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あげあぶらの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 834



例文

大豆蛋白ペーストに鶏卵を2〜20重量%添加し、さらに豆腐を5〜30重量%添加して、油中加熱する冷凍がんもどき又は厚揚げの製造法である。例文帳に追加

The method for producing the Ganmodoki or the Atsuage comprises adding 2-20 wt.% egg to the soybean protein paste, further adding 5-30 wt.% bean curd thereto, and heating the resultant mixture in oil. - 特許庁

また、第1〜第4アキュムレ—タ室4a〜4dの昇降部24a〜24dが降下するので(ステップS4)、油揚げされた即席麺Nが搬入部4aIN〜4dINから第1〜第4アキュムレ—タ室4a〜4dに蓄積されていく。例文帳に追加

Also, since the lifting parts 24a to 24d of first to fourth accumulator chambers 4a to 4d are lowered (step S4), fried instant noodles N are accumulated from carrying-in parts 4aIN to 4dIn to the first to fourth accumulator chambers 4a to 4d. - 特許庁

油戻し管(41)は、高圧室(19)の潤滑油を吸い上げる縦部(42)と、該縦部(42)に連続し且つ駆動軸(27)中心近郊から低圧室(18)へ水平に延びる水平部(43)とで構成されている。例文帳に追加

The oil return pipe 41 is composed of a vertical part 42 for absorbing lubricating oil in the high pressure chamber 19 upward and a horizontal part 43 being continuous with the vertical part 42 and extending horizontally into the low pressure chamber 18 from a part near the center of a driving shaft 27. - 特許庁

そして単位時間当たりのカウント数が所定回数以上の場合は、客7の入りが多いと推測され、フライヤ1の油槽内の油温を、食材を迅速に揚げることができる待機温度T1(℃)に設定する。例文帳に追加

If the counted number per unit time is at least a prescribed number, it is estimated that many customers 7 are present, and the temperature of the oil in an oil tank of the fryer 1 is set at a standby temperature T1 (°C) at which a foodstuff can be quickly fried. - 特許庁

例文

昇降手段6は、昇降駆動源と、昇降駆動源により巻き上げられ及び繰り出され且つ先端が油捕集用箱体4に接続されたロープ61とを備える。例文帳に追加

The lifting means 6 has a lifting drive source, and a rope 61 which is taken up and delivered by the lifting drive source, whose tip end is connected to the oil-collecting box body 4. - 特許庁


例文

気体圧縮機において、固定、装着時の種々の姿勢に応じて、ハウジングの種類を増加させることなく、冷凍機油の巻上げを適切に防止する。例文帳に追加

To provide a gas compressor suitably preventing splashing of refrigerant oil without increasing the kinds of housings according to various postures in fixing and mounting. - 特許庁

加熱室内で油切りが良好に行われ、かりっとした食感にするとともに脂質が少なくヘルシーに仕上げることができる連続式加熱調理装置を提供する。例文帳に追加

To provide a continuous heating cooking device capable of attaining crispy texture, reducing fat and achieving healthy finish by excellently draining oil inside a heating chamber. - 特許庁

薬剤としては、例えば防しわ、防縮加工剤、抗菌防臭加工剤、制菌加工剤、消臭加工剤、防炎、難燃加工剤、撥水、撥油、防汚加工剤、紫外線遮蔽加工剤を挙げることができる。例文帳に追加

The chemical agent is e.g. anticreasing agent, shrink proofing agent, antimicrobial deodorizing agent, bacteriostatic agent, deodorizing agent, flame-proofing and flame-retarding agent, water and oil-repelling stain proofing agent and ultraviolet shielding agent. - 特許庁

乾燥米菓生地を焼成処理した後、所定の調味液に浸漬して、調味液を熱処理済み米菓内に含浸させ、所定の乾燥を行って製出した濡れ米菓を、再度の二次加熱処理(焼成処理又は油揚処理)を施す。例文帳に追加

