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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > to eatに関連した英語例文

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to eatの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 2800



例文

To produce a bakery product having a sufficient expansion of the bakery product, maintaining a just baked crispy eat feeling and having a compounded laminated structure consisting of a laminated dough such as a danish pastry, croissant, etc., with a cookie dough.例文帳に追加

ベーカリー製品の浮きが十分であり、焼きたてのクリスピーな食感が持続する、デニッシュペストリー、クロワッサン生地等の積層生地とクッキー生地とからなる複合積層構造を有するベーカリー製品の提供。 - 特許庁

Termites eat or gnaw the blocking membrane 3 off to form a passage and come into the storage container 1 from the openings 2 but big insects cannot pass through the passage, and the intrusion of vermin other than termites can be prevented.例文帳に追加

シロアリは封鎖部材3を食べるか、または齧りとって通路を形成し、開口部2から収納容器1内に侵入するが、通路より体格の大きな虫は通過できず、シロアリ以外の害虫の侵入を阻止できる。 - 特許庁

This natto or fermented soybean having an extremely large number of the bacteria, a good flavor and an good eat feeling is produced by co-culturing natto bacteria with the lactobacillus belonging to the genus Enterococcus or bifidus bacteria.例文帳に追加

納豆菌とエンテロコッカス属乳酸菌やビフィズス菌とを共存させて培養することにより、極めて高い菌数レベルをもち 風味、食感とも良好な納豆あるいは発酵大豆を製造することができる。 - 特許庁

A navigation processing unit 16 extracts candidate restaurants where the user can drop in to eat based on a restaurant DB 25 storing positional information on restaurants and the request acquired from the user terminal device 5.例文帳に追加

ナビゲーション処理部16は、レストランの位置情報を記憶するレストランDB25と、ユーザ端末装置5から取得したリクエストとに基づいて、立ち寄って食事ができる候補レストランを抽出する。 - 特許庁

例文

To achieve an operation that does not accept a menu item containing ingredients which a customer cannot eat since when an order of the menu item containing such ingredients is accepted by mistake, the customer suffers great damage.例文帳に追加

顧客が口にできない原材料を含むメニュー品目の注文を誤って受け付けてしまうとその顧客に重大な被害を与えてしまうので、そのような原材料を含むメニュー品目の注文を受け付けない運用を実現させる。 - 特許庁


例文

To provide a method for shortening a maturing period in producing fermented fish sauce for improving productivity and also producing the fermented fish sauce having an improved eat taste.例文帳に追加

魚醤油の製造における熟成期間を短縮して生産性を向上させるとともに、食味の向上した魚醤油を生産する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a retort food containing fish flesh balls easily disintegrating in oral cavity, excellent in eat feeling and suitable as a weaning diet, food for caring, or the like, for a person having a difficulty in swallowing as a subject.例文帳に追加

口腔内で容易にほぐれるとともに、食感に優れ、離乳食や介護食等の嚥下困難者を対象として好適な魚肉だんごを含むレトルト食品を提供すること。 - 特許庁

To provide an insect-proof net for bushy plants which can stop insects which eat the plant foot of a bushy plant or penetrate into the soil around the plant foot.例文帳に追加

株立ちする植物の株元を食害する虫や株元周辺の地表面に侵入する虫を防止する株立ち植物用防虫ネットを提供する。 - 特許庁

To provide a material for improving bread making for obtaining soft bread having a good crispness, in spite of having a rice cake like eat feeling, having a good volume and without deteriorating dough physical properties.例文帳に追加

もちもちした食感でありながら、ソフトで歯切れが良好であり、良好な体積のパンを、生地物性を悪化させることなく得るための製パン改良材を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a fish flesh paste product which is a paste product by using the fish flesh but capable of obtaining a totally new eat feeling, i.e., as if eating the fish on eating the product.例文帳に追加

