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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ACID TASTEの意味・解説 > ACID TASTEに関連した英語例文

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ACID TASTEの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 326



例文

To provide a food material enriched in at least one kind selected from γ-aminobutyric acid, inositol, phytic acid, niacin and rutin of raw material buckwheat, modified in mineral composition and improved in nutrition and foot taste, and to provide a method for producing the food material.例文帳に追加

原料蕎麦類のγ-アミノ酪酸、イノシトール、フィチン酸、ナイアシンおよびルチンのうち少なくとも1種類を富化すると共に、ミネラル組成を改質し、栄養および食味を改善した食品素材およびその製造方法を提供することである。 - 特許庁

To provide an aldolase and the process for producing substituted α-keto acid that may be preferably used in the synthesis of IHOG which is useful as an intermediate in monatin synthesis which is a naturally sweet amino acid having a potent sweet taste equivalent to several ten times or above that of sucrose.例文帳に追加

天然の甘味アミノ酸であり、ショ糖の数十倍以上に相当する強い甘味を有するモナティンの合成における中間体として有用なIHOGの合成に好適に利用できるアルドラーゼ、および、置換α−ケト酸の製造方法を提供する。 - 特許庁

The taste of the vegetable juice is improved by making adenine in the vegetable juice to be selectively adsorbed on activated clay and removed by contacting the vegetable juice with activated clay, acid clay or their mixture, and then removing the activated clay, acid clay or their mixture from the vegetable juice.例文帳に追加

活性白土、酸性白土又はこれらの混合物を、野菜汁に接触させた後、活性白土、酸性白土又はこれらの混合物を野菜汁から取り除くことにより、野菜汁中のアデニンを白土に選択的に吸着させて除去することができ、野菜汁の呈味を改善することができる。 - 特許庁

A protease decomposition product having an amino acid conversion of65% and thick taste can be produced by treating a chicken egg protein having high amino acid score with a protease under alkaline condition and hydrolyzing the product with rice malt.例文帳に追加

蛋白酵素分解物の製造においてアミノ酸スコアが良好な鶏卵蛋白質にアルカリ条件下で蛋白分解酵素を作用させた後に麹を作用させ加水分解して、味に厚みを持つアミノ酸化率65%以上の蛋白酵素分解物を得る。 - 特許庁

例文

The quality improver of the fishery kneaded product and/or the ground fish meat constituted of sorghum, and a calcium salt and/or a carbonic acid salt and/or a phosphoric acid salt, etc., does not damage the color tone, the taste and the texture, and can efficiently improve the quality such as enhancement of elasticity and substitution of ground fish meat.例文帳に追加

ソルガムとカルシウム塩及び(または)炭酸塩及び(または)リン酸塩等で構成された水産練製品及び(または)すり身用品質改良剤では、色調、味、食感が損なわれず、さらに弾力補強、すり身の代替等、効率的に品質改良をすることができる。 - 特許庁


例文

This method for suppressing the continuity of the sweet taste caused by the highly sweet sweetener contained in the beverage comprises controlling the highly sweet sweetener-containing beverage in which the highly sweet sweetener is contained, by adding a specified 'organic acid and/or a salt of the organic acid' to the highly sweet sweetener-containing beverage.例文帳に追加

高甘味度甘味料が含有されている高甘味度甘味料含有飲料に対して、当該高甘味度甘味料含有飲料に所定の「有機酸及び/又は有機酸の塩」を添加することにより、当該含有されている高甘味度甘味料による甘味の後引きの改善を行うことができる。 - 特許庁

To provide a packaged starch-containing beverage for sale by warming where an amount of fatty acid ester added to a beverage is reduced for preventing generation of astringency and harsh taste caused by addition of the highly-concentrated fatty acid aster, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

加温販売用容器詰めデンプン含有飲料における高濃度の脂肪酸エステル添加による渋み、えぐみの発生を防止するために、飲料中の脂肪酸エステル添加量を低減した加温販売用容器詰めデンプン含有飲料およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a sweet food such as ice cream as a health food containing gymnemic acid useful for human health, easy to eat because of no feeling of bitter taste when eaten orally, and inhibiting no efficacy thereof because of forming no precipitation by its reaction with gastric acid.例文帳に追加