The rice cracker is obtained by baking treating dry rice cracker dough, soaking the product in prescribed seasoning liquid, impregnating the heat treated rice cracker with the seasoning liquid, and subjecting again wet rice cracker produced by prescribed drying to secondary heat treatment (baking treatment or deep-frying treatment). - 特許庁

例文

赤外線を用いて鍋温度の検知を行うとともに、揚げ物調理用の油が予熱工程において設定温度を大きく超えてしまう危険をなくした誘導加熱調理器を提供する。例文帳に追加

To provide an induction heating cooker capable of detecting the temperature of a pan by using an infrared ray, and of eliminating a risk that the temperature of oil for cooking fried food largely exceeds a set value in a preheating process. - 特許庁

例文

(4)上記(1)〜(3)いずれかに記載の天ぷら用衣ミックスを用いて調製される衣液を具材に付着させて油揚げすることを特徴とする、天ぷらの製造方法。例文帳に追加

(4) A method for producing the deep-fried food is provided, comprising coating ingredients with a coating liquid prepared using the mix described in (1), (2) or (3) followed by deep-frying. - 特許庁

みそ、酒粕の混合汁に、生ラーメン、各種野菜、塩鮭、油揚げなどを加えたインスタントラーメンであって、日本人の味覚にあった栄養食品を、食品加工場で大量生産し、安く提供する。例文帳に追加

To provide instant lees-soup Chinese noodle inexpensively produced through mass production at food processing factories by adding uncooked Chinese noodle, various kinds of vegetables, salted salmon, fried bean curd and the like to the mixture soup of fermented soybean paste and sake lees. - 特許庁

具材を麺皮で包んだ麺皮食品の表面に、膨張剤を含有する澱粉分散液を付着させた後、油ちょうしてなる、揚げ麺皮食品の製造法。例文帳に追加

The method for producing the fried covering food comprises attaching a starch dispersion containing a leavening agent to the surface of a covering food obtained by wrapping ingredients with covering, and deep-frying the resultant product. - 特許庁

油槽底部に隙間なく網を設置すると共に油が高温であっても簡単に取り出すことができる揚げ物かすすくい網を提供することにある。例文帳に追加

To provide a scoop net for tempura crumb and the like, which has a net closely set on the bottom of an oil pan and easily taken out from a high temperature oil in the pan. - 特許庁

軸受の仕上げ加工が不要あるいは加工時間を短縮することが可能であるとともに、内周面に表面開口率の異なる粗部と密部とを設けることが可能な焼結含油軸受の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing an oil-impregnated sintered bearing, which can eliminate a finish working for a bearing or shorten a working time, and can arrange a rougher part and a denser part with different surface apertures on the internal circumferential surface. - 特許庁

揚げ物調理の油量(熱容量)が異なる複数の予熱モードについて、そのモードの違いを視認しやすい表示装置、及び加熱調理器を得る。例文帳に追加

To provide a display device and a heating cooker capable of readily confirming the differences visually in modes, with respect to a plurality of preheating modes which differ in the quantities of oil (heat capacity) in fried food cooking. - 特許庁

所定ピッチで摺動方向に形成された油保持溝1によって摺動部材の摺動面2は多数の帯状となっており、帯状の摺動面は鏡面仕上げされている。例文帳に追加

The sliding surface 2 of the sliding member is formed into a large number of belt shapes by an oil holding groove 1 formed in the sliding direction at a predetermined pitch, and the belt-like sliding surface is finished into a mirror surface. - 特許庁

吸液層2が加熱中に魚1から出た脂を吸液するので、魚1の表面の皮がパリッとし、身をしっとりさせて焼き上げることができる。例文帳に追加

Since the liquid absorptive layer 2 absorbs the fats exuded from the fish 1, the skin on the surface of the fish 1 may be made crisp and the meat may be grilled up with moderate moistening. - 特許庁

原料米の米粒の粒形を保持し、歯ごたえが良好で軽快な食感を有する風味良好な油揚げ米塊の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a fried rice lump keeping the grain shape of rice grain of raw material rice, having excellent chewiness, light texture and a good taste. - 特許庁

