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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > baking qualityの意味・解説 > baking qualityに関連した英語例文

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baking qualityの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 79



例文

QUALITY IMPROVER FOR CONFECTIONERY OR BAKING例文帳に追加

製菓、製パン用品質改良剤 - 特許庁

To provide a support device or the like for baking capable of improving the baking efficiency of bread or improving baking quality by performing baking management according to peculiar circumstances of a baking line.例文帳に追加

パン製造ラインの固有の事情に合致した製造管理を行うことで、パンの製造効率の向上や製造品質の向上を図ることができる、パン製造の支援装置等を提供すること。 - 特許庁

To provide a whey powder as a substitute for skimmilk powder having superior baking properties equal to or better than those of the skimmilk powder and used as a quality improver for baking, and to provide a method for producing the whey powder, a quality improver for baking, a method for producing the quality improver for baking, and a method for baking and bread.例文帳に追加

脱脂粉乳代替物として、脱脂粉乳と同等以上の優れた製パン性を有し、製パン用品質改良剤として使用されるホエイパウダー、その製造方法、製パン用品質改良剤、その製造方法、製パン方法、およびパンを提供する。 - 特許庁

To provide a baking auxiliary tool advantageous to maintain high quality of a baking object, and advantageous to reduce cost.例文帳に追加

焼成対象物の高い品質を維持するのに有利であり、更にコスト低廉に有利な焼成用補助治具を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for improving baking quality of bread dough comprising rice flour as a main raw material.例文帳に追加

米粉を主原料とするパン類生地の製パン性改良方法の提供。 - 特許庁


例文

To manufacture, with a good productivity, a moisture conditioning tile which is excellent in quality and performance without using a baking method.例文帳に追加

焼成法を使用せずに、品質性能に優れた調湿タイルを、生産性良く製造する。 - 特許庁

To provide a method for producing a bread dough, by which the quality of the bread dough produced by a sponge dough method is modified to improve the quality of bread produced by baking the bread dough.例文帳に追加

中種生地法により生成されるパン生地の品質を改質して、同パン生地を焼成して生成されるパンの品質を向上させる。 - 特許庁

To provide a hearth for baking a fermented food of wheat flour, which causes neither unevenness of baking nor a steamy smell and has no quality dispersion is a product to be baked and obtained by baking a fermented food of wheat flour represented by Neapolitan pizza at a high temperature and is suitable for a food service industry, a pot for baking the same and a method for baking the same.例文帳に追加

ナポリピザに代表される小麦粉発酵食品を高温で焼成しても焼成むらや蒸れ臭気が発生せず、且つ焼成して得られる製品の品質にばらつきがない外食産業に適する小麦粉発酵食品の焼成用炉床、その焼成用窯およびその焼成方法を提供する。 - 特許庁

To provide a pre-baking conveying device capable of improving productivity by shortening a substrate receiving and delivering time to upstream/downstream processes and conveying the substrate at the same time as pre-baking processing without generating quality failures such as elevating/lowering pin unevenness and suction hole unevenness caused by a conventional pre-baking device.例文帳に追加

上下流工程への基板受け渡し時間を短縮することによる生産性向上と従来のプリベーク装置に起因する昇降ピンムラや吸着穴ムラなどの品質不良を生じることなく、プリベーク処理と同時に搬送可能なプリベーク搬送装置を提供する。 - 特許庁

例文

Since the unsaturation degree histogram is varied in response to the progress of the baking treatment, quality of the residual gas is grasped by computation and comparison in the unsaturation degree histogram, and a progress situation of the baking treatment is grasped together therewith.例文帳に追加

不飽和度ヒストグラムはベーキング処理の進行に応じて変化するので、不飽和度ヒストグラムの演算や比較により残留ガスの質を把握するとともに、ベーキング処理の進行状況を把握することができる。 - 特許庁

例文

To provide a method for baking bread, capable of simultaneously baking different plural kinds of bread in same oven and excellent in quality, especially baked color and texture.例文帳に追加

