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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > whippingの意味・解説 > whippingに関連した英語例文

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whippingを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 111



例文

The rigid polyurethane foam is obtained by mixing a polyisocyanate, polyol, foaming agent, catalyst and other additives and then whipping the mixture thus obtained.例文帳に追加

ポリイソシアネート成分、ポリオール成分、発泡剤、触媒、及びその他の助剤を混合、発泡させて得られる硬質ポリウレタンフォーム。 - 特許庁

The whipping agent for the aerated chocolate contains as an effective constituent a polyglyceryl fatty acid ester composed mainly of a polyglyceryl sesquifatty acid ester.例文帳に追加

ポリグリセリンセスキ脂肪酸エステルを主成分とするポリグリセリン脂肪酸エステルを有効成分とする含気チョコレート用起泡剤。 - 特許庁

To provide a controlling method for cream whipping that is automatically stopped at the optimum state according to the kinds of the creams and to the use.例文帳に追加

クリームの種類や用途に応じた最適状態でホイップを自動的に終了させるクリーム類のホイップ制御方法の提供。 - 特許庁

To provide an assembly within a beverage dispenser for mixing beverage components and optionally whipping a beverage product into a foam.例文帳に追加

飲料成分を混合し、任意選択で飲料製品を泡立てる飲料ディスペンサ内のアセンブリを提供すること。 - 特許庁

例文

A whipping device 100 for canned beer stores an ultrasonic generation unit 140 in an internal space formed by a case 110 and an inner lid 120.例文帳に追加

缶ビール用泡立て装置100は、ケース110と内蓋120とによって形成される内部空間に、超音波発生部140を収容している。 - 特許庁


例文

A sugar alcohol and a disintegrating agent are added to an abrasive, the foaming (whipping) agent, the binding agent and a humectant by combining them in a specific ratio.例文帳に追加

研磨剤、発泡剤(起泡剤)、粘結剤及び湿潤剤に糖アルコール及び崩壊剤を特定比で組み合わせて配合する。 - 特許庁

To provide a whipping device for sparkling beverage contained in a container, which enables everyone to easily form creamy fine foam.例文帳に追加

誰でも簡単にきめの細かいクリーミーな泡を形成できる容器入り発泡飲料用泡立て装置を提供する。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition for whipped cream which does not practically include trance acid and has a superior emulsifying stability and a whipping characteristic.例文帳に追加

実質的にトランス酸を含まず、乳化安定性及びホイップ性に共に優れたホイップクリーム用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

"You should be out, whipping up the circulation like Mr. Enfield and me. (This is my cousin -- Mr. Enfield -- Dr. Jekyll.) 例文帳に追加

「エンフィールドやわたしみたいに、外にでて気分転換しないと(あぁ、これがわたしの従兄弟のエンフィールドだよ、あちらがジキル博士だ) - Robert Louis Stevenson『ジキルとハイド』

例文

Use of hyaluronic acid provides the cream for whipping containing hyaluronic acid and/or its salt, the whipped cream produced by foaming the cream for whipping containing hyaluronic acid and/or its salt, and the stabilizer for whipped cream containing hyaluronic acid and/or its salt as active components.例文帳に追加

ヒアルロン酸を利用することにより、ヒアルロン酸及び/又はその塩を含むホイップ用クリーム、ヒアルロン酸及び/又はその塩を含むホイップ用クリームを起泡させたホイップクリーム、ヒアルロン酸及び/又はその塩を有効成分とするホイップクリーム用安定剤を作成する。 - 特許庁

例文

To provide a cream for whipping giving a whipped cream having excellent texture, good flower-forming property and high stability with decreased syneresis, the whipped cream produced by foaming the cream for whipping, and a stabilizer for the whipped cream.例文帳に追加

食感に優れている上に、造花性が良好で離水が低減した安定性の高いホイップクリームを得ることができるホイップ用クリーム、及び前記ホイップ用クリームを起泡させたホイップクリーム、並びにホイップクリーム用安定剤を提供する - 特許庁

