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料理を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 6457



例文

料理に使用する農畜水産物材料セットの注文を顧客から受け付ける場合に、顧客独自の材料の組み合わせなど顧客の多様なニーズに応えること。例文帳に追加

To facilitate countermeasures to the various needs of a customer such as the combination of materials unique for the customer when accepting the order of farm/livestock/aquatic product material set to be used for cooking from the customer. - 特許庁

会員は評価入力により料理評論家のような優越的気分が味わえ、また集計結果参照により事業者選択が支援され、事業者と信販会社にとっては利用促進効果が得られる。例文帳に追加

The member can feel a superiority complex like a cooking critic by inputting evaluation, the selection of manager is supported by referring to the totaled result, and there is an effect in the promotion of utilization for the manager and a credit sale company. - 特許庁

この事によって料理皿の積み重ねによる狭い厨房場所のより有効な利用と、積み重ねた状態で配膳が出来る事、又使用していない場合の枠台の保管等も狭い空間で出来る様になった。例文帳に追加

Furthermore, they can be stored in a small space when not in use. - 特許庁

料理を短時間に処理するため、まな板を4枚用意し、種類の違う調理毎に清浄なまな板 に交換し、同時に使用後のまな板を清掃洗浄、高熱風殺菌を全て自動で行い次ぎの使用 に待機する。例文帳に追加

To prepare four chopping boards for processing meal in a short period of time, replace some fresh chopping boards for every different kind of meals, concurrently clean the used chopping boards, perform a full automatic hot air sterilization for all the boards and wait for a subsequent usage. - 特許庁

例文

レシピを見ながらお料理を作る時、調理台上方の吊戸棚の扉開閉部からレシピを吊下げる方法でレシピが見れるようにする為のメモボードを提供する。例文帳に追加

To provide a memory board which enables a user to refer a recipe by suspending the recipe from a door closing part of a wall cupboard above a cooking table while cooking referring the recipe. - 特許庁


例文

あらゆる料理に素材として利用したり、仕上げに添えたりすることにより、オリーブオイル等の香味油本来の香りと爽やかな発酵風味と酸味を付与した香味油乳化物発酵調味料を提供する。例文帳に追加

To provide an emulsified flavor oil for fermented seasoning to be used as a material for every cooking or added as finishing so as to give original flavor of flavor oil such as olive oil and fresh fermentation flavor and acid taste. - 特許庁

古来の醤油魚醤の一定の香味を新規に香草ハーブで多種多様の香味付けをしてあらゆる料理に活用して食文化を無限に広げるととも醤油魚醤産業の発展を目的とする。例文帳に追加

To extend an eating culture infinitely and develop a soy and fish sauce industry by aromatizing the constant flavor of a traditional soy and fish sauce with an herb newly and variously for utilizing in all of the cooking. - 特許庁

ナビゲーション機能(GPS)10は、料理名に基づいて出力された情報中の食材が陳列されている位置を目的地とするナビゲーションを実行する。例文帳に追加

The navigation function (GPS) 10 performs the navigation using a position where food materials in the information outputted based on the dish name are displayed as the destination. - 特許庁

温度ムラをなくして均一に加熱できるとともに、温度上昇を緩やかにしておいしい料理をつくることのできる電子レンジ用加熱容器を提供する。例文帳に追加

To provide a heating container for a microwave oven, wherein uniform heating is performed without temperature irregularities, and delicious food is cooked while making temperature rise gentle. - 特許庁

例文

料理など盛付ける仕切りのついたトレイに於いて、醤油、タレなどを入れる部所3の仕切りの最上部まわりに、チャックの凸の部分5を設ける。例文帳に追加

A protruded section 5 of a chuck is prepared around the partition topmost section of a place 3 into which the soy sauce and the dipping sauce are put in the tray with a partition for dishing up the dish or the like. - 特許庁

例文

利用者がこの表示を見て献立を選択すると、該献立に必要な食材と料理方法の情報がデータベースから検索されて利用者端末2の表示部に表示される。例文帳に追加

When the user views the display and selects the menu, the information of food materials required for the menu and the cooking method is retrieved from the data base and displayed at the display part of the user terminal 2. - 特許庁

飲食店の各卓毎に、その卓に客が案内されたか否か、客から料理品の注文を受けたか否か等の卓の状態に関する情報を記憶する。例文帳に追加

Each table of a restaurant is stored with information relating to the status of a table such as whether a guest has been guided to the table, or whether the order of a dish has been received from the guest. - 特許庁

テラス(3)で食事やホームパーティを行うときに、カウンター部(9)を利用して、キッチン(1)側とテラス(3)側との間での料理の受け渡し等を簡単に行うことができる。例文帳に追加

