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flavorを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 5085



例文

To provide a steam treatment method for stably producing steam treated coffee roasted beans having constant flavor quality through decreasing unevenness in the roast degree of each part in an apparatus for steam treatment of the coffee roasted beans without causing complexness of work processes and cost increase.例文帳に追加

作業工程の煩雑化やコスト増加を招くことなく、コーヒー焙煎豆の水蒸気処理における装置内の各部位での焙煎度のばらつきを低減することにより、一定の香味品質を有する水蒸気処理コーヒー焙煎豆を安定して製造するための、水蒸気処理方法を提供する。 - 特許庁

To provide a buckwheat plant fermented roasted product having aroma, flavor and taste different from those of a conventional buckwheat plant food and drink, and improved in extraction amount of each kind of pharmaceutical component such as rutin, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

本発明は、従来の蕎麦植物体飲食品とは異なった香り、風味、味わいを持ち、ルチンなどの各種薬効成分の抽出量の向上を図った蕎麦植物体発酵焙煎品や、その製造方法を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for producing a packed acidic drink which can control the proliferation of bacteria left in the drink with a natural antibacterial agent without using a synthetic antibacterial agent and without largely deteriorating the flavor of the drink with the strong odor of the antibacterial agent.例文帳に追加

酸性飲料の容器詰め製品について、天然系抗菌剤を使用することで、合成抗菌剤を使用することなく、飲料中に残存する細菌の増殖を抑制することができて、しかも、抗菌剤の強い臭気により飲料の風味を大きく損なうことがないようにする。 - 特許庁

To provide a method for producing on a large scale an oil-in-water food in which a phosphatase in the constituent phosphatase-active food component is perfectly deactivated while minimizing impairment of the characteristic flavor and taste of the component so as to prevent the constituent nucleic acid type condiment from being decomposed by phosphatase.例文帳に追加

ホスファターゼを含む原料が持つ特徴的な香味を極力損なうことなく、ホスファターゼを完全に失活させて、ホスファターゼによる核酸系調味料の分解を防止した水中油系食品を大容量で製造するための方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing roasted bean fine powder, preventing or suppressing flavor deterioration caused by thermal denaturation of fine powder which is obtained by pulverization treating roasted beans obtained by roasting coffee beans, and making feeling of the tongue of the fine powder excellent, and to provide food and drink using the roasted bean fine powder.例文帳に追加

コーヒー豆を焙煎した焙煎豆を微粉砕処理して得られる微粉末の熱変性による風味の劣化を防止または抑制し、さらに、その舌触りを良好とし得る焙煎豆微粉末の製造方法および焙煎豆微粉末を用いた飲食物を提供する。 - 特許庁


例文

The taste of the algal nucleic acid liquid prepared by the method for the concentration and preparation of an algal nucleic acid liquid has a natural flavor having natural sweetness, a purely natural greenish amber color, and purely natural texture comprising taste and palatability.例文帳に追加

本発明は上記した藻類核酸液濃縮調製方法により調製された藻類核酸液の風味は、自然の甘みを備える自然な味わいで、しかも藻類核酸液の色艶は緑色がかった琥珀色の純天然の色艶で、風味、口当たり共に純天然の風合いを備える。 - 特許庁

To provide a method for stabilizing citral, free from decreasing citral even in sterilizing, preserving and light irradiating to citral-containing acid drink, producing no off-flavor of p-cymene-8-ol, p-methylacetophenone or the like, and giving no influence to taste.例文帳に追加

シトラールを含有する酸性飲料において殺菌、保存や光照射においてもシトラールが減少せず、また、p−サイメン−8−オールやp−メチルアセトフェノンなどのオフフレーバーが発生せず、しかも呈味に影響を与えないシトラールの安定化方法を提供すること。 - 特許庁

This method comprises rapidly pressurizing or rapidly depressurizing an oil-in-water type emulsified oil and fat composition in its production line so as to enable the composition to be sterilized at100°C and the composition to be continuously produced in high yield without deteriorating the flavor.例文帳に追加

水中油型乳化油脂組成物を、その製造ライン中で急速加圧および急速減圧することで100℃以下での殺菌が可能となり、水中油型乳化油脂組成物を風味劣化させることなく連続的に効率良く生産することが可能となる。 - 特許庁