異なる複数種類のパンを同一のオーブン内で同時に焼成する、しかも品質、特に焼き色と食感に優れたパンの焼成方法の提供。 - 特許庁

To provide a technology for quantity production capable of uniformly and economically performing solid-phase reaction baking on powder received in a sagger while preventing dispersion of baking quality between its surface layer and inside.例文帳に追加

匣鉢に収納した粉体を表層部と内部との間で焼成品質のバラツキが生じないように均一に、しかも経済的に固相反応焼成することができる量産化技術を提供する。 - 特許庁

Above all, the whey exhibiting pH≤7.0 is heat-treated at a high temperature of ≥121°C, to thereby afford the quality improver for baking having120 mg/100 g lactulose content and proper baking properties.例文帳に追加

中でもpH7.0以下を示すホエイを、121℃以上の高温加熱処理することにより、ラクチュロース含量が120mg/100g以上で、良好な製パン性を有する製パン用品質改良剤が得られる。 - 特許庁

To prevent the deterioration in quality of bread and accelerate the cooling of a baking chamber by preventing bread from being left closed in the baking chamber after finishing the bread making.例文帳に追加

製パン終了後、パンが焼成室に密閉されたまま放置されることのないようにして、パンの品質の低下を防ぎ、また焼成室の冷却が進むようにする。 - 特許庁

To manufacture a high-quality and inexpensive color filter with improved productivity by reducing a baking time of a resist as well as uniformly baking the resist.例文帳に追加

レジストの焼成時間を短縮するとともにできるだけむらなく焼成することで、生産性を向上し、しかも高品質で安価なカラーフィルタを製造する。 - 特許庁

Furthermore, when 1-18 (mass%) of stabilized titanium alkoxide solution is added, the quality of the electrode film after baking is improved.例文帳に追加

更に、安定化したチタンアルコキシド溶液を1〜18(mass%)添加すると、焼成後の電極膜の膜質が改善される。 - 特許庁

To produce burnt lime of homogeneous quality by stabilizing the preheating conditions of a baking oven into which a preheated limestone is fed.例文帳に追加

予熱された石灰石が供給される焼成炉の予熱条件を安定させ、均一な品質の生石灰を得る。 - 特許庁

The quality improver for meat processed food contains at least one selected from mineral-preparation raw materials obtained by baking plants, as an active ingredient.例文帳に追加

植物を焼成することによって得られるミネラル製剤用原料から選ばれた少なくとも1種を有効成分として含有する。 - 特許庁

To provide a vibration welding apparatus capable of suppressing the occurrence of trouble such as abrasion, baking or the like and capable of contributing to the enhancement in the precision and quality of vibration welding.例文帳に追加

摩耗、焼付等の不具合の発生を抑制でき、振動溶着の高精度化、高品質化に貢献できる振動溶着装置を提供する。 - 特許庁

To provide a tool for baking electronic parts able to manufacture the high quality electronic parts of stable characteristics.例文帳に追加

安定した特性を示す高品質な電子部品を製造しうる電子部品焼成用治具を提供すること。 - 特許庁

To provide a capacitor comprising a high-quality dielectric layer which is formed in a short baking time.例文帳に追加

短い焼成時間で形成することができ、且つ高品質な誘電体層を備えるコンデンサとその製造方法を提供する。 - 特許庁

To restrain an artifact caused by baking to provide a high quality of image, without conducting complicated and troublesome work in every photographing.例文帳に追加

煩雑な作業を撮影ごとに行わずとも、焼き付きに起因するアーティファクトを抑制して高画質の画像を得ることができる。 - 特許庁

To provide a rolling bearing with high quality capable of prolonging a baking life by effectively utilizing filled grease.例文帳に追加

充填されたグリースを有効的に利用することにより焼付き寿命を延長し、高品質にすることができる転がり軸受を提供する。 - 特許庁

The quality improver for baking comprising the whey powder containing lactulose in120 mg/100 g content as an active ingredient is provided.例文帳に追加

