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料理を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 6457



例文

ただ当時発足したばかりの日本軍は地方農村部などの次男・三男を集めた集団であり、飯や日本食で育った彼らの中には、あまりに異質な西洋の料理に対して拒否感を示す者も見られた。例文帳に追加

The early stage of Japanese military was formed by the group of young people composed of the second or third sons collected from rural and agricultural regions; they had grown up by eating traditional Japanese food with rice-centered diet, thus some could not easily accept such Western style dishes so different from their eating habit.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

このため海軍などでは米飯とカレーを組み合わせる・肉じゃがのように醤油味の折衷料理を開発するなど工夫を凝らした。例文帳に追加

In Navy, various cares were taken for the food service by inventing and arranging the Western dishes for the taste of Japanese people; for example, curry dish was provided with Japanese rice; an eclectic dish such as the meat and potato pot dish in soy sauce taste was invented.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

しかし、王国が用意したもてなしは、来客への慣例として行ったものに過ぎず、清からの冊封使に対するもてなしよりも下位の料理を出すことで、暗黙の内にペリーへの拒否(親書の返答)を示していた。例文帳に追加

The hospitality the kingdom extended to Perry and his officers, however, amounted to nothing more than a very ordinary level of hospitality--the dishes prepared were inferior to those offered to the Qing Dynasty's Imperial Chinese missions, an implicit indication that the kingdom was returning a negative response to the letter from the United States.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

旅館の種類には、観光利用や行楽利用主体の温泉旅館や観光旅館、割烹旅館(料理旅館)などのほか、都市部にあるビジネスや修学旅行利用主体の商人宿(駅前旅館など)がある。例文帳に追加

There are various types of ryokan: kanko-ryokan (resort ryokan) and onsen-ryokan (ryokan with hot springs) for sightseeing and pleasure: kappo-ryokan (ryori-ryokan, or ryokan for Japanese cuisine): shonin-yado (ekimae-ryokan, or ryokan in front of a railway station for example) in urban areas for business people or students on school excursions.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

立原正秋の長男立原潮(たちはらうしお1948年鎌倉生まれ)は、「美山荘」で中東吉次の料理を学び、1991年、恵比寿(現在は銀座に移転)に懐石「立原」を開く。例文帳に追加

Ushio TACHIHARA, born in Kamakura in 1948 in Kamakura as the eldest son of Masaaki TACHIHARA, learned cooking under Yoshitsugu NAKAHIGASHI at Miyamaso, and opened 'Tachihara' for kaiseki cuisine (originally dishes for tea-ceremony) in Ebisu in 1991 (now moved to Ginza).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

しかしそれに加えて,料理マイスターはいかなる状況にも対処し,優雅に立ち回り,厨(ちゅう)房(ぼう)で良いリーダーになることができなければなりません。例文帳に追加

But, on top of that, a master cook must be able to cope with any kind of situation, move elegantly, and be a good leader in the kitchen.  - 浜島書店 Catch a Wave

ガーナではプレーンライスとシチュー,中華調味料を使ったフライドライス(炒飯),トマトと炊き上げたジョロフライスなど,さまざまな米料理を見かけます。例文帳に追加

You can find a variety of rice dishes in Ghana, including plain rice with stew, fried rice with Chinese seasonings, jollof rice cooked with tomatoes.  - 浜島書店 Catch a Wave

コース終了後,調理師たちは新しいタニタ食堂の店を開くか,社員食堂や介護施設でタニタの料理を調理するかを選択することができる。例文帳に追加

After finishing the course, the cooks will have the option of opening a new Tanita Shokudo or cooking Tanita dishes at company cafeterias and care homes. - 浜島書店 Catch a Wave

大阪にある辻調理師専門学校の村(むら)島(しま)弘(ひろ)樹(き)さんと日本のホテルでの勤務経験を持つCIA講師が,生徒たちに日本料理の調理方法を教え,また日本の歴史や文化に関する知識も教えている。例文帳に追加

Murashima Hiroki of the Tsuji Culinary Institute in Osaka and a CIA instructor who has experience working at hotels in Japan are teaching students how to cook Japanese cuisine and also informing them about Japanese history and culture. - 浜島書店 Catch a Wave

例文

サントリーホールディングスの新(にい)浪(なみ)剛(たけ)史(し)社長は,ニューヨークで開かれたイベントで「このプログラムによって,次世代の米国のトップシェフたちは日本料理の心と技術をより理解できるだろう。」と話した。例文帳に追加

Niinami Takeshi, the president of Suntory Holdings, said at an event held in New York, "I believe this program will give the next generation of top U.S. chefs a better understanding of the spirit and techniques of Japanese cuisine." - 浜島書店 Catch a Wave

例文

サーバ2は、データベース9として、食材データベース91、料理データベース92、セットメニューデータベース93、発注データベース94、調理映像データベース95を備える。例文帳に追加

