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flavorを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 5085



例文

To provide an emulsifying composition for boiling rice having a function equal to that of a conventional emulsifying composition for boiling rice, and preventing flavor deterioration of rice derived from edible oil and fat to be used as the raw material and lowering of palate feeling by preventing transpiration of water content while lowering the adhesion of rice grains after being boiled, and hardly making the boiled rice get cold.例文帳に追加

これまでの炊飯用乳化組成物と同等な機能を有した上で、原料として使用する食用油脂由来の米飯の風味劣化を防止し、炊飯後の米粒の付着性を低下させたまま水分の蒸散を防いで食感の低下を防止するとともに、米飯を冷めにくくすることができる炊飯用乳化組成物を提供する。 - 特許庁

The method for producing the bean curd flavored with sesame subjects a soybean milk containing 5-20 wt.% of a sesame paste and 0.5-2 wt.% of sesame oil, to a high pressure homogenizer treatment, and then coagulating, and the bean curd obtained in the process manifests a plenty of sesame flavor and smooth palate feeling like a smooth fine-grained tofu.例文帳に追加

5〜20重量%の胡麻ペースト及び0.5〜2重量%の胡麻油を含有する豆乳を、高圧ホモジナイザー処理した後、凝固させることを特徴とする胡麻入り豆腐の製造方法、並びにかかる方法で得られる胡麻風味が強く、絹ごし豆腐様の滑らかな食感を有する胡麻入り豆腐。 - 特許庁

The container having the portion to be placed in the mouth for drinking is provided with a water-soluble edible flavor enhancement coating that dissolves by contacting the liquids in the human mouth or beverage to be drunk only upon opening of the beverage container, in such a way that the taste receptors are stimulated immediately prior to and during the drinking or pouring of the contents within the beverage container.例文帳に追加

より詳しくは、本発明は、飲料容器内の中身を飲むまたは注ぐ直前にまたはその間に味覚受容体を刺激するような方法で、飲料容器の開封時にだけ人の口の液体または飲むことになる飲料と接触することによって溶解する水溶性可食風味強化コーティングを提供される部分が飲むための口の中に置かれている容器に関する。 - 特許庁

The bittern-containing drinking water having improved flavor is produced by adding a solution of a natural mineral group, an oligosaccharide and a perfume to drinking water containing a bittern solution as a main component in raw water, giving ultrasonic vibration energy to the resultant drinking water to reduce dissolved gas components, and sealing the obtained drinking water in a hermetic container immediately.例文帳に追加

主成分としてのにがり液を原水中に含有する飲料水に天然ミネラル群液、オリゴ糖及び香料を添加した後に、この飲料水に超音波振動エネルギーを付与して液中の溶存ガス成分を減少させ、その直後に密封容器内に封入させて、風味を改善したにがり飲料水を製造する。 - 特許庁

例文

To provide an improver for starch-containing food capable of improving form quality such as swelling and flexibility and sensory quality such as taste and flavor of the starch-containing food, preventing aging and quality deterioration of texture caused by processing and preservation, and having good condition after preservation to maintain the condition in the production.例文帳に追加

デンプン含有食品の膨らみや柔軟性などの形態的な品質及び味や香りなどの官能的な品質を向上させることができるとともに、加工保存することによる老化や組織などの品質の劣化を防止し、保存後の状態も良く製造時の状態を維持することができるデンプン含有食品用改良剤の提供。 - 特許庁


例文

The smoke cheese-like food product having heat-resistant shape retention can be deliciously taken even when eaten directly, after heated or after getting cool after heated, is hard to melt when heated to be utilized for cooking or as a processed food, is excellent in heat-resistant shape retention, and has good flavor and tissue.例文帳に追加

本発明のスモークチーズ様食品は、そのまま食しても、加熱して食しても、加熱後に冷めて食しても美味しく食すことができ、また、料理や加工食品に利用する際に、チーズを加熱しても溶けにくく、耐熱保形性に優れており、本発明は、風味や組織が良好で耐熱保形性を有するスモークチーズ様食品を提供する。 - 特許庁