4サイクル内燃エンジンは、コネクティングロッドを包囲してクランク室と油溜室とを区切る仕切壁と、該仕切壁の下方を取り囲むようにして配置され、且つ、その上端が仕切壁と連結されて、クランク室の下方に油溜室を画成する外側壁とを有し、仕切壁のコンネクティングロッドの下方に、コネクティングロッドの大端部に設けられたオイルディッパーが油溜室内に出没するのを許容するスリットが形成されており、コネクティングロッドの揺動運動に伴ってオイルディッパーによって油溜室のオイルをかき上げて潤滑するようになっている。例文帳に追加

Oil in an oil reservoir chamber 26 is scraped up by an oil dipper 38 in accompany with the oscillating motion of a connecting rod 24 for lubricating in a four-cycle engine 6 used in a hand-held machine, such as a brush cutter. - 特許庁

即席揚げ麺の製造法において、油揚げ用油脂としてポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルとポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステル以外の乳化剤の1種または2種以上とを0.01〜1重量%含有し、ポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルと該乳化剤の比率が1:1〜10である油脂組成物を用いることを特徴とする即席揚げ麺の製造方法。例文帳に追加

The method for producing instant fried noodles comprises using, as deep-fry oil, an oil and fat composition containing 0.01-1 wt.% of a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester and at least one kind of emulsifiers other than the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester, wherein a ratio of the emulsifier to the polyglycerol condensed ricinoleic acid ester is 1:(1-10). - 特許庁

ホスホリパーゼA2処理された卵黄を主な乳化剤として含有する水相原料と油相原料とが乳化されてなる酸性水中油型乳化食品の製造において、水相原料又は該水相原料を使用した予備乳化物を60〜75℃で3.5〜10分間加熱殺菌した後、次いで仕上げ乳化して得られる。例文帳に追加

This method for producing the acidic oil-in-water emulsified food obtained by emulsifying a water phase raw material containing phospholipase A2-treated yolk as the main emulsifier and an oil phase raw material, includes heat sterilizing the water phase raw material or a preliminarily emulsified product using the water phase raw material at 60-75°C for 3.5-10 min followed by performing finishing emulsification. - 特許庁

キャッチタンク80と、キャッチタンク80の潤滑油をベアリング62aに供給する油路82と、デファレンシャルリングギヤ65によって掻き上げられる潤滑油を受け止めてキャッチタンク80に導く天井部21bと、オイルポンプから排出される潤滑油をキャッチタンク80に導く油路84とを設ける。例文帳に追加

A power transmission device comprises a catch tank 80, an oil path 82 which supplies lubricating oil in the catch tank 80 to a bearing 62a, a top part 21b which receives lubricating oil raised by a differential ring gear 65 to guide the lubricating oil to the catch tank 80, and an oil path 84 which guides lubricating oil discharged from an oil pump to the catch tank 80. - 特許庁

油温の変化を迅速に且つ正確に検知して食材を揚げるために最適な油温調整を行うことができ、赤外線放射ヒータの寿命を延ばすことが可能であり、使用に伴って加熱効率が低下したり食材の味が損なわれたりする不具合の発生を抑制し、メンテナンスの手間を軽減することができ、振動による赤外線放射ヒータの破損を防止すること。例文帳に追加

To perform optimal oil temperature adjustment for frying a food material by quickly and accurately detecting the change of oil temperature; to prolong the life of an infrared radiation heater; to suppress the generation of a fault such as lowering of heating efficiency and spoiling of the taste of the food material with use; to alleviate the labor of maintenance; and to prevent the damage of the infrared radiation heater by vibration. - 特許庁

前記貨物油タンクの底部5の下面及び/又は暴露部上甲板20の下面に、前記貨物油タンクの底部2又は暴露部上甲板20と、隣接する一対の縦通肋骨9とを用いた揚げ荷用及び積込み用の角形トランク8a〜8c及び18a〜18dを1個又は複数個設ける。例文帳に追加

