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赤魚の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 100



例文

みが強く明るい良好な色彩の節を風味を損なわずに得ることができる。例文帳に追加

Thereby, the fish Fushi having a strongly reddish, bright and good color can be obtained without deteriorating the flavor. - 特許庁

レトルト加熱工程を経る肉ソーセージをクチナシ色素で着色し、従来より明るい色に着色する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for coloring a fish sausage with a gardenia red pigment in a lighter red than by conventional methods through a retort heating process. - 特許庁

食品添加物等の薬剤を必要とすることなく、うまみ成分の分解を抑え、に対しては肉表面の変色も抑えることのできる類の効果的な鮮度保持法を提供する。例文帳に追加

To provide an effective method of retaining freshness of edible fishes, suppressing decomposition of flavor components without an agent such as a food additive, and suppressing discoloration of the surface of red-colored fish meat. - 特許庁

、特にの血合い部を主成分とし、ミネラル分やビタミン等の栄養分が豊富でかつこくのある節加工食品を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing dried fish steped food consisting mainly of a dark meat of fish, in particular fish with red flesh, rich in nutrients such as minerals and vitamins, and also full of body. - 特許庁

例文

まぐろ肉を主とする鮮生肉を用いた肉食品の色調及び表面状態等の外観を改善することができる肉コーティング用油脂組成物の提供。例文帳に追加

To provide a fat or fatty oil composition which is used for coating fish meats and can improve the appearances, such as hue and surface state, of a fish food using fresh fish meat consisting mainly of tuna red meat. - 特許庁


例文

肉すり身を主体とする練り肉に、クチナシ色素と還元剤とを加えた組成物を、ケーシング内に充填し、レトルト加熱することを特徴とする明るい色に着色された肉ソーセージの製造方法。例文帳に追加

There is provided a method for producing the fish sausage colored in light red, characterized by charging a composition comprising the gardenia red pigment, a reducing agent and a paste consisting mainly of a fish paste into a casing and then subjecting to retort heating. - 特許庁

難種苗生産種の仔を感受性の高い波長のLED光(マグロ類仔は、主波長として460〜610nmの緑色を含むLED光;ブリ類仔は、主波長として530〜750nmの色を含むLED光)で飼育する。例文帳に追加

The larvae of fishes that are intractable species in seed production are bred by LED light with sensible wavelength (tuna larvae by LED light including a green color of 460-610 nm as domain wavelength; yellowtail larvae by LED light including a red color of 530-750 nm as domain wavelength). - 特許庁

肉の身や中落ち部分に添加して、該肉に「トロ」様の脂乗りの良い食感を付与すると共に、さらに冷凍保管された鮮類を原料として使用した場合、肉の解凍によるドリップの問題を解決するための肉加工品の品質改良剤、およびそれを用いた肉加工品を提供する。例文帳に追加

To obtain a quality improving agent for fish flesh processed food to be eaten raw, which is added to lean flesh or backbone section fish flesh to impart favorably fatty palate feeling like that of oily tuna flesh to the fish flesh, and solving a problem concerning dripping when thawed; and to provide fish flesh processed food obtained by using the agent. - 特許庁

ちなみに、のえらが真っであるのは、肺と同じように「毛細血管」が多く集まっているからである。例文帳に追加

Incidentally, that the gills of fish are bright red is because there are many 'capillary vessels' collected there, the same as for lungs. - Tatoeba例文

例文

ちなみに、のえらが真っであるのは、肺と同じように「毛細血管」が多く集まっているからである。例文帳に追加

Incidentally, that the gills of fish are bright red is because there are many 'capillary vessels' collected there, the same as for lungs.  - Tanaka Corpus

例文

海神はたちを呼び集め、釣針を持っている者はいないか問うと、鯛の喉に引っかかっていることがわかった。例文帳に追加

The sea god gathered all the fishes and when he asked if anyone had a fishing hook he found out that it was stuck in the throat of a red porgy.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

乾燥させた小を乾煎りし、冷ましてから醤油、みりん、砂糖、唐辛子を少量、これを煮詰めた液で絡めてつくる。例文帳に追加

It is made by dressing the dried small fish with soy sauce, sweet cooking rice wine, sugar, and a little red pepper after dry-frying them and cooling them.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