The server 2 includes a food database 91, a cooking database 92, a set menu database 93, an ordering database 94 and a cooking image database 95 as a database 9. - 特許庁

モナザイトから放出される放射線にはマイナスイオン生成能力があるので、茶碗1の中に入れられた飲料・料理にはマイナスイオン効果が現れる。例文帳に追加

Since the radiations released from the monazite has the power to form minus ions, the minus ion effect appears in the drinks and cooking put into the china bowl 1. - 特許庁

カルニチン塩に特有の酸味が緩和されて、コーヒーやお茶などの飲料や料理とともに摂取できるカルニチン塩配合飲用組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a carnitine salt-formulated drinking composition alleviated in acidity peculiar to a carnitine salt, and ingestible with beverages, such as coffee and tea, and dishes. - 特許庁

本格的なパスタ料理を、乾燥パスタの状態から電子レンジのみで簡単にできるパスタの電子レンジ調理用システム容器を提供すること。例文帳に追加

To provide a system container for microwave cooking of a pasta which can simply cook an authentic pasta dish from the condition of a dried pasta by using only a microwave oven. - 特許庁

寒天、ゼラチン、ジェランガム及びカラギーナンから選ばれる少なくとも1種と、ヒアルロン酸及び/又はその塩とからなるゲル状物を配合することを特徴とする鍋料理用付けダレ。例文帳に追加

The thick seasoning for food served in a pot is obtained by compounding at least one substance selected from agar-agar, gelatin, gellan gum and carrageenan and hyaluronic acid and/or a salt thereof together. - 特許庁

茹でたパスタと和えることでパスタ料理を得ることができるパスタソースであって、和えやすさを損なうことなくパスタと和えた後のパスタの「のび」を抑制することができるパスタソース及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide pasta sauce which is dressed with boiled pasta to obtain a pasta dish, and which prevents the pasta from "losing firmness" after dressed with the pasta without spoiling ease of dressing: and to provide a method for producing the pasta sauce. - 特許庁

電子レンジで加熱することにより、なめらかでジューシーな口当たりのパスタ料理が得られる電子レンジ加熱用容器入りパスタ加工食品を提供する。例文帳に追加

To provide a pasta processed food contained in a microwave oven heating vessel, obtaining pasta food tasting smooth and juicy. - 特許庁

特売品検索部4は、レシピデータベース2に記録されたレシピデータと、商品データベース3に記録された商品データに基づき、特売品を用いる料理レシピを検索する。例文帳に追加

A bargain goods retrieving part 4 retrieves a cooking recipe using bargain goods on the basis of recipe data recorded in a recipe database 2 and commodity data recorded in a commodity database 3. - 特許庁

寒天、ゼラチン、ジェランガム及びカラギーナンから選ばれる少なくとも1種と、ヒアルロン酸及び/又はその塩とからなるゲル状物を配合することを特徴とするゲル状物配合鍋料理例文帳に追加

The pot dish containing a gel-like material is obtained by addition of a gel-like material comprising at least one selected from agar, gelatin, gellan gum and carrageenan, hyaluronic acid and/or its salt. - 特許庁

健康野菜と言われるヤーコンは、料理の食材として利用されてきたが、気軽に食べられるようにドライフルーツ風乾燥ヤーコンとして作る。例文帳に追加

To obtain easily eatable dry fruit-like dry Yacon (Smallanthus sonchifolia) in view of the fact that Yacon has been noted as a health vegetable and used as a food material of cooking. - 特許庁

総額計算部5は、レシピデータ中から指定される料理レシピについて、レシピデータベース2に記録されたレシピデータ及び商品データベース3に記録された商品データに基づき、必要な材料費総額を計算する。例文帳に追加

A total amount calculation part 5 calculates the total amount of costs of materials necessary for a specified cooking recipe out of recipe data on the basis of the recipe data recorded in the database 2 and the commodity data recorded in the database 3. - 特許庁

イオン食器において飲料・料理に効果的にマイナスイオン効果を付与できるとともに、口や手に直接触れる部分が放射線量が高くならないこと。例文帳に追加

To provide an ion tableware which can effectively afford a minus ion effect to drinks and cooking and prevents the segment to be directly touched by the mouth and hands from having a high radiation dose. - 特許庁

いずれの場合も、タッチパネルにより料理等の注文と、複数の決済種類の選択が操作が簡単なワンクリック決済で行えるようにする。例文帳に追加

In both the cases, ordering of food and a selection from a plurality of settlement types can be performed by a simple one-click settlement using a touch panel. - 特許庁

ちょっとした指先の力加減や火加減によって、見栄えや味が大きく変化してしまう料理という要素をユーザに楽しく、気軽に疑似体験させることができるようにする。例文帳に追加

