period, having excellent gas-holding property and giving bread having a lean composition and excellent quality such as volume, appearance and inner phase. - 特許庁

本発明にかかる魚加工品の製造方法において、熱風により加熱された魚を脱気包装する工程S20と、脱気包装された魚冷凍する工程S30とをさらに備えることができる。例文帳に追加

The method may further comprise a process S20 of subjecting the fish heated with hot air to deaeration packaging, and a process S30 of freezing the fish subjected to deaeration packaging. - 特許庁

ヒマワリ油などの低融点植物油、二糖及び/又は三糖以上のオリゴ糖及び糖アルコールを含有させることにより冷凍下において柔らかいアイスクリーム及び冷菓を製造できることを新たに見出した。例文帳に追加

The method for producing soft ice creams and frozen dessert comprises including a low-melting point vegetable oil such as sunflower oil, an oligosaccharide which is a di-saccharide and/or a tri- or higher oligosaccharide and a sugar alcohol. - 特許庁

製菓用セルクルにクリーム、ムース、餡、バヴァロア、アングレーズソース、メレンゲ等のフィリングを注入し、その外表面のみを冷凍固化した後、可食性シートで包むことで新しい食感の生菓子を得る。例文帳に追加

This raw confectionery with new palate feeling is obtained by pouring filling such as cream, mousse, padding, Bavarian cream, anglaise sauce and meringue into a cake hoop for confectionery, and freezing and solidifying only the outer surface of the cake hoop followed by wrapping the resultant product with an edible sheet. - 特許庁

焼成後に冷蔵又は冷凍保存され、喫食時に再加熱される再加熱用グラタンであって、焼成後に冷却された際に生じる表面のシワの発生が抑制された再加熱用グラタンを提供する。例文帳に追加

To provide gratins for re-heating which is refrigerated or frozen after baked to be stored, and re-heated before eaten, and the surface of which is prevented from getting creases caused when cooled after baked. - 特許庁

吸収冷凍機は、蒸発器9、吸収器1、凝縮器8、再生器6、7、溶液熱交換器3、5、ポンプ19、及びこれらを接続する配管からなっている。例文帳に追加

The absorption refrigerator comprises an evaporator 9, the absorber 1, a condenser 8, regenerators 6, 7, solution heat exchangers 3, 5, a pump 19, and pipes connecting theses together. - 特許庁

パン生地に冷凍した菓子生地を練り込むことにより、パンや菓子が有する風味が引き立った、かつ食感・外観に優れた菓子入りパンを製造する。例文帳に追加

The cake-containing bread that favors the taste of bread and cakes and has excellent palatability and appearance is produced by kneading bread dough with frozen cake dough. - 特許庁

生の甲殻を黒変防止剤に浸漬、噴霧、又は塗布処理した後、−10℃以下の温度、100MPa以上300MPa未満の圧力で超高圧処理し、凍結した生の甲殻冷凍品である。例文帳に追加

The frozen raw crustacea is obtained by soaking raw crustacea in a blackening preventive agent, spraying or coating the raw crustacea with the blackening preventive agent, and subjecting the thus treated raw crustacea to ultra-high pressure treatment at ≤-10°C and under a pressure of100 MPa but <300 MPa to freeze the crustacea. - 特許庁

なお、エアコン・冷蔵庫・冷凍庫や衣乾燥機の冷媒として用いられているフロンや冷蔵庫・冷蔵庫の断熱材フロンについては回収、破壊されています。例文帳に追加

The ratio of home appliances illegally discarded to the number of units taken back has varied between 1% and 2% during the last few years (see Fig. II-30).  - 経済産業省

小分け包装容器に包装された冷凍調味米飯において、炊飯された米飯と、予め別途カットし、油で炒めておいた野菜及び予めカットし調味された肉及び又は魚介とを食用油及び調味料と共に混和した調味米飯を、水蒸気の散逸と品温の低下を抑えをながら、可及的に密封された環境の中で熱いうちに小分け包装し、直ちに冷却・冷凍する。例文帳に追加

This method for producing the frozen seasoned cooked rice comprises the following process: subdividing and packaging seasoned cooked rice which is prepared by mixing cooked rice with, independently cut and sauteed vegetables, cut and seasoned meat and/or fishes and shellfishes previously mixed together with edible oil and seasonings in a hot state in such an environment as to be sealed to the utmost, immediately cooling and freezing the thus seasoned cooked rice. - 特許庁

異なる種の冷媒が用いられる冷凍装置の放熱器やレシーバタンク等であっても生産性を低下させたり、安全性を低下させたりしないようにする。例文帳に追加

To prevent the reduction of productivity and safety even in a radiator and a receiver tank of a refrigerator using different kinds of refrigerants. - 特許庁