When a meal is taken or a home party is held on the terrace (3), the counter part (9) is utilized to carry out the sending or receiving of cook or the like simply between the kitchen (1) and the terrace (3). - 特許庁

店が決めた容量を少しも無駄にしないように、ソースを吐出することができると共に、調理場の手数が省け、料理を出す時間を短縮できる分注装置(サーバ)を提供する。例文帳に追加

To provide an injector (server) which can extrude a predetermined volume of a seasoning sauce without wasting the sauce, save labors in a kitchen and shorten a time for serving a dish. - 特許庁

メニュー200は、掲載された料理に使われている食材についての情報が予め記録された記憶手段と、食材情報を送信する通信手段を備える。例文帳に追加

The menu 200 is provided with a storage means in which information on food used in published dishes is recorded beforehand, and a communication means for transmitting food information. - 特許庁

料理のオーダー取りから調理指令までの一連の動作を能率的に行うことができ、来店者の待ち時間を短縮化し、かつ接客員の作業効率を向上させることができるオーダリング装置を提供する。例文帳に追加

To provide an ordering device capable of efficiently performing a series of operations from taking a dish order up to a cocking command, reducing a waiting time of a visitor and also improving the work efficiency of an attendant. - 特許庁

火力が強くて比較的短い時間で燃焼つくしてしまい、その時間内で料理が炊き上っているように火力調整が可能で、かつ燃料の火飛びを防止する、早炊き用固形燃料を提供すること。例文帳に追加

To obtain a solid fuel for rapid cooking, burning out in a relatively short time because of strong heating power, capable of regulating heating power so as to be fully cooked within the short time and preventing fire flying of fuel. - 特許庁

これにより野菜、魚、肉などの食材の細胞を収縮させることなく煮焼きすることができ、食材のうまみがそのまま残った料理を提供することができる。例文帳に追加

The method makes it possible to boil and bake vegetables, fish, meat or the like without causing contraction in the cells of the food material so as to serve dishes with the taste kept as it is. - 特許庁

フライパン鉄板部(1)と柄(6)を取り付けて調理し、料理が出来上がったら、フライパン鉄板部(1)と柄(6)をはずして、フライパン鉄板部(1)を皿として使用することを特徴とする調理兼用皿である。例文帳に追加

In the dish that is also used for cooking, the iron frying pan (1) and handle (6) are mounted for cooking, and are detached for using the iron frying pan 1 as a dish when after cooking. - 特許庁

電子レンジ加熱を利用し、かつ食材の色、香り、食感等を損なうことなく、美味しい料理を調理できるようにするパウチ詰液状食品を提供する。例文帳に追加

To provide a pouched liquid food enabling to cook a delicious dish by utilizing microwave heating without losing the color, flavor, eating feel and the like of food ingredients. - 特許庁

出力装置3の通信部31が、持ち帰り注文を受信すると、出力部32は、その持ち帰り注文を、料理の注文と異なる形態で出力する。例文帳に追加

When the communication part 31 of the output device 3 receives the take-out order, an output part 32 outputs the take-out order in a form different from that of a food order. - 特許庁

所定期間の単位で複数の構成員の栄養管理を行うとともに、使い慣れた食材等、よく作る料理を選択しながら、効率よく献立を作成する。例文帳に追加

To conduct nutrition management of a plurality of constituent members in a predetermined period, and plan a menu efficiently by selecting a familiar foodstuff or the like and a dish frequently cooked. - 特許庁

各配膳カート12〜14には、中に収納された料理を加熱する加熱装置と、電源投入と同時に前記加熱装置の加熱を開始し、設定時間だけ加熱を行うように制御するコントロールユニットが内蔵されている。例文帳に追加

A heating device to heat stored dishes and a control unit to control to start heating the heating device on the application of power and to heat it for set period of time are built in each meal serving cart 12-14. - 特許庁

煙や臭いを出しにくく、おいしいバーベキュー料理を得ることが可能な焼物調理用陶板と、この焼物調理用陶板の製造方法とを提供する。例文帳に追加

To provide a ceramic board for roast cooking in which smoke and smell are hard to come out and a delicious barbecue dish can be obtained and its production method. - 特許庁

商品の購入、特に、料理の注文の際のお客による注文内容の入力操作が簡単なRFIDオーダ処理システム及びRFIDオーダ処理方法を提供すること。例文帳に追加

To provide an RFID order processing system and an RFID order processing method, simplifying customer's input operation for order contents in purchasing commodity, especially ordering dishes. - 特許庁

電子レンジ調理用容器詰挽肉ソースを、挽肉ソースが容器に充填密封後レトルト処理されたものとし、この容器内に具材を投入し、電子レンジで加熱調理することにより加熱料理を得られるようにする。例文帳に追加

