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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Baked inの意味・解説 > Baked inに関連した英語例文

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Baked inの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1060



例文

A large number of gas injection nozzles 4 are disposed in the inner side wall of a furnace chamber 1 into which the baked articles W stacked in a multistage are transferred in a level between the baked articles W.例文帳に追加

多段積みされた被焼成品Wが移送される炉室1の内側壁に、多数のガス打ち込みノズル4を、被焼成品Wの間の高さに配置する。 - 特許庁

To provide a material supply device of a baking device for baked confectionery, easily supplying a confectionery material in a short time onto the baking plate of the baking device, for example in baking work of baked confectionery in an experience corner.例文帳に追加

例えば、体験コーナーにおける焼き菓子の焼き作業にあって、焼き装置の焼板部位上に菓子材料を簡単かつ短時間に供給することができる焼き菓子用焼き装置の材料供給装置を提供する。 - 特許庁

This nursery stock cultivating system is such that a scion 12 of a tree is inserted in granular soil 11 which is filled in a cylindrical fine porous baked body 10, and the cylindrical fine porous baked body 10 is buried in a seedling bed laid with a water retaining material.例文帳に追加

筒状微多孔質焼成体10内に充填した粒状土壌11に、樹木の挿し穂12を挿し込むとともに、保水材を敷設した苗床に、前記筒状微多孔質焼成体10を埋設した。 - 特許庁

As a result, since release of fermentation gas in the second dough baked part to the outside is prevented in the first dough baked part, lightweight bread in which low protein is realized as whole bread and volume feeling is imparted is obtained.例文帳に追加

前記のパンは、第二生地焼成部分での発酵ガスは、第一生地焼成部分で外部へ放出されるのが阻止されることになり、パン全体として低蛋白を実現すると共に、ボリューム感のある軽いパンとなる。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing W/O type hydrous chocolates by which molding can be carried out by cooling and solidifying in the same manner as in usual chocolate and baking residual resistance is excellent even when baked simultaneously with a dough for a baked confectionery.例文帳に追加

本発明は、通常のチョコレートのように冷却固化して成型することが出来、焼き菓子生地と同時に焼成しても、焼き残り耐性に優れたW/O型の含水チョコレート類の製造法を提供する事を目的とする。 - 特許庁


例文

Even when the substrate G is baked at a high speed, the in-plane temperature distribution of the substrate G to be baked can be made to be uniform, because the in-plane temperature distribution of the setter S becomes uniform.例文帳に追加

高速焼成を実施した場合でも、セッターSの面内温度分布が均一になることから、処理すべきガラス基板Gの面内での温度分布の均一化が図れる。 - 特許庁

To provide a method for making a baked sweet stuff for making the baked sweet stuff in which an inside has soft and moist palate feeling inherent in a cake the surface has hard and crispy palate feeling, further the palate feeling does not change as the days passing.例文帳に追加

内部はソフトでしっとりしたケーキ特有の食感であるが、表面が硬くカリカリした食感であり、且つ経日的な食感の変化がない焼菓子を製造するための、焼菓子の製造方法を提供すること。 - 特許庁

The method for producing a white-baked bread, includes, when white-baked bread dough is to be produced, adding an oil-in-water emulsified product using a yellow pigment, preferably a liposoluble yellow pigment, more preferably a yellow pigment liposoluble in the oily phase.例文帳に追加

白焼パン生地を製造する際に、黄色色素、好ましくは油溶性色素、さらに好ましくは、油相に油溶性の黄色色素を使用した水中油型乳化物を添加することを特徴とする白焼パンの製造方法。 - 特許庁

To provide a method for producing snack confectionery which is excellent in molding properties, can be baked in a short time, has good appearance after baked and light and favorable palate feeling, and is hardly cracked and broken, comprising using soybean as a main raw material.例文帳に追加

大豆を主原料として使用し、成形性に優れ、短時間で焼成することができると共に焼き上がったときの見た目も良く、食感も軽く良好で、割れにくく破損しにくいスナック菓子の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method of forming a conductive baked material pattern having sufficient conductivity after baking in the method of forming the conductive baked material pattern in an atmosphere by using a resin composition containing a base metal.例文帳に追加