One or a plurality of chine type trunks 8a-8c, 18a-18c for cargo unloading and loading using bottom parts 2 of the cargo oil tanks or an exposed part upper deck 20 and a pair of adjacent longitudinal frames 9 are provided on the lower face of the bottom parts 5 of the cargo oil tanks and/or the lower face of the exposed part upper deck 20. - 特許庁

未転換油を含有する供給原料から触媒脱蝋および水素化仕上げ段階を含む処理工程によって製造され、約2.0〜2.5cSt(100℃)の粘度、約−42℃以下の流動点、90以上の粘度指数、および156℃以上の引火点を有することを特徴とする、自動変速機油製造用低粘度潤滑基油を提供する。例文帳に追加

The low-viscosity lubricating base oil for producing the automatic transmission fluid is produced by a treating process containing catalytic de-waxing and hydrogenation and finishing steps from a feedstock containing an unconverted oil and has approximately 2.0-2.5 cSt (at 100°C) viscosity, approximately ≤-42°C pour point, ≥90 viscosity index and ≥156°C flash point. - 特許庁

焼入れした浸炭防止用キャップ付き鋼製部品をワーク保持体200に配置した状態のままで焼入れ油中から引き上げた際に、同キャップ1と鋼製部品100との間に存在している焼入れ油Oが自然落下できるように、同キャップ1に、油抜き穴9と空気流入穴13が開口されているものを使用する。例文帳に追加

When a steel part having a quenched carburizing preventive cap is pulled out of quenching oil in as-held state by a work supporter 200, an oil draining hole 9 and an air intake hole 13 are opened in the cap 1 so that quenching oil O present between the cap 1 and the steel part 100 is naturally dropped. - 特許庁

フォークリフトの油圧制御装置は、エンジンを動力源として駆動し、オイルタンクTから作動油を汲み上げて吐出する油圧ポンプ21と、油圧ポンプ21から吐出された作動油をティルト系の油路からオイルタンクTへ環流させるために油路を開閉するソレノイドアンロード弁43を備える。例文帳に追加

The hydraulic pressure control device for a forklift comprises a hydraulic pump 21 which is driven with an engine as a power source, and pumps and discharges a hydraulic fluid from an oil tank T, and a solenoid unload valve 43 for opening/closing an oil passage to circulate the hydraulic fluid discharged from the hydraulic pump 21 from an oil passage of a tilt system to the oil tank T. - 特許庁

膜形成成分を含む油相に難溶性であり、かつ水と接触するとゲル化する変性シリコーンが取り込まれた粒子径が均一で微細な水中油型変性シリコーンエマルション、及びその製造方法、並びに、該変性シリコーンエマルションを含み、低粘度で保存安定性の良好な衣料用柔軟仕上げ剤の提供。例文帳に追加

To provide an oil-in-water type modified silicone emulsion having particles with a uniform and fine particle diameter into which a modified silicone slightly soluble in an oil phase containing a film-forming component and gelling when brought into contact with water is incorporated, its manufacturing method, and a soft finishing agent for clothing which contains the modified silicone emulsion and has good storage stability at a low viscosity. - 特許庁

適度な耐油耐水性を有することは無論、ヒートシール性、通気性及びリサイクル性の何れにおいても優れた、特に特にファーストフードや揚げ物、焼き物などの惣菜等の調理済食品の包装に用いるのに適した、ヒートシール性耐油耐水性紙、その製造方法及び加熱用包装袋を提供する。例文帳に追加

To provide a heat-sealable paper resistant to oil and water, having excellent heat-sealability, air permeability and recyclability as well as moderate oil and water resistance and especially suitable for the packaging of a cooked food such as fastfood and fried food, roasted food and other cooked daily dishes, a method for producing the paper and a packaging bag for heating. - 特許庁