魚肉を用いた練り製品であり、食した際にあたかも魚を食べているかのように感ずることができる、これまでにない、全く新しい食感を得ることができる魚肉練り製品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide a new hard candy having a crispy eat feeling, without having chewing property, also capable of being easily crushed with teeth, and capable of being produced without passing through complex production steps.例文帳に追加

サクッとした食感を有し、チューイング性がなく、且つ、歯で容易に噛み砕くことができ、煩雑な製造工程を経なくとも製造することのできる、新規な硬質キャンデーを提供する。 - 特許庁

To provide a new variety of a fungus, excellent in eat taste and quality, showing a high yield, easy for culturing, and improved with characteristics such as the shape of its cap, meat quality, culturing period, resistance against pollution, etc., by mating Pleurotus eryngii with Pleurotus nebrodensis or Pleurotus ferulae.例文帳に追加

エリンギと、白霊▲たけ▼または阿魏側耳とを交配することにより、食味と品質に優れ、収量が多く、栽培が容易で、傘の形態、肉質、栽培期間、汚染耐性等の特性が改善された新品種きのこを提供する。 - 特許庁

To provide a drink containing jelly, having an eat feeling like a real fruit, especially the drink containing the jelly, imparted with the particle like feeling of granules of citric fruits.例文帳に追加

本物果実に類似した食感のゼリーを含有する飲料、特に柑橘系果実のさのうのような粒々感が付与されたゼリーを含有する飲料を提供する。 - 特許庁

To provide retort porridge, preventing the cracks of rice granules during cooking, and swelling of the rice granules and attachment of retort smell during preservation, and excellent in eat feeling, etc., and a method for producing the same.例文帳に追加

炊飯中の米粒の割れ、保存中の米粒の膨潤、及びレトルト臭の付着を防止した、食感等に優れたレトルト粥及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

By the health food, it becomes possible to ingest the powder of young leaves of the wheat efficiently by drinking and improve an appearance and also the taste such as eat feeling and smooth feeling of the powder of young leaves of the wheat.例文帳に追加

この健康食品は、飲用時における、麦若葉末の効率的な摂取が可能となり、見た目がよくなり、さらに麦若葉末の食感および喉越しなどの嗜好性が改善される。 - 特許庁

To provide a method for producing wheat flour puffed food which retains a soft and moist eat feeling (touch feeling) while retaining an original flavor without imparting bitterness, unpleasant odor, and greasy feeling when eating, and is suppressed in deterioration.例文帳に追加

本来の風味を維持したまま、苦味や不快な臭気および、食したときのくちゃつきを感じることなく、柔らかく、しっとりした食感(触感)を維持した、老化が抑制された小麦粉膨化食品を製造すること。 - 特許庁

To provide an eating/drinking managing/analyzing system for grasping how much each customer has ingested which food and drink when a plurality of customers eat and drink on the table of a restaurant.例文帳に追加

飲食店のテーブル上で複数の顧客が飲食を行う場合に、個々の顧客がどの飲食物をどれだけ摂取したのかを把握することができる飲食管理分析システムを提供することを目的とする。 - 特許庁

Therefore, every customer can surely recognize a fresh fish slice muscle contraction and can eat such slices while enjoying the atmosphere unique to the fresh fish dish.例文帳に追加

このため、顧客は鮮魚の切り身の筋肉収縮を確実に看取することができ、活魚料理ならではの趣向を楽しみながら食することができる。 - 特許庁

To improve quality of a produced optical fiber by uniformly heating the periphery of an optical fiber preform in such a way that eat histories of its outer diameter and girth are uniformized when drawing the optical fiber preform in a vertical furnace.例文帳に追加

縦型の炉における光ファイバ母材の延伸作業において、光ファイバ母材の周囲を均一に加熱し、その外径及び外周の熱履歴を均一にして、製造される光ファイバの品質を向上させる。 - 特許庁

To provide bakery dough obtained by using bread dough having a high water content and exhibiting a good physical properties on dividing, rounding and forming, and also bread without having sticky eat feeling in spite of having soft and moist texture, and hardly aging.例文帳に追加

