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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Soft flourの意味・解説 > Soft flourに関連した英語例文

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Soft flourの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 43



例文

Udon noodles are made from dough made by mixing two types of wheat-flour, soft wheat-flour and semi-hard wheat-flour, and applying some salts. 例文帳に追加

うどんの麺は、薄力粉・中力粉に若干の塩を加えた生地から作られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

WHEAT HAVING HIGH SUITABILITY FOR SOFT FLOUR AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

薄力粉適性の高い小麦とその作出方法 - 特許庁

To provide rice flour bread having a reduced stuffy smell being an unpleasant smell and an excellent flavor and rice flour bread being soft and moist with the passage of days.例文帳に追加

不快臭であるムレ臭を低減した風味良好な米粉パンを提供すること。 - 特許庁

The heat-treated wheat flour for pancake is produced by indirectly heating medium wheat flour and/or soft flour at 75-85°C for 5-15 min.例文帳に追加

中力粉および/または薄力粉を75〜85℃の条件下で5〜15分間間接加熱することを特徴とするホットケーキ用熱処理小麦粉。 - 特許庁

例文

The students like the soft, moist rice flour bread. 例文帳に追加

生徒たちは,やわらかくてしっとりしている米粉のパンが好きだ。 - 浜島書店 Catch a Wave


例文

To provide bread giving a good moist, soft and crispy texture, and a grain flour composition and a wheat flour composition for making the bread.例文帳に追加

しっとりソフトで歯切れの良い食感を有するパン、並びにそのパンを作るための穀粉組成物及び小麦粉組成物を提供すること。 - 特許庁

Preferably, the high-protein soft wheat flour contains 0.2-30 pts.mass based on 100 pts.mass of the wheat flour.例文帳に追加

好ましくは、前記高蛋白軟質小麦粉を、前記小麦粉100質量部に対し0.2〜30質量部含有させる。 - 特許庁

any of various soft sweet desserts thickened usually with flour and baked or boiled or steamed 例文帳に追加

通常、小麦粉で濃くされた様々な柔らかくて甘いお菓子で、焼いたり、煮たり、蒸したりされる - 日本語WordNet

The first imported Udon noodles were believed to have been 'soft noodles made merely by kneading flour.' 例文帳に追加

伝来した頃のうどんは「単に粉をこねただけの柔らかな麺」といわれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To solve problems such that a wheat flour-processed material cooked in soup repeatedly or for a long time such as boiled noodles, noodles boiled in miso soup, flour dumplings boiled in soup, a tube-shaped flour paste cake, etc., gives too soft eat feeling and falls apart while cooking to make the soup cloudy or the like.例文帳に追加

煮込みうどん、ほうとう、すいとん、ちくわぶなど汁中で繰り返しまたは長時間加熱される小麦粉加工品は、食感が柔らかくなり過ぎ,また煮崩れを起こし、汁が濁ったりする。 - 特許庁

例文

The mixed flour for a baked wheat flour food contains high-protein soft wheat flour obtained by milling and classifying wheat and soft wheat with 12 mass% or more of protein content, and has a sugar content of below 0-10 mass%.例文帳に追加

小麦粉と、軟質小麦を製粉し分級して得られた蛋白質含量が12質量%以上の高蛋白軟質小麦粉とを含有し、砂糖の含有量が0〜10質量%未満であることを特徴とする小麦粉焼成食品用ミックス。 - 特許庁

This wheat flour for cake is produced by compounding (A) wheat flour containing fine powder particles having particle diameter of52 μm in an amount accounting for75% of the total number of particles and derived from hard wheat flour or medium wheat flour with (B) soft wheat flour at a weight ratio of 10:90 to 65:35.例文帳に追加

強力小麦粉又は中力小麦粉から得られた粒径が52μ以下の微粉粒子数が全粒子数の75%以上を占める小麦粉と、薄力小麦粉とを、10:90〜65:35の重量比率で配合してなることを特徴とする菓子用小麦粉;上記菓子用小麦粉を使用して得られた菓子;上記菓子用小麦粉を使用することを特徴とする菓子の製造方法。 - 特許庁

