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該当件数 : 844



例文

調理済みの米具材11と、記米具材を被覆する可食性のシート材12と、記可食性のシート材の外方面部に配置され、粘性を有するソース材13と、これら全体を覆った卵焼きで構成するオムライスの冷凍食品10とする。例文帳に追加

The frozen food 10 of rice omelette includes a cooked rice ingredient 11, an edible sheet material 12 covering the rice ingredient, a sauce material 13 arranged on the external area of the edible sheet material, and having adhesiveness, and fried egg covering all the materials. - 特許庁

内釜14と、内蓋15と、部が開口し、内釜14を着脱自在に収納する炊器本体10と、炊器本体10の部開口を開閉自在に閉塞する外蓋11と、加熱コイル13を制御する制御部24とを備える。例文帳に追加

The rice cooker includes an inner pot 14; inner lid 15; rice cooker body 10 with its upper part openable to store removably the inner pot 14; outer lid 11 closing openably an upper opening of the rice cooker body 10; and control portion 24 controlling a heating coil 13. - 特許庁

そして、前記炊容器1の方開口部を閉鎖する蓋3に、米及び水を通過可能として炊時に開放される第1開口部6と、水のみを通過可能として洗米時に開放される第2開口部7とを形成する。例文帳に追加

A first opening part 6 capable of passing the rice and the water and opening at rice cooking time and a second opening part 7 capable of passing only the water and opening at rice washing time are formed in an upper cover 3 for closing an upper opening part of the rice cooking vessel 1. - 特許庁

食味を向させるために、水の沸点以の蒸気を利用する炊器において、蓋加熱板に水が供給されていない場合、または炊途中で蓋加熱板に貯留した水がなくなった場合に確実に検知できるようにし、水がないことにより発生する弊害を未然に防止する。例文帳に追加

To enable a rice cooker, which uses steam of the boiling point or above of water in order to improve flavor, to surely detect that water is not supplied to a lid heating plate or that the water stored the lid heating plate shorts during a rice cooking so as to prevent troubles caused by water shortage. - 特許庁

例文

時に鍋内より発生する蒸気を加熱し、鍋面の開口部より米と水に放出させることにより、鍋内を均一かつ乾燥を防止した加熱を行うことができ、炊きムラが少なく鍋内全体の米の食味をより向させることが可能となる。例文帳に追加

Steam generated from the inside of the pot is heated when cooking rice, and is discharged to rice and water from an opening part of a pot upper surface, and the inside of the pot can be uniformly heated while preventing drying, and the taste of boiled rice of the whole pot inside can be further improved by reducing uneven boiling. - 特許庁


例文

載置台2の複数台の炊器Sに対して、前記洗米装置4が各炊器S方の各排米位置に位置を変更することができるように、該洗米装置4を支持体3に平行リンク機構9を介して水平方向に揺動可能に支持する。例文帳に追加

This rice washer 4 is horizontally swingably supported to a support body 3 via a parallel link mechanism 9 to change its position to respective rice discharge positions above the respective rice cookers S, relative to the plurality of rice cookers S on a mount table 2. - 特許庁

器本体1内に内鍋4を着脱自在に収納し、炊器本体1の部を外蓋8により覆い、この外蓋8に内鍋4内で発生した蒸気を排出可能に蒸気筒22を配設し、蒸気筒22内のおねばの昇をおねば検出手段13により検出する。例文帳に追加

An inner pot 4 is detachably housed in the inside of a rice cooker body 1, the upper portion of the rice cooker body 1 is covered with an outer lid 8, a steam cylinder 22 is arranged in the outer lid 8 so as to discharge steam generated in the inner pot 4, the rise of a sticky material in the steam cylinder 22 is detected by the sticky material detecting means 13. - 特許庁

