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flavorを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 5085



例文

The separate-type liquid seasoning contains an O/W-type emulsion as a lower layer and an oil phase as an upper layer positioned on the lower layer, wherein the oil phase of the upper layer contains an oil-and-fat containing15 mass% of a diacylglycerol, and a flavor component.例文帳に追加

水中油型の乳化物を下層とし、上層として油相を積層した分離型液体調味料であって、上層の油相がジアシルグリセロールを15質量%以上含む油脂、及び香気成分を含有する分離型液体調味料。 - 特許庁

The method for producing flavor extract comprises the process for adding liquid polyhydric alcohol or aqueous solution of polyhydric alcohol to the raw material, subjecting the mixture to heat extraction as a first stage extraction, and thereafter adding ethanol to the mixture to carry out a second stage extraction.例文帳に追加

本発明は、第1段階の抽出として原料に液状の多価アルコール、もしくは多価アルコールの水溶液を加え加熱抽出をした後、さらにエタノールを加えて第2段階の抽出をする工程を有することを特徴とする香味抽出物の製造方法である。 - 特許庁

To provide a water-based coating material composition which exhibits excellent processing adhesiveness in the case when it is used as a coating material for cans and excellent corrosion resistance even after severe processing and further, with which a coated film having both hygienic property and flavor property can be formed.例文帳に追加

缶用塗料として使用する場合においては、加工密着性に優れるとともに、より厳しい加工後においても優れた耐食性を示し、更には、衛生性、フレーバー性を兼ね備えた塗膜を形成し得る水性塗料組成物を提供すること。 - 特許庁

To produce a soybean milk fermented food having sufficient stability as an in esting food and excellent flavor by using Bifidobacteria belonging to Bifidobacterium catenulatum and Bifidobacterium pseudocatenulatum which have not been usually used for foods.例文帳に追加

従来、食品に利用されていなかったビフィドバクテリウム・カテヌラータム種およびビフィドバクテリウム・シュードカテヌラータム種に属するビフィズス菌を利用し、経口的に摂取するための食品として十分な安定性と優れた風味の有する豆乳発酵食品を製造すること。 - 特許庁

例文

The ground meat processed food is obtained through adding pasted material comprising pregelatinized wheat flour, oil and fat, and water, to dough so as to make the food have novel flavor, soft palate feeling and excellent formability.例文帳に追加

α化した小麦粉、油脂類及び水を含む練製物を生地に添加することにより、従来にない新規な風味を有し、さらに食感も軟らかく成型性にも優れた挽肉加工食品類が得られることをを見出し、本発明を完成させた。 - 特許庁


例文

To provide a fermented seasoning which soy bean-, wheat-, broad bean-, red bean-, sesame- and rice-allergic patients can ingest harmlessly and which has a sufficient taste, flavor and color as alternative soy sauce, malt produced in the production process, and a production method thereof.例文帳に追加

大豆、小麦、空豆、小豆、胡麻、米アレルギー疾患患者が危害なく摂取可能で醤油代替調味料として十分な風味、香り、色を有する醗酵調味料及びその製造過程で作られる麹、及びそれらの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for treating tea leaves, by which a tea leaf extract containing amino acids and catechins in larger amounts than those required for tea leaf extracts used for tea drinks and having a good flavor can be obtained from the tea leaves in one extraction operation, and to provide a tea drink using the extract.例文帳に追加

茶飲料に用いられる茶葉抽出物に要求される、アミノ酸類及びカテキン類含量が多く、風味が良好である抽出物を、茶葉から一度の抽出操作により得ることができる茶葉の処理方法、及びその抽出物を使用する茶飲料の提供。 - 特許庁

To provide olive tea having mild taste and flavor, easy to drink while having greenery smell peculiar to olive leaves, slight astringency and bitterness, and to provide a tea beverage from which an olive tea beverage can be obtained, maintaining its clarity for a long period, and slightly causing contamination and precipitation.例文帳に追加

オリーブの葉の持つ特有のグリーン臭と、わずかな渋さと苦さはあるが、全体としてはマイルドな風味と香気があって飲みやすいオリーブ茶、およびオリーブ茶飲料が得られると共に、混濁、沈澱を発生することが少なく、長期間に亘って清澄な茶飲料を得ることができる。 - 特許庁

