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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 熟成度の意味・解説 > 熟成度に関連した英語例文

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熟成度の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 169



例文

牛肉の熟成度測定方法、牛肉の熟成度測定装置および牛肉の熟成度制御装置例文帳に追加

BEEF MATURATION DEGREE MEASURING METHOD, BEEF MATURATION DEGREE MEASURING DEVICE AND BEEF MATURATION DEGREE CONTROL APPARATUS - 特許庁

牛肉の熟成度測定装置例文帳に追加

APPARATUS FOR MEASURING MATURATION DEGREE OF BEEF - 特許庁

食肉の熟成度の測定方法及び豚肉の熟成方法例文帳に追加

METHOD FOR MEASURING DEGREE OF MATURING OF MEAT, AND MATURING METHOD OF PORK - 特許庁

本発明は、ユーザーの好む熟成度を記憶できて、記憶された熟成度を選択することによって、一定の熟成度の物品を常に得ることができるカスタマイズ熟成が可能な熟成装置及びその方法を提供する。例文帳に追加

To provide a customized maturing enabling maturing device enabling always obtaining an object of a constant maturing degree through memorizing a user's favorable maturing degree and selecting the memorized maturing degree, and to provide a method for customized maturing. - 特許庁

例文

牛肉の熟成度判定方法及びそれを用いた熟成牛肉の製造方法例文帳に追加

METHOD OF DETERMINING MATURATION DEGREE OF BEEF, AND METHOD OF MANUFACTURING MATURE BEEF USING THE SAME - 特許庁


例文

(37−T)×12+24≦Hr 式1(式中、Tは熟成(℃)、Hrは熟成時間を表す。)例文帳に追加

In the formula, T is a maturity temperature (°C) and Hr is a maturity time. - 特許庁

青果物の熟成度測定方法及び装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR MEASURING DEGREE OF MATURATION OF FRUIT AND VEGETABLE - 特許庁

本発明は、ユーザーの好む熟成度を容易に記憶し、記憶された熟成度を選択することによって、ユーザーの好む物品の熟成度を繰り返して得ることができるカスタマイズ熟成が可能な熟成装置及びその方法を提供する。例文帳に追加

To provide a fermentation apparatus for customizing a fermentation level and a method thereof which memorizes a desired fermentation level and repeatedly provides food at a desired fermentation level by selecting a memorized fermentation level. - 特許庁

散水板に対して散水される循環水の温により、チーズ熟成庫内の温が制御され、循環水の温と、チーズ熟成庫内の温とによりチーズ熟成庫内の湿が一意的に規定される。例文帳に追加

The temperature in the cheese-maturing chamber is controlled by the temperature of the circulating water sprayed on the water-sprayed plate, and the humidity in the cheese-maturing chamber is uniquely provided by the temperature of the circulating water and the temperature in the cheese-maturing chamber. - 特許庁

例文

白味噌は、塩分濃が低く熟成期間が数ヶ月と短い。例文帳に追加

White miso contains salt at a low concentration and is matured for as short as several months.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

つぎに、所定温で所定時間かけて、水酸化物の結晶を熟成する。例文帳に追加

Next, a crystal of hydroxide is aged at predetermined temperature for predetermined time. - 特許庁

食材、食品等の鮮維持と熟成の方法とその装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR FRESHNESS RETENTION AND MATURATION OF FOOD MATERIAL, FOOD, AND THE LIKE - 特許庁

青果物の生育段階に応じた熟成度を比破壊的に測定する。例文帳に追加

To nondestructively measure degree of maturation corresponding to growth level of fruit and vegetable. - 特許庁

本発明はバナナ熟成加工中に、箱中のバナナ位置における果肉温差を修正し、バナナ全体の熟成度を均一化させて商品価値のより高いバナナの熟成加工が可能となるバナナ熟成加工室の循環ファン制御方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for controlling a circulation fan of a banana aging and processing chamber, capable of uniformising a banana's flesh temperature in a case during an aging processing, uniformising the aging degree of the whole bananas, and obtaining the bananas with a higher commercial value. - 特許庁