To provide an oil and fat composition for bakery food spread, excellent in flavor of fine powder, preservability such as oxidation stability and spreadability with which laminated or story-formed bakery food having favorable meltability and an excellent layer-binding property.例文帳に追加

口溶け及び層の結着性が良好な積層あるいはストーリングしたベーカリー食品を得ることができる、微粉末の風味、酸化安定性等の保存性及びスプレッド性が良好なベーカリー食品スプレッド用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

例文

The prevention of the formation of abnormal flavor means the prevention of one or more of the spontaneous generation of oxidized odor in raw milk and/or increase in a Hexanal, the generation of heated odor, and the formation of and/or increase in a sulfide.例文帳に追加

異常風味の抑制は、原料乳の自発性酸化臭の抑制、ヘキサナールの生成及び/又は増加の抑制、加熱臭の抑制、サルファイド類の生成及び/又は増加の抑制の中のいずれか一つを、あるいは、複数を行うものである。 - 特許庁

例文

To provide seasoned laver capable of easily enjoying a flavor of a roasted rice ball, preparing the rice ball well balanced in nutrition by combination with cooked rice and further sellable in a large amount as the form of simple laver or a packaged rice ball in a supermarket, a convenience store, etc.例文帳に追加

手軽に焼きおにぎりの風味を楽しむことができるとともに、米飯と組み合わせて栄養的にバランスのとれたおにぎりを作ることができ、さらに、スーパーマーケットやコンビニエンスストア等において、海苔単体または包装おにぎりの形態で大量に販売することのできる味付海苔を提供する。 - 特許庁

To provide an acidic oil-in-water type emulsion composition having properties of excellent processing characteristics in wrapping or the like, and emulsion stability, keeping the stability of the emulsion even after a freezing treatment, having excellent shape-keeping properties, meltability in the mouth and texture, and further having good flavor.例文帳に追加

包み込み等における加工特性に優れた物性、乳化安定性を有し、且つ冷凍処理を施しても乳化が安定で、且つ、保型性、口溶け、食感に優れた風味の良い酸性水中油型乳化組成物を提供すること。 - 特許庁

To obtain a wheat flour composition for producing a bread having excellent properties, for example, not so strong shrinkage, excellent texture on get away, and excellent flavor and resistance to hardening with time and the bread that is produced by using this flour composition and suitable when heating it with an electronic oven.例文帳に追加

電子レンジで加熱した場合に、ひきが強くなく、口溶け等の食感に優れ、風味にも優れるとともに、さらに経時的に硬化し難いという優れた特質を有するパンを製造するための小麦粉組成物、及びかかる小麦粉組成物を用いた電子レンジ加熱に適するパンの提供。 - 特許庁

The tea extract is obtained through controlling the relation between aluminum and strictinin so as to have an appropriate value, and makes it possible to inhibit floc occurrence during storage and provide favorable flavor and stability in color tone of the appearance thereof.例文帳に追加

本発明のアルミニウムとストリクチニンの関係をしかるべき値にコントロールした茶抽出物は、茶飲料製造時に添加した際に、保存時のフロック生成を抑制でき、かつ良好な風味と外観の色調安定性を供することが可能である。 - 特許庁

To provide a head space purging method for a container with which an appearance of a product is improved, inspection of a hermetic property of the container is easy, and a flavor of contents is not deteriorated due to dissolution of carbon dioxide gas into the contents.例文帳に追加

製品の外観を向上させ容器密封性の検査を容易にするとともに、内容物中に炭酸ガスが溶解することによって生じる内容物のフレーバーの劣化のおそれがない容器ヘッドスペース部のガス置換方法を提供する。 - 特許庁

To provide a liquid egg composition superior handling properties which are improved in homogeneity and fluidity, and productivity, and to provide an egg processed food suppressed of flavor deterioration, increased in bubble stability, having sensation of juiciness and shape retention, and improved in texture.例文帳に追加

均一性及び流動性が改善された取扱性及び生産性に優れる液卵組成物、並びに、風味劣化が抑制され、気泡安定性、ジューシー感や保形性及び向上し、食感が改善された卵加工食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a packaged beverage comprising green tea powder consisting mainly of green tea powder and having stable quality as a packaged beverage and rich flavor and taste inherent in green tea powder, wherein precipitation/aggregation or the like of insoluble solid is prevented and to provide a method for producing the packaged beverage comprising green tea powder.例文帳に追加