The process comprising, in order, adding water to ground glutinous rice powder such as refined rice flour (ground glutinous rice) or mochi-ko (rice cake flour), kneading until soft, adding sugar or starch syrup, and kneading on heating. 例文帳に追加

白玉粉(もち米を挽いたもの)や餅粉など、もち米をひいてできた粉に水分を加え軟らかく練り、そこへ砂糖や水飴を加えた後に加熱をしながら練る製法。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a soft-type pet food including soybean protein without using wheat flour nor wheat flour-originated material having possibility to cause wheat allergy, and a health-promoting function for pet animals.例文帳に追加

小麦アレルギーを引き起こす可能性のある小麦粉および小麦由来の素材を使用せずに、大豆蛋白を含有するペットの健康増進作用の高いソフトタイプのペットフードとする。 - 特許庁

The Chinese meat bun contains grain flour obtained by combining soft flour with one or more kinds of starch and modified starch and has a crude protein content of ≥4.5 mass% and <8.7 mass%.例文帳に追加

薄力粉と、澱粉及び加工澱粉から選択される1種又は2種以上を組合せ、粗蛋白量が4.5質量%以上、8.7質量%未満である穀粉類を含有する中華まん類。 - 特許庁

The processed food comprises an ingredient containing the cooked rice and/or the prepared food and a wrapping body for wrapping whole surface of the ingredient and the wrapping body is a kneaded and heated product containing soft flour, strong flour and oil and fat.例文帳に追加

米飯及び/又は惣菜を含む具材と、この具材全面を包容する包容体とを具備し、前記包容体は、薄力粉、強力粉、及び油脂を含む混練加熱物であることを特徴とする加工食品。 - 特許庁

The dough for the pizza is especially prepared by mutually mixing 40-60 wt.% of the strong flour with 5-25 wt.% of the soft flour, 0.5-5.0 wt.% of the powdered green tea, 0.5-2.0 wt.% of a dry yeast, 25-45 wt.% of water and 0.3-3 wt.% of salt.例文帳に追加

特に、ピザ用生地は、強力粉を40〜60重量%と、薄力粉を5〜25重量%と、抹茶を0.5〜5.0重量%と、ドライイーストを0.5〜2.0重量%と、水を25〜45重量%と、塩を0.3〜3重量%とを混ぜ合わせたものとした。 - 特許庁

When frying tempura, the fluid batter of soft flour and beaten egg is removed from tempura ingredients by bits. 例文帳に追加

天ぷらを作る時に天ぷらだねにつけた、薄力粉と溶き卵と水からなる液状の衣が、油に入れる際に少量ずつたねから離れる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This noodle is obtained by following steps; strong flour and soft flour are mixed as main raw materials, a liquid cheese added butter and whipped cream is mixed thereinto and kneaded, the resultant is extended to a noodle strip and the noodle strip is cut up into noodle threads.例文帳に追加

強力粉と薄力粉とを混合した小麦粉を主原料とし、これにバター及び生クリームを加えた液体チーズを混入して練り上げたものを板状に延ばして麺帯とし、これを細く切断して麺線状に形成したものである。 - 特許庁

This green tea-containing pizza is obtained by mutually mixing strong flour with soft flour, powdered green tea, a yeast fungus and water, preparing a dough for the pizza, extending the dough for the pizza into the form of a flat plate, topping the top surface of the extended dough with a cheese, further topping green tea leaves from the upper part thereof and baking the resultant dough.例文帳に追加

強力粉と、薄力粉と、抹茶と、イースト菌と水とを混ぜ合わせてピザ用生地を作り、同ピザ用生地を平板状に延ばして上面にチーズをトッピングし、さらに、その上から茶葉をトッピングして焼き上げる。 - 特許庁

In producing bread, bread having excellent texture such as rice cake-like texture, soft feeling, moist feeling, and melting-in-mouth feeling is efficiently produced in excellent reproducibility by blending rice cake-wheat flour as a part of a raw material constituting a dough with Yudane (material obtained by mixing wheat flour with hot water and pregelatinizing starch in wheat) and/or pregelatinized modified starch.例文帳に追加

