例文 (851件) |
砂糖はの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 851件
材料費として砂糖は少々いい値だったかも知れないが、もういっぽうの水はタダなので、精を出せば元を取るには充分だったかも知れない。例文帳に追加
Sugar might have been relatively expensive as a material cost, but it might have been enough to earn it back if they worked with a lot of effort because water was free. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
かつては一般の農家でも砂糖作りが盛んであったが、昔ながらの手作業で製造しているのは、徳島県内では現在、岡田製糖所(徳島県板野郡上板町泉谷)のみである。例文帳に追加
Formerly, sugar was widely produced by ordinary farmers; however, at present, only Okada Seitojo (sugar refinery) (Izumiya, Kamiita-cho, Itaya-gun, Tokushima Prefecture) preserves the traditional way of hand-made sugar. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
上記植物茎11は、とうもろこし、高りゃん又は砂糖きびからなるイネ科植物の茎であるか、或いはひまわりからなるキク科植物の茎である。例文帳に追加
The plant stem 11 is a stem of gramineous plants consisting of corn, kaoliang or sugarcane or a stem of family Asteraceae plants consisting of sunflower. - 特許庁
本発明は、茶葉、粉ミルクあるいは砂糖や塩などの粒状食品を密閉した状態で定量ずつ供給できる食品の定量供給方法及び装置を提供することを目的とするものである。例文帳に追加
To provide a method and an apparatus for supplying a constant quantity of food with which granular food such as tea leaves, powdered milk, or sugar and salt can be fed in a sealed state by a constant quantity. - 特許庁
金平糖は「甘い」と連想され、それ以降は砂糖・雪・ウサギ・カエル・葉っぱ……と味・色・行動・形状などの要素をもとにした連想が続く。例文帳に追加
The lyrics to this song are based on a kind of word association starting with konpeito, which is thought of as having the 'sweet taste' of sugar, which in turn leads us to think of melting snow (as sugar melts in the mouth), a white rabbit (as snow is white), a hopping frog (as rabbits hop), a green leaf (as frogs are green), and so on, continuing this word association based on various elements such as tastes, colors, actions and shapes. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
好ましくは、シロップに配合するスクラロース及び/又はアセスルファムカリウムの含有量が、全甘味成分中砂糖甘味換算で10質量%以上である。例文帳に追加
The content of sucralose and/or acesulfame potassium to be mixed with the syrup is preferably ≥10 mass% at a sugar sweetness conversion in the total sweetness component. - 特許庁
抗炎症作用を有し、肌に生じる様々なトラブルを未然に予防或いは発症した症状を改善することができる黒砂糖から抽出された天然黒色成分を含有する美肌用化粧料を提供することにある。例文帳に追加
To provide a skin bleaching cosmetic containing a natural black component extracted from muscovado, having antiinflammatory action and effective for preventing various troubles on the skin or ameliorating the symptom of the skin trouble. - 特許庁
砂糖、ラクチトール、トレハロース、または1,6−GPSと1,1−GPMの混合物、からなる糖または糖アルコール類に、特定の糖組成を有した還元澱粉加水分解物を使用することにより達成される。例文帳に追加
The hard coating layer, the hard coating products and the method for producing the product are provided by using sugar or sugar alcohol comprising saccharide, lactitol, trehalose or a mixture of 1,6-GPS with 1,1-GPM, with a reduced starch hydrolyzate having a specific sugar composition. - 特許庁
本発明は、ボディ感又は濃厚感の不足を軽減し、改善し、砂糖に近い風味を有するネオテームを含有するノンカロリーの甘味料組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a calorie-free sweetener composition reduced and improved in insufficiency of body feeling or richness feeling, and including neotame having a flavor close to one of sugar. - 特許庁
本発明の蒸し菓子は、サツマイモと砂糖を混練してなるイモ餡とアズキ餡とを、米粉又は小麦粉を混練した団子生地で包み、これを蒸し器により蒸してなるものである。例文帳に追加
The steamed cake is produced by: wrapping potato jam prepared by kneading sweet potato and sugar, and red bean jam with dumpling dough prepared by kneading rice flour or wheat flour; and steaming the dumpling dough-wrapped sweet potato jam and red bean jam. - 特許庁
年々高年齢化している現在、従来の米パンのほとんどは製造時にバター、砂糖など一般的な製パン材料を配合している為高カロリーでありまた長期保存は不可能であった。例文帳に追加
This rice gluten bread producing method includes the step of baking bread through adding powder wheat gluten and sodium bicarbonate to rice powder without using general baking materials. - 特許庁