To provide a sealing member having reduced elusion thereof in a content and having excellent flavor property even when being applied to an alcoholic beverage while achieving the safety, sanitation, sealability, lining property, or the like which are requested for the sealing member applied to a cap for beverage.例文帳に追加

飲料用キャップに適用される密封材に要求される、安全性、衛生性、密封性、ライニング性等を具備しつつ、アルコール飲料に適用された場合にも、内容物への溶出が低減され、フレーバー性にも優れた密封材を提供することである。 - 特許庁

例文

To provide a protein-decomposed material having a high angiotensin-converting enzyme (ACE) inhibitory activity and active oxygen-removing activity (SOD like activity), having extremely high safety, excellent in absorbability, having a good flavor, without having a smell, having a good platability and obtained inexpensively, and a method for producing the same.例文帳に追加

高いアンジオテンシン変換酵素阻害活性(ACE)および活性酸素除去活性(SOD様活性)を有し、安全性の極めて高く、吸収性に優れ、風味良好で無臭であり、呈味性良好で且つ安価に得られる、蛋白分解物を含む組成物およびその製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a method for simply and efficiently isolating natural variant sake yeast which coexists in preserved strains and brews sake having an organic acid composition excellent in taste, and a new natural variant sake yeast which is obtained by the method and is used for production of sake having good flavor and taste.例文帳に追加

簡便かつ効率的に、保存菌株の中に混在する呈味の優れた有機酸組成の清酒を醸造する自然変異株清酒酵母を単離する方法、及び、当該方法により得られた良好な風味・呈味を有する清酒の製造に用いる新規自然変異株清酒酵母を提供する。 - 特許庁

To provide liquid seasoning with which smell of fish, meat or the like can be sufficiently reduced without addition of antioxidant, a large amount of alcohol or the like, and tasty cooked dish excellent in stock flavor can be prepared, and which is excellent in uniform dispersibility and stability of solid content.例文帳に追加

酸化防止剤や多量の酒類などを添加しなくても魚や肉などの臭みを十分に低減でき、しかもだし風味の効いた美味しい煮物を調理できるとともに、固形分の均一分散性及び安定性に優れた液体調味料を提供すること。 - 特許庁

In the method, the fried bean curd contains edible oil so as to prepare the fried bean curd, having the same flavor and palate feeling as those of a conventional fried bean curd via superheating with the superheated steam, without using frying process.例文帳に追加

本発明においては、油揚げ生地が食用油を含有しているので、過熱水蒸気による過熱により、フライ工程を使用することがなくても、従来の油揚げと同様な風味・食感を有する油揚げを調製することができる。 - 特許庁

To provide a vegetable beverage composition containing carrot juice with rich nutritional function, improved in flavor which is specific to the carrot juice and spoils the palatability of the carrot juice, and suppressed in generation of peculiar smell due to heat treatment so as to deliciously and simply be taken.例文帳に追加

豊富な栄養機能を有するニンジン搾汁を有する野菜飲料組成物をおいしく簡単に摂取するために、嗜好性を悪くしているニンジン搾汁の特有の風味の改善や加熱処理による特異臭の発生抑制を実現させる。 - 特許庁

To provide oil and fat for food obtained by removing unfavorable flavor inherent in oil and fat so as to improve oily feeling of oily confectionery such as chocolate to provide oil and fat for food suitable for the oily confectionery.例文帳に追加

本発明の目的は、上記する如く油脂本来が好ましくない風味を有するという欠点を解決するとともに、チョコレート等を用いた油性菓子等の油性感を改善し、それに適した食品用油脂を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a production method for roast chestnuts imparting the roast chestnut having a flavor close to the roast chestnuts roasted in a conventional roasting appliance and easily husking without using any tool by roasting the chestnuts having a cut line on the husk, in an autoclave.例文帳に追加

殻に切れ目を入った生栗を圧力釜を使用して焼成し、焼き上がった栗の実の風味は、従来の栗焼き機で焼かれた焼き栗と遜色なく、殻は、道具類を使用することなく簡単に剥ぐことができる焼き栗焼成方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method and an apparatus of efficiently performing pulverization while preventing the degradation of qualities such as smell, flavor and taste by means of simple apparatus and operation, performing the drying/cooling without causing no denaturation under condition of no oxygen and, as a result, producing the pulverized material having the excellent qualities, and to provide the pulverized material produced by the method and the apparatus.例文帳に追加