水分含量の高いパン生地を使用したベーカリー生地であって、分割、丸め、成形時に良好な物性を呈するベーカリー生地、及び、ソフトでしっとりしていながら、ねちゃつきのない食感で、老化しにくいパンを提供すること。 - 特許庁

People eat while being constantly conscious of certainly gripping the gripping part with a thumb, an index finger, and a middle finger, thus keeping a state for a long time similar to correctly holding the chopsticks, and obtaining a training effect for correctly holding the chopsticks.例文帳に追加

これにより、正しく箸を持った状態に近い状態を長時間維持することが可能となり、正しく箸を持つための訓練効果を得ることができる。 - 特許庁

To provide a simple, inexpensive boiled rice-molding device which has a compact device structure and can thereby be installed even in a relatively small super market, a buckwheat noodle shop where people eat buckwheat noodles in a standing state, or like.例文帳に追加

比較的小規模なスーパーマーケットや立ち食いそば店などにも据え付けることができるよう、装置構成をよりコンパクトにして手軽にし、且つ安価な米飯成形装置を提供する。 - 特許庁

The crabs and lobsters boiled to eat except canned foods are boiled and cooled at the locale and packaged with PVC film or the like and imported in the refrigerated state under such a condition.例文帳に追加

缶詰め以外の煮て食するかにやえび類を輸入する場合原産地で煮がににしたり煮えびにしてさめてからビニール等でパックしそのまま冷蔵保存で輸入する。 - 特許庁

This plant-originated natural enemy-attracting component is characterized in that the plant releases the component when the plant receives eat damage by harmful insects, for attracting the natural enemy to the harmful insects.例文帳に追加

本発明の植物由来の天敵誘引成分は、植物が害虫による食害を受けたときに放出され、当該害虫の天敵を誘引することを特徴とするものである。 - 特許庁

To improve the smell, taste and eat feeling of cooked rice such as pure cooked rice for lunch which is refrigerated after the cooking and heated by a microwave oven just before eating, or a rice ball eaten after passing 20-40 hr in a room temperature.例文帳に追加

炊飯後冷蔵され喫食直前に電子レンジで加温される弁当用白飯や室温で20〜40時間経過後喫食されるにぎり飯などの米飯類の匂い、味、食感を改良する。 - 特許庁

To provide a method for producing bread, capable of producing the bread improving the volume of the bread, keeping a soft and rice cake like eat feeling and having a good quality and non-perishable property by installing the process for improving the physical properties of the bread in the production processes of the bread.例文帳に追加

パンの製造工程の中にパンの物性を改良する工程を設け、パンのボリュームの向上とソフトでもっちりした食感を維持させ、品質及び日保ちのよいパンの製造ができるパンの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a tuna raw ham, capable of obtaining a processed food of a raw ham state, having a new eat feeling by leaving a red meat of the tuna body meat and without getting a color change of darkening the tuna body meat during the processing.例文帳に追加

加工途次でまぐろ身肉が黒く変色することなく、まぐろ身肉の赤身を残した新食感の生ハム状の加工食品を得ることができるまぐろ生ハムの製造方法を提供すること。 - 特許庁

Thus, even a person who can not use the eating utensil 7 skillfully easily puts the food 6 housed in the food housing part 2 onto the eating utensil 7 and it becomes easy to eat.例文帳に追加

これにより、食事用器具7を器用に使えない人であっても、食物収納部2に収納された食物6が食事用器具7に載せ易く、食べ易くなる。 - 特許庁

A shred cereal of ready-to-eat state and a snack food having sweet and good taste such as corn chips are produced by pelletizing agglomerated whole grain cereal particles of cooked and tempered state.例文帳に追加

すぐに食べられる状態のシュレッドのシリアルと、甘く風味のよいスナック、例えばトウモロコシチップスなどを、調理されテンパリングされた全粒シリアル穀物粒子の凝集体をペレット化することによって製造する。 - 特許庁

To provide a method for producing fermented fish sauce, capable of improving its productivity by shortening a maturing period in the production of the fermented fish sauce and also producing the sauce improved with eat taste.例文帳に追加