To enable a user to enjoyably and freely have a pseudo experience of the element of cooking largely changed in appearance and taste by a slight fingertip force degree and a heating degree. - 特許庁

インターネット等に公開されている膨大なレシピ資産を元に、自分の作ろうとしている料理に対し、目的に合ったレシピ応用ノウハウを得る技術を提供すること。例文帳に追加

To provide techniques for obtaining recipe application know-how meeting with a purpose for cooking which a user tries to make on the basis of enormous recipe assets published in the Internet, etc. - 特許庁

サーバ3はこれらのデータからユーザ5の調理技量を判定し、最適な難易度の料理レシピを選定してユーザ5の端末装置9宛に提供する。例文帳に追加

The server 3 determines the cooking skill of the user 5 based on the data, selects a cooking recipe with optimum difficulty, and provides the recipe to the terminal device 9 of the user 5. - 特許庁

料理メニューをいつでも提供できるとともに、その提供を求める単位集団の構成員の特性に応じたレシピを提供できるようにする。例文帳に追加

To always supply the cooking menus and also to supply a recipe that is accordant with the characteristic of each of members of a unit group who requests the recipe. - 特許庁

これにより、作業の進行に伴ってカードに記載された数字を縦に追っていき、それぞれの数字の材料に対して記載された作業内容を行うことにより、料理を完成させることができる。例文帳に追加

It is thereby possible to longitudinally follow the numerals described on the cards accompanying advancement of the operations, and to complete the cooking by performing the contents of the operations described to the materials of the numerals. - 特許庁

従来のレシピ情報処理装置においては、レシピを閲覧することはできるが、当該レシピに対応する料理に必要な食材を注文することができない。例文帳に追加

To solve the problem that although a recipe can be browsed by a conventional recipe information processing device, food materials needed for a dish corresponding to the recipe cannot be ordered. - 特許庁

精算時には、そのICカードをレジスタ装置で読み取り、ICカードに記憶されている注文内容から料理の合計金額を計算する(S「21)。例文帳に追加

At the time of adjustment, a register device reads the IC card and calculates the total charge of dishes from the order contents stored in the IC card (S21). - 特許庁

電子レンジを用いた中華料理の簡単な調理用のみならず、例えば、糖尿病患者等の食事療法における献立食品として供することができる。例文帳に追加

The Chinese seasoning composition can be used not only for simply cooking Chinese foods with microwave ovens but also for menu foods in dietary therapies for diabetic patients or the like. - 特許庁

本発明は、図2を参照して分かる様に、ランチョンマットに勾配を設けることにより、ランチョンマット上の食器にも勾配を付け、食器の中の野菜ドレッシングや水分などが他の料理に流れるのを防ぐ。例文帳に追加

As shown in Fig. 2, sloping a luncheon mat to also slope the tableware thereon prevents vegetable dressing or moisture in the tableware from flowing to other foods. - 特許庁

きくらげ、を含有させる事で粘性を持たせた、ドレッシング、タレ、ソース、マヨネーズ、ジャム、果物・野菜のペースト、和洋中華料理の、とろみタレ、の製造方法。例文帳に追加

METHOD OF PREPARATION FOR DRESSING, GRAVY, SAUCE, MAYONNAISE, JAM, PASTE OF FRUIT/VEGETABLE, THICKENING GRAVY FOR JAPANESE, WESTERN AND CHINESE DISHES HAVING VISOCOSITY BY INCLUDING JEW'S EAR - 特許庁

著しく低い加熱パワーを可能にし、これが著しく低い排気ガス損失をもたらす、料理用チャンバ内の食品を処理して準備する装置を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus for treating and preparing food in a cooking chamber by enabling remarkably low heating power and bringing remarkably low loss of exhaust gas. - 特許庁

容器詰め等して保存した後においても、スフレ等の料理に用いてふっくらとした外観と口当たりのよい食感が得られる気泡入り加工液卵白及びこれを用いた食品を提供する。例文帳に追加

To provide foam-containing processed liquid albumen enabling obtaining puffy appearance and smooth palate feeling through using dishes such as souffle even after packaging for preservation, and to provide food using the foam-containing processed liquid albumen. - 特許庁

健康検索部7は、指定される着眼点に対応する栄養成分が多い商品又は料理レシピの少なくとも一方を、対応データベース4に記録された対応データに基づいて検索する。例文帳に追加

A health retrieving part 7 retrieves at least one of a commodity or the cooking recipe having many nutritional components corresponding to the specified point aimed at health on the basis of correspondence data recorded in a correspondence database 4. - 特許庁

システムの色等収集手段22が前提情報を受けると、レシピ検索手段24が、レシピデータベース44を参照して、手持ちの食材を無駄にしない料理候補をユーザに提示する。例文帳に追加