米穀類などと炊き水を部が開口し、開口部周縁に外向きのフランジ状ヒートシール部を備えた包装用容器に充填し、炊して美味しい米を炊くことができるとともに、容易に、かつ確実に、良好なヒートシールおよび密封包装ができる包装米の製法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a packaged boiled rice which comprises charging rice or the like and boiling water into a packaging container having an opening at its upper part and an outward flange-like heat-sealing part at the periphery of the opening part, and boiling the rice to obtain tasty boiled rice, and also which easily and reliably enables favorable heat sealing and hermetically-sealed packaging. - 特許庁

内鍋3と、内鍋3を加熱する加熱手段4と、予熱工程、炊工程及び蒸らし工程の各工程毎に加熱手段4を制御する制御手段14とを備え、制御手段14は、炊工程前半の第1の工程で、内鍋3の温度を沸騰温度まで昇させて維持すると共に、炊工程後半の第2の工程で、内鍋3の温度を沸騰温度未満に降下させて維持することを特徴とする。例文帳に追加

The control means 14 increases the temperature of the inner pot 3 up to the boiling temperature and maintains it in a first step of the first half of the rice cooking process and lowers the temperature of the inner pot 3 up to below the boiling temperature and maintains it in a second step of the second half of the rice cooking process. - 特許庁

例文

例えば、炊ジャーの制御部24は、炊制御における吸水時間、炊げ温度等の制御パラメータを精米度合に応じて複数種類記憶しておき、電動精米機1から受信した精米度合の情報に応じて、複数の制御パラメータの中から1つを選択して炊制御を行う。例文帳に追加

For example, the control section 24 of the rice cooking jar 2 previously stores plural kinds of control parameters, such as water absorption time and cooking temperature, into rice cooking control according to the rice milling parameters and performs the rice cooking control by selecting one from the plural control parameters according to the information on the rice milling degree received from the motor driven rice milling machine 1. - 特許庁

例文

従来の構成では、温度検知手段に異物や水が付着しやすい構成となっていることと、また炊器本体内の送風ファンにより温度検知手段が冷却されることにより、温度検知手段の検知遅れが生じる場合があり、検知遅れが生じると炊量の判定に誤りが生じ、炊きがったごの食味が低下してしまう。例文帳に追加

To provide a rice cooker reducing a detection delay of a temperature detecting means and capable of constantly cooking tasty boiled rice by accurately determining the amount of rice to be cooked. - 特許庁

これによって、炊時に遠赤外線放射部12から遠赤外線を放射するので、その効果によって炊の加熱効率を高め、米の主成分である澱粉の糊化を促進し、炊時消費電力量をこれまでよりも低減させ地球環境に配慮しながらも食味の良いごはんを炊きげることができるものである。例文帳に追加

The far-infrared radiation part 12 thus radiates the far-infrared rays in cooking, the effect improves the heating efficiency of the rice cooking to promote the gelatinization of starch, or the main component of the rice, and lower the power consumption in the rice cooking and cook the tasty boiled rice while taking account of the global environment. - 特許庁

器の釜内に置き、この釜内に発生する蒸気又は熱気を利用して調理に利用する調理用具であって、炊器の釜内に納まる外径の枠体5内にステンレス製棒6を架設して棚部7を形成し、この棚部7から3本以の支柱9を垂下した炊器利用調理棚である。例文帳に追加

In a cooking appliance which is placed in the pot of the rice cooker and uses the steam or the heat generated in the pot of the rice cooker for the cooking, a shelf 7 is formed by stretching a stainless steel bar 6 in an outside frame 5 stored in the pot of the rice cooker, and at least three stays 9 are suspended from the shelf 7. - 特許庁

供給用の多段ローラおよびシャッター分割による計量分割部2を備えた米計量・成形装置の定量分割機構において、駆動モータMAのトルク制御により部多段ローラ4a、4bの回転力を制御することで対象米rの密度を調整可能としたトルク制御手段31を備える。例文帳に追加

The fixed-quantity division mechanism for a boiled rice measuring-molding device includes: a boiled rice-supplying multiple roller; a measuring/dividing part 2 via shutter division; and a torque control means 31 where control of the rotation power of upper multiple rollers 4a, 4b by the torque control of a driving motor MA enables adjustment of the density of an objective boiled rice r. - 特許庁