抹茶を主体とする容器詰抹茶飲料において、抹茶本来の深みのある風香味を保持し、しかも、不溶性固形物の沈殿凝集等を抑制して、容器詰飲料として安定した品質を有する容器詰抹茶飲料、及び、その製造方法を提供すること。 - 特許庁

This feed additive comprises (1) a flavoring agent comprising a sugar-based flavor, (2) a licorice extract, and/or stevia extract, being capable of improving the palatability of feed for livestock including cattle and swine through its formulation in the feed and capable of mitigating diarrhea in young livestock as well, and furthermore, being useful as an alternative to molasses.例文帳に追加

(1)シュガー系フレーバーを含有する着香料と、(2)甘草抽出物及び/又は(3)ステビア抽出物からなる混合物を牛、豚などの飼料中に配合することにより嗜好性を向上させ、更に下痢を軽減させることのでき、また、糖蜜の代替としても有効な家畜用飼料添加剤。 - 特許庁

To provide tea extract added to tea beverage in a production process so as not to require any specific production process or novel production equipment, easily present floc-inhibiting effect and provide favorable flavor and stability in color tone of the appearance thereof.例文帳に追加

茶飲料製造時に添加することで、特別な製造工程や新規な製造設備を必要とせず、工程が煩雑になること無く簡便にフロック抑制効果を示し、かつに良好な風味と外観の色調安定性を供す茶抽出物を提供すること。 - 特許庁

To provide a deodorizing composition and a deodorizing method having a chemically superior deodorizing effect to an odor component, superior in safety for a human body, and capable of retaining original flavor of food or drink even when it is mixed in the food or drink.例文帳に追加

臭い成分に対して化学的に優れた消臭効果を有し、人体への安全性に優れ、かつ飲食物に配合した場合においても飲食物本来の風味を維持することのできる消臭組成物および消臭方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing a plum wine using a plum vinegar as a raw material and having a rich wine flavor capable of sufficiently satisfying consumers, from both viewpoints which consist of the recycling of the active ingredients of waste plum vinegar and the reduction of industrial wastes.例文帳に追加

廃棄される梅酢の有効成分の再利用と、産業廃棄物の減少という両観点から、梅酢を原料とする梅ワインの製造方法を提供することにあり、しかも消費者を十分に満足させ得る香り豊かなワイン風味を有する梅ワインの製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a healthy fat-containing food product containing a lot of fat, such as potato chips and chocolate, and having a large effect of suppressing fat absorption in the body without spoiling taste, texture and flavor which the food originally has.例文帳に追加

ポテトチップスやチョコレートなどの脂肪分を多く含有する脂肪含有食品について、本来その食品が有する、味、食感、風味を損なうことなく、体内における脂肪吸収抑制効果の大きい、ヘルシーな脂肪含有食品を提供する。 - 特許庁

To provide a material made of peanuts for Siruko resembling familiar Siruko food product ( sweet red bean soup with rice cakes ), rich in variety as a food material, and capable of controlling, as appropriate, the palate feeling of the Siruko such as flavor or tongue touch, and to provide the Siruko made with peanuts.例文帳に追加

馴染みのある食品に類似させたお汁粉としてピーナッツを使用するものであり、その食材として多様性に富み、適宜風味、舌触り等の食感を調節できるピーナッツ製汁粉材料及びピーナッツ製汁粉提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide an aqueous resin composition for coating cans that has excellent food hygienic properties as a coating for can inner surface, excellent corrosion resistance, particularly having excellent corrosion resistance to alcohol-containing beverages with reduced sorption of flavor components and lowered elution of BPA (bisphenol A).例文帳に追加

缶内面用塗料として食品衛生性に優れ、加工性、耐食性、特にアルコールを含む飲料に対する耐食性に優れ、フレーバー成分の収着量が少なくBPA溶出量も低い缶被覆用水性樹脂組成物を提供する。 - 特許庁

This water-soluble citrus-based flavor hard to deteriorate is obtained by admixing an essence ingredient obtained by extraction from a cold press oil using a hydrous alcohol solvent with an anti-deteriorating ingredient comprising a coumarin analogue-rich fraction produced from the high-boiling fraction of the cold press oil.例文帳に追加

