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flavorを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 5085



例文

To obtain a seasoning capable of imparting a mellow flavor of a soy sauce to an emulsified food such as a butter and variously usable for a spread stable for a long period without separating the emulsified food and the soy sauce or for seasoning, etc., at the time of cooking.例文帳に追加

バターなどの乳化食品に醤油の芳醇な香味を付与し、しかも乳化食品と醤油が分離しない長期間安定なスプレッド用又は調理の際の味付け用など多様に使用することができる調味料を提供する。 - 特許庁

The flavor composition has a content of UC10FA (a free fatty acid having 10 or less carbon atoms) of 0.01 mass% or more, and a mass ratio, UC10FA/UC12FAEE, of UC10FA and UC12FAEE (a fatty acid ethyl ester having 12 or less carbon atoms) of 50 to 1,000.例文帳に追加

UC10FA(炭素数10以下の遊離脂肪酸)の含有量が0.01質量%以上であり、UC10FAとUC12FAEE(炭素数12以下の脂肪酸エチルエステル)の質量比UC10FA/UC12FAEEが50〜1000であることを特徴とする香味組成物。 - 特許庁

To provide a method for producing an emulsified thickening composition having low calorie and no characteristic peculiarity in flavor and the like, excellent in emulsification stability and thickening properties, and favorably applied to the field of food and the like; to provide an emulsified thickening composition obtained by the method; and to provide food containing the composition.例文帳に追加

低カロリーで、風味等に特有のクセがなく、乳化安定性や増粘性に優れ、食品等の分野への適用に良好な乳化・増粘組成物の製法およびそれにより得られた乳化・増粘組成物、並びにそれを用いた食品を提供する。 - 特許庁

To provide an inexpensive oil absorption retarder enabling obtaining food cooked with oil having slight oil absorption and crispy feeling only through adding to raw materials of the food without destroying flavor and taste of the food, and to provide the food cooked with oil produced by addition of the oil absorption retarder, especially Tempura and fried noodles.例文帳に追加

安価であると共に、食品の原料に添加するだけで、食品の風味、味覚等を損なうことなく、吸油量の少ないサクサク感のある油ちょう食品を得ることが出来る吸油抑制剤及び該吸油抑制剤を添加して製造した油ちょう食品、特に天ぷら、揚げ麺を提供する。 - 特許庁

例文

To provide healthy kimchi comprising healthy pickles having refreshing sourness and good keeping quality, where Japanese favorite fruity flavor is added so as to give depth in its taste, healthy ingredients are enriched, and lactobacillus is added so as to be fermented.例文帳に追加

本発明は、漬物に、日本人好みの味であるフルーティな風味を付加して、味に奥行きを与えるとともに、健康に良い成分を強化し、乳酸菌を添加して発酵させ製造し、さわやかな酸味と保存性の良い健康漬物類を提供すること課題とする。 - 特許庁


例文

To provide a device for thawing frozen food compact so as to correspond to capacity enhancement in recent production lines, causing no damage on the taste or the flavor of fruit juice or the like so as to correspond to upgrade in preference, and efficiently thawed at temperature lower than that in conventional device.例文帳に追加

最近の生産ラインの高能力化に対応できるコンパクトで、かつ嗜好の高度化に対応して果汁飲料等の味や香りを損なうことなく、従来に比べて低い温度で効率良く解凍可能な冷凍食品の解凍装置。 - 特許庁

Thus the inside of the switching compartment 6 can be sanitized, and not only the change of color and foul odor caused by microorganism of food and generation of stickiness on a surface of the stored object but also the change of color and degradation of flavor of foods caused by photooxidation can be reduced.例文帳に追加

これにより切替室6内部の衛生性が保たれるとともに、食品の微生物によって生じる変色や腐敗臭、貯蔵品表面のネト発生とともに、光酸化による食品の変色や風味劣化についても低減することが可能となる。 - 特許庁

