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GUTSを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 138



例文

At least guts are picked out from an eel to form an eel raw material, and the eel raw material is immersed into a prescribed aqueous sugar solution or a prescribed mineral water for a prescribed time.例文帳に追加

鰻から少なくとも内蔵を摘出して鰻原料を形成し、その鰻原料を所定の糖水溶液または所定のミネラル水に所定時間に亘って浸漬する。 - 特許庁

To smoothly, precisely and efficiently remove the gill from squid after removing the legs and guts just after the capture by cutting and dividing treatment in a ship, and further facilitate the grading and packing operations after the removal.例文帳に追加

船内における截割処理で漁獲直後の足及び内臓を除去したイカから鰓を円滑確実にかつ能率良く除去すると共にその後のイカの選別及び箱詰め作業も容易にする。 - 特許庁

The kneading of the meat is carried out under deaeration, and the finely divided meat is prepared by cutting a frozen fish body, removing guts from the produced residues and grinding or cutting the remaining meat to300 μm.例文帳に追加

前記身を練る際、脱気するとともに、前記微細化した身は、それぞれの冷凍身を切断する際、生じる残差から内臓を除去したものを300ミクロン以下に摩砕又は裁断する。 - 特許庁

To provide rapidly brewed mackerel fish soy produced in a short period of time by effectively using flesh parts such as guts of mackerel to be wasted when producing mackerel processed products, as raw material; and to provide a method for producing the rapidly brewed mackerel fish soy.例文帳に追加

鯖の加工製品製造の際に廃棄されている鯖の内臓等の肉部分を原料として有効利用し、短時間で製造できる魚醤及びその製造法を提供する。 - 特許庁

例文

The shrinkable body 18 can be attached to the passing rod 1 by binding both ends of a plurality of thick fishing guts 16, or line materials, to the passing rod 1.例文帳に追加

前記膨縮体18は通線ロッド1に複数の線条材である太テグス16の両端を結束して前記通線ロッド1に取り付ける構成とすることができる。 - 特許庁


例文

To provide a method for an aging control of salted fish guts, pickle of fish and shellfish and a salted processed food, etc., especially a method for treating these products having a mild flavor.例文帳に追加

塩辛類、魚介類の漬物及び塩漬加工品等の熟成制御方法に係り、特にマイルドな味をもつそれらの製品の処理方法の提供。 - 特許庁

To provide a device for removing narrow and long foreign substances hard to be removed by a wind power separation technique such as fishing guts which might be contaminated in the process of producing dried small fishes by boiling young sardines.例文帳に追加

この発明はシラス魚を茹でて煮干しを製造する過程で、材料に混入することのあるテグスなど、風力選別によって除去しにくい細長い夾雑物を除去することを目的とする。 - 特許庁

To provide a processed food capable of being used for raw food and shabushabu (thin slices of beef parboiled in hot soup) by adding suitable elasticity (soft taste) to thin parts of arms of squid or octopus which have been used solely for producing salted fish guts and enhancing texture.例文帳に追加

これまで塩辛の製造用にしか利用し得なかったイカの足やタコ足の細い部分を、適度な弾性(柔らか味)を付与し食感を高めて生食や、しゃぶしゃぶ用としての利用が可能な加工食材を提供すること。 - 特許庁

To provide salted fish guts using scallop mantles as processed food for a side dish accompanying rice without impairing the texture and deep taste for increasing the consumption of scallops and scallop mantles.例文帳に追加

ホタテ貝ヒモの消費量を増大可能とするために、食感と深い味わいを損なうことなく、ご飯のおかずとなる加工食品として、ホタテ貝ヒモを用いた塩辛を提供する。 - 特許庁

例文

The fishing gut 1 is firmly fixed to the rods 2 so as not to be separated even if a strong force is added thereto, and several fishing guts 1 are also stretched on the lower parts from the intermediates of the rods 2 to create effects of a bird-preventing net.例文帳に追加

テングス1は強い力が働いても外れる事とのないように竿2にしっかりと固定し、更に竿2の中間より下の部分にも数本のテングス1を同じ様に張り渡して防鳥網の効果を創出する。 - 特許庁

例文

The method of production of the minced fish meat without reducing the gel strength includes collecting the meat after removing the head part, the guts and the kidney (for Mefun of the salted kidney).例文帳に追加

