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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ACID TASTEの意味・解説 > ACID TASTEに関連した英語例文

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ACID TASTEの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 326



例文

To provide a nutrition-supplementing beverage inhibiting Maillard reaction (browning) caused by L-arginine with L-ascorbic acid, and also reducing the astringent taste and astringent feeling of the L-arginine.例文帳に追加

L−アルギニンとL−アスコルビン酸によるメイラード反応(褐変)を抑制し得、且つL−アルギニンのえぐい味及びえぐい感を軽減し得る栄養ドリンク剤を提供する。 - 特許庁

The unpleasant taste of magnesium is remarkably improved by using sugar alcohol or oligosaccharide and a specific organic acid together with magnesium; thus, a liquid agent for oral taking improved in feel in taking is provided.例文帳に追加

不快な味を呈するマグネシウムに、糖アルコール又はオリゴ糖及び特定の有機酸を併用することによって、不快な味が顕著に改善し、服用感が改善された経口用液剤を提供できる。 - 特許庁

To provide a fish from which amines and aldehydes as fish odor components are removed to be almost nothing, makes the most of fish taste and has rich deliciousness of amino acid.例文帳に追加

魚臭成分であるアミン類やアルデヒド類を殆ど皆無の状態まで除去し、かつ魚種の味が生かされた、アミノ酸の旨味の豊富な魚醤を提供する。 - 特許庁

To identify and isolate an enzyme and a gene thereof associated with the biosynthesis of inosinic acid in alga, and to develop evaluation of a plant, breeding, and useful farm products and foods having excellent taste or the like by utilizing them.例文帳に追加

藻類におけるイノシン酸の生合成に関与する酵素及びその遺伝子の同定・単離、並びに、それらを利用した植物の評価、育種、および呈味性などに優れた有用農作物、食品の開発。 - 特許庁

例文

To provide an alcoholic fermentation food or drink and acetic acid fermentation food or drink developing clear red color, having mild taste and flavor free from harshness and having little astringency.例文帳に追加

鮮やかな赤色を呈しており、かつ、とがりが無くまろやかな風味を有すると共に渋みも少ないアルコール発酵飲食品及び酢酸発酵飲食品の提供。 - 特許庁


例文

To provide a calcium drink containing vinegar (acetic acid) and calcium, making it possible for the calcium to be effectively absorbed into the human body neither excessively nor deficiently, having a suitable taste for drinking, and therefore capable of being daily ingested without any problem.例文帳に追加

食酢(酢酸)とカルシウムとを含有する飲料において、カルシウムが過不足なく効果的に体内に吸収され、かつ飲用に適した風味を有し、日常的に問題なく摂取することのできる飲料を提供すること。 - 特許庁

To produce soy sauce and seasoning liquid resembling to soy sauce, having a large content of γ-aminobutyric acid, a polyphenol, and the like, and also having excellent functionality and good taste.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸、ポリフェノール等の含有量が多く、機能性に優れ、かつ食味も良好な醤油並びに醤油類似の調味液を製造する。 - 特許庁

To provide a method for producing a tomato dessert servable while keeping the shape and red color of tomato and suppressing the acid taste and characteristic grassy shell of tomato.例文帳に追加

栄養価の高いトマトの酸味や特有の青臭さを抑制し、トマトの形状及び赤色を維持させて食卓に添えることができるトマトデザートの製造方法を提案する。 - 特許庁

To provide a loxoprofen-containing oral liquid medicine of satisfactory oral usability, by restraining the oral liquid medicine formulated with loxoprofen or a salt thereof allowed pharmacologically and an acid from getting to an uncomfortable taste.例文帳に追加

ロキソプロフェン又はその薬理上許容される塩と酸を配合した内服液剤の不快味を抑えて、服用性良好なロキソプロフェン含有内服液剤を提供することを課題とする。 - 特許庁

例文

To provide a citron black bean beverage improved in flavor through masking of bean flavor peculiar to a black bean water extract, and addition of mild acid taste and mellow aroma.例文帳に追加

黒豆の水抽出液に特有の豆臭のマスキング、まろやかな酸味の付加、芳醇な香りの付加により、風味が改善された柚子黒豆飲料を提供する。 - 特許庁

例文

To provide vinegar drink suppressed in sour taste and irritating odor of acetic acid, having moderate viscosity and smoothness in the throat, easy to drink, and low stimulation to gastric mucosa.例文帳に追加