パン類の製造に際して、生地を構成する原料の一部としてモチ性小麦粉と、湯種及び/又はα化加工澱粉とを配合することにより、モチ性食感、ソフト感、しっとり感及び口溶け感等の食感に優れたパン類を再現性良く、しかも効率的に製造する。 - 特許庁

To provide a starch composition for producing cake, capable of stably producing cake even industrially with high dough foam stability in the dough heating process through forming stable cake dough even when wheat flour is wholly replaced by starch as grain flour, and also giving cake excellent in palate feeling including soft touch, resilience, meltability in the mouth and moisture feeling, difficult to achieve with wheat flour alone.例文帳に追加

穀粉として小麦粉を澱粉に全量置換した際にも、安定なケーキ生地を形成し、加熱工程における生地の泡沫安定性に優れて工業的にも安定生産可能であり、しかも、小麦粉のみでは達成が困難な、ソフト感、弾力、口溶け、しっとり感などの食感に優れた、ケーキ類製造用澱粉組成物を提供する。 - 特許庁

A 'cold water peddler' in particular is introduced like this, "On a summer day, the vendors take water from a pure fountain and sell it with white soft sugar and rice-flour dumplings for four mon (unit of currency) per bowl, or eight mon at customer's request, and more sugar is added if it is sold for twelve mon. 例文帳に追加

中でも「冷水売り」は"夏日、清冷の泉を汲み、白糖と寒さらし粉の玉を加え一椀四文で売る、求めに応じて八文、十二文で売るときは糖を多く加える也。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for producing bread having improved qualities such as mellow and soft and having oven spring, volume and natural sweetness and flavor originated in flour by using a leaven kneaded with warm water.例文帳に追加

湯捏種を使用することにより、しっとりした柔らかさを有し、オーブンスプリングと容積を有し、また小麦粉に由来する自然な甘味と香を有する等品質の向上を図る。 - 特許庁

To provide a method for producing noodles having soft and sticky eat feeling with rich in smoothness so as to maintain the eat feeling and taste of original wheat flour.例文帳に追加

この発明は、ソフトでモチモチしており且つ滑らかさに富んだ良好な食感を有し、小麦粉本来の食味や風味に優れた麺類の製造方法ならびにその製造方法で製造される麺類を提供することを目的とする。 - 特許庁

The portable food product is such that filling including boiled rice is wrapped with soft outer skin whose main raw material is wheat flour and water, and the outer skin is baked so as to be integral with the filling.例文帳に追加

米飯を含むフィリングが、小麦粉と水を主要な原料とする柔軟な外皮で包まれており、前記外皮は、前記フィリングと一体に焼き上げられたことを特徴とする、携帯可能食品とする。 - 特許庁

The obtained bread has specific texture such as springy texture, soft feeling, and melting-in-mouth feeling, and taste of enhanced fragrance and sweetness derived from wheat flour and excellent flavor.例文帳に追加

本発明によって製造されるパン類は、特有のモチモチ感、ソフト感、口溶け感等の食感と、小麦由来の香りや甘味が増強された味覚を有し、食味に優れたパン類を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing wheat flour puffed food which retains a soft and moist eat feeling (touch feeling) while retaining an original flavor without imparting bitterness, unpleasant odor, and greasy feeling when eating, and is suppressed in deterioration.例文帳に追加

本来の風味を維持したまま、苦味や不快な臭気および、食したときのくちゃつきを感じることなく、柔らかく、しっとりした食感(触感)を維持した、老化が抑制された小麦粉膨化食品を製造すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a wafer, capable of producing the light and soft wafer having a good flavor, a good melting property in mouths and a smooth texture, and not having the smell of wheat flour, the smells of oils and fats, etc.例文帳に追加