To provide non-fried instant noodles having a good taste and flavor, rich in viscoelasticity, and simplified in raw materials and combination thereof, by aging the noodles in a noodle band stage and a noodle strand stage, by avoiding heat treatment, such as steaming, boiling, and drying by hot air, indispensable to conventional processes.例文帳に追加

従来製法では不可欠であった蒸すあるいは茹でる、又は熱風乾燥等の加熱処理を加えずに、麺帯及び麺線の段階で熟成を行うことによって、味、香りが良好で、粘弾性に富み、かつ原料及びその配合がシンプルであるノンフライ即席麺を提供する。 - 特許庁

To provide a taste-improving agent for vinegar which is economic and healthy to human and reduced in sourness and irritating smell of acetic acid of conventional vinegars and capable of improving dense feeling and complexity and mellowness in flavor, etc., by a simple means and to provide vinegar containing the taste improving agent, etc.例文帳に追加

簡易な手段で経済的かつ人体に健康的であり、従来の食酢類の酢酸の酸味と刺激臭を低減させ、風味における濃厚感や複雑さ、まろやかさ等が改善させる食酢用の呈味改善剤、及び呈味改善剤等が含有された食酢を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a pickled fish product capable of producing the pickled fish product in a short time and producing using not only fillet but also entire one fish or half meat from which guts are removed, and obtaining the pickled fish product enabling tasting original flavor of sake lees or the like and easy to cook (burn).例文帳に追加

短時間で魚漬け製品が製造できると共に、切り身だけでなく内蔵を取り除いた丸ごと1匹でも、半身でも製造でき、かつ、粕等の本来の風味も味わえ、調理(焼き上げ)もし易い魚漬け製品を得ることができる魚漬け製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To obtain an oil droplet regulator imparting disperse function to oil and fat in food or added thereto through modifying the taste, smell (flavor), palate feeling and appearance thereof in food production process and suppressing the oozing and segregation thereof after steps including cooking and heating.例文帳に追加

食品製造において、食品中の油脂や添加される油脂の味・匂い(風味)・食感・外観を改質し当該油脂に分散性機能を付与するとともに調理・加熱等の工程時後の油脂の染み出し及び分離を抑制する油滴調整剤を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a bakery product achieving high-level of advantages of having a high specific volume after manufacturing without baking loss, excellent appearance, successful texture e.g. soft palatability, smooth melting on the tongue, wettish sensation, and superb egg flavor, compared with the conventional bakery product.例文帳に追加

製造後の比容積が大きくかつ釜落ちせず、外観にも優れ、またソフト感、口溶け、しっとり感等の食感が良好で、更に卵風味に優れたものとし、これらが従来のものに比べて極めて高いレベルで達成されたベーカリー製品とする。 - 特許庁

To provide a diet effect imparting agent having a diet effect, also by flavor, through exciting the white adipose tissue sympathetic nerve, brown adipose tissue sympathetic nerve and adrenal gland sympathetic nerve, a diet perfume composition containing the diet effect imparting agent, a diet cosmetic and diet food and drink.例文帳に追加

白色脂肪組織交感神経、褐色脂肪組織交感神経や副腎交感神経を興奮させることによって、香気によってもダイエット効果を有することができるダイエット効果付与剤及び該付与剤を含むダイエット香料組成物、更にはダイエット香粧品又はダイエット飲食品を提供する。 - 特許庁

To provide a beverage modifying material which can not only show the filtration and clarification effects to a beverage but also remove chlorine odor by being used in a way being put in a cup etc. just before drinking, and can improve the flavor of the beverage by using far-infrared rays etc. from lava.例文帳に追加

飲用の直前にコップ等に入れて使用することにより飲料の濾過や浄化作用ばかりでなく、塩素臭まで除去することができ、また溶岩の持つ遠赤外線等を利用して飲料の風味を改善することが可能な飲料の改質材を提供しようとするものである。 - 特許庁