配合としては、米粉100重量部に対して増粘剤を1重量部、イーストを3重量部、油脂を5重量部、砂糖を10重量部、塩を2重量部、水を80〜100重量部配合することが好ましい。例文帳に追加
The production method is preferably carried out by formulating 100 pts.wt. rice flour with 1 pt.wt. thickener, 3 pts.wt. yeast, 5 pts.wt. oil and fat, 10 pts.wt. sugar, 2 pts.wt. salt and 80-100 pts.wt. water. - 特許庁
-タイ,サワラ,ヒラメ,スズキ,アジ,サバなど好みの魚を刺身ほどに切ってかぶるくらいの酢につけ,塩を少々くわえ,はぜて白くなったら引き上げ,残り酢を酒または味醂,砂糖などで調味する。例文帳に追加
Slice desired fish such as sea bream, Japanese spanish mackerel, flatfish, Japanese seaperch, horse mackerel and mackerel into about the size of sashimi (slices of raw fish) pieces, soak them in enough vinegar to cover and add a bit of salt, when they are whitened, pull them out and season the left vinegar with sake/mirin and sugar. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
砂糖が貴重品だった時代の名残ともいわれるが、古い時代の卓袱料理の献立では汁粉以外の菓子類等が出されており、確証は無い。例文帳に追加
It is said that Ume Wan is a legacy from times when sugar was a precious commodity, but according to the menus of the Shippoku Cuisine in ancient times, some sweets other than shiruko were also served; hence this opinion remains inconclusive. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
和三盆は精糖の作業が複雑な上、寒冷時にしか作ることが出来ず、白下糖から和三盆を作ると全量の4割程度に目減りし、途中で原料の追加もできないため、砂糖としては最も高価である。例文帳に追加
Wasanbon is the most expensive sugar because of the following reasons: the sugar refining process is complicated; it can only be produced during the cold months; the total volume decreases to about 40% after making Wasanbon out of Shiroshita-to; and it is not possible to add raw material in the middle of the process. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
缶コーヒーにおける標準使用量は日本コーヒー飲料協会にて業界標準値を100mlあたり砂糖7.5gと定めており、「糖分○○%カット」などといった表示はこれを基準に行われている。例文帳に追加
The standard amount of usage of sweeteners for canned coffee is 7.5 g of sugar per 100 ml as the industry's standard value established by the Japan Coffee Beverage Association and labels like 'Sugar content reduced by so and so percentage' is put in accordance with this rule. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
これら微糖・低糖タイプの缶コーヒーは砂糖単独では甘味や成分の安定性が不足するため人工甘味料と併用されることが多い。例文帳に追加
In the case of these trace-sugar/low-sugar type canned coffee, artificial sweeteners are used many times in combination with sugar because its sweetness and constituents may lack stability when used alone. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本は日清戦争以後、日本政府が台湾を統治するにあたり、製糖と樟脳を台湾における主要産業の一つと位置付け、製糖関係では1902年(明治35年)に『輸入原料砂糖戻税』を制定して保護した。例文帳に追加
After the Japanese-Sino war, Japan positioned sugar and camphor production as one of the key industries in Taiwan for the Japanese government to rule Taiwan, and protected the industry by enacting "Yunyu Genryo Satou ModoshiZei" (duty-free imported sugar) in 1902. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
なお、イヌリンには酵素合成法により砂糖からつくられるものとチコリなどの植物から抽出して得られるものがあるが、どちらかに限定するものではない。例文帳に追加
The inulin comprises the one made of sugar by oxygen synthesis method, or the one extracted from plants such as chicory, but is not limited to either one. - 特許庁
酵素と酵素を産する有用微生物を配合してなる植物性発酵物を、サトウキビから製造した黒砂糖と共に、濃硫酸使用のミネラルイオン水に入れて好気条件下で、好ましくは25℃前後で、共棲培養する。例文帳に追加
A phytogenic fermentation material composed of an enzyme and an enzyme-producing useful microbe together with brown sugar produced from sugar cane is placed in a mineral ion water utilizing concentrated sulfuric acid, and symbiotic incubation thereof is carried out under aerobic conditions preferably at about 25°C. - 特許庁
本発明の多孔食品は、本発明の多孔食品の製造方法により製造され、調味料(塩、砂糖等)及び保存剤(安息香酸等)のうちの少なくとも一方を添加することができる。例文帳に追加