小麦粉臭や油脂臭等がなく良好な風味を有し、軽くソフトで、口溶けがよく滑らかな食感を有するウエファースの製造法を提供する。 - 特許庁

Further, it is preferable that ≥60 vol% natural silica sand being the basic material, ≤25 vol% water soluble clay ghassool and ≤15 vol% soft wheat flour are blended.例文帳に追加

さらに基材である天然珪砂は60体積%以上粘結剤は水溶性粘土ガスール25体積%以下薄力小麦粉15体積%以下で配合するとよい。 - 特許庁

The rice bread crumbs for fry are obtained by adding at least one powdery material selected from starch, dietary fibers and soft wheat flour to rice bread grains produced from raw material consisting mainly of rice powder to make them lie between the rice bread grains.例文帳に追加

主に米粉を含む原料から製造された米パン粉粒子に、澱粉、食物繊維および薄力粉の群から選ばれる少なくとも1つの粉末材料を混合して米パン粉粒子間に介在させたことを特徴とするフライ用米パン粉。 - 特許庁

To develop deep-frying batter flour usable as highly hydrous batter, allowing deep-fried food after cooking in oil to have soft palate feeling excellent in crispy feeling and taste, and enabling retention of the palate feeling even after the lapse of long time at normal temperature or in freezing after cooking in oil.例文帳に追加

高加水のバッターとして使用でき、油ちょう後のフライ食品をソフトで、サクサク感や、口当たりに優れた食感となし、油ちょう後に、常温或いは冷凍で長時間経過してもその食感を維持させうるフライバッター用粉を開発すること - 特許庁

The baked fish ball keeping the soft texture as it is at normal temperature or in refrigerated state, free from fishy smell and nice to eat is produced by applying taste and flavor to minced flesh and bone of boiled fish without adding a binder such as starch and wheat flour, forming the seasoned meat, baking to apply scorch color and leaving the product to cool.例文帳に追加

茹でた魚の骨ごとのすり身に、澱粉や小麦粉などのつなぎ材を混合せず、味と香りをつけて成形し、焼き色をつけて、放冷し、常温でも、冷蔵でも、そのままで柔らかく、生臭くなく食べやすいことを特徴とする。 - 特許庁

The ground meat processed food is obtained through adding pasted material comprising pregelatinized wheat flour, oil and fat, and water, to dough so as to make the food have novel flavor, soft palate feeling and excellent formability.例文帳に追加

α化した小麦粉、油脂類及び水を含む練製物を生地に添加することにより、従来にない新規な風味を有し、さらに食感も軟らかく成型性にも優れた挽肉加工食品類が得られることをを見出し、本発明を完成させた。 - 特許庁

To provide findings that a food of boiled doughs or a food of boiled and baked doughs produced through a step of fermenting a dough comprising a grain flour as a main raw material and boiling the dough and further passing through baking provides a food having a soft rice cakelike texture fit for Japanese preference as compared with conventional crispy texture.例文帳に追加

穀類粉末を主原料とした生地を発酵させ、茹で上げる工程、さらにはベイキングを経て製造した茹でパン類食品もしくは茹で焼きパン類食品が、従来のクリスピー感に対して、より日本人の嗜好に合った、もちもち食感を備えた食品となることを見出したものである。 - 特許庁

The sponge dough comprising 100 parts by mass of wheat flour and preferably 10-80 parts by mass of dried fruits is used to give a variety bread having an excellent flavor, volume and inner phase, a soft palatability and high aging resistance.例文帳に追加

中種生地に使用する小麦粉100質量部に対し、乾燥果実を好ましくは10〜80質量部含有する中種生地を使用して得られたバラエティブレッドは、風味がよく、体積、内相とも良好で、ソフトな食感で老化耐性も高い。 - 特許庁

The production method capable of obtaining soft fried dough cookie having crispy feeling comprises adding powdery dried potato as a raw material in an amount of10% to wheat flour and controlling formulation amount of water to 28-33% based on total amount.例文帳に追加

本発明のカリントウは、原料として粉末状の乾燥ポテトを小麦粉に対して」10%以下の量を添加すると共に、水の配合量を全体量の28〜33%に制御することによって、柔らかくてサクサク感のあるカリントウを得ることができる製造方法を見いだしたものである。 - 特許庁