To provide a self-digestion method for producing yeast essence which hardly gives influence to flavor of a food because of the thin color and yeast smell thereof, strengthens food palatability with sweetness and increases food deliciousness by being added to the food through making an essence extraction in high yield while preventing sundry germs from intrusion and reducing the addition of chemical substance.例文帳に追加

自己消化法において雑菌の侵入を防ぎつつ高率なエキス抽出を行い、化学物質の添加を減らし、色合いや酵母臭が薄いため食品の風味に影響を来たしにくい酵母エキスを生産するものであり、生産された酵母エキスは、食品に添加することにより、甘味のあるうま味を強くし、美味しさを増す。 - 特許庁

The clear supernatant culture liquid of lactobacillus and a method for manufacturing the same can reduce the amount of diacetyl which is understood as a flavor component having a smell of fermentation by excluding oxygen in the culture medium of the lactobacillus in a medium using milk as principal ingredient, and a composition of a favorite skin care preparation using the clear supernatant liquid is prepared.例文帳に追加

乳を主成分とする培地で乳酸菌の培養を行なうに際し、酸素を排除することにより、発酵臭と感じられる香気成分であるダイアセチルの量を大幅に低減した乳酸菌培養上清およびその製造方法並びに当該乳酸菌培養上清を使用した嗜好性の高い皮膚外用剤組成物。 - 特許庁

This coffee beverage frozen food is a frozen food containing 5% to 60% coffee solid content formed in a granular state of 5 mm to 40 mm size and has the surface covered with a coating material selected from the group consisting of water, a soluble coffee component, roasted ground coffee, coffee flavor condensed water coffee spice, a sweetener, a stabilizer and their mixture.例文帳に追加

5mm〜40mmの大きさの粒状に形成されたコーヒー固形分5%〜60%を含有する凍結物であって表面が水、可溶性コーヒー成分、焙煎粉砕コーヒー、コーヒー香気凝縮水、コーヒー香料、甘味料、安定剤およびそれらの混合物からなる群より選ばれた被覆材料で覆われたコーヒー飲料凍結物。 - 特許庁

例文

The antibacterial and antifungal composition keeping excellent antibacterial property of the capillin in antibacterial and antifungal objects and damaging neither appearance nor flavor of the antibacterial and antifungal objects is provided by adding a polyglycerol straight chain unsaturated fatty acid ester, a polyglycerol straight chain saturated fatty acid ester and a polyglycerol condensed ricinoleate ester to a mixture of the capillin with a fatty acid glyceryl.例文帳に追加

カピリン及び脂肪酸グリセリルの混合物にポリグリセリン直鎖不飽和脂肪酸エステル、ポリグリセリン直鎖飽和脂肪酸エステル、ポリグリセリン縮合リシノール酸エステルを含有することによって、抗菌抗黴対象物中でのカピリンの優れた抗菌性を長期間維持し、さらに抗菌抗黴対象物の外観及び香味を損ねることのない抗菌抗黴性組成物を提供できる。 - 特許庁

例文

This soybean embryo protein composition is decreased in content of allergen caused from protein while increasing the content of protein and has excellent flavor by combining the process of removing antinutrient content from soybean embryo obtained by physically separating embryo parts from soybeans by solvent treatment with a process of further adding heat treatment.例文帳に追加

大豆から胚芽部分を物理的に分離した大豆胚芽から溶剤処理により栄養阻害成分を除去し、さらに熱処理を加える工程を組み合わせることにより、蛋白質の含量を高めながらもこれに起因するアレルゲンの含量を低減させ、さらに風味の良好なものとしたことを特徴とする大豆胚芽蛋白組成物。 - 特許庁

As a result of such a production process, this noodle has more excellent flavor and texture than those of the conventional noodle and is desirable for the health because of reducing salt contained in the noodle so as to be less than that contained in conventional noodles.例文帳に追加

海洋深層水又は海洋深層水を濃縮して得られる濃縮液を小麦粉等の麺の原材料に添加して麺を製造することにより、従来の麺より優れた風味とテクスチャーを有する麺が得られるとともに、麺に含まれている食塩の量を従来の麺よりも少なくすることができるため健康上好ましい。 - 特許庁