魚肉の落とし身の製造において、頭部、内臓及びメフン(腎臓)を除去した後に採肉することを特徴とするゲル強度を低下させない落とし身の製造方法である。 - 特許庁

As the processed food of scallop mantles is not a snack but the salted fish guts using raw scallop mantles, the food can be a side dish accompanying rice, and the demand for the food can be more widely increased than a conventional product.例文帳に追加

スナック菓子とは異なり、生のホタテ貝ヒモを用た塩辛であるから、ご飯のおかずとなり、従来製品以上に幅広く需要を増大させることが出来る。 - 特許庁

Concretely, the production method comprises a step of cleaning a fish body, a step of removing the head part, the guts and the kidney, a cleaning step and a meat-collecting step as essential steps.例文帳に追加

具体的には、魚体の洗浄工程、頭部,内臓及びメフンの除去工程、洗浄工程、採肉工程を必須工程とする製造方法である。 - 特許庁

To protect a bag mouth from being fouled by solids sagging on the end of a cut nozzle when a liquid material containing solids hard to be cut (for example, salted squid slices and guts (Shiokara)) are filled into a bag by using a cut nozzle.例文帳に追加

切断しにくい固形物を含む液状物(例えばイカの塩辛)をカットノズルを用いて袋に充填する際、カットノズルの先端に固形物が垂れ下がって袋口を汚すのを防止する。 - 特許庁

The commonest reason for this is that they are regarded as having "no guts and may quit at any time" (70.7%), followed by "no sense of responsibility" (51.1%), "need to educate to develop pride in job, etc." (42.6%), and "skills and knowledge not commensurate with age" (38.1%) (Fig. 3-2-44).例文帳に追加

その理由は「根気がなくいつ辞めるかわからない」が70.7%と最も多く、次いで、「責任感がない」が51.1%、「職業に対する意識などの教育が必要」が42.6%、「年齢相応の技能、知識がない」が38.1%となっている(第3-2-44図)。 - 経済産業省

According to Fig. 3-3-16, the main concerns regard freetersapproach to their work, with 64.4% respondingno sense of responsibility or desire to work, do not know whether will take work seriously” and 62.7% respondingno guts and could quit at any time.例文帳に追加

第3-3-16図によると、「責任感、就業意欲がなく、真面目に働くかわからない」(64.4%)、「根気がなく、いつ辞めるかわからない」(62.7%)といった就業意識や仕事に対する取組姿勢に関するものが上位を占めている。 - 経済産業省

I was a student and had no idea what to do or what job I would get in the future. It’s great that they have guts to determine careers to live on at their age.例文帳に追加

学生で、将来何するか、働くなんてことは全くイメージしてなかっと思うのですけども、その歳でもうこの道で食べていきたいというふうに決められるというその度胸がすごいと思っている。 - 厚生労働省

As wind chopped about, they moved up and down like a fish jumps and heaved because of very hot flame and jumped up and voice of sorrow sounded to the sky going up with smoke and it was like jailer's torture. They lost their guts and nobody observed for two days. Misery could not be expressed sufficiently.' 例文帳に追加

「風のまはるに随って、魚のこぞる様に上を下へとなみより、焦熱、大焦熱のほのほにむせび、おどり上り飛び上り、悲しみの声煙につれて空に響き、獄卒の呵責の攻めも是なるべし。肝魂を失ひ、二日共更に見る人なし。哀れなる次第中々申し足らず。」 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To produce a health food having active ingredients such as calcium easily absorbable by a human body, by compounding a calcium condensate obtained through extraction from squid shells or powder of squid shell with a vitamin D-containing component obtained through extraction from bonito guts.例文帳に追加

本発明はイカの甲羅より抽出して得られたカルシウム濃縮体又はイカの甲羅の粉末に、カツオの内臓より抽出して得られたビタミンD含有成分を配合し、カルシウム等の有効成分を人体に吸収し易くした健康食品を提供しようとするものである。 - 特許庁

This method for producing the ground fish meat includes addition of protease inhibitor when producing the ground fish meat from fish meat mixed with kidney or its tissue, like midrib meat, and remaining when collecting fillet by a method of filleting fish from which head and guts are removed.例文帳に追加

頭と内臓を除去した魚から、三枚におろす方法でフィレを採取した際に残る、中骨肉のような、腎臓又はその組織が混入した魚肉からすり身を製造する際に、プロテアーゼインヒビターを添加することを特徴とするすり身の製造方法である。 - 特許庁