簡単な装置と操作により、香り、風味、食感などの品質の低下を防止して、効率よく粉砕を行い、無酸素、無変質で、乾燥、冷却され、品質が優れた粉砕物を製造する方法、装置および粉砕物を提供する。 - 特許庁

In this method for producing the essence from sea tangle by using an aqueous solution of acetic acid, the extraction is carried out so that the concentration of acetic acid of the extracted solution of extracted sea tangle is 85% to 95% or 65% to 30% to give the essence of sea tangle having excellent fragrance and flavor.例文帳に追加

酢酸水溶液を用いて昆布からエキスを得るに際し、抽出した昆布抽出液の酢酸濃度が85%〜95%あるいは65%〜30%となるように抽出を行うことで香り・味ともに優れた昆布エキスを得る。 - 特許庁

To restore an animal food material to be cooked to a fresh and youthful state by using only a natural product without carrying out any chemical treatment, to draw out the texture or flavor when cooked to the maximum, to easily and rapidly carry out the treatment and to provide safety of a food.例文帳に追加

加熱調理される動物性食品素材を、何らの化学的な処理を施すことなく、自然物のみを用いて、みずみずしい新鮮な状態に復帰させ、加熱調理された際の食感や風味を最大限に引き出すようにする。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition for preparing a deep-fried food, which is an oil and fat composition useful for preparing a deep-fried food such as a fry, a Tempura, etc. is improved so that the composition does not require a skill in its use and a deep-fried food having excellent appearance, flavor and palatability can be prepared.例文帳に追加

フライ、天ぷらなどの揚げ物を調製するために用いる油脂組成物であって、特にその使用に際して熟練を必要とせず、優れた外観、風味そして食間などを有する揚げ物を調製することができるように改良された揚げ物調製用油脂組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for processing a food raw material such as vegetables by which a new texture, taste, perfume and just-made flavor can be be sustained for a long time while keeping the characteristics possessed by the natural food raw material such as the vegetables, and easiness and rapidity of the processing can be achieved; and to provide a processed food.例文帳に追加

野菜等の天然食品原料が持つ本来の特性を残しつつ、新たな食感、味、香り、更に作りたての風味を長持ちさせるとともに、加工の容易かつ迅速性をも実現する野菜等の食品原料の加工法及び加工食品を提供する。 - 特許庁

To provide bread which has soft physical properties, can well be bit, and can be chewed and safely swallowed even by people with disturbances of chewing and swallowing functions such as aged people, patients with tooth disease, namely people whose chewing and swallowing movements are difficult, while the original flavor and texture of the bread are enjoyed.例文帳に追加

ソフトな物性でありながら、歯切れがよく、高年齢者や、歯に関する病気の患者等、咀嚼や嚥下が不自由な状況となった、いわゆる咀嚼・嚥下機能低下者であっても、パン本来の香味や食感を楽しみながら咀嚼でき、且つ、安全に嚥下可能なパン類を提供すること。 - 特許庁

This flavor and fragrance composition comprises a component selected from (R)-4-(2,6,6-trimethyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one and (S)-4-(2,6,6-trimethyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one as an active ingredient.例文帳に追加

本発明のフレーバー及びフレグランス組成物は、(R)−4−(2,6,6−トリメチル−2−シクロヘキセン−1−イル)−3−ブテン−2−オン及び(S)−4−(2,6,6−トリメチル−2−シクロヘキセン−1−イル)−3−ブテン−2−オンから選ばれる成分を有効成分として含有されていることを特徴とするものである。 - 特許庁

To provide an edible foaming agent having a good dispersing property even when the temperature of a dough is low, making stable formation of air bubbles each having a moderate size in the dough, and excellent in palate feeling, flavor, melting feeling in the mouth and the like so as to produce air bubble-containing food such as cakes.例文帳に追加

生地温度が低い場合でも分散性が良く、生地中に適度な大きさの気泡を安定に形成させることができ、食感、風味、口溶け感等に優れたケーキ類等の気泡含有食品を製造することのできる食用起泡剤の提供。 - 特許庁

To obtain a packed Chinese noodle treated by alpha conversion having a preservation period of a week to a month or so in the chilled passage without alkaline browning despite a high pH of noodle strings along with a better flavor while making it, already treated by alpha conversion, eatable with a simple cooking using an electronic range oven.例文帳に追加

チルド流通で1週間から1ヶ月程度の保存期間を有するα化処理された包装中華麺で、該麺線のpHが高いにもかかわらずかん焼けしておらず、かつ中華麺的風味の良い包装中華麺を得ることを目的とする。 - 特許庁