健康に有用なギムネマ酸を含み、経口時の苦味を感じないので摂取し易く、胃酸との反応による沈殿生成がないので効能が阻害されない様な、健康食品としてのアイスクリーム等の甘味食品を提供する。 - 特許庁

To provide a composition containing salicylic acid cyclopentyl ester, having such perfume quality as to be the same to that of the salicylic acid cyclopentyl ester itself but not to be the same from such viewpoints that the composition has a sense of volume, a sense of high quality, and high taste, and further having excellent sustainability of fragrance.例文帳に追加

サリチル酸シクロペンチルエステル自体と香調は同じであるが、ボリューム感や高級感があり嗜好性が高いという点で香質が異なり、香りの持続性にも優れたサリチル酸シクロペンチルエステル含有組成物を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a tablet rapidly disintegrable in the oral cavity which comprises a medicament slightly soluble in water under a neutral or alkaline condition, having high solubility in water under an acid condition and causing an uncomfortable taste, is rapidly disintegrated in the oral cavity, is promptly absorbed into the digestive tract and is capable of expressing beneficial effects without causing the uncomfortable taste when dosed.例文帳に追加

中性またはアルカリ性条件で水に難溶性であり、酸性条件では水溶性は高いが、不快な味覚を生じるような薬物を含有する錠剤であって、服用したときに不快な味覚を生じることなく、口腔内で速やかに崩壊し、消化管内で速やかに吸収され、薬効を奏することのできる口腔内速崩壊性錠を提供する。 - 特許庁

例文

A glycerol fatty acid ester (e.g. glycerol monofatty acid ester), an acrylic acid copolymer and a plasticizer (e.g. triethyl citrate) are heated and melted to coat on the surface of a multi-core type micro capsule containing a medicine having unpleasant taste (e.g. famotidine) as a core material.例文帳に追加

不快な味を有する薬物(例えば、ファモチジンなど)を芯物質として含有する乾燥状態の多芯型マイクロカプセルの表面に、グリセリン脂肪酸エステル(例えば、グリセリンモノ脂肪酸エステルなど)、アクリル酸共重合体および可塑剤(例えば、クエン酸トリエチルなど)を加熱溶融させてコーティングしたことを特徴とする経口用製剤。 - 特許庁

There is provided a soft candy containing an acid taste agent selected from the group consisting of citric acid, ascorbic acid and their mixture, and a mixture of 6-O-α-D-glucopyranosyl-D-sorbitol (hereinafter called as [1,6-GPS]) and 1-O-α-D-glucopyranosyl-D-manitol (hereinafter called as [1,1-GPM]).例文帳に追加

本発明は、クエン酸、アスコルビン酸及びそれらの混合物からなる群から選択される酸味料と、6−O−α−D−グルコピラノシル−D−ソルビトール(以下、「1,6−GPS」とする)及び1−O−α−D−グルコピラノシル−D−マンニトール(以下、「1,1−GPM」とする)の混合物とを含むソフトキャンディを提供する。 - 特許庁

This composition for oral cavity containing an inorganic acid and/or organic acid, a fluorine ion-supplying compound and an anionic surfactant is provided by using jointly at least one selected from a polyglycerol fatty acid ester, sorbitan fatty acid ester, polyoxyethylene higher alcohol ester, polyoxyethylene fatty acid ester and polyoxyethylene/polyoxypropylene copolymer, for making the composition as not leaving the convergent feeling and astringent taste in the mouth and excellent in use feeling.例文帳に追加

無機酸及び/又は有機酸、フッ素イオン供給化合物及びアニオン界面活性剤を含有する口腔用組成物に、ポリグリセリン脂肪酸エステル、ソルビタン脂肪酸エステル、ポリオキシエチレン高級アルコールエーテル、ポリオキシエチレン脂肪酸エステル、ポリオキシエチレンポリオキシプロピレン共重合体から選ばれる一種以上を併用することで、収斂感、渋味が口中に残らず、使用感が優れた口腔用組成物である。 - 特許庁

