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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 歯ごたえの意味・解説 > 歯ごたえに関連した英語例文

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歯ごたえを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 95



例文

麺を素材として使用するスナック菓子の製造方法として、これまでにない形状と歯ごたえを有し、味も美味しいスナック菓子が得られる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for obtaining delicious snack confectionery having unprecedented shape and texture as a method for producing snack confectionery with noodles used as materials. - 特許庁

鯨の筋、すじ肉、皮払い、白剥を原料として、尾羽を使用した場合と同等もしくはそれ以上の歯ごたえがあるさらし鯨製品を安価に製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing a soaked whale meat product using muscles, stringy meat, skin and fatty meat under the skin, as resilient as or more resilient than a product using flukes. - 特許庁

長期保存を行っても、生の海藻の味・風味・歯ごたえを維持し、かつ変色をおこさず鮮度を維持することができ、低コストで安定的に供給することができる生海藻を提供する。例文帳に追加

To provide a raw marine alga that maintains raw marine alga taste/flavor/chewability, does not cause change in color, keeps freshness even after long-term preservation and is stably supplied at a low cost. - 特許庁

加工中の褐変を防止するとともに、容器詰め製品においてキノコ類が本来有する旨みと歯ごたえを常温保存することができる容器詰めキノコの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing packaged mushrooms by which browning caused on mushrooms during processing can be prevented, and mushrooms contained in a packaged product can maintain their original taste and resistance to the teeth in a normal temperature. - 特許庁

例文

流動性や粉体混合適性が良好で、麺類の食味を損なうことなく、適度の硬さ、弾力(粘弾性)、歯ごたえ及び滑らかさ(つるみ感)を付与し、湯伸び、茹で伸びを抑制する麺質改良剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a noodle modifier that has good fluidity and compatibility, can give proper hardness, elasticity (viscoelasticity), texture and smoothness (slippery feeling) to noodles and inhibits noodles from loosening or dissolving after it is treated with hot water or boiled. - 特許庁


例文

漉き昆布は、サクッサクッとした食感が更に増して歯ごたえが良くなり、更にペースト状穀物粉として、例えば、ペースト状米粉を利用することで、アラレ様の食感と香ばしさも得られる。例文帳に追加

The strained kelp is increased in crunchy texture and is improved in hardness for chewing, and the pasted rice flour is utilized as the pasted cereal flour so as to obtain texture and savory sensation, like those of cubic rice crackers. - 特許庁

藻類の幼体を複数つなぎ合わせる形態にすることで、見た目が美しく、歯ごたえがあり、小さく切ることが不要で食べやすい藻類の幼体の生鮮品及び生鮮加工品が提供できる。例文帳に追加

The fresh food product and the processed fresh processed product of the algae immatures having the beautiful appearance, being tough, not requiring cutting into small pieces and easy for eating is provided by making a form of linking a plurality of the algae immatures. - 特許庁

野菜の持つシャキシャキ感を更に進めて、コリッ、コリッ、カリッ、カリッとした歯ごたえのある食感が味わえるように改善された大根キムチ、キュウリキムチ及び野菜の漬物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a production method of radish kimchi, cucumber kimchi, and vegetable pickles improved to have a chewy texture, such as crunching and gnawing, by further enhancing crunchy texture of vegetables. - 特許庁

藻類の幼体について、これまでにない見た目が美しく、歯ごたえがあり、食べやすい形態の生鮮品および生鮮加工品の提供を目的とする。例文帳に追加

To provide a fresh food product and a fresh processed product of algae immatures, having an unconventionally beautiful appearance, being tough on biting by teeth and easy for eating. - 特許庁

例文

茹で後、所要保存時間経過時でも茹で伸びがなく、腰があって歯ごたえのある食感の良好な米麺の製造方法と該方法による米麺を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing rice noodles that have lateness in getting soft after being boiled even after passage of required preservation time and excellent texture of firmness and chewiness and rice noodles by the method. - 特許庁

例文

本発明は、水分率を減少させることにより水っぽく無くて適度な歯ごたえのある食感を得ることにより美味しさを向上させた蒟蒻麺及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide konjak jelly noodles that have improved tastiness by decreasing the water content thereby removing wateriness and giving moderate chewiness and provide a method for producing the same. - 特許庁