To provide a foaming oil-in-water emulsified oil and fat composition to be circulated and preserved at normal temperature after whipping in a confectionery making and bread making field, having palate feeling with less oiliness and high palatability, and excellent in an undiluted solution and physical properties after whipping.例文帳に追加

ホイップ後に常温にて流通、保管される製菓、製パン分野において、油っぽさが少ない嗜好性の高い食感であり、原液及びホイップ後の物性が優れている起泡性水中油型乳化油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a whipped cream that has excellent emulsion stability, does not have an excessively long whipping time and an excessive overrun even in a low oil content and has excellent artificial flower property after whipping, shape retention, heat resistance and good meltability in the mouth.例文帳に追加

乳化安定性が良好であり、低油分含量であってもホイップタイムが長すぎたりオーバーランが過大になったりすることがなく、また、ホイップ後の造花性、保型性、耐熱性、及び、口溶けが良好であるホイップクリームを提供すること。 - 特許庁

To obtain a cream with slight roughening even for a change in temperature after whipping and especially a cream causing a slight change in foam on the surface or in the interior even when allowed to stand at room temperature after whipping, having beautiful flowering properties even when allowed to stand at room temperature for a prescribed time and scarcely causing roughening.例文帳に追加

本発明は、ホイップ後の温度変化に対して荒れの少ないクリームであって、特にホイップした後に室温に放置しても表面および内部の気泡の変化が少なく、一定時間室温に放置後もきれいな造花性を有する荒れの生じ難いクリームを提供することを目的とする。 - 特許庁

Learn the basics of cake making from how to choose ingredients and measure accurately to whipping up simple chiffon and sponge cakes.例文帳に追加

材料の選び方や正確な計量方法から、シンプルなシフォンケーキやスポンジケーキを手早く作る方法まで、ケーキ作りの基礎を学んでください。 - Weblio英語基本例文集

For the subversive criminal acts by priests and nuns, commutation called genzoku (laicization, a punishment equivalent to or heavier than imprisonment) or kushi (penal servitude equivalent to flogging or whipping) was adopted and gozai (five criminal punishments) which were the criminal charges in the ritsuryo system were not applied. 例文帳に追加

僧侶による破戒行為・犯罪に対しては還俗(徒罪相当以上)もしくは苦使(杖罪・笞罪相当)と呼ばれる閏刑が採用され、律令法体系における刑事罰である五罪が採用されることは無かった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As the powdered green tea is best known as the thick, frothy tea, the chasen is often mistaken for a kind of whipping tool, but actually it is not. 例文帳に追加

抹茶といえばこんもりと泡を立てた姿が有名であるために、泡だて器の一種と考えられることも多いが、泡を立てるための道具ではない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

TOMO no Yoshio, TOMO no Nakatsune, IKUE no Tsuneyama, and TOMO no Kiyotada were arrested and interrogated (possibly tortured by continuous whipping), however, they denied having committed the crime. 例文帳に追加

伴善男、伴中庸、生江恒山、伴清縄らが捕らえられ厳しく尋問されるが(杖で打ち続けられる拷問を受けていた可能性もあり)、彼らは犯行を認めなかった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide an oil and fat composition for whipped cream, having excellent whipping properties, and excellent emulsification stability, and substantially containing no trans-acid.例文帳に追加

良好なホイップ性能を有し、良好な乳化安定性を有する実質的にトランス酸を含まないホイップクリーム用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

The ultrasonic generation unit 140 generates ultrasonic waves, and applies the ultrasonic waves to beer flowing in a beer flow passage in the middle of the beer flow passage formed by an inner lid 120 when a whipping button 102 is depressed.例文帳に追加

超音波発生部140は、泡立てボタン102が押された際に、超音波を発生させ、内蓋120によって形成されるビール流路の途中において、ビール流路中を流れるビールに超音波を付与する。 - 特許庁