To provide a method for producing unripened cheese that enables improvement in the flavor and/or texture of cheese products and maintenance in production efficiency, without having to change the composition of a mix or use additives, or select lactobacillus starters.例文帳に追加

本発明は、ミックス組成の変更、添加剤の使用、乳酸菌スターターの選択をすることなく、製品の風味および/またはテクスチャーを向上せしめ、かつ生産効率の維持が可能な非熟成タイプチーズの製造法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a vegetable preserving method for a long period, attaching additional value while retaining or improving palate feeling, nutrient, coloring matter and flavor of vegetables, and capable of preserving vegetables for a long period over a week unit or a month unit.例文帳に追加

野菜の食感の維持又は向上、栄養素の維持又は向上、色素の維持又は向上、風味の維持又は向上を図りながら、なお付加価値を付して、野菜を週単位又は月単位で長期保存できる野菜の長期保存方法を提案する。 - 特許庁

To provide a preform in which when formed, the thermal decomposition of a resin is suppressed, and the lowering of intrinsic viscosity or occurrence of acetaldehyde is restrained, and also to provide a container produced by biaxially stretching the preform and having excellent mechanical strength and flavor retention.例文帳に追加

プリフォーム成形の際の樹脂の熱分解が抑制され、固有粘度の低下やアセトアルデヒドの生成が有効に抑制されたプリフォームを提供できると共に、優れた機械的強度、香味保持性を有する二軸延伸容器を提供する。 - 特許庁

To provide a livestock feed additive utilizing lactobacillus fermentum having a higher rate of viable cells so as to have deodorizing effect and also increase the full flavor of meat, enhance growth of livestock, keep the livestock sound, and enable early shipping of the livestock through being added to feed.例文帳に追加

高い生菌率のラクトバチルスファーメンタムを利用して、消臭以外に、飼料への添加によって、食肉の旨味を増し、家畜の成育を高め、健康を良好に保ち、早期に出荷を可能とする家畜用飼料添加物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing an aromatic polycarbonate resin having a remarkably reduced remaining phenols in a resin granule so as to not impair a food flavor, to obtain a resin molding made by melt-molding the resin granule obtained by the method, especially a resin molding for food preservation.例文帳に追加

食品の風味を損なわないために、樹脂粉粒体中の残存フェノール類を著しく低減した、芳香族ポリカーボネート樹脂粉流粒体の製造方法、及びこの方法により得られる樹脂粉粒体を溶融成形してなる樹脂成形体、とりわけ食品保存用樹脂成形体を提供する。 - 特許庁

To provide a layer swollen food molded by swelling mainly in a lateral (horizontal) direction, allowing a person to enjoy the flavor and texture of chocolate as a filling material uniformly from the start of eating till the end; and a method for producing the same.例文帳に追加

本発明の目的は、主に横(水平)方向に膨化する成形方法をとった層状膨化食品において、フィリング材としてのチョコレートの風味と食感を、喫食当初から最後まで均一に楽しむことが可能な層状膨化食品、およびその製造方法を提供することにある。 - 特許庁

The dried-fish flavor composition is obtained by incorporating one or more kinds of aroma, aroma imparting agent and aroma improving agent selected from the group consisting of dried fish extracts, yeast extracts.例文帳に追加

魚節エキスに、酵母エキス、動植物蛋白分解物、香料および魚節分画香気成分から選ばれる香気・香味付与乃至改良剤の1種以上を配合させることにより、本発明の魚節フレーバー組成物を容易に調製することができ、上記課題を解決することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing food with a cutlet comprising addition of a cutlet together with seasoning such as beaten egg-containing soup or curry sauce to produce food causing no flaking off on the batter of the cutlet even when subjected to retort treatment, and maintaining palate feeling and flavor of the cutlet.例文帳に追加