If a color, etc., collecting means 22 of the system receives the prerequisite information, a recipe retrieving means 24 refers to a recipe database 44 to present cooking candidates that do not make the food on hand useless to the user. - 特許庁

トースター等の加熱源と食パンの間を食パン模様やきシートで遮断して、任意模様の焦げ目がついたトーストを供することで、任意模様にバター、ジャム等を塗り、乗せることで、楽しみながらトースト料理ができる。例文帳に追加

A heating source such as a toaster is interrupted from sliced bread by the sheet for patterned toasting to provide toast browned in an optional pattern, and butter, jam or the like is spread on the optional pattern. - 特許庁

本発明の広告用データの配信装置2は、インターネット4を介して接続された1又は2以上の受給装置へ、料理メニュー提案用の広告を出力するための広告用データを配信するものである。例文帳に追加

This distributing device 2 for data for advertisement distributes the data for advertisement for outputting advertisement for cooking menu proposal to one or more receiving devices connected through the Internet 4. - 特許庁

料理を制御するための電子レンジ駆動用モジュール10と、電子レンジ駆動用モジュール10の制御を受けてラジオ信号を受信するラジオモジュール20,30とを含んでラジオ付き電子レンジを構成する。例文帳に追加

This microwave oven with a radio is formed by including a microwave oven driving module 10 for controlling cooking and radio modules 20 and 30 for receiving radio signals with a control by the microwave oven driving module 10. - 特許庁

調理時の味の浸透性が良好であり、かつ、調理感を効果的に付与することにより、短時間で煮物料理の完成を可能にしうる調味料を得る。例文帳に追加

To obtain a condiment having good permeability of flavor in cooking and capable of finishing boiled foods in short time with effectively imparting cooked feeling. - 特許庁

粘度が10Pa・s以下である調味液が充填された容器内に、澱粉及び/又は穀粉をまぶした生肉を投入して電子レンジで加熱調理する加熱料理の製造方法及び調理方法。例文帳に追加

The methods for producing and cooking the heated dish include inserting the raw meat covered with starch and/or grain flour into the container filled with the seasoning having10 Pa s viscosity, and carrying out the heating and cooking by the microwave oven. - 特許庁

同一テーブルの料理名を同時に厨房ディスプレイに表示できるようにすることにより、給仕係の配膳ミスを防ぐことが可能な食堂サービスシステムを提供する。例文帳に追加

To provide a restaurant service system capable of preventing the service error of a waiter or waitress by simultaneously displaying the names of dishes for the same table on a kitchen display. - 特許庁

料理メニュー提案用の広告を出力するための必要な広告用データを簡単に検索することができるとともに、すぐに売場で使える広告を出力可能な広告用データを提供できるようにする。例文帳に追加

To easily retrieve data for advertisement needed to output advertisement for cooking menu proposal and to provide data for advertisement to output advertisement which is presently usable at a counter. - 特許庁

顧客の経済状況や嗜好などに合った適切な食材を利用した料理のレシピ情報およびその食材等の商品情報を提供できるようにする。例文帳に追加

To provide the recipe information of materials using proper food materials suitable for the economical circumstances or tastes of a customer and the merchandise information of the food materials. - 特許庁

刺身の料理時点で人為的に肉質の収縮率を強化させる物理的な手段を付与することにより、「弾力性に富む歯ごたえ」という消費者の要求を充足させる肉質改善方法及びその装置を提供すること。例文帳に追加

To provide the subject method and apparatus, capable of satisfying consumers' demand of 'highly resilient texture' through applying such a physical means as to artificially intensify meat contraction at the point of cooking sashimi. - 特許庁

長期記憶装置108はユーザに最近提供した料理データと指示入力装置の出力とを順次記憶しユーザの意図の推移を解析する。例文帳に追加

A long-term storage device 108 sequentially stores the cooking data lately given to the user and the output by the instruction input device for analyzing course of the intention of the user. - 特許庁

多種の献立情報の供給を可能とし、料理レシピの決定を手助けすることによってユーザーの買物の手助けを行うと共に、資源の節約を図る。例文帳に追加

To save resources while helping a user's shopping by allowing the supply of many kinds of menu information, and helping the user to determine a cooking recipe. - 特許庁

様々な料理に使用でき、鮫が持っている純粋栄養素を美味しく効果的に摂取することが可能な鮫の軟骨を使用した肉汁を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing gravy usable for various kinds of cooking, enabling delicious and effective intake of pure nutrients which sharks have, and using cartilage of shark. - 特許庁

例文

配膳カートの配送中や待機中に庫内を冷却したり、調理中に非加熱料理を冷却したりするための冷却ユニット8を本体ベース20の下に設ける。例文帳に追加

The cooling unit 8 for cooling the chamber during carrying and waiting a table setting cart and for cooling unheated dishes during cooking is installed under the main body base 20. - 特許庁

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