酢酸の酸味や刺激臭が抑制された、適度の粘性を有し、良好なのど越しを有し、飲みやすく、胃粘膜低刺激性の食酢飲料を提供すること。 - 特許庁

A seasoning liquid having large contents of γ-aminobutyric acid, polyphenol and the like, excellent functions, and a good taste, similar to soy sauce using malt or enzyme, is produced from silkworm pupae as a raw material.例文帳に追加

カイコのさなぎ原料とし、麹又は酵素を用いて醤油に似た、γ−アミノ酪酸、ポリフェノールなどの含有量が多く、機能性に優れ、かつ食味も良好な調味液を製造する。 - 特許庁

To provide a composition for the oral cavity, capable of suppressing unpleasant taste caused when an organic acid, an anionic surfactant, menthol and sorbitol are simultaneously formulated.例文帳に追加

有機酸と、陰イオン界面活性剤と、メントールと、ソルビトールとを同時に配合した際に発現する不快な味を抑制することのできる口腔用組成物を提供する。 - 特許庁

To obtain a beverage that effectively reduces a sulfur smell and a hot taste (irritation) characteristic of α-lipoic acid (ALA), increases solubility of ALA and has no turbidity.例文帳に追加

α−リポ酸(ALA)特有のイオウ臭や辛味(刺激)を有効に軽減でき、しかもALAの溶解性を高めて濁りのない飲料を提供せんとする。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition effectively exhibiting physiological functions originated from ω3-unsaturated fatty acid such as antiarteriosclerotic action and having excellent oxidation stability, taste, etc., and provide foods and pharmaceuticals containing the oil and fat composition.例文帳に追加

抗動脈硬化作用等のω3系不飽和脂肪酸由来の生理機能を有効に発現し、かつ酸化安定性、風味等に優れる油脂組成物、及びかかる油脂組成物を含有する食品、医薬品の提供。 - 特許庁

To provide a method for removing unpleasant smell derived from raw beans and can not been removed by a conventional roasting and producing roasted coffee beans balanced in acid taste in one stage.例文帳に追加

通常の焙煎によっては除去できない生豆由来の不快な香りを除去するとともに、酸味のバランスもとれた焙煎コーヒー豆を一段階で製造する方法を提供すること。 - 特許庁

To prepare a composition for oral cavity, excellent in safety, capable of effectively inhibiting stain formation without damaging teeth, and improved in taste by including both a specific sulfosuccinic acid-based surfactant and water soluble bivalent metal salt.例文帳に追加

安全性に優れ、歯牙を損傷することなくステイン形成を効果的に阻害するためにスルホコハク酸系界面活性剤を配合し、且つスルホコハク酸系界面活性剤由来の味の悪さを改善すること。 - 特許庁

The addition of the acid fermented milk can improve dispersion stability of finely ground ingredient in the soup and provide a refreshing taste.例文帳に追加

上記酸発酵乳を添加することにより、微粉砕された具材のスープ中での分散安定性が向上すると共に、爽やかな風味を付与することができる。 - 特許庁

This full-bodied taste-imparting composition for soup consists of an acidic oil-in-water type emulsified composition comprising edible oil-and-fat, phospholipase A-treated yolk and an octenylsuccinic acid-modified starch.例文帳に追加

スープ用のこく味付与組成物であって、食用油脂、ホスホリパーゼA処理卵黄及びオクテニルコハク酸化澱粉とを含有した酸性水中油型乳化組成物からなるこく味付与組成物。 - 特許庁

To provide a method for producing a food or a food raw material enabling obtaining palatability synergistic effect through coexistence of glutamic acid and 5'-nucleotide, and having rich palatability without coarse taste.例文帳に追加

グルタミン酸と5’−ヌクレオチドが共存することによって旨味相乗効果が得られ、豊かな旨味を持ち雑味のない食品又は食品原材料の製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a coated organic acid preparation for storing bakery products, capable of storing the bakery products for a long period without having influence on volume, appearance, taste and smell of products after baking and freezing.例文帳に追加