コールドプレスオイルから含水アルコール溶媒で抽出処理して得られたエッセンス成分に、コールドプレスオイルの高沸点部から得られたクマリン類縁体高濃度画分からなる劣化防止成分を添加配合し、劣化されにくい水溶性シトラス系フレーバーを調製する。 - 特許庁

To provide a method for producing powder containing alcohol having abundant flavor of raw materials and having a high content of alcohol even using a small amount of a pulverizing base material to a liquid containing alcohol or having a high content of remaining alcohol even using a liquid with reduced content of alcohol.例文帳に追加

アルコールを含有する液体に対し少量の粉末化基材を用いても粉末中のアルコール分が高く、また、アルコール含有量が低い液体を用いても粉末中のアルコール残存率が高く、原料の豊かな風味を有する含アルコール粉末の製造法を提供することを課題とする。 - 特許庁

The agent is added when producing the milk-containing food like milk-based dessert such as ice cream, ice milk, lacto ice, milk-containing frozen dessert, milk-containing pudding and yoghurt, as a result, the milk-containing food (product) excellent in improvement of milk feeling, taste and flavor is provided.例文帳に追加

本発明において、アイスクリーム、アイスミルク、ラクトアイス、乳入り氷菓、乳入りプディング、又はヨーグルト等の乳系デザート類のような乳入り食品の製造に際して、該乳感増強剤を添加することにより、乳感の向上と味覚・風味に優れた乳入り食品(製品)を提供する。 - 特許庁

To provide a package of a frozen tuna block for defrosting that can perform handleable defrosting treatment using a refrigerator or the like and can obtain an excellent tuna flavor and coloring even for such as a general consumer, and to provide a method for manufacturing the same.例文帳に追加

一般消費者等においても、冷蔵庫等を利用して取り扱い性良い解凍処理が可能であり、かつ良好なマグロの風味及び発色性を得ることができる解凍用の冷凍マグロ冊包装体及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a cap liner material composition wherein an amount of a slip agent to be added to the composition can be reduced and disturbance to a flavor of bottle contents such as a beverage can be prevented by providing a cap liner which is excellent in surface slipperiness.例文帳に追加

キャップライナーの表面スリップ性に優れることにより、キャップライナー材用組成物に添加するスリップ剤の添加量を減量することができ、飲料水等のボトル内容物に対する香味阻害を防止できるキャップライナー材用組成物を提供する。 - 特許庁

A pasty extract extracted from shallot and/or onion with a hydrated alcohol, etc., at a low temperature of -25 to 5°C forms various kinds of sulfides, disulfides, trisulfides, etc., and acts as a flavor imparting precursor.例文帳に追加

シャロット及び/又はオニオンを−25〜5℃の低温下、含水アルコール等で抽出したペースト状抽出物が、加熱工程により各種のサルファイド類、ジサルファイド類、トリサルファイド類を生成し、香味賦与前駆体として作用する。 - 特許庁

To provide an aromatic substance and/or a deodorant which is highly safe, colored in bright red or purplish red, excellent in heat resistance and light resistance, and allows the odor intrinsic to pigment not to give influence on the flavor release of the aromatic substance and/or deodorant component.例文帳に追加

安全性が高く、鮮やかな赤乃至紫赤色を有し、耐熱性及び耐光性に優れると共に、色素特有の臭気が芳香剤及び/又は消臭剤成分のフレーバーリリースに影響を与えることがない芳香剤及び/又は消臭剤を提供する。 - 特許庁

To provide a flexible natural cheese which maintains quality suitable for a prolonged degustation by suppressing flavor fouling and tissue fouling due to a photoirradiation in showcase, or the like, and a production method therefor and to provide a process cheese using this flexible natural cheese and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

ショーケースなどにおける光照射による風味劣化や組織劣化が抑制され、長期間賞味に適した品質を維持している軟質ナチュラルチーズ及びその製造方法、ならびに該軟質ナチュラルチーズを用いたプロセスチーズ及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a retort extraction sterilization method for avoiding putrefaction even if preserving for a long period and deterioration in flavor and taste, and extracting active components from an object to be extracted and at the same time sterilizing liquid into which the active components are extracted.例文帳に追加

長期間保存しても腐敗することなく、かつ、香り、味等も劣化することが無く、しかも、被抽出物からの有効成分の抽出と、その有効成分が抽出された液体の殺菌を同時に行えるレトルト抽出殺菌方法を提供する - 特許庁