従来の肉だんご類に属しない新しい食感、すなわち、ふんわり、やわらかく、かつ適度な歯ごたえのある食感や、白色で、手作り感のある形状の鶏肉だんごを提供すること。例文帳に追加

To provide a white chicken meat ball having new palate feeling unlike that of a conventional meat ball or the like, specifically, puffed, soft and moderately chewable palate feeling, and having white color and a handmade-feeling shape. - 特許庁

茹で工程での溶出や調理後の伸びやふやけを抑制し、適度な腰があって歯ごたえのある食感をもたらす即席春雨の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing instant gelatin noodle in which elution in a boiling step and stretch and soddenness after cooking can be suppressed and chewable texture having adequate stiffness is brought about. - 特許庁

白米の御飯の炊飯と同じ水の量で調理でき、具の風味と歯ごたえを良好に保つことができる、簡単で美味しい炊き込み御飯の調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for simply cooking tasty seasoned steamed rice with vegetables or the like in which cooking is carried out in same water amount as water amount used for cooking polished rice and flavor and chewiness of the ingredients are favorably kept. - 特許庁

本発明は団粒魚卵をパスタによく絡めると共に団粒魚卵特有の歯ごたえを有し、風味も良好な団粒魚卵含有ソースを提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a sauce containing granular roe, obtained by mixing the granular roe with paste and which has chewability characteristic of granular roe and an improved flavor. - 特許庁

モズク原藻体が持つ生モズクの食感(歯ごたえ)や外観を損なうことなく復元でき、低い製造コストで製造でれる生乾燥モズクとその製造方法及び製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide a half-dried Mozuku (Nemacystus decipiens; an edible marine alga) reconstitutable without deteriorating the palatability (chewability) and appearance of raw Mozuku and provide a production method and a production apparatus for the half-dried Mozuku. - 特許庁

タブレットに糖衣層を形成して保存中の吸湿が低減され、低水分含量で噛むとカリッとした歯ごたえのある硬い食感を有する糖衣タブレット及びその製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a sugar-coated tablet having low moisture and such hard palate feeling as crunchy firmness to the teeth, which is produced by forming a sugar-coating layer on a tablet so as to reduce moisture absorption during storage: and to provide a method for producing the tablet. - 特許庁

更に過熱蒸気による乾燥が、麺のアルファ化を促進するためか、実際に人が食した際には、腰や歯ごたえ等の食感に優れるものである。例文帳に追加

Further, the noodles have the excellent feeling to the mouth, such as stiffness and toughness, when people actually take the noodles because changing of the noodles into an alpha cellulose is, it is considered accelerated by using the superheated steam for drying the noodles. - 特許庁

飲食の際の強い歯ごたえ、のどごし感などの独特の食感を保ち、のどを通過する際に爽やかな冷涼感を与えることのできるナタデココ加工品の提供。例文帳に追加

To provide a processed nata de coco product having peculiar palate feeling such as strong chewability and melting feeling in the mouth when eating and drinking, and giving fresh cool feeling when passing through the throat. - 特許庁

従って、油で揚げた後に時間が経過しても、マグロ肉内部の水分は油膜により蒸発が抑制されるので、歯ごたえを維持しつつ、しっとりとした食感が得られる。例文帳に追加

As a result, water content in the inside of the tuna flesh is suppressed from evaporating due to the oil film even with the lapse of time after frying in oil, so soft palate feeling while retaining chewability is obtained. - 特許庁

茹で工程での溶出や調理後の湯伸び、ふやけを抑制するこができ、喫食時に適度な腰があって歯ごたえのある食感をもたらし、また味わいのある即席春雨の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing tasty instant bean-starch vermicelli, capable of suppressing elution in a boiling process and elongation in hot water and swell after cooking, and bringing chewy palate feeling with moderate stiffness when eating. - 特許庁