魚醤油の製造における熟成期間を短縮して生産性を向上させるとともに、食味の向上した魚醤油を生産する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for preventing foods such as vegetables, etc., from softening caused by a high pressure heating sterilization, or freezing and thawing treatment, and maintaining eat feeling and shape-maintaining property of the foods such as the vegetables, etc.例文帳に追加

高圧加熱殺菌処理や凍結解凍処理によって生じる野菜その他の食品の軟化を防止し、野菜その他の食品の食感を保持するとともに保形性を維持する。 - 特許庁

This gel-shaped food 1 packaged in a bag is obtained by sealing the food 1 in a state in which the food 1 is formed into a plate shape having a largeness required for cooking by breaking the food 1 into the largeness easy to eat, in a packaging bag 3, and refrigerating or cooling the resultant packaged food.例文帳に追加

食べやすい大きさに崩して調理することを前提とした大きさで板状に形成して状態で包装袋3に封入して冷凍又は冷却した袋入りゲル状食品1である。 - 特許庁

By kneading and drying cooking residues, which are not hard to eat by itself, and bean curd refuses, useful cooking ingredients that can be eaten without hesitation can be made and new food groups having increased storage stability can further be developed.例文帳に追加

単独では口にし難い食材残渣をおからと混錬乾燥することで、抵抗なく食されてかつ有用な食材を開発することや保存性を高めて新たな食品群への展開を可能とすることによる。 - 特許庁

To provide a method for producing a jelly state cooked, frozen egg food collapsing suitably in a mouth and having a soft and smooth eat feeling even after freeze-preserving and then thawing.例文帳に追加

冷凍保存して解凍した後も、口の中で適度に崩れるやわらかくてなめらかな食感を有するゼリー状卵調理冷凍食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a feed for cows which cows can readily eat in a large amount by mixing bean-curd refuse containing, in a large amount, lysine which is effective for promotion of the growth of cows and improvement of meat quality into the feed in a high mixing ratio.例文帳に追加

牛の成長促進と肉質の向上に効果のあるリジンを多量に含むオカラを高密度化して牛が多量に食べ易いようにすること。 - 特許庁

To provide a method for producing fibrous softened meat without substantially containing broken muscle fibers, having a well-regulated form and subdivided as scattered, and also a method for producing the softened meat having an excellent eat feeling, taste and flavor of an original meat by a simple operation in a good efficiency.例文帳に追加

実質的に破壊された筋繊維を含まない、形状の整った、バラバラに細分化された繊維状のほぐし肉を生産性高く製造する方法を提供すること。 - 特許庁

In other words, it becomes possible to eat with cooking with a microwave oven easily while retaining the pouch within the box or by retaining this in the box after opening the pouch simply.例文帳に追加

つまり、箱体内にパウチを保持したまま手軽に電子レンジで調理したり、あるいは単にパウチを開封した上でこれを箱体に保持して、喫食することが可能となる。 - 特許庁

To provide a sweetened pickled food not showing a coloration, discoloration and softening of its texture, and capable of maintaining a good crunchy eat feeling, and a method for producing the above food in a simple method.例文帳に追加

長期間保存しても着色・変色や、組織の軟化がなく、歯切れのよい食感が維持された甘酢漬け食品及び該甘酢漬け食品を簡便な方法で製造する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a modifier for baking bread, improving the water-holding power of the bread and also the eat feeling of the bread, and a dough composition of the bread by using the same.例文帳に追加

パンの保水力を向上させると共にパンの食感の改良ができる製パン用改質剤及びこれを用いたパンのドウ組成物を提供する。 - 特許庁

As the notifying means 32 encourages the user to take out the cooked food, when the user leaves the cooked food without taking out after the termination of cooking, the user can eat the cooked food 30 in a juicy state.例文帳に追加

これによって、調理終了後に使用者が被調理物30を取り出し忘れていても、報知手段32により再度取り出し動作を促し、被調理物30をジューシーな状態で使用者が食することができるものである。 - 特許庁