Henna plant powder pulverized in less than 0.25 mm or henna extracts, an antioxidant, an whipping agent and the like are combined to form a stock solution and filled with a liquid gas to form aerosol mousse.例文帳に追加

0.25mm以下に粉砕されたヘンナ植物体粉末又はヘンナ抽出液と、酸化防止剤と、起泡剤等と配合して原液とし、これに液化ガスを併せて充填したエアゾールムース剤とする。 - 特許庁

The milk fat cream always stably having a good whipping property and having a fat rate of27% to <35% can be obtained by quickly cooling a cream, subjecting the cooled cream to a temporary heating treatment and then cooling the cream.例文帳に追加

クリームを急冷した後、一時的な加温処理を行い冷却することにより得られる、常に安定的で良好なホイップ性を有する脂肪率27%以上35%未満の乳脂肪クリームが得られる。 - 特許庁

The method for producing the water-in-oil emulsified composition comprises whipping a water phase containing saccharides and protein and adding oil and fat having fluidity with ≤15% crystallization amount at preservation at 25°C followed by stirring.例文帳に追加

糖類及び蛋白質を含む水相をホイップし、次いで25℃における保存時結晶量が15%以下の流動性のある油脂を添加して撹拌する。 - 特許庁

The whipping scoop obtained by boring holes (2) at a plate (1) of the shape of a rice-scoop is used to put liquids such as eggs, egg white, raw cream into a bowl and to manually stir them for foaming.例文帳に追加

しゃもじ形の板(1)に穴(2)を設けた、泡立て器あわしゃもを使用して卵、卵白、生クリーム等の液体をボールに入れ、手動で攪拌して泡を立てる道具である。 - 特許庁

To provide a milk fat cream which has the original good flavor of milk, is a low fat type having a milk fat rate of <35%, and always stably gives a good whipping property.例文帳に追加

乳由来の良好な風味を有する乳脂肪クリームについて、乳脂肪率35%未満の低脂肪タイプでありながら、常に安定して良好なホイップ性を得られる乳脂肪クリームを提供する。 - 特許庁

To provide a reconstituted cream defrosted from freezing, given by using frozen cream and/or frozen cream cheese as raw materials, having raw cream-like viscosity and whipping properties, and free from food additives.例文帳に追加

凍結クリーム及び/又は凍結クリームチーズを原料として、生クリーム様の粘度及びホイップ性を有する食品添加物無添加の凍結解凍還元クリームを提供する。 - 特許庁

To provide a foaming emulsified composition excellent in emulsification stability (storage stability), creaming property (viscosity or the like), whipping property, after-whipped properties (shape retainability, hardness or palate feeling or the like) without using synthetic additives.例文帳に追加

合成添加物を用いることなく、乳化安定性(保存性)、クリーム特性(粘度等)、ホイップ性、ホイップ後の特性(保形性、硬度、食感等)に優れた起泡性乳化組成物を提供する。 - 特許庁

The total water balance can be controlled to give a baked food having good taste by whipping the water-soluble dietary fiber composed mainly of inulin with water and an oil-and-fat in advance to obtain a whipped composition.例文帳に追加

イヌリンを主成分とする水溶性食物繊維を予め水と油脂によりホイップ組成物としておくことにより全体の水分バランスを調整でき、良好な味覚の焼き上がりとすることができる。 - 特許庁

The objective soup for whipping Natto is characterized in being ≤4 w/v% in salt concentrations.例文帳に追加

塩類濃度4重量/容量%以下としたことを特徴とする納豆泡立て用たれを用い、該納豆泡立て用たれを納豆当たり13.3〜66.7重量/重量%の割合で納豆に加えて攪拌する。 - 特許庁

To develop a rain apparel holding instrument for a bicycle, which prevents the whipping of a rain apparel in wind when used in riding a bicycle, so that space is created between the rain apparel and the rider, thereby enabling a rain apparel and so forth of utility design comfortable to use can be put to effective use.例文帳に追加