The packaged ground meat sauce for microwave oven cooking is prepared by filling and sealing ground meat sauce in a package followed by subjecting the ground meat sauce to retort treatment, charging the ingredients in the package, and cooking the mixture with the microwave oven to obtain the cooked dish. - 特許庁

調理する料理の種類に応じて調理用プレートを置き換えて使用する加熱調理器において、一つの温度調節器で熱伝導の異なる調理用プレートをほぼ同じ温度で制御する調理用プレートを提供する。例文帳に追加

To provide a plate for cooking which controls the plate for cooking varying in heat conduction at nearly the same temperature with one temperature controller of a heat cooking device which selectively uses the plates for cooking according to the kinds of the food to be prepared. - 特許庁

食事天板上にセットした料理を食事天板以外の場所へ移動させることなく、食事に必要な、箸、スプーン、フォーク、ナイフなどの小物類を取出可能となしたキャビネットを提供する。例文帳に追加

To provide a cabinet from which small articles required to eat such as chopsticks spoons, forks, knives can be taken out without moving meals set on a meal top plate to a place other than the meal top plate. - 特許庁

この割合で混合する場合には、コショウの「辛み」(コショウ味)とグルタミン酸ソーダの「甘み」とがバランスよく調和して、料理の「旨み」を引き出すことができる。例文帳に追加

The heat of the pepper (taste of pepper) and the sweetness of the sodium glutamate harmonize in well balanced state by mixing them in this mixing ratio and the delicious taste of dishes is well manifested. - 特許庁

ユーザ3は、自作レシピ25をガス業者7に提供して料理サイト17に採用されることにより、通常のガス料金から「レシピ提供料金」を差し引いて課金され、金融業者から引き落とされる。例文帳に追加

The user 3 provides his or her original recipe 25 for the gas trader 7 and charged by subtracting the 'recipe providing charge' from his or her ordinary gas charge when the recipe is employed for the cooking site 17, so that the charge is withdrawn from a financial company. - 特許庁

本発明は、飲食店等の店舗での料理のメニューを選択、提案してオーダの支援を行なうメニューオーダ選択支援システム等に関し、複数の店舗を利用する場合にも場所を選ばずに健康管理を行なう。例文帳に追加

To perform health management without selecting a place even when using a plurality of stores, in a menu order selection support system or the like performing selection and a proposal of a menu of a dish in the store such as a restaurant to support an order. - 特許庁

食事で摂取するカロリーや栄養素等の管理が簡単にでき、また、栄養が偏らない料理情報を利用者に示すことができる、健康管理端末を提供する例文帳に追加

To provide a health management terminal for enabling a user to easily manage calorie or nutrient or the like the user takes in meals, and for showing cooking information to enable the user to uniformly take nutrient to the user. - 特許庁

水を媒体として色変化し、互変的に調理前後の様相を視覚させる、リアル感に富み、且つ繰り返しの変色遊びに耐える持久性を備えた水変色性料理玩具の提供。例文帳に追加

To provide a water-discoloring cooking toy that discolors by means of water, makes tantomerically visually perceive its aspect before and after cooking, and is realistic and tenacious enough to withstand a repeated discoloring play. - 特許庁

客の食事進捗に合わせて、次の料理を最適の時刻に提供できるように、顧客の食事状況を確認するタイミングを接客係に通知することである。例文帳に追加

To notify a wait staff of timing of checking an eating state of a customer so as to provide the next dish at an optimal time in accordance with the eating of the customer. - 特許庁

顧客が指定した条件に合致する一定期間の料理メニューを提示し、安価な食材の発注と、調理方法が入手可能な食材発注方法およびシステムを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method and a system for ordering foodstuffs for enabling a customer to order inexpensive foodstuffs and acquire a recipe by presenting food menu for a fixed period conforming to conditions specified by the customer. - 特許庁

そして、第2段階では、第1段階で確定させた話題から語彙を限定し、目的地をベースとしたレストラン名と関連する料理名で100語の大半を構成した辞書に切り替える。例文帳に追加

Then, at a second step, this device is changed over to a dictionary whose great portion of 100 words is composed of names of restaurants based on one's destination and names of related meals by restricting vocaburaries from the topic decided at the first step. - 特許庁

毎回、そして場所を選ばず同じ風味の調味付けが容易にでき、しかも、食事中を通じて新鮮な風味を楽しむことができる鍋料理用練り製品を提供する。例文帳に追加

To provide a paste product for the cooking by a pot, capable of facilitating the seasoning of the same flavor every time without selecting a site, and capable of enabling fresh flavor to be enjoyed over the time for meal. - 特許庁

魚の頭や骨,エビの殻,野菜の芯や皮等、料理に使えず廃棄する部分がある食材について、実際にどれだけの量を用意する必要があるのかが、非熟練者でも容易に分かるようにする。例文帳に追加