In the case of the yamaoroshi-haishi-mot, the utase means the following processes: lactobacillus and nitrate reducing bacteria that improve the taste of sake are slowly developed to produce lactic acid at about pH 3.5 and to convert starch to sugar while the environmental temperature is kept low to prevent harmful wild yeast and bacteria that ruin sake from becoming active and growing. 例文帳に追加

山卸廃止酛では、酒をまずくする有害な野生酵母や雑菌が活動・繁殖できないような低温に環境を保ちながら、乳酸菌・硝酸還元菌など酒をおいしくする有益な酵母や菌をゆっくりと繁殖させ、pH3.5前後で乳酸を生成させ、糖化作用を行なうことをいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A method for increasing free glutamic acid as main taste components of meat comprises exactly fixing the amount of isoleucine and valine as amino acids contained in the feed itself without using specific additive to improve flavor of meat.例文帳に追加

食肉の風味を向上させるために特殊な添加物等を使わずに、飼料自体に含まれるアミノ酸である、イソロイシン及びバリンの量を厳密に設定することにより食肉の主たる呈味成分である遊離グルタミン酸の増加を図る。 - 特許庁

The isolated taste receptors including T1R3 polypeptides, each of which is encoded by a nucleotide sequence hybridizable with a nucleotide sequence encoding a specific amino acid sequence under medium-stringent hybridization conditions, are provided.例文帳に追加

特定のアミノ酸配列をコードするヌクレオチド配列に対して、中程度にストリンジェントなハイブリダイゼーション条件下でハイブリダイズするヌクレオチド配列によってコードされる、T1R3ポリペプチドを含む単離された味覚レセプター。 - 特許庁

To treat an autoimmune disease by taking a health food comprising isoflavone and/or an isoflavone glycoside, a hot taste substance, a bitter substance or a sour substance, green shell Mussle, cholic acid and/or scymnol and/or a scymnol ester.例文帳に追加

この出願発明は、イソフラボンおよび/またはイソフラボン配糖体と、辛味物質、苦味物質又は酸味物質と、緑イ貝、およびコール酸、および/またはシムノールおよび/またはシムノールエステルを含む健康食品を摂取することにより自己免疫疾患を改善することを目的とする。 - 特許庁

To provide a new food material or food using sprouted grains having as the raw material grains such as brown rice and minor grains, improving taste such as sweetness and deliciousness with alanine, and allowing to easily ingest γ-aminobutyric acid.例文帳に追加

玄米や雑穀等の穀類を原料とした発芽穀類を用いたものであって、アラニンによって甘みや旨味等の食味を向上させると共に、γ−アミノ酪酸を手軽に摂取できるようにした新規な食品素材または食品等を提供する。 - 特許庁

To provide black vinegar beverage improved in palatability through improving to suitable properties as beverage, factors originated from raw material vinegar, such as having stuffy thick and heavy flavor, strong acid taste feeling, bad feeling in the throat, and irritation.例文帳に追加

香りがむれたように重厚で、酸味を強く感じ、のどごしが悪く、また刺激性を有するという、原料の食酢に起因する要因を飲料としてふさわしい性状に改善し、これにより嗜好性が向上した黒酢飲料を提供する。 - 特許庁

The spice hot-taste seasoning is produced by mixedly preparing spice extract liquid individually extracted with water, ethanol and an acid separately, or adjusting the compounding ratio of the spice extract liquid when admixed.例文帳に追加

水及びエタノール及び酸を個別に使って、個々に抽出された香辛料抽出液を混合調製することによって、或いは、上記の香辛料抽出液を混合する際の配合比を調節することによって、上記の課題を解決する。 - 特許庁

To provide an instant cooked food suppressed in trans fatty acid content, having excellent taste and smooth texture when melted in hot water, and capable of giving rich flavor and body peculiar to animal fat and oil.例文帳に追加

本発明は、トランス酸の含有量が抑制され、熱水に溶かして食したときに良好な口当たり、滑らかな食感を有し、更に、動物油脂に特有の濃厚な風味とコクを付与することができる即席調理食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method of manufacturing fatty acid ester of sterol for foods composed as usable for materials for common foods, healthy foods or medicaments, excellent in qualities in sensual points such as color, odor, taste or the like and safety.例文帳に追加

一般食品素材や健康食品素材或いは医薬品素材として利用できるよう構成し、色、におい、味等の官能面における品質に優れ、且つ安全性にも優れた食品用ステロール脂肪酸エステルの製造方法の提供。 - 特許庁

The peptide-containing beverage is improved in the bitter taste and smell of the peptide generated by suffering from light and/or heat deterioration through adding at least one kind of flavonoid and/or gallic acid derivative each known as an antioxidant to prepare the drink.例文帳に追加

本発明者らは、上記ペプチドを含有する飲料において、光劣化及び/又は熱劣化を受けることにより生じるペプチドの苦味・臭いを改善するために、酸化防止剤として知られているフラボノイド類及び/又は没食子酸誘導体の1種以上を添加し飲料を調製する。 - 特許庁

To provide a method for enzymatically producing an inexpensive and highly safe sterol fatty acid ester for foods usable as a general food material, health food material or pharmaceutical material and having high functional quality including color, smell and taste.例文帳に追加

本発明は、一般食品素材や健康食品素材あるいは医薬品素材として利用でき、色、におい、味などの官能面における品質に優れ、且つ安全性にも優れた安価な食品用ステロール脂肪酸エステルの酵素的製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a composition causing improved endurance, decreasing action on blood triglyceride amount, increasing action on blood free fatty acid amount, level increasing action on blood adrenaline, increasing action on blood glucose amount and increasing action on oxygen consumption but neither sharp taste nor invasiveness.例文帳に追加

辛味や侵襲性を有さず、持久力向上、血中トリグリセリド量低下作用、血中遊離脂肪酸量増加作用、血中アドレナリンのレベルの増加作用、血中グルコース量の増加作用及び酸素消費量増加作用を有する組成物を提供する。 - 特許庁

The storable duration is effectively improved without giving the effect to the flavor and taste of the food having the high protein content and high pH by using an agent obtained by blending the four components of glycine, trisodium citrate, a glycerol fatty acid ester, and a propolis extract at a fixed rate.例文帳に追加

グリシン、クエン酸三ナトリウム、グリセリン脂肪酸エステル、プロポリス抽出物の4成分を一定の割合で配合して得られる剤を用いることで、高タンパク質かつ高pHの食品の風味、呈味に影響を与えることなく、効果的にその日持ち性を向上させる。 - 特許庁

To obtain a sodium acetate-containing magnesium enhancer for food deterioration prevention, which excellently controls an acetic acid smell, astringency, harsh taste and bitterness, further strengthens a deterioration prevention effect and is useful for enhancing magnesium as a nutrient when the magnesium enhancer even with a high concentration is added to a food.例文帳に追加

本発明の課題は、食品に高濃度に加えても酢酸臭、渋味、えぐ味、苦味がいずれも良好に抑制され、変質防止効果を一層強化するとともに、栄養素としてのマグネシウムの強化にも役立つ酢酸ナトリウム含有食品変質防止マグネシウム強化剤を提供することにある。 - 特許庁

This food deterioration inhibitor for inhibiting deterioration of taste, color and flavor of food comprises an extract of a plant belonging to Lonicera, subjected to deodorization treatment, and has ≥60 wt.% of chlorogenic acid at solid conversion.例文帳に追加

脱臭処理を施したスイカズラ属(Lonicera)に属する植物の抽出物からなる食品用劣化防止剤であって、クロロゲン酸類が固形分換算で60%以上であることを特徴とする食品の香味、色、香気の劣化を抑制するための食品用劣化防止剤とする。 - 特許庁

An isolated sweet taste receptor comprises a T1R3 polypeptide encoded by a nucleotide sequence hybridizing under moderately stringent hybridization conditions to a nucleotide sequence encoding a specified amino acid sequence.例文帳に追加

T1R3ポリペプチドを含む単離された味覚レセプターに関し、ここで該T1R3ポリペプチドは、特定のアミノ酸配列をコードするヌクレオチド配列に対して、中程度にストリンジェントなハイブリダイゼーション条件下でハイブリダイズするヌクレオチド配列によってコードされる。 - 特許庁

To provide a carbonated beverage containing calcium, in particular a new calcium-containing non-fruit juice carbonated beverage mixed with no fruit juice or amino acid and its derivative mixed, for reducing metallic taste derived from calcium.例文帳に追加

カルシウム含有する炭酸飲料、特に果汁やアミノ酸及びその誘導体を配合しないカルシウム含有無果汁炭酸飲料において、カルシウム由来の金属味を低減することができる、新たなカルシウム含有無果汁炭酸飲料を提供する。 - 特許庁

To provide oil and fat for an emulsified food, excellent in the oxidation stability while significantly reducing trans acid compared with conventional oil and fat, capable of making an added flavoring agent stand out while retaining the original flavor and taste of materials used in the emulsified food.例文帳に追加

トランス酸が従来の油脂より大幅に低減されていながらも、酸化安定性にも優れ、乳化食品に使用した素材が本来もつ風味や呈味を生かし、添加された着香料をも引き立たせるような乳化食品用油脂およびそれを用いた乳化食品とすることである。 - 特許庁

The boiled rice or noodle seasoning enhanced in salty taste includes 0.5-20.0 wt.% of the mixture of an animal protein enzymatic decomposition product and a vegetable protein enzymatic decomposition product, 1.0-20.0 wt.% of potassium chloride, and 0.1-10.0 wt.% of a basic amino acid.例文帳に追加

動物蛋白質の酵素分解物と植物蛋白質の酵素分解物の混合物0.5〜20.0重量%、塩化カリウム1.0〜20.0重量%及び塩基性アミノ酸0.1〜10.0、重量%を含有することを特徴とする塩味が増強された米飯類又は麺類用調味料である。 - 特許庁

The method for producing noodle includes spraying the noodle ribbons with an oil-and-fat composition obtained by adding 0.1-5 pts.wt. of sorbitan fatty acid ester with HLB 1-6 to 100 pts.wt. of an edible oil and fat so as to improve loosening properties of noodle ribbons without damaging noodle taste, and cause no damage to the appearance of the noodle when preserved.例文帳に追加

食用油脂100重量部に対してHLB1〜6のソルビタン脂肪酸エステルを0.1〜5重量部を配合してなる油脂組成物を麺線に対して噴霧することで、麺の食味を損なうことなく、麺線同士のほぐれ性を改善し、保存時の外観も損なわない蒸し麺類の製造ができる。 - 特許庁

A disinfected purified chlorogenic acid having high stability in a beverage, no odd taste and no offensive smell, high general purpose properties, useful as a natural antioxidant for food and beverage/health hygiene/medicine, etc., and having high purity is efficiently produced by a simple method.例文帳に追加

飲料中での安定性が高く、異味異臭の無い、汎用性の高い、飲食品・保健衛生・医薬品等の天然抗酸化剤として有用な高純度で、かつ、除菌された精製クロロゲン酸を効率よく、簡便な方法で製造することができる。 - 特許庁

To provide a refined Sake (rice wine) having a low alcohol content, an acidic taste, and the like, easy to drink, increasing appetite, suitable as an aperitif, also containing citric acid and polyphenols sufficiently, and further good for health.例文帳に追加

低アルコール分で酸味等があり、飲みやすくて食欲を増進し、食前酒としても好適な清酒であること、クエン酸およびポリフェノールを十分に含有し、健康にも良好な清酒であることの両者を満足させる清酒を提供する。 - 特許庁

To provide food additive preparations for fishery paste products, enabling, in producing a fishery paste product, such as fish paste, extension of storable duration of the product, pH adjustment of the product and giving of acid taste, while preventing softening (weakening) of ground fish meat.例文帳に追加