To provide a method for producing a pickled fish product capable of producing the pickled fish product in a short time and producing using not only fillet but also entire one fish or half meat from which guts are removed, and obtaining the pickled fish product enabling tasting original flavor of sake lees or the like and easy to cook (burn).例文帳に追加

短時間で魚漬け製品が製造できると共に、切り身だけでなく内蔵を取り除いた丸ごと1匹でも、半身でも製造でき、かつ、粕等の本来の風味も味わえ、調理(焼き上げ)もし易い魚漬け製品を得ることができる魚漬け製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain salted salmon roe or ikra high in commercial value without odor even from such stinky fish roes as ones gathered from cultured salmons and trout fed with fish oil or ones taken from fish bodies with impurities such as the guts or blood thereof and kept for a long time without being separated therefrom.例文帳に追加

魚油などを与えて養殖したサケ、マスから採取される魚卵や、魚体から内臓や血などの不純物とともに取り出されて分離されずに長期間放置された魚卵など、臭みのある魚卵からでも、臭みがなく商品価値の高いすじこやイクラを得る。 - 特許庁

Generation of active oxygen comes along with oxidation reaction by the glucose oxidase so as to induce fungal elimination or bacteriastatic action on viable bacteria in raw processed food such as fish and shellfish unsuitable for heat treatment (for example, seasoned herring roe, salted fish guts, Matsumae zuke, salted salmon roe or the like).例文帳に追加

グルコースオキシダーゼによるグルコースの酸化反応に伴って、活性酸素が生成し、生加工食品たとえば、加熱処理できない魚介類(味付け数の子、塩辛、松前漬け、筋子など)中の生菌に対して、除菌又は静菌作用を惹起させる。 - 特許庁

The fish meat processed food is produced by removing guts of a fish such as mackerel, subjecting the remaining head part, bone parts and meat to a grinding machine to form a mince state, adding and mixing starch having water holding ability and chipped onion to and with the fish meat formed into the mince state, shaping the mixed product into a prescribed shape and freezing the shaped product.例文帳に追加

鯖などの魚の内臓を除去し、残った頭部、骨部、身を粉砕機にかけてミンチ状にして、このミンチ状にした魚肉に対して、保水力を有する澱粉及び細断し炒めた玉葱を添加混合し、所定形状に成形して冷凍する。 - 特許庁

To take out a material at the part to which fingers do not reach by separating the mantle part having fins, and the other part comprising the guts and arms, without damaging both mainly when processing a squid, and to improve the operation efficiency.例文帳に追加

主に、烏賊を加工する際に、鰭の付いた外套部と、その他の内臓や腕などの部分とを分離するなどのように、手指の届かない部分のものを、どちらも傷めずに剥離して掴み出すとともに、作業効率の向上を図ることを課題とする。 - 特許庁

To provide a gut protector which enlarges sweet area, is highly resilient, excels in control and can effectively control shaking at the time of blow, and a racket frame which is attached with the gut protector on account of improving a structure of expanding guts over a ball hitting part of the racket frame.例文帳に追加

ラケットフレームの打球部に張設されるガットの張設支持構造に工夫を施すことにより、スイートエリアの増大を図り、高反発でコントロール性に優れ、しかも、打撃時の振動を効果的に抑制できるガット保護体と、該ガット保護体が装着されて成るラケットフレームを提供する。 - 特許庁

Regarding the commonest reason, "no guts and may quit at any time," the breakdown by size of enterprises giving this as a reason is as follows: 33.6% (5,000 or more workers), 50.3% (1,000~4,999), 58.3% (300~999), 67.3% (100~299), and 74.2% (30~99). Thus as enterprise size declines, the proportion of enterprises worried about not knowing when a worker might quit increases.42)例文帳に追加

最も多い「根気がなくいつ辞めるかわからない」という理由について企業規模別に見ると5,000人以上の規模では33.6%、1,000~4,999人で50.3%、300~999人で58.3%、100~299人で67.3%、30~99人で74.2%と規模が小さい企業ほどいつ辞めるかわからないと考えている割合が高くなっている42。 - 経済産業省

The method for producing salted fish guts includes using a monascus pigment agent containing monascus pigment, an emulsifier (such as a polyglycerol condensed ricinoleic acid ester), and edible oil and fat (such as rapeseed salad oil), and has a form where the monascus pigment is dispersed in the edible oil and fat, for coloration.例文帳に追加