これによって、蒸気を鍋方から米に供給することができ、乾燥をなくし、また、凸部19が喫水面より高いため、水垢が温度検知手段21の接触する凸部19に到達せず、炊の繰り返しにおいても精度よく温度検知ができ、各炊合数に対して安定した炊性能を確保することができる。例文帳に追加

Thus steam can be supplied to the rice from the upper side of the pot, drying can be eliminated, water stain reaches no protrusion 19 with which the temperature detecting means 21 comes into contact because the protrusion 19 is higher than the draft face, the temperature can be precisely detected even in the repeated rice cooking, and the stable rice-cooking property can be secured to each rice-cooking quantity. - 特許庁

「ちらし寿司」という名称では、主に東日本では江戸発祥の、握り寿司のネタ用の刺身などを寿司に並べた寿司と指し、西日本では生物を使わず、様々な具材を細かく切ったものを酢に乗せた寿司あるいは混ぜ込んだ寿司を指す傾向がある。例文帳に追加

In eastern Japan, the term 'chirashizushi' tends to mean a type of sushi comprising of vinegared rice topped with sashimi slices, i.e. ingredients for nigirizushi (sushi shaped by hand) which originated in the Edo period, while it generally refers in western Japan to a kind of sushi that is made of vinegared rice either mixed with or topped with finely chopped ingredients of various kinds excluding raw foods.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

天正18年(1590年)には貞慶の長男の小笠原秀政が下総国古河藩(現在の茨城県古河市)3万石を与えられ、慶長5年(1600年)の関ヶ原の戦いでは東軍に属し、翌年の慶長6年(1601年)には信濃国信濃田藩(現在の長野県田市)5万石に加増ので転封となる。例文帳に追加

In 1590, Hidemasa OGASAWARA, the eldest son of Sadayoshi was given 30,000 koku of the domain of Koga in the Province of Shimousa (presently Koga City, Ibaraki Prefecture) and belonged to the eastern army at the Battle of Sekigahara in 1600 and was relocated to Shinano-Iida Domain in Shinano Province gaining additional 50,000 koku in 1601.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

限られた下高さであるレンジ台や台所の棚下に、後端部を支点として開閉する蓋を備えた電気炊器を収納し、収納した状態で蓋を開けても棚の下面に蓋が衝突するようなことがなく、自由に開閉させて使用することができる気炊器を実現する。例文帳に追加

To provide an electric rice cooker having an openable lid at a fulcrum located at the rear-end part, to be placed on the gas range or under the kitchen shelf whose heights are limited, so that the lid can freely be opened and shut without the colliding with the under surface of the shelf when the lid is opened. - 特許庁

その結果、予定された食事時間には、電気炊器の方ではごが炊きがって直ぐに美味しい食べられるような状態になっている一方、電気ポット側では所定の温度のお湯が沸いていて、美味しいお茶が飲めるような状態を手軽に実現することができる。例文帳に追加

Therefore, at a preset mealtime, the rice cooker finishes cooking rice so as to serve delicious cooked rice, while the electric kettle finishes heating water at a predetermined temperature so as to serve delicious tea. - 特許庁

二重壁構造の天壁10cに、貫通孔15を穿設することによって外壁と内壁の間に空気通路19を形成し、炊器本体1内部を通過した空気を炊器本体1の部位置である貫通孔15から放出させる。例文帳に追加

An air passage 19 is formed between the outer wall 10a and inner wall 10b by making a through-hole 15, air passed through an interior of a rice cooker main body 1 is released from the through-hole 15 placed at an upper part position of the main body 1. - 特許庁

及び/又は惣菜を充填した弁当の内部雰囲気を窒素ガスに置換することによって、ごや惣菜の風味や外観を長期間維持することが可能になり、弁当の保存性を顕著に向させることができる。例文帳に追加