To enable even an unskilled person to easily know how much even a food material having parts to be disposed without being used for cooking, e.g. the heads and bones of fishes, the shells of lobsters, the cores and peel of vegetables needs to actually be prepared. - 特許庁

液体調味料(例えば清酒、合成清酒、酒精含有甘味調味料、醗酵調味料、料理酒、みりん、みりん風調味料またはワインなど)を濾過膜で濾過した後、フェルラ酸を添加して液体調味料を得る。例文帳に追加

The liquid seasoning is obtained by filtrating a liquid seasoning (such as refined sake, synthetic refined sake, alcohol-containing sweet seasoning, fermented seasoning, cooking sake, Mirin, Mirin-like seasoning or wine) with a filtration film, and then adding the ferulic acid to the filtrated liquid seasoning. - 特許庁

調理プレート2の調理面Tに孔が明いていては不具合な料理を調理する場合には、排出孔6に蓋材7を取り付けてその排出孔6を塞ぐ。例文帳に追加

In the case when foods in which it is undesirable to cook by using a cooking surface T with holes of a cooking plate 2 are to be cooked, the lid material 7 is attached to the exhaust hole 6 to block up the exhaust hole 6. - 特許庁

十分な空気(酸素)量を常時安定供給でき、固形燃料を完全燃焼させて不快臭を発生させず、火力を強力にして料理類を迅速、確実に調理する。例文帳に追加

To permit the stabilized supply of a sufficient amount of air (oxygen) at all times and burn solid fuel completely without generating uncomfortable smell while cooking various kinds of food quickly and surely by enhancing heating power. - 特許庁

家庭、ホテル、料理店等において、誰でも短時間で簡単に良質の豆腐、ゆば等を作ることができる調理器具およびこれを用いた調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a cooker with which anybody can easily make Tofu, dried bean curds and the like of good quality at home, hotel, restaurant and the like in a short period of time and the method of cooking using the same. - 特許庁

一度に調理することができる料理量は少ないものの多種類の調理を一台の装置によって短時間で行うことができる多機能型の調理装置を提供することである。例文帳に追加

To provide a multifunctional cooking apparatus which can reduce the time for a variety of cooking with one piece of apparatus while the amount of food that can be cooked at one time is small. - 特許庁

電磁誘導加熱式ロースターに使用するセラミック製断熱体は、始動時の急激な温度上昇のため、また焙焼料理中に断熱体に落下する食材の汁分により部分的に急冷され、ひびや割れが生じて耐久性が低い。例文帳に追加

To provide an electromagnetic induction heating type roaster equipped with a heat insulating body having durability, wherein the linear expansion coefficient is small, and the thermal deformation is extremely small. - 特許庁

注文管理装置200は、注文入力装置100に入力された料理品目と、設定された送信状態とを対応付けて送信状態DB211に記憶させる。例文帳に追加

An order management device 200 causes a transmission state DB 211 to store the dish items input in the order input device 100 with their associated with the set transmission state. - 特許庁

煮込料理を製造する際に、野菜屑等の生ゴミを発生させることなく、短時間で美味な製品として調理できる熱処理食品素材を提供することを課題とする。例文帳に追加

To obtain a heat-treated food material cookable in a short time as a tasty product without causing garbage such as vegetable waste, etc., when a boiled food is produced. - 特許庁

鳥獣の肉類または魚介等の水産物から製造される加工食品あるいは料理において、これらの肉類または水産物に由来する不快臭を低減させる調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a seasoning used for a processed food or a dish produced from meat of birds and animals and fishery products, such as fishes and shellfishes, and capable of reducing an offensive odor derived from the meat and the fishery products. - 特許庁

有効成分が豊富な魚油そのものを使用し、酸化し難くて魚臭が殆ど無く、通常の料理用として利用可能な食用油を提供すること。例文帳に追加

To provide an edible oil which uses a fish oil itself rich in active ingredients, is hardly oxidized, little has a fish odor, and can be used for ordinary dishes. - 特許庁

料理や食品などの物体と人とが同時に存在する空間において物体および人の両方の見え方を改善させることができる照明器具を提供する。例文帳に追加

To provide a lighting fixture capable of improving visibility of both an object and a human in a space where an object such as dishes and food and the human exist simultaneously. - 特許庁

例文

厨房から宴会場や客席に料理を運ぶ可搬式貯蔵庫を天井裏やお客などの人の通らない専用通路に搬送装置を設けて運べるようにした可搬式貯蔵庫を提供する。例文帳に追加

To provide a portable storage chamber for carrying dishes from a kitchen to a party room or seats for guests by providing a carrier in a space above a ceiling or an exclusive passage where no passengers pass. - 特許庁

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