To provide an excellent packaging material for retort and an excellent package capable of demonstrating the high oxygen insulation property for a long time immediately after the food is subjected to the retort treatment, and capable of keeping the quality in a food necessary for the retort and stressed for the flavor, and pet food for animals having sensitive taste.例文帳に追加

本発明の目的は、レトルト処理を施してもレトルト直後から長期間高い酸素遮断性を示し、レトルトが必要で特に風味が重視される食物や、嗜好が敏感な動物用のペットフードにおいても品質を保持できる、優れたレトルト用包装材および包装体を提供することにある。 - 特許庁

To provide a means for producing a vinegar having high extract content and emitting fragrance suitable as a vinegar having the taste and flavor of the raw materials in a high extract environment without restriction of amino acid content and nonfermentative sugar content and provide a means for producing the high-extract vinegar without causing the lowering of the fermentation efficiency.例文帳に追加

高エキス環境下において、アミノ酸度や非発酵性糖の割合が限定されることなく、原料の風味を残した食酢として好ましい香りを持つ高エキス食酢を製造するための手段を提供すること、並びに、発酵効率の低下を招来することなく、上記のような高エキス食酢を製造することのできる手段を提供すること。 - 特許庁

To provide a water-dispersible powdery composition containing free vegetable sterol through bringing free vegetable sterol which is less apt to melt in water into a water-dispersible composition so as to enable its use for aqueous foods and drinks, and which will not give adverse effects on the texture and flavor of food and drink which are added with the composition.例文帳に追加

本発明の課題は、水に溶けにくい遊離型植物ステロールを水に分散しやすい組成物とすることによって、水系の飲食品への使用を可能とし、かつ、添加された飲食品においても食感や風味等に悪影響を及ぼすことのない水分散性粉末状遊離型植物ステロール組成物を提供することにある。 - 特許庁

To provide a soybean processed food increased in palate feeling, flavor and sweetness, enriched in nutritive value, and increased in efficiency of digestion and absorption by progressing as usual a decomposition of a reserve substance in a seed leaf tissue while suppressing elongation of hypocotyl and by progressing formation of glyoxysome, and to provide a method for producing the soybean processed food.例文帳に追加

胚軸の伸長を抑制しながら子葉組織内の貯蔵物質の分解を通常通り進行させると共にグリオキシソームの形成を進行させることにより、食感、香り、甘味を高め、栄養価を強化し、さらに消化吸収の効率を高めた大豆加工食品及びその製造法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for dispersing a phytosterol for drinks that can improve the bioavailability of the phytosterol for drinks, causes no adverse effect on the palatability and flavor of the drinks while keeping the dispersion clear, and further provide the drinks including the phytosterol dispersion and an additive for the phytosterol drinks.例文帳に追加

植物性ステロールの生体利用率を向上し、その分散液が透明であり、飲料の味及び香りに影響を与えなく、飲料の口当たりにも影響を与えない飲料用植物性ステロールの分散方法及び植物性ステロール分散液を含有する飲料並びに植物性ステロール飲料用添加物を提供する。 - 特許庁

According to this manufacturing method, edible materials such as edible animal materials, processed products thereof, amino acids, or saccharides are treated with oils and/or fats, and then, the oil layer is collected to form an oil-soluble flavor, in which the oils and/or fats are those having at least 30 wt.% of a diacyl glycerol.例文帳に追加

動物性可食性材料、その加工品、アミノ酸類、又は糖類などの可食性材料を油脂類で処理した後、油層部を採取して得られる油溶性フレーバーの製造方法であって、油脂類がジアシルグリセロールを少なくとも30重量%含有する油脂類であることを特徴とする油溶性フレーバーの製造方法。 - 特許庁

To provide a polyester composition which is controlled from gelation and evolution of aldehydes such as acetaldehyde in case of molding molded products or of producing coated products by extrusion coating and to provide molded products or coated products which are excellent in gas barrier nature and/or flavor maintenance nature and does not have irritating odor.例文帳に追加