魚肉すり身を主原料とする魚肉ねり製品を−15℃以下の温帯下で熟成する工程を包含する熟成魚肉ねり製品の熟成方法。例文帳に追加

Furthermore, an aged fish meat paste product is obtained by aging including the step of aging the fish meat paste product using the ground fish meat as the main raw material in the ≤-15°C temperature zone. - 特許庁

自己醗酵は、温が50〜85℃の範囲内、湿が70〜95%の範囲内で醗酵させ、熟成させても良い。例文帳に追加

In the self-fermentation, the fresh turmeric may be fermented and aged at the temperature of 50-85°C in the humidity of 70-95 wt.%. - 特許庁

逆に、これが消えていくのを以って酒の熟成度を舌で測ることもできる。例文帳に追加

Contrarily, the degree of maturity of sake by tongue checking to see if shurenmi has disappeared or not.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

赤味噌は、1年以上熟成させたものであり、そのため塩分濃が高い。例文帳に追加

Red miso is matured for more than a year, therefore it contains salt at high concentration.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

赤味噌は塩分濃が高く塩辛く、熟成期間が長いのでコクがある。例文帳に追加

Red miso contains salt at high concentrations and tastes salty, and has plenty of body to it because of the long period of maturing.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

食味に優れるが、麺の熟成度が時間と共に変化するため長期保存には向かない。例文帳に追加

While fresh Udon noodles have excellent eating quality, they are unsuitable for long preservation because they maturing advances with time.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

チーズとしては、熟成度の進んだゴーダチーズ、チェダーチーズを用いることが望ましい。例文帳に追加

The cheese to be used is desirably highly ripened Gouda cheese or Cheddar cheese. - 特許庁

熟成と相関関係を有する成分が、アミノ基を含有する化合物であることが好ましい。例文帳に追加

Preferably, a component having correlation with the maturity degree is a compound which contains amino groups. - 特許庁

白かびチーズの熟成を、非破壊的にしかも迅速に測定する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method, capable of nondestructively and rapidly measuring maturity degree of a mildew cheese. - 特許庁

本発明はバナナ熟成加工中に、箱中のバナナ位置における果肉温差を測定したり修正したりする手間を省略し、バナナ全体の熟成度を均一化させて商品価値のより高いバナナの熟成加工が可能となるバナナ熟成加工室の循環ファン制御方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for controlling the circulation fan of a banana maturity processing chamber, capable of eliminating a labor work for measuring and adjusting a temperature difference at banana flesh in a box during banana maturity operation, making a maturity degree of the whole bananas uniform and enabling a banana maturity operation to give a higher commercial value to the bananas. - 特許庁

前記生ニンニクを恒温、恒湿に制御可能で内表面が天然木材の杉材で覆われた熟成装置中に、90℃、湿80%の条件で168時間保持、熟成し、その後必要な熟成処理を追加実施することで、ニンニク臭のない加工ニンニクが得られ、しかも悪臭の発生も解消できる。例文帳に追加

As the result of this, it is possible to obtain the processed garlic having no garlic smell and to solve emission of nasty smell. - 特許庁

チーズ熟成庫20と、循環水の温を制御し、循環水をチーズ熟成庫に送る散水制御部30と、チーズ熟成庫の内部に設けられた散水板44と、循環水を、散水板に対して散水する散水パイプ42とを備えて構成される。例文帳に追加

The cheese-maturing apparatus includes the cheese-maturing chamber 20, a water spray-controlling unit 30 for controlling the temperature of circulating water and sending the circulating water to the cheese-maturing chamber, a water-sprayed plate 44 provided in the interior of the cheese-maturing chamber, and a water-spraying pipe 42 for spraying the water on the water-sprayed plate. - 特許庁