ラクチュロースを120mg/100g以上の含量で含むホエイパウダーを有効成分として含む製パン用品質改良剤とする。 - 特許庁

To provide a method for producing frozen bread dough and a quality improving agent for frozen bread dough, imparting bread, bakery product with excellent quality after baking, suppressing deterioration of quality after storage.例文帳に追加

焼成後の品質が良好で、保存による品質劣化の抑制されたパン、ベーカリー製品を得ることができる、冷凍パン生地の製造方法及び冷凍パン生地用の品質改良剤を提供する。 - 特許庁

To provide a continuous baking method for baked bodies suitable for production of various forms in a small quantity where, to various kinds of bodies to be baked having individually different autoexothermic properties by microwaves, baking in accordance with the exothermic properties can simultaneously be performed in one microwave continuous baking furnace, and baked bodies of excellent quality can be obtained by satisfactory microwave heating.例文帳に追加

一のマイクロ波連続焼成炉で、個々に異なるマイクロ波による自己発熱特性を有する多種類の被焼成体に対して、該発熱特性に応じた焼成を同時に行なうことができ、良好なマイクロ波加熱によって品質に優れた焼成体が得られる、少量多品種生産に適し、経済性に優れる焼成体の連続焼成方法の提供。 - 特許庁

To provide a drying and baking device and a drying and baking method for coated steel capable of preventing deterioration of quality of the coated steel by preventing water vapor condensation to an induction heating coil of an induction heating furnace 3 without accompanying modification in the induction heating furnace lowering induction heating efficiency when carrying out dry baking of a coating of steel continuously applied with an aqueous coating.例文帳に追加

連続的に水性塗料を塗装した鋼帯の塗膜を、熱風加熱炉2と誘導加熱炉3とで乾燥・焼付けする際において、誘導加熱効率が低下する誘導加熱炉内改造を伴うことなく、誘導加熱炉3の誘導加熱コイルへの水蒸気結露を防止して、塗装鋼帯品質低下を防止することができる塗装鋼帯の乾燥焼付装置及び乾燥焼付方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a TAB tape of stabilized quality by drying the inside of a reel uniformly in prebaking or post-baking process after printing a photosensitive solder resist or in the baking process after printing a solder resist.例文帳に追加

感光性ソルダーレジストの印刷後のプリベーク工程またはポストベーク工程、あるいはソルダーレジストの印刷後のベーク工程において、リール内の乾燥バラツキを抑制し、品質の安定したTABテープ等を得ることを可能とする。 - 特許庁

To attempt saving labor, improving efficiency, upgrading hygiene, and upgrading quality of a product, by shortening a natural drop distance of bread dough from a panning apparatus to a baking case as much as possible and correctly arranging the bread dough in press channels of the baking case.例文帳に追加

パンニング装置から焼成ケースまでのパン生地自然落下距離を最大限度短縮し、焼成ケースのプレス溝内にパン生地を正しく配置することによって、省力化、能率改善、衛生向上、製品品質の向上を図る。 - 特許庁

To provide a method of manufacturing a dielectric resonator which prevents a baked layer from breaking on the junction surface of the resonator with a stabilized quality and characteristics in the process of baking a green dielectric resonator mounted on a baking base board.例文帳に追加

未焼成の誘電体共振器を焼成台板上に載置して焼成する際に誘電体共振器の接合面における焼成キレの発生を防止して安定した品質及び特性をもつ誘電体共振器の製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a new method for producing bread, especially such a new method using frozen dough and/or such a new method using refrigerated dough, through establishing, as a new baking technique, a pressurizing treatment in order to stabilizing baking process or bread quality.例文帳に追加

本発明は、製パン工程やパンの品質を安定化させる為に、加圧処理を新たな製パン手法として技術確立し、新たな製パン法、特には新たな冷凍生地製パン法及び/又は新たな冷蔵生地製パン法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a spacer for baking and a tool for baking using the spacer which can maintain the quality of a baked body after their repeated use without lowering the productivity, have great thermal shock resistance and abrasion resistance and can be repeatedly used for a long time.例文帳に追加