呼称としては「半玉」「おしゃく(お酌とも雛妓とも書く)」「舞妓」「襟」「金」「雛妓(ひなつこ)」「振袖」など。例文帳に追加

Names for nensho geigi include 'hangyoku' (literally, half gyokudai), 'oshaku' (お酌 or 雛妓, person who pours sake liquor), 'maiko' (舞妓, apprentice geisha), 'akaeri' (red collar), 'kingyo' (goldfish), 'hinatsuko' (little geigi), and 'furisode' (a kimono with long, trailing sleeves).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

マグロやカツオなど身のが主であるが、日本から移民の影響でタコもよく用いられる。例文帳に追加

It is made using red-fleshed fish such as tuna or bonito, but octopus is also used due to the influence of the Japanese immigrants.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

白色と、食用色素でく着色した二色のすり身を用いて作られた細長い円筒形の肉練り製品。例文帳に追加

A boiled fish-paste product in the shape of a long and narrow cylinder made from two colored minced fish; white one and red one colored with food dye.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

肉に対し、酸化カルシウムまたは水酸化カルシウムまたは焼成カルシウムを含有せしめることにより、上記課題を解決する。例文帳に追加

This method for preventing discoloration of red fish meat comprises impregnating the red fish meat with a calcium oxide, calcium hydroxide or calcined calcium. - 特許庁

青、緑、の錐体並びにカン体を有する類を、下地白の水槽で飼育することにより解決できることを見出した。例文帳に追加

The method for suppressing development of pigmented epithelium of fishes comprises breeding fishes having a pyramid and retinal rod of blue, green and red in an aquarium having white substrate. - 特許庁

豊栄養分であるアンモニアを分解し、海洋における潮防止等の役割や海水の養殖に利用提供すること。例文帳に追加

To obtain a marine ammonia-decomposing microorganism that can decompose ammonia as a eutrophic component thereby preventing red tide in the sea and improving the cultivation of fishes living in the sea water. - 特許庁

また、二酸化ケイ素、特に好ましくは、アルカリ化剤及び酸化防止剤を含有する肉の色調保持剤である。例文帳に追加

A color-tone keeping agent for the red fish meat contains the silicon dioxide, in particular, preferably the alkaline agent and the antioxidant. - 特許庁

二酸化ケイ素、特に好ましくは、アルカリ化剤及び酸化防止剤を添加した生食用肉である。例文帳に追加

The red fish meat to be eaten raw is produced by addition of silicon dioxide, in particular, preferably an alkaline agent and an antioxidant. - 特許庁

色色素蛋白質を含む食肉又は肉、あるいはそれらの加工品に、ラクトバチルス コリニフォーミス(Lactobacillus coryniformis)に属する乳酸菌を添加する。例文帳に追加

A lactobacillus belonging to Lactobacillus coryniformis is added to the meat or fish meat containing the red chromoprotein, or to a processed product of the meat, etc. - 特許庁

シソ由来の着色の劣化又は変化が抑制された梅及び白色小を含有する混ぜご飯の素を提供する。例文帳に追加

To provide a mix for boiled rice seasoned with assorted tings including white small fishes and pickled plum suppressing deterioration or change of coloring originating from red Perilla. - 特許庁

シスチン類およびポリフェノール類を含有することを特徴とする肉用退色抑制剤。例文帳に追加

There are provided the discoloration inhibitor for red-fleshed fish meat including cystines and polyphenols, and a red-fleshed fish meat and processed product including the discoloration inhibitor. - 特許庁

ナイル川の岸沿いに長い列をなして立っていて、 くちばしで黄金のを捕まえるいトキの話。例文帳に追加

He told him of the red ibises, who stand in long rows on the banks of the Nile, and catch gold-fish in their beaks;  - Oscar Wilde『幸福の王子』

この餌を対象に2ヶ月以上給餌することにより、それら養殖の血合肉の味を強化することができ、さらに刺身や切り身に加工した後の血合肉の経時的な変色を効果的に遅延することができる。例文帳に追加