To obtain a food additive capable of giving various food compositions such as a mineral component-reinforced instant noodle, chewing gum, biscuit, pan cake premix, processed cheese, fishery paste product without harming eat feeling.例文帳に追加

食感を損なうことなく、ミネラル成分強化即席麺・チューイングガム・ビスケット・ホットケーキプレミックス・プロセスチーズ・水産練り製品等の各種食品組成物を与える食品添加剤を提供する。 - 特許庁

To provide bread crumb having a reduced oil-absorbing rate (less sticky feeling), crispy and capable of keeping a good eat feeling for a long period, and a method for producing the same.例文帳に追加

吸油率の低減された(ベトつき感が少なく)、クリスピーで、かつ長時間良好な食感を保つパン粉とその製造方法を提供すること。 - 特許庁

This Thai-style ready-to-eat dry powdery curry paste is characterized by being in the form of dry powder of 40-100 mesh, having a moisture content of 3-15 wt.% and a water activity of 0.2-0.85.例文帳に追加

40〜100メッシュの乾燥粉末であり、湿度が3%〜15%であり、水分活性値が、0.2〜0.85であることを特徴とするタイ式のインスタント乾燥粉末カレーペースト。 - 特許庁

To provide a method for producing an edible vessel excellent in water resistance, capable of suppressing moisture-transfer even when a sauce-like food such as a gratin is filled therein, so keeping form and mechanical strength of the vessel and having improved palatability in eat.例文帳に追加

グラタン等のソース状の物を充填しても容器への水分の移行を抑制して、容器の形状、強度を維持し、喫食時の食感を好適にする耐水性に優れた可食容器の製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a bean curd-processed food having a soft and smooth eat feeling by using a dough consisting of tofu as a main component and provide a method for producing the same.例文帳に追加

本発明は、豆腐を主体とする生地を用いて、ソフトで滑らかな食感を持った豆腐加工食品とその製造法を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide an inexpensive fishery product and processed food of the fishery product having a voluminous feeling and keeping its eat feeling by suppressing the defect of the fishery product that shrinks by heating.例文帳に追加

加熱により収縮する水産物の欠点を抑制した、安価でボリューム感のある、また食感を保持した水産物および水産物の加工食品の提供を行う。 - 特許庁

To solve the problem that wood louses and sow bugs rapidly propagating in a slightly humid site such as the site under scattered leaves and the shade of a tree, eat away the roots of vegetation and sometimes blight the vegetation, and the control thereof is required eagerly by a gardening lover.例文帳に追加

落ち葉、木陰等のやや湿気のある場所で激しく繁殖するダンゴムシやワラジムシは草木の根も食い荒らし、場合によっては枯らしてしまうことがあり、その防除はガーデニング愛好者から待ち望まれている。 - 特許庁

To provide a method for producing food such as jam, sauce and juice, free from becoming harmful even if people eat through suppressing as much as possible occurrence of tar which increases an incidence rate of cancer by eating in a process of making jam, sauce and juice.例文帳に追加

ジャム、ソース、ジュースの作る工程で、食すると癌の発生率が高くなるタールの発生を極力押さえ、人が食しても健康の害にならないジャム、ソース、ジュースなどの食品を作る。 - 特許庁

To provide a twisted food-forming device capable of forming it by using various food materials and forming the twisted foods rich in eat feeling.例文帳に追加

本発明は、様々な食材を用いて形成することが可能で食感の豊かなツイスト食品を成形することが可能なツイスト食品成形装置を提供することを目的とするものである。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a meat food product excellent in heat resistance such as not being deformed or degenerated on repeating heating or cooking for a long period of time, capable of keeping a springy and resilient eat feeling indefinitely, and having a wide use.例文帳に追加

再加熱を繰返したり長時間煮込んでも大きな変型や変質がなく、いつまでもプルプリした食感を保持することができる耐熱性に優れた用途の広い食肉製品を製造する方法を提案する。 - 特許庁

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