成形体を成形する際や押出しコートして被覆物を製造する際のゲル化およびアセトアルデヒド等のアルデヒド類の発生が抑制されたポリエステル組成物、およびガスバリヤ−性および/または香味保持性に優れ、刺激臭のない成形体や被覆物などを提供することを目的としている。 - 特許庁

To prepare a polyester film for laminating a metal, excellent in heat stability and flavor properties, and suitable for industrial production, by comprising a polyester as a main constituent which is produced by using a new polyester polycondensation catalyst which does not include a conventional catalyst such as an antimony compound, a germanium compound and a titanium compound as a main component.例文帳に追加

従来のアンチモン化合物、ゲルマニウム化合物、チタン化合物などの重縮合触媒を主成分としない、新規なポリエステル重縮合触媒を用いて製造されたポリエステルを主たる構成成分とする、熱安定性及びフレーバー性に優れ、かつ工業生産に適した、金属ラミネート用ポリエステルフィルムを提供する。 - 特許庁

To provide a bacteriostatic method for processing equipment effectively controlling increase of thermophile bacteria or the like when fluid substance such as food is kept in a high-temperature area in processing equipment without affecting flavor so as to result in preventing alteration of physicality such as viscosity of the fluid substance.例文帳に追加

風味に影響することなく、加工設備において、食品等の流動状物質が高温域で留め置かれる場合における、高温菌等の増殖を有効に抑え、これに基づく流動状物質の粘度等の物性及びpH等の食味品質の変質を防ぐことができる、加工設備の静菌方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

In the method for producing a fermented beverage by subjecting an aqueous mixed liquid composed of water and a raw material containing a glucide component and optionally hop to alcoholic fermentation, a fermented beverage exhibiting excellent flavor is produced by adding a decomposition product of corn protein as a nitrogen source to the raw material before or during the alcoholic fermentation.例文帳に追加

糖質成分と所望によりホップを含む原料および水からなる水性混合液をアルコール発酵させて発酵飲料を製造する方法において、アルコール発酵前またはアルコール発酵中の原料に窒素源としてとうもろこしタンパク分解物を含めることにより香味の優れた発酵飲料を製造する方法。 - 特許庁

To provide a method for pretreating barley used for producing a malt-fermented drink, by which LOX activity in the barley is effectively reduced to greatly lower nonenal potential in the malt-fermented drink product and simultaneously prevent the lowering of an amino acid concentration in the barley, consequently improving the flavor stability of the malt-fermented drink.例文帳に追加

大麦中のLOX活性を効果的に低減して、麦芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させると同時に、大麦中のアミノ酸濃度の低下を抑え、その結果、麦芽発酵飲料の香味安定性を向上させる、麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法を提供すること。 - 特許庁

The invention relates to the detergent for dental equipment which is a metastable emulsion comprising 50-99%w/w of water phase and 1-50%w/w of water-immiscible oil phase, wherein the oil phase comprises a combination of one or a plurality of immiscible oils and one or a plurality of flavor oils.例文帳に追加

約50〜99%w/wの水相、約1〜50%w/wの水非混和性油相を含む準安定なエマルジョンである歯科装置洗浄剤であって、油相が1つまたは複数の非混和性油および1つまたは複数のフレーバー油の組合せを有する歯科装置洗浄剤が得られる。 - 特許庁

To provide a multilayered polyester sheet usable in a packaging container wherein flavor retaining properties, heat resistance and moldability are required without generating a harmful substance or the like in a incineration disposal treatment after use and extremely excellent in waste disposal properties, environmental properties or the like, and to provide a heat-resistant container comprising the same.例文帳に追加

香味保持性、耐熱性および成形性などが要求される包装容器に用いることができ、また使用後に焼却廃棄処理する際に有害物質等を発生することなく、廃棄処理適性、環境適性等に極めて優れた多層ポリエステルシートおよびそれからなる耐熱性容器を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the processed food comprises mixing part or the whole of the liquid material with the vegetable protein, admixing the emulsion curdy flavor composition and the remaining production raw material with the mixture, and forming the mixture into a shape object fitting to the shape of processed food followed by producing with a conventional method.例文帳に追加