To provide water-in-oil emulsified substance which suppresses loss in flavor, during the production process of confectionery/bread so as to maintain favorable lingering baking scent, and to provide confectionery/bread which has proper lingering baking scent, using the emulsified substance.例文帳に追加

本発明は、菓子・パン類などの製造工程中における風味の損失を抑制し良好な風味の焼き残りを可能にする油中水型乳化物およびこれを使用した焼き残り風味良好な菓子・パン類を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for sterilizing microorganisms in a food, which has high safety to human body and the environment, does not impair flavor and taste of food, with which harmful microorganisms in a food can be sterilized and to obtain a germicide for foods and a frozen sterilized food.例文帳に追加

人体や環境に対する安全性が高く、食品の味、風味を損なうことなく、食品中の有害微生物を殺菌できる食品中の微生物の殺菌方法、食品用殺菌剤および殺菌冷凍食品を提供する。 - 特許庁

To obtain new packaged green tea beverage effectively sustaining the green color of a nonfermented tea leaf extracted liquid with a high green color degree even after manufacturing into a production form put in a package such as PET (polyethylene terephthalate)-bottle and passing through heat-sterilization and preservation, and having an unconventionally high green color degree and accordingly excellent flavor.例文帳に追加

緑色度の高い不発酵茶葉抽出液の緑色を加熱殺菌、保存を経るペットボトル等の容器入り製品の形態で製品化後も効果的に維持し、従来無い緑色度が高くそれに伴い良好な風味を有する新規な容器入り茶飲料を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a fish paste capable of providing the same texture as the original material, keeping the flavor originally possessed by the original material, and made from edible kind of fish good in digestion, and further to provide a paste of edible beasts, and a mixed paste of the edible kind of the fish and the edible beasts.例文帳に追加

材料素材と同様の食感を呈すると共に、材料素材本来の風味を残し、しかも、消化のよい食用魚種の練り製品や食用畜類の練り製品や食用魚種と食用畜類とからなる混合練り製品を提供する。 - 特許庁

To obtain a carbon dioxide-containing beverage, having improved foam sensation (all-around foam properties, including foaming properties, foam sustainability) and superior in sensation of pleasant-to-the-taste over throat, without significantly influencing the flavor, fragrance and properties (texture, color tone, or the like).例文帳に追加

味、香り、物性(食感、色調など)に大きな影響を与えることなく、改善された泡感(起泡性および泡の持続性等の泡の総合的特性)および、飲用時に優れた喉越しを有する炭酸ガス含有飲料を提供することである。 - 特許庁

To provide a method for making rice gruel by which palate feeling and flavor each inherent in steamed rice can truly be reproduced at any time, and different textured rice gruels can easily be prepared at will, and thereby a user can rapidly serve these kinds of rice gruels at all times as required with prompt action.例文帳に追加

本発明は炊き上げ時の粥が有する食感,風味を、いつでも,忠実に再現できると共に、風合いの異なる粥を随意かつ容易に調製可能であり、従って,これらの粥を、必要に応じ,常に迅速に対応し、提供することができる。 - 特許庁

To provide oils and fats for frying or spraying purpose, capable of producing a food having a good flavor and eat feeling, without having an oily feeling, also having a good melting in mouth property, excellent in oxidation stability and heat stability and having no problem in view of workability and nutrition.例文帳に追加

風味及び食感が良好で油っぽくなく口溶けもよい食品を製造でき、かつ、酸化安定性及び熱安定性に優れ、作業性及び栄養面の点にも問題がないフライ用又はスプレー用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a technology for removing dissolved oxygen in liquid such as water, fruit juice, etc., without depending on a super high pressure, high temperature-heating, filtration, vacuum, bubbling, etc., simple and having an effect of maintaining the quality of aroma and flavor of a beverage and/or food such as the fruit juice, etc.例文帳に追加

本発明は、水、果汁等の液体中の溶存酸素を除去する方法において、超高圧、高温加熱、濾過、真空或いはバブリング等によらず、簡便で、且つ果汁等の飲食物の香気・風味の品質維持効果のある溶存酸素除去技術を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain an egg-containing pressurized-and-heated food prevented from egg contraction, with neither egg flavor deterioration nor egg palate feeling stiffening, also suppressed in getting blackish by including solidified egg matter as an ingredient and making a heat sterilization under pressure.例文帳に追加