茹で工程での溶出や調理後の湯伸び、ふやけを抑制するこができ、喫食時に適度な腰があって歯ごたえのある食感をもたらし、また味わいのある即席春雨の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing tasty instant bean-starch vermicelli, capable of suppressing elution in a boiling process, and elongation in hot water and swell after cooking, and bringing chewy palate feeling with moderate stiffness when eating. - 特許庁

肉らしい歯ごたえのある食感を保持しながら、ジューシーな食感に優れ、かつコク味を有した油ちょう用鶏肉加工品及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a processed chicken food for frying in oil and a method for producing the same excellent in juicy palatability while retaining chewability as a meat product and rich taste. - 特許庁

昔から伝承されてきた手作り風のあられを製造する為に、表面に凸凹があって全体に曲りのあり、且つ艶や、シャリシャリ感を伴った歯ごたえのあるあられを量産する。例文帳に追加

To provide a method for producing rice confectionery, for mass-producing rice confectionery having unevenness on a surface, an overall curve, luster, and chewability with crunchy feeling so as to produce handmade-like rice confectionery handed down from ancient days. - 特許庁

新技術で乾燥したモズクは、水で戻すと短時間で元に戻り、生モズクと同様にこりこりした歯ごたえと、ぬるぬるしたヌメリ気に含まれている栄養分(抗癌作用のフコイダン)を損なわない技術である。例文帳に追加

The Nemacystus decipiens dried by this new technology is restored to the original state by water within a short time and nutrients (such as fucoidan having anticancer actions) included in a crunchy feeling and a slimy feeling are not deteriorated as well as the unprocessed Nemacystus decipiens. - 特許庁

胡瓜の漬物において、適度な歯ごたえを有するようにすると共に食べ易くし、しかも歯切れを持たせて食感の良いものにすることのできる胡瓜の漬物における製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing cucumber pickles by which cucumber pickles are provided with moderate firmness to masticate so as to be easily taken, and provided with crispness so as to have good palate feeling. - 特許庁

本発明は商品価値が極めて低かった老鶏の肉を、歯ごたえが良好で且つ肉汁が充実した味の良い鶏肉として食べることが出来る老鶏肉のスライス製品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide the sliced meat product of old chickens, capable of being eaten as a chicken meat product having a good tooth touch, fully containing a gravy and having a good taste from the extremely low commercial value- having meats of the old chickens. - 特許庁

原料米の米粒の粒形を保持し、歯ごたえが良好で軽快な食感を有する風味良好な油揚げ米塊の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a fried rice lump keeping the grain shape of rice grain of raw material rice, having excellent chewiness, light texture and a good taste. - 特許庁

脱水作用を有する砂糖を多量に使用することにより魚介類の原料を短時間で脱水することができるため、歯ごたえが良く食感と食味に優れた魚介類の生ハム様食品を短時間で製造することができる。例文帳に追加

The seafood product like raw ham food which has good resistance to the teeth and excellent palate feeling and taste can be produced in a short time since the seafood raw material can be dehydrated in a short time using a large quantity of sugar having dehydration action. - 特許庁

、酢酸タピオカでん粉と繊維分を一定量配合することで、油で揚げた際に従来より大きく膨化する一方、だし煮後もへたることなく、一定の硬さ(歯ごたえ)、だしが容易に内部まで浸透することを見出し、本発明を完成させた。例文帳に追加

The method for producing the fried bean curd includes mixing a fixed quantity of acetic acid tapioca starch and fiber so as to greatly swell more than a conventional product when deep-frying in oil, and on the other hand, to avoid volume decrease even after boiling in soup, and to easily infiltrate fixed hardness (chewability) and soup into the inside. - 特許庁

保存性がよく、手軽にノリ巻すしの具やおにぎりの具その他調理品に利用でき、しかも、一口でノリやご飯と共に容易に噛み切れるばかりでなく、素材の旨さや歯ごたえも保持できる新規なスティック食材を提供する。例文帳に追加

To provide a new stick food having good preserving property, capable of readily being utilized as an ingredient for sushi rolled in dried laver, an ingredient for rice ball and an ingredient for the other cooked foods and capable of readily biting it together with laver and boiled rice, further retaining flavor and chewability of the raw material in one mouthful. - 特許庁