エンジン内のオイルを吸い上げるオイルポンプと、該オイルポンプの吐出口に連通する吐出通路と、該吐出通路に連通する供給油路とを備えると共に、冷却系統油路を介してオイルクーラへオイルを供給するエンジンの潤滑構造において、リリーフ弁を使わずに、オイルを被潤滑部に供給すると共に、オイルの冷却を可能にする。例文帳に追加

To supply oil to a lubricated part without using a relief valve and to cool the oil in a lubricating structure of the engine provided with an oil pump sucking up oil in an engine, a delivery passage communicating with a delivery port of the oil pump, and an oil supply path communicating with the delivery passage, and supplying oil to an oil cooler via a cooling system oil path. - 特許庁

ブーム上げ操作時は、電動機21によって駆動される油圧ポンプ22の吐出油をブームシリンダ18のヘッド側油室18aに供給し、ブーム下げ操作時は、該ヘッド側油室18aから排出される作動油を油圧ポンプ22に吸収させて電動機21を逆回転させることによりエネルギー回生を行うように構成する。例文帳に追加

The discharged oil of the hydraulic pump 22 driven by the electric motor 21 is supplied to a head-side oil chamber 18a of a boom cylinder 18 during boom lifting operation, and regeneration of energy is performed with reverse rotation of the electric motor 21 by making the hydraulic pump 22 absorb working oil discharged from the oil chamber 18a at a head side during boom lowering operation. - 特許庁

オイルパン2Aから潤滑油を汲み上げるポンプ10と、このポンプ10を駆動させるモータ20と、油圧を検出する油圧センサ30と、油温を検出する温度センサ40と、油圧および油温の情報に基づいてモータ20に停止信号を送る第1停止手段521とを備えた潤滑装置1。例文帳に追加

This lubricating device 1 is provided with a pump 10 pumping up the lubricating oil from an oil pan 2A, a motor 20 actuating the pump 10, a hydraulic sensor 30 for detecting the hydraulic pressure, a temperature sensor 40 for detecting the oil temperature and a first stop means 521 transmitting a stop signal to the motor 20 based on the information of the hydraulic pressure and the oil temperature. - 特許庁

解体作業機3が基台23上の踏み面23aに乗り上げることで解体作業機3の自重により基台23が押え込まれ、作動油供給手段24を作動油供給源に接続することにより,解体作業機3を操作する作動油が油圧アクチュエータ22に供給可能となる。例文帳に追加

The dismounting work machine 3 runs on the tread 23a of the base 23 so that the base 23 can be held down by the self-weight of the dismounting work machine 3, and the hydraulic oil supply means 24 is connected to the hydraulic oil supply source so that hydraulic oil for operating the dismounting work machine 3 can be supplied to the hydraulic actuator 22. - 特許庁

高温度の食用油が貯留された貯留槽6の上部にカバー体8を配置し、掻揚げ部材9が油面62の上方に水平な上限位置にある状態で、払出し部材11を、第2位置にもたらして予め定める量の冷凍されたフライドポテト用食品材料4を落下して供給する。例文帳に追加

A cover body 8 is arranged over a pooling vessel 6 wherein a high temperature cooking oil is pooled, and in a condition a scoop member 9 is staying at upper limit level position over the oil surface 62, a prescribed quantity of frozen food material 4 for fried potato is dropped and dispensed after bringing a feeder member 11 to a second position. - 特許庁

また、蓄熱式熱供給装置20から熱交換器30への油23の供給を制御する供給制御手段25、26を更に備えており、吸収式冷水機10を停止状態から運転状態に切り替える立ち上げ時に、蓄熱式熱供給装置20から熱交換器30に油23を供給するように制御する。例文帳に追加

Further it comprises supply control means 25, 26 controlling the supply of the oil 23 from the heat storage type heat supply device 20 to the heat exchanger 30, so that the oil 23 is supplied from the heat storage type heat supply device 20 to the heat exchanger 30 in starting by switching the absorption type water cooler 10 from a stop state to an operation state. - 特許庁