卵の凝固物を具として含有し加圧加熱殺菌を行う加圧加熱食品において、卵の縮れを防ぎ、卵の風味を劣化させたり、卵の食感を硬くすることなく、黒変の発生も抑えた卵含有加圧加熱食品を提供する。 - 特許庁

To provide an improved method for the production of body deodorizing garlic to solve the problems of conventional production methods to immerse garlic clove in a herb liquid comprising the release of active component of garlic in an immersion liquid to decrease the taste and flavor of garlic and get moldy in some season.例文帳に追加

従来の体内消臭にんにくの製造方法は、にんにく粒をハーブ液に漬け込む方法であるために、にんにく中の有効成分が液体中に放出、にんにく本体の風味が減少、季節によってはにんにくにカビが発生する、という問題があり、これらを改良した製造方法を提供する。 - 特許庁

The rice cooking setting means 14 thus optionally selects one course out of the plurality of rice cooking courses wherein the sweetness, flavor, hardness (elasticity) and glutinousness of the steaming boiled rice are adjusted, so that this rice cooker can finely distinctively cook the rice and sufficiently respond to the preference of the consumer.例文帳に追加

これによって、炊飯設定手段14により、炊き上がりのご飯の甘味、旨味、硬さ(弾力)、粘りなどを調整した複数の炊飯コースから一つのコースを任意に選択して、きめ細かな炊き分けを実現することができ、消費者の嗜好に十分に応えるものである。 - 特許庁

To provide a method for producing a dentifrice of good qualities including uniformity, flavor, pastiness, shape retention and stability in high efficiency with well-cleansable compounding equipment, to provide the resultant dentifrice, and to provide a system for producing the same.例文帳に追加

歯磨剤における均一性、香味、練り肌、保形性、安定性等の品質が良好であるとともに、製造効率と配合設備の洗浄性に優れた歯磨剤の製造方法および歯磨剤、並びに歯磨剤の製造装置を提供することである。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons, having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability.例文帳に追加

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a food storage container capable of preventing food and seasoning from being scattered when the container is opened and preventing hands or clothes from being stained, preventing seasoning from being over-put, preventing taste and flavor of the food from being impaired, and efficiently and sanitarily storing the food.例文帳に追加

食材や調味料が開封時に飛び散って手や衣服を汚すことがなく、しかも調味料のかけ過ぎをもなくすことができ、さらに食材の味や風味を損なうことがなく、かつ効率よく衛生的に食材を収納することができる食品収納容器を提供する。 - 特許庁

To provide a food which is used for toast and can is used for covering bread and then toasted with an oven toaster to simply give the toast having the same nice-smelling flavor and crispy texture as those of bun covered with dough, such as melon-like bread, without allowing the food to flow down from the surface of the bread.例文帳に追加

パンに被覆しオーブントースター等でトーストするだけで、パンの表面から流れ落ちることなくメロンパンのような被覆生地で被覆された菓子パンと同様の香ばしい風味とサクサクとした食感を有する焼きたてパンが簡便に得られるトースト用食品を提供する。 - 特許庁

A fillet obtained by dividing a mackerel into three parts after removing internal organs is soaked in salt water, immersed in a sauce component solution composed of soy sauce, sugar and salt, subsequently half-dried and then subjected to a short-time smoking treatment for around 1 hr to impart a smoky flavor to a half-dried fillet.例文帳に追加

内臓を取り除いた後の鯖の三枚おろしのフィレを塩水に漬けて、醤油、砂糖、塩からなるタレ成分溶液に漬け込み、その後生干ししてから1時間程度の短い燻煙処理を施すことにより生干しフィレに燻製風味を付与する。 - 特許庁

The flavor improver for cooked rice comprises an aqueous solution containing cherry lief powder, wherein, per 100 wt.% refined rice, the aqueous solution containing cherry lief powder is contained by 1-5 wt.%, and contains 0.1-0.5 wt.% cherry lief powder and 1-5 wt.% water.例文帳に追加

桜葉粉末を含有する水溶液で、桜葉粉末を含有する水溶液は、精米100重量%に対して、1〜5重量%を含有し、また0.1〜0.5重量%の桜葉粉末と1〜5重量%の水を含有する米飯の風味改良剤である。 - 特許庁