ベニコウジ色素、乳化剤(例えば、ポリグリセリン縮合リシノール酸エステル)および食用油脂(例えば、菜種サラダ油)を含有するベニコウジ色素製剤であって、該ベニコウジ色素が該食用油脂中に分散した形態を有するベニコウジ色素製剤を用いて着色することを特徴とする塩辛の製造方法。 - 特許庁

To provide a fish culture feed additive having as the main raw material squid guts, easily usable for sea surface fish culture, especially when added to a shrimp feed, supplying nutrient balance naturally, and most suitable energy and amino acid each necessary for shrimp growth, and further supplying suitable amount of cholesterol to promote prompt growth of shrimp during a molting process, and to provide a method for producing the additive.例文帳に追加

イカ内臓を主原料とし、海水面養魚において活用が容易であり、特にエビ飼料に添加した場合、栄養素の均衡は勿論のこと、エビが成長するのに必要な最適のエネルギーとアミノ酸とを供給し、さらに脱皮過程においては適量のコレステロールを供給してエビの速やかな成長を促す養魚飼料添加剤及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

The degutting work of a squid is performed by inserting the raking tool 20 into the trunk 101 until the tip of the trunk, properly rotating the tool on the axis of the shaft 10 and pulling the tool toward the opening of the trunk 101 to rake out the guts 104 in the trunk 101 in a state hooked and engaged with the raking rods 21.例文帳に追加

イカの内臓除去作業では、掻き出し治具部20を胴部101内へその先端近傍まで挿入し、軸部10の軸心の周りに適宜回転させ胴部101の開口部側へ向けて移動させることによって、各掻き出し棒21に胴部101内の内臓104が引っ掛かって絡まり、掻き出される。 - 特許庁

To provide a method for economically removing heavy metals from agricultural and marine products while retaining freshness and quality, in view of the fact that some marine products contain harmful heavy metals in guts and some agricultural products such as vegetables, beans and cereals contain heavy metals absorbed from soil, and food processed products, feed and fertilizer using the agricultural and marine products inevitably contain heavy metals.例文帳に追加

水産物には内臓に有害な重金属を含有するもの、また野菜,豆類,穀物等の農産物にも土壌から吸収した重金属を含むものがあり、これらを利用した食品加工品、飼料および肥料には必然的に重金属が含まれることから、これらの農水産物などから鮮度と品質を保ったまま経済的に重金属を除去する技術を提供する。 - 特許庁

A pressurized steam set at 120-140°C is blown into the sealed pressurizing vessel 5 to explosively expand the air in the body of the loach, and to allow the guts accompanied with the air in the body to be flow out from a rip on a part of the belly surface caused by the explosive pressure.例文帳に追加

圧力容器5の中にある湯10に体内空気を排出させる前の泥鰌を投入して圧力容器5を密閉し、さらに120℃〜140℃の温度に設定した加圧蒸気を前記圧力容器5の中に吹き込み、もって泥鰌の体内空気を爆発的に膨張させてその爆発圧力で腹面の一部に生じた裂け目から体内空気と一緒に内臓を流出させるようにした。 - 特許庁

The ratio of the content of the shrimp head to the whole amount of the salted shrimp guts is preferably <10 wt.%, a polysaccharide thickening agent may be added in order to adjust palate feeling, and an additive imparting taste selected from Kimchi taste, Perilla taste, Japanese horseradish taste, Chinese flavor, miso flavor and "jan" hot taste, may be appropriately added in order to adjust the taste.例文帳に追加

前記エビの頭部の内容物は、前記塩辛の全量に対する比率が、10重量%未満とすることが望ましく、食感調整のために多糖類増粘剤を添加することが可能であり、食味を調整するために、キムチ味、シソ味、わさび味、中華風味、味噌味、ジャン辛味から選ばれる食味を付与する添加物を適宜添加することが可能である。 - 特許庁

例文

A method for producing refined fish meat includes in a ground fish meat producing process, cutting raw or frozen fish as it is, or dress with skin cooked to remove head and guts of fish, into round slices of a width of 0.6 cm-3 cm, and bleaching the product in water followed by dehydrating, meat collecting, and refining to obtain fish meat.例文帳に追加

本発明は、すり身の製造行程において、生あるいは冷凍の魚そのまま、あるいは調理して魚の頭部と内臓を除去した表皮付きドレスを幅0.6cm以上3cm以下の輪切りにして水晒しを行い、脱水と採肉と精製をして魚肉を得ることを特徴とする精製魚肉の製造方法に関する。 - 特許庁

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