エマルジョンカード状フレーバー組成物、植物性タンパク質、液体材料、固体材料からなる製造原料を用い、しかも液体材料の一部あるいは全てと植物性タンパク質とを混合し、次いで、該混合物にエマルジョンカード状フレーバー組成物と残りの製造原料を加え混合し、加工食品の形状に即した形状物に成形し、常法を用いて加工食品を製造する。 - 特許庁

To provide a washing and treating method of food ingredients consisting of vegetables and fruits that can efficiently and surely sterilize colon bacillus and general bacteria, without damage to flavor and taste because of no remainder of chlorine smell in the food ingredients, hardly causing browning to the food ingredients after treatment by improving the washing and treating method of food ingredients.例文帳に追加

野菜または果実類からなる食材の洗浄処理方法を改善し、効率よく確実に大腸菌や一般細菌を殺菌できる洗浄処理方法とし、しかも食材に塩素臭が残らず風味が損なわれないようにし、また処理後に食材が褐変化し難い洗浄処理方法を提供することである。 - 特許庁

This chewing gum composition A is obtained by including a powdered flavor 10 with a bulk density of 0.40-0.95 g/cm3 obtained by a fluidized bed layering granulation method with a spray-drying-type fluidized bed granulation apparatus which continuously and directly produces spherical granules from a liquid material.例文帳に追加

液体原料から連続的に直接、球形状顆粒を製造する噴霧乾燥式流動層造粒装置を用いて、流動層レイヤリング造粒法により得られる嵩密度0.40g/cm^3〜0.95g/cm^3からなる粉末香味料10を含有してなることを特徴とするチューインガム組成物A。 - 特許庁

To provide an eel cooking tool capable of efficiently spitchcocking in which a spitchcocked eel has a taste and flavor nearly the same as those served by a long-established eel restaurant, and even a nonprofessional person like a part-timer who is not well-trained, can beautifully spitchcock the eel and rapidly serving a dish.例文帳に追加

老舗の鰻屋の味や雰囲気に近づけ、また、本焼きする作業を熟練した職人ではないアルバイトのような素人でも鰻の形状を崩さないように簡単に行う事ができ、さらに、商品を提供するまでの時間を短く、すなわち、効率よく鰻の本焼きができる鰻調理器具を提供すること - 特許庁

This method for inhibiting the deterioration of the flavor of the food which contains the water phase and the oil phase containing the diglyceride is characterized in that a diglyceride content in the oil phase is not less than 15 wt%, 80 wt% or more of fatty acids composing the diglyceride are unsaturated fatty acids, and fatty acid esters of L-ascorbic acid are not substantially contained.例文帳に追加

水相と、ジグリセリドを含有する油相とを含む食品の風味劣化抑制方法であって、油相中のジグリセリド含量が15質量%以上であり、ジグリセリドの構成脂肪酸中80質量%以上が不飽和脂肪酸であり、L−アスコルビン酸脂肪酸エステルを実質的に含まないことを特徴とする風味劣化抑制方法。 - 特許庁

To provide spice powder packed in a bag, sufficiently exhibiting the characteristic hot taste and flavor of the spice after the storage for a long period and enabling sure mixing of the powder with water even at the corner of the bag, a method for producing a spice using the spice powder and a bag for holding the spice powder.例文帳に追加

長期間保存しても香辛料が本来保有する辛味や風味を充分発揮することができ、且つ、収納袋の隅部も確実に粉香辛料と水を混合することができる収納袋入り粉香辛料及びそれを用いた香辛料の製造方法及び粉香辛料用収納袋を提供する。 - 特許庁

The produced alcoholic beverage and beer-flavored beverage maintains or improves favor (mellowness) peculiar to the alcoholic beverage or beer-flavored beverage, is excellent in the overall taste in terms of flavor (mellowness), body (robustness and richness) and sharpness, and preferably reduces or avoids the deterioration smell during storage.例文帳に追加

製造される酒類およびビール風味飲料は、その酒類またはビール風味飲料に特有の香味(芳醇さ)を維持または改善し、その香味(芳醇さ)とボディ感(コク味、濃厚さ)とキレとの総合テイストに優れた、好ましくはさらに、保存中の劣化臭が低減または回避された、酒類およびビール風味飲料である。 - 特許庁