The method for improving color tone of the dark flesh includes feeding the fish feed to objective fish for at least two months to enhance the red color of the dark flesh of the culture fish, and further effectively delay the time-lapse color deterioration of the dark flesh after processed into sashimi or a fillet. - 特許庁

冷蔵中の生の肉について、その肉から滲出するドリップに接触するようにアゾ色素(食用色102号等)を含むセンサーを取り付け、センサーの色の変化の有無を肉眼で観察することによって当該肉の細菌汚染レベルを検知する方法。例文帳に追加

A method for detecting a bacterium contamination level of fish meat includes, for raw fish meal being refrigerated, attaching a sensor which includes azo dye (edible red No. 102 or the like) in contact with drip exudated from the fish meat, and observing the presence/absence of a change in the color of the sensor with naked eyes. - 特許庁

従来完全養殖の障害となっていた卵胞消失期の稚の飼料に理想的なサイズと栄養バランスの哺乳動物血液中の血球を効率良く、しかも水質を保全して稚に給餌する。例文帳に追加

To efficiently feed young fish, under water quality protection, with the erythrocyte in the blood of mammals with ideal size and nutritional balance as a feed for the young fish in its follicle vanishing period that has constituted a hindrance to complete young fish cultivation. - 特許庁

従来の加工と同様の味覚および食感で、切開面が生と同様のみを示した良好な色調となり、食欲および購買意欲を増進できる。例文帳に追加

The resultant processed fish has the same taste and texture as a conventional processed fish, and the same good color exhibiting ruddiness as a raw fish at the incised face to improve appetite and buying intention. - 特許庁

天然に近い穏やかな橙色の肉色を有するサケ類を生産することができるサケ類の肉色改善方法、肉色改善用飼料、及び該肉色改善方法により生産されたサケ類及びその肉の提供。例文帳に追加

To provide a method for improving color of salmon flesh by which salmon having moderate red-orange color similar to that of natural salmon is produced; and to provide flesh color-improving feed, salmon produced by the method for improving color of salmon flesh and flesh of the salmon. - 特許庁

色色素タンパクを含む食肉又は肉、あるいはそれらの加工品に、色色素タンパクに対する色調改善効果を有する微生物を添加する。例文帳に追加

This method for producing the meat, fish meat and their processed products containing red chromoprotein comprises addition of microorganism having color tone improving effect for red chromoprotein. - 特許庁

潮を発生させる原因藻として知られている渦鞭毛藻に対して高い殺藻活性を有し、且つ毒性の低い実用的な潮原因藻駆除剤を提供する。例文帳に追加

To provide a red tide-causing alga exterminating agent having high algicidal activity against dinoflagellates which are known as causative algae causing red tide, having low ichthyotoxicity, and practicable. - 特許庁

生活習慣病予防効果の最も高い装置遠外線最高熱発生体(玉石)付肉焼器=×××××=並びに遠外線最高熱発生体(玉石)=××××××=及びその製造方法例文帳に追加

FISH FLESH OVEN PROVIDED WITH FAR INFRARED RAY-LARGEST QUANTITY HEAT GENERATING BODY (ROUND STONE) AS APPARATUS WITH HIGHEST EFFECT FOR PREVENTING DISEASE CAUSED BY LIVING WAY, THE FAR INFRARED RAY-LARGEST QUANTITY HEAT GENERATING BODY (ROUND STONE) BODY AND METHOD OF MANUFACTURING THE SAME - 特許庁

鮭、鱒の卵を使用した加工調味液並びに鮭、 鱒の系色の補色と旨みの補充方法並びに鮭、鱒 の切り身の系色の補色と旨みを有する冷凍食材 の製造方法並びに鮭、鱒をほぐして色の補色と 旨みを有する冷凍食材の製造方法。例文帳に追加

FISH-PROCESSING SEASONING SOLUTION UTILIZING SALMON EGG AND METHOD FOR SUPPLYING RED COLOR AND GOOD TASTE OF SALMON AND FROZEN FOOD OF CUT PIECES OF SALMON TO WHICH THE RED COLOR AND GOOD TASTE ARE SUPPLIED AND ITS PRODUCTION PROCESS - 特許庁

天然で生物によって大量生産されている色素であるキサントフィル(特にアスタキサンチン)と、(特にサバ亜目類)由来のペプチドを含む抽出物を有効成分として、これら両方を配合した食品組成物及び医薬品組成物。例文帳に追加