The porous food material is produced by the method for producing the porous material, and at least one of seasonings (common salt, sugar or the like) and preservative (benzoic acid or the like) can be added thereto. - 特許庁
梅干の種子以外の部分を擂り潰して、牛乳に溶かして、砂糖などを加えて、場合によっては熱を加えて、適当な容器に詰めた、プラムラクト或いはプラムミルクと呼ぶことにする、梅干牛乳ドリンク。例文帳に追加
A pickled Japanese plum milk drink which is decided to be named "plum lacto" or "plum milk" is prepared by mashing parts of the plum other than its seed, dissolving the mashed plum in the milk, adding sugar, or the like, thereto, and if necessary, applying heat thereto, and further filling a suitable vessel with the prepared drink. - 特許庁
醤油、味噌、食酢、だし、砂糖、食塩、又は香辛料の1種以上を含有した酒類及び/又は酒精含有調味料に環状デキストリン類を含有してなる新規酒精含有調味料。例文帳に追加
The objective new alcohol-containing seasoning is produced by adding a cyclodextrin to a liquor and/or an alcohol-containing seasoning containing at least one component selected from soy sauce, Miso (fermented bean paste), food vinegar, broth, sugar, table salt and spice. - 特許庁
飲食店、小売店、宿泊施設、又は宅配サービスで提供される健康維持用調理食品を、砂糖、食塩及び油脂類を添加・使用せずに調理し、代用食材として自然の食材を使用して調理する。例文帳に追加
The cooked food for health maintenance offered by an eating place, a retail shop, accommodations or delivery service is cooked through adding/using no sugar, no salt and no oil and fat and using a natural food material as the substitute food material. - 特許庁
主な農産品の輸出国上位10 か国をみると、とうもろこしでは米国に次ぐ第2 位の輸出国となっており、また砂糖については世界の輸出量の5割弱を占めトップとなっている。例文帳に追加
The list of top 10 exporters of major agricultural products shows that Brazil is the second largest exporter of corn after the United States and the top exporter of sugar handling almost 50% of the world exports. - 経済産業省
彼女たちが腰を落ち着けたその前にはそれぞれに巨大なマグカップがあり、それにはコックとだんまり屋が熱い茶をいっぱいに満たし、すでに巨大なブリキの缶から砂糖とミルクが混ぜられていた。例文帳に追加
They settled down before their huge mugs which the cook and the dummy filled up with hot tea, already mixed with milk and sugar in huge tin cans. - James Joyce『土くれ』
一般的な牛丼のレシピとしては冒頭にもかいてあるように、「適度な大きさにきった牛薄切肉やタマネギなどを醤油・砂糖・みりんなどの調味料でにこんだものをご飯の上にのせる」といったものだ。例文帳に追加
As was mentioned at the start, the recipe of the gyudon in general is to 'slice beef and onions to the proper size, simmer them in a mixture of seasonings such as soy sauce, sugar and sweet sake, and put them on a bowl of rice.' - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本における焼肉の味付けは、醤油を基本に日本酒、砂糖、ニンニク、ゴマなどを調合して作った配合調味料(焼肉のたれ)を使うものと、塩やコショウ、レモン等で味付けをするものが一般的である。例文帳に追加
Yakiniku seasonings generally used in Japan include a sauce (yakiniku no tare) which is a comprised of ingredients such as soy sauce, rice wine, sugar, garlic and sesame, salt, pepper and lemon. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
例えば、雑煮、赤飯、おでんなどは地方によって味噌・醤油・塩・砂糖など味付けが異なり、かつ白味噌・赤味噌などの細かな分類がある為地域差が大きい。例文帳に追加
For example, some common dishes, such as zoni (vegetable soup containing rice cakes), sekihan (festive red rice) and oden (Japanese hotchpotch foods served in a pot), have different seasonings (soy sauce, salt, sugar, white miso or red miso, etc.) according to each local community, so they differ greatly from each other. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
卯の花はまずからいりして水分をのぞき、塩、砂糖で下味をつけ、火から下ろしてよく冷やしたところへ調味酢をあわせ、魚をその中にしのばせる。例文帳に追加
Dry-fry unohana to get rid of water and season it with salt and sugar, then remove it from the heat and let it cool, finally add seasoned vinegar and the fish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
アユ、コイ、ニジマス、ハゼ、フナ、ワカサギなど主に淡水性の魚を、生のままあるいは素焼きした後、醤油、みりんにたっぷりの砂糖や水飴を加えた汁で「照り」が出るように煮たもの。例文帳に追加
After broiling mainly freshwater fish such as ayu (sweetfish), carps, gobies, crucian carps, and lake smelts without seasoning or as raw, simmer them in the soup with soy sauce, mirin (sweet cooking rice wine), and plenty of sugar and mizuame (starch syrup) to have 'teri' (glaze). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