The method for producing the amino acid-containing packaged soft drink comprises adjusting a weight content ratio of threonine content to methionine content to10 times, and including 1-5 wt.% of nonreducing sugar such as trehalose and/or sucrose so as to suppress strange smell of sulfur-containing amino acid and improve flavor palatability and nutritional balance.例文帳に追加

アミノ酸含有容器詰清涼飲料の製造に際して、メチオニン含量に対して、スレオニン含量が10倍以上の重量含有比となるように調整し、トレハロース及び/又はショ糖のような非還元性糖を1〜5重量%の範囲で含有させることにより、含硫アミノ酸の異臭味を抑制して、香味の嗜好性及び栄養バランスを向上させたアミノ酸含有容器詰清涼飲料を製造する。 - 特許庁

The quality of a citrus flavor can be maintained over a long period by using a 3-hydroxy-α,4-dimethylstyrene formation suppressing agent containing one or more kinds of extracts of Eucommia ulmoides leaves, Isodon japonicus whole grass, Hibiscus sabdariffa calyx, Hypericum perforatum ground part, Litchi chinensis seed, Onagaraceae biennis seed, Psidium guajava leaf, Calendula officinalis flower and Rubus idaeus leaf.例文帳に追加

杜仲葉、エンメイソウ、ハイビスカス、セイヨウオトギリソウ、ライチ種子、月見草種子、グァバ葉、マリーゴールド、ラズベリー葉の抽出物を1種または2種以上含有することを特徴とする3−ヒドロキシ−α,4−ジメチルスチレン生成抑制剤を用いることにより、シトラスフレーバーの品質を長期間維持することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing a marbled meat processed product comprising dispersing animal oil and fat having relatively high concentration into raw material meat to be held in a mesh state and free from meat-quality deterioration and sanitary problems, and impregnating seasoning components into the whole of the meat to make the product have more deep flavor and taste than those of a conventional one.例文帳に追加

比較的高濃度の動物性油脂を原料となる食肉中に網目状に分散させて保持できるようにし、かつ肉質劣化や衛生面の問題も起こらないようにし、また食肉全体に調味成分を均一に浸透させて、従来品よりも味わい深く美味な霜降状食肉加工品を製造することである。 - 特許庁

A solution containing, by weight ratio, 100 of lactic acid, 20-200 of histidine, 5-50 of inosinic acid, 0.5-100 of glutamic acid, 5-150 of sodium chloride, 5-100 of potassium chloride and 52,000 of ethanol is formulated with an extract having a dried bonito flavor prepared by extraction, with a liquid or supercritical carbon dioxide gas.例文帳に追加

成分として重量比で乳酸を100として、ヒスチジンを20〜200、イノシン酸を5〜50、グルタミン酸を0.5〜100、塩化ナトリウムを5〜150、塩化カリウムを5〜100、エタノールを5〜2000の比率で含有する溶液に、液体または超臨界炭酸ガス抽出により調製した鰹節風味を有する抽出物を配合する。 - 特許庁

Further, the W/O/W type dry emulsion can be applied to a stomatic-dissolvable medicine not giving an unpleasant flavor, even when redispersed in water in a mouth.例文帳に追加

油成分として不揮発性の油成分、乳化剤としてHLB値が10以下のポリグリセリン脂肪酸エステルまたはHLB値が10以下のショ糖脂肪酸エステルを用い、外水相にポリビニルアルコールおよびキサンタンガムから選ばれる1種または2種の水溶性高分子を配合したW/O/W型エマルションを乾燥してなるW/O/W型ドライエマルション。 - 特許庁

To provide a shaomai-fashioned fishery processed food of well-balanced three-layer combination, capable of enjoying the palate feeling of balloonfish skin with good tongue touch and favorable texture without impairing the flavor of plain and high-grade sliced balloonfish meat, therefore suitable as a souvenir, gift or takeout articles.例文帳に追加