The internal atmosphere of the lunch box filled up with the boiled rice and/or the daily dishes is substituted by nitrogen gas, whereby the flavors and appearances of the boiled rice and the daily dishes can be kept for a long period of time, so that the preservability of the lunch box can be improved notably. - 特許庁

海苔巻きの製造は、最初、底板を敷いた筒型枠体に海苔を敷き、、具、の順に内容物を詰め、敷いた海苔を畳みこんで、そのあと、押し板で押して成形し、前述のスリットに包丁をいれ、切断して出来がる。例文帳に追加

The production of rolled Sushi is carried out in the following process, a process laying a sheet of dried laver at first on the cylindrical frame body placing a bottom plate, stuffing vinegared rice, various ingredients and vinegared rice in this order and folding the sheet of dried laver and then pressing by a pressing plate, cutting by inserting the knife in the slits. - 特許庁

器本体1内に鍋2を着脱自在に収納し、この鍋2を鍋加熱手段3により加熱し、炊器本体1の面開口部を蓋体10により開閉自在に覆い、蓋体10の内側を構成する加熱板15を蓋加熱手段16により加熱するよう構成する。例文帳に追加

A pot 2 is detachably stored inside a rice cooker body 1, the pot 2 is heated by a pot heating means 3, an upper face opening part of the rice cooker body 1 is openably/closably covered with a lid body 10, and the heating plate 15 constituting the inside of the lid body 10 is heated by the lid heating means 16. - 特許庁

の製造とそれに使用する幾つかの器具に関するものであり、作業負担を軽減すると共に、経済的且つ効率的に実施し得る新規な赤の製造、およびそれを実施し得るで有用且つ新規な構造の通湯機、湯切り台、ならびに蒸し台車を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for preparing red rice (rice boiled together with red beans), capable of reducing work loads and capable of profitably and efficiently being performed, and to provide a hot water-spraying machine, a hot water-draining table and a steaming carriage which are useful for performing the method. - 特許庁

多種類の調味液を適宜選択して設定された量だけ添加することができ、注文に細かく対応した多品種のごを効率良く炊きげることを可能にする調味液添加装置と、それを用いる炊システムを提供する。例文帳に追加

To provide a seasoning liquid (SL) adding device that can properly select varieties of SLs to add only a prescribed quantity to rice and that enables many types of rice corresponding in detail to orders to be efficiently cooked, and also to provide a rice cooking system using the device. - 特許庁

予め土鍋及び金属鍋に適した加熱制御を用意しておき、それぞれの使用時にそれぞれに適した加熱制御を用いることにより両鍋それぞれの利点を生かした美味しい米を炊きげることができる炊器を提供すること。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of cooking delicious rice utilizing respective merits of both earthen pot and metal pot by preparing heating control suitable for the earthen pot and the metal pot and using the heating control suited to each of them when using the each. - 特許庁

面が開口した炊器本体2内に内鍋1を着脱自在に収納し、インバータ回路9により単方向電源4を高周波電力に変換し、内鍋1を加熱コイル3により誘導加熱し、炊時や保温時等の誘導加熱を制御する。例文帳に追加

An inner pot 1 is freely detachably housed inside a rice cooker main body 2 whose upper surface is opened, single direction power 4 is converted to high frequency power by an inverter circuit 9, the inner pot 1 is induction-heated by a heating coil 3, and induction heating when cooking rice and when insulating heat or the like is controlled. - 特許庁

ヒータを装着した放熱板を蓋の内面に配置する電気炊器の蓋構造に関し、放熱板として熱伝導率の小さいステンレス材などを使用した場合に、放熱板に結露した露がごに落下して変質させることを防止する。例文帳に追加

To prevent dew condensed on a heat radiation plate from falling on rice and altering it in the case of using a stainless material or the like of low heat conductivity as the heat radiation plate regarding a lid structure of an electric rice cooker for which the heat radiation plate on which a heater is mounted is arranged on an inner surface of a lid. - 特許庁