卑金属を含む樹脂組成物を用いて大気中で導電性焼成物パターンを形成する方法において、焼成後に十分な導電性を有する焼成物パターンを形成する方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide novel baked coated confectionery efficiently baked up in a short time through simplifying its production process, softly and thinly coated, excellent in palate feeling and flavor, and also having sanitary and homogeneous quality: and to provide a method for producing the confectionery.例文帳に追加

製造工程を簡素化して短時間で効率よく焼き上げ、柔らかくかつ薄く被覆して食感や風味に優れるとともに、衛生的で均一な品質の新規な被覆焼き菓子とその製造方法を提供する。 - 特許庁

To prevent the baking unevenness of a material to be baked from occurring in relation to a rack oven for rotating a rack and carrying out the baking of the material to be baked with hot air in a baking chamber.例文帳に追加

本発明は焼成室内においてラックを回転させると共に熱風により被焼成物の焼成を行なうラックオーブンに関し、被焼成物の焼きむらの発生を防止することを目的とする。 - 特許庁

To provide confectionery which is prepared so that a consumer makes raw confectionery and baked confectionery get in contact with each other just before taken to be sanitarily and beautifully dished up without touching the raw confectionery and the baked confectionery when getting in contact with each other.例文帳に追加

消費者が喫食直前に生菓子と焼菓子を接触させ、且つこれらを接触させる際には、生菓子や焼菓子に触れることなく、衛生的で美麗に盛り付けることができる菓子を提供する。 - 特許庁

To improve the appearance quality of bread by forming a beautiful network pattern due to the contrast made between reticulation parts of deeply baked tint and dent parts of palely baked tint in such a manner that fillings in the upper dough part having the network are not exposed.例文帳に追加

網目状の上生地の部分において、フィリングが露出しないようにし、焼き色の濃い網目部分と焼き色の薄い凹部のコントラストによる美しい網目模様を形成できるようにし、外観品質を向上させる。 - 特許庁

To provide a stuffing-enclosing noodle strip food for cooking by baking, having favorable just-baked palate feeling even reheating after room temperature preservation, freezing or refrigerating after cooking by baking, excellent in operability in cooking by baking and having even baked color.例文帳に追加

焼き調理後に室温保存や冷凍保存や冷蔵保存した後に再加熱しても好ましい焼き立ての食感を有し、焼き調理時の操作性が良い、焼き色が均一な、焼き調理用包餡麺帯食品を提供する。 - 特許庁

The cooked chestnuts packaged in a hermetically sealed container are obtained by holding and sealing baked chestnuts which are baked after peeling off raw chestnuts with the skin on, in the following container (A), and heat sterilizing the product.例文帳に追加

皮付き生栗を剥皮した後焼成した焼栗を、下記容器(A)に収容密封後、加熱殺菌してなることを特徴とする密封容器入り調理栗により達成する。 - 特許庁

To provide a sweet potato baking device to be used in selling baked sweet potatoes at a shop etc., capable of providing a consumer with soft and delicious baked sweet potatoes always in the hot state.例文帳に追加

店頭販売などの焼芋販売に使用し、いつでも熱い状態でホクホクな美味しい焼芋を消費者に提供できる芋焼装置を提供する。 - 特許庁

Projection for forming the outline groove in a prescribed part of the baked cake body 40 baked by the molding space 27 is formed in at least either one of the first molding recessed part 15 and the second molding recessed part 21.例文帳に追加

第1の成形凹部15と第2の成形凹部21の少なくとも一方には、成形空間27によって焼成される焼き菓子本体40の所定部分の輪郭溝を形成する突起が形成されている。 - 特許庁

In a jig for baking electronic parts having a thermally sprayed layer hard to react with the object to be baked on the surface of a base material, at least, the surface roughness of the face mounting the object to be baked is controlled within the range of 150 to 1,000 μm in terms of ten points average roughness.例文帳に追加

基材表面に被焼成物と難反応性の溶射層を有する電子部品焼成用治具において、少なくとも被焼成物を載置する面の表面粗さを十点平均粗さで150〜1000μmの範囲とする。 - 特許庁

To provide mixed flour for baked confectioneries, which allows easy production of baked confectioneries having such a texture that the surfaces taste crispy, and the insides are moist and melting, and having good appearance without unevenness in baking.例文帳に追加