大量かつ安価に製造することができ、ワカメの濃緑色を長く維持することができるだけでなく、ミネラルおよびビタミン類を豊富に維持し、香りや歯ごたえに優れている炭干しワカメおよび炭干し糸ワカメまたはそれらの製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain charcoal dried seaweed and charcoal dried thinly cut seaweed mass-producible at a low cost, not only maintaining the dark green color of the seaweed for a long period but also abundantly maintaining minerals and vitamins and excellent in aroma and chewiness or to provide a method for producing the charcoal dried seaweed and charcoal dried thinly cut seaweed. - 特許庁

低酸性缶飲料・中性缶飲料において義務づけられる100℃以上の加熱加圧処理を施しても、付与した形状(細部に渡って)をそのまま維持でき、視覚及び舌触り、味、歯ごたえ及び喉越しなど新たな味わい乃至面白さを与えることができる。例文帳に追加

The formed shape can be kept (over details) as it is even after subjected to the heat and pressure treatment at100°C obligate to the low acidic drink for can or a neutral drink for can and new flavors or funs in a sight, a feeling on the tongue, a taste, a feeling of biting and a feeling in the throat can be imparted. - 特許庁

牛肉、豚肉、鶏肉などの畜肉については食感を改良し、エビ、イカ、貝類、魚類等の水産物については、浸漬後の当該水産物の透明感を軽減し、かつ歯ごたえのある食感とすることができ、加工食品の原材料に適した水産物に改良する。例文帳に追加

To provide a method for pretreating meat or marine products, which improves palate feeling of meat such as beef, pork or chicken, or reduces transparency of the marine products such as shrimp, cuttlefish or fish after soaked, and provides palate feeling hard to teeth so as to improve the marine products to be suitable as raw material for processed food. - 特許庁

熱湯を用いて3〜4分程度の簡単な調理で復元し、スープのりが良く、生麺的な歯ごたえのある即席麺であって、溝付き生麺線を蒸煮後に熱風を用いて膨化乾燥した即席麺類の製造方法に関する。例文帳に追加

To provide a method for producing grooved instant noodles which can be restored by a simple cooling treatment comprising immersing the instant noodles in hot water for about 3 to 4 min, have good compatibility with soups, and give a tooth touch similar to those of raw noodles, by steaming grooved raw noodles and then swelling and drying the noodles with hot air. - 特許庁

トマトの凍結乾燥品であって、食感的には歯ごたえがあり、かつ、湯戻し後のゼリー状物質4の欠落がなく、加えて、トマトを縦に切断した場合のトマト切断面の内部からのゼリー状物質4の噴き出しが防止された凍結乾燥トマトの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a freeze-dried tomato as a tomato freeze-dried product having chewability in palate feeling, free from causing missing of a jelly-like substance 4 after reconstituting with hot water, and preventing spout of the jelly-like substance 4 from the inside of a tomato cut surface when vertically cutting tomato. - 特許庁

適度の大きさにミンチした生ハムに、適量の植物油、好ましくはオリーブ油とガーリック油を等量ずつ混合した混合油を添加することにより、生ハム特有の食感、味覚、歯ごたえを維持した生ハムペーストが得られる。例文帳に追加

The crude ham paste maintaining palate feeling, taste and chewability peculiar to crude ham is obtained by adding a proper quantity of vegetable oil, preferably mixed oil obtained by mixing each equal quantity of olive oil and garlic oil to crude ham minced to a moderate size. - 特許庁

犬の好みに適合する匂いや歯ごたえを有すると共に犬特有の習性を満足させることができ、大きなコストや手間をかけることなく、容易に作ることができ、飼い犬のストレスを解消し、その健康の維持・増進に役立つことができる犬用のスナック的な飼料を提供する。例文帳に追加

This dog snack food is obtained by rolling a creamy kneaded product with sheet-like dry solids of bird and beast meat and/or fish and shellfish flesh, putting the kneaded product between the sheet-like dry solids, or filling the kneaded product in the roll-like dry solids. - 特許庁