このため、循環水の温制御のみで、チーズ熟成庫内の温と湿の両者の制御が可能になるので、チーズ熟成装置の構成や、制御システムが簡略化される。例文帳に追加

As a result, the construction of the cheese-maturing apparatus and the controlling system are simplified because both of the temperature and the humidity in the cheese-maturing chamber can be controlled only by the control of the temperature of the circulating water. - 特許庁

さらには、熟成処理温が20〜50℃の範囲であることや、熟成処理時間が50時間以上であることが好ましく、エポキシ硬化触媒がアミン化合物であることが好ましい。例文帳に追加

Furthermore, it is preferable that the temperature of the aging treatment be in the range of 20 to 50°C and that the time of the aging treatment be 50 hours or more and that the epoxy curing catalyst be an amine compound. - 特許庁

有機質廃棄物処理装置から回収された発酵資材にもう一種菌を加えて二次発酵させ熟成することなく、生ごみを熟成肥料にすることが出来る有機質廃棄物の肥料化システムを提供する。例文帳に追加

To provide a system for converting organic waste materials into a fertilizer, which can convert garbage into a mature fertilizer without again adding seed bacteria to a fermented material recovered from an organic waste material treating apparatus and maturing the fermented material by the secondary fermentation. - 特許庁

魚肉すり身を主原料とする魚肉ねり製品を、−15℃以下の温帯下で熟成する工程を包含する魚肉ねり製品の熟成方法。例文帳に追加

The fish meat paste product is obtained by aging including a step of aging the fish meat paste product using ground fish meat as a main raw material in the ≤-15°C temperature zone. - 特許庁

エンドレスの発酵槽の内部を30℃〜90℃の発酵処理部と、100℃〜200の高温処理部、と放熱熟成部との区分し、被処理物を加熱、発酵、乾燥、熟成させる。例文帳に追加

The inside of an endless fermenter is sectioned into a section for fermenting feces and urine at 30-90°C, that for treating at a high temperature of 100-200°C and a radiation aging section to heat, ferment, dry and age the object to be treated. - 特許庁

アルコール数の高いほうが腐敗の危険が少ないので、貯蔵・熟成もこの20近いアルコールのまま行なわれる。例文帳に追加

Because the higher the alcohol concentration is, the less the possibility of putrefaction, storage and maturing are carried out with an alcohol concentration close to twenty percent.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

水性媒体中でエチレンイミンを80℃以下の温で重合させた後、100〜150℃の温熟成する。例文帳に追加

This method comprises polymerizing ethyleneimine at 80°C or below in an aqueous medium and aging the solution at 100-150°C. - 特許庁

近赤外線を用いて白かびチーズの熟成を測定することを特徴とする非破壊的熟測定法。例文帳に追加

This nondestructive measurement method for maturity degree for measuring the maturity degree of the mildew cheese uses near infrared rays. - 特許庁

該醗酵タマネギにおいて、自己醗酵は温が50〜85℃の範囲内、湿が70〜95%の範囲内で醗酵させ、熟成するものである。例文帳に追加

With respect to the fermented onion, the self-fermentation is performed at a temperature of 50-85°C and a moisture of 70-95%, and aging the fermented onion. - 特許庁

この醗酵黒ニンニクにおいて、自己醗酵は、温が55℃〜80℃の範囲内、湿が70%〜95%の範囲内で熟成させる。例文帳に追加

In the fermented black garlic, the self-fermentation is carried out by aging at a temperature within the range of 55-80°C and a humidity within the range of 70-95%. - 特許庁

本発明に係る魚介類等の熟成方法は、塩水と、真水氷柱から削り出した微細氷とを含むシャーベット氷の塩分濃及び/又は温が管理され熟成域に保持されたシャーベット氷に、魚介類、肉類、果物類又は野菜類をそのまま48時間以上浸漬・保存し熟成を行うことにより実施される。例文帳に追加

Fish and shellfish, meat and poultry, fruits or vegetables are performed with aging by soaking/preserving in a sherbet ice which includes salt water and minute ice cut down from a fresh water icicle, and in which the salt concentration and/or a temperature of the sherbet ice is managed and is maintained in an aging region, as they are for at least 48 hours. - 特許庁