表面はサクサクとし、内部はしっとりとして口溶けのよい食感を有し、且つ焼きムラのない良好な外観を有する焼き菓子類を簡単に製造することができる焼き菓子類用ミックスの提供。 - 特許庁

When a raw Baumkuchen 300 is baked, it is baked by winding it around the small noodle rod 20, and the resulting Baumkuchen is easy to pull out if unloaded in a small noodle rod unit.例文帳に追加

バウムクーヘン300を焼成すると麺棒小体200の周りに巻きついて焼成されるが、麺棒小体単位で取り出せば引き抜きが容易となる。 - 特許庁

The regenerating method has the first process of baking a used hydrogenation catalyst to remove carbonaceous matter adhering to the catalyst so as to obtain a baked catalyst and the second process of causing an active metal ingredient to be supported in the baked catalyst.例文帳に追加

使用済みの水素化処理触媒を焼成して該水素化処理触媒に付着する炭素質を除去し、焼成処理触媒を得る第1工程と、焼成処理触媒に活性金属成分を担持させる第2工程とを有する。 - 特許庁

To provide an oil fat composition for baked confectionery, that gives baked confectionery containing stable crystals and having soft palate feeling, good flavor and meltability in the mouth, without any specific temperature control when manufactured.例文帳に追加

製造する際に特殊な温度管理をしなくても安定結晶を含有し、且つソフトな食感で、風味や口溶けが良好な焼き菓子類を製造することのできる焼き菓子用油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide aerated chocolate and baked aerated chocolate each having smooth meltability in the mouth while containing a lot of air bubbles and having light texture: and to provide a method for producing the aerated chocolate and the baked aerated chocolate.例文帳に追加

気泡を多く含み軽い食感でありながら、なお且つなめらかな口どけを有する含気チョコレート及び焼成含気チョコレート、並びにこれらの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing chocolate composite confectionery having palate feeling like baked confectionery only by filling in a forming mold and drying; and to provide a method for producing the chocolate composite confectionery as if combined with baked confectionery without a baking process.例文帳に追加

成型用型への充填・乾燥のみで焼菓子のような食感を有するチョコレート複合菓子、ならびに焼成工程なしに、あたかも焼菓子を組み合わせたかのようなチョコレート複合菓子の製造方法を提供すること。 - 特許庁

This ice confectionery has such a structure that there exists ice cream attached in a nipped state between the cross section split into at least two, of a baked body baked using as the main material wheat flour, eggs and sugar.例文帳に追加

小麦粉、鶏卵、砂糖を主材料として焼き上げられた焼成体の、少なくとも2つに割られたその断面間に、アイスクリームが狭着されて存在している構造のアイスクリーム菓子とした。 - 特許庁

This method for producing the fine powder baked laver comprises heat drying baked laver with a toaster or an oven followed by cutting into small pieces, and setting the product in a mixer to micronize.例文帳に追加

焼き海苔をパン焼き器、オーブン等で加熱乾燥させ小片に切り分け、それをミキサーにかけて微粉末にすることを特徴とする微粉末焼き海苔の製造方法。 - 特許庁

This baked vermiculite heat insulating material with excellent pulverization-proof characteristic is characterized in that the mass of a crystal water forming the baked vermiculite is 0.8 to 1.2% of the total mass.例文帳に追加

本発明の耐微粉化特性に優れた焼成バーミキュライト断熱材は、焼成バーミキュライトを構成する結晶水の質量が全体質量の0.8〜1.2%であることを特徴とする。 - 特許庁

To provide a baked wheat flour baked product assuming a new texture different from that of conventional French toast or a hot cake and having the good texture even by thawing or cooking in a microwave oven etc. when eating the product after freezed.例文帳に追加

従来のフレンチトーストやホットケーキとは異なった新しい食感を呈し、かつ冷凍後、食する際に電子レンジなどで解凍、加熱調理しても、斯かる良好な食感を有する小麦粉焼成品を提供すること。 - 特許庁

To provide an agent for improving bread quality effective for uniformly dispersing phospholipid in bread dough, increasing the volume of baked bread, and giving baked bread having soft and chewable texture and good taste and flavor.例文帳に追加

パン生地中にリン脂質を均一に分散することができ、パンのボリュームを増大させ、ソフトで歯切れが良く、風味良好なパンを提供することができる製パン改良剤を提供すること。 - 特許庁