このため現在は和三盆の代わりとして、白下糖に成分の似た粗糖などを使って類似の砂糖を工業的に製造した、和菓子用の加工糖も販売されている。例文帳に追加
For this reason, nowadays industrially produced processed sugar made from crude sugar which has the constituents similar to those of Shiroshita-to is sold to be used for Japanese sweets as a substitute of Wasanbon. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
非発酵型の漬物の一種で、ダイコン、ナス、ナタマメ(鉈豆)、レンコン、キュウリ、シソの実、シイタケまたは白ゴマなどの7種の野菜類を細かく刻み、醤油と砂糖やみりんで作った調味液で漬けたもの。例文帳に追加
It is a kind of non-fermented pickles, and consists of seven vegetables such as daikon radish, eggplant, sword bean, lotus root, cucumber, perilla seeds, shiitake mushroom, or white sesame, which are finely chopped and pickled in the flavored liquid containing soy sauce and sugar or mirin (sweet cooking rice wine). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明のトマトデザートの製造方法は、皮をむいたトマトを、炭酸水、砂糖及び酸味料からなる混合液に含浸させ、5〜10分加熱した後、冷却する。例文帳に追加
The tomato dessert is produced by immersing a peeled tomato in a mixed liquid composed of carbonated water, sugar and an acidulant, heating for 5-10 min and cooling the impregnated product. - 特許庁
大豆胚軸を発酵し、さらにこれに胡麻、及び黒砂糖を配合することにより雑味がなく嗜好性に優れた健康食品を得ることが可能となる。例文帳に追加
The health food utilizing soybean hypocotyls having no impure flavor and excellent in palatability is obtained by fermenting soybean hypocotyls and adding sesame and unrefined sugar to the fermented soybean hypocotyls. - 特許庁
樹脂の発泡以前に、フォーム材のための樹脂と好ましくは砂糖を含む切花用栄養剤とを混合して、その内部に切花用栄養剤を含む連続気泡フォーム材を提供する。例文帳に追加
To obtain an open cell foam material containing a nutrition agent for cut flowers in the interior by compounding a resin for a foam material with a nutrition agent for cut flowers preferably containing sugar before the expansion of the resin. - 特許庁
小麦粉、砂糖、塩、油脂等にパネトーネ酵母とブドウ由来の発芽玄米酵母をイーストとして用いて生地を作り、焼成してパンまたは菓子を作る。例文帳に追加
Bread or cake is produced by preparing dough from wheat flour, sugar, salt, oils-and-fats, etc., using panettone yeast and sprouted brown rice yeast originated from grape as the yeast and baking the dough. - 特許庁
砂糖と高甘味度甘味料と澱粉及び/又は加工澱粉を特定配合含み、使用時に水で5倍以上9倍以下に希釈して用いる粉末調味料。例文帳に追加
The powder seasoning includes sugar, sweetener with high sweetness, and starch and/or processed starch at a specific mixture, and is used by diluting in water to 5 or more times to 9 or less times in use. - 特許庁
本発明のつゆは、だし汁に醤油、塩や砂糖等の調味料及び食酢を含み、食酢が全体の7〜10重量%の割合で含有することを特徴とするものである。例文帳に追加
This soup comprises soup stock containing seasoning such as soy sauce, salt, sugar, and vinegar and contains 7-10 wt.% of vinegar based on the total amount. - 特許庁
本発明では、後引きや苦味を改善した甘味と同時に、砂糖に類似したコクのある甘味も同時に付与するステビア甘味料を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a stevia sweetener with which sweetness ameliorated in aftertaste and/or bitterness, and also full-bodied sweetness similar to that of sugar are simultaneously imparted to food and drink. - 特許庁
この様な菓子としては、香煎、水飴類、糖類黄粉類をあわせて、水を加え、加熱して練り、半固体の飴とし、適当な大きさに成形後、砂糖をまぶした形態のげんこつ飴(ゲンコツ)の形態を取ることが好ましい。例文帳に追加
The confectionery is in a form preferably of fist candy obtained by putting roasted barley, starch syrup, saccharide and soybean flour together followed by adding water, heating and kneading the product to bring to semi-solid candy, and molding to an appropriate size followed by sprinkling sugar. - 特許庁
砂糖のすっきりした甘味を発現させて甘味の後ひきがなく、温度が高くなってもべたつきやくっつきを生じなく、吸湿を抑制して簡易包装を可能にするハードキャンディを開発すること。例文帳に追加
To develop a hard candy that manifests a refreshed sweetness of sugar without cloying and can be easily packaged with stickiness and fusing inhibited even at elevated temperature and moisture absorption suppressed. - 特許庁
容器に収容されたかち割り氷や固形砂糖のような把持対象物を把持して取り出すトングにおいて、特にバネ圧を変えることができ、樹脂により一体成形するのに適したトングの開発。例文帳に追加