自転車用の雨具使用時に風の煽りを防止する自転車用の雨具止め器具を開発し、雨具と運転者との間に空間を作り、使い心地のよい実用新案の雨具などが有効に使用できるようにする。 - 特許庁

To obtain an oil-in-water type emulsion having excellent emulsion stability and workability, stable physical properties after whipping, bringing out a strong flavor of egg yolk, excellently melt in the mouth.例文帳に追加

本発明は、乳化安定性及び作業性が良く、ホイップ後の物性が安定であり、卵黄風味が強く出て口溶けのすぐれた水中油型乳化物を提供することを目的とする。 - 特許庁

A beverage preparing device is provided with a whipping device supplying the whipped milk through a milk supply pipe 7 and porous plates 9 and 10 with many small holes 12 and 13 are mounted on the milk supply pipe 7 so as to cross the flow passage.例文帳に追加

ミルク供給管7を通して泡立ちミルクを供給する泡立て装置を備え、多数の小孔12,13を有する多孔板9,10をミルク供給管7にその流路を横切るよう装着する。 - 特許庁

The bubble-containing processed food with a specific gravity of 0.3-0.7 and a viscosity (20°C) of 10-90 Pa is manufactured by whipping slurry that contains albumen, milk serum, and a polysaccharide thickener, and heating it at 75-85°C for 0.5-5 minutes.例文帳に追加

卵白、乳清及び増粘多糖類を含有するスラリーを泡立て、75〜85℃で0.5〜5分加熱することにより比重0.3〜0.7、粘度(20℃)10〜90Paの気泡入り加工食品を製造する。 - 特許庁

To obtain a whipping agent for an aerated chocolate, which is excellent in workability and high in bubble retention rate when being remelted, can be easily remelted for covering baked confectionary and can be formed into an optional shape, and provide the aerated chocolate.例文帳に追加

作業性に優れ、再溶解時の含気保持率が高く、再溶解して簡易に焼き菓子に被覆したり任意形状に加工し得る含気チョコレートを製造することが出来る、含気チョコレート用起泡剤を提供する。 - 特許庁

The rigidity of the intermediate base isolation layer 1 is set so that the whole body of the upper layers located at the upper layer than the intermediate base isolation layer 1 generates whipping vibration in an earthquake.例文帳に追加

中間免震層1よりも上層に位置する上層部全体が地震時に鞭振り振動を生じるように中間免震層1の剛性を設定する。 - 特許庁

To provide a jam like food in which even blending an amount thereof which is sufficient for giving favorable flavor of fruit or vegetable to a cream for whipping, or a whipped cream, and which does not reduce artificial flower property of the whipped cream.例文帳に追加

ホイップ用クリームまたはホイップドクリームに、果物や野菜の良好な風味を付与するに足る量で配合しても、ホイップドクリームの造花性を低下させないジャム様食品を提供する。 - 特許庁

In addition, from 29 October to the end of December, the government granted an amnesty for illegal migrant workers, exempted them from severe punishments such as imprisonment and whipping, and repatriated them at its own expense.例文帳に追加

さらに、10月29日から12月末にかけて、不法就労者を対象に恩赦(アムネスティ)を認め、懲役・鞭打ち等の厳罰を免除した上、マレーシア政府の負担で本国送還を実施した。 - 経済産業省

He did all this to make sure that nobody could recognise him, and he behaved so as to deserve a whipping that he might not be suspected as a Greek spy by the Trojans, but rather be pitied by them. 例文帳に追加

彼がこんなことをしたのは、誰にもユリシーズだとわからないことを確かめるためだったし、トロイア人にギリシア軍のスパイと疑われず、むしろ哀れんでもらえるように、打ちのめされて当然の振る舞いをしたのだ。 - Andrew Lang『トロイア物語:都市の略奪者ユリシーズ』