焼成・冷却後の製品の体積、外観、味および香りに影響を与えることなくベーカリー製品を長期間に渡って保存することのできる、ベーカリー製品保存用被覆有機酸製剤を提供する。 - 特許庁

As the products showing offensive taste, soft drinks (tea drinks, soybean peptide-containing drinks, collagen drinks, amino acid drinks and the like), coffee drinks, fruit juice drinks, milk drinks, alcohol drinks and the like are listed.例文帳に追加

異味を呈する製品としては、清涼飲料(茶飲料、大豆ペプチド入り飲料、コラーゲン飲料、アミノ酸飲料など)、コーヒー飲料、果汁飲料、乳飲料、またはアルコール飲料などが挙げられる。 - 特許庁

To provide a yogurt-like drink or food which has a mild sour taste and a good flavor and in which the dispersibility of acid-modified aggregated soybean protein is good, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

マイルドな酸味と良好な風味を有し、酸により変性凝集した大豆タンパク質の分散性が良好なヨーグルト様飲食物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide oil and fat compositions deep in preferable taste originated in hydrogenated oil and fat, exhibiting oxidation stability, and capable of producing foods decreased in trans fatty acid content, and to provide a production method thereof.例文帳に追加

水素添加油脂由来の好ましい風味が強く、かつ酸化安定性を示し、更にトランス脂肪酸含有量が低下した食品を製造することができる油脂組成物及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

This drink is prepared by adding 1.0-2.0 vol.% carbonic acid gas to a drink containing at least one kind of low-caloric sweeteners having a bitter taste, selected from a group consisting of stevia sweetener, aspartame, glycyrrhiza extract, thaumatin and momordicae fructus extract.例文帳に追加

呈苦味性低カロリー甘味料を含む飲料に、ガス容量で1.0〜2.0volの炭酸ガスを加えたことを特徴とする低カロリー炭酸飲料。 - 特許庁

The agent for improving and retaining cooked rice quality fulfills both of taste improvement and quality retention of the cooked rice, is obtained by concentrating organic acid fermentation liquid until at least turning brown, and is added to the cooked rice when cooked.例文帳に追加

米飯の食味改善と品質保持とを両立する品質向上保持剤であって、有機酸発酵液を少なくとも褐変するまで濃縮することにより得られ、米飯の炊飯時に添加して用いることを特徴とする。 - 特許庁

To provide a sweet potato vinegar beverage where acidic taste and irritating smell derived from acetic acid are masked, and also no potato smell nor earthy smell peculiar to sweet potato vinegar is given out, having good flavor and excellent in palatability: and to provide a method for producing the beverage.例文帳に追加

酢酸由来の酸味や刺激臭がマスキングされているだけでなく、甘藷酢に特有のいも臭や土臭さがなく風味良好で嗜好性に優れた甘藷酢飲料およびその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a composition for enriching mineral, for suppressing occurrence of uncomfortable metallic taste derived from metal salt even if there exists organic acid in food and drink, and to provide mineral-enriched food and drink containing the composition.例文帳に追加

近年、ミネラル摂取量の不足が指摘され、その原因により引き起こされるとされる成人病の予防や健康維持等に関して、いろいろな種類のミネラルの役割が重要視され始めている。 - 特許庁

To provide a carbonizing oven small-sized so as to be simply handled by everybody, energy-saving, environment-friendly, and capable of collecting pyroligneous acid, by combining utility with good taste.例文帳に追加

炭化釜において、小型で誰でも簡単に取扱い易く及び省エネで環境にやさしくかつ、酢液を採取できる趣味と実益を兼ねた炭化釜を提供する。 - 特許庁

To provide a coffee beverage packed in a container, which has a relatively high chlorogenic acid concentration, without odd taste or abnormal odors, after a long-term preservation, while solving the storage stability during long-term preservation and aimed at distribution and sales which are superior in the sensation of coffee.例文帳に追加

クロロゲン酸濃度が比較的高く、長期保存時の保存安定性を解決しながら、長期保存後の異味異臭がなく、コーヒー感に優れる流通販売を目的とした容器詰コーヒー飲料を提供する。 - 特許庁