冷凍サイクルを利用して冷却除湿及び衣乾燥等をおこなう内部熱交換器を配置した除湿乾燥機において、冷却能力の低下を改善することができ、より高温低湿の空気を得ることを目的としている。例文帳に追加

To improve the impairing of cooling performance and to provide the air of high temperature and low humidity in a dehumidification drier provided with an internal heat exchanger performing the cooling and dehumidification, and drying clothes and the like by utilizing a refrigeration cycle. - 特許庁

浸出作用の原理を利用し、冷凍、解凍の操作により、濃縮球藻内から核酸を含むエキスを抽出する目的を達成する藻核酸液濃縮調製方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for the concentration and preparation of an algal nucleic acid liquid to achieve the object comprising the extraction of the extract containing a nucleic acid from concentrated Chlorella by freezing and thawing procedures by utilizing the principle of leaching action. - 特許庁

アルカリ性カリウム塩と有機酸塩と糖とを含有するpH11.6〜12.6のアルカリ水溶液に、魚体を10分以上浸漬してアルカリ処理した後、冷凍する。例文帳に追加

A fish body is soaked in alkali aqueous solution containing alkali potassic sodium, organic acid salt and sugars, and having pH 11.6-12.6 for not less than 10 minutes to perform alkali treatment, and frozen. - 特許庁

ピラフ、炒飯、ドライカレー、パエリア及びチキンライス等洋風・中華風食品、調理品等に適しており、冷凍食品としても利用可能である。例文帳に追加

This cooked rice is suitable for Western-/ Chinese-style foods and prepared foods including piraf, fried rice, dry curried rice, paella and chicken rice, being usable in the form of frozen food as well. - 特許庁

冷凍サイクルを搭載した衣乾燥機にて乾燥を促進する循環空気の風量異常減少を精度良く判定し、使用者に報知すること。例文帳に追加

To highly accurately determine abnormal decrease in volume of circulating air for accelerating drying and notify a user of the abnormal decrease, in a clothes dryer equipped with a refrigeration cycle. - 特許庁

長期間の冷蔵又は冷凍保存後、加熱した場合であっても、食感が低下することなく、調理直後の食感を保持した麺皮の提供。例文帳に追加

To provide a storage stabilizer for noodle dough coating enabling production of noodle dough coating keeping palate feeling like that of dough just after cooked without causing deterioration in palate feeling even when heated after long refrigeration or frozen storage. - 特許庁

さらに、従来の−18℃以下の冷凍室と併せて用いることにより、食品の種や保存期間によって区分けすることができるため、実使用上の利便性が高まり、省エネルギー化も図れる。例文帳に追加

In addition, in combination with the conventional freezer being set to -18°C or lower, classification can be made according to the kind and preservation period of the food, thus increasing practical ease of, and saving energy. - 特許庁

黒変防止剤に浸漬、噴霧、又は塗布処理、および−10℃以下の温度、100MPa以上300MPa未満の圧力で超高圧処理した生の甲殻冷凍品である。例文帳に追加

The frozen raw crustacea is obtained by soaking raw crustacea in a blackening preventive agent, spraying or coating the raw crustacea with the blackening preventive agent, and subjecting raw crustacea to ultra-high pressure treatment at ≤-10°C and under the pressure of100 MPa but <300 MPa. - 特許庁

とゲル化剤とを含有し、糖度10〜24度に調整された溶液を、キャップ17付きの口部16を有する可撓性袋状容器11に充填し、冷凍して冷菓を得る。例文帳に追加

This frozen dessert is obtained by charging a solution containing saccharides and a gelatinizer and adjusted to 10-24 in saccharinity degree, into a flexible bag-like container 11 having an opening part 16 with a cap 17, and freezing the resultant product. - 特許庁

マルトオリゴ糖はグルコース重合度3〜6の糖を40%以上80%以下含有しており、その場合、タピオカ加工澱粉とグルコース重合度3〜6の糖を40%以上80%以下含有するマルトオリゴ糖を含有する餅種和菓子、好ましくは冷凍餅種和菓子。例文帳に追加

The rice cake-based Japanese confectionery, preferably the frozen rice cake-based Japanese confectionery contains the maltooligosaccharide consisting essentially of the modified starch of the tapioca, and 40-80% saccharides having 3-6 polymerization degree of the glucose. - 特許庁

例文

オリゴ糖と澱粉質原料を肉に添加することで風味、食感に優れ、加熱調理後、冷凍やチルド状態での保存を経た後の再加熱の後であっても良好な風味と食感を損なうことのない肉加工品を提供することが出来る。例文帳に追加

The processed product of the meats having the excellent flavor and texture and without deteriorating the good flavor and texture even after reheating after passing through the preservation in the frozen or chilled state after the cooking can be provided by adding oligosaccharides and starchy raw materials to the meats. - 特許庁

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