本発明の圧縮機は、シリンダ6のベーン溝13とその上部の主軸受4の鋳抜き穴12を無くし、また、前記ベーン溝13とその上部の主軸受4のフランジ部に隙間を設けることにより、前記ベーン溝13で摺動するベーン8により跳ね上げられる冷凍機油11が密閉容器10の外に放出される量を抑制し、かつ、上部からも前記ベーン溝に冷凍機油11を冷凍機油の流れ14に示すように供給することができ、潤滑性を確保できる。例文帳に追加

Therefore, the amount of the refrigerant oil 11 splashed by the vane 8 slid in the vane groove 13 and released to the outside of the closed vessel 10 is suppressed, and the refrigerant oil 11 is supplied to the vane groove from the above, as shown in a refrigerant oil flow 14, and the lubricity is secured. - 特許庁

液体燃料を収容するカートリッジタンク1と、このカートリッジタンク1からの液体燃料2を貯える補助タンク12と、前記カートリッジタンク1の給油口キャップ4に設けられた弁体8をを押し開ける突き上げピン11aが設けられた受皿11を備えるものにおいて、前記受皿11を、中央部に突き上げピン11aを有する有底筒状の油受け部14と燃料回り込み防止用の環状凸壁11cを有する取付支持部15との2部品に分割し、油受け部14の側面あるいは側面と底面の両方にメッシュあるいは多孔質体でフィルター部11bを一体形成した。例文帳に追加

A meshed or porous filter 11b is integrally provided to the side face of the oil-pan part 14 or on both the side face and the bottom. - 特許庁

木材を揚げることができる温度に加熱した植物油の油槽中に投入する木材の投入工程と、この木材の投入工程後、投入された木材の水分が除去され、投入前の木材の色とは異なるえんじ色、紫檀あるいは黒檀状に揚がった状態で、油槽中より取り出す木材の揚げ工程とで木材の加工方法を構成している。例文帳に追加

The lumber processing method is composed of a wood charging process for charging lumber into a vegetable oil tank heated to a temperature for frying the lumber and a lumber frying process in which the charged lumber is dried/fried to be dark red in color different from its original color, rosewood-like, or ebony-like and taken out from the oil tank. - 特許庁

かりんとうは、小麦粉を砂糖・水・酵母や、食塩、重曹などと共に練り合わせ、棒状に成形してつくった生地を植物油で揚げ、黒砂糖や上白糖でつくった蜜でからめて乾燥させた駄菓子の一種である。例文帳に追加

Karinto is a type of sweets and the recipe is as follows: Knead wheat flour together with other ingredients such as sugar, water, yeast, salt and baking soda into a ball of dough, fry the dough rolled into a long thin stick in vegetable oil, coat with syrup made from brown sugar or superfine sugar and dry.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

根菜類や芋類、こんにゃく、コンブ、油揚げなどを甘辛く煮たものをこう呼ぶことが多いが、煮しめにされる具材はその地方や季節でさまざまであり、肉類、ちくわやかまぼこなどの水産練り製品(いわゆる練り物)、地域によっては魚も用いられる。例文帳に追加

Dishes containing root crops, potatoes, konjac, konbu kelp, abura-age (deep-fried bean curd) among other ingredients, and simmered to taste salty-sweet are often called nishime; the ingredients of nishime, however, differ by region and the season in which nishime is cooked, and meats or fish sausages (so-called "nerimono") such as chikuwa and kamaboko or in some regions, fish, also appear as ingredients.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

具体的な例としては、ポリアミノアミドや脂肪族ポリアミンや脂環族ポリアミンや芳香族ポリアミン等のアミン系化合物;アジピン酸ジヒドラジド(ADH)、セバシン酸ジヒドラジド(SDH)等のヒドラジド化合物;ジシアンジアミド等が挙げられる。例文帳に追加

Actually, amine compounds such as a polyamino amide, an aliphatic polyamine, an alicyclic polyamine and an aromatic polyamine; hydrazide compounds such as an adipic acid dihydrazide (ADH) and a sebacic acid dihydrazide (SDH); a dicyandiamide; and the like are included. - 特許庁