蒲鉾などの水産練り製品を製造する際に、魚肉すり身の軟化(ダレ)を防止しつつ、上記製品の日持ちの延長、上記製品のpH調整、酸味の付与が可能な水産練り製品用の食品添加物製剤を提供すること。 - 特許庁

The method includes adding a chlorogenic acid supplied as an extract from a botanical source obtained by extraction at 30-80°C with water alone or with water with a polar organic solvent, to a consumable in a concentration sufficient to mask or modify the off-taste.例文帳に追加

植物供給源から30〜80℃の水単独あるいは水と極性有機溶媒での抽出で得られた抽出物として供給されるクロロゲン酸を、オフテイストを覆い隠し、あるいは改変するのに十分な濃度で消耗品に添加する。 - 特許庁

To provide an acid oil-in-water emulsified fat and oil composition stable also in emulsification in cooking process such as heating and freezing and having almost no oil separation, having almost no oil separation even after repeating freezing and heating, also good in solubility in mouth and palatability and superior in taste.例文帳に追加

加熱、冷凍等の調理工程においても乳化が安定で油分離が殆どなく、また冷凍及び加熱を繰り返した後でも油分離が殆どなく、且つ口溶け、食感が良く、風味に優れた酸性水中油型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

The incorporation of the L-ascorbic acid eliminates the harsh taste inherent in L-arginine and mitigates the harsh feeling of the stomach (heartburn, nausea, vomiting, or the like) and has the preventing effect on cytotoxicity that may be caused by the intake of a large amount of L-arginine.例文帳に追加

また、L−アスコルビン酸の添加により、L−アルギニンのえぐい味が無くなり、L−アルギニン摂取後の胃のえぐい感(胸焼け、悪心、嘔気または嘔吐)が軽くなり、かつ、大量のL−アルギニン摂取により起こり得る細胞障害を予防させる効果がある。 - 特許庁

The fermented food that has a number of microorganisms such as lactic acid bacterium, etc., in a high level, is useful for health and has slight sour taste and an excellent flavor is obtained by quickly lowering or raising a temperature at pH≥5.5 so as to make the fermented substance of soybean milk at the vicinity of pH 5.3-6 in the course of fermentation.例文帳に追加

発酵過程において、pHが5.5以上で温度を急低下又は急上昇させる事により、発酵豆乳のpHを5.3〜6付近とする事が可能で、これによって、乳酸菌等の菌数レベルが高く健康に有用で、かつ酸味が少なく風味良好な食品が提供し得る。 - 特許庁

The method for eliminating unfavorable smell-causing components and bitter taste components comprises making quillai extract solution obtained by dissolving the quillai extract in water or a mixed solvent prepared by mixing40 pts.mass of lower fatty acid alcohol to 10 pts.mass of water contact to porous adsorbing resin having 30-120Å of a modal diameter of its small pore.例文帳に追加

水、又は水10質量部に対して低級脂肪族アルコール40質量部以下を混合した混合溶媒にキラヤ抽出物を溶解させたキラヤ抽出物溶液を、細孔の最頻度半径が30〜120Åの多孔性吸着樹脂に接触させる。 - 特許庁

To provide a method for producing cheese whey drink yogurt where suspended substance of protein taking part in film-formed feeling in the oral cavity, astringent taste, bad throat-passing feeling, generation of grassy smell and the like, is eliminated in advance, and also fermented smell due to lactic acid bacteria is masked.例文帳に追加

口腔内の皮膜形成感、渋味、のどごしの悪さ、青草臭発生等に関与するタンパク質の懸濁物を予め除去し、かつ乳酸菌による発酵臭をマスキングしたチーズホエードリンクヨーグルトの製造方法を提供すること。 - 特許庁

A method for producing soymilk added with fig flavor and excellent in taste comprises mixing fig with raw material soymilk, and making the product react at a fixed temperature so as to increase γ-aminobutyric acid content and suppress propagation of microorganisms.例文帳に追加

原豆乳にイチジクを混合し、一定温度で反応させることにより、γ-アミノ酪酸含量を高め、かつ微生物の増殖抑制を行い、イチジク風味が加えられ、食味の優れている豆乳の製造方法を提供することにより解決する。 - 特許庁

To obtain a tea of Citrus depressa, having no acid taste and having mellow fragrance from peel/flesh/seed which are the residue after squeezing juice of the Citrus depressa by a simple method; and to obtain a tea of a bitter gourd containing the Citrus depressa, having rich flavor and containing many active ingredients by combining the tea of the bitter gourd therewith.例文帳に追加

シークワーサーの果汁を絞った後の残渣である果皮・果肉・種子から簡単な方法で酸味がなく芳醇の香のするシークワーサー茶を得ると共にゴーヤー茶と組み合わせてより風味が豊かで多くの有効成分を含むシークワーサー入りゴーヤー茶を得る。 - 特許庁

To develop a vinegar composition which maintains the bacterium proliferation-inhibiting effect of the vinegar, controls the acetic acid flavor of the vinegar and has improved food preservability without affecting the taste and texture of a food to which the vinegar composition is added, when the vinegar is used to improve the preservability of the food.例文帳に追加

食品の日持ち向上目的で食酢を使用するに際して、食酢の持つ細菌増殖抑制効果を維持しながら、且つ、食酢の酢酸風味を抑制し、添加した食品の味覚やテクスチャーに影響を与えることなく食品の保存性を向上させる食酢組成物を開発することを課題とする。 - 特許庁

To obtain a medicinal composition which is used for tablets, does not have a bitter taste when administered, and finishes the elusion of a clathrate compound comprising β-cyclodextrin and the O-benyloxycarbonylphenyl ester hydrochloride of guanidinomethylcyclohexanecarboxylic acid as a main medicine within 30 minutes.例文帳に追加

服用時に苦味がなく、服用後30分以内に主薬のグアニジノメチルシクロヘキサンカルボン酸のO−ベンジルオキシカルボニルフェニルエステル塩酸塩とβ−シクロデキストリンとから成る包接化合物の溶出が完了する錠剤を提供する。 - 特許庁

The seasoning produced by performing heat treatment of an aqueous solution or an aqueous suspension added with a glutamic acid-containing yeast extract and a glutathione-containing yeast extract, or a powder mixture of both the extracts increases the full-bodied taste, and can be suitably used in the food especially using fishery products.例文帳に追加

グルタミン酸含有酵母エキス、グルタチオン含有酵母エキス添加した水溶液又は水懸濁液、粉体混合物を加熱処理することにより、製造される調味料がコク味を増強し、特に魚介類を用いる食品で好適に用いることができる調味料を提供する。 - 特許庁

To provide a food raw material, a food, or the like which use germinated grains using grains such as unpolished rice and cereals as a raw material, and which are improved in taste such as sweetness and deliciousness by alanine, and by which γ-amino lactic acid is easily taken.例文帳に追加

玄米や雑穀等の穀類を原料とした発芽穀類を用いたものであって、アラニンによって甘みや旨味等の食味を向上させると共に、γ−アミノ酪酸を手軽に摂取できるようにした新規な食品素材または食品等を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing on a large scale an oil-in-water food in which a phosphatase in the constituent phosphatase-active food component is perfectly deactivated while minimizing impairment of the characteristic flavor and taste of the component so as to prevent the constituent nucleic acid type condiment from being decomposed by phosphatase.例文帳に追加

ホスファターゼを含む原料が持つ特徴的な香味を極力損なうことなく、ホスファターゼを完全に失活させて、ホスファターゼによる核酸系調味料の分解を防止した水中油系食品を大容量で製造するための方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a method for stabilizing citral, free from decreasing citral even in sterilizing, preserving and light irradiating to citral-containing acid drink, producing no off-flavor of p-cymene-8-ol, p-methylacetophenone or the like, and giving no influence to taste.例文帳に追加

シトラールを含有する酸性飲料において殺菌、保存や光照射においてもシトラールが減少せず、また、p−サイメン−8−オールやp−メチルアセトフェノンなどのオフフレーバーが発生せず、しかも呈味に影響を与えないシトラールの安定化方法を提供すること。 - 特許庁

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