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fryを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 325



例文

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons, having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability.例文帳に追加

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

This oil and fat composition for fry has ≥35% ratio of a 1- or 3-unsaturated, disaturated glyceride and a 1- or 3-saturated, diunsaturated glyceride being asymmetric triglycerides and ≥30 SFC(solid fat content) after preservation at -35°C for 1 hour followed by preservation at -10°C for 2 hours in oils and fats.例文帳に追加

油脂中に非対照トリグリセリドである1又は3位不飽和、ジ飽和グリセリド及び、1又は3位飽和、ジ不飽和グリセリドの割合が35%以上であり、且つ−35℃で1時間保存後、更に−10℃で2時間保存したときのSFC(固体脂含量)が30以上であるフライ用油脂組成物。 - 特許庁

The upper limit fixed stopper body 30 fixed to a can 20 of the motor operated flow control valve 10 is made of sheet metal, it is formed in an inverted fry pan shape, and a plurality of sector or circular arc shaped fastening openings 35 arranged at predetermined angular intervals is formed on a top face part 32 of the upper limit fixed stopper body 30.例文帳に追加

電動流量制御弁10のキャン20に固定された上限用固定ストッパ体30は、板金製で、逆フライパン形状とされ、その上面部32に複数の扇形ないし円弧形状の係止用開口35が所定角度間隔で配列形成されている。 - 特許庁

To provide a method capable of efficiently producing seedlings excellent in soundness, by investigating reasons by which abnormality in a body shape of the seedling (baby fish) is caused during a period from incubation to a stage of a fry in a field of seedling production and decreasing possibility of occurrence of skeletal abnormality.例文帳に追加

種苗生産分野における孵化後から稚魚になるまでの種苗(仔魚)の体形異常が発生する原因を追求して、骨格異常発生の可能性を低減させることにより、健苗性に優れた種苗を効率的に生産し得る方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing fried food such as a pork cutlet, tempura, French fry or Tatsuta-age (a fried food prepared by frying preliminarily seasoned meat or fish in oil), solving such a problem as to have a high calorie content to make the fried food have a low calorie content.例文帳に追加

とんかつ等のフライ、てんぷら、から揚げや竜田揚げ等の揚げ物類食品にあって、揚げ物類食品が高カロリーとなるといった問題を無くし、揚げ物類食品の低カロリー化を図ることのできる揚げ物類食品の製造方法を提供する。 - 特許庁


例文

In Satoumi, the hanging type bamboo fishing bank provided by fixing much waste bamboo right under the sea surface forms shallow sea conditions with small spaces and bamboo bundles of natural materials, microorganisms are proliferated on the solid surfaces, seaweed luxuriates to raise fry and young fishes, and food chain is completed so as to recover the fish resource.例文帳に追加

里海で、海面直下に大量の廃竹材を固定する吊下げ式竹材漁礁は、小空間と自然素材の竹材束でもって浅海環境が形成され、固体表面に微生物が増殖し、海藻が繁茂する事によって稚魚・幼魚が育まれ、食物連鎖が完成して漁業資源が復活する。 - 特許庁

If the data are voice data of an enemy character, the data are read into the RAM in the order starting from the voice data of one or a plurality of boss characters to the voice data of one or a plurality of small-fry characters in such a way that the empty space is not created by closing up the space from the front.例文帳に追加

敵キャラクタの音声データの場合、1または複数のボスキャラクタの音声データ、1または複数の雑魚キャラクタの音声データ、の順で順次RAMに読み込むが、各データを前詰めで空きスペースが生じないように読み込む。 - 特許庁

To provide a Chinese cooking device capable of cooking tempura efficiently and more safely by an induction heating cooker, using a main body of a Chinese wok curved in a spherical shape and a relatively small amount of a cooking oil for tempura and of cooking a stir-fry easily by heating the main body of the wok at a high temperature.例文帳に追加

球面状に湾曲された中華用鍋本体と、比較的少量の天ぷら油とを用いて電磁調理器により安全な状態で能率良く天ぷらを揚げることが出来る上に、鍋本体を高い温度に加熱して炒め物も容易に作ることが出来るようにした中華調理器の提供。 - 特許庁