To provide cabbage shaomai which is excellent in flavor and appearance, comprises a rolled-cabbage type one using healthy food material cabbage and is free from separation of a cabbage leaf part from ingredient (filling meat) when eaten, and to provide a method for producing the cabbage shaomai.例文帳に追加

風味と外観に優れ、健康的食材であるキャベツを用いたロールキャベツタイプであって、食するときに具材(詰め肉)と巻きキャベツ葉部分が分離することのない、キャベツ焼売及びその製造方法を提供することにある。 - 特許庁

The sponge dough comprising 100 parts by mass of wheat flour and preferably 10-80 parts by mass of dried fruits is used to give a variety bread having an excellent flavor, volume and inner phase, a soft palatability and high aging resistance.例文帳に追加

中種生地に使用する小麦粉100質量部に対し、乾燥果実を好ましくは10〜80質量部含有する中種生地を使用して得られたバラエティブレッドは、風味がよく、体積、内相とも良好で、ソフトな食感で老化耐性も高い。 - 特許庁

To provide an ingredient capable of improving flavor and taste of livestock meat highly safely, easily and efficiently for enhancing the added value as much as possible and for contributing to the improvement of the people's QOL (Quality Of Life) in view of the importance of livestock meat as food.例文帳に追加

食品としての家畜肉の重要性に鑑み、その付加価値をできるだけ高め、国民のQOL向上に貢献するため、安全性が高く、簡便且つ効率的に家畜肉の風香味を向上させることが可能な成分を提供する。 - 特許庁

To provide ice cream having a low milk fat content, no offensive smell and taste peculiar to Konnyaku even if being added with Konnyaku refined flour as dietary fiber, and excellent in flavor and body feeling inherited from ice cream, and to provide a method for producing the ice cream.例文帳に追加

低乳脂肪分であり、食物繊維であるコンニャク精粉を添加しても、コンニャク特有の異臭や異味が無く、アイスクリーム本来の優れた風味やボディー感を有する低乳脂肪分のアイスクリーム類、及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide processed cheese having good machinability, improved in machinability into a shredding state or a cubic one while maintaining intensity of flavor inherent in specially hard natural cheese such as Parmesan cheese, and to provide a method for producing the processed cheese.例文帳に追加

本発明は、パルメザンチーズなどの特別硬質ナチュラルチーズが持つ風味の強さを維持しつつ、シュレッド状やサイノメ状などへの機械加工適性が向上されたプロセスチーズ類及びその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain a material for bakery capable of reducing the tackiness of a pasty material, simply be formulated in a bakery dough, producing a bakery product good in flavor and having good patterns in the appearance and inner phase and reduced in mutual adhesion of the material during preservation.例文帳に追加

ペースト状素材の粘着性を減じ、ベーカリー生地に簡単に配合することができ、風味良好で外観、内相とも良好な模様を有するベーカリー製品を製造することが可能であり、また保存時の素材の相互付着性を減じた、ベーカリー用素材を提供する。 - 特許庁

The cost for drying is reduced because the malt residue is added as it is by mashing the grain component of the malt residue to form the residue into the liquid shape, and also the food hardly having dried smell and smell of grain, and having good flavor is provided.例文帳に追加

モルトかすをそのまま中に含まれる粒分をすりつぶして液状にして副材料として添加するから、乾燥のためのコストが低減できると共に、乾燥臭や穀物臭のほとんどしない、風味のよい食品を提供できる。 - 特許庁

To provide a method for producing new laver fermented food enhanced in taste having laver flavor and enhanced in functionality, obtained by utilizing various kinds of enzyme generated from koji mold to ferment and decompose protein or polysaccharides in the laver as a means for utilizing the laver as new food/new raw material.例文帳に追加

海苔の新規食品・新規素材としての利用の一手段として、麹菌の産生する多様な酵素を利用し、海苔中のタンパク質や多糖類を発酵分解することにより海苔の風味をもつ呈味性および機能性を強化した新規発酵食品を提供すること。 - 特許庁

To obtain mildew cheese enabling taste of united cheese and flavor of a flavoring substance through dispersing to add a constant amount of a flavoring substance inside the cheese without limitation of properties of a flavoring substance in mildew cheese production.例文帳に追加