The invention provides a food composition and a pharmaceutical composition compounded with both of a xanthophyll which is a pigment mass-produced by natural organisms (especially astaxanthin) and an extract containing a peptide derived from a lean fish (especially fish of the suborder Scombroidei) as active components. - 特許庁

色色素蛋白質を含む食肉又は肉、あるいはそれらの加工品に、i)色色素蛋白質に対する色調改善効果を有する乳酸菌と、ii)酵母、果実発酵物又はその抽出物から選ばれた1種以上、を添加する。例文帳に追加

The method for producing food comprises adding (i) lactobacillus having color-tone improving effect on red pigment protein, and (ii) at least one kind selected from yeast, a fermented fruit product or the extract thereof to meat or fish containing red pigment protein. - 特許庁

第六天社は金太郎親子が深く信仰しており、母の八重桐がいごはんやを捧げたりするのを真似て、金太郎はメダカを捕らえてきては生きたまま器に入れ、社前に捧げたといわれている。例文帳に追加

Kintaro and his mother had great faith in the Dairokutensha shrine and while his mother, Yaegiri, dedicated steamed rice with red beans, or fish, Kintaro caught killifishes and put the live fish in a bowl in front of the shrine as an offering.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

1903年(明治36年)に建てられた旧舞鶴海軍兵器廠形水雷庫であったものが現在はれんが博物館として活用されている他、旧雑品庫並損兵器庫も現在は舞鶴市政記念館として活用されている。例文帳に追加

The former Maizuru Naval Arsenal Fish-type Torpedo Warehouse, built in 1903, now forms the World Brick Museum, and the former Maizuru Naval Arsenal Miscellaneous Articles and Damaged Weapons Warehouse is currently used as Maizuru City Commemoration Hall.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は前記実情に鑑み開発されたものであり、その課題とするところは、簡便、迅速、高感度且つ再現性よく身等の鉄含有食品の品質を評価し得る技術を提供すること。例文帳に追加

To provide a technology capable of evaluating the quality of an iron-containing food such as fish red flesh simply and quickly with high sensitivity and excellent reproducibility. - 特許庁

フラボバクテリウム サイクロフィラムの菌体又は菌体由来リポ多糖類とウサギ血球膜との複合体を有効成分とする類冷水病ワクチン。例文帳に追加

The vaccine for coldwater disease of fish contains a complex of rabbit erythrocyte membrane with the cell of Flavobacterium sychrophilum or a lipopolysaccharide derived from the cell as an active component. - 特許庁

ミオグロビン含有生食用肉を、還元剤を含有する状態で、酸素難透過性包装材料を用いて密封包装した後、冷凍処理する。例文帳に追加

This processed food of myoglobin-containing lean fish meat is obtained by sealedly packaging myoglobin-containing lean fish meat for eating raw in a condition of containing a reducing agent, using an oxygen unpermeable packaging material, and freeze treating the product. - 特許庁

エノキタケ抽出物を含む変色防止剤を用いることにより、肉、畜肉の生鮮品またはその加工品の鮮紅色を、長期間にわたり保持することができる。例文帳に追加

The flammulina velutipes extract-containing discoloration-preventing agent for meat products contains flammulina velutipes extract so as to maintain bright red color of fresh food such as fish with red flesh or meat, or the processed product thereof for a long period of time. - 特許庁

からすみ、またはからすみ様の卵乾燥食品の製造において、からすみ本来の風味や食感を再現できる遠外線照射による乾燥条件を見出す。例文帳に追加

To find out a drying condition by the irradiation of far infrared rays under which the flavor and the texture originally possessed by a botargo is reproduced in the production of the botargo or a botargo-like roe-dried food. - 特許庁

シナモン、ナットメグ、ジンジャー、ローズマリー、セージ、タイム、オレガノ、フェンネル、オールスパイス等の粉末状香辛料を添加した飼料を給与してマグロ、カツオ、ブリ、ハマチ等の食用を養殖することで、これらのから得られる肉のK価の上昇が抑制され、且つ血合い肉の色調変化が抑制される。例文帳に追加