希釈剤(C)は、25℃における粘度が0.1Pa・s以下、沸点が250℃以上のものが好ましく、例えば、脂肪族ジオールジグリシジルエーテル、脂環族ジオールジグリシジルエーテル又はポリアルキレングリコールジグリシジルエーテルが挙げられる。例文帳に追加

The diluent (C) preferably has viscosity of ≤0.1 Pa s at 25°C and a boiling point of ≥250°C, and includes aliphatic diol diglycidyl ethers, alicyclic diol diglycidyl ethers, and polyalkylene glycol diglycidyl ethers. - 特許庁

流動パラフィンを基油とし、アルミニウム複合石けんを増稠剤として、更にポリイソブチレン、モノオレイン酸ソルビタンを含む潤滑剤組成物であり、水門の門戸の上げ下げに用いるワイヤーロープ用として好適である。例文帳に追加

This lubricating composition contains liquid paraffin as a base oil, an aluminum complex soap as a thickening agent, and further, a polyisobutylene and sorbitan monooleate, and is suitably used for a wire rope for lifting up and down a gate of a sluice. - 特許庁

この発明は、既存の業務用家庭用冷蔵庫、食品加工用フライヤーに簡単に取りつけられ,食品の鮮度維持及び揚げ油の使用時間の延長又は金属加工物への酸化劣化防止が簡単に出来る静電気式還元化装置を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide an electrostatic type reduction apparatus simply fixable to existing refrigerators for business use and domestic use, capable of simply maintaining freshness of food, prolonging using hours of frying oil and preventing oxidation deterioration of metal processed materials. - 特許庁

この発明は揚げ物油の濾過装置に関し、特にフライヤー中で稼働中の稼働油が劣化した場合にこの劣化油を濾過して再生油として再度フライヤー内に返送して稼働油として使用できるようした循環型の濾過装置に関する。例文帳に追加

To provide a circulation type filtration device which enables filtering deteriorated oil, returning the oil as regenerated oil into a fryer and using again the oil as an operating oil when the oil during the operation deteriorates in the fryer. - 特許庁

本発明は、食品等の原料がフライ製品に出来上がるまでの時間を比較的短くすることができると共に、フライ製品に含まれる揚げ油を比較的少なくして食感及び味を良好にすることができるフライヤー装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a fryer apparatus that can comparatively shorten time for finishing foodstuffs into fried products and that can improve feel in the mouth and a flavor by comparatively reducing frying oil contained in fried products. - 特許庁

粒子径が500μm以下の粉末状であり、主構成脂肪酸がパルミチン酸及び/又はステアリン酸であり、エステル化率が30〜70%の範囲にあるポリグリセリン脂肪酸エステルを含有することを特徴とする油揚げ食品用ミックス粉。例文帳に追加

This mixed flour for fried foods is characterized by being in powdery candition having a particle diameter of500 μm, and containing a polyglycerol fatty acid ester having an esterification degree of 30-70% with the main constituent fatty acid(s) being palmitic acid and/or stearic acid. - 特許庁

材料となるポテト又はカボチャを茹でるブランチング工程と、茹でられたポテト又はカボチャを油で揚げるフライ工程とを備えたフライドポテト又はフライドカボチャの製造方法であって、ブランチング工程とフライ工程との間に、真空冷却工程を備えていることを特徴とする。例文帳に追加

The method of manufacturing fried potato and fried pumpkin comprising a blanching process boiling the material potato or pumpkin and a frying process frying the boiled potato or pumpkin, has a vacuum cooling process between the blanching process and the frying process. - 特許庁

例文

プラネタリキャリアの剛性を向上するとともに掻き揚げられたオイルがプラネタリキャリア内に滞留することを防止し、油面低下を抑制して、エアレーションの発生を防止するようにした動力伝達装置を提供することである。例文帳に追加

To provide a power transmission in which aeration is prevented from occurring by improving rigidity of a planetary carrier, preventing raked-up oil from dwelling in the planetary carrier, and restraining the oil level from lowering. - 特許庁

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