The fried food is obtained by covering one end of a stick-shaped grip 2 consisting of a cane of sugarcane with a ground meat material 3 mainly composed of fish ground meat to obtain a grip-having ground meat material 1, and subjecting the whole of the grip-having ground meat material 1 to fry cooking.例文帳に追加

本発明の揚げ物食品は、サトウキビの茎からなる棒状の軸2の一端部に、魚肉すり身を主体とするすり身素材3を巻回被覆して軸付きすり身素材1を得、その軸付きすり身素材1の全体を揚げ処理して得られるものである。 - 特許庁

例文

To improve a fried-up condition of food using an edible oil to be used for deep-fried food or the like, to reduce the degradation of the edible oil itself, to fry food excellently even with a lower frying temperature and to provide a technology excellent in safety of foods and friendly to the environment.例文帳に追加

食品の揚げ物等に使用する食用油使用時の食品の揚げ上がり状態向上と食用油自体の劣化の低減と低めの揚げ温度でも良好に上げあがることと、なおかつ食品安全性にすぐれた地球環境に貢献できる技術を提供する。 - 特許庁

例文

To provide an oil and fat composition for cooking which imparts cooked rice with improved rice-grain disaggregation, luster, palate feeling and taste in fry cooking such as fried rice, etc., and in cooking boiled rice such as rice ball, rice containing ingredient such as fish and vegetables, etc., by adding the composition to rice.例文帳に追加

本発明は、炒飯等の米飯類炒め調理或いはおにぎり、炊き込みご飯などの炊飯調理の何れにおいても、添加することによりご飯のほぐれ性や艶、食感を向上させるだけでなく、非常に風味に優れた米飯類が得られる調理用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

When the pressure inside the oil tank is turned to a low value to be safe even when a lid is opened by the opening, since a second pressure switch of a low set pressure is turned OFF, when the OFF (S8) of the second pressure switch is confirmed, a fry controller rings a buzzer and reports the cooking end (S9).例文帳に追加

この開放によって、油槽内の圧力が蓋を開放しても安全な低い値となると、低い設定圧力の第2圧力スイッチがOFFするので、S8で第2圧力スイッチのOFFを確認すると、S9でフライコントローラがブザーを鳴動させて調理終了の報知を行う。 - 特許庁

A method for producing fried and dried food includes causing freezing by slow freezing of storage tissues of a plant which is a food material in the tissues to form spaces in tissues or breaking cell membranes and then carrying out fry drying treatment of the food material.例文帳に追加

その製造方法として、食品素材である植物貯蔵組織に、組織内で緩慢凍結による凍結を起こさせて組織内に隙間を生じさせまたは細胞膜を破壊し、次いでフライ乾燥することからなるフライ乾燥処理食品の製造方法とする。 - 特許庁

The inhabiting field for an aquatic life as the base of the food cycle system such as the adhesive organisms and fry can be formed by mounting the stone masonry section 7 so as to cross a tidal zone, and the hollow sections of the blocks 3 can be utilized as the swarming spaces for fishes.例文帳に追加

石積み部7を潮間帯を横切るように設けることで、付着生物や稚魚といった食物連鎖系のベースとなる水生生物の棲息場を形成させることができ、またブロック3の中空部を魚類の蝟集空間として利用することができる。 - 特許庁

The image transmission circuit and the image receiving circuit respectively have switching means connected each other through the signal transmission line, the image transmission circuit outputs the image signal according to the synchronous signal to the image receiving circuit during the image period, and the setting command is switched to output from the image receiving circuit to the image transmission circuit during the fry-back line period.例文帳に追加

画像送信回路と画像受信回路は夫々信号伝送路を介して相互に接続された切替手段を有し、同期信号に応じ画像信号を画像期間中に画像送信回路から画像受信回路に出力し、設定コマンドを帰線期間中に画像受信回路から画像送信回路に出力するよう切替える。 - 特許庁

The fry food has the lumb breader at least in one layer of coating.例文帳に追加

起泡させたバッター液をブレッダーに添加することによって製造されるだまを含有することを特徴とするだまブレッダー;バッター原料に水を添加して泡立てることにより起泡させたバッター液を作り、該起泡させたバッター液をブレッダーと混合することを含む、だまブレッダーの製造方法;上記のだまブレッダーを、衣の少なくとも1層に有するフライ用食品。 - 特許庁