生産性を低下させることなく、繰り返し使用によっても焼成体の品質を維持することができ、かつ耐熱衝撃性、耐磨耗性が極めて大きく、極めて長期間の繰り返し使用が可能な焼成用スペーサー及びそれを用いた焼成用治具を提供する。 - 特許庁

To provide an excellent-quality yeast-raised dough by placing a yeast raising container when making natural yeast-raised bread-dough using an automatic bread-maker, at the central part of a baking chamber of a bread-maker body without using a cooking container and preventing the bread-dough from being easily affected by effects of temperature fluctuations of the baking chamber.例文帳に追加

自動製パン器を利用して天然酵母の生種を作る場合の生種起こし容器を、調理容器を使わずに製パン器本体の焼成室内の中央部に置いて、かつ焼成室内温度の上下変動の影響を受け難くし、良品質の生種を得ることができるようにする。 - 特許庁

To provide a method for preparatorily baking a holder, which can give a stable nitriding potential and a nitriding quality to a workpiece in the first heat treatment of the workpiece without performing a complicated preparation work, when heat-treating the workpiece in a heat treatment furnace into which ammonia gas is supplied, and to provide an apparatus for determining the completion of preparatory baking.例文帳に追加

アンモニアガスが供給される熱処理炉内での熱処理において、煩雑な準備作業を行うことなくワークの初回の熱処理時から安定した窒化ポテンシャルや窒化品質を得ることができる治具の空焼き方法および空焼き完了判定装置を提供する。 - 特許庁

To provide a proximity baking method and a proximity baking device, by which the unevenness of the heating temperature of a photosensitive resin film applied on a substrate can be restrained, and to provide a manufacturing method for a liquid crystal display element having a high display quality which uses it.例文帳に追加

基板上に塗布した感光性樹脂膜の加熱温度ムラを抑制することができるプロキシミティベーク方法、プロキシミティベーク装置、及びこれを用いた表示品位の高い液晶表示素子の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a new quality-improving agent for bread, capable of obtaining better quality-improving effects in points of softening the bread after baking, improving yield, increasing volume, imparting freeze resistance, preventing aging, etc., than those by conventional ones and also excellent in machine adaptability.例文帳に追加

焼成後のパンの軟化、歩留りの向上、ボリュームの増大、冷凍耐性の付与、老化防止などの点で従来よりもすぐれた品質改良効果が得られると共に、機械適性がすぐれた新規なパン用品質改良剤の提供。 - 特許庁

Yatsuhashi is a kind of thin rice cracker that is made by baking the dough consisting of joshinko (komeko) (high-quality non-glutinous rice powder), sugar and cinnamon powder that has been rolled out thin and cut into the shape of koto (a long Japanese zither with thirteen strings), which is a rectangle convexly curved symmetrically to the longer axis. 例文帳に追加

上新粉(米粉)、砂糖、ニッキ(肉桂・シナモン)の粉末を混ぜて生地を作り、薄く焼き上げたせんべいの一種で、形は箏を模しており、長軸方向が凸になった湾曲した長方形をしている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a Baumkuchen baking machine that can maintain Baumkuchen quality and improve operating efficiency through preventing occurrence of troubles which may be developed in pulling out noodle rods.例文帳に追加

麺棒の引き抜きの際に生じる不具合の発生を防止し、品質維持と作業効率向上を図ることができるバウムクーヘン焼成機およびそれに用いる麺棒を提供する。 - 特許庁

To ensure the excellent refractory quality and shorten the baking time with a high thermal efficiency by decomposing an organic binder contained in a refractory by microwave heating, decomposing and carbonizing the organic binder.例文帳に追加

耐火物に含有する有機バインダーを、マイクロ波加熱で分解して、炭化させ、優れた耐火物品質を確保するとともに、高い熱効率により焼成時間の短縮をはかる。 - 特許庁

To provide a confectionery heating device and confectionery heating method capable of baking flavoring on confectionery without deteriorating the quality of the confectionery.例文帳に追加

菓子の品質を損なうことなく菓子の上の調味料を焼成することを可能にする菓子加熱装置及び菓子加熱方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for the production of a flame resistant fiber capable of mass-production of flame resistant fibers having a high quality by baking the fiber bundle of carbon fiber precursors having a high total denier allowing mass-production of carbon fibers.例文帳に追加