The method for producing whipped cream comprises a sterilization process for separately sterilizing a stabilizer aqueous solution which contains tocopherol, tea extract, at least one kind selected from the group consisting of enzyme-treated rutin extract, gallic acid and rosemary extract, and gelatin, and raw material liquid which contains oil and fat; a whipping process for whipping the sterilized raw material liquid; and a mixing process for mixing the whipped raw material liquid and the sterilized stabilizer aqueous solution.例文帳に追加

また、本発明のホイップクリームの製造方法は、トコフェロールと、チャ抽出物と、酵素処理ルチン抽出物、没食子酸、ローズマリー抽出物からなる群より選ばれる1種以上と、ゼラチンとを含む安定剤水溶液と、油脂を含む原料液とを別々に殺菌する殺菌工程と、殺菌された原料液をホイップするホイップ工程と、ホイップされた原料液と殺菌された安定剤水溶液とを混合する混合工程とを有する。 - 特許庁

The top surface of a lump of steamed noodles is coated with a whipped seasoning liquid obtained by dissolving a reducing sugar activating an aminocarbonylation reaction by being heated, and gelatin as a gelling agent in a seasoning liquid containing a protein hydrolyzate and heating, and then whipping while cooling.例文帳に追加

蛋白分解物を含む調味液に、加熱されることによってアミノカルボニル反応を活発にする還元糖と、ゲル化剤としてゼラチンを加熱溶解し、その後冷却しながら泡立てたホイップ状の調味液を、蒸煮麺塊の上面に被覆する。 - 特許庁

The method for producing the whipped cream is obtained by mixing a raw material cream containing fat with glucan having an inner branched ring structure portion and an outer branched structure portion, and having a polymerization degree of not less than 50, and then whipping the raw material cream mixed with the glucan to contain air.例文帳に追加

脂肪分を含有する原料クリームに、内分岐環状構造部分と外分岐構造部分とを有する、重合度が50以上であるグルカンを配合し、前記グルカンを配合した該原料クリームを泡立てて含気させてホイップクリームを得る。 - 特許庁

To provide a foaming oil-in-water emulsified composition excellent in emulsification stability during preservation and stability after whipping, in spite of being a raw cream-containing foaming oil-in-water emulsified composition, and stably producible by an easy method.例文帳に追加

生クリームを含有する起泡性水中油型乳化組成物でありながら、保存時の乳化安定性及びホイップ後の安定性が良好であり、しかも簡単な方法で安定して製造することができる起泡性水中油型乳化組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a foaming oil-in-water emulsified product excellent in emulsification stability, having high dripping resistance, easy to produce, hardly causing firmness in whipped cream obtained by whipping the emulsified product in spite of having a low oil and fat content, and retaining excellent palate feeling for a long period of time.例文帳に追加

乳化安定性に優れ、ボテ耐性が高く、生産が容易で、油脂分含有量が低いにもかかわらず、乳化物をホイップして得たホイップクリームに“しまり”が生じ難く、長期間にわたり優れた食感が保持される起泡性水中油型乳化物を提供する。 - 特許庁

To obtain a foaming oil-in-water type composition having physical properties to be provided as foaming cream, e.g. stock solution, whipping property, workability and storage property and having taste characteristics such as smooth melting in mouth, refreshing feeling and freshness and excellent in production cost.例文帳に追加

原液安定性、ホイップ性、作業性、保存性等起泡性クリームとして具備すべき物性と、口溶けの軽さ、爽やかさ、フレッシュ感等食品として必要な食味特性を有し、かつ生産コストに優れた起泡性水中油型組成物を提供すること。 - 特許庁

To obtain a new tablet type composition for applying to the oral cavity, quickly dispersed with saliva when the composition is put in mouth, cleaned by using a teeth brush, or the like, and imparted with excellent feeling in use in the oral cavity by adding a binding agent and a foaming (whipping) agent in a proper ratio.例文帳に追加

口中に入れただけで唾液により、速やかに分散し、歯ブラシ等による清掃をすることができ、更に粘結剤と発泡剤(起泡剤)を適当な比添加することで口腔内での使用感が優れたものとなる新規な錠剤型の口腔用組成物を提供する。 - 特許庁