麺類により良いコシ、歯ごたえ、まろやかさを付与し、また、茹でうどんや蒸し中華麺等の加熱処理、包装後、更に加熱殺菌工程をとる加工麺類であっても、麺の劣化が防止され、食感の低下が防止された麺類を提供するを提供する。例文帳に追加

To provide a palate improver for noodles that can give the noodles improved resilience, toughness and mellowness and further can inhibit the palate of the noodles from being deteriorated even after the noodles are heat-treated by boiling or steaming and can inhibit the noodles from being deteriorated even when the heat-treated noodles undergoes the sterilization process after packaging. - 特許庁

麺の両面を焼いて焦げ目を付けると共に副食材も豚肉とネギとモヤシのみを使用することにより、焼そば本来のコシや香りや風味を有し、しかもシャキッとした歯ごたえと舌ざわりがある独特な食感を有する美味しい焼そばの製法の提供。例文帳に追加

To provide a method for making delicious CHOW MEIN noodles having firmness, flavor and taste inherent in CHOW MEIN noodles, and unique palate feeling with crispy touch and mouth feeling by grilling both surfaces of noodles to make the surface scorched and using only pork, Japanese onion and bean sprouts as subsidiary food materials. - 特許庁

風味を損なうことなく、歯ごたえ等の食感に優れたミネラル成分強化即席麺、チューイングガム、ビスケット、ホットケーキプレミックス、プロセスチーズ、水産練り製品等の食品組成物を与える食品添加剤を提供する。例文帳に追加

To provide a food additive capable of affording a food composition such as a mineral ingredient-enriched instant noodle, chewing gum, a biscuit, a hot cake premix, process cheese or a fishery paste product having an excellent texture such as resistance to teeth without deteriorating a flavor. - 特許庁

食感や歯ごたえのみならず、噛み切り易さ、噛み応え、口の中でのバラけ易さの3項目がそろっており、酒の摘みに要求される硬さが十分で、形状保持性に優れた乾燥食品が得られる食品乾燥物の製造方法および食品乾燥物を提供すること例文帳に追加

To provide a method for producing a food dry matter, capable of obtaining a dried food which equally has three items of easiness of biting off, chewability, and ease of flaking in the mouth, besides texture and firmness, has adequate hardness required as a light meal with a drink, and excels in shape retainability, and to provide the dried food. - 特許庁

すり身部分の適度な弾力性と、粒状カシューナッツの硬さやつぶつぶ感とが絶妙にマッチして、良好な歯ごたえ感を得ることができる上、すり身の香味とカシューナッツの香味とが口の中でバランス良く混ざり合って、満足のいく特有の味わい、風味を得ることができる魚肉練り製品を製造する。例文帳に追加

To produce a fish meat paste product, capable of obtaining a good feeling of resistance to the teeth by the superb matching of a proper elasticity of the paste part and the hardness and lumpy feeling of particle state cashew nuts and a satisfying specific taste and flavor by mixing the flavor of the paste with the aroma of the cashew nuts in a good balance. - 特許庁

和食としてのイメージが定着した、いぶり大根の漬物であるが、その風味、歯ごたえとしてのパリパリ感を最大限活用して、塩抜き工程を経て乾燥又は数種の適宜な調味料と混合させることによって、スナック風又はジャム風のいぶり大根漬物を主原料とする加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a processed food prepared by using a snack-like or jam-like smoked and pickled Japanese radish as a main raw material, taking full advantage of taste, flavor and crispness of the smoked and pickled Japanese radish having fixed image as a Japanese dish by desalting the radish and drying or mixing with several kinds of proper seasonings. - 特許庁

例文

本発明は、米飯を再調理せずに食する際に、又は温め直す、炒める、蒸す、炊く等の再調理時において、米飯のバラケ性が著しく良好であり、適度の硬さ、弾力(粘弾性)、歯ごたえ及び滑らかさがあり、喉ごしが良い食感で食味にも影響が無く、さらに温め直し時間、また冷凍米飯の場合であれば復元時間が短縮された米飯を製造することを目的とする。例文帳に追加

This quality improver for the cooked rice is obtained by dispersing a phospholipase-treated product of a yolk or a whole egg in a neutral lipid. - 特許庁

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