To provide fermented instant noodle utilizing lactobacillus comprising grain-utilized food or alkaline food such as instant noodles, to which finely acid taste and flavor are imparted without spoiling flavor and palate feeling inherent in noodles; to provide a method for producing the noodles and a method for improving the flavor of the noodles.例文帳に追加

麺本来の風味、食感を損なうことなく良好な酸味と風味を付与した即席麺等の穀類利用食品又はアルカリ性食品、その製造方法及びそのような風味改良法を提供すること。 - 特許庁

In the taste-improving agent for vinegar, the change (OD420nm) in color tone of acetic acid fermented product by concentration is controlled so that color intensity after concentration/color intensity before concentration is 1.1-50, preferably 5-50, more preferably 10-50.例文帳に追加

濃縮による酢酸発酵物の色調変化(OD420nm)は、濃縮後の色強度/濃縮前の色強度=1.1〜50、好ましくは5〜50、より好ましくは10〜50であることを指標としてもよい。 - 特許庁

To obtain a food material containing GABA (γ-aminobutyric acid) in a high concentration, excellent in taste and easy in glycogen elution therefrom, and to provide a method for producing the material.例文帳に追加

GABAを高濃度に含有するとともに食味にも優れ、しかもグリコーゲンの溶出が容易な食品素材及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The roast germinated unpolished rice is obtained by adding free glutamic acid and/or its salt at 120°C as a roast bitterness-modifying agent so as to be spicy and excellent in taste and flavor while the bitterness is softened.例文帳に追加

焙煎された発芽玄米に、焙煎の苦味緩和剤として遊離グルタミン酸および/またはその塩を120℃以上の温度で添加すると、香ばしさがあり、それでいながら苦味が緩和され食味にも優れた香味のよい発芽玄米が得られる。 - 特許庁

Lactic bacteria is added to a processed food of vegetables and/or beans and stored thereby suppressing the amount of lactic acid formed to 0-0.3 % to remove the unpleasant taste and odor of vegetables and beans.例文帳に追加

野菜類及び/または豆類の加工食品に乳酸菌を添加して保持し、産生乳酸量を0〜0.3%に抑制することにより、野菜類及び/または豆類の不快味・不快臭を除去することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing a processed food easily inexpensively satisfying taste, palate feeling and appearance without losing components peculiar to seaweed through using as the raw material refined alginic acid.例文帳に追加

精製されたアルギン酸を原料とすることにより、安価かつ簡易に、しかも海藻固有の成分を失うことなく、食味、食感、美観を満足させることができる加工食品の製造方法の提供。 - 特許庁

Further, the soup stock which is obtained by adding lactic acid to the dried bonito extraction solution and is used for loosening the noodles can prevent the deterioration of the taste and flavor of the soup stock, when preserved.例文帳に追加

更にまた、節抽出液に乳酸を添加した麺ほぐし用だしを用いることにより、保存時のだしの味・風味の劣化を防止できることをができた。 - 特許庁

To provide edible sheet solved in problems such as becoming a shard film, hygroscopic, brittle or generating discoloration, caused when a functional component such as a seasoning, an acid taste, a chemical component or the like is included.例文帳に追加

香味料、酸味料、薬効成分などの機能性成分を他の成分と一緒に含有した場合に生じる、硬膜化、吸湿性、脆くなる、あるいは退色が発生するなどの問題が解決されたエディブルシートを提供すること。 - 特許庁

This retort food or canned food each improved in taste and flavor is obtained by formulating histidine or its salt at 0.01-1.0 pt.wt. in the presence or absence of lactic acid at 0.001-2.5 pt(s).wt. in 100 pts.wt. of the final food, followed by subjecting the thus obtained resultant product to heat sterilization.例文帳に追加

食品の重量を100として、乳酸を0.001〜2.5の存在下または非存在下において、ヒスチジンまたはその塩を0.01〜1.0の比率にて配合したのちに加熱殺菌を行う。 - 特許庁

The invention relates to the taste improving agent for meat and seafood which solves problems of the above, comprising a product of citric acid fermentation, and either one or more of a fruit juice or a vegetable juice.例文帳に追加