鍋蓋24の半径方向外側には、炊鍋本体10からの吹きこぼれを防止するための吹きこぼれ防止用枠体32が設けられ、この吹きこぼれ防止用枠体32の少なくとも端部は半径方向内側に延びている。例文帳に追加

Then a frame body for preventing boiling over 32 is provided in order to prevent boiling over from the body 10, and at least the upper end part of this body 32 is extended inward in the radial direction. - 特許庁

巻き成形シートの衛生面での管理が容易となり、また、巻き成形シートに展開した寿司に具材を安定した状態でトッピングすることができ、さらに、寿司の巻き込み方向の端部同士が見栄えの良い巻き込み状態となるようにする。例文帳に追加

To provide a device for producing rolled sushi facilitating sanitary maintenance of a roll-forming sheet, enabling stable topping of ingredients on a sushi rice spread on the roll-forming sheet, and enabling the end parts of the sushi rice to form a highly attractive rolled-in state together in a rolling-in direction. - 特許庁

これにより攪拌羽根19の全長でもって生ごみを処理槽5の内面からすくいげながら攪拌することになり、生ごみ、とくに米等の粘性をもつ残も団子状態になることなく、ばらつく状態に短時間で攪拌乾燥できる。例文帳に追加

As a result, since garbage is agitated by the full length of the agitation blade 19 while scooping garbage up along the inside surface of the treatment tank 5, garbage, particularly, even viscous leftovers such as boiled rice can be agitated and dried in pieces in a short period of time without bunching up together. - 特許庁

器本体に開閉自在に設けた蓋体5により、炊器本体1に収容される内鍋4の方開口部を開閉し、前記蓋体5に設けられ、加熱手段16を有する放熱板14により、内鍋4内を保温する。例文帳に追加

The upper opening part of an inner pot 4 housed in a rice cooker main body 1 is opened and closed by a lid body 5 freely openably and closably provided on the rice cooker main body and the inside of the inner pot 4 is heat-insulated by a heat radiation plate 14 provided on the lid body 5 and provided with a heating means 16. - 特許庁

精白米の表面にアルファ−化した皮膜が形成され、この皮膜が白度を向させ炊することが出来るので、炊加水する時に、この米成分のアルファ−化皮膜が積極的に吸水し皮膜を形成し、内部の胚乳部の成分の溶出を防ぐので、白濁を防止することができることを見出した。例文帳に追加

The method comprises subjecting polished rice to mixing agitation with a polishing material to coat the surface of the rice grains with pregelatinized film. - 特許庁

液晶表示パネル11と炊器1の器体外殻に形成された覗き窓12の窓縁12aとの間が離隔されており、炊器1内に備わる液晶スペーサ14には、記の離隔隙間Sbでシート部材13を受ける壁面部14dが一体成形されている。例文帳に追加

The liquid crystal display panel 11 and the window edge 12a of the inspection hole 12 formed on the outer shell of a rice cooker 1 are spaced from each other, and a liquid crystal spacer 14 provided inside the rice cooker 1 is integrally molded with a wall face portion 14d for receiving the sheet member 13 in the separation clearance Sb. - 特許庁

後、通常保温モードと通常保温モードよりも高い温度で保温する高温保温モードとの選択された保温モードでの保温を行う制御手段と備え、高温保温モードはご量に応じて加熱制御を変えて実行するようにして、記の目的を達成する。例文帳に追加

This electric rice cooker has a control means for reserving heat in a selected heat reserving mode of an ordinary heat reserving mode and a high temperature heat reserving mode for reserving heat at the temperature higher than the ordinary heat reserving mode after cooking rice, and attains the purpose by performing the high temperature heat reserving mode by changing heating control in response to the boiled rice quantity. - 特許庁

初期から蒸気発生手段の水がない場合に、加熱により蒸気発生手段自体およびその周辺部が温度昇して変形したり故障したりすることをなくした炊器を提供することを目的とするものである。例文帳に追加

To provide a rice cooker in which the possibility of deformation or a breakdown of a steam generating means itself or its surrounding parts by a temperature rise by heating when no water is found in the steam generating means cleared from an early stage of cooking rice. - 特許庁