To use a nutritionally excellent and general-purpose food material derived from soybean without using a synthetic additive in order to obtain a product having the same soft texture as product under just baked conditions even when thawed after freeze storage, particularly thawed with microwave oven in frozen baked flour product.例文帳に追加

冷凍した焼成小麦粉製品において、冷凍保存後の解凍時特に電子レンジで解凍した時でも焼き立てと同じような軟らかな食感を有する製品を得るために、合成添加剤などを使わず、汎用の食品素材で栄養的も優れた大豆由来の素材で可能とする 。 - 特許庁

To provide a hot-water blend suitable for bread that has an unique chewy texture with despite being soft through making the best use of the characteristics inherent in wheat flour and rice, is provided with rice deliciousness as well, and is also suppressed in deterioration, to provide a method for producing high-quality bread using the hot-water blend, and to provide also such high-quality bread made using the method.例文帳に追加

小麦粉と米の有する特徴を生かし、ソフトでありながらモチモチ感のある独特の食感を有すると共に、米の旨みをも加味し、さらに老化を抑制したパン類に好適な湯種を提供すること、及びこの湯種を用いて高品質のパン類を製造する方法を提供し、さらにこの方法を用いて作られる品質の優れたパン類を提供することを課題とする。 - 特許庁

The method for producing a dry, semi-moist, or soft-dry pet food includes coating 100 pts.mass of oil and fat heated and kneaded at a temperature of 70-150 °C for 5-30 minutes to be caked at a temperature of 40°C or lower with the paste containing 10-200 pts.mass of cereal flour and/or starch.例文帳に追加

70℃以上150℃以下で5分間以上30分間以下加熱混練処理を行った、40℃以下で固化する油脂100質量部に対し穀粉及び/又は澱粉10〜200質量部を含むペーストにより被覆することを特徴とするドライタイプ又はセミモイストタイプ又はソフトドライタイプのペットフードの製造方法である。 - 特許庁

In the method for producing a bread containing dried fruit, raw material flour is blended with glutinous species (waxy species) gelatinized hydroxypropyl starch to produce a bread containing dried fruit for preventing the retrogradation of the same attributable to the effects of a dried fruit kneaded therein so as to sustain the soft texture of the bread at production for a long period.例文帳に追加

ドライフルーツ入りパン類の製造において、原料粉にもち種(ワキシー種)のα化ヒドロキシプロピルでん粉を配合することにより、練り込んだドライフルーツの影響による老化を防止して、パン類の製造時のソフトな食感を長期にわたり持続するドライフルーツ入りパン類を製造する。 - 特許庁

The flour paste contains 2-10 mass% of starch, 8-45 mass% of oil and fat and 8-30 mass% of sugar, wherein the oil and fat contain 5-45 mass% of ester exchange oil and fat produced by subjecting an oil-and-fat compound containing70 mass% of perm separation soft part oil having iodine number of 52-70.例文帳に追加

澱粉類2〜10質量%、油脂8〜45質量%、及び糖類8〜30質量%を含有し、上記油脂は、ヨウ素価52〜70のパーム分別軟部油を70質量%以上含む油脂配合物をエステル交換したエステル交換油脂5〜45質量%(組成物基準)を含んでいることを特徴とするフラワーペースト類。 - 特許庁

例文

To provide wheat gluten fine powder to be used together with rice powder for baking, enabling offering soft bread having uniform texture and excellent taste, and is less liable to cause caving even in the case of any kind (breed and place of production of rice) and distribution of particle diameter of rice flour, to provide a method for producing the fine powder and to provide powdery mixture for baking.例文帳に追加

製パンのために米粉と共に用いる小麦グルテン微粉であって、米粉の種類(米の品種や産地)や粒子径分布がいずれであっても、柔らかく、きめが揃って食味に優れ、ケービングが生じ難いパンを提供できる小麦グルテン微粉と、その製造方法、及び製パン用粉末混合物の提供。 - 特許庁

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