The method for producing instant fried noodles comprises using, as deep-fry oil, an oil and fat composition containing 0.01-1 wt.% of a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and at least one kind of emulsifiers other than the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester, wherein a ratio of the emulsifier to the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester is 1:(1-10).例文帳に追加

即席揚げ麺の製造法において、油揚げ用油脂としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルとポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル以外の乳化剤の1種または2種以上とを0.01〜1重量%含有し、ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルと該乳化剤の比率が1:1〜10である油脂組成物を用いることを特徴とする即席揚げ麺の製造方法。 - 特許庁

This method for manufacturing a purified thermoplastic polyester resin comprises subjecting pellets containing a thermoplastic polyester resin to heat treatment in a fry heat atmosphere of 110°C in a temperature lower than the melting point of the resin, and then contacting the heat treated pellets with a mixed fluid of an alkali and an alcohol to remove 0.1-10 wt.% total weight of the pellets as impurities.例文帳に追加

熱可塑性ポリエステル樹脂を含有するペレットを、110℃以上、該樹脂の融点未満の乾熱雰囲気中で熱処理した後、アルカリとアルコールとの混合液と接触させて、該ペレット全量の0.1〜10重量%を不純物として除去することを特徴とする精製熱可塑性ポリエステル樹脂の製造方法。 - 特許庁

To obtain the subject finishing agent capable of imparting the subject polyolefin-based fibers with excellent card passability while suppressing the generation of scum or fry during the web production process and also imparting the resultant card web with excellent formation uniformity, water permeability, sustained hydrophilicity and wetback-proofness, and to provide a method for finishing the above fibers with the finishing agent.例文帳に追加

乾式法による不織布製造用ポリオレフィン系繊維に、そのウエッブ製造工程におけるスカムやフライの発生を抑えて優れたカード通過性を付与し、同時に得られるカードウェッブに優れた地合の均一性、透水性、耐久親水性及びウェットバック防止性を付与することができる処理剤及び処理方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a frozen fried fry food, with which preferable crispy palatability of coating material immediately after frying is reproduced when the frozen fried fly food is cooked by a microwave oven and the palatability is kept for a long period of time even in the case of preservation in a refrigerator of ordinary homes.例文帳に追加

油チョウ済み冷凍フライ類食品を電子レンジで加熱調理した際、油チョウ直後のサクサクとした好ましい衣材の食感を再現することができ、更に一般家庭の冷凍庫で保存した場合にも、その食感が長期にわたり保持できる油チョウ済み冷凍フライ類食品の製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a new culture technique capable of realizing a culture bank which can effectively block light and violent ocean waves and enables the inflow and outflow of ocean currents to ensure environments suitable for the inhabitation of benthic organisms, and has the functions of fry growing section, raising section and aestivation section, and from which the organisms can directly be harvested.例文帳に追加

光線や激しい波浪を効果的に遮り、海流の流入と排出とを可能として底棲生物の生息に適した環境を確保し、幼稚仔の生育区、育成区および夏眠区の機能を合わせ持つ上、礁内から直接的に収穫できる養殖礁を実現可能とする新たな養殖技術を提供する。 - 特許庁

To provide an additive for edible oil, preventing oxidization of edible oil caused by water contained in food material, preventing a decrease in temperature caused when putting the food material into the edible oil when making fried food such as Tempura (Japanese deep-fried food) or fry, and made from material obtained by utilizing natural resources as disused material in view of effects on the environment or the human body.例文帳に追加

天ぷらやフライなどの揚げ物において、食材に含まれる水分による食用油の酸化を防止するとともに、食材の投入による食用油の温度低下を防ぐ食用油添加剤について、環境や人体への影響を考慮して不要物として処理されている天然資源を用いた材料から生成する。 - 特許庁

例文

The end of the side face pipe and a core material pipe is covered with a latticed screen having a distance through which fry, young fish, larva, etc. can pass to form a revetment vegetation roll.例文帳に追加

有孔あるいは網状パイプより形成された、側面パイプを有し連結可能な芯材パイプの周囲に水質浄化物質を巻着した上を天然植物繊維シートをロール状に巻き重ねて天然植物繊維の網で固定し、側面パイプと芯材パイプの端末を稚魚、幼魚、幼虫等が通過可能な間隔を有する格子状のスクリーンで被った護岸植生ロールを提供する。 - 特許庁

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