The method for making the baked sweet stuff is characterized in that a paste like dough constituted by mixing sugar, albumen, and fat and oil is squeezed out onto the upper face of a cake dough, thereafter is baked.例文帳に追加

ケーキ生地の上面に、粉糖、卵白、及び、油脂を混合してなるペースト状生地を絞り、その後、焼成することを特徴とする、焼菓子の製造方法。 - 特許庁

The gummi candy-impregnated confectionery is obtained by impregnating the baked confectionery having the porous surface with the gummi candy in an amount of 100-300 wt.% of the weight of the baked confectionery, and has a water content within the range of 5-16 wt.% as the whole.例文帳に追加

多孔質表面を有する焼菓子に、該焼菓子重量の100〜300重量%のグミキャンディが浸透し、全体として水分含量が5〜16重量%の範囲にあるグミキャンディ浸透菓子。 - 特許庁

To provide an emulsified oil-and-fat composition increasing the volume of bread dough when fermented or after baked, excellent in spreadability of the dough and mechanical resistance, improving the palate feeling of bread after baked and having antiaging effects.例文帳に追加

パン生地の発酵時や焼成後のボリュームを向上させ、生地伸展性や機械耐性が良く、焼成後のパンの食感向上、老化防止を図ることができる乳化油脂組成物を提供する。 - 特許庁

A coating 51 of the intermediate body 53 is finally baked in a final baking process "Fig.5(d) and (e)" to obtain an outer shaft 35 including a coating 39 formed of a final baked body.例文帳に追加

内軸製造用中間体53の被膜51を本焼成工程〔図5(d),(e)〕で本焼成して、本焼成体からなる被膜39を有する外軸35を得る。 - 特許庁

This concave-form edible container also enables other ingredients, such as, fillings to be put on after baked; however, this edible container has mechanical strength as a container, even prior to being baked and enables simultaneous baking, after filling heat-resistant ingredient(s) in its recessed part.例文帳に追加

またこの可食性容器は焼成後に他のフィリングといった具を乗せることも可能であるが、焼成前にも容器としての強度を有し、耐熱性のある具材を凹部に詰めての同時焼成も可能である。 - 特許庁

To provide a means for working a film-like conductor in an appropriate baked condition which is attained by baking at a prescribed baking temperature into a ceramics base material such as a zirconia baked substrate and the like.例文帳に追加

所定の焼成温度で焼成されることにより適切な焼結状態の膜状導体をジルコニア焼成基板等のセラミック製基材に形成する手段の提供。 - 特許庁

This baked pastry is obtained by wrapping bean jam with a baked skin on which at least water, among water, sake, aqueous solution of saccharides, fruit juice and flavored solution, is sprayed, and packaging the resultant pastry in a case with both watertightness and airtightness followed by refrigerating or freezing the packaged pastry.例文帳に追加

水、酒類、糖類の水溶液、果汁、香料水のうち、少なくとも水を噴霧した焼き皮であんを包んで作り、水密性と気密性を有する容器で包装して冷蔵または冷凍してなる焼生菓子。 - 特許庁

After a material to be coated is sprayed with an electrostatic powder coating material, baked and cooled, a part of coating surfaces of the above material to be coated is coated with a solvent, baked and cooled, resulting in the above coating surface being changed to a surface coarser than the other parts of surfaces.例文帳に追加

被塗装物に静電粉体塗料を吹付け、焼付、冷却した後、前記被塗装物の塗装表面上の一部に溶剤を塗布し、焼付、冷却し、前記一部を他の部分に比し粗い表面に変化させる。 - 特許庁

To provide mixed flour for a baked wheat flour food which is capable of obtaining a baked wheat flour food improved in texture, especially Tako-yaki having crispy texture and Okonomi-yaki having puffy texture.例文帳に追加

食感の向上した小麦粉焼成食品、特に、サクサクした食感のたこ焼きや、ふんわりとした食感のお好み焼きが得られる小麦粉焼成食品用ミックスを提供すること。 - 特許庁

To provide a powder baking furnace in which an interference between combustion gas and items to be baked is eliminated and it is not necessary to use any refractory container storing some baked items.例文帳に追加