とき卵入りのつゆやカレーソース等の調味液とともにカツを加え、レトルト処理してもカツの衣の剥がれが起こらず、かつ丼やかつカツカレーらしいカツの食感、風味を維持できる食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a protein/β-glucan complex composition useful for foods, cosmetics, medicines, or chemicals, excellent in flavor, palatability, taste, emulsifiability, water retainability and compatibility, and having living body regulatory function such as lipid metabolism improving action, antiflatulent action, blood glucose increase inhibitory action.例文帳に追加

食品、化粧品、医薬品、化学品等に極めて有用な、食味、食感、呈味性、乳化性、保水性 、配合性に優れ、且つ脂質代謝改善作用、整腸作用、血糖値上昇抑制等の生体調節機能を有するタンパク質・βグルカン複合組成物を提供する。 - 特許庁

To provide flavoring vegetable extract powder with freshness by drying the extract of flavoring vegetables such as onion, spring onion, garlic and ginger without dissipating raw flavor in a concentrating process and/or a drying process.例文帳に追加

玉ネギ・長ネギ・ニンニク・ショウガなどの香味野菜のエキスを乾燥した香味野菜エキス粉末において濃縮工程およびまたは乾燥工程で生の香りが逸散せずにフレッシュな香りを有した香味野菜エキス粉末の提供。 - 特許庁

This Le lectier processed product which sustains flavor and extended in an eating-quality period is obtained by preserving slices of Le lectier of a pear kind in appropriate syrup, putting the slices in a film for vacuum pack, and vacuum packaging the product followed by low-temperature sterilizing cooking at 70° for 1 h.例文帳に追加

西洋梨の品種ル レクチエの切り身を適宜なシロップに漬け、真空パック用のフイルムに入れてから、真空包装し、70度で1時間低温殺菌調理することにより得られる風味を維持し、食味期間を延長したル レクチエの加工品。 - 特許庁

To obtain flavorer-containing coffee in which smell and constituents are sufficiently extracted from a dried flavorer such as a herb and the aroma and flavor of coffee itself can sufficiently be enjoyed to the full in spite of a simple and easy manufacturing process, and also to provide a method for producing the same coffee.例文帳に追加

簡易な製造工程にも拘わらずハーブ等の乾燥した香材から香りや成分を十分に抽出でき、しかもコーヒー本来の香りや風味を十分に満喫することの可能な香材入りコーヒー及びその製法を提供すること。 - 特許庁

To provide collagen-containing soybean curd suppressed in flavor deterioration caused by bittern further than in conventional soybean curd, causing no deformation, having mellow palate feeling and smoothness to the tongue, and also exhibiting extremely high synergy effect of becoming rich in nutrients owing to the collagen.例文帳に追加

従来の豆腐に較べてにがりによる風味の低減を抑え、しかも型くずれの生じない豆腐を得ることができ、食感がまろやかで、舌触りの滑らかさに加えて、コラーゲンにより栄養価が高くなるというきわめて相乗効果の高い豆腐を実現する。 - 特許庁

Thermally inhibited polysaccharides and an improved method for producing the same are provided, wherein the improvement is dehydrating the polysaccharides under increased pressure and/or increased effective oxygen concentration to produce compositions of improved functional properties, including color, flavor, and odor.例文帳に追加

本発明は、熱抑制された多糖類、ならびに、色、風味、および臭いを含めた、改良された官能的特性の組成物を製造するのに、増大した圧力および/または増大した有効酸素濃度下で該多糖類を脱水することを改良とする、それらを製造する改良された方法に関する。 - 特許庁

To obtain a fermented milk food improved in its flavor and suppressed in uncomfortable smell including e.g. the smell of acetic acid, fermentation smell being, emitting when milk or a milk product is fermented by using mainly Bifidus bacteria or when a fermented food including a fermented product obtained by the fermentation is preserved.例文帳に追加