炭素繊維の大量生産を図ることが可能なように、トータル繊度の高い炭素繊維前駆体繊維束を焼成して品質の高い耐炎化繊維を大量生産する耐炎化繊維の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a finish for a precursory fiber of a carbon fiber, capable of producing the high-performance carbon fiber with stable quality not causing fluffs or yarn breakage, even under a baking condition comprising a higher draw ratio or tension than ever.例文帳に追加

従来よりも高い延伸倍率または張力の焼成条件であっても、毛羽や糸切れのない安定した品位で、高性能な炭素繊維を製造することができる炭素繊維前駆体繊維用油剤を提供する。 - 特許庁

To provide an aluminum fin material for a heat exchanger, exerting excellent hydrophilicity and antibacterial activity without changing in quality by heating in baking and manufacturing the heat exchanger, and also to provide a heat exchanger using it.例文帳に追加

焼き付けや熱交換器作製時の加熱によって変質することなく、優れた親水性及び抗菌性を発揮する熱交換器用アルミニウムフィン材及びそれを用いた熱交換器を提供すること。 - 特許庁

To form a high quality film through control of the over-baking by suppressing influence of heat on a coating processing section from a heating section and by accurately controlling the heating time in the heating section.例文帳に追加

加熱部から塗布処理部への熱影響を抑え、加熱部での加熱時間を正確に管理してオーバーベークを抑えることにより、良質の膜を形成すること。 - 特許庁

Further, since calcium oxide baked in the baking oven 400 is subjected to hydration reaction in a humidification kneader 700 to obtain calcium hydroxide, the quality of the obtained calcium hydroxide is also excellent.例文帳に追加

さらに、焼成炉400で焼成された酸化カルシウムが加湿混練機700で水和反応させられることにより水酸化カルシウムが得られるので、この得られた水酸化カルシウムについてもその品質は優れたものとなる。 - 特許庁

Since the washed shell pieces are dried in a drying oven 300 and the dried shell pieces are baked in a baking oven 400 to obtain calcium oxide, the quality of the obtained calcium oxide is excellent.例文帳に追加

この洗浄された貝片が乾燥炉300で乾燥され、この乾燥された貝片が焼成炉400で焼成されることにより酸化カルシウムが得られるので、この得られた酸化カルシウムの品質は優れたものとなる。 - 特許庁

To provide a method of manufacturing a high-quality, reliable, and inexpensive multilayer ceramic substrate with no substrate crack by preventing a minute crack generated on a circumference of the ceramic substrate due to a zero-shrinkage baking.例文帳に追加

無収縮焼成によるセラミック基板の外周に発生する微小クラックを防止でき、基板割れの無い高品質で信頼性が高く安価な多層セラミック基板の製造方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

To provide a manufacturing method of a stacked electronic component capable of obtaining desired quality and desired electric characteristics by avoiding occurrence of a defect in a metallic layer at baking processing even when the thickness of a metallic layer is thinned.例文帳に追加

金属層の厚さが薄くなった場合でも焼成処理時に金属層に欠陥を生じることを回避して、所期の品質及び電気特性が得られる積層型電子部品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a manufacturing method of an exhaust gas purifying filter capable of shortening a baking time to enhance productivity and capable of obtaining the exhaust gas purifying filter of high quality.例文帳に追加

焼成時間を短縮して生産性の向上を図ることができると共に、高品質の排ガス浄化フィルタを得ることができる排ガス浄化フィルタの製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide both a method for hot pressing by which a binder removing treatment can readily be carried out, a premolded product before baking is excellent in shape retaining characteristics and a molded product of good quality can be produced with a high productivity and an apparatus for hot pressing.例文帳に追加

脱バインダ処理を容易に行えると共に、焼成前の予備成形体の形状保持特性に優れ、良質の成形体を高生産性で製造することができるホットプレス方法およびホットプレス装置を提供すること。 - 特許庁

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