燃焼ガスと被焼成体との干渉を排除し、また被焼成体を入れる耐火容器を使用する必要がない粉体焼成炉を提供する。 - 特許庁

In the manufacturing method, material powder is mixed and baked, and thereafter a material mixture becoming LiV_2O_4 after baking is prepared (mixing process), and the material mixture is baked at a temperature below 700°C (baking process).例文帳に追加

その製造方法においては、原料粉末を混合して焼成後にLiV_2O_4となる原料混合物を作製し(混合工程)、該原料混合物を温度700℃以下で焼成する(焼成工程)。 - 特許庁

Even when temporarily baked at a low temperature of 650°C, it is possible to obtain a nano crystal in which the elements are replaced, and the nano crystal can be baked to obtain ceramics.例文帳に追加

650℃という低温で仮焼きした場合でも元素置換されたナノ結晶を得ることができ、これを元に焼成してセラミックスを得ることができる。 - 特許庁

Since the laminate is baked in the state that the sheets 32 are laminated and suspended, a mounting member a strength of which is necessary can be eliminated and the laminate can be baked at an enhanced volume efficiency.例文帳に追加

また、シート部32を積層し吊した状態で焼成するから、強度が必要な載置部材を省略可能であり、より体積効率を高めた状態で焼成することができる。 - 特許庁

(2) The food of boiled and baked doughs is characterized in that the dough comprising the grain flour as a main raw material is prepared, boiled with boiled hot water for a prescribed time, then baked based on a conventional method and eaten.例文帳に追加

2)穀類粉末を主原料とした生地を調製し、沸騰したお湯で所定時間茹でた後、常法に基づいてベイキングして食するようにしたことを特徴とする茹で焼きパン類食品。 - 特許庁

The silver fine powder has such a property that when the silver fine powder is mixed with an organic medium to form a silver paint and the paint film formed by applying the silver paint is baked at 120°C in the air, the baked film becomes an electroconductive film having a resistivity of 25 μΩcm or less.例文帳に追加

この銀微粉は、有機媒体と混合して銀塗料とし、これを塗布した塗膜を大気中120℃で焼成したときに比抵抗25μΩ・cm以下の導電膜となる性質を備える。 - 特許庁

To provide a process for shutting down a continuous quick baking furnace in which products to be baked remaining inside the quick baking furnace can be baked without causing baking defects such as cracks, etc., when the quick baking furnace is shut down.例文帳に追加

迅速焼成炉の運転停止時に焼成炉内に残存する被焼成品を、クラック等の焼成欠点を発生させることなく焼成を行うことが可能な連続式迅速焼成炉の運転停止方法を提供すること。 - 特許庁

To provide stick-like baked confectionery improved in mealy palate feeling and flavor of baked confectionery so as to have crispy, hard and crunchy palate feeling and flavor: and to provide a method for producing the confectionery.例文帳に追加

焼菓子の粉っぽい食感、風味を改善し、クリスピーでハードな、カリカリした食感、風味を有する焼菓子及びその製造方法を提供する - 特許庁

The confectionery comprises baked confectionery made of materials comprising at least saccharides, flour and baking powder, and a filling, wherein the live flower is partially embedded in one or more portion(s) of at least one side of the baked confectionery.例文帳に追加

少なくとも糖類、粉類、膨張剤を材料とした焼き菓子と、フィリングを含有し、該焼き菓子の少なくとも片面の少なくとも1箇所に、生花が部分的に埋設されている、菓子を提供する。 - 特許庁

To manufacture a chip type thermistor, which has a good property to maintain the shapes of glass layers and baked electrode layers when forming the baked electrode layers and where the surface of the glass layers is flat and excellent in appearance.例文帳に追加

焼付け電極層形成時のガラス層や焼付け電極層の保形性が良好であって、ガラス層の表面が平滑で見栄えの良いチップ型サーミスタを製造する。 - 特許庁

例文

A molded, degreased or calcined product essentially comprising aluminum nitride is baked at 1,200-1,700°C while introducing a gas containing an ammonium gas and subsequently baked at 1,800-2,000°C in a nitrogen gas atmosphere.例文帳に追加

窒化アルミニウムを主成分とする成形体、脱脂体又は仮焼体を、アンモニアガスを含むガスを導入しつつ1200〜1700℃の温度で焼成した後、更に、窒素ガス雰囲気において1800〜2000℃の温度で焼成する。 - 特許庁

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