主としてビフィズス菌を用いて乳又は乳製品を発酵させた場合あるいはこの発酵により得られた発酵物を含む発酵乳食品を保存した場合に発現する酢酸臭、発酵臭等を含む不快臭を抑制し、その風味を改善された発酵乳食品を提供すること。 - 特許庁

To provide a boiled rice modifier processing in a granular form starch as a boiled rice modifying ingredient, when cooking rice, so as to make it disperse uniformly, retain and improve original luster and viscosity which boiled rice has, and have taste, palate sensation and flavor improving effects.例文帳に追加

炊飯に際して米飯改質成分であるでん粉を粒状に加工することにより均一に分散させ、ご飯のもつ本来のつや、粘りを維持、向上させ、食味、食感、風味の改善効果を有する米飯改質剤を提供する。 - 特許庁

A main body in a double-sphere form is made of a gummi (1), (3), (4), (5), (7) etc., prepared by mixing a food dye and the food flavor etc., into a coagulant such as gelatin/pectin and has holes (2) and (6) for attaching piercing jewelries.例文帳に追加

ゼラチン・ペクチンといった凝固剤に食品色素と食品香料などを混ぜあわせてできたグミ等(1)(3)(4)(5)(7)に(2)(6)のピアス取りつけ穴を設けたダルマ型の本体を、前歯から奥歯までお好みの歯と歯の間に(1)と(4)を伸ばし、(3)をはめ込む。 - 特許庁

The Maccha-containing Sake is produced by initially mixing the Shochu and the Maccha and storing for a prescribed period to produce Shochu in which Maccha essence is extracted and then mixing the Sake containing the antioxidant and the sodium carbonate water stabilizing the flavor of the Maccha thereto.例文帳に追加

まず焼酎と抹茶を混合して所定期間貯蔵させて抹茶エキスが抽出された焼酎リキュールを製造し、これに酸化防止剤入り日本酒と抹茶の香味を安定させる炭酸ソーダ水を混合して抹茶入り日本酒リキュールを製造する。 - 特許庁

To provide a herb liquid which reproduces an original flavor, namely a smell and taste, of the herb, prepares a herb beverage simply and at a low cost, and is added to any beverage and food, and to provide a method for producing the herb liquid.例文帳に追加

本発明は、ハーブ本来の香味、即ち香りや味を再現可能なものであり、ハーブ飲料を簡便且つ低コストで調製可能であり、また、あらゆる飲料や食品に添加可能なハーブ液とその製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

The milk composition that remarkably reduces bitterness derived from free amino acid of hydrolyzed milk and has an improved flavor characteristic of milk is obtained by mixing hydrolyzed milk with a treated liquid of milk serum prepared at a negative pole side after a milk serum raw material is energized using a negative pole and a positive pole.例文帳に追加

加水分解乳と、乳清原料を陰極と陽極を用いて通電した後に陰極側で得られる乳清処理液とを混合することにより、加水分解乳の遊離アミノ酸に由来する苦みを著しく低下させ、乳特有の風味を向上させた乳組成物を得る。 - 特許庁

To provide a green algae-containing fish paste food that permits to enjoy the delicate flavor created by co-operation of the fish meat paste material and the green algae without the dropout of the green algae from the fish meat paste, because of excellent binding properties between the fish meat paste and the green algae.例文帳に追加

魚肉ねり製品素材と緑藻との結着性に優れ、切り口から緑藻が抜け落ちることがなく、魚肉ねり製品素材と緑藻とが織り成す微妙な風味を楽しめることができる緑藻入り魚肉ねり製品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a food material for zinc supplement having no toxicity, excellent in gustatoriness and flavor, high in safety, having no problem in its processability and containing chelate-type zinc ingredients of high absorbability in high concentrations, to obtain a zinc-conjugated protein, and to obtain a zinc-conjugated polysaccharide protein.例文帳に追加