高頻度加水比を検知し、使用者が高頻度加水比となる水量を確認しながら水加減ができることにより使用者の望ましい硬さを実現し、いつもの好みの食感のが炊けるように炊性能を向させること。例文帳に追加

To detect a high-frequency water adding ratio, allow a user to adjust the water quantity while confirming the water quantity to be the high-frequency water adding ratio, achieve the hardness desired by the user, and cook the rice with the usual texture of the user's preference. - 特許庁

給水タンク31は給水タンク収納部32に着脱自在に収納され、給水タンク31の貯水水位面高さよりも方で、且つ炊器本体23に給水手段36を設置したことにより、給水タンク31が着脱自在な炊器となる。例文帳に追加

A water supply tank 31 is detachably enclosed in a water supply tank storage part 32, and a water supply means 36 is installed at a cooker body 23, above the water storage level height of the water supply tank 31 to provide the rice cooker with the detachable water supply tank 31. - 特許庁

少なくとも一個以卵が入る容器(1)に、卵を保護する蓋(2)をつけ、水滴の溜まる場所(3)を設けた炊器用蒸し器で炊するとゆで卵ができ、保温状態で60分〜70分過ぎると温泉卵ができる。例文帳に追加

When rice is cooked with a steamer for a rice cooker in which a lid 2 to protect eggs is attached to a container 1 that can accommodates at least one or more eggs, and a place 3 to gather waterdrops is provided, boiled eggs are obtained and after a lapse of 60 to 70 minutes in the insulating state, soft-boiled eggs can be obtained. - 特許庁

ターンテーブル21面に成形米Rを定置させる成形下型22を備え、成形下型22の両端には、当該成形下型22に定置されている成形米Rの両側を保持するための爪状の押え部22aを形成する。例文帳に追加

A lower forming mold 22 for fixing the formed rice R is placed on the upper face of a turn table 21, and nail-formed pressing parts 22a for holding both sides of the formed rice R fixed on the lower forming mold 22 are placed at both ends of the lower forming mold 22. - 特許庁

コンパクトで、高火力で沸騰継続時間を長くしても御粘の吹きこぼれを確実に防止でき、取扱性、清掃性を向させることができ、コストを抑制できる蒸気分離容器と、この蒸気分離容器を用いることで美味しいごを炊くことのできる炊器を得る。例文帳に追加

To provide a compact steam separating container capable of preventing sticky rice juice from boiling over even if the boiling continuing time with high thermal power is extended, improving the handling ability and cleaning efficiency, and inhibiting the cost increase; and a rice cooker capable of boiling rice deliciously by using the steam separating container. - 特許庁

枠2の外側下面部に対向する外側面部が外枠3に形成されており、枠2の外側下面部の一部を外枠3により外方から覆って、炊器としての外観品位が向する。例文帳に追加

An outside upper face part facing the outside lower face part of an upper frame is formed in the outer frame 3, and a part of the outside lower face of the upper frame 2 is externally covered with the outer frame 3 to improve the external appearance quality as a rice cooker. - 特許庁

ガスバーナを有する下ケース2と、炊釜を有するケース4とで構成されると共に下ケース2のケース4が着脱自在に載置され、ケース4側に電気的に保温する保温機能が設けられると共に下ケース2側に電気的な制御手段が設けられたセパレート型ガス炊器である。例文帳に追加

A separate type gas rice cooker made up of a lower case 2 having a gas burner, and an upper case 4 having a rice cooking pot, and the upper case 4 is mounted detachably on the lower case 2, an insulating function to insulate electrically is provided on the upper case 4 side, an electrical control means is provided on the lower case 2 side. - 特許庁

貯米部Aと下方に向けて米を案内可能なジャケット1を設けた洗浄部Bと炊器2を設けている炊部Cとを側からその順に配置し、該ジャケット1から米を投下および阻止可能な投下弁3を下端部に着脱自在に設けた投下弁軸を昇降可能に設け、該投下弁軸4の昇位置において、モ−タ5を逆転してカムにより投下弁軸4の側への移動を規制する洗米炊装置。例文帳に追加