バランスよく3層に組み合わされたしゅうまい風水産加工食品であって、淡白で高級なふぐ切身の風味を損なうことなく、舌触りやテクスチャーに優れシコシコしたふぐ皮の食感を味わうことができる土産品,贈答品,持帰り品として好適なふぐ皮,ふぐ切身入り水産加工食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide processed food utilizing deep sea water containing microvolume natural minerals without using any food additive, having natural flavor via deep sea water function to reduce fleshy smell which raw material has, satisfactorily used as food such as furikake (tastily seasoned dried food for sprinkling over rice) and an alternative to natural soup stock; and to provide extracted food.例文帳に追加

食品添加物を使用しなくても天然微量ミネラルを含有するとともに、海洋深層水の作用により天然の風味を有して原料の持つ生臭みを減少させ、ふりかけ等の食品及び天然だしの代替品として使用しても満足できる加工食品及び抽出食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a tea supply method and apparatus capable of continuously supplying tea drink having reduced bitterness and astringency, rich taste, flavor with high extraction freshness and excellent water color in a favorite concentration at both of a low temperature and a high temperature, minimizing a mechanical device, improving a heating efficiency, and improving the safety by suppressing proliferation of fungi in liquid extract.例文帳に追加

苦渋味と雑味が少なく旨みが多く、抽出鮮度の高い香味や水色に優れた茶飲料を低温、高温の双方で連続的に好みの濃度で給茶でき、機械装置等をコンパクトにでき、加熱効率を高め、抽出液の増殖を抑制し安全性を高めた給茶方法及び給茶装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing retort food comprising masking resin smell of a container so as to keep the flavor of food favorable as it is without making the resin smell get into the food, even if a container composed of a multilayer structure having an oxygen-absorbing layer is used for the retort food, and also even if the retort food is stored for a long time.例文帳に追加

本発明では、レトルト食品に酸素吸収層を設けた多層構造体からなる容器を用いた場合であっても、容器の樹脂臭をマスキングすることにより、樹脂臭が食品に移ることなく食品の風味が良好のまま維持され、さらにレトルト食品を長期保管したとしても樹脂臭が食品に移ることなく食品の風味が良好なまま維持されているレトルト食品を製造すること、を課題とする。 - 特許庁

To provide a lactobacillus-containing fermented malt beverage or malt substitute beverage which has an anti-allergic function, has a refreshing sour taste and a mild flavor by a lactic fermentation, and utilizes the lactic fermentation with a lactobacillus having an anti-allergic activity, and to provide a method for producing the beverage.例文帳に追加

発酵麦芽飲料又は麦芽代替発酵飲料の製造方法において、抗アレルギー活性を有する乳酸菌による乳酸発酵を利用し、抗アレルギー機能を具備し、かつ、乳酸発酵による爽やかな酸味とまろやかな香味を持つ、乳酸菌入り発酵麦芽飲料又は麦芽代替発酵飲料、及びその製造方法を提供すること - 特許庁

To provide a method for producing a polyethylene terephthalate that can give a packaging material for vessels that has a reduced amount of acetaldehyde that may emit bad smell or cause anxiety about deterioration of flavor and taste of a content with productivity improved, and has excellent transparency, heat resistance and mechanical strengths without worsening hue.例文帳に追加

本発明の目的は、悪臭の原因となったり、内容物の風味を変質させる恐れがあるアセトアルデヒドの含有量が少なく、生産性向上、透明性、耐熱性及び機械的強度に優れた容器の包装材料を、色相の悪化を伴わずに得ることができるポリエチレンテレフタレートの製造方法を提供すること。 - 特許庁

The fruit wine containing the flavor extracts, having stiffen taste and suppressed in sugar is produced by using a bottle of 4 liter, adding 200 g sugar and 1,675 g grapefruit to 2.5 liter white liquor to obtain a base fruit wine, adding 40 g needle ginger to the obtained fruit wine, and, if preferred, further adding bittern thereto.例文帳に追加

4リットルの瓶を用いて、2.5リットルのホワイトリカーに、砂糖を200グラム、グレープフルーツを1675グラム入れた基本となる果実酒をつくり、この果実酒に針生姜を40グラム加え、また、好みにより、さらににがりを加えて、旨みが抽出されるとともに味の引き締まった糖分のおさえられた果実酒を製造する。 - 特許庁