毒性が無く、味覚や香りも良好で、安全性が高く、加工性にも問題がなく、吸収率の高いキレート型マグネシウム分を高濃度で含む亜鉛分補給用食品材料、亜鉛複合蛋白質及び亜鉛複合多糖蛋白質。 - 特許庁

To provide a method for producing soybean curd rich in aromatic and sweet soybean flavor, having smooth palate feeling and just-made deliciousness; to provide a method for producing soybean milk used as raw material for the soybean curd; and to provide a handmade soybean curd set utilizing the soybean milk.例文帳に追加

大豆の香ばしく甘い香りが豊かで、なめらかな食感の作りたてのおいしさを有する豆腐の製造方法及びその原料となる豆腐用豆乳の製造方法並びに当該豆乳を利用した手作り豆腐セットを提供する。 - 特許庁

To dry a grain without cracking by eliminating an excess drying of a surface without adherence of off-flavor by ventilating a warm air held at a humidity near that of an atmosphere not excessively dried like a combustion hot air and being clean containing no combustion exhaust hot air in the grain to be dried.例文帳に追加

被乾燥穀粒に、燃焼排熱気を含まない清浄で、しかも燃焼熱気のように乾き過ぎない外気に近い湿度を保った温風を通風して、異臭の付着などがないうえ、表面の乾燥し過ぎを無くしヒビ割れを生じさせずに乾燥することができる穀粒乾燥装置を提供する。 - 特許庁

To provide a color fading preventing agent for suppressing the color fading of colorants during the preservation of foods, drinks and colorants for food and drink, usable without deteriorating the appearance, taste and flavor of the foods and drinks and having excellent dispersibility and emulsion stability in foods.例文帳に追加

飲食品、および飲食品用色素の保存中における色素の退色を抑制し、さらに飲食品の外観、風味を損ねることながなく、食品中での分散性、乳化安定性に優れた退色防止剤の開発を目的としたものである。 - 特許庁

To provide a method of production by which moisture and water activity are simply adjusted in a short time and a flavor is simultaneously homogenized when producing an intermediate moisture food having soft palatability by the method of removing the moisture after once soaking a dried raw material.例文帳に追加

乾燥原料を、一旦水戻しした後に水分を取り除く方法でソフトな食感の中間水分食品を製造するにするにあたり、簡便に短時間で水分と水分活性を調整し、同時に調味を均一化させる製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an orally disintegrable tablet having persistency of flavor, excellent in masking-retaining effect on medicine odor and not leaving unpleasant lingering scent feeling which is characteristic to a medicine in oral cavity/nasal cavity also after disintegrating the tablet in the oral cavity and then swallowing the tablet.例文帳に追加

本発明は、香味の持続性があり薬物臭のマスキング持続効果に優れ、口腔内で崩壊させて飲みこんだ後も、薬物特有の不快な残香感が口腔内・鼻腔内に残らない口腔内崩壊錠を提供することを目的とする。 - 特許庁

To obtain an oil and fat for food products, naturally ingestible, exhibiting a fat accumulation-controlling function and/or accumulated fat reduction promoting function by sufficiently usable quantities in general food products, having no problem of flavor, usable in a wide range of food products as an ordinary oil.例文帳に追加

無理なく摂取出来、一般的な食品に十分使いうる量で脂肪蓄積抑制機能及び/又は蓄積脂肪低減促進機能効果を発揮し、風味に問題がなく、普通の油として広範な食品に使用することの出来る食用油脂の提供。 - 特許庁

To provide a bakery dough kneaded with a whipped cream having a high overrun and capable of being refrigerated for a long period, and to provide a bakery product which uses the bakery dough and has an excellent volume, a fine texture, soft palatability and an excellent flavor.例文帳に追加

オーバーランが高く、且つ長期間の冷蔵が可能なホイップ済みクリームを練り込んだベーカリー生地、及び該ベーカリー生地を用いてなり、ボリュームに優れ、きめが細かく、食感もソフトで、風味も優れたベーカリー製品を提供する。 - 特許庁