The rice cooker is liftably provided with the feeding valve stem freely attachably and detachably provided with the feeding valve 3 capable feeding and obstructing the rice from the jacket 1 at the bottom end, and a motor 5 is rotated reverse in the ascending position of the feeding valve stem 4 to regulate the upward movement of the feeding valve stem 4 by a cam. - 特許庁

この発明に係るジャー炊器は、ジャー炊器の外郭を構成し、部が開口した容器状をなす本体と、本体に着脱自在に収納される内釜と、内釜の方を自在に開閉し、水分を保持する連続気孔を備えた多孔質カーボンから成り、重量が変化可能な内蓋と、を備えたものである。例文帳に追加

The jar rice cooker includes: a body configuring an outer shell of the jar rice cooker and having a container shape with an open upper part; an inner pot detachably held in the body; and the inner lid with variable weight property comprising porous carbon having continuous pores retaining water therein, with which an upper part of the inner pot is freely opened and closed. - 特許庁

この洗米炊装置は、方に伸びる支柱を有する支持フレームの部に貯米庫が設けられ、貯米庫の下方に洗米槽が設けられ、支持フレームの下部に炊処理部が設けられてなり、外部の空気を吸入して洗米槽および貯米庫の少なくとも一方に冷却風として供給する冷却風供給機構が設けられている。例文帳に追加

The rice washing and cooking apparatus is provided with: the rice storage on the upper part of a supporting frame having a support extending upward; the rice washing tub under the rice storage; a rice cooking processing part at the lower part of the supporting flame; and a cool air feeding mechanism which sucks external air and feeding it to the rice washing tub and the rice storage as cooled air. - 特許庁

衝撃が加わった場合、さらに、加熱及び冷却を繰り返した場合にもフェライト部材に割れ欠けが生じず、また、これが外れることもなく、炊性能の低下や異音の発生を防止することができると共に、熱効率をより向させ、炊性能をより向させることのできる電磁調理器用加熱装置を提供する。例文帳に追加

To provide a heating device for an electromagnetic cooker capable of improving heat efficiency and rice cooking performance while preventing degradation in rice cooking performance and the generation of noise without causing cracks in a ferrite member or the detachment of the ferrite member even when impact is applied thereto and heating and cooling are repeated. - 特許庁

基材フィルムの一方の面に、無機酸化物の蒸着膜を設け、次いで、該無機酸化物の蒸着膜のに、プライマ−剤層、印刷模様層、および、ラミネ−ト用接着剤層を順次に設け、更に、該ラミネ−ト用接着剤層のに、ヒ−トシ−ル性樹脂層を設けたことを特徴とする無菌米充填容器用蓋材およびそれを使用した無菌包装米に関するものである。例文帳に追加

The lid material in which a vapor deposition film of an inorganic oxide is formed on one side of a base material film, a primer layer, a printed pattern layer, an adhesive layer for lamination are formed in turn on the vapor-deposition film, and a heat-sealing resin layer is formed on the adhesive layer and the aseptically packed rice with the use of it are concerned. - 特許庁

記セラミック粒は硅石であり、記重りはマイナスイオン放出セラミックボール、トルマリンボール、遠赤外線放出ボールまたは麦石ボールである。例文帳に追加

The ceramic grains are vermiculite, and the weight is a negative ion emitting ceramic ball, a tourmaline ball, a far infrared ray emitting ball or a maifanshi ball. - 特許庁

例文

時間が経過しても型崩れせずに、成形米の形状を常時維持しておくことができ、また型の洗浄作業を容易なものとし、且つメンテナンスを向する。例文帳に追加

To provide a cooked-rice molding device causing no deformation even when time goes on so as to always retain the shape of the molded cooked rice, and facilitating work to wash upper molds so as to be improved in maintenance. - 特許庁

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