本発明の目的は、白カビチーズの製造において、風味物質の性状に制限されることなく、一定量の風味物質をチーズ内部に分散させて添加した、チーズと風味物質の風味を一体として味わうことができる白カビチーズを提供することにある。 - 特許庁

A low-denatured defatted soybean is treated with an aqueous alcohol solution having 60-80% preferable concentration range and then dried with hot air in a short time to give a soybean protein material having improved color and flavor and controlled denaturation.例文帳に追加

低変性脱脂大豆を好ましい濃度範囲として60〜85%の含水アルコール溶液を用いて処理し、次いで熱風により短時間で乾燥を行うことによって、色・風味が改良され、かつ変性が抑えられた大豆たん白質素材を得る。 - 特許庁

To provide acidic flour paste having enough shape retainability even when having low content of starchy raw material and thereby reduced in pasty properties derived from the starchy raw material, having smooth feeling to the throat and smooth palate feeling, and applicable to regulation for serving various kinds of acidic flavor.例文帳に追加

澱粉性原料の含有量が少なくても十分な保形性があり、従って澱粉性原料由来の糊っぽさが低減された、喉通りの良く滑らかな食感を有し、また多様な酸性風味に調整可能な、酸性のフラワーペーストを提供する。 - 特許庁

To provide fresh cheese having long open date, improved in preservability by preventing rise of acidity during storage so as not to cause flavor and quality deterioration; and to provide a method for producing the fresh cheese.例文帳に追加

従来の軟質ナチュラルチーズで問題となっていた保存中の酸度上昇を防止し、風味や品質の劣化を防止することにより、保存性を向上させた賞味期間の長いフレッシュチーズ及びこのフレッシュチ−ズの製造法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a method for producing a new milk protein hydrolyzate with a low lactose content by which the milk protein hydrolyzate reduced in contents of monosaccharides and lactose with suppressed occurrence of discoloring and an unfavorable flavor by heating is obtained in a short time.例文帳に追加

短時間で単糖類及び乳糖の含量が低減され、加熱による着色及び好ましくない風味の発生を抑制された乳蛋白質加水分解物が得られる新規な乳糖含量の少ない乳蛋白質加水分解物の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a laminar food having a flaky inner layer and outer layer and a variety of tastes in the laminar food represented by croissant, Danish pastry, pie, etc., and to obtain a laminar food having excellent appearance, volume, palatability and flavor produced by the production method.例文帳に追加

クロワッサン、デニッシュやパイなどに代表される層状食品において、フレーキーな内層と外観を有し且つ味のバラエティーに富んだ層状食品の製造法、並びに該製造法によって製造される外観、ボリューム、食感、風味の優れた層状食品を提供すること。 - 特許庁

This seasoned cod roe-flavored food seasoning rich in the flavor ingredients including essential amino acids and having high nutritive value is efficiently obtained by enzymolysis of the pickle after aging seasoned cod roe with a fish meat proteolytic enzyme produced by Bacillus subtilis and/or a proteolytic enzyme produced by Aspergillus oryzae.例文帳に追加

明太子熟成後の漬け汁をパチルス属(Bacillus subtilis)が生産する魚肉蛋白分解酵素及び絲状菌(Aspergillus oryzae)が生産する蛋白分解酵素で処理することにより、必須アミノ酸等旨味成分を多く含み栄養価の高い明太子風味の食品調味料を効率よく製造した。 - 特許庁

To provide dry fish excellent in flavor, capable of preserving for long, the softness of which is maintained even when cooled after heated up through roasting or the like, and a sufficient amount of which can be stably supplied throughout the year: and to provide a method for producing the fish.例文帳に追加

年間を通し安定して十分な量の乾魚を供給することができ、しかも、焼くなど火を通して加熱した後で冷めても軟らかさが持続し、長期保存が可能な風味の良い乾魚とその製造方法の提供を目的とする。 - 特許庁

例文

The invention provides a portable antismoking gas solving the problems of injury by sidestream smoke and fire hazard by careless throwing of a burning cigarette butt and smoking in bed and the problem of mental stress caused by nicotine-dependency of a smoking person by gasifying the smoking tobacco component and a flavor.例文帳に追加

本発明は、喫煙タバコの成分と香料をガス化して複流煙被害と火の付いた吸殻のポィ捨て火災を無くしたことで環境問題解決をして、ニコチン依存による精神的ストレスを解消することが出来る携帯用禁煙ガスである。 - 特許庁

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