To provide a meat spread which is free from smell of a beast, has increased nutrition ingredients such as amino acid and peptide and reinforced tastes with an original meat flavor kept, is excellent in plasticity and is also excellent in shape retention in a high temperature range of 50-180°C, and to provide a method of preparing it.例文帳に追加

獣臭がなく、食肉本来の風味を残したまま、アミノ酸やペプチドなど栄養成分が増加し呈味性が増強され、可塑性に優れ、かつ50〜180℃の高温領域における保形性に優れているミートスプレッド及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide, in terms of a drink aluminum container internal face-coating method, an excellently-corrosion-resistant drink aluminum container that is excellent in gas barrier properties, anti-corrosiveness, alcohol-proofness, and heat resistance and prevents degradation in the quality and flavor of a drink, and to provide the coating film formation method.例文帳に追加

飲料用アルミニウム製容器の内面塗装方法に関し、ガスバリアー性、耐腐食性、耐アルコール性、耐熱性に優れ、飲料の品質及び香味を劣化させることのない、耐食性に優れた飲料用アルミニウム容器並びに該塗膜の形成方法の提供。 - 特許庁

To obtain an antioxidant for suppressing the oxidative injury of living body by active oxygen, free radical, and the like, to deteriorate the taste, flavor and nutrition value of foods and induce the degradation of quality and apply adverse effects such as disease and aging to living bodies and provide a food or drink compounded with the antioxidant.例文帳に追加

食品の風味や栄養価等を損ない、品質の劣化を引き起こすだけではなく、生体において疾病や老化等の悪影響を及ぼす活性酸素やフリーラジカル等による生体の酸化的障害を抑制する抗酸化剤及びこの抗酸化剤を配合した飲食品の提供。 - 特許庁

This flavor raw material comprises (a) sotolon (3-hydroxy-4,5- dimethyl-2(5H)-furanone) and/or 5-ethyl-3-dydroxy-4-methyl-2(5H)-furanone and (b) one or more kinds of raw materials selected from the group consisting of DMS (dimethyl sulfide), methanethiol, hydrogen sulfide, dimethyl disulfide, and dimethyl trisulfide.例文帳に追加

以下の成分、(a)ソトロン(3-Hydroxy-4,5-dimethyl-2(5H)-furanone)及び/又は5-エチル-3-ヒドロキシ-4-メチル-2(5H)-フラノン、並びに、(b)DMS(Dimethyl sulfide)、メタンチオール、硫化水素、二硫化ジメチル、三硫化ジメチルからなる群から選択される1種又は2種以上、を含有することを特徴とする風味原料素材。 - 特許庁

To reserve a temperature change in food to a minimum limit and to allow the food having rich food taste and flavor to be cooked in a refrigerator with a deep freezer having a freezing and melting cooking functions for cooking the food repeatedly in a freezing state and a thawing state.例文帳に追加

食品を繰り返し凍結状態と解凍状態にして調理を行なう凍結融解調理機能付き冷凍冷蔵庫に関して、食品内の温度変化を最小限に留め、食味および風味豊かな食品の調理を可能とする。 - 特許庁

To provide a powdered drink prevented as much as possible from progress of oxidation of nutritional elements even if preserved in a condition of pouring water or hot water for a long time, free from degenerating the nutritional elements when serving for drinking, and deteriorating no flavor to be deliciously drinkable.例文帳に追加

水や湯を注いだ状態で長時間、保存しておいても、栄養素の酸化が進むことを極力防止し、飲用に供するときにもその栄養素が変質してしまわないようにすると共に、風味が劣化することなく、美味しく飲用することができる粉末飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for improving flavor of food, where oily smell such as that of fish and shellfish, meat is reduced, stimulation caused by acidity, spices or the like, is reduced, and matured feeling is imparted to foods favorable of having matured feeling in a short time.例文帳に追加

魚介類臭や畜肉臭や油臭などの不快臭を軽減する、酸味や香辛料などによる刺激を軽減する、熟成感が好まれる食品において短時間で熟成感を付与する、といった食品の風味を改良する方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide an oil and fat composition which is used for fries, does not have the characteristic red hue of sal fat, has high oxidation stability, heat stability, good workability, good flavor, and crispy texture, and gives non-oily fried foods.例文帳に追加

サル脂特有の赤い色調がなく、酸化安定性および熱安定性が高く、しかも作業性が良好であり、また風味が良好で、さくさくした食感を有し、油っぽくないフライ食品が得られるフライ用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

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