To provide tongs, in which a spring pressure can be changed especially, suitable for integral molding by using a resin in tongs for clamping and taking out an object to be clamped such as a crushed ice or solid-state sugar stored in a container. - 特許庁
例えば湯飲み内のお湯と砂糖とを収納袋或いは収納容器の一端部を摘んだ状態で確実に撹拌することができること。例文帳に追加
To surely stir hot water and sugar in a cup with one end part of a storing bag or a storing container held, and to impart a satisfactory stirring function to the storing bag or the storing container even if it is made of paper. - 特許庁
本発明は、裏ごしされた黒酢もろみに、鶏卵、小麦粉、甘味料として砂糖及び黒酢を加えて混練した菓子生地を焼成することにより粘りのある健康増進作用を持つ黒酢入り菓子を提供することができる。例文帳に追加
This method for preparing the confectionary containing the black vinegar, and having adhesiveness and health-promoting effect is constituted by baking the dough of the confectionary obtained by adding chicken eggs, wheat flour, sugar as a sweet seasoning material and the black vinegar to the strained black vinegar mash and kneading. - 特許庁
そして暖炉の側に行ってみると、安楽椅子が居心地がよいように備え付けられていて、お茶の道具が手近に用意され、カップには砂糖まで入っていた。例文帳に追加
This brought them to the fireside, where the easy-chair was drawn cosily up, and the teathings stood ready to the sitter's elbow, the very sugar in the cup. - Robert Louis Stevenson『ジキルとハイド』
上新粉(米粉)、砂糖、ニッキ(肉桂・シナモン)の粉末を混ぜて生地を作り、薄く焼き上げたせんべいの一種で、形は箏を模しており、長軸方向が凸になった湾曲した長方形をしている。例文帳に追加
Yatsuhashi is a kind of thin rice cracker that is made by baking the dough consisting of joshinko (komeko) (high-quality non-glutinous rice powder), sugar and cinnamon powder that has been rolled out thin and cut into the shape of koto (a long Japanese zither with thirteen strings), which is a rectangle convexly curved symmetrically to the longer axis. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
だが、戦間期から戦後のアメリカ占領時代にかけ、米不足で泡盛の原料に事欠く一方、黒砂糖は日本本土に移出できず余剰だったことから黒糖酒が多く作られるようになった。例文帳に追加
However, from wartime until the period of occupation by the United States, there was a lack of rice, the ingredient for Awamori, while there was a surplus of brown sugar which could not be shipped out to Japan's mainland and therefore people began to produce more kokutoshu. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
この説を脚色されたものとするものもいるが、牛肉を醤油と砂糖で煮るのはすき焼きや牛肉の大和煮と同様の手法である。例文帳に追加
Some say this is a dramatized story, but stewing beef with soy sauce and sugar is the same method used to cook sukiyaki (thin slices of beef, cooked with various vegetables in a table-top cast-iron pan) and yamatoni (beef cooked in soy sauce). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
卵とじカツ丼の具は、玉ねぎとトンカツを割り下(出汁と砂糖と醤油で作る日本料理の基本的な調味料)で煮て、溶き卵でとじたものである。例文帳に追加
The ingredients are onions and a pork cutlet, which are cooked with the warishita stock (the basic seasoning in Japanese cuisine prepared with soup stock, sugar, and soy sauce) and finished with beaten eggs poured over it. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
例文 (851件) |
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
この対訳コーパスは独立行政法人情報通信研究機構の集積したものであり、Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedでライセンスされています。 |
原題:”STRANGE CASE OF DR. JEKYLL AND MR. HYDE” 邦題:『ジキルとハイド』 | This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide. Katokt(katokt@pis.bekkoame.ne.jp)訳 (C) 2001 katokt プロジェクト杉田玄白(http://www.genpaku.org/)正式参加作品 本翻訳は、この版権表示を残す限りにおいて、訳者および著者に対して許可をとったり使用料を支払ったりすることいっさいなしに、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められる。(「この版権表示を残す」んだから、「禁無断複製」とかいうのはダメ) |
原題:”Clay” 邦題:『土くれ』 | This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide. Copyright(C)2005 coderati 本翻訳はこの版権表示を残す限り、訳者および著者にたいして許可をとったり使用料を支払ったりすることなく商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |