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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ACID TASTEの意味・解説 > ACID TASTEに関連した英語例文

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ACID TASTEの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 326



例文

An aqueous solution of an amino acid, an amino acid salt, or a mixture of both is absorbed in raw coffee beans or pressurized coffee beans before roasting so that the coffee beans contain the amino acid, the amino acid salt, or the mixture of both, and remarkable effects of improved taste and flavor are obtained.例文帳に追加

コーヒー生豆あるいは加圧処理をした焙煎前のコーヒー豆に、アミノ酸、アミノ酸塩又はその両者の混合物の水溶液を吸収させることにより、該アミノ酸、アミノ酸塩又はその両者の混合物を該コーヒー豆に含有させ、顕著な風香味改善効果を得る。 - 特許庁

To provide a method for producing acidic oil-in-water emulsified food from which vinegar harshness is removed and which includes mild acid taste, without adding a basic amino acid, its salt or alanine to vinegar, or without adding a lactic acid fermented product and/or a propionic acid fermented product.例文帳に追加

塩基性アミノ酸又はその塩やアラニンを食酢に添加することなく、又、乳酸醗酵生成物及び/又はプロピオン酸醗酵生成物を添加することなく、酢かどのとれた、まろやかな酸味を有する酸性水中油型乳化食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

This blood-sucking activity inhibitor preventing the mosquitoes from blood-sucking activity or stinging/biting activity is characterized by containing a bitter-taste agent (e.g. denatonium benzoate) as an active ingredient and also containing an organic acid and/or its salt, and preferably the organic acid is at least one of ascorbic acid and citric acid.例文帳に追加

蚊の吸血行為や刺咬行為を防ぐための吸血阻害剤であって、苦味剤(例えば安息香酸デナトニウム)を有効成分として、有機酸及び/またはその塩を含有し、その有機酸がアスコルビン酸及びクエン酸の少なくとも一方であることを特徴とする蚊の吸血阻害剤。 - 特許庁

The deterioration in flavor of the functional food or drink such as the change in the taste and flavor and the generation of disagreeable taste and smell can be prevented by compounding a functional food with one or more materials selected from chlorogenic acid, caffeic acid and ferulic acid (group A) or with one or more compound selected from the group A and one or more compound selected from vitamin C, rutin and quercetin.例文帳に追加

機能性食品に、クロロゲン酸、カフェー酸、フェルラ酸(A群)よりなる群から選ばれる少なくとも1種を、または、A群よりなる群から選ばれる少なくとも1種と、ビタミンC、ルチン、ケルセチンよりなる群から選ばれる少なくとも1種とを配合するこにより機能性飲食品の有する香気香味の変化,異味異臭の発生などのフレーバーの劣化防止方法。 - 特許庁

例文

Use of such a cinnamaldehyde, cinnamyl alcohol or its lower fatty acid ester and lower alcohol ester comprising cinnamic acid causes no negative influence to the taste, preservation and the like of the root vegetables.例文帳に追加

このシンナムアルデヒド類、シンナミルアルコール類及びその低級脂肪酸エステル類、並びに桂皮酸類の低級アルコールエステル類の使用によっても根菜類への味、保存等への悪影響が無い。 - 特許庁


例文

Tastes of the various foods and medicines are improved by reacting a basic amino acid, especially arginine, lysine, or ornithine, with citric acid and using taste-adjusting effect of the produced neutralized salt.例文帳に追加

塩基性アミノ酸、特に、アルギニン、リジンまたはオルニチンとクエン酸とを反応させ、生成する中和塩の呈味調整作用を用いて、各種食品・医薬品の呈味を改善する。 - 特許庁

To provide a method for producing a drinkable citric acid vinegar containing much citric acid and polyphenol, good for health, having proper sweetness tempering sour taste, requiring no saccharide addition and directly drinkable with tastiness.例文帳に追加

クエン酸およびポリフェノールを豊富に含有し、健康にも良好で、酸味を和らげる適度な甘みを有し、糖類添加の必要がなく、そのままで美味しく飲める飲用クエン酸酢の製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain an emulsified sauce suppressing a flavor mainly having a sour taste derived from an organic acid monoglyceride in spite of mixing with the organic acid monoglyceride in order to prevent demulsification of the emulsified sauce by heat sterilization.例文帳に追加

加熱殺菌による乳化状ソース類の乳化破壊を防止するために有機酸モノグリセリドを配合したにも拘らず、この有機酸モノグリセリドに由来する酸味を主とした風味が抑制された乳化状ソース類の提供。 - 特許庁

To obtain an amino acid-containing composition fully securing sense and preservation stabilities through lowering or reducing strange taste/flavor such as bitterness derived from the amino acid.例文帳に追加

アミノ酸に由来する苦味等異味・異風味を低減又は緩和し、官能、保存安定性を十分確保したアミノ酸含有組成物を提供する。 - 特許庁

例文

The water-insoluble multivalent metal salt is coated with an emulsifier in the composition, so uncomfortable metallic taste produced from organic acid is suppressed even if organic acid exists in food and drink.例文帳に追加

有機酸を含有する飲食品に用いることを特徴とする、水不溶性多価金属塩と乳化剤を混合することにより上記課題を解決する。 - 特許庁

例文

The method for reducing the bitter taste of menthol in the product containing edible acid such as citric acid includes addition of a menthol-containing emulsified perfume composition.例文帳に追加

メントールを含有する乳化香料組成物を添加することで、クエン酸などの食用酸を含有する製品中のメントールの苦味を低減する。 - 特許庁

The herb flakes contain nutriments such as amino acid, nucleic acid, mineral and vitamin, have excellent flavor, taste and medicinal effect, can be used for meat, fish and shellfish, vegetables and other many dishes, and enable obtaining health maintenance and enjoyment of eating.例文帳に追加

該ふりかけはアミノ酸、核酸、ミネラル、ビタミン等の栄養分を含み、香味、風味、薬効に優れており、肉類、魚介類、野菜類、その他多くの料理に活用することができ、健康の維持、食の楽しみを得ることができる。 - 特許庁

The internal liquid agent containing glucuronolactone of which taste quality change is prevented by at least any one of hydrochloric acid or phosphoric acid, is provided.例文帳に追加

グルクロノラクトン含有の内服用液剤における味質変化を、塩酸及びリン酸の少なくともいずれかにより防止されたことを特徴とする内服用液剤である。 - 特許庁

To provide a method for improving a taste, with which an offensive smell of glucose syrup containing an amino acid and a mineral is removed without losing a nutrient such as the amino acid and the mineral.例文帳に追加

アミノ酸やミネラルなどの栄養素を失うことなく、アミノ酸・ミネラル含有水飴の異臭を除去し、風味を改良することができる方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for reducing the bitter taste of menthol mixed with a product containing edible acid such as citric acid, such as candy and chewing gum.例文帳に追加

クエン酸などの食用酸を含有するキャンディーやチューインガムなどの製品中に配合される、メントールの苦味を低減する方法を提供する。 - 特許庁

This method for enhancing salty taste of the food and drink comprises adding GABA, organic acid and/or its salt to the food and drink containing salt, or alternatively adding seasoning containing GABA, organic acid and/or its salt to the food and drink.例文帳に追加

塩分を含有する飲食品に、GABAと、有機酸及び/又はその塩とを添加する、あるいは飲食品に、GABAと、有機酸及び/又はその塩とを含有する調味料を添加する。 - 特許庁

To provide an egg product where organic acid is added for improvement in storage or prevention of black discoloration caused by sulfidization and yet the acidic taste of the organic acid is masked so as to have favorable flavor.例文帳に追加

保存性向上や硫化黒変防止等の目的のために有機酸が添加されているにも拘らず、当該有機酸の酸味がマスキングされて好ましい風味を有する卵製品を提供する。 - 特許庁

There is provided a beer taste beverage containing at least linalool, (z)-3-hexen-1-ol, nerol, β-ionone, cis-linalool oxide, β-citronellol, heptanoic acid ethyl ester, geranyl acetate and heptanoic acid.例文帳に追加

リナロール、(Z)−3−ヘキセン−1−オール、ネロール、β−イオノン、シス−リナロールオキシド、β−シトロネロール、ヘプタン酸エチルエステル、ゲラニルアセテート、およびヘプタン酸を少なくとも含んでなるビールテイスト飲料。 - 特許庁

To provide an oil-and-fat composition for roux having a small amount of trans acid causing no separation between oil-and-fat and seasoning components even in summer, causing no irregular color, having ≤4 wt.% of an amount of trans acid (equivalent to that derived from natural oil-and-fat), and having body taste derived from animal oil-and-fat.例文帳に追加

夏季でも油脂と調味料成分とが分離せず、色むらが発生せず、かつトランス酸量が4%以下(天然油脂由来相当量)であり、動物油脂由来のコク味を有するルー用油脂を提供する。 - 特許庁

To provide an oil-and-fat composition for roux having a small amount of trans acid causing no separation between oil-and-fat and seasoning components even in summer, causing no irregular color, having ≤4 wt.% of an amount of trans acid (equivalent to that derived from natural oil-and-fat), and having body taste produced from only vegetable oil-and-fat.例文帳に追加

夏季でも油脂と調味料成分が分離せず、色むらが発生せず、かつトランス酸量が4%以下(天然油脂由来相当量)であり、植物性油脂のみで作製したルー用油脂を提供する。 - 特許庁

The technique using an oil and fat in which the content of oleic acid contained in the whole fatty acid composition is70 wt.%, as a salty taste-enhancing component in a food and drink is provided.例文帳に追加

全脂肪酸組成中に含まれるオレイン酸含量が70重量%以上である油脂を、飲食品における塩味増強成分として使用する技術を提案する。 - 特許庁

To provide a culture-promoting agent for a lactic acid bacterium shortening the culture time of the lactic acid bacterium by just adding it to a culture medium and in which flavor and taste and color tone derived from used tea leaves are suppressed.例文帳に追加

本発明の課題は、培地に添加するだけで乳酸菌の培養時間を短縮する乳酸菌培養促進剤であって、茶殻に由来する香味・色調が抑制された乳酸菌培養促進剤を提供することである。 - 特許庁

Raw material fish is dissected in a frozen or semi-frozen state to depress an enzymatic action and leave a nucleic acid-based taste ingredient (inosinic acid).例文帳に追加

原料魚肉を凍結あるいは半凍結状態で解体処理を行うことにより、酵素作用を抑制し、核酸系旨味成分(イノシン酸)を残存させる。 - 特許庁

This miso having a improved taste is obtained by adding histidine, lactic acid, potassium, and inosinic acid in amounts of 0.01-0.5 pt.wt., 0.01-1.0 pt.wt., 0.002-0.2 pt.wt. and 0.002-0.2 pt.wt., respectively, per 100 pts.wt. of salt to miso.例文帳に追加

味噌に対して、その食塩の重量を100として、ヒスチジンを0.01〜0.5、乳酸を0.01〜1.0、カリウムを0.002〜0.2、イノシン酸を0.002〜0.2の比率にて配合する。 - 特許庁

This method for producing the tea extract comprises subjecting tea raw material to glutaminase action during extraction or after extraction so that theanine is efficiently converted into glutamic acid regardless of existence of an inhibitor such as catechin to obtain the extract pronounced in delicious taste and body taste and suitable for drink.例文帳に追加

茶類原料の抽出時または抽出後にグルタミナーゼ作用させると、カテキン等の阻害物質の存在にもかかわらずテアニンが効率的にグルタミン酸に変換され、旨味やコク味の強い飲用に適した抽出物が得られる。 - 特許庁

This flavor improver including fucoidan derived from Nemacystus decipiens as the active ingredient is added to alcoholic beverage at a prescribed amount (for instance, 0.0001-15.0 w/v% as fucoidan derived from Nemacystus decipiens) so as to easily and effectively improve the flavor/taste/acid taste.例文帳に追加

モズク由来フコイダンを有効成分としてなる剤を、アルコール飲料に所定量(例えば、モズク由来フコイダンとして0.0001〜15.0w/v%)添加することで、その香り・呈味・酸味等を簡便かつ効果的に改善できる。 - 特許庁

To provide a composition for internal use which contains glucuronolactone and glucuronic acid; and to provide a composition for internal use which has good feeling of administration by improving masking of unpleasant taste and preservation stability of the masking, in the composition for the internal use of a liquid preparation containing a medicament having an unpleasant taste.例文帳に追加

グルクロノラクトンやグルクロン酸を含有する内服用組成物、不快な味を有する薬物を含有する液剤の内服用組成物における、不快な味のマスキング及びマスキングの保存安定性を改善することにより、服用感に優れた内服用組成物を提供することを目的とする。 - 特許庁

The bitter-taste inhibitor contains phosphatidic acid (PA) and phosphatidyl inositol (PI), and has 0.55-0.82 of M_PA/(M_PA + M_PI) when mass ratios of the PA and the PI in the bitter taste inhibitor are defined as M_PA and M_PI, respectively.例文帳に追加

ホスファチジン酸(PA)及びホスファチジルイノシトール(PI)を含有する苦味抑制剤であって、PA及びPIの苦味抑制剤中の質量比率をそれぞれM_PA及びM_PIとしたとき、M_PA/(M_PA+M_PI)が0.55〜0.82の範囲である苦味抑制剤。 - 特許庁

Since production reaction of a free amino acid in soybean can be advanced by storing average water content of soybean in the flavor-enhancing region, delicious taste of soybean is increased and flavor can be enhanced so that balance of the delicious taste and the sweetness is improved.例文帳に追加

大豆の平均水分含量を風味増強領域内において貯留することにより、大豆中での遊離アミノ酸の生成反応を進めることができるため、大豆の旨みが増し、旨味と甘味のバランスが良くなるように風味を増強することができる。 - 特許庁

To provide a method for simply and efficiently isolating natural variant sake yeast which coexists in preserved strains and brews sake having an organic acid composition excellent in taste, and a new natural variant sake yeast which is obtained by the method and is used for production of sake having good flavor and taste.例文帳に追加

簡便かつ効率的に、保存菌株の中に混在する呈味の優れた有機酸組成の清酒を醸造する自然変異株清酒酵母を単離する方法、及び、当該方法により得られた良好な風味・呈味を有する清酒の製造に用いる新規自然変異株清酒酵母を提供する。 - 特許庁

To provide a taste-improving agent for vinegar which is economic and healthy to human and reduced in sourness and irritating smell of acetic acid of conventional vinegars and capable of improving dense feeling and complexity and mellowness in flavor, etc., by a simple means and to provide vinegar containing the taste improving agent, etc.例文帳に追加

簡易な手段で経済的かつ人体に健康的であり、従来の食酢類の酢酸の酸味と刺激臭を低減させ、風味における濃厚感や複雑さ、まろやかさ等が改善させる食酢用の呈味改善剤、及び呈味改善剤等が含有された食酢を提供する。 - 特許庁

The improvement of the taste by suppressing generation of the fishy smell of fish and shellfish mainly containing ω-3-based unsaturated fatty acid, e.g., a component of the fishy smell such as 2,4-heptadienal, is cited as the improvement of the taste together with foods when taking the fermented alcoholic beverage.例文帳に追加

本発明において、発酵アルコール飲料と一緒に食する食品との味覚の改善としては、主にはω−3系の不飽和脂肪酸を含有する魚介類の生臭み、例えば、2,4−ヘプタジエナールのような生臭みの成分の発生抑制のような味覚の改善を挙げることができる。 - 特許庁

To provide a lactic acid fermented food material of which taste is improved by processing vegetables, for example, into the pureed food material which allows a person to easily ingest to be the fruity taste excellent for habitual eating into a food that can be processed into the food such as ice cream, yogurt, jam or puree, and to provide a method of producing thereof.例文帳に追加

野菜類を、例えば手軽に摂取できるピューレ状食品用素材としたうえ、味覚を改善しフルーツ風味で常用喫食するに優れた味覚となる、アイスクリーム、ヨーグルト、ジャム、ピューレなどの食品に加工できる乳酸菌発酵食品素材及びその製法を提供すること。 - 特許庁

To provide a food deterioration-preventing agent which can give a good flavor to a food without leaving astringent taste and harsh taste as aftertastes in the food, although containing a polyglyceryl fatty acid ester as an active ingredient, and can give an excellent storage effect to the food.例文帳に追加

成分に、ポリグリセリン脂肪酸エステルを含有しているにも拘わらず、添加した食品に後味としての渋味やえぐみを残させず良好な風味を与えるとともに、優れた保存効果を付与させる食品変質防止剤を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a fermented alcoholic beverage high in functionality and rich in flavor and taste, in which, to give the beverage functionality, the content of free ferulic acid is increased and yet a balance of fermented alcoholic beverages between flavor and taste is kept in fermented alcoholic beverages such as beer, sparkling wine or other brewage.例文帳に追加

ビールや発泡酒、又はその他の醸造酒のような発酵アルコール飲料において、飲料に機能性を付与するために遊離フェルラ酸を高含有させ、しかも発酵アルコール飲料の香味バランスを保持した高機能、高香味の発酵アルコール飲料を製造する方法を提供すること。 - 特許庁

The purpose can be achieved by adding the suppressing agent to a food, drink or medicine having bitter taste or astringent taste e.g. a fruit juice such as grapefruit juice, a vegetable juice such as tomato or celery juice, gymnemic acid, aloe extract, wine black tea and green tea.例文帳に追加

この抑制剤をグレープフルーツのような果汁、トマト、セロリのような野菜汁、ギムネマ酸やアロエの抽出物、ワイン、紅茶、緑茶など苦味や渋味を有する飲食品や医薬品に添加することにより、上記課題が達成される。 - 特許庁

A particle containing bitter taste medicine establishing all of suppression of bitter taste, particle diameter without rough feel, and moldability can be manufactured by suspending, in water, organic acid calcium salt such as calcium gluconate and bitter taste medicine, and porous inorganic substance, dispersant, binder, sweetener, flavoring agent, and the other as necessary, and spraying and drying them.例文帳に追加

グルコン酸カルシウムなどの有機酸カルシウム塩、苦味薬物、必要に応じて多孔性無機物、分散剤、結合剤、甘味剤や矯味剤などを水に懸濁させて、噴霧乾燥することによって、苦味を抑制、ざらつき感のない粒子径、成形性のいずれも満たす苦味薬物含有粒子を製造することができる。 - 特許庁

A weakly acidic milk drink giving smooth feeling to the palate and having excellent taste and flavor and high thermal stability is produced by formulating a phosphoric acid salt and a citric acid salt, a phosphoric acid salt and a polysaccharide having high reactivity to calcium, or a phosphoric acid salt, a citric acid salt and a polysaccharide having high reactivity to calcium.例文帳に追加

リン酸塩とクエン酸塩とを配合するか、リン酸塩とカルシウムに対する反応性が高い多糖類とを配合するか、あるいはリン酸塩とクエン酸塩とカルシウムに対する反応性が高い多糖類とを配合することにより、ざらつきを感じず口当たりが良い、風味良好で熱安定性良好な弱酸性乳飲料とする。 - 特許庁

To provide isolated nucleic acid and amino acid sequences of sweet or amino acid taste receptors (comprising two heterologous G-protein conjugated receptor polypeptides from the T1R family of sensory G-protein coupled receptors), antibodies to such receptors, methods for detecting such nucleic acids and receptors, and methods for screening modulators of sweet and amino acid taste receptors.例文帳に追加

甘味またはアミノ酸の味覚レセプターの単離された核酸配列およびアミノ酸配列(感覚Gタンパク質共役型レセプターのT1Rファミリーに由来する2つの異種Gタンパク質共役型レセプターポリペプチドを含む)、そのようなレセプターに対する抗体、このような核酸およびレセプターを検出する方法、ならびに甘味およびアミノ酸の味覚レセプターのモジュレーターをスクリーニングする方法を提供する。 - 特許庁

To provide isolated nucleic acid and amino acid sequences of sweet or amino acid taste receptors (including two heterologous G-protein coupled receptor polypeptides from the T1R family of sensory G-protein coupled receptors), to provide antibodies to such receptors, to provide methods of detecting such nucleic acids and receptors, and to provide methods of screening for modulators of sweet and amino acid taste receptors.例文帳に追加

甘味またはアミノ酸の味覚レセプターの単離された核酸配列およびアミノ酸配列(感覚Gタンパク質共役型レセプターのT1Rファミリーに由来する2つの異種Gタンパク質共役型レセプターポリペプチドを含む)、そのようなレセプターに対する抗体、このような核酸およびレセプターを検出する方法、ならびに甘味およびアミノ酸の味覚レセプターのモジュレーターをスクリーニングする方法を提供する。 - 特許庁

As sense of taste fluctuates depending on physical conditions, the comment "This sake is sweet/dry." does not have important meaning. (Refer to nihonshudo, amakarado and amino acid level.). 例文帳に追加

また人の味覚はその日の体調によって大きく左右されるため、「この酒は甘口だ/辛口だ」というだけの品評にはあまり意味はない(参照:日本酒度・甘辛度・アミノ酸度)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, the secretion of saliva at the mere sight of umeboshi comes from the experience of feeling an acid taste after eating an umeboshi, and the sight of umeboshi in the case of an individual who has never eaten an umeboshi does not induce the secretion of saliva. 例文帳に追加

但し梅干を見ただけで唾液が分泌されるのは、梅干を実際に食べてみて酸味を感じた経験を有することに由来するのであって、梅干を食べたことがない人が梅干を見ても唾液の分泌を促すことはない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Due to the strong sour taste and odor caused by lactic acid fermentation, funa-zushi is not for everyone but it may be more appealing to the palate of those who are unfamiliar with this food if served with a bowl of rice in hot tea. 例文帳に追加

鮒寿司は発酵による乳酸の酸味と臭気が強いため人の好みが極端に分かれるが、お茶漬けにして食べると慣れない人でも食べやすくなる場合がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Mirinkasu taken from the main fermenting mash of mirin has a different flavor because it includes glutinous rice, and shochukasu taken from unrefined shochu (Japanese distilled spirit) has a sour taste because it contains a large amount of citric acid. 例文帳に追加

なおみりんのもろみから取れる味醂粕は、もち米を含むことから風味が異なり、焼酎のもろみから取れる焼酎粕はクエン酸を多量に含むので酸味を有する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Through this process, soy-sauce gains a flavor caused by fragrant constituents such as alcohol or vanillin, savoriness due to amino acid from soy beans, and sweet taste due to sugar from wheat. 例文帳に追加

この過程で醤油はアルコールやバニリン等の香気成分による香り、大豆由来のアミノ酸によるうまみと、コムギ由来の糖による甘みを持つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, even though it was being fermented and had an acid taste, if grains of rice maintained their original shape, the fish under maturation was called 'namanare' or 'namanari,' and was sometimes eaten along with its surrounding rice. 例文帳に追加

しかし、発酵が進んで酸味が付いてはいてもまだ飯粒が原型を留めた熟成途中のものを「なまなれ」または「なまなり」と呼んで、魚だけでなく周囲の飯も一緒に食べることもあった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is said that although people dislike the distinctive smell of decay before getting used to it, Nare-zushi is as delicious and addicts people when they get used to such smell, because protein of fish meat is broken down into amino acid which brings a delicious taste. 例文帳に追加

食べなれない内は独特の腐敗臭が嫌われるが、魚肉のタンパク質がうまみ成分であるアミノ酸へ分解されるため、一旦慣れると病みつきになるほど美味であるとされる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The health food comprises isoflavone and/or an isoflavone glycoside, a hot taste substance, a bitter substance or a sour substance, green shell Mussle, cholic acid and/or scymnol and/or a scymnol ester.例文帳に追加

この出願発明は、イソフラボンおよび/またはイソフラボン配糖体と、辛味物質、苦味物質又は酸味物質と、緑イ貝、およびコール酸、および/またはシムノールおよび/またはシムノールエステルを含む健康食品に関する。 - 特許庁

A polyglycerol condensed ricinoleic acid ester is included in the food, the oral medicinal composition or the cosmetic to mask the unpleasant taste.例文帳に追加

食品、経口用医薬品組成物又は化粧料にポリグリセリン縮合リシノレイン酸エステルを含有させることにより、不快味をマスキングする。 - 特許庁

例文

To provide roselle tea remarkably suppressed in extremely strong acid taste which hibiscus tea has and safely drinkable in high volume without adding sugar, and to provide a method for producing the roselle tea.例文帳に追加

ハイビスカスティーのもつ非常に強い酸味を著しく抑制し、糖分を加えずに安心して大量に飲用することができるお茶が得られる、ローゼル茶及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

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