To enable a rice cooker, which uses steam of the boiling point or above of water in order to improve flavor, to surely detect that water is not supplied to a lid heating plate or that the water stored the lid heating plate shorts during a rice cooking so as to prevent troubles caused by water shortage.例文帳に追加

食味を向上させるために、水の沸点以上の蒸気を利用する炊飯器において、蓋加熱板に水が供給されていない場合、または炊飯途中で蓋加熱板に貯留した水がなくなった場合に確実に検知できるようにし、水がないことにより発生する弊害を未然に防止する。 - 特許庁

To obtain a baking powder for deep-fried products such as doughnuts, capable of decreasing the oil absorption of the products without lowering its swelling action, and giving such deep-fried products forming a texture satisfying the above conditions and excellent in palate feeling, appearance and flavor.例文帳に追加

この発明の目的は、ドーナツ等の油ちょう品の油の吸収量を低減し、膨脹剤の膨張作用力を低下させないで、食感、外観、風味に優れ且つ、前記の条件を満足させる組織を形成するドーナツ等の油ちょう品用のベーキングパウダーを提供することにある。 - 特許庁

The selective removal of the ions and a reduction in concentration of the dissolved oxygen to ≤8 ppm result in suppressing generation of heated oxidized smell, and producing the concentrated milk and the powdered milk having flavor not existing in conventional concentrated milk or powdered milk and exerting physical property-improving effect as food raw material.例文帳に追加

イオンの選択除去と溶存酸素濃度を8ppm以下に低下させることにより、加熱酸化臭の発生を抑制することができ、従来の濃縮乳や粉乳にない風味と食品原料としての物性向上効果を奏する濃縮乳および粉乳の製造が可能となる。 - 特許庁

To provide a storage duration improver that comprises food materials or natural materials, has high safety with high antimicrobial activity against Gram-positive bacteria, Gram-negative bacteria, and fungi and shows high resistance to heat sterilization to retain the antimicrobial activity with deterioration reduced and gives no adverse effect on the flavor and taste of the food products.例文帳に追加

食品素材や天然素材からなり、安全性が高く、グラム陽性菌、グラム陰性菌および真菌類に対して高い抗菌活性を有し、加熱殺菌による抗菌活性の低下が少なく、食品の味や風味に影響を与えない日持ち向上剤を提供する。 - 特許庁

To obtain a water-in-oil minute emulsified oil and fat composition having excellent melting feeling in the mouth, suppressing flavor deterioration during low-temperature preservation and improving quality stability for a long period and to provide a method for producing the oil and fat composition.例文帳に追加

微細乳化した油中水型乳化油脂組成物において、口溶けが良好で低温保存での風味劣化を抑制し、長期間にわたり品質安定性を向上させる油中水型微細乳化油脂組成物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a crusher capable of crushing crushed object without losing the flavor of the crushed object such as spice, sprinkling it on a food material or dish in a fresh state, and mixing a plurality of types of crushed objects at desired amount and mixing rate in a single crusher.例文帳に追加

香辛料等の被粉砕物の風味を逃がすことなく粉砕して新鮮な状態で食材又は料理等に振りかけることができるとともに、単一の粉砕器により、複数種類の前記粉砕物を所望の量及び混合率で混合することができる粉砕器を得る。 - 特許庁

例文

The milk flavor drink is characterized by containing whey minerals, preferably in a solid content of 0.1 to 5 mass% as a solid content, and a sweetener, preferably at a sweetness degree of 0.08 to 12% converted into sucrose, and not containing proteins and fats and fatty oils.例文帳に追加

乳清ミネラルを、好ましくは固形分として0.1〜5質量%及び甘味料を、好ましくは甘味度としてのショ糖換算で0.08〜12%含有し、タンパク質及び油脂を実質的に含有しないことを特徴とする乳風味飲料。 - 特許庁

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