To provide ice creams obtained by using whole soybean milk prepared from the whole soybean without removing bean curd refuse components therefrom, satisfying health-conscious needs owing to nourishment and cosmetic effects because of containing soybean isoflavone, saponin and lecithin, and also containing dietary fiber in the bean curd refuse, and showing smooth and good texture without spoiling flavor inherent in the soybean milk.例文帳に追加

本発明は大豆からおから成分を除去することなく、大豆を丸ごと使用して製造した大豆丸ごと豆乳を用いることにより、大豆イソフラボン、サポニン、レシチンを含み、かつ、おから分の食物繊維を含む栄養や美容により健康志向にも合致でき、かつ豆乳本来の風味を損なうことなく、ザラつきのない食感の良いアイスクリーム類を得るにある。 - 特許庁

To provide a method for improving adhesion to a container, the inside of the oral cavity or the throat, and difficulty in flavor improvement, which are defects of propolis having excellent characteristics, without using any substance having fear of disturbing absorption of milk protein or the like, and to provide a water dispersibility-improved propolis extract improved in the drawbacks.例文帳に追加

優れた特性を有するプロポリスが持つ欠点である、容器、口腔内やのどへの付着、風味改善への困難性を乳蛋白質等の吸収を妨げるおそれのある物質を用いることなく、改善する方法、および、これら欠点が改善された水分散性改良プロポリス抽出物を提供する。 - 特許庁

To provide a multilayered polyester sheet usable in a packaging container wherein flavor retaining properties, heat resistance and moldability are required without generating a harmful substance or the like in a incineration disposal treatment after use and extremely excellent in waste disposal properties, environmental properties or the like, and to provide a heat resistant container comprising the same.例文帳に追加

香味保持性、耐熱性および成形性などが要求される包装容器に用いることができ、さらにまた、使用後に焼却廃棄処理する際に有害物質等を発生することなく、廃棄処理適性、環境適性等に極めて優れた多層ポリエステルシートおよびそれからなる耐熱性容器を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a mold-baked bakery food exhibiting high releasability without changing the texture or flavor if the bakery dough such as sponge-cake dough, butter-cake dough, muffin dough and cream puff dough has much moisture, and capable of releasing paper without damage if a paper baking mold is used.例文帳に追加

食感や風味を変えることなく、スポンジケーキ生地やバターケーキ生地、マフィン生地、シュー生地等の水分の多いベーカリー生地であっても高い離型性を示し、紙製の焼型を使用した場合でも、損壊することなく紙を剥すことができる、型焼きベーカリー食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The inventors have found that the gel-like seasoning has moderate shape retention and palate feeling by using thickening polysaccharide containing locust bean gum, xanthan gum and carrageenan as a gelling agent and adjusting salt concentration, and that the gel-like seasoning is reduced in water activity by using sugar alcohol without exerting serious influence on the flavor so as to be improved in keeping quality.例文帳に追加

本発明者らは、ゲル化剤としてローカストビーンガム、キサンタンガム及びカラギーナンを含む増粘多糖類を使用し、さらに塩分濃度を調節することにより、ゲル状調味料に適度な保形性及び食感を付与できること、及び、糖アルコールを使用することにより、風味に大きな影響を与えることなく水分活性を低減させ、ゲル状調味料の保存性を高められることを見出した。 - 特許庁

例文

To provide emulsifying seasoning for cooked rice, easy to mix with cooked rice while suppressing an amount of an emulsifier used to the minimum, homogeneously seasoning, letting the cooked rice have puffy palate feeling instead of sticky palate feeling or loose palate feeling, giving the cooked rice luster, and deliciously eatable without feeling taste and flavor peculiar to an emulsifier.例文帳に追加

乳化剤の使用量を最小限に抑えつつ、米飯に混ぜ込み易く、均一に味付けでき、米飯がべったりした食感又はぱらけた食感にならずにふっくらした食感を有しており、米飯につやを与え、乳化剤特有の味や香りを感じることなくおいしく喫食することができる乳化状米飯混ぜ込み用調味料の提供。 - 特許庁

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