熟成時に約14%程のアルコール分があるので、酵母によるアルコール発酵(や雑菌の繁殖)が抑えられている。例文帳に追加

When mature, the mixture consists of approximately 14% alcohol, so alcohol fermentation by yeast (and the propagation of microorganisms) is suppressed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

市販の酒粕商品は、熟成の速を抑えるため、賞味期限120日、10℃以下で保存する旨を表示している商品が多い。例文帳に追加

In order to restrict maturation speed, most sakekasu products on the market carry a best before period of 120 days and an indication to store it below 10.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醤油の「色」は熟成の期間や温経過によって異なり、無色に近い淡褐色から、黒に近い暗赤褐色まで存在する。例文帳に追加

The 'color' of soy-sauce varies according to maturing period or temperature in processes; its color; from light bronzed close to clear, to dark red brown close to black, exists.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

生地を捏ねてから伸ばすまでの間に、14日程熟成期間があり、とてもこしが強いのが特徴。例文帳に追加

Mizusawa Udon is characterized by its elasticity resulting from a maturing period lasting about fourteen days, between the periods of kneading and stretching the dough.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

近赤外線を照射することにより、白かびチーズの熟成と相関関係を有する成分の分光スペクトルを得ることが好ましい。例文帳に追加

Preferably, a spectrum of a component having correlation with the maturity degree of the mildew cheese is obtained by irradiation of the infrared rays. - 特許庁

前記珪酸アルカリ水溶液の添加後は、40〜150℃の温範囲で10分間〜3時間、混合液を熟成する。例文帳に追加

The liquid mixture is matured for 10 minutes to 3 hours in a temperature range from 40 to 150°C after the addition of the aqueous alkali silicate solution. - 特許庁

炭酸化に先立って所定の熟成工程を経ることにより嵩高く、不透明の高い軽質炭酸カルシウムが得られる。例文帳に追加

Precipitated calcium carbonate bulky and high in opacity is obtained by passing through the prescribed aging process before the carbonation. - 特許庁

変化の大きい冷蔵庫内の食品等の保冷品を長期間新鮮に保蔵し且つ熟成により美味しさを増加させる。例文帳に追加

To freshly store a cooled substance such as food in a refrigerator with large change of temperature over a long period of time, and improve palatability by maturity. - 特許庁

格子体に活物質を充填した後、高濃の溶存酸素を含む硫酸に浸漬し、しかる後に熟成する。例文帳に追加

A grid body is filled with an active material, then, soaked in sulfuric acid containing high-concentration dissolved oxygen, and thereafter, aged. - 特許庁

該方法あるいは装置を応用する、果物、野菜、花卉などの生鮮品の鮮保持あるいは熟成制御方法及び装置。例文帳に追加

In addition, a method and an apparatus for keeping the perishable products, for example, fruits, vegetables and flowers or controlling the maturation process thereof are provided. - 特許庁

変化の大きい冷蔵庫内の食品等の保冷品を長期間新鮮に保蔵し且つ熟成により美味しさを増加させる。例文帳に追加

To preserve a cooling article such as food fresh over a long period of time in a refrigerator with a large temperature change and to increase palatability by maturing the food. - 特許庁

蜜柑が冬期間、蜜柑木にぶら下がっているまま表皮に傷がなしに春まで熟成させて高い糖を得るようにする。例文帳に追加

To provide an agricultural management method comprising aging a mandarin orange during winter until spring so as to have a high sugar content without causing any damages on its skin while hanging down on an orange tree. - 特許庁

例文

黒酢とは、米、麦等の穀物類をその精米に関係なく2ケ月以上発酵・熟成した酢をいう。例文帳に追加

The black vinegar is obtained by fermenting/maturing cereals such as a rice and a wheat for two or more months regardless of the cleaning degree. - 特許庁

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