クエン酸発酵物の他に果汁又は野菜汁のいずれか1以上を含有せしめることにより、課題を解決できるような食肉及び魚介類の食味改善剤を提供することができる。 - 特許庁

To provide frozen noodles simplified in a production process, and having cooking feeling, spicy feeling and acid taste by easy cooking operation by microwave oven cooking, and to provide a method for producing the frozen noodles.例文帳に追加

製造工程が簡便であって、電子レンジ調理による簡便な調理操作により、喫食時に調理感、スパイス感、酸味等を有する冷凍麺類及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an emulsified flavor oil for fermented seasoning to be used as a material for every cooking or added as finishing so as to give original flavor of flavor oil such as olive oil and fresh fermentation flavor and acid taste.例文帳に追加

あらゆる料理に素材として利用したり、仕上げに添えたりすることにより、オリーブオイル等の香味油本来の香りと爽やかな発酵風味と酸味を付与した香味油乳化物発酵調味料を提供する。 - 特許庁

The aloe drink is practically easy to drink because almost all of green smell and bitter taste are removed from the drink through pickling together with sweetener and citric acid, and provided as delicious health drink for adjusting a physical condition.例文帳に追加

このアロエ飲料は、甘味料およびクエン酸との漬け込みによりアロエ特有の青臭さや苦味がほとんど除去されるので、実用的に飲みやすいうえ、美味で体調を整える健康飲料として提供される。 - 特許庁

By controlling the amount of saccharides to be added and the fermentation time, the fishy smell peculiar to the Nemacystus decipiens is eliminated, and the liquefied lactobacillus-fermented Nemacystus decipiens with a fruity taste in which sourness of lactic acid and sweetness of unfermented saccharides are well-balanced is provided.例文帳に追加

糖の添加量と醗酵時間をコントロールすることによりモズク独特の生臭さを消去し、乳酸の酸味と未発酵の糖の甘味がバランスの取れたフルーティーな味の液状の乳酸菌発酵モズク。 - 特許庁

The quinic acid derivatives themselves do not have any strong flavor and are sufficiently effective at a small amount, so they can be combined with menthol without giving any peculiar taste or smell.例文帳に追加

また、当該キナ酸誘導体類はそれ自体強い香味を有せず、少量の添加で効果を示すためメントールと組み合わせても異味異臭を感じない。 - 特許庁

Also, since the quinic acid derivative does not have a strong aroma by itself and shows the effect even when adding by a small amount, the strange taste or strange smell is not felt on combining it with the sense-stimulating agent, and it does not damage use feeling.例文帳に追加

また、当該キナ酸誘導体類はそれ自体強い香味を有せず、少量の添加で効果を示すため感覚刺激剤と組み合わせても異味異臭を感じず、使用感を損なうこともない。 - 特許庁

To provide a method for producing fat-and-oil-coated α-lipoic acid powder improved in the ability to mask taste and/or smell and in fluidity, high in storage stability and having good compression effect in producing a compression molded product.例文帳に追加

本発明は、味や、においのマスキング、流動性が向上し、保存時の安定性に優れ、圧縮成形物の製造において良好な打錠性を有するα‐リポ酸油脂被覆粉末の製造方法を提供する。 - 特許庁

The filling oil-and-fat composition is obtained by using an oil-and-fat composition containing an aqueous solution of a specific organic acid and/or its salt to prepare the filling whose continuous phase comprises the oil phase to obtain the taste-reinforced filling.例文帳に追加

特定の有機酸やその塩の水溶液を含有する油脂組成物を使用し、連続相が油相であるフィリングを調製すると、呈味性が強化されたフィリングを得ることができる。 - 特許庁

A medicine having unpleasant taste is dissolved or suspended in a solution including a water-insoluble coating agent, then the resultant solution or the suspension is granulated by adding the solution or the suspension to silicic acid, and the like.例文帳に追加

不快味を有する薬物を水不溶性コーティング剤溶液に溶解または懸濁し、その溶液または懸濁液をケイ酸類に加えて造粒する。 - 特許庁

例文

To enable a malt alcoholic beverage to reduce unfavorable flavor such as a sulfurized smell and acid taste, and also impart thickness and mildness to its flavor.例文帳に追加

硫化臭や酸味といった好ましくない香味を低減するとともに、香味に厚みやまろやかさを付与することのできる麦芽アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

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