This method for suppressing elevation of K value of meat obtained from edible fish with red flesh such as tuna, bonito, yellowtail and young yellowtail and change of color tone of dark meat thereof comprises culturing the edible fish with red flesh through supplying the fish with feed mixed with powdery spices such as cinnamon, nutmeg, ginger, rosemary, sage, thyme, oregano, fennel and allspice. - 特許庁

本方法は、機械的分離によって肉を採取する工程と、前記採取した肉の1回の水晒し工程または継続的な数回の水晒し及び毎回の水晒し後の水切りとを含む工程と、1回の水晒し及びその後の精製及び上澄み除去によって乾燥物質を得る工程とから成る連続工程によって身肉を処理することを特徴とする。例文帳に追加

The method of this invention is to treat dark flesh by continuously conducting the following processes: (1) collecting fish meat by mechanical separation; (2) the water leaching of collected fish meat once, or a few successive times when dewatering is carried out every water leaching; (3) acquiring dried product by single water leaching and then by purifying fish meat and removing skim. - 特許庁

軍港の街として発展した舞鶴市が、旧日本海軍が利用していた舞鶴レンガ倉庫群を活用したイベントで、舞鶴が発祥といわれる肉じゃがや海軍料理などのグルメコーナーや日本海でとれた介類などの物産展。例文帳に追加

Maizuru City developed as a naval port town and this festival is an event that uses the Maizuru Aka-renga Soko-gun (red-brick warehouses of Maizuru) that the Imperial Japanese Navy was using: the gourmet corner displays Nikujaga (simmered meat and potatoes) and naval dishes; the local product exhibition introduces seafood taken from the Japan Sea and other local production.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

前記微生物として、色色素タンパクを含む食肉又は肉あるいはそれらの加工品をスライスして得られた切片に、微生物を含む試料を接種して、該切片の発色の状態を確認することによりスクリーニングされた微生物を用いることが好ましい。例文帳に追加

It is preferable to use for the microorganism, microorganism screened by inoculating microorganism-containing specimen to cut piece obtained by slicing red chromoprotein-containing meat, fish meat or their processed products and confirming the condition of color development of the cut piece. - 特許庁

肉、畜肉の生鮮品またはその加工品に添加する変色防止剤であって、コールドチェーンが途切れても変色防止効果が高くかつその持続性に優れ、更に安全性の高い変色防止剤組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a flammulina velutipes extract-containing discoloration-preventing agent for meat products which is added to fresh food such as fish with red flesh or meat, or its processed product, has high effect of discoloration prevention, excellent persistency even when a cold chain is broken off, and high safety. - 特許庁

亜硝酸塩等の発色剤を使用せず、あるいは使用量を少なくしても、色色素蛋白質を含む食肉又は肉、あるいはそれらの加工品の色調を良好にすることができる食品の製造方法及び該方法によって得られる食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing meat or fish meat containing a red chromoprotein or their processed products to improve a color tone without using or using a decreased amount of a color-developing agent such as a nitrite, and to provide a food obtained by the method. - 特許庁

食材を焦がさず、内部まで均等に加熱する適正な加熱温度を維持して、加熱料理において安定させる火加減で、最上の味を引き出せ、コーティングがないので、フッ素樹脂の危険性から開放され、セラミックス製の遠外線効果で、や肉を焼くと、臭いを大部分防ぐことができ、食材をふっくら美味しく焼き上げるようになるし健康にも良い調理器具を得る。例文帳に追加

To provide a cooker maintaining an appropriate heating temperature for uniformly heating the inside of a food stuff without burning, bringing out the best flavor at stable heat in cooking, not coated and free from the danger of a fluorocarbon resin, having a far-infra red effect of ceramics and preventing almost of the smell caused by grilling fish or meat, tastefully cooking the food stuff, and beneficial to health. - 特許庁

例文

簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風味の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞味する際に好ましい鮮紅色の肉色を呈するミオグロビン含有生食用肉の加工食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation. - 特許庁

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原題:”THE HAPPY PRINCE AND OTHER TALES”

邦題:『幸福の王子』
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Copyright (C) 2000 Hiroshi Yuki (結城 浩)
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プロジェクト杉田玄白正式参加作品。
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