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fryを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 325



例文

This cooking apparatus has a basket 30 which is immersed in the oil pot 2 and has a plurality of oil drain holes 36 at its bottom wall, and a fry-dreg recovery arrangement 33 stored in the basket 30.例文帳に追加

油槽2内に浸漬されてその底壁に複数の油きり用孔部36を設けたバスケット30と、バスケット30に収納される揚げカス回収手段33とを備える。 - 特許庁

To provide an edible vessel made of bread crumbs whose crispy palate feeling is maintained without getting hard even when cooked with a microwave oven, and provide fry food supporting microwave-oven cooking whose problem of moisture transport from inner ingredients is cleared up.例文帳に追加

電子レンジによる加熱調理においても、硬化することなくサクサクした食感を保持する可食容器の提供、及び中具からの水分移行問題に対処した電子レンジ調理用フライ食品の提供。 - 特許庁

When this weight detecting result Wo exceeds a reference value of 350 g at S2, it is decided that a food belong to a boiled rice food group and when the result is below the reference value, it is decided at S3 and S7 that the food belongs to a fry food.例文帳に追加

この重量検出結果Woが基準値「350g」以上であれば(ステップS2)、ご飯物系食品群と判定し、未満であれば揚げ物系食品であると判定する(ステップS3、S7)。 - 特許庁

The fryer 1 is equipped with an oil baths 2 with an opening at its upper part to fry foods such as Tenpura and an electric heater 3 which is installed at the bottom of the oil bath for heating an oil 4.例文帳に追加

フライヤ1は上部を開口して天ぷら等の揚げ物を揚げる油槽2と、この油槽内の底部に油4を加熱する電気ヒータ3とを備えている。 - 特許庁

例文

The side faces of the oil tank 2 are inclined at such a slope as causes fry-batter scums not to remain on them but to slide down on them into the low-temperature region 16.例文帳に追加

また、油槽2の側面は傾斜面となっており、かつその勾配はフライカスが滞留することなく低温領域16へ滑り落ちてゆくことができる程度に設定される。 - 特許庁


例文

To provide a fishline capable of readily carrying out casting, having sufficient strength, not having inconvenience on the environment, scarcely causing absorption of stain, etc., on the surface of fishline and excellent in durability, particularly a fishline for fry-fishing.例文帳に追加

キャスティングが行いやすく、充分な強度があり、環境上不都合ではなく、しかも釣糸表面に汚れ等が吸着されにくく、耐久性に優れた釣糸、特にフライフィッシング用の釣糸を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a scooping tool to scoop a boiled food from a pan, to lift up a grilled fish from a wire gauze, to scoop a fry from an oil, and to scoop and carry the food for a meal to the mouth.例文帳に追加

煮物を鍋内からすくう、金網から焼き魚を持ち上げる、油内から揚げ物をすくう、あるいは食事用として食物をすくって口に運ぶ、すくい具を提供する。 - 特許庁

To provide a rotary frying apparatus with which a cook can easily fry foodstuff without damaging his/her health and the foodstuff can be loosened well in the middle of frying work to obtain more delicious fried food.例文帳に追加

料理人が体を壊すことなく容易に食材を炒めることが出来ることは勿論のこと、炒め作業中に食材を上手くほぐすことを可能とし、より美味しい炒めものを得ることを可能としたロータリー式炒め装置を提供する。 - 特許庁

To provide frozen fry suitable for being heated with a microwave oven, having coating with light and crunchy palate feeling and excellently melting in the mouth even after heated with a microwave oven.例文帳に追加

電子レンジで加熱調理後も衣が軽いサクサクとした食感で、なおかつ口溶けの良い電子レンジ加熱に適した冷凍フライを提供する。 - 特許庁

例文

The puffed non-fry food is suppressed in discoloring and flavor deterioration because the vegetables are coated with powdery oil and fat, and causes no adhesion of oil to hands and the like because the composition contains the powdery oil and fat.例文帳に追加

該膨化ノンフライ食品は、粉末油脂が野菜類等をコーティングしているので、褪色や風味の低下等を抑制することができ、また組成物中に粉末油脂が含まれているので、手等に油が付着することがない利点を有する。 - 特許庁

例文

To provide a method for certifying the streptococcosis vaccine for Seriola quinqueradiata fish as necessary at any time, which has been conducted using relevant natural fry with a number of elements of uncertaity.例文帳に追加

不安定要素の多い天然の幼魚を用いて行われていたブリ科魚類の連鎖球菌症ワクチンの検定を、時期を選ばず必要に応じて行うことのできる検定方法を提供する。 - 特許庁

The puffed non-fry food is directly produced through the following process: using grains as main components; homogeneously admixing a composition added with powdery oil and fat, oligosaccharide and vegetables; charging the mixture into a screw-type extruder; and subjecting the mixture to extrusion molding.例文帳に追加

穀類を主成分として、粉末油脂、小糖類と野菜類等を添加した組成物を均一に混合し、スクリュー式押出機に供給し、押出成形することで、膨化ノンフライ食品をダイレクトに製造する。 - 特許庁

Bacteria mixed in the food product can remarkably be reduced by carrying out fry cooking of the food material under ordinary pressure or under pressurization and then carrying out heating and pressurizing treatment of the food product without cooling the food product.例文帳に追加

常圧下または加圧下でフライ調理後、食品を冷却させることなく加熱、加圧処理することで、食品中混入菌を大幅に低減させることができる。 - 特許庁

To provide a method for efficiently breeding aquatic invertebrate, preventing a breeding environment from getting worse due to feeding when breeding fry and larva of aquatic invertebrates such as prawn, lobster, blue crab, cuttlefish, octopus or shellfish.例文帳に追加

クルマエビ、イセエビ、ガザミ、イカ、タコ、貝類などの水産無脊椎動物の稚仔および幼生を飼育する際に遭遇する給餌による飼育環境の劣化を防ぐ、効率の良い、水産無脊椎動物の飼育方法の提供。 - 特許庁

The frozen food product is thawed and put on a fry pan to cook, or is thawed with boiled water or a microwave oven to warm it so as to readily obtain cooked bivalves such as baked bivalves with butter, steamed bivalves with Sake (Japanese rice wine), baked bivalves with butter looking like ones steamed with Sake.例文帳に追加

この冷凍食品を解凍しフライパンにあけて温めたり、沸騰した湯または電子レンジで解凍し温めたりすることにより、バター焼き、酒蒸し、酒蒸し風バター焼きなどの調理貝を手軽に得ることができる。 - 特許庁

In step S12, the wheel motion control unit 40 calculates a total value Ffy of front wheel lateral forces and a total value Fry of rear wheel lateral forces so as to distribute the steering control component of a virtual lateral force F to the front and rear wheels 3f, 3r of a two-wheel model.例文帳に追加

車輪運動制御装置40は、ステップS12で、仮想横力Fの操舵制御分を2輪モデルの前後輪3f,3rに分配すべく、前輪横力合計値Ffyと後輪横力合計値Fryとを算出する。 - 特許庁

To provide a fried and dried food product improved in palate feeling by fry drying, with respect to food that have been difficult to be fried and dried, such as cereals, excellent in preservability by keeping hygroscopicity as low as possible, andretaining flavor for a long time.例文帳に追加

フライ乾燥が困難であった穀物類のような食品についても、フライ乾燥によって食感を改善し、また吸湿性を可及的に低く保って保存性をよくし、風味の長持ちするフライ乾燥食品とすることである。 - 特許庁

To provide a method for breeding Sebastes oblongus, so that the fry of the Sebastes oblongs can be changed into female, consequently enabling to shorten a period to shipment.例文帳に追加

タケノコメバルの稚魚をメス化させることが出来るようにし、その結果、出荷までの期間を短縮できるようにしたタケノコメバルの飼育方法を提供する。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition for frying suppressing the deterioration of oil and fat during cooking, especially the discoloring and the emission of bad smell, without giving influence on the palatability and appearance of fried food such as tempura and fry and usable for a long time.例文帳に追加

天ぷら、フライなどの揚げ物の食感、風味および外観に影響を及ぼすことなく、調理時の油脂の劣化、特に着色、加熱臭を抑制し、長時間使用できる揚げ物用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

The method for producing fried food comprises coating a raw material to be fried with fry flour, and spraying the flour-coated raw material with superheated steam at 130-350°C for 180-900 sec to directly heat the material.例文帳に追加

揚げ物素材に揚げ物用の粉材をまぶし、粉材をまぶした揚げ物素材に、温度130℃から350℃の範囲、かつ時間180秒から900秒の範囲で、過熱水蒸気を噴射して直接加熱し、揚げ物類食品を製造する。 - 特許庁

When the upper hood portion (13) and the lower base portion (14) are hermetically sealed together, the upper hood portion (13) and the lower base portion (14) function to retain a high vacuum for an enclosed fry cooking system.例文帳に追加

上フード部分(13)と下ベース部分(14)が互いに気密にシールされるとき、上フード部分(13)及び下ベース部分(14)は、包囲されたフライ調理装置のための高真空を保持するように機能する。 - 特許庁

By closely adhering the protective film 24 along the ship bottom 22, the volume of sea water in contact with the ship bottom 22 is reduced and the fry larva of a barnacle or the like included in the sea water can be reduced.例文帳に追加

保護フィルム24が船底22に沿って密着する事により、船底22に接触する海水などの容積が少なくなり含まれるフジツボ等の稚具幼生を少なくする事が出来る。 - 特許庁

To be able to produce healthy fries and perform control for consuming little energy by reducing the required capacity of a device in the temperature control of fry-producing water for application of a statolith temperature-labeling, growth inhibition, or growth promotion.例文帳に追加

耳石温度標識の付与,成長抑制,成長促進のための稚魚生産水の温度制御において、健全な稚魚を生産することができ、装置の所要能力を低くしてエネルギー消費の少ない制御を行うことができる。 - 特許庁

To provide an oil and fat for fry having a moderate solidification speed so as to prevent oil stein regarded as a defect of a liquid oil and fat, having favorable meltability which is lacked in a solid-state oil and fat, and suitable for all material to be fried.例文帳に追加

液状油脂の欠点である油染みが抑制できるよう適度な固化速度を有しており、かつ、固形状の油脂の欠点である口溶けが良好である、すべての揚げ物を調理するのに適したフライ用油脂の提供。 - 特許庁

To provide a method for production of dainty with a good preservability free from going moldy by improving taste and flavor by directly spraying a liquid seasoning to a material for fry processing.例文帳に追加

フライ仕掛品に液状の調味料をそのまゝ直接振り掛けて味や風味を向上させ、かつこれによりかびを生ずることがないようにして日持ちをよくした珍味食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a new proliferation bank for spiny lobsters, enabling post-larva and fry of the lobster to cling to the bottom safely and to settle and grow, and to provide a new installation method by which the proliferation of the spiny lobsters is promoted, using the proliferation bank.例文帳に追加

ポストラーバや稚エビが安全に着底して棲みつき、成長できる新規なイセエビ用の増殖礁とその増殖礁を用いてイセエビの増殖を促進する新規な設置方法を提供する。 - 特許庁

To provide, without spending time and labor, a belly band for cooking, capable of preventing fish blood, fish stock, and oil used for deep-fry cooking from being scattered to clothing worn when standing in front of the customers.例文帳に追加

手間を掛けることなく、客の前に立つ衣服に魚の血、煮物の煮汁、てんぷら油の飛び散りが染み込むのを確実の防止することができる調理用腹巻を提供できるようにすることを目的とするものである。 - 特許庁

This fried and dried food product is obtained by letting a puffed food which is heat-pressurized and swollen by pressure release, such as dried cereal, again absorb moisture in order to completely perform fry treatment, and drying the product by oil frying.例文帳に追加

加熱加圧されかつ圧力開放によって膨張されると共に乾燥した穀物などの膨化食品をフライ処理を完全に行わせるために再度吸湿させた後オイルフライによって乾燥したフライ乾燥食品とする。 - 特許庁

When a fry basket 4 containing dressed foodstuffs is immersed in the oil stored in the oil tank 2 and heated by the electric heater 30, the foodstuffs are fried up.例文帳に追加

そして、オイル槽2内に貯留され、電気ヒータ30によって加熱された油中に、下準備を終えた食材を収納したフライ籠4を浸漬することにより、これら食材を油で揚げて調理する。 - 特許庁

To provide an environment preservation device for a river composed of an artificial water grass aiming at revetment, while preserving environment, promoting the laying eggs of fishes by the rearing of a riverside alga field and forming and ensuring a safety refuge for a fry and a young fish.例文帳に追加

環境を保全しながら護岸をすることを目的とし、さらに河岸藻場育成によって魚類の産卵を促し、かつ稚魚、幼魚の安全な隠れ場を形成し確保する人工水草による河川の環境保全装置の提供。 - 特許庁

To provide a method for preventing abnormal behavior such as cannibalism, astonished action, death by collision or the like in rearing, storing and transporting the fry or young fish period of tuna fishes in especially the seeds and seedlings production of the tuna fishes.例文帳に追加

マグロ、特に種苗生産における仔稚魚期または若魚期のマグロの飼育、保管、輸送における共食い、驚愕行動または衝突死等の異常行動の発生を防止する方法を提供する。 - 特許庁

Karinto is a type of sweets and the recipe is as follows: Knead wheat flour together with other ingredients such as sugar, water, yeast, salt and baking soda into a ball of dough, fry the dough rolled into a long thin stick in vegetable oil, coat with syrup made from brown sugar or superfine sugar and dry. 例文帳に追加

かりんとうは、小麦粉を砂糖・水・酵母や、食塩、重曹などと共に練り合わせ、棒状に成形してつくった生地を植物油で揚げ、黒砂糖や上白糖でつくった蜜でからめて乾燥させた駄菓子の一種である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

But in 2001 the Nemuro-City Fisheries Research Institute succeeded with a complete culture of Minami Ise ebi, or Josus, and it is reported in 2003 that Minamiizu Station, National Center for Stock Enhancement, Fisheries Research Agency of Fisheries Research Agency succeeded in developing the rotating raising unit to increase the survival rate from the larvae to fry shrimp. 例文帳に追加

だが、2001年には根室市水産研究所がミナミイセエビの養殖業完全養殖に成功しており、2003年には水産総合研究センター南伊豆栽培漁業センターから幼生から稚エビまでの生残率を高める回転型飼育装置の開発なども報告されている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This bread crumb for a fry is obtained by not adding both oils and fats and a saccharide to a bread dough raw material and formulating the bread dough raw material with one or more kinds of enzymes selected from the group consisting of xylanase, cellulase, hemicellulase, glucose oxidase and pectinase.例文帳に追加

パン生地原料中に、油脂と糖類の両方を添加しないことと、キシラナーゼ、セルラーゼ、ヘミセルラーゼ、グルコースオキシダーゼ、ペクチナーゼからなる群から選択される1種または2種以上の酵素を添加して得られたフライ用パン粉。 - 特許庁

In this way, unnecessary gas diffusion is prevented to remove dust fry within the bonding equipment, so that the number of defects due to dust can be reduced or prevented in bonding the electronic components and circuit materials.例文帳に追加

よって、不必要に気体が放散されず、当該ボンディング装置内における塵埃の舞い上がりを防止することができ、電子部品と回路部材とをボンディングする際における塵埃に起因する不具合の発生を低減、防止することができる。 - 特許庁

The dredging flour for Tatsuta fry includes esterified tapioca starch having a peak viscosity of800 BU, and breakdown of 150-500 BU obtained by subtracting bottom viscosity from the peak viscosity in amylography analysis on the basis of 6 mass%.例文帳に追加

竜田揚げ用まぶし粉に、6質量%でのアミログラフィー分析においてピーク粘度が800BU以上であり且つ該ピーク粘度からボトム粘度を差し引いたブレークダウンが150〜500BUであるエステル化タピオカ澱粉を含有せしめる。 - 特許庁

The rice bread crumbs for fry are obtained by adding at least one powdery material selected from starch, dietary fibers and soft wheat flour to rice bread grains produced from raw material consisting mainly of rice powder to make them lie between the rice bread grains.例文帳に追加

主に米粉を含む原料から製造された米パン粉粒子に、澱粉、食物繊維および薄力粉の群から選ばれる少なくとも1つの粉末材料を混合して米パン粉粒子間に介在させたことを特徴とするフライ用米パン粉。 - 特許庁

The oil-and-fat for fry becomes superior in stability against oxidation and flavor, and has a low transisomer content by adopting oil and fat sufficiently hydrogenated and hardened by performing hydrogenation reaction while controlling temperature.例文帳に追加

充分な水素添加が行なわれており、しかも温度を制御しながら水素添加反応を行なって硬化させた油脂を採用したことにより、酸化に対する安定性および風味が良好な状態になり、しかもトランス異性体の含有量の少ないフライ用油脂となる。 - 特許庁

To provide a safe induction heating cooker which is excellent in cooking performance and can keep high heating power with an adequate temperature while preventing oil firing when a user cooks stir-fry or the like with a small amount of oil with a frying pan after preheating completion.例文帳に追加

予熱完了後に使用者がフライパンを使用した少量の油による炒め物等の調理をする場合に、油の発火を防止し、かつ高火力を保ちながら適温維持を可能とし、さらに安全で調理性能の優れた誘導加熱調理器を提供することを目的とする。 - 特許庁

When the solids such as fry flake mixed in the filtrate such as used frying oil are filtered by the filter part, the solids 6 accumulate in the circumference of the substantially semispherical filter part 2 and the top vicinity of the filter part 2 is held in a patulous state.例文帳に追加

使用済みてんぷら油等の濾液に混入されている揚げ粕等の固形物がフィルター部によって濾過されるとき、固形物6が略半球状のフィルター部2の周囲に溜まり、フィルター部2の頂部近傍が開放状態に保たれる。 - 特許庁

In the case of using as batter mix, the mix is mixed, based on the whole non-fry coating material mix, preferably with 35-75 mass% of the wheat flour, 0.05-1.0 mass% of the fermentation seasoning powder or the fruit seasoning, and 1-40 mass% of the wheat flour baked crushed product.例文帳に追加

バッターミックスとして用いる場合は、好ましくは、ノンフライ衣材用ミックス全体に対して、小麦粉35〜75質量%、発酵調味料粉末または果実調味料0.05〜1.0質量%、および小麦粉焼成粉砕物1〜40質量%を配合する。 - 特許庁

In the continuous fryer for frying a food material to be fried by conveying the same from one end side of an oblong oil tank 1 to the other end side by an upper net conveyor 3 and a lower net conveyor 4, a sheath heater 5 is arranged inside the oil tank 1 in an immersed state in the oil, to be used as the heating source of the deep-fry oil.例文帳に追加

揚げ物材料を上部ネットコンベア3及び下部ネットコンベア4によって横長の油槽1の一端側から他端側へ搬送しつつ油揚げを行う連続式フライヤーにおいて、油槽1内に、揚げ油の加熱源としてシーズヒーター5が油中浸漬状態に配設されてなる。 - 特許庁

The oils and fats for fry are obtained by formulating 50-100 wt.% of transesterified oils and fats with 0-50 wt.% of oils and fats and have the ratio of fatty acids containing ≥2 double bonds in the molecule to constituent fatty acids of20 wt.% and ≤10 wt.% SFC(Solid Fat Content) value at 35°C.例文帳に追加

エステル交換油脂50〜100重量%に油脂を0〜50重量%を混合し、構成脂肪酸に占める分子内に二重結合を2以上含む脂肪酸の割合が20重量%以下で、かつ35℃でのSFCの値が10%以下であることを特徴とするフライ用油脂。 - 特許庁

To provide a fry-back transformer, equipped with a holding cylinder which is provided with an anode lead wire holding means, that is small in size and simple in constitution and a conductive rubber that is formed without complex working, is surely fixed inside the holding cylinder, and electrically connected to a transformer unit.例文帳に追加

小型で簡易な構成のアノードリード保持手段を備え、複雑な加工が不要で確実に保持筒内に固定できトランス部との導通をはかる導電性ゴムを備えた保持筒を有するフライバックトランスを提供する。 - 特許庁

To provide puffed non-fry food not cooked or sprayed with oil, having favorable meltability in the mouth like that of a fried product, excellent in taste and palate feeling, and not getting discolored even when mixed with brightly-colored vegetables or the like: and to provide a method for directly producing the food.例文帳に追加

油チョウ処理又は油のスプレー処理をすることなく、フライ製品のような口溶けがよく、食味・食感に優れ、有色野菜類等配合した場合でも褪色することのない、膨化ノンフライ食品をダイレクトに製造する方法の提供。 - 特許庁

The filtration equipment comprises a filtration device main body 2 equipped with a pump P, a tank 3 installed detachment freely in the filtration device main body 2, a suction pipe 9 sucking fry oil stored in the tank from upper part of the tank by the pump, and filtration means 5, 6, 7.例文帳に追加

ポンプPを備えた濾過装置本体2と、揚油を収容するとともに、前記濾過装置本体2に着脱可能に設けられたタンク部3と、タンク部に収容した揚油をポンプによってタンク部の上方から吸い上げる吸い上げ管9と、濾過手段5,6,7を有する。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability.例文帳に追加

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition for preparing a deep-fried food, which is an oil and fat composition useful for preparing a deep-fried food such as a fry, a Tempura, etc. is improved so that the composition does not require a skill in its use and a deep-fried food having excellent appearance, flavor and palatability can be prepared.例文帳に追加

フライ、天ぷらなどの揚げ物を調製するために用いる油脂組成物であって、特にその使用に際して熟練を必要とせず、優れた外観、風味そして食間などを有する揚げ物を調製することができるように改良された揚げ物調製用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

The fry food coating material is obtained by using swollen substance prepared from raw material containing 30-70 wt.% of soybean protein raw material based on dried solid, having a weight ratio of the soybean protein raw material to starch raw material of (7:3) to (3:7), and substantially containing no wheat protein.例文帳に追加

乾燥固形分中、大豆蛋白素材を30〜70重量%含み、大豆蛋白素材と澱粉質素材の割合が重量比で7:3〜3:7であって、小麦蛋白を実質的に含有しない原料から調製した膨化物を使用することを特徴とするフライ食品用まぶし材。 - 特許庁

例文

The actuator is configured so that the resonance frequency frx of a moving body 61 caused by oscillation in the displacement of one electromechanical conversion element differs 5% or more from the resonance frequency fry of a moving body 61 caused by oscillation in the displacement of the other electromechanical conversion element.例文帳に追加

一方の電気機械変換素子の変位の振動による移動体61の共振周波数frxと他方の電気機械変換素子の変位の振動による移動体61の共振周波数fryが5%以上異なるように構成する。 - 特許庁

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