In the soap-whipping bag 10, a bag for accommodating a solid soap 20 is formed by a flexible sheet 12, a plurality of small holes 14 are formed on the surface of the bag, and an opening/closing means 18 that can be opened or closed is provided at an accommodation opening 16 for accommodating the solid soap 20 in the bag.例文帳に追加

石鹸泡立て袋10は、可撓性のシート12で固形石鹸20が収納可能な袋が形成され、この袋の表面に複数の小孔14が形成され、袋の固形石鹸20を収納するための収納口16には開閉可能な開閉手段18が備えられる。 - 特許庁

The method for manufacturing the objective O/W-type emulsion is carried out by whipping an O/W-type emulsion which has been gelled with a heat reversible gel containing starch particles of >30 μm in particle sizes and having a melting point of37°C.例文帳に追加

粒径が30μmより大きい澱粉粒子を含有し、且つ融点が37℃以上の熱可逆性ゲルによってゲル化している水中油型乳化組成物をホイップすることを特徴とする水中油型乳化組成物の製造方法。 - 特許庁

To obtain a foaming oil-in-water type composition having whipping property, workability and storage property and smooth melting in mouth and freshness equivalent to those of foaming oil-in-water type composition in which a stabilizer is used without using the stabilizer such as emulsifying agent, phosphate, thickening polysaccharides or caseinate and excellent in production cost.例文帳に追加

乳化剤、リン酸塩、増粘多糖類、カゼイネートなどの安定剤を使用しなくても、安定剤を使用したものと同等のホイップ性、作業性、保存性と軽く爽やかな口溶け、フレッシュ感があり、かつ生産コストに優れた起泡性水中油型組成物を提供すること。 - 特許庁

To obtain a whisk in which water is prevented from invading into a driving device, a stirring shaft is easily attached/detached in washing with water, shaft runout of the stirring shaft is eliminated when the shaft is rotated, the contact between stirring blades and a liquid is increased, whipping power is enhanced, and also safety is also considered.例文帳に追加

駆動装置内へ水の浸入が防止されると共に、水洗い時の撹拌軸の嵌脱が容易で、かつ撹拌軸の回転時に撹拌軸の芯振れがなく、撹拌羽根と液体の接触が増し、泡立て力の増大化を図ることを可能とすると共に、安全性も考慮した泡立て器とする。 - 特許庁

例文

This reconstituted cream is obtained by preparing an aqueous starch solution, treating the solution to be reduce in viscosity, mixing the solution with the defrosted frozen cream and/or the defrosted frozen cream cheese together with a milk component, and reemulsifying the mixture to give the reconstituted cream defrosted from freezing, free from food additives, and furnished with the raw cream-like viscosity and whipping properties.例文帳に追加

澱粉水溶液を調製して粘度を低下させる処理をした後、解凍した凍結クリーム及び/又は凍結クリームチーズ及び乳成分を混合し、再乳化することで、生クリーム様の粘度及びホイップ性を有する食品添加物無添加の凍結解凍還元クリームを得る。 - 特許庁

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原題:”STRANGE CASE OF DR. JEKYLL AND MR. HYDE”

邦題:『ジキルとハイド』
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Katokt(katokt@pis.bekkoame.ne.jp)訳
(C) 2001 katokt プロジェクト杉田玄白(http://www.genpaku.org/)正式参加作品
本翻訳は、この版権表示を残す限りにおいて、訳者および著者に対して許可をとったり使用料を支払ったりすることいっさいなしに、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められる。(「この版権表示を残す」んだから、「禁無断複製」とかいうのはダメ)
  
原題:”Tales of Troy: Ulysses, the sacker of cities by Andrew Lang”

邦題:『トロイア物語:都市の略奪者ユリシーズ』
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Copyright on Japanese Translation (C) 